login |

The Grinder: vége az 1. évadnak

2016. 05. 12. 21:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Well, I love seeing a diverse woman have a shot in the workplace. I feel good about that. I think a lot of people do. And on the other hand? It should be me.

Nehéz megfogni, hogy mi választja el a The Grindert a zsenialitástól. Talán pont az, ami miatt nekem valamennyire tetszik, miszerint nincsenek bejáratott szabályai a részeknek, amivel az írók rengeteget poénkodnak is.

grinderpolo

A koncepcióról már sokat írtunk: visszavonult színész, aki tévés ügyvédet alakított, illúziókkal teletömve elkezd a családi ügyvédi irodánál dolgozni. Ebből bármi lehetett volna, családi komédia, heti ügyes jogi komédia, de inkább a meta humorba nyúltak bele a készítők.

A The Grinder legnagyobb pozitívuma mindenképp az a humor, amiben magával a tévésorozatokkal, a tévés tematikával viccel. Ez alatt értem azt, hogy láthatjuk a visszavonult színész sorozatát (eleve minden rész a jogi dráma egy részletével kezd, mindenféle poénos cameókkal), amit átvett a következő színész, ebből a tipikus főszereplő-cserés poénok jöttek, meg az, hogy miképp dolgozza fel mindezt a “lecserélt”.

Vagy épp azt, amikor a túldramatizált sorozatjeleneteket valós(abb) helyzetbe ültetik, és mindenki csak pislog, hogy mi van, mennyire irreálisak a nagyon drámai szünetek és elgondolkodva méltóságteljesen való távolba nézések.

The Grinder-3

De az abszolút kedvencem az volt, amikor elakadtak a fő szállal, és kikérték az emberek véleményét. Avagy fókuszcsoportoztak. Már akkor borultam, amikor válogatták a feladatra ráérő embereket, hiszen nem sokan érnek rá órákra napközben, de amikor a véleményüket szűrés nélkül komolyan vették, mint azt teszi rengeteg sorozat, akkor le kellett állítanom, mert annyira nevettem.

Ha belegondolunk, akkor tényleg szükség van a tesztelésre, kell külső nézőpont, viszont ez nem azt jelenti, hogy gyökeresen kell átalakítani magunkat, csak mert pár dologgal nem értettek egyet, vagy volt világos nekik. Ez csak amolyan mellékvágány volt, mert sokszor hibáztatom őket az agyonsikált filmekért és sorozatokért, pedig nyilván nem olyan egyszerű kérdés ez. A részben persze vicces volt az extremitás.

steww

El is jutottam a problémákhoz. A legnagyobb mindenképp az, hogy nem döntötték el az előbb említett humoron kívül még mit akarnak. Se heti rutin nem volt, amikor valakinek az ügyén dolgozik a kamu és az igazi ügyvéd, se az évadon átívelő szál nem volt eléggé komolyan vehető. Bár lehet, ez is csak olyasmi, hogy direkt légbőlkapott kicsit, amivel parodizálják az ilyen finálékat, mint amilyet végül a The Grinder kapott.

Amit viszont meg kell említenem, az az egész jó szereplőgárda. Bár szerintem nem mindenki volt elég rutinos egy sitcomhoz, de negatívan senkit nem lehet kiemelni. Viszont pozitív előjellel Rob Lowe-t muszáj, hiszen ahogy egyszerre alakítja a túljátszott kamu tévésorozatos karaktert, meg a “való életben” próbálkozó színészt, egyszerűen remekbe szabott volt.

freezer

Lehet kicsit összevissza a poszt, de igazából ezzel csak átadom, hogy milyen a sorozat. Hahaha. Tényleg nincs igazi fogás rajta, viszont olyasmi sem, ami miatt 10 év múlva emlegetve lenne, hiába vonta be a nézőt a poénjaiba. Már azokat, akik vevők voltak rá. Részemről 7/10 az évad. Folytatódhatna, de szerintem nem fog.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 05. 12. 22:01

á, remek volt, még a limitlessénél is jobban fogom sajnálni az újoncok közül, ha (amikor) kaszálják.

a meta hozzáállás mellett (a fókuszcsoport mellett sorra vettek minden tévésorozatos toposzt, a nézettségtől kezdve a b-sztorikig) a végére sikerült a családot is normálisan megalapozni, persze ehhez kellett, hogy a feleséget is oda vigyék dolgozni.

de nálam messze nem rob lowe vitte a prímet. zseniális volt, de egy idő után a játéka egypoénos kiszámítható lett (azt csinálta, amit kellett, nem kritika), és inkább a leírt dolgai, tehát a szkriptelt mondatai hatottak viccesen, nem az előadásmód. szóval mellette steve little remek volt, meg natalie morales is a telibeszarós, deadpan stíluséval meg fintorgásaival, bár ő aztán végképp alig kapott anyagot, csak poénokra volt ott.

de egyébként ezért is volt merész, hogy leépítették a grinder figuráját 1×16 körül, ami után lowe is kivirágzott.

LoGi - 2016. 05. 13. 00:10

nem bántam meg, hogy bepróbáltam az évad elején (mellette még csak a superstore-nak adtam esélyt ilyen hamar az országos sitcomok közül, többire talán felfigyelek második évadjukra, de nem tartom valószínűnek)
nem tudom agyondicsérni, de minden héten szívesen indítottam el az epizódot, nem azon sorozatok közé tartozott, amivel le-le maradtam heteket “időhiány” miatt.
az erősen metasága miatt szerintem megérhet bepróbálást másoknak is, hiszen kevés ilyesmi van, van ennél sokkal jobban tucat sitcomok is.

szivarosfrici - 2016. 05. 13. 08:00

Nekem kifejezetten tetszik , a Modern család mellett ez a sitcom amit szeretek még mert könnyed kikapcsolodás arra a 20 percre.Mondjuk engem egy valami zavar.Nekem Rob Lowe kicsit Robert Downey Jr. koppintásnak tünik. A gesztusai az előadásmód.

jolly911 - 2016. 05. 13. 15:55

Szerintem is 7/10-es kiegyensúlyozott szintet hozott a sorozat végig, de voltak olyan emlékezetes pillanatok amiért érdemes volt végignézni az évadot.

Shannen - 2016. 05. 13. 22:29

Hiányozni fog ősztől, nálam nagyon betalált az egész évad a színészekkel, poénokkal együtt. Voltak zseniálisan jó pillanatok, epizódok, de még a közepes részeken is lehetett mosolyogni.
Ritka pillanat, de itt a gyerekszereplők is jók voltak szerintem.
Az Olyphant-os epizódokért pedig külön pacsi jár.

freestyle82 - 2020. 03. 30. 23:15

HOOOLY SH*T!

1x05ben többször megállítottam a képet, amikor a szőke excsaj volt a vásznon.Mondom ez a csaj kiköpött applegate, lehet, hogy ő az?Tudtam, hogy úgy kb mennyi lehet, de mivan? Rendesen megöregedett az egykori tinilányka 90es lvekből, szent sz.r:D

Jó, mondom tudtam ,h 40 feletti, de durva volt azért.Megfordult a fejemben, h ez a csaj csak nagyon hasonlíthat rá, nem akartam elhinni, h ilyen öreges lett.
Lehet ,h túl régen láttam már, nem is tudom.
Maszkírozni nem hiszem ,h kellett erre, a szerep nem követelte ezt meg.

A sorozatról:
Kellemes meglepetés:)Nem vártam túl sokat mikor ráleltem ,de mégis kaptam:P

winnie - 2020. 03. 31. 04:53

naná, Paul Ruddon kívül 20-30 év alatt mindenki öregszik 20-30 évet:) de ha régen láttad, akkor nem láttad a tavalyi év egyik legjobb új sorozatát, amiért emmy-díjra is jelölték.

freestyle82 - 2020. 03. 31. 11:56

Igen?Melyik a szóban forgó sorozat?

winnie - 2020. 03. 31. 12:16
freestyle82 - 2020. 03. 31. 13:41

Jah igen, tegnap mikor ellenőriztem ,h 1x05ben az tényleg applegate-e avagy sem, láttam a kapcsolódók között, hogy a legújabb szerepe ez.
Meg itt is mintha olvastam volna róla.

Sajnos az én merítésem a sorozatokból nem annyira mély, mert ált. nem töltök le semmi ilyesmit.
HBO OD és Moziklub előfizetéssel rendelkezem és rengeteg sorozat van ezekben a tárakban is fent, folyamatosan frissül és vadi újak is kerülnek fel.(érthető módon, mivel Hbo-s gyártások is vannak dögivel, de van külön kategória nem hbo-soknak is.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz