login |

Masterchef Australia – írta LaCRossE

2016. 05. 13. 14:50 - Írta: vendegblogger

182 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Egy sorozat több okból lehet méltánytalanul hanyagolt. Például, mert nem amerikai, vagy nem is sorozat, hanem reality. És van, ami mindkét kategóriába beletartozik, és ha azt is hozzávesszük, hogy egy teljes Lostot le lehet darálni az elejétől a végéig a Masterchef Australia egy évadnyi idejében, akkor már érthető is, hogy miért nem lelnek rá a magyar nézők.

Én már a harmadik szezonomat nézem ebből a főzős-versenyrealityből, és minden évben úgy döntök, hogy megéri ilyen sok időt áldoznom rá. A heti öt rész persze rettenetesen sok, ráadásul nem ritkák a másfél órás epizódok, de a nettó ötven perc alá nagyon ritkán mennek.

masterchef_au_s8_kajak_ (3)

Szóval nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor vonzóvá kellene tennem az MS:AU-t mások számára. Nos, úgy döntöttem, a legegyszerűbb módja ennek, ha a 8. évad elé szánt kibeszélő mellé egy kis ajánló is lesz ebből az írásból.

Amatőr szakácsokat kereső játékról van szó. Ahogy mondtam, hetente öt epizódot adnak le, ezek pedig általában ugyanúgy épülnek fel minden héten, kivételt az első és az utolsó hét jelent, ugye a Top24 kiválasztása, illetve a döntő miatt. Egy versenyhét első napja vasárnap kezdődik, ilyenkor mindig egy Mystery Box Challenge megy, utána pedig egy Invention Test. Ahogy utóbbinak a neve is mutatja, itt mindig az a cél, hogy valami újat alkossanak a versenyzők, különböző témák alapján.

masterchef_au_s8_ (3)

Hétfőn az Invention Test legrosszabb versenyzői küzdenek a kiesésért, ezt nevezzük a Pressure Testnek. Itt általában egy vendégséf (rájuk később kitérek) hozza valamelyik ételét, amit recept alapján reprodukálniuk kell a kieső jelölteknek. Persze a dolog közel sem egyszerű, ezek az ételek mind egytől-egyig nagyon komplikáltak és technikásak, igazi élmény ezeket nézni.

Kedden van az Immunity Challenge, ahol a hétfői Pressure Test három legjobb versenyzője küzd meg egy kis jelvényért, ami a jövőben egyszeri védettséget jelent nekik: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy Pressure Test előtt kiszállhatnak. Tehát az a helyzet nem eshet meg, hogy valaki főz valami botrányosat, és felhasználja a védettségét. Fontos még megemlíteni, hogy a védettséget akkor tudja egy versenyző megszerezni, ha legyőz egy vendégséfet, aki általában híres és ismert séf az ausztrál szakmában.

Szerdán van egy Team Challenge, ahol csapatokban kell valami feladatot csinálniuk, ami legtöbbször annyit jelent, hogy rengeteg emberre kell nagy számú ételt csinálniuk, majd a legrosszabb csapat tagjai mehetnek a csütörtökön lévő újabb Pressure Testre, ahol a fentiek alapján már tudjátok, mi történik. Persze néha a szerkezetet megcsavarják picit, de általában így szokott lefolyni egy hét.

masterchef_au_s8_kajak_ (5)

Egy versenyzős realitynél általában két dolog van, ami szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a néző élvezze: a jó zsűri/műsorvezető és a jó versenyzők.

A zsűrit csak név szerint fogom említeni, hiszen úgy gondolom, sokat nem jelent a nevük számunkra: Gary Mehigan, George Calombaris és Matt Preston. Ami viszont fontos, hogy mind a hárman nagyon szimpatikusak – nyoma sincs a Gordon Ramsay féle túllengéseknek, csapkodásoknak, versenyzők megalázásának. Látszik, hogy élvezettel csinálják, amit csinálnak.

A versenyzők megszeretésének titka pedig talán a sok-sok rész miatt van: mindenkire jut idő, így szinte minden séfet megismerhetünk. Eddig három részt láttam a 8. évadból, és most is rendkívül ígéretes emberkéket sikerült megint összeszedni. Itt nem fordul elő egymás marása, manipulálása: őszintén tudnak szurkolni egymásnak, és nem úgy akarnak nyerni, hogy a másiknak jól aláraknak, hanem saját tehetségük miatt. Ez pedig rendkívül szimpatikus.

(Ebben az évadban egyébként először van testvérpár együtt a versenyben, ez adni fog egy külön kis izgalmat az egésznek.)

masterchef_au_s8_ (4)

Fentebb már említettem, hogy sok vendégséf is van. A három zsűri mellett Shannon Bennett gyakori vendégzsűri lesz, illetve a védettségért folytatott harcnál mentor szerepet is be fog tölteni. De még néhány nevet említek, aki a korábbi évadokban volt, vagy ebben az évadban várható: Heston Blumenthal (aki jobban otthon van a gasztronómia világában, annak talán nem kell bemutatni), Marco Pierre White (a második hét az ún. “Marco-hét” lesz, ami általában a legintenzívebb szakasza szokott lenni Marco személye miatt), Nigella Lawson, Maggie Beer, Curtis Stone, Brent Owens, és még sorolhatnám… – mindent elmond a műsorról, hogy ilyen neveket sikerül megszerezniük.

Mit is mondhatnék még? Nem sokat, és bocsánatot is kérek a kissé gépies felsorolás miatt, de máshogy nem tudtam megírni ezt a kis ajánlóval egybekötött kibeszélőt. A jövőben csak azt remélem, hogy legalább néhány embernek sikerül erre az irgalmatlanul hosszú, de nagyon kedvelhető realityre.

masterchef_au_s8_ (5)

És ha a sok éhes olvasó megbocsát nekem, a tovább mögött még álljon néhány ínycsiklandozó étel képe az első három epizódból, hadd csodálhassuk az elkészített műveket.

masterchef_au_s8_kajak_ (1) masterchef_au_s8_kajak_ (2)  masterchef_au_s8_kajak_ (4)  masterchef_au_s8_kajak_ (6) masterchef_au_s8_kajak_ (7) masterchef_au_s8_kajak_ (8)

182 hozzászólás Ne habozz!

splash32 - 2016. 05. 13. 15:28

Sokkal jobban szeretem, mint az amerikait. Sokkal barátságosabb és szeretethetőbb.

eszemix - 2016. 05. 13. 16:33

Halleluja! Veeegre Masterchef Australia poszt!
En itt leszek, az biztos. Immar 4-5 eve nagy kedvencem a Masterchef Australia: a zsuri szimpatikus, ahogy irja LaCrossE. Imadom Gary-t, ahogy lelkesedni tud foleg az edessegekert, George-ot, ahogy leizzad ha csiposet kostol, a vendeg mentorokat, ahogy elismerik a “kezdok” tehetseget… igazi szerelmesei a fozesnek, tenyleg orom nezni oket. Ahogy a versenyzoket is! Amatoroknek mondjak oket, de amiket muvelnek, az egesz elkepeszto!
Igazi orom nezni ezt a musort, habar akadnak dramai pillanatok. Feelgood faktor no1.

LaCRossE - 2016. 05. 13. 16:35

Tervezek majd évad közben még egy írást, mert most elolvasva rájöttem, még mi mindent le szerettem volna írni, le lehetne írni, de nincs benne. Na.

Még ha alig lesz komment, hátha csak 1-2 ember figyelmét felkelti a reality.

FrankLuck - 2016. 05. 13. 17:34

Jajj, örülök, hogy bevállaltad végül a kibeszélőt!
Most egyáltalán nem spoilerezek, a későbbiekben meg nagyon látványosan elkülönítem majd, hogy hányadik részről írok, mert itt azért biztosan nem egyszerre fogunk haladni.
Tegnap néztem a 8.részt (1. Immunity Challenge), eddig nem csalódtam, nagyon erős a mezőny, csak pislogok, hogy milyen színvonal lesz itt pár (kb.30) rész múlva.
Nekem tulajdonképpen ez a negyedik évadom, a hatodikkal kezdtem, a hetediket pár hónapja fejeztem be, de kitöltendő az űrt, nekiálltam az ötödik évadnak is (ott a 48. résznél járok).
Egyetértek azzal, hogy könnyen elrettenthet bárkit a rengeteg rész, emiatt tán tényleg csak azok maradnak, akiket ez a formátum megvett kilóra. Nálam is csak úgy maradhatott meg a Masterchef AU, hogy egyszerűen mindent tarol, annyira jó, hogy ha csak egy dolgot nézhetnék, az biztosan ez lenne. A karakterek között van interakció, nem idegenek, látjuk, ahogy fejlődnek, alkalmazzák a megtanult technikákat, szurkolnak egymásnak, motiválják egymást. Már szinte elgondolkodtat, hogy esetleg meg kellene tanulnom főzni.

winnie - 2016. 05. 13. 17:45

ehh, túl sok jót írtok, de egyszerűen nincs szívem, így inkább tudomást sem veszek a létezéséről, és akkor nem “kell” néznem:)

na jó, esetleg bepróbálom. bár, ha válogató van az elején, akkor az nem biztos, hogy beszippant.

FrankLuck - 2016. 05. 13. 18:43

@winnie (meg mindenki más, aki gondolkodik a bepróbáláson): Csak az első sima audition rész, a második-harmadik részben a ‘cook again’-esek küzdenek a maradék pár kötényért. Az első ‘normális’ rész a negyedik, így aki átugraná a top 24 kialakulását, az kezdheti ezzel. Nem mondom, hogy a legjobb szívvel ajánlom a részt, mert pár olyan játékost emel ki, akik nekem nem igazán szimpatikusak (majd megszokom őket), de a hangulatot mindenképp átadja, így ha valaki csak egy rész esélyt ad, akkor az legyen a 8×04, ne a 8×01.

wellwellwell - 2016. 05. 13. 18:54

én megdöbbentem, mennyivel jobb, mint az amerikai.
és tényleg azért, mert csupaszív. a zsűri nem alázza meg a játékosokat, és a játékosok sem arra gyúrnak, hogy mindenáron kib.sszanak egymással.
plusz nemcsak a kiesésért lehet küzdeni, hanem védettségért is (amit általában nem nyernek meg, de akkor is pozitív, hogy nem mindig a kiesés a tét), és sokkal változatosabb lesz tőle a műsor.
én imádom. :)

LaCRossE - 2016. 05. 13. 20:02

Én nem ajánlom az első három részt, nem mintha nem lenne jó, de akkor vagy a 8×04-05, vagy a 8×06-07, amit ajánlatnék, utóbbit már csak a gasztronómia keresztapja miatt is :)

Faith Black - 2016. 05. 13. 20:02

Nekem a Masterchef Italia a nagy kedvenc. Már csak az alapanyagokhoz kéne hozzájutnom és rohannék is a konyhába kipróbálni néhány kagylós finomságot.

LaCRossE - 2016. 05. 13. 20:04

Igazából akinek titkon nem szenvedélye egy picit is a főzés, annak nem ajánlom, mert ez rettenetesen sok rész. Még szerencse, hogy nyáron van, amikor sokkal kevesebb sorozatot nézek, ősszel esélytelen lenne, hogy nézzem.

FrankLuck - 2016. 05. 13. 20:53

Nekem akkor nagyon titkon biztosan az, mert kb. a kávéig jutottam, az mondjuk általában jól sikerül. A múlt évadot kollégákkal élveztük végig, kicsit már beteg volt, hogy a büfés kajáról elmélkedtünk, hogy miért is nem masterchef quality, miért nincs benne crunchy element (vagy éppen miért csak az van benne).

Ehh, nem, én nem kezdenék a 8×06-07-tel, mert nemes egyszerűséggel rühellem Marcot, minden évadban az ő hete az, amit valahogy túl kell élni – a feledatok továbbra is jók, a versenyzők is, de Marco túl sok. Nem kibírhatatlan, de ha egy ilyen részt látnék először, akkor megijednék, hogy ez a bútor is a lakás része (pedig szerencsére csak rövid ideig).

Masterchef Italia jól hangzik, bár gondolom sok felirat nincs hozzá, így nálam kiesik.

dragon1986 - 2016. 05. 14. 01:41

minden részt láttam, egyetlen reality amit megtartok :D

sokkal nehezebb emiatt mint a többi verzió, mystery box után nem jár immunity lásd amcsi verzio vagy az idei kanadai az meg milyen már, hogy 75%-ban desszert a pressure test abbol is olyanok hogy pite palacsinta muffin kész röhely :))))

Itt a pressure teszt az tényleg az, mc us-ban egyszer sem mondtam pressure testre hogy wow.

Jutt eszembe, MC US-ban nincs is invention test, ha jól rémlik csak mystery box, aztán pressure test ami inkább elimination vagy team challange aztán elimination.

dragon1986 - 2016. 05. 14. 01:45

ja és még tetszik, hogy szállásukról is vannak jelenetek, vagy hogy épp veszik fel a fekete köpenyt és készülnek a pressure test-re a lakásban stb.

Régebbi évadokban, meg pressure test után mentek vissza a többiekhez a lakásba és akkor tudták meg hogy ki távozott

az is kimaradt hogy a kiesett sorsáról is van egy két mondat a részek végén, hogy azóta mi történt velük.

dragon1986 - 2016. 05. 14. 01:50

Elnézést a tripláért

Én szeretem a válogatásokat igaz régebben voltak hosszabb válogatások nem csak főz ha 3 igen tovább jutsz egy vagy kettő igen után 2. esély aztán maradék egy köpenyért harcol a 3. esélyt kapok

Volt itt knife skills test is stb. talán 6 rész volt így a válogatás :D

dragon1986 - 2016. 05. 14. 02:15

katy perry-s főcím senki? :D

dragon1986 - 2016. 05. 14. 02:26

ígérem többet nem írok :P

Gary-nek amúgy láttam talán a paprikán egy műsorát good chef bad chef a címe ezért talán hazaiaknak nem annyira ismeretlen, bár elég régi adás lehet, mert elég fiatal abban Gary. :))

MC AU-ban a team challangek is változatosabbak, két különböző étteremben főznek, aki több pénzt gyűjt az nyer

US verzióban egy helyen főznek ugyanazok a vendégek döntik el hogy melyik a győztes csapat.

vagy csapaton belül egyszerre csak egy személy főz 10-15 percet aztán van 30 másodperce hogy elmagyarázza a következőnek hogy mi történik

US verzióban is van relay challenge de ott csak 2 fős csapatok vannak és a másik látja hogy mit csinál a másik és oszthatja az észt.

dragon1986 - 2016. 05. 14. 02:35

tényleg utoljára írok hehe

aki be akarja pótolni és maximalista annak spoileres lehet megjelenik az előző évad nyertese bár volt olyan évad is ahol vagy előző 4 évad nyertese megjelent :D

Kimaradt a leírásból, hogy az imminity challenge hogy fair legyen ott blind judging van, nem tudják melyik ételt a profié és az amatőré és nem csak úgy eldöntik, pontozás van judge-onként max 10 pont azaz 30 összpontszám

És nem hárman egyszerre küzdenek meg a jelvényért csak egy szerencsés, előtte egymás ellen mennek és a győztes megy a profi ellen

befejeztem :D

dragon1986 - 2016. 05. 14. 02:42

kell edit gomb, de én kérek elnézést csukjatok le a junkie cellába :D

“Kedden van az Immunity Challange, ahol a hétfői Pressure Test három legjobb versenyzője küzd meg egy kis jelvényért” pressure test az kiesőknek van ők hogy küzdenek meg védettségért? :D nem inkább mystery box vagy invention test top 3?

“Amatőr szakácsokat kereső játékról van szó.”

őket megtalálják minden évad elején mivel amatőrök versenyeznek :))

inkább profivá váló amatőr szakácsot keresnek :D

eszemix - 2016. 05. 14. 10:20

dragon1986, azaz a lelkes Masterchef Australia-néző mintapéldánya :)

Amúgy nem mindig külön étteremben főznek amikor team challenge van, meg kb csak a fele alkalommal megy bevételre. Amikor vásárokon zajlik a team challenge rész, vagy nekik kell kiszabni az árakat, az még pluszban izgi, hogy melyik csapat gyűjtötte a legtöbb pénzt. Néha majd’ megszakad a szívem egy-egy jól teljesítő versenyzőért, aki a csapat miatt megy eliminationbe.

A következő részben jön Reynold! Mondjuk neki volt családi háttere, de bakker, milyen desszert-csodákat hozott létre! Mikor lesz már hétfő?

dragon1986 - 2016. 05. 14. 11:23

Hehe koszi

Tudom hogy sokkal valtozatosabb az AU oldalkat tudnek irni

Amerikaira utaltam hogy nem remlik hogy ott kulonbozo ettermekben mint konkurencia versenyeznenek inkabb vagy frlvaltva foz egy csapat vagy egymas mellett ezert ugyanazok a vendegek dontenek

Amiket mashol hianyolok

Arverezes ido mint valuta fohozzavalo kivalasztasa fozesi metod stb “vasarlasa”

Ha valaki jol jatszik csak 5 percet veszit es megkapja amit akart masok vagy 30 percet veszitenek

Vagy most volt az ABC-s nevezd meg addig megyunk amig X hibazzik aztan pressure test

Van amikor csak ugy kell tippelni nincs megadva az kezdobetu

Vagy kostold meg es nevez meg minnel tobb hozavalot

Es szar etelbol csinalj vmi jobbat vagy tok mast.

Ja MC Us-ban utalom hogy csapatkapitany megmenti magat vagy egy csapat tagot. Sullyedjen mindenki a hajoval :D

eszemix - 2016. 05. 14. 11:59

Én sosem néztem a US verziót. A UK-től meg üthetnékem van, olyan irritáló a zsűri.

Én is nézem a kanadait, most először. Nem bírtam kivárni, hogy kezdődjön az ausztrál. Valóban alacsonyabbak ott az elvárások.

Az ABC-s tippelde elég lutri volt. Némelyik tök alap, egy pár meg esélytelen kb, hogy tudja bárki is… Nekünk meg pláne, ahol se krokodil, se kenguru, se emu hús nincs a piacon ugyebár. A sok fura “native vegetable”-ről nem is beszélve. Meg a rengeteg halféle és tengeri herkentyű! Olyan muris néha amiket látunk, ugye teljesen más konyhai kultúrával és terményekkel. :D

Ja, amúgy meg a másik jellemzője a Masterchef Australiának, hogy szinte mindenki valami speckó származású, így minden étel kap egy kis indiai, ázsiai, olasz vagy görög csavart.

Na és kinek szurkolsz? Nekem “I know I recently got married but this is the happiest day of my life” Matt eddig a kedvencem. :D

dragon1986 - 2016. 05. 14. 12:18

Jaja het idezete

Uk football championship szerkezete nem tetszik 4 jatekos reszenkent abboltovabb jut X aztan ujabb arcok aztan koronkent a tovabb jutok versenyeznek es igy tovabb

Igy nem tobb tucat ellen versenyzel hanem csak 3 ellen

Engem nem zavar hogy felet nem ismeri az ember bovul igy a szokincs en mindennek itana nezek

Iyen szempontbol eleg felszines vagyok eyecandynek szurkolok lasd fent rozsaszinben aztan ha nem jutnak tovabb akkor underdognak :))

De Matt szimpi, masok neve mem maradt mwg de este megnezem a focimet es valaszolok

LaCRossE - 2016. 05. 14. 12:39

“Kedden van az Immunity Challange, ahol a hétfői Pressure Test három legjobb versenyzője küzd meg egy kis jelvényért, ami a jövőben egyszeri védettséget jelent nekik.”

Ezt valóban rosszul írtam, hétfőn tényleg Invention teszt van, ahogy már fentebb is szerepel. My bad, remélem, winnie majd ránéz a kommentekre és javítja.

Én még egyelőre kivárok, nem szurkolok senkinek. Vannak szimpatikusak, és vannak kevésbé azok – például a testvérpár férfi tagja. Szerencsétlen nagyon nem tehet arról, hogy nekem nem szimpatikus, nagyon emlékeztet a 7. évados Johnra, akit esküszöm, ütni akartam tavaly, annyira irritált.

winnie, esetleg egy próbát lehetne tenni azzal, hogy kiteszed a kibeszélőt oldalra?

eszemix - 2016. 05. 14. 12:40

Engem sem zavarnak az ismeretlen hozzávalók, épp ez teszi még érdekesebbé ezt a műsort.

Néha leírom magamnak a recepteket, aztán mindig rájövök, hogy nincs itthon smoking gun, blast chiller, meg egyéb hiányosságaim is vannak, például nem tudok főzni. :D

De azon néha én is elkacarászom magamban, ahogy lecsót kotyvasztva az acidity-n, balance-en meg umamin morfondírozok. Meg ugye a missing crunchy element, ahogy FrankLuck is említi. :D

eszemix - 2016. 05. 14. 12:43

Tényleg, a 7. évados John! Ő nem volt túl szimpi nekem sem. Emberileg se: sosem vállalt felelősséget a saját hibáiért amikor csapatban dolgoztak.

FrankLuck - 2016. 05. 14. 13:17

Húúú, dejó, hogy vagyunk páran! :D
(megint spoilermentes leszek)

Katy Perry, ójajj, mindig reménykedek, hogy tán sikerült már lecserélni, aztán belenyugszom, hogy akkor idén is meghallgatom 60szor a Hot N Cold-ot (vizuális típus vagyok, soha nem jegyezném meg a nevüket, ha nem nézném meg a főcímet ezerszer).

Jelentem, Lidlben éppen van kenguru steak, egy példány a fagyasztónkban figyel, mint pünkösdi menü (különösebben drága sem volt, szóval egy próbát mindenképp megér). Már nem emlékszem, hogy miket csináltak kenguruból, mi biztosan nem fogjuk nagyon cifrázni.

Igen, én is a testvérpár hímnemű tagjára gondoltam, mint ‘nem túl szimpatikus’, hogy pontosak legyünk, förmedvény – ellenben nála (Johnnal ellentétben) nem várható, hogy belátható időn belül kiesik, így jobb híján meg fogjuk szokni. Amúgy komoly kedvencek nálam sincsenek még, a múlt évadban sem volt az elején senki, aztán csak sikerül megkedvelni a javát.

Ha gáz a zsűri, akkor az UK kimarad (gáz zsűrinek elég volt a US utolsó évada, soha többet), a kanadaiba akkor azért belenézek, ha végeztem az AU 5. évadával.

Amúgy Ceciliának a kreálmánya (‘tovább’ mögött első kép)… nem tolnám odébb, ha valaki elém rakná, nagyon durván jól néz ki.

eszemix - 2016. 05. 14. 16:29

Én egyetlen desszertre sem mondanék nemet, az biztos.

Mióta ez a poszt felkerült, megállás nélkül tömöm a fejem… habár lehet, hogy az is baj, hogy közben nekiálltam az 5. évadnak, ami kimaradt anno. :D

dragon1986 - 2016. 05. 14. 17:21

Tegnap voltam gourmet fesztivalon
Mangalica vaddiszno rulz
Vad etelek lettek az uj kedvenceim
Vegre masterch au kinezetu etelek voltak

En mindig eszek kozben valamit szallona kolbasz stb amugy kinzas lenne :)

Rbgabor89 - 2016. 05. 14. 17:35

Vegre valaki irt errol a “sorozatrol”. Nagyon imadom, 4 eve mutatta be nekem az ausztral baratnom. Szerintem ezerszer jobb mint az amerikai vagy az unalmas angol verzo.

Először en is alig vartam hogy minden evben lecsereljek a Katy Perry notat.. Aztan a 4 resztol mar en is eneklem.

eszemix - 2016. 05. 14. 17:47

Kímélő étrend :D

Jó régen én is kóstoltam mangalicát, de nem emlékszem már. A vadakat én is szeretem. Nyúl, őz: isteni az ízük, de közben sajnálom az állatokat. Nem mondanám, hogy támogatom a vadászatot, de ahogy apukám mondta, ha olyan buta volt, hogy a kocsi elé szaladt, akár meg is ehetjük. :D

eszemix - 2016. 05. 14. 18:10

Az lenne még durva, ha leölni is a versenyzőknek kellene az állatot. Mondjuk azt tényleg nem szeretné látni egy finom lelkű házi szakács… A hentes-feladatok mindenesetre általában nem az erősségük.

FrankLuck - 2016. 05. 14. 20:31

Azért 70 órán keresztül szalonnát meg kolbászt enni kicsit erős :D Én sem nagyon bírom ki rágás nélkül, de igyekszem szotyival/tökmaggal kihúzni. A vadat megeszem, de megvagyok nélküle, nálam is inkább a crispy pork crackling a nyerő.
Közben megnéztem a 9-10. részt, kifejezetten jók voltak, Marco sem tolta fullban a Marcot, ki lehetett bírni.
Az ötödik évad kicsit fura a 6-7. után, más a felépítése – több a team challenge, nincs invention test, tán kevesebb a mystery box is. Nem rossz amúgy, de a 6-7-8. évad sokkal profibbnak tűnik (a korábbiakat meg /még/ nem láttam).

LaCRossE - 2016. 05. 14. 20:39

Na igen, a MS: AU nagyon veszélyes lenne, ha mindig ennénk alatta. :D Bár én igyekszem mindig ebédre/vacsorára időzíteni a nézését, azért így picivel könnyebb.

Crispy element. :D Na igen. Én is csináltam már úgy csirkét, hogy a bőrét jó ropogósra sütöttem.

Én Marcót nagyon szeretem, na de el tudom képzelni, hogy egyesek miért nem kedvelik őt teljesen. Ettől függetlenül tudását és amit elért a szakmájában, azt el lehet ismerni.

Hestont még jobban szeretem, és amikor mondták az évad elején, hogy Nigella Lawson is lesz, megörültem, mert őt is kedvelem.

Na, majd ha a holnapi rész alatt én is megnézem a Hot’n Coldot, akkor én is mondok kedvencet. :D Valószínű, már nem maradt a készítőknek pénz valami másik zene licenszdíjára, azért van már évek óta Katy Perry. :D :D

eszemix - 2016. 05. 14. 21:02

Most nézem az 5×7-et. Van benne 1-2 kevésbé kedvelhető figura, meg más a rendszer is. Szerintem azzal, hogy az 5. évadban elmaradt a válogató, nem olyan a játékosok közötti kapcsolat, mint amit megszerettünk és megszoktunk a többiben. Meg ez a nemek harca hülyeség…
No de hétvégére megteszi, amíg nincs új rész a fantasztikus 8. évadból.

dragon1986 - 2016. 05. 14. 21:12

2ha leölni is a versenyzőknek kellene az állatot”

MC US-ban volt amikor friss azaz élő volt valami általában homár de rémlik valami más is. És az egyik versenyző nagyon lassan végzett valamilyen élőlénnyel ahelyett hogy rögtön végzett volna :(

Nem mindig eszem azokat, ha ennem se lenne gond nem tudok hízni :P :D egy héten egyszer mostanában különböző túrórudikat eszek vagy fagyit stb. de szalonna minden héten van :D

Ha már kedvencek, Dani meg nem mondom melyik évadban volt a hölgy, volt Vietnamban és összefutottam vele :D

5. évad amikor nem volt igazi válogatás, rögtön egy stadion közepén találták magukat? hanem the voice módra osztottak a köpenyeket?

dragon1986 - 2016. 05. 14. 21:23

nem jelent meg a kommentem csak
de később talán megjelenik de már kaptam is választ akkor jól emlékeztem, hogy 5. évadban nem volt válogatást csak megkapta mindenki a köpenyt és egy stadionban kezdték az egészet.

amúgy meg nem mindig eszek szalonnát és kolbászt heti egyszer minimum, ha többet ennék sem híznék :P :D

Dani a kedvencem, régebbi évadból mert találkoztam vele Vietnamban :D

Amúgy volt már élő hozzávaló inkább homár, királyrák stb.
Amerikai verzióban volt más is de egy béna nem tudott gyorsan végezni vele, ha nem vagy 5x tudta csak lenyakazni.

winnie - 2016. 05. 15. 08:52

lacrosse: kiteszem

eszemix - 2016. 05. 15. 10:01

Nálam pont fordítva van: már az evés gondolatára is hízok… de volt egy 20kilós szuperhízásom is pár éve, mikor gyorsétteremben melóztam: gyorskaják, sültkrumpli, pizza, kóla és jégkrém (cukor, zsír, olaj = tuti hízás) Ezekhez képest a kolbász meg szalonna diétás kaják.

Jesszusom, ez a Clarissa nevű operaénekes csaj húzzon már haza! Rosszabb még a 7. évados Johnnál is, amit ez a nő az 5. évadban művel.

dragon1986 - 2016. 05. 15. 12:08

Hehe Clarissara nem emlékeztem de utána néztem így már tudom hogy nagy zavar hogy azt hitte hogy random dalra fakadhat mint egy musicalben.

Túl sok főzős műsort nézek ezért sose tudom egy évad után hogy ki mibe szerepel.

LaCRossE

ajánlom a my kitchen rules-t idén volt a 7. évad
mondjuk ebben több a villian csapat (párosával versenyeznek)

dragon1986 - 2016. 05. 15. 18:29

8×10
masterchef au újítása a masterclass máshol nem nagyon van talán volt pár new zealandi vagy ír verzióban

Gary-t már is jobban bírom csak mert phở-t azaz főt készített, amit nem így kell kiejteni, egyszerűen a magyarban és angolban nincs ilyen hang

azért elterjedt a nem tradicionális pho is és nem szólunk érte a legelterjedtem a csirke és marhahúsos pho, de van kacsás, libás tengeri herkentyűs is
a legdrágább 4000-5000 forint, sose kóstoltam Hanoi-ban ugyanennyiért buffet eszek fix áron japán, thai, koreai, szingapúri bbq és hot pot-ot.

Budapesten is egyre népszerűbb :D Igaz magyarosított, az igazi pho levét estétől másnap reggelig csinálják itthon túl magas lenne a villany számla :)

funfact: vietnami nyelvben 6 írásjel van, és még lehet kombinálni ezért egy hangzót 6-12 féleképpen is ki lehet ejteni akkor van baj ha egymás után van kettő :D

FrankLuck - 2016. 05. 15. 19:34

Uhh, igen, Clarissa nagyon durva volt, ott azért kicsit azt éreztem, hogy ő a ‘fun’ factor miatt került be (az ötödik évadban nem volt előszűrés, legalábbis nem láttunk ilyesmit).

A masterclass nálam nem nagy élmény (ugye nem tudok főzni), általában fél képernyőn nézem, közben matatok valamit. Mindenesetre jó hogy van, sokat tanulhatnak a játékosok (meg esetleg a főzni tudó nézők).

dragon1986 - 2016. 05. 15. 20:10

8×11

mindenhol csak ezt a kókusz látni
http://www.matracguru.hu/uploads/images/image/kokusz.jpg

pedig ez a fajta sokkal jobb
http://www.bekesi.co.hu/Termek%20kepek/Cocos%20nucifera-zold.jpg

a leve édesebb, tisztább és a húsa annyira puha hogy műanyag kanállal is lehet enni, arról nem beszélve hogy könnyebb feltörni :D

utóbbit talán nem mindenki tudja használni, így is fel lehetne mérni a tudásukat és leleményességüket. :)

Con ételét én nem választottam volna bele a top5-be,mivel én inkább hal és hús evő vagyok :D
mondjuk ő maga is tudta, hogy túlságosan tojásos lesz a hab amit készített, és igaza lett :D

Muszáj volt a karfiolt használni? Nincs kedvem visszanézni mert top5-ben mind benne volt :)

Egyik kedvenc a mostani rész után Anastasia nem azért mert benne van a nevében hogy Ázsia, pártatlan tudok lenni :D ABC részben tetszett, hogy jól tippelte ezt a bogyó micsodát, tetszett ahogy mások reagáltak amikor kiderült, hogy jó választ adott.

Karem tipikus from top to bottom esete

Ahogy ti is írtátok, hogy csupaszív a műsor, mert nincs mesterségesen kreált veszekedések. Amerika verzióban ugye mystery box után a nyertesnek nem kell főzni ezért kiválaszthat valami szívatós alapanyagot, amiért még jobba fogják utálni az illetőt. Itt is megtehetné, csak akkor esélyes a kiesésre.

Valamikor a bónusz ami jár nekik plusz egy tag megmentése, akkor meg azért nem elégedettek, mert gyávának tartják, hogy egy gyengét mentett meg és nem azt aki megérdemelné. Vagy 15 percet elvesz egy személytől, aki ha nem esik ki jön megbosszulni a dolgot. :D

Van egy kérdésem ha egyáltalán eljuttok eddig az olvasással.

Van valaki aki majdnem minden masterclass-t megnéz?
Én a 8 évad során jó ha 5 néztem meg. Régen külön rész volt akkor egyszerűen nem töltöttem le, mostanában egyben van egy elimination résszel.

Volt már erről szó talán relity ajánló posztban vagy az amerikai verzió posztjában

De engem nagyon zavarnak a rész végi és a következő rész elei spoilerek :D Én sosem nézem meg őket. Szeretek meglepődni. Ti hogy vagytok vele? Vagy annyira kíváncsiak vagytok és nem bírtok egy két napot várni?

eszemix - 2016. 05. 15. 20:27

Én a masterclass-szal kapcsolatban néha elképedek, hogy pl. Marco elég “egyszerű” recepteket mutat be, és Matt is a “lusta szakács” kategóriába sorolható a bemutatott trükköket tekintve. Mondjuk valahol megértem, hogy nem akarnak szakmai titkokat közkinccsé tenni.

eszemix - 2016. 05. 15. 20:45

Bocs nem láttam az előző hozzászólásod.

A most darált 5. évadnál nem nézek minden masterclasst, de amúgy általában “élőben” néztem, és ha az volt az adott rész, akkor mindig végignéztem. jobb egy nap MA Masterclassal, mint MA nélkül. :D

Most pl meg is kerestem a show honlapján a cheesecake receptet, amit Matt mutatott be és lementettem. De van a noteszemben pár lejegyzetelt Masterclass recept még a korábbi évadokból, amit a “pause, és totózzuk ki mit mondtak miből mennyit” módszerrel rögzítettem.

dragon1986 - 2016. 05. 15. 21:21

én nézném ha lenne időm megcsinálni vagy ha nem lennék lusta :D

igen lehet hogy egyszerű dolgok miatt nem nézem mindig legyintek hogy elméletben ezeket én is tudom :)

nem hiszem hogy szakmai titkokat rejtegetnének
mert invention test-ben elég hardcore dolgok vannak és azok receptjei fent vannak a hivatalos oldalon mint az a desszert amit ha szósszal megöntenek kinyílik mint egy virág azt hiszem LaCRosse már linkelte egyszer valahol.

meg receptkönyveikben is van csomó szakmai titok. :)

eszemix - 2016. 05. 15. 21:26

oh, az csak egy sima kis egyszerű temperált csokoládé. Kisujjból kirázom… haha, jó is lenne ha tudnék ilyeneket.

FrankLuck - 2016. 05. 15. 23:12

Áhh, az a virág nagyon durva volt, ha valaha sikerülne olyat csinálnom, azonnal királlyá is ütném magam. 8×11-ig még nem jutottam el, holnapi program lesz.

eszemix - 2016. 05. 15. 23:22

A 8×11 nekem még nem is elérhető. Holnap esti program lesz nekem is. De csak a fogyiklub után. :D

winnie - 2016. 05. 16. 07:44

“Ezt valóban rosszul írtam, hétfőn tényleg Invention teszt van, ahogy már fentebb is szerepel. My bad, remélem, winnie majd ránéz a kommentekre és javítja.”

ezt nem sikerült sem a te, sem dragon1986 kommentje alapján megfejteni, mert összezavart. mi helyére írjak pontosan mit?:)

dragon1986 - 2016. 05. 16. 12:21

@winnie

“Hétfőn az Invention Test legrosszabb versenyzői küzdenek a kiesésért, ezt nevezzük a Pressure Testnek.

Kedden van az Immunity Challenge, ahol a hétfői Pressure Test három legjobb versenyzője küzd meg egy kis jelvényért, ami a jövőben egyszeri védettséget jelent nekik:”

pressure test mint LaCRosse is írta legrosszabbak versenye mondjuk a bent maradásért küzdenek nem a kiesésért :))

ezért értelemszerűen pressure test-ban nincsenek legjobbak ezért ők nem küzdhetnek meg Immunity-ért, szerintem a Vasárnapi adás nyertesei küzdenek meg érte, talán Invention test legjobbjai :D

wiki

Tuesday episodes feature the Immunity Challenge, where the winner of the Sunday challenge competes against a guest

LaCRossE - 2016. 05. 16. 12:31

Más szóval, a vasárnapi Invention teszt három legrosszabbja küzd, hogy ne essen ki a kiesésért (Pressure Test), a három legjobb pedig az immunitásért (Immunity Test).

FrankLuck - 2016. 05. 16. 16:18

8×11

@dragon1986: elérek én a kommented aljáig, csak előtte meg kell néznem az adott részt :D
Masterclasst az 5. évadban én sem nézek, itt meg már szerencsére kevesebb van, háttértévének elmegy.
A mystery box győzelem után az invention test top 3 nem semmi, nagyon jónak tűnik a csaj, szinte garantált top 10-es, ha desszert vonalon nem szembetűnően gyenge (direkt nem írok nevet, nehogy rácsússzon a szeme olyannak, aki még nem tart itt).
Meglepő a bottom 3, először mindegyik lányt erősnek gondoltam, de ezek szerint annyira mégsem… aztán majd elválik, hogy melyiknek volt pechje és melyik nem odavaló. Mindenesetre örülök, hogy a változatosság kedvéért lány esik ki, az előző évadban fura volt, hogy sikerült az elején szinte teljesen kiirtani a fiúkat.

dragon1986 - 2016. 05. 16. 21:25

8×12

mint fentebb írtam mutatják, hogy mi történik a lakásban, arról beszélnek hogy mit éreznek a pressure test előtt ezzel is emberibbe téve a versenyzőket.

a készülődést szeretem nézni, ahogy felveszik a fekete köpenyt megreggeliznek stb.

jó újra látni XY ahogy hozza a pressure test alanyát :) mostantól én sem fogok neveket írni, hacsak nem 3-4 napos már a rész:D

Pressure test alanya wow :D eszemix, mit mondtál amikor megláttad? most nézem te már tudtál arról hogy lesz ő, még jó hogy nem emlékeztem hogy említetted a.k.a elspoilerezted :P írtad hogy milyen dolgokat művel, hát igen az ő évadában is abban volt erős talán a honeycone már nem a gyengéje :D

én versenyzőként inkább lent lennék hogy lássam ezeket a mesterműket én az emeletről nem látnám tisztán csodálkozom hogy mindenki wow-ol vagy mindenkinek sas szeme van :D

nekem a tetkós orr percinges nő a kedvencem, remélem tovább jut, bár a rész elején túl sokat volt képernyőn inkább az ő reakcióit láthattuk, remélem ez csak jót jelent.

elég kaotikus minden így 30. percben :)

45. perc hehe már érthető, hogy mért volt annyit képernyőn :D

47. perc kiderült hogy ki esett ki, nem írom le de kicsit spoileres ezért kifehérítem pedig ő haladt a legjobban még mondták is neki.

dragon1986 - 2016. 05. 16. 21:26

a fenébe nem lett fehér :)))

eszemix - 2016. 05. 17. 00:37

Na, behoztam magam végre én is. 8×12-nek most lett vége éppen.

Jajj, bocsánat a spoilerért, nem gondoltam akkor még, hogy ilyen lelkes társaság lesz itt. Úgy virult a burám mikor bejátszották az ajánlóban! Én is odafigyelek jobban, hogy ne lőjek le semmit. Meg igyekszem leállítani mielőtt jön a bejátszás a folytatásból, és akkor nekem is meglepetés lesz.

Nem semmi pressure test volt ez sem, és a kezdetek alapján tuti nem tippeltem volna, hogy melyik csaj fog kiesni. Tényleg durva ez a hullámvasút ebben a műsorban. Aki reggel remekelt, délután simán az alján köthet ki, és vice versa. Con is azt hittem az elején, hogy csak mázlija volt, de nála is egy siker, egy katasztrófa a minta. Mondjuk szerencsétlennek olyan feje van, hogy kb mindig mintha épp sírni készülne, de azért kezdem megkedvelni őt is. Kiváncsi leszek a mostani feltörekvő tehetség (dragon1986, az ****-val végződik a neve kommenteden kicsit megfejeltem a monitort) meddig marad csúcsformában. Hajrá hajrá, Immunity Challenge!

eszemix - 2016. 05. 17. 00:43

helyesbítek: benne van a nevében, hogy… :D
Én amúgy csak Szakácsina-ként gondolok őrá, és amúgy tök örülök, hogy ilyen széles körből kerül ki a felhozatal.
Aranyos volt, ahogy összekeverte a kifejezéseket: blow it vagy nail it, nem mindegy :)

dragon1986 - 2016. 05. 17. 06:58

Meg jó hogy nem vagy kemény fejü ezért megmaradt a monitor. :)

eszemix - 2016. 05. 17. 18:51

Hazaértem végre. Nézzük, mit alkotnak az immunity challenge versenyzői! juhhhéj

dragon1986 - 2016. 05. 17. 20:16

8×13

bármit is írnék spoileres ügyebár immunity-ért fojt a harc

Én itt bajban lettem volna, X mint főhozzávaló, sok mindent nem tudnék csinálni :)

XY megérdemelten nyerte meg az esélyt az immunity-re, mondjuk desszertet jobban kívántam. :)

Tetszik az idei újítás, hogy a profi csak akkor látja, hogy mit kell használni amikor elkezdi a főzést, mivel 15 perccel később kezd mint az amatőr ezért elveszíti a 15 perc gondolkodási időt. :D

*Chop chop chop chop
Pff I can do that. NOT.
I can do that in slowmode. :))

úgyyy tudtam, tiszta lánc reakció volt az egész

ropogós bőrt meglátta, megijedt ezért változtatott, aminek a következménye X lett ami Y-hez vezetett. Ekkora mákot, ha nem dicsekednek a ropogós bőrrel a végeredmény is más lenne.

muszáj így írnom nem akarok semmit sem ellőni :D

FrankLuck, eszemix, LaCRosse ti mit szóltok? :)

hát a ****végű (most már csak így utalunk ra? :D)

eszemix - 2016. 05. 17. 20:48

Hehe
Aha, én is csak vakartam a fejem, mert bármit is írok, spoileres. :D Jól megoldottad!

Fú, én örülök ennek így, ahogy volt. Vigyorogtam ezerrel szinte végig a rész alatt. :)

Az idei újítás, hogy a vendégséf nem látja a hozzávalókat sokkal kiegyenlítettebbé teszi az esélyeket, bár a kinézet alapján a pontozáskor még így is 95%-ban tudják melyik “dish” kié.

Ilyen feladat volt már tavaly vagy valamelyik előző évadban, mármint ezzel a hozzávalóval. De engem is lenyűgözött a nyertes “étel”. Hogy találnak ki ilyesmiket, bakker?!

… és leállítottam az ajánló előtt, úgyhogy lövésem sincs mi lesz holnap. :D

dragon1986 - 2016. 05. 17. 21:35

upfront miatt gondolom winne-nek még nem volt ideje javítani :)

dragon1986 - 2016. 05. 17. 21:45

tényleg én is említeni akartam, hogy tálalásból az esetek többségénél tudni, mi kié bár nem csak ebben a műsorban így nem igazán blind test, ha csak a profi séf nem pubos vagy bisztrós.

de azért elég fairül osztályoznak mondjuk érdekes, hogy legtöbb versenyes főzőműsorban szinte csak egy pontokon múlik a dolog és ezért az utolsó judge a döntő, elvileg ők sem tudják hogy a másik hány pontot adott.

még akarok írni valamit, de abból meg ki lehet következtetni, hogy mi történt :D majd 3-4 nap múlva :))

dragon1986 - 2016. 05. 17. 21:54

SPOILER remélem fehér lesz, ha még se winnie vagy human légyszi fehérítsd ki nekem meg lep hogy mindenki hogy örül a másik győzelmének főleg így hogy ha szembekerülnek vele és felhasználja akkor az esélyük a bent maradásra csökken. Egy olyan irigykedő, oh shit arcot sem láttam :)) :D

dragon1986 - 2016. 05. 17. 21:56

nem lett fehér bocs aki beleszalad és nem látta :D

eszemix - 2016. 05. 18. 08:53

Valóban, a másik gyönyörű dolog ebben az ausztrál kiadásban, hogy a játékosok örülnek a másik sikerének, és szomorúak ha kiesik valaki. Összeköti őket a főzés iránti lelkesedés, őszinte öröm.

Off: azt hiszem szerelmes vagyok 5. évados Lyntonba… (sóhaj) <3

dragon1986 - 2016. 05. 19. 02:15

már csak ketten vagyunk vagy a többiek lemaradtak :))

8×14

tudom, hogy érdekükben van promotálni, de nagyon spoileres (vagyis én nem szeretem előre tudni mi lesz) TV adó logó melletti szöveg

Theresa olyasmit mondott, hogy jó hogy nem School yard picking van hanem a szerencse dönti el így nem lesznek kínos pillanatok
erről jut eszembe, sokan megemlítik az ilyen műsorokban csapatválasztáskor, hogy suliban is mindig utolsóként kerültek egy csapatban ennyire megrázó élmény lenne? :)

Ha már Therese-t szóba hoztam, a “stay at home mum” dolog mint occupation mindig zavart. inkább unemployed “otthon maradó anyuka” az nem munka hiába tűnik az ha nehéz esett a gyerek :D ilyen erővel 5 éve múlva otthon sorozatokat daráló apukát fogok írni a CV-re.

Elise, Heather, Matt

na most a részről is írok :D

Amint kiderül, hogy mi a team challenge, 2 férfi már mondta, hogy ő aztán nem lesz kapitány :) Mondjuk, én sem jelentkeztem volna, ezt is 21. századnak köszönhetem, hogy miért majd később megmagyarázom :D

ilyen challenge még szerintem nem volt elégé megnehezíti a dolgukat :)

na kik lettek a kékek kapitányai? most bizonyíthatnak :)

na Neo kék vagy piros menü? :D én pirosat választanám, már mint enni elkészíteni egyiket sem akarnám :P

eszemix - 2016. 05. 19. 08:22

Kettőt is írtam tegnap délután, de eltűntek a kommentjeim. :(

Szóval, 8×14 WOW!

Az a piros csapatos desszert! Álmomban is magam előtt láttam, olyan gyönyörű volt!

És igazad van a team összeválogatás néha nagyon gáz tud lenni. Le a kalappal a kapitányok előtt! Baromi nehéz feladat volt, szerintem eddig talán a legnehezebb. Nagy kár, hogy kellett lennie “vesztes” csapatnak, mert ők is nagyon jól dolgoztak.

dragon1986 - 2016. 05. 19. 08:31

Elise, Heather, Matt ide elfelejtettem írni hogy ők a top 3-m :D

amúgy én mielőtt hozzászólást elküldök, főleg ha hosszú rutinból elmentem wordbe vagy alapból odaírom

LaCRossE - 2016. 05. 20. 00:21

Kicsit elhavazódtam a héten, úgyhogy most pótoltam mindent, azért sem kommenteltem.

Először is, hatalmas öröm számomra, hogy már ilyen sok komment van, még ha kevesen is vagyunk. Már megérte megírnom ezt az írást így.

Jövő héten Nigella, yeeah. :D Már most várom.

A részekről majd holnap, most fáradt vagyok, de annyi, hogy a 8×15 Pressure Testről egy picit: bár a kiesőnek drukkoltam a három közül a legkevesebbnek, esküszöm, mégis elérzékenyültem, mikor távozott. Szerethető gárdát sikerült összeszedni, még a testvérpáros férfi tagját is megkedveltem (komolyan meg kéne tanulnom a neveket), bár én az előző évad versenyzőit erősebbnek tartottam. Reynold örök kedvenc (és az a desszert a 8×12-ben!), de Billie és Sara volt a másik két kedvenc.

eszemix - 2016. 05. 20. 00:40

Hát izé… bevallom elmorzsoltam két könnycseppet a jobb szemem sarkában az előbb, mikor vége lett a 8×15-nek.

Lehet, hogy terjedelmes a formátum, viszont ennek köszönhetően mind a versenyzők között, mint a nézőkkel sokkal mélyebb kapcsolat alakul ki. Évad alatt minden nap látjuk ezeket a tehetséges, őszinte, abszolút szeretetre méltó játékosokat, akik mind a saját álmukat, céljaikat szeretnék megvalósítani, és küzdenek meg egyik brutál (nekem mindenesetre mind fizikailag, mind agyilag, érzelmileg az legtöbbször) kihívás után a másikkal.
És milyen gyönyörű volt, ahogy George-ék is viszonyultak a 3 versenyzőhöz. RESPECT.

ui: eddig nem figyeltem, de hogyafrancbalehetJimmy49éves?! Kinéz vagy29-nek.

dragon1986 - 2016. 05. 20. 00:57

eszemix kíváncsi vagyom arra a 2 kommentre ha van kedved írd meg megint :D

Billie <3

Nigella nem a kedvencem mondjuk a 4 évadnyi the taste miatt ahol az ő versenyzői estek ki a legelőbb majdnem hogy zsinórban :D

8×15

a kieső sok vizet nem zavart nem fog hiányozni :)
két kedvencem is fekete köpenyt kényszerült viselni, de megmenekültek.

winnie - 2016. 05. 20. 04:59

én is:) tényleg semmit nem találtam:(

dragon1986 - 2016. 05. 20. 09:00

Eszemix gondoloma testvér páros férfi tagja Jimmy

Ugy hogy mi ázsiaiak jól öregszünk :D én is 30 vagyok de legtöbben 18-22-nek néznek :D

eszemix - 2016. 05. 20. 10:56

Igen, Jimmy a teso. De jo nektek, orokifjak! Mondjuk a tulsuly is szepen eltunteti a rancokat, szoval en sem panaszkodhatom, hogy meglatszik rajtam a korom a nagy kerek fejemmel… :D

Tulajdonkeppen ugyanazt irtam, mint a kesobbi kommentben masnap, csak ugye nemileg lelkesebben, mivel friss volt az elmeny. Hogy nagyon durva challenge volt ez a memoriara hagyatkozos. Talan irtam olyasmit, hogy piros desszert: I want it inside me, emlithettem a food porn kifejezest is. :D

eszemix - 2016. 05. 20. 10:58

Most sem ment el, amit irtam…
ugy latszik van benne valami kifejezes, ami nem megengedett

igen, Jimmy a bratyo

dragon1986 - 2016. 05. 20. 12:29

most mar megnelent

porn miatt nem jelent meg rogton :) ma nincs uj resz ugye?

eszemix - 2016. 05. 20. 20:12

nincs
úgyhogy én folytatom tovább az 5. évad darát

az első verzióban egyébként nem használtam a kifejezést

FrankLuck - 2016. 05. 20. 21:56

Nah, jelentem, felhoztam magam én is! :D

Szóval, spoiler 8×15-ig :)

OMG, Raymond desszertje…. nekem is nagy kedvencem volt tavaly, egy Raymond-fogásért azt hiszem durván meg tudnám emelni azt a határt, amit egy tányér kajáért hajlandó lennék kifizetni.

Immunity challenge: érdekes, nem gondoltam volna, hogy ennyire jól teljesít majd, én őt eléggé középmezőnynek tippeltem, de tény, hogy good-looking volt a főztje (bár hogy őszinték legyünk, a crispy skin az én fantáziámban inkább látványos, mint finom – egy hal bőre, come on).

Team challenge: esélyem nem lenne, kb. annyira emlékeznék, hogy hány fogás volt, tényleg le a kalappal előttük.

Kieső: no, ez meglepett, azt hittem ő sokáig eljut, főleg az elmúlt hét fényében. Amikor kiderült a bottom 3, 100%-ra vettem, hogy akkor cső M, esélyed nincs, de aztán csak sikerült összeszednie magát (csakúgy, mint a kötény megszerzésekor). Ettől függetlenül a két bennmaradót gyengébbnek tartom a kiesőnél, egyikük alapvetően gyenge, a másiknak meg az idegeskedés lesz a veszte.

Érdekes belegondolni, hogy ki marad a végére… az elmúlt két évadban olyanok nyertek, akik az első 30 részben szinte semmi nem voltak képernyőn (de legalábbis nagyon keveset). A múlt évadban kb. 10-en voltak, amikor véletlenül belefutottam a nyertesbe (eléggé le voltam maradva, épp egy Raymond-desszertes képet kerestem és megláttam, hogy ki nyert :p ), és még ott is totál meglepődtem, hogy oké, tényleg nem rossz, de hoogy?? Amúgy így is érdekes volt nézni, a végére totál megérdemeltnek tartottam én is.

eszemix - 2016. 05. 20. 22:20

Reynold lesz az ;)
Hihetetlenül kreatív az a csávó! Én azt hittem ő fog nyerni tavaly. De azért Georgia-nak is voltak jó kreálmányai, neki is drukkoltam nagyon, még annak ellenére is, hogy lépten-nyomon elsírta magát. Imádom a desszertes feladatokat! Olyan gyönyörűek, színesek, ötletesek. Mi mindent lehet cukorból kihozni… rohagggggyonmeg, hogy így hízlal

dragon1986 - 2016. 05. 21. 07:00

FrankLuck
Nem Raymond hanem Reynold :)

Pedig tavaly megérdemelten nyert a végére mindig élmezönyben volt.

FrankLuck - 2016. 05. 21. 09:47

(Uhh, basszus, megint esszé lett, sorry.)

—spoiler lehet: S6-7 nyertese—-

Jajj, Reynold, hülyülök meg. Rajtam még Katy Parry sem segít :D
Amúgy én nem gondoltam, hogy nyerni tud. Próbálkozott (és csinált is) egész jó savory kajákat, de azért az látszott, hogy ő ott azért inkább csak középmezőny. Ahhoz, hogy nyerj, az elmúlt két évad alapján nem elég, ha az egyikben kiemelkedő vagy, mindkettőben jól kell hozni a szintet – sőt, mindkét nyertes inkább savoryben volt jó alapból, a sweet részt a verseny alatt hozták fel szintre.
Georgia downfallja mindenképpen a para volt, Billie-féle nyugodtsággal végig alázta volna az egész mezőnyt (nála pl. a sweet és a savory is eléggé kiemelkedő volt). Persze, Billie megérdemelten nyert, csak azt akartam mondani, hogy kb. féltávnál még egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ő esélyes a győzelemre – az elején nem volt túl gyakran top 3, semmi kiemelkedő, ő inkább a top 8 körül kezdett kitűnni, amikor nehezedtek a challenge-ek, de ő kiegyensúlyozottan jól teljesített. Ilyen szempontból közös a két évad győztesében, hogy tán ők fejlődtek a legtöbbet a szériájuk alatt, stabil középmezőnyből kerültek a legjobbak közé (bár Billie-t alapvetően sokkal jobbnak tartom, mint Brentet).

Az esélyekről… Nem is értem, hogy néhányan hogy is gondolják ezt az egészet. Lehet, hogy valaki azt mondja, hogy ez vagy az az erőssége, de 7 évad után pastry chefként sem megyek el úgy a Masterchefbe, hogy már attól összep*sálom magam, hogy ki kell rántani egy szelet húst (ez a fordítottjára is igaz, steaket tud, de egy egyszerűbb desszertbe belebukik). Bemákolva ezt-azt így is el lehet jutni relatíve sokáig (10-be talán már nem), így is lehet sokat tanulni, de én azért az esélyt csak megadnám magamnak, hogy ne zúgjak ki az elején. Mert oké, hogy van olyan, aki kiemeli, hogy az édesség az erőssége (pl. Nicolette), de mellette azért csapatja a halat is, de ott van mondjuk Charlie, akiből egy lecsót sem nézek ki.

FrankLuck - 2016. 05. 21. 09:58

Jahh, igen, nehogy ne legyen dupla :D
Én is a desszertes feladatokat szeretem a legjobban, méghozzá a receptes elimination challenge-eket. Ott mindig olyan csodákat kell reprodukálni, hogy az ember agya elszáll.
Most pedig ‘Moss’ Mindenkinek :)
http://kepfeltoltes.hu/160521/moss_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

dragon1986 - 2016. 05. 21. 11:13

Szeretek esszet olvasni

En Billiet mar az elejen magkedveltem talan a hangja miatt is

Amugy meg jobban szeretem ha valaki 5/10-bol lesz 7-8/10 mint aki eleve az es nagyon nem fejlodik.

Mondjuk nem csak itt top chefnel vagy akar big brother eseten hogy sok jelentkezo ugy indul el hogy semmi kutatast nem vegezz
Gyengeseget illik fejleszteni.

Marco mondta az egyik evadban hogy tehetseg nem helyettesiti a strategiat de strategia valamennire karpotolja a tehetseget.

Kb hogy hiaba vagy tok jo ha rossz strategiai donteseket hozzol figyelembe kell venned hogy kinek fozol ki osztalyoz
Sokan ugy indulnak neki haverok csalad szerint fincsi ergo egesz vilag szeretni fogja.

Lehetek a legjobb steak keszito ha veganok dontik el a sorsom :D

FrankLuck - 2016. 05. 21. 12:36

Tán a 6. évados Jamie mondta egyszer, amikor valami horrordesszertes eliminationbe került (ő sem volt egy pastry chef), hogy igen, gyakorolta már ezt otthon, tizenikszedikre sikerült, reméli most is sikerülni fog. No, szerintem ez a hozzááállás lenne az alap, nem rettegni, ha meglátok egy kiló húst.

eszemix - 2016. 05. 21. 17:13

Hú, mit is mondjak. Olyan nagy itt az egyetértés, csak egymást ismételjük. :D

1) Nekem is megmelengeti a szívem, amikor látom, ahogy napról napra fejlődik valaki, használja a frissen tanultakat, akár masterclass, akár valamelyik challenge alatt került előtérbe.
2) Amikor mutatják őket a házban, akkor az előző évadok alatt szinte mindig lehetett látni, hogy bizony ezerrel tanulnak, recepteket keresnek, utánajárnak dolgoknak.
3) Az előzőek folyományaként: nem csak tehetség kell ide, hanem bizony kemény befektetés is, folyamatosan tanulni, tágítani az ismeretek körét. (Meg fizikailag is, gyakran van felvétel a konditeremből is.)
4) Abszolút figyelembe kell venni, hogy mi a feladat, hiába kerül ki remekmű valaki keze alól, ha nem az volt a feladat. Mint ahogy nyilván az sem elhanyagolható, hogy ki értékeli majd az ételt. A zsűri nem rejti véka alá mire vevő, és mire nem. (Ha annyi lóvém lenne, ahányszor ezek elmondják mennyire imádják a wobbly panna cottát…)
5) És mázli is kell, nem kevés.

dragon1986 - 2016. 05. 21. 20:49

eszemix

Mint mar emlitettem en birom ezt az ausztral verziot tobbek kozt mert mutatnak olyan unalmasnak tuno dolgokat mint amit fent irtal. Imadom “behind the scene”-szeru jeleneteket mi tortenik amikor nem versenyeznek.

Ja es meg valami ami tetszik a dontoben is pontoznak. Az MC Us-ban nagyon zavar hogy csak azert nyert mert ket kaja jobb volt mint a masike. Mert nem mindegy hogy mennyivel

Pl.

5 vs. 4
7 vs. 6
3 vs. 10
Ami annyit jelent hogy az elo etel es a fotel csak picit jobb volt ezzel szemben a desszert egy moslek mig a masike mestermu.

eszemix - 2016. 05. 21. 23:46

Hahaha, hogy mondhatsz ilyet, hogy moslék desszert? Ejnye-bejnye :D

dragon1986 - 2016. 05. 22. 09:15

Ma lesz uj resz alig varom hogy irhassak a home cook vendeg elsonapjarol. :)

Akkor ehetetlen mert tul edes vagy mert nyers. :D

eszemix - 2016. 05. 22. 16:23

Én már nézem is!
Majd jövök és kibeszéljük virágnyelven :)

dragon1986 - 2016. 05. 22. 22:43

8×16

Ma meg tudtunk valami újat egy versenyzőről (nem véletlenül), én bírom ezeket a bemutatkozó videókat.
Láthatjuk őket civilként, hogy mivel foglalkoznak , jő látni őket baráti társasággal
és családtagokkal nekem legtöbbször add egy kis pluszt.

BTW, Frankluck te írtad, ha jól rémlik, hogy nem nagy ügy a “crispy skin” inkább látványelem
én mint fish addict (hetente eszek 4-5 alkalommal valamilyen halat, tengeri herkentyűt)
nekem nagyon is fontos, hogy ropogós legyen mint ha chipszet enne az ember és nem
valami rágós gumi szerű valami. :D

Mystery Box

amit a hét vendége állított össze, én az összes hozzávalót használtam és fogyasztottam már :)

top5-ben ha jó a memóriám olyanok kerültek, akik eddig nem. Középmezőnyösök “up their game”, ami jó nekünk nézőknek :D

A győztesnek örültem, de az utolsó étel készítője is megérdemelte volna a feedback-ek alapján. :)

Invention Test

A győztes három dolog közül választhatott egy valamit, abból kettővel szívesen dolgoztam volna én is. :)
Amúgy ilyenkor (mielőtt lehull a lepel a kiválasztott hozzávalóról) szokott reklám lenni a MC US-ban és az utolsó pár másodpercet a reklám után újra mutatják,
hogy az amcsik fel tudják venni a fonalat, mert ezek szerint mindenkinek olyan rossz a memóriája hogy fel kell frissíteni vagy a sok gyógyszer reklám memória kieséshez vezet. :D

Kár, hogy azt a bizonyos hozzávalót választotta, én jobban örültem volna a másik kettőnek, hogy mikkel álltak volna elő azok használatával.
Ilyen erővel csapvizet is választhatta volna, mindenki tud vele valamit kezdeni, olyan hétköznapi dolog, hiába van belőle 100 féle.
Gondolom ti nem fogtok panaszkodni, hogy így alakult :P

47. perc

szegényke elkezdtem aggódni miatta, nem nézett ki valami jól a tésztája a lánynak, akinek olyan a pólója mint ha nayn cat hányt volna rá.
Sajnos mehet pressure test-ra ha csak csoda nem történik.

52. perc

sokan miért nem hallgatnak a profikra?! nagyon ritkán sült el jól ha nem fogadják meg a tanácsaikat.
Mérföldekről látszott, hogy már az elején nem gondolta át a dolgot. Pun intended. :) ő is esélyes bottom 3.

Kóstoló

Egyetlen egy ember tűnt ki a tömegből és jó visszajelzéseket kapott, megérte neki kockáztatni

a feedbackek után sajnos egy valaki tuti bottom 3-as fent említettem is.

CD-t megkóstolnám sajnos ha leírnám, hogy mi az is spoiler lenne, de ha meglátjátok tudni fogjátok, hogy melyikre gondolok.

de ha valaki nagyon kíváncsi ez lenne az, de figyelem lelővi az invention test alanyát http://tinyurl.com/masterchefaustralia8x16

Ha most tippelnem kell hogy holnap ki lesz aki a vendégchef ellen főz akkor Katy Perry után szabadon “I kiss by the girl and I like it” hölgy lesz az.

Bottom 3

Sajnos jók voltak a megérzéseim :(

eszemix - 2016. 05. 22. 23:40

Uhh, olyan rossz látni, mikor valakinek ennyire rossz napja van, mint itt kettőnek is.

Ázsia ismét kiemelkedett a tömegből, habár ezúttal nem olyan végeredménnyel, mint számítottunk rá. Mindenesetre baromi kíváncsi vagyok, miket ránt még elő a tarsolyából, mert hogy nem kitaposott ösvényen halad, az már az elejétől nyilvánvaló.

És jól mondod, nem panaszkodtam a hozzávaló választásra. Lehet, hogy ez a rész újranézős lesz hétvégén. :D

dragon1986 - 2016. 05. 23. 08:45

Május 26-tól június 13-ig nem leszek ugyhogy kerülni fogom a posztot. Lesz mit potolnom. :D

eszemix - 2016. 05. 23. 14:05

Muszaj menned?
Mondd le a nyaralast, uzleti utat, gyerekszulest. A MA fontosabb. :D
Jo sok oranyi behozandod lesz… es hianyozni fognak a napi hozzaszolasaid innen. Meg a vegen eltununk az oldalsavbol MIATTAD. Jol gondold meg, mekkora felelosseg!
:D

dragon1986 - 2016. 05. 23. 22:09

Család egyesülési vízum ügyintézést megyek intézni, szóval igen muszáj :D

8×17

érdekes elimination kör, mindhárman voltak már ebben a helyzetben, így legalább ilyen szinten egyikük sincs hátrányban :) Közülük, Mr. Mérföld mehet haza akkor elégedett leszek, nincs bajom a személyével, de a másik kettőt jobban megkedveltem.

Most is megtudhatunk új dolgokat róluk például az egyik versenyzőről azt, hogy régen iskolai szekálás alanya volt(van jobb magyar szó a bully-ra? nem akartam bully-zás(bulizás)írni :D)

Gary tényleg rosszul ejtette Nigella nevét, vagy én hallottam rosszul? :D Nigello-nak hangzott :))

Nem mondok semmi újat azzal hogy nem éttermi ételeket hozott Mrs. Lawson, hanem home cook bisztro kaját abból is nyamit. :D de imádom azokat a neveket amiknek van szótári jelentésük Lawson, törvényfia :)))))

Szegényeknek pont most kellett megint fekete köpenyt kiérdemelni muhahaha :D Jaw drops count: 16. :D

Ezt a desszertet itt már említette valaki én eddig csak egy helyen ettem itt Pesten ahol 9/10 pontot adtam rá :D

A főétel is yummie ;))

Amúgy most diós csigákat (nem a csúszómászót) eszem, 5-nél tartok, nem lesz elég a rész végére, de van muffinom is, ami tényleg finom :D

Tényleg az emeleten levők beszélgethetnek a földszinten lévőkkel? Vagy eddig is figyelmezhették őket, mondjuk semmi konkrétumot nem mondtak nem adtak főzési tanácsokat.

Emlékeim szerint most volt először ehetetlen étel ergo instant goodbye.

Ma csak ennyire futotta így is elaludtam közben annyira fáradt voltam, de visszatekertem és újból néztem a kihagyott perceket. :)

eszemix - 2016. 05. 23. 23:26

OMG, pleasure test valóban. Ezek az őszinte kaják beindították a nyáltermelésemet rendesen. Na jó, talán az előétel nem…

Nem szeretem a főfogást alapból, de a Masterchef miatt párszor már elgondolkodtam, hogy egyszer a szokásos csirkemell helyett kipróbálom talán.

A desszerten meg jót röhögtem: pár napja csupán, hogy említettem. És a jelző is megvolt. Meggyőződésem, hogy kevés … ízű desszert van, ezzel a körítéssel együtt meg pláne bevállalnám ezt is.

Az elején nem gondoltam volna, hogy mindhárom versenyző tud mit tenni a bírák elé, de elég jól összekapták magukat a hajrában ahhoz képest. Nigella is hogy izgult! :)

A fentiek a korábbi évadokban is segítettek általában, figyelmeztethetik a versenyzőket, időre, tennivalókra emlékeztethetik őket, nem jó az állaga valaminek, “valami ég”, stb. Ez megengedett, talán egyszer emlékszem olyanra, hogy külön mondták nekik, hogy ne segítsenek.

Ahogy mondtad a diós csigát, rögtön sóvárgás fogott el egy kis cinnamon roll után. De szerencsére ilyenkor már sehol sem kapni, úgyhogy ezt most megúsztam. :D

dragon1986 - 2016. 05. 23. 23:34

Pedig az a fehérje nagyon finom :D

eszemix - 2016. 05. 23. 23:43

Még az előző hozzászólásom megírása előtt meg akartam keresni, hogy kell kiejteni Nigella nevét. Idestova másfél órája mindenféle homecook videókat nézek a jutyúbon. Csak úgy röpül az idő ezzel a nővel, akár Nidzsella, akár Nájdzsella. Mindkét kiejtésre van példa bőven, ő maga is mondja az egyik videóban, hogy bármelyik megfelel neki… no, akkor én most megyek és teszek fel egy fazék vizet linguininek

dragon1986 - 2016. 05. 24. 09:02

Akkor tuti nem Nájdzsello :))

eszemix - 2016. 05. 24. 12:29

Az azert van, mert az ausztralok szeretnek egy ‘r’ hangot tenni (neha az angolok is) a szavak vegere. (intrusive r, eloszeretettel jon a szo vegi schwa utan – bizonyos ‘a’-ra vagy peldaul ‘aw’-re vegzodo szavak eseteben)
Pl: idea -> idear, saw it -> sa(w)r it

Szoval amikor Najdzsellot hallunk, akkor Gary ezt az extra ‘r’-t hasznalja tulajdonkeppen.

Oh, ez a gyonoyoru angol fonetika! <3

Igen, jol gondolod, nem voltam nepszeru a kortarsaim koreben. De szerencsere sosem 'bullyztak', ugyhogy majd mast kell kitalalnom a sajat background videomban. :D

dragon1986 - 2016. 05. 24. 16:58

Igy mar erheto. Je 100. komment
Nekem ezek fel sem tuntek mindegyik angolt megertem. :)

LaCRossE - 2016. 05. 24. 19:23

eszemix: csak nem anglisztikát tanultál te is?

Kicsit csalódott vagyok, szerintem Charlie(?) kajája jobb volt, mint a vendégséfé.

LaCRossE - 2016. 05. 24. 19:55

Harry, nem Charlie. Tényleg meg kéne már tanulni a neveket.

dragon1986 - 2016. 05. 24. 20:19

8×17

Általában a Masterchef konyhában főznek a lehetőségért, hogy kiállhassanak a vendégchéf ellen. Tetszik ez a helyszín szerintem mondjuk nem nehezíti meg a dolgukat a szűk hely. :D

Két ételt örömmel megkóstoltam volna önmagukban extrák nélkül.

Nigella idegesített a sürgetésével, attól hogy elismétli hogy gyorsan találj ki valamit nem lesz jobb, stressz helyzetben nyugton kell hagyni az illetőt nem kell olaj a tűzbe.

Nem gondoltam volna hogy övé lesz a legjobb.

Amikor megmutatták, hogy mik közül választhat rögtön felkiáltottam, hogy azt válaszd!!!

Sajnos nem azt választotta amit én akartam, és nem csak én voltam csalódott és meglepődött. Mivel nem az erősségét választotta, gondolom azért döntött a másik mellett mert a vendégnek sem az az erőssége. Gondolom így akarta kiegyenlíteni a dolgokat. Inkább olyat választ amikben mindketten gyengébbek mint hogy erősebbek. Majd kiderül, hogy jól döntött e.

Na most meg úgy tűnik, hogy a mentor tanácsát sem fogadja meg.
Chloe-nak sem tetszik a dolog, mondtam már hogy milyen cuki? főleg ebben a fehér lila pólóban.

Tényleg a két pantry (éleskamra) ááá ez is jobban hangzik angolul, ott tartottam hogy egy közös dolog van bennük, ebből ki is derült, hogy mikor forgatták le ezt a részt.

így hogy most már bajban van már tetszik a mentor találási javaslata. :D

Vendégchef megint bakizik egyet, remélem nem hasonló eredménnyel mint nem rég.

SPOILER 8×13 Immunity challenge végerdménye

Akkor elkezdett aggódni a profi, hogy nem elég merész amit ki gondolt még is ropogós halpikkellyel állt szemben (? mivel nem bőrnek neveztük, de nem minden halnak van pikkelye, na mindegy :))

Ezért elfutott valamiért, de közben a serpenyőben hagyta a halat, ami túlfőtt. Ami miatt veszített egy pontot ezért meg is nyerte az ellenfele a védettséget.

PONTOZÁS/EREDMÉNYHIRDETÉS

Gary adott volna 10 pontot is, mivel ez a kedvenc kajája, de “missed the mark just a little” ezért adott 6-t, A LITTLE miatt 4 pont vesztés? :)))))

Elégedett lehetek a végeredménnyel :D

eszemix - 2016. 05. 24. 21:37

Olyasmi, csak flancolás nélkük. :D Sima vidéki fősulis angol nyelv és irodalom tanári suck.

Harry… nekem már mindig az fog bevillanni, milyen fejet vágott szerencsétlen gyerek, amikor Marco ordított, hogy “where’s my fish? where’s my fish?”

Egyébként, hogy a részről is szóljak egy szót: Harry mindkét 8×18 epizódos kreálmányát gond nélkül betolnám a fejembe. Főleg az elsőt. Akár fel is ébreszthet emiatt az éjszaka közepén.

LaCRossE - 2016. 05. 24. 23:32

Őrület első jele: ma, vacsora főzése alatt sokszor elkezdtem begyorsítani, és közben azt a Masterchef zenét dúdoltam, ami akkor megy, amikor már kezd fogyni az idő… :D

eszemix - 2016. 05. 24. 23:43

Hehehe :D
Jóvanakkó’

Én konkrétan megkoreografáltam ma Katy Perry-t és roptam egyet a szobámban. Mint ha nem hallottam volna már hatezerszer…

FrankLuck - 2016. 05. 25. 17:17

Húú, sorry, elhanyagoltalak benneteket, pedig még szinten vagyok.
1. Nem semmi főzős nyelvész banda, nekem syntax volt az államvizsga témám (még a régi angol szak, akkor még nem flancoltunk) :D
2. LaCRossE – remélem nem járt le az időd, mielőtt megsült volna a csirke! Pink chicken is an instant elimination!!

Mindenféle spoiler lehet 8×18-ig:

A kieső meglepett, tán ő volt az, akiben biztos voltam, hogy marad. Hiányozni nem fog, bár már nem irritált annyira, mint az elején.
Be kell, hogy valljam, az immunity challenge nekem nem nagy kedvenc, letolom, de mértékkel hat meg (ha véletlenül lemaradok, akkor általában egy immunity challenge előtt torpanok meg). Most viszont kifejezetten tetszett az otthoni főzőcske, a csirkés cucc engem nem hatott meg, de a másik kettőért bármikor kelnék. Azt azért gondoltam, hogy Harry az alacsony pontjaival nem fog nyerni, de mindig jó egy kis bónusz screentime meg tapasztalat.
Amúgy nem semmi, hogy pár résszel ezelőtt Mimi-Jimmy-Nidhi, majd pedig Zoe-Nidhi-Olivia volt a top 3 és ebből az öt emberből három gyorsan haza is ment. Tényleg elég egy kis slip és már pakolhatnak is.

eszemix - 2016. 05. 25. 20:36

Huszadik perc, 8×19
LoL, az agysérült fejben matekozik
hát beszabehu :D

érdekes challenge… no nézzük tovább

eszemix - 2016. 05. 25. 22:28

Hehe, angolos banda. Birds of a feather, mi?
Mentünk volna vendéglátóipariba…

A 8×19-ről majd beszélünk, ha más is látta már.

dragon1986, akkor te holnaptól nem leszel? Hiányozni fog az egyik core ingredient innen. :(

dragon1986 - 2016. 05. 26. 00:20

Welcome back FlankLuck.

Ezek szerint én vagyok a kakukktojás :D

8×19

Tetszik a team challenge, legalább sok D vitaminjuk lesz :) Örülök, hogy Mattet sokat szerepeltetik, kommentálja az eseményeket.

Néha nagyon kívánom, hogy 24 szerűen osztott képernyőn mutassák egyszerre amit Gary mond a challeng-ről és a versenyzők reakcióit.

Ennyi látogatókkal még nem szembesültek soha, szerintem tavaly az egész szezonban sem voltak ennyien.

Tetszik ez a hármas felosztás. Emlékszem a régi évadokban volt peches csapat szín és peches szakács is, aki mindig vesztes csapatokban volt.

Amúgy Dragon’s Angels aka The ACE mint “expert, master of something” (Anastasia,Chloe, Elise) külön-külön csapatba került, így tuti hogy egy kedvenc a chopping block-ba kerül. Tényleg mi lenne a jó magyar megfelelője vágóhíd? :D Fel adom a leckét a három nyelvésznek.

A csapatkapitányok kiemelkedő játékosok mind, mondjuk nem jelenti azt hogy jó vezetők, és hogy jól döntenek majd a csapatelosztásról és árazásról.

Ugye alacsony árazás és viszik mint a cukrot, de akkor tényleg sokat kell eladni. Vagy drágábban adják és akkor lehet, hogy nem kell olyan sokat eladni, mondjuk ez a vásárló “risk taker or risk averse”, felteszi a kérdést “megéri nekem és mi van a csalódott leszek”.
Mivel nem csak egy termék van lehet kombinálni, csak fel kenni a kérdést, megéri-e a belefektetett idő?

3 percbe kerül, hogy egy darab X, ami csak X $
de 10 percbe kerül, egy darab Y, de $$$$.

vagy fordítva drágább valami, de háromszor annyi idő hogy elkészüljön, de csak kétszer drágább a másiknál.

Ilyen a saláta készítés is egyszerű, de feldarabolni azt a nagy mennyiségű zöldséget túlságosan időigényes.

Én úgy csinálnám, hogy az első fogás valamivel drágább és a desszert az olcsóbb. Ha azt feltételezem, hogy főétellel kezdik akkor még vastag a pénztárca (főleg ha nem csak egy csaptét eszik)és még optimistább az ember. Ha negatív csalódás van már rögön, akkor nem valószínű, hogy desszertért hajlandó többet fizetni a vendég.

Engem érdekelne egy részletes pénzügyi adat erről. Főleg a végéről megéri-e majdnem ingyen elpasszolni mindent vagy szinte marad az ár, de akkor természetesen sok eladatlanul marad.

Hmm érdekes, hogy 6 fős csapatból senkinek nem esik le hogy ha két különböző elkészülési idővel rendelkező alapanyagot egyszerre kezdenek el sütni / főzni akkor az egyik under a másik túlságosan overcooked lesz.

Megdőlt egy sztereotípia nem minden Ázsiai ember nerd és matekzseni. :D

Ez a saláta csak szerintem minden csak nem “generous” főleg 12 dollárért.

Óhhhhhhhhh neeeeeeeeeee, két kedvenc is vesztes csapatban volt.

Holnap derül, hogy ki távozik, de nem így cliffhanger három hét múlva fogom csak megtudni. :D

eszemix - 2016. 05. 26. 20:32

Uramatyám, ez a 8×20-as elimination első kör!
16. perc!

FrankLuck - 2016. 05. 27. 14:36

8×20

Hehe, a chopping blockot én meg sem próbálnám lefordítani, ha nagyon magyarosítani akarnám, leírnám ‘cs’-vel :D
Én tulajdonképpen örültem ennek a hármasnak, főleg mert a másik hármat még nem akartam eliminationbe. Azt mondják, hogy három fináléra esélyes játékos, blabla… szerintem meg nem. Ahogy Matt most is megmutatta, sweet-témában is tud marhajót, őt tényleg előre várom, mert stabilan erős. Con és Charlie viszont a kiemelkedő dolgaik mellett többször rakott asztalra gyengébb kreálmányokat is, egyiküket sem éreztem/érzem potenciális top 10-esnek. Cont nem igazán bánom, nem túl nagy veszteség, már Nathaniel ellen is csak épphogy megúszta. Azért a nemek aránya szépen, lassan csúszik el, még nem annyira extrém, mint az előző évadban volt (most 11/6, a kezdő 13/11 volt).

LaCRossE - 2016. 05. 28. 21:44

A magyar említést (dobostorta) megpróbálom majd kivágni és feltölteni.

eszemix - 2016. 05. 28. 22:40

A szívem szakadt volna, ha ez jelenti Matt végét…
Viszont a trüffel a torta tetején? Az nem tűnik túl autentikusnak, habár kb 10 éve nem ettem. Világosítsatok fel, hazaiak. Ez az új módi? :)

FrankLuck - 2016. 05. 29. 22:13

Pff, jó kérdés, engem is teljesen elbizonytalanított, soha nem láttam még trüffelt a tetején.

eszemix - 2016. 05. 29. 23:20

Lement a 8×21 is.

Továbbra is hullámvasutaznak a versenyzők: top 3 – bottom 3 és fordítva. Örülök a C-betűs lányoknak, most épp felfelé ível a szerencséjük.
Nagyon jók ezek az új challenge feladatok: múltkor a tömeges csapatfeladat, most meg az invention test.

Nagyon rákaptak ebben az évadban a füstölésre, nem? Vagy csak nekem tűnik úgy?

eszemix - 2016. 05. 31. 10:57

Kozben rajottem, hogy az egyik C-betus valoszinuleg K… Na majd ma megnezzuk mit alkotnak az immunity-ert folyo versengesben.

8×22
Erdekes, hogy egy kiesesre meno pressure test-en mennyire lehet izgulni valakiert, aki korabban teljesen semleges volt. Elmorzsoltam egy par egyutterzo konnycseppet a nehez pillanatokban. A vegkimenetel szerintem igy volt jo.

FrankLuck - 2016. 06. 01. 15:40

Hehe, igen, mindig füstölnek valamit, bár gondolom nem nagyon ront el semmit, olyan, mint nálunk a tejföl.

8×22

Igen, a kiesővel én is úgy voltam, hogy kb. ennyi volt benne (ez igaz lett volna mondjuk a srácra is, megint csak épphogy úszta meg)

8×23
WTF. Ez így azért kissé kellemetlen lesz a többieknek, ha pl team challenge-nél a csapatukban ott figyel néhány immunity pines. Amúgy wow, Matt qrvajó, nagyon meglepne, ha nem lenne top 5-ös.

eszemix - 2016. 06. 01. 16:19

Matt FTW. En abszolut neki szurkolok.

A srac akit mondasz mehet nyugodtan haza a kovetkezo alkalommal, ha nem szedi ossze magat. Eleg hullamzo a teljesitmenye.

Erdekes viszont, hogy mennyien vannak a kozepmezonyben, akik meg kb semmi maradandot nem alkottak. Nem is tudom a nevuket. Azok is ritkulhatnanak igazan. Chopping block, igaz? :D

Off: tegnap este megneztem a Masterchef Canada legutobbi reszet. Eg es fold a kulonbseg a minoseg kozott. A top 4 total amator az ausztral bagazshoz kepest…meg a zsuri is

eszemix - 2016. 06. 05. 23:05

Mindenki nyaral?

Már 8×26-nál járunk. Vendég chef-et én is bírom, Ő is megtestesíti mindazt, amiért a Masterchef Australia az egyik kedvenc néznivalóm: őszinte lelkesedés, kendőzetlen öröm, az ételek és hozzávalók tisztelete, hozzáértés, profizmus.

Érdekes a felállás az immunity pin-ek tekintetében… Bottom 3: megmondtam a múlt héten, hogy kiért nem lenne már kár. Majd látjuk hogy teljesít holnap.

Kezdeti favoritok most háttérbe szorultak kicsit, a hullámvasutazók folytatják a sormintát, és a két “névtelen középmezőny” akikre céloztam múltkor, most kapott egy kis rivaldafényt. Az egyik tudott vele élni, a másik nem annyira.

FrankLuck - 2016. 06. 06. 22:27

8×27 (írtam bele pár nevet, de nagyrészt csak spekuláció, mondjuk ne olvassa, aki 20 résszel le van maradva – bár úgy érzem ezen a ponton kb. eszemix és én olvasunk csak kommenteket)

Ehh, elég jól nézett ki a cucc, de valahogy távol áll tőlem, hogy ‘földhöz baxkodjam’ a kajámat, széttördelném szépen villával, de nekem ne az asztalról kelljen felnyalni a cuccot, művészet ide vagy oda.
A héten úgy látom körbeértünk, tán Elena, Trent és Elise volt az utolsó három, akik nem igazán kerültek képernyőre. 27 rész (óra) után kijelenthetjük, högy nagyjából mindenki ismerős!! :D
Szerintem jól alakul a mezőny, az utolsó három kiesőt mindenképpen a gyengébbek közé sorolnám (ha másért nem, akkor azért, mert idegileg nem voltak a topon, pl. Cecilia). 14-en vannak még, nálam gyenge pontnak Miles maradt, ő az egyetlen, akik nem érzek top 10 material-nek, a másik három kimaradó nagyrészt bárki lehet – tippre azt mondanám, hogy a Brett, Elena, Trent és Elise-négyesből marad ki három, de nagy valószínűséggel csak azért, mert nem ismerem/ismerjük őket eléggé, így könnyebb róluk azt feltételezni, hogy nem elég jók. (Bár ebből a négyből kettő épp benne van a holnapi immunity challenge-ben, így holnap már másokat tippelnék, gondolom).
Akiket nagyon előre várok: Anastasia, Matt, Mimi és Zoe – a többiek még nem győztek meg eléggé.

eszemix - 2016. 06. 07. 10:30

Huuu, tok kivancsi vagyok Chloe tortenelmet ir-e ma! Ot nem gondoltam eselyesnek, de nagyon jol teljesit az utobbi ket hetben.
Anastasian vagyok picit meglepodve, nagyon hatterbe szorult a kezdeti sikerekhez kepest.

Akiket en a top 5-ba varok: Matt, Zoe, Chloe, Nicolette es Harry vagy Trent…
Karmen is szimpi.

Olyan lutri tenyleg, meg tok igazsagtalan, hogy a kozepmezony siman megussza a kiesest, ha mindig a nyertes team challenge csapatban van, es csak a gantryrol nezi ahogy a jobb, csak epp balszerencsesebb versenyzok esnek ki egymas utan. Meg hiaba teljesit valaki eron felul a team challengeben, ha veszit a csapat, akkor nem szamit. Elegge sajnaltam emiatt Cecilia-t a multkor: egyedul csinalta az osszes desszertet, ami nem kis teljesitmeny, megis o ment haza.

8×27: ez a signature dish kicsit hogyismondjam “over the top” volt. Azert nem kene ennyire punknak lenni, hogy “foldhoz baxkodjuk” a 3 ora alatt letrehozott gyonyoru desszertet…
Kivancsi vagyok, Charlie tenyleg eselyt kapott gyakornokoskodni? :D

FrankLuck - 2016. 06. 08. 14:20

8×28

Nos, nem lepett meg igazán az eredmény. Érdekes lett volna történelmet írni, de szerintem Chloe tényleg nem jó ennyire, az előző pint is csak Matt miatt kapta meg (oké, abba besegített, hogy ők lettek a kiválasztottak, de kb. ennyi). Nem rossz ő amúgy, de szerintem még semmi emlékezeteset nem csinált, meglepne ha eljutna az első nyolcba, pin ide vagy oda.
Hehe, most nézem, hogy Te megötbe várod… lehet akkor csak én nem látom benne az X-Faktort, majd kiderül, hogy melyikünknek lesz igaza :)
A kiesőkkel kivételesen nagyjából elvagyok, Nidhi az, akit Marco tömjénezése után mindenképpen 10-be vártam, illetve Olivia nem győzött meg arról, hogy ő tényleg gyenge lenne, inkább pechje volt Karmennel és Chloeval szemben.

eszemix - 2016. 06. 09. 22:59

8×29
ez a team challenge dragon1986 barátunknak biztos tetszeni fog, ha darálja a kihagyott részeket. :)
Lám lám itt is mennyit számított a stratégia.

8×30
Hmmm, úgy látszik az eddig háttérben meghúzódó, gluténmentes versenyzőnk igen tehetséges.

Viszont én leteszem véglegesen a voksom Matt mellett. Akarom, hogy összejöjjön neki a food truck. :)

Kieső versenyző: teljesen meg vagyok elégedve a végkimenetellel. Ha valami überdurva kombinációval kellett volna megküzdenie, akkor sajnáltam volna, de így nem. Viszlát!

dragon1986 - 2016. 06. 14. 00:30

Visszatértem, amíg be nem hozom magam, addig nem olvasok kommentet, szóval ha nem válaszolok reakciókra, most előre is elnézést kérek :D
Jut eszembe MC US-t is néznem kell, tetszik a vendég judge-k behozása

Most simán írhatok spoilereket :D

8×20

ez a “mondd meg, hogy mi az” játék egy piece of cake :D
Matt-en kifogott egy dobos torta :)
sokak kedvence benne van a bottom 3-ban, remélem túléli ezt a kört.

Volt masterclass amit szokás szerint kihagytam :D

8×21

mystery box, feleslegek megtartásával
ez tetszik főleg hogy évente Amerikában annyi élelmiszertől szabadulnak meg értsd megy a kukába,
hogy az egész világot el tudnák tartani élelemmel.

Immunity challengért folyik a harc, ilyen még nem volt, hogy már itt eldől, hogy ki kap esélyt.

eszemix - 2016. 06. 14. 08:36

Na vééééégre! Üdv “itthon”, dragon1986! :)

Jah, a dobostortán nagyot néztem én is. :D
No, akkor tessék szépen felhozni magad, hogy érdemlegesen is tudjunk ismét hozzászólni.

dragon1986 - 2016. 06. 14. 23:40

8×22

oh yeah házas jelenetek :D

elég félelmetesnek hangzott az étel intrója, és a leleplezés után Elise reakciója priceless. :))

miért csinálják minden évadban, és pressure tesztnél, hogy nem követik a receptet? /facepalm/

Nagyon kevesen múlt, hogy ki esett ki, sajnálom hogy T távozott.

8×23

2 immunity kitűző beszerzése lehetséges :) 2 kedvenc egy csapatban, dream team.
Minek kell felhívni a figyelmet alapvető dolgokra
(steak tovább fog sülni abban a kenyér pirítógépben), hagy hibázzon a versenyző :D

Silent Assassin, jó név a két vendégnek :)

Matt nagyon jól teljesít, egyszer ingott meg igazán és akkor rögtön bottom 3-ban találta magát, utóbbi ellenére ő eddig simán top 3-as.

Nem tetszik ez a csapatos immunity szerzés vagy mindketten megkapják vagy egyikük sem.
Nem igazságos azzal szemben aki legyőzte az egyik zséfet.

Chloe es Matt a nyerő páros 3 immunity kitűző van versenyben, izgalmas évad ez.

dragon1986 - 2016. 06. 15. 18:04

8×24

2 szünet után meglepődve láttam, hogy páran még itt vannak, azt hittem hogy rég kiestek, mondjuk közre játszott, hogy elimination és immunity test részeket néztem, ahol a csapat nagy része inaktív.

Zoe-t hogy lett csapatkapitány? vagy mindenki be volt tojva, mindegy ki csak ne én hozzáállás

elég sok rossz döntést hozott

1. Charlie mint a bárány őrző
2. aztán mondta hogy minek felügyelni meg kenegetni
3. gyakorlatilag egy ember csinált 3 desszertet

ha már desszert, elég lusta dolog görögdinnye használata semmit sem kell csinálni vele szeletelésen kívül

Amúgy mindkét bárány menüt megettem volna.

tipikusan desszert döntött hogy ki nyer :))
oh Matt és Elise.:(

dragon1986 - 2016. 06. 15. 19:36

8×25

vak evés, idén ez a kedvencem
ők már is jobbak mint a hells kitchen banda :))

A csirkére azt hittem, hogy tuna a színe miatt.

Matt helyében én megtartottam volna az immunity-t.

Elise bárányt készít vicces, hogy pont azt nem ismerte fel :) ja pont az volt a challange :))

Először nézek MC-t anélkül, hogy valamit ennék, kész kínzás soha többet ilyet. :D

eszemix - 2016. 06. 15. 22:35

Hahaha
Muszáj közben enni. Én reggel indulás előtt a fagyasztóba teszek két joghurtot, aztán azzal elvagyok 40-50 percig este, mikor nézem a Masterchef Australiat :D

dragon1986 - 2016. 06. 16. 06:37

8×26

Az Ausztrálok Nagyija volt most a vendég, akinek sör a család neve az csak szimpatikus ember lehet :))

Örülök, hogy fordítottak a challenge sorrendjén.

Tetszettek, ezek a japán hozzávalók, mondjuk még most sem tudom, hogy mi volt az első :)

Középmezőny a csúcson, köztük csak Zoe volt igazán sikeres a Mystery Box-nál mondjuk ő is választhatta ki, hogy mikkel főznek.

Chloe-nak szurkoltam, megérte a risky move. Akartam, hogy Elise megússza a dolgot, de immunity pin tulajdonos hülye lenne nem felhasználni.

Charlie maradhatna a golfozásnál, nála emlékezetesen szerencsétlen cook még nem volt egyi MC verzióban sem.

dragon1986 - 2016. 06. 16. 06:41

8×26

Ja és Harry komolyan gondolta, hogy jobb George dumplingot fog tudni készíteni? :D

FrankLuck - 2016. 06. 20. 19:57

8×37

Hát komolyan, elmennek a tökömbe, sorra kiesik mindenki, akit az első 6-8-ba vártam. Nem nagyon szerettem ezt a pressure testet, kissé hadilábon állok a céklás dolgokkal, így nem értékeltem ezt a superdisht sem.

eszemix - 2016. 06. 20. 22:55

Bakker, idetévedtem napközben, és így nagyjából biztos voltam ki fog menni… A top 6-omból azért még vannak, meg nem is a kedvenceim estek ki, úgyhogy nem fortyogok egyelőre.

Vajon dragon1986 hol tart a behozással?

17 évesen azért nem semmi éttermet nyitni! Én még életemben nem ettem céklát… szóval a mai pressure test ilyen szempontból hidegen hagyott. Én a desszerteseket komálom. :D

FrankLuck - 2016. 06. 23. 21:54

Nah, kb. ezekért a pillanatokért imádom a Masterchef AU-t (8×40):
– Is there any more of that syrup out there?
– Gary, you don’t need any more of the syrup!!
Amúgy wow, komolyan, már nagyjából tényleg olyan, mintha kockával dobnák ki a kiesőket, senki sincs biztonságban.

eszemix - 2016. 06. 23. 23:56

Igen, én is Gary-n meg a szirupos jeleneten mosolyogtam egy jót. Imádom ezt a faszit! :)

Tegnap láttam a mai rész beharangozóját. Egész nap paráztam, hogy ki fog kiesni. Bírtam őt is, de a kedvencem szerencsére még itt van. Elise meg szinte minden elimination fordulóban ott van. Nincs valami nagy mákja amikor teamek-et alakítanak, az biztos.

Na de a jövő heti vendég meg challenge-ek! Fú mikor lesz már vasárnap délután!!!?

dragon1986 - 2016. 06. 26. 10:17

Bibione Olaszországban voltam, ma folytatom a 8×27-tel és darálok :D

dragon1986 - 2016. 06. 26. 11:34

8×27 Pressure test

Charlie-nak ez már a hanyadik élete? :) Szegény Elise-nek tuti főznie kell, Nicolette tuti nem vállalja a pressure teszt-t hülye lenne :D Silver lining így a kedvencem több screen time-t kap :)

Desszert imádok most örülhetnek :)

Amúgy nagyon jó, hogy itt az utolsó pillatokban nincs reklámszünet hanem mutatják mit kell majd készíteniük. Igaz tök mindegy ha nem Tv-ben nézi az ember, így nem kell beletekernem a replay miatt.

Jobban örültem volna ha nem kell széttörni a kaját, egészben sokkal szebb. :D

Charlie-ra rájár a lúd, minden alkalommal elszúrt valamit, de eddig mindig volt aki rosszabb volt. Nagyon esélyes, hogy ez az utolsó napja itt.

Mindenkinek a félgömbökkel van problémája. Elise-nek és Harry-nek a fehér csoki ragadt be, és Charlie-nak meg a krémes része a desszertnek.

Elise a sunyi, eltakarja a kitört részt, ami zseniális mivel úgyis széttöri így nem is fog feltűnni a profiknak hehe

Jól látom, hogy Charlie-nak egy darab hiányzott a rózsaszín krémes izéjéből (curd?!) Olyan mintha már beleevett volna :))

És leejtésnél az övé tört össze a legkevésbé. Szerintem ez elég nagy hibák, hogy elköszönjenek tőle.

Harry ahhoz képest, hogy a desszert készítés áll tőle a legtávolabb nagyon remekelt. :highfive:

Oh yeah Elise tovább jutott <3

8×28 Immunity Challenge

Chloe itt az esély, hogy megszerezze a 2. immunity pin-t. Azt mondják, hogy történelmi pillanat lenne, én emlékszem, hogy volt már valakinek kettő a birtokában, igaz nem egyszerre, hanem megszerzett egyet, felhasználta, aztán kiérdemelt újat. Harmadszor már nem nyert :D Vagy mindezt álmodtam ? :))))

Amúgy ezt a pólót már másodszor hordja úgye? fentebb utaltam rá mint szivárványhölgy :)

Trent most rivaldafényben, eddig nagyon háttérben volt. Remélem a továbbiakban is jó dolgokat fog készíteni.

Brett nagy kedvencem lett, nagyon bírom a hangját és tetszik a személyisége, földhöz ragadt ember. MC US-ban az a baj, hogy az "öregek" mindig nagyon magabiztosak mert hibásan azt gondolják amennyivel idősebbek annyival több tapasztalatuk van ergo annyival tehetségesebbek. ezért a fiatalokat sorra fogják kiejteni. :D

Chloe-t nagyon dicsérték, az immunty challenge mentor mondta is hogy majdnem valami francia blah blah standard

8×29 Team challenge

Chinese New Year félrevezető mivel szinte Ázsiában minden hol ünneplik, a Lunar New Year jobb lenne.

dragon1986 - 2016. 06. 26. 12:50

Fenébe véletlenül elküldtem, na mindegy még megírom a 8×29-t, hogy egy helyen legyen minden a másikat winnie. törölheted. Köszi

8×27 Pressure test

Charlie-nak ez már a hanyadik élete? :) Szegény Elise-nek tuti főznie kell, Nicolette tuti nem vállalja a pressure teszt-t hülye lenne :D Silver lining így a kedvencem több screen time-t kap :)

Desszert imádok most örülhetnek :)

Amúgy nagyon jó, hogy itt az utolsó pillatokban nincs reklámszünet hanem mutatják mit kell majd készíteniük. Igaz tök mindegy ha nem Tv-ben nézi az ember, így nem kell beletekernem a replay miatt.

Jobban örültem volna ha nem kell széttörni a kaját, egészben sokkal szebb. :D

Charlie-ra rájár a lúd, minden alkalommal elszúrt valamit, de eddig mindig volt aki rosszabb volt. Nagyon esélyes, hogy ez az utolsó napja itt.

Mindenkinek a félgömbökkel van problémája. Elise-nek és Harry-nek a fehér csoki ragadt be, és Charlie-nak meg a krémes része a desszertnek.

Elise a sunyi, eltakarja a kitört részt, ami zseniális mivel úgyis széttöri így nem is fog feltűnni a profiknak hehe

Jól látom, hogy Charlie-nak egy darab hiányzott a rózsaszín krémes izéjéből (curd?!) Olyan mintha már beleevett volna :))

És leejtésnél az övé tört össze a legkevésbé. Szerintem ez elég nagy hibák, hogy elköszönjenek tőle.

Harry ahhoz képest, hogy a desszert készítés áll tőle a legtávolabb nagyon remekelt. :highfive:

Oh yeah Elise tovább jutott <3

8×28 Immunity Challenge

Chloe itt az esély, hogy megszerezze a 2. immunity pin-t. Azt mondják, hogy történelmi pillanat lenne, én emlékszem, hogy volt már valakinek kettő a birtokában, igaz nem egyszerre, hanem megszerzett egyet, felhasználta, aztán kiérdemelt újat. Harmadszor már nem nyert :D Vagy mindezt álmodtam ? :))))

Amúgy ezt a pólót már másodszor hordja úgye? fentebb utaltam rá mint szivárványhölgy :)

Trent most rivaldafényben, eddig nagyon háttérben volt. Remélem a továbbiakban is jó dolgokat fog készíteni.

Brett nagy kedvencem lett, nagyon bírom a hangját és tetszik a személyisége, földhöz ragadt ember. MC US-ban az a baj, hogy az "öregek" mindig nagyon magabiztosak mert hibásan azt gondolják amennyivel idősebbek annyival több tapasztalatuk van ergo annyival tehetségesebbek. ezért a fiatalokat sorra fogják kiejteni. :D

Chloe-t nagyon dicsérték, az immunty challenge mentor mondta is hogy majdnem valami francia blah blah standard. Kíváncsiságból utána néznék, ha értettem volna mit mond, ilyen is ritkán van.

Teát és a kávét is szeretem, mindkettőt fogyasztom rendszeresen, de csak az utóbbit használtam főzésnél.
Én is azt választottam volna.

Én a profi ételét választanám, ha csak egyet ehetek meg :) Nem vagyok nagy desszertes, brownie-t, pana cotta-t bármikor eszek, de a többi ha csak nagyon tetszik a hozzávalók kombinációja :D

Sajnos nem lett meg a második kitűző.

8×29 Team challenge

Chinese New Year félrevezető mivel szinte egész Dél Kelet Ázsiában minden hol ünneplik, a Lunar New Year jobb lenne.

Amúgy még egy vendég chef aki engem hidegen hagy.

Elise éS Chloe megint többet lesznek képernyőn hála csapatkapitányságuknak, ami örömteli, de így az egyikük tuti megint elimination-ben találja magát.

Én egy ilyen eseményen szívesen részt vennék, fizetnék is érte, hogy mehessek. Csak az a baj, hogy a világ végén vannak :( Amikor meg vietnamban vagyok, akkor meg már vége az ottani masterchef forgatásoknak.

Trent-nél az előbb még optimista voltam, hogy még toppon lesz erre megtippeli, hogy mennyi hús kell. :o
Nem nagy matematikai feladat kiszámolni, hogy X főnek mennyi kg hús kell ha adagonként Y deka lesz. WTF.

OFF: Megéheztem rendelek valamit a Don pepétől :))

okos volt pirosaktól, hogy extraként desszertet is készítettek mert így sokan menüként rendelték a 3 fogást.

Elég későn jöttek rá, hogy nekik is elő kell állniuk egy harmadik étellel, amikor már senki sem állt sorba náluk. Szegény Chloe nagyon nagy hátrányban voltak, így érhető a pirosak győzelme.

Chloe így IP után elimination-ben találja magát, egyszer fent egyszer lent.

eszemix - 2016. 06. 26. 16:05

8×41
George: “I just wanna hold hands” :D
Sírok a röhögéstől!
Huhh, izgi pillanatok, még nem is végeztem a résszel, alig birom türtőztetni magam.

dragon1986 - 2016. 06. 26. 18:47

8×30 Elimination

utóbbi években mintha kevesebb masterclass lenne, régebben minden héten volt idén én csak kettőre emlékszem

remélem adásidő hiányában nem mutatják nekünk nézőknek, de a versenyzőknek meg van tartva, hogy tanulhassanak

Miles jobban nem is járhatott volna, kihúzta az erősségét erre elszúrja a dolgot. Lazac a fő hozzávalója erre csak pár darabot rak bele és azokat sem főzi/süti szinte nyersen tálalja inkább azokból csinált volna tempurát és nem zöldségekből azokkal csak az ideit vesztegette.

Elena: nagyon jól néz ki az a sertéshús darab, és a rizs zöldség mix is finomnak tűnik, nem az a tipikus nyugatias nyers rizs (kívül puha, de belül még kemény mint olaszoknál a risotto és összes tészta étel:D) nyami. :)

Matt szokás szerint remekel, íz ő kajájára is rögtön ráugranék. Gránátalmát még nem ettem főétellel együtt, de el tudom képzelni, hogy működik a sósat ellensúlyozza és ropogós textúrát is ad az ételnek. Kár, hogy nincs itthon gránátalmás tej, yoghurt :D

Harry: indiai kaját imádom és a tengeri herkentyűket még inkább, remek kombináció. Nagyon jó színe van a curry-nek nem az a sápadt sárga.

Mimi: múltkori vacsorára emlékeztet az étele, csak mi sokkal jobb munkát végeztünk, egyik betegem adott majdnem hogy egy egész bárányt (csak fejet, belsőséget és gerincet tartotta meg) előzőnap vágta le és mi rögtön el is készítettük frissebb nem is lehetett volna :D

OFF: Pestiek, itoshii-ban nagyon finom a bárányborda és a sült gomba ;) természetesen a sushik is :D Reklámnak vége.

kedvenc húsom, ezért mérges vagyok hogy ilyen trehány munkát végzett.

Miután megnézték közelről Miles kajáját és kóstolás előtt már tudtam, hogy neki mennie kell.

dragon1986 - 2016. 06. 26. 20:02

8×31

Mystery box by Luke Nguyen

Ó yeah Nguyen Luke visszatért és érdekes dolgokat hozott :D

Láttam a műsorokat amit Matt is említett, egyre jobban bírom Matt-t aki szereti a vietnami kaját rossz ember nem lehet :D

OFF: báránypörköltet eszem most nokedlivel :D

Heather: go girl, remélem jól sikerül a vietnami étele :)

Elise: tücskők édességben, jöhet.
Elise legyél a masterchef feleségem :D mert esélytelen, hogy a feleségem desszertet készítsen nekem, nem édes szájú :'( :D

Harry megint újdonsággal áll elő amit sose tesztelt, reméljük senki sem lesz rosszul :D

Matt: is sosem tesztelt recepttel állt elő

közülük az egyikük lesz a power köpeny viselője :))

Matt mindig kitűnik a tömegből nem úgy mint Charlie hanem a kreativitásával :))

Tetszik, hogy ott ül a tücsök az egyik félgömb tetején, nagyon bejön a tálalás.

Ha lenne Masterchef All Stars season 2, ti kiket választanátok az idei szezonból? Csak 3-t lehet választani. Az enyém Matt, Elise és Chloe.

Hajrá Elise, újra a csúcson. :)

Inventsion test

Szegényke ezt elbaltázta, ennyit a 30 perces előnyről.

Elana megint nem remekel amennyir legutóbb jó volt most annyira csalódás amit művel.

Harry csirkéje nagyon jól néz ki azzal a ragadós szósszal.

Anastasia megint garnélarák ha az van benne nekem instant must eat it kategória, George-nak nagyon ízlett tuti power köpeny tulajdonos.

Cloe megint remekelt, ő is csak azért küzd az életéért mert vesztes csapatba kerül és nem önhibájából.

Brett szerintem rosszabbul teljesített mint Elise csak neki volt fél óra előnye ezért mehet Pressure Testre, ha nem lett volna power köpenyes tuti Brett került volna a helyére.

dragon1986 - 2016. 06. 26. 20:49

8×32

Kiderült, hogy Elise kevés sminkkel is gyönyörű :))

Édesszájú junkiek most megint örülhetnek :)

sok mindent nem tudok hozzáfűzni a részhez.

bye bye Zoe.

dragon1986 - 2016. 06. 26. 21:46

8×33

charlie kiesésénél akartam írni, hogy elvesztette az összes életét hacsak nem hozzák
vissza őket mint egyes évadokban, erre visszatértek. :)))

Hamár Charlie, ő megint remekelt, csak ő eddig is hullámzó teljesítményt nyújtott ezért, nem vagyok bizakodó.

Asian Girl Power, örülök a győztesnek. :)

dragon1986 - 2016. 06. 26. 22:48

8×34

Végre volt haszna a power köpenynek nem csak kaja választásra jó főleg ha nem is kell főzni az illetőnek akkor neki nyolc hogy melyik ételt kell a másik háromnak elkészítenie. Itt kiválaszthatta, hogy kinek nem kell főzni ergo, automatikusan tovább jutott. Power tulajdonosa ettől függetlenül részt vesz a team challenge-ben.

Karma, most kegyes volt Anastasia-val viszonyozta a kedvességét.

Curtis Stone nagy kedvencem, mindig örülök ha látom, nem csak itt hanem akkár a Biggest Loser-ben.

Imádok digger station aka degustation menüket enni, gyakorlatilag egy chef top ételeit eszi az ember, signature dish-ek tárháza :)

Citrusok mint főalapanyag elég nehéz, igaz hogy tengeri herkentyűvel működnek, és halakkal is mert úgye van narancsos hal, talán mandarinnal és grapefruittal is működne :D

két IP-s nagyon elszúrta ezt a sorbet desszertet, nem voltak elégedettek a profik. Én csak annyit tudok mondani, hogy túlságosan kevés volt nagyobb adagra vágytam volna én.

Theresa erősen tért vissza, dish of day címet el is nyerte.

bottom 2 csapatok tagjai közül ismét két kedvencem van veszélyben.

Mára ennyi, most már mást is nézek :D

dragon1986 - 2016. 06. 27. 08:43

8×35

az első körben Elise megmenekülésének örülök, annak nem hogy eljegyezték :P

Chloe sajnos Trent-tel szemben vereséget szenvedett, aki pont most készítette el az eddigi legjobb ételét. Így sajnos Chloe tűz közelbe került ;) 50% esélye van a távozásra, Nicolette sem kispályás a jobbak közé tartózik.

Imádom a fügét sajnos a füge fám nagyon pici alig van rajta termés, mondjuk a sok habért nem vagyok oda. nekem az csak felesleges cukorbomba.

Nicolette desszertje is jól nézett ki ő is inkább pozitív visszajelzéseket kapott. így a szemembe egy szinten vannak nem tudom eldönteni biztosra, hogy melyikük távozik.

Őszintén egyik desszertet sem kóstolnám meg mindkettő nagyon édesnek tűnik nekem.

chloe került ki győztesnek yuhééé :) először sajnáltam a távozót. sok sikert kívánok neki.

dragon1986 - 2016. 06. 27. 20:47

8X36

Mystery Box

Anastasia megkapta a promot, még időben :)

Külső szemlélőként nagyon tetszik ez a mystery box. Az összeset ismertem, mondjuk még nem láttam senkit Vietnamban főzni Buddha kezével inkább az őseink és elhunyt rokonaink oltárján van fent mint az egyik felkínált gyümölcs.

Kíváncsian várom, hogy miként használják fel ezt a citrom fajtát, remélem finomságokkal állnak elő.

Ez a rák fajta, nagyon finom viszonylag sok a húsa és könnyen leválik a páncélja. Vietnamban sokat eszem amikor az anyóséknál vagyok :D

Theresa ne már, hogy nem tudod, hogy nyers vagy főtt-e a rák, főleg hogy meg is tudtad kóstolni. @.@

Top 3 Theresa, Karmen és Elena, mit csinált Matt? nem is lehetett hallani.

Statisztika szerint ezek után egyikük bottom 3-as lesz, remélem megtörik az átok.

Brett milyen büszke volt a designjára, erre Matt mondta nem a legjobb ötlet beleállítani a halat a pürébe. :)))

Elise nem tűnt boldognak amikor meglátta a méz és citrom párost :)

Theresa már megint visszatérés előtti headless chicken státuszban van.

Ebben a versenyben a legjobb amikor reagálnak dolgokra azok akik már végeztek a főzéssel, nagyon szórakoztató tud lenni. :) Leginkább amikor a másik az elvártnál tök mást csinál mint Brett vagy tavaly John.

Anastasia és Chloe egy csapatban jó párost alkotnak, de ha utolsók lesznek, akkor erős ellenfelei egymásnak és a csapat maradék tagjainak. Therese lehúzta a csapatot, szinte nem is haladt, az utána jövőnek kétszer annyit kellett csinálnia, hogy behozzák a hátrányt.

Karmen megfeledkezett a répáról, én is ordítottam, hogy réééééppppaaaaaa, gondoltam, ha odaég majd észre veszi. :)) Ne már utolsó pillanatokra kiengedték őket és lehetett súgni, mondjuk végül nem is használta fel. :D

Piros csapat – ránézésre, tényleg hiányzik oda a répa így nem nevezhető kész ételnek önmagában a kacsacomb és a szósz.

Sárga csapat – Chloe desszertjére emlékeztet, amikor tűz volt az egyik challenge. ELise elég erős csapattársak ellen kell küzdenie, ha arra kerül a sor. Bár nem hiszem, hogy bajban lenének.

Kék csapat – Itt is erős a mezőny mint már említettem. Ohhh rossz hír, csak a csoda segíthet nekik.

Matt még mindig a csúcson :)

Igazam lett Theresa csúcson most meg a totem oszlop alján van.

8×37 Pressure Test

Anastasia kibontott hajjal tök más, copfban jobban tetszik sokkal jobban áll neki fiatalosabb.

Most nézem Heather is feketében van elég erős mezőny, majdnem 4-ből 4. Ha Therese nem partra vettet halként viselkedik akkor nem lesz vele sem gond.

Elise szemüvegben copf nélkül <3 ő az akinek mindegy, hogy hogy van a haja. :) Tisztára fanboy vagyok :D

Imádom amikor Matt bevezetőjét a vendég chefekről, nagyon passzol a hangja az egészhez, olyan karakteres.

hehe nagyon jó arc ez a fiatal chef szimpatikus nagyon :)
Mindig örülök, amikor egy fiatal motivált és céltudatos.

Anastasia nagyon le van maradva. Mindig újra belenéz a receptbe.

Nézem, hogy mindenki milyen nehezen hámozza a céklát, eszembe jutott a TV shop-ból az a hámozó készülék aminek a karját csak forgatni kell.

http://www.juliennepeeler.info/wp-content/uploads/2015/01/VICTORIO-VKP1010-Apple-and-Potato-Peeler-1.jpg :D

Heather – szósza látszatra nem volt olyan sűrű és vörös, de profiknak nem volt gondja vele,

Chloe – wow 6x van feketében :O rutinos versenyző :D
vizes szósz de minden más külsőre egyezett, igaz nem volt eléggé krémes a húsgolyó.

Theresa – az ő szósza is elég híg ránézésre, mindenkinek a szósszal volt baja. Ő teljesített a legjobban a visszajelzések alapján

Anastasia – első pressure testje ami meg is látszott a teljesítményén. Mondták is ha külalakon múlna minden akkor ő menne haza. Elég sok problémát említettek mint túl sósság és füst hiánya. Ezek miatt nem is folytathatta a versenyzést. Ő érte is kár.

eszemix - 2016. 06. 27. 22:54

8×42 Team Challenge

Harry mikor ezerrel keveri mindenki a mixture-jét a habverőkkel: “This is whisk-y business” :D
jók ezek a pun-ok

viszont én személy szerint nem szeretem, amikor egy kaja nem az, aminek várja az ember…

dragon1986 - 2016. 06. 28. 08:45

8×38 Immunity Challenge

Chloe megint ebben a színes pólóban ez legalább a 3. alkalom. Biztos nem sok váltóruhát hozott :))

Imádom amikor különböző képességet tesztelnek, néha kell a változatosság ne csak főzzenek :)

Tojás fehérje és sárga különválasztása, ha nem lenne kötelező a héj használata akkor inkább fél literes műanyag palackot javasolnám nekik. :D —>

http://www.fabhow.com/wp-content/uploads/2016/02/Step-3.1-Suck-in-the-yolk.jpg

Matt elégé le volt maradva, a lányok a karamellt készítették, amikor ő még a fagyival bajlódott, de behozta a hátrányt. Nagyon el kell, hogy csessze hogy ne legyen minimum top 5-ben.

Folyami rák nyami, utóbbi részekben rákokkal árasztottak el minket, muszáj lesz vennem akkor is ha csak fogyasztottan lehet kapni.

Szívás, hogy 3×9 ponttal bár ki más ellen megszerezte volna az immunity pin-t.

eszemix - 2016. 06. 28. 13:06

Jol van, dragon1986! Szepen haladsz a daraval. Nemsokara kozosen targyalhatjuk ki az aktualis reszt. :)

dragon1986 - 2016. 06. 28. 23:01

8×39

Tetszik a rész kezdése, Heather, Matt és Chloe szobabiciklin és futópadon, páran a medence mellett és medencében kikapcsolódnak, amikor George és Gary megjelenik.

Most vettem észre, hogy Chloe egy nanny, felügyelhetne engem is ;)

piros csapat – Matt, Karmen, Elise, Trent, és Mimi
valaki megint egyedül csinálja a desszerteket

kék csapat – Brett, Harry, Elena, Heather, Theresa, Chloe

Nem elég, hogy a pirosak kevesebben vannak, Matt-en kívül kiemelkedő versenyző nem nagyon van. Talán Elise, sokat volt feketében (talán 6x) nem azért mert rosszabb mint a csapat többi tagja, de vesztes csapatba került, többieknek szerencséje volt, pont emiatt több tapasztalatot szerzett. Karmen meg inkább csak Dessert Princess.

Ezzel szemben a kékek közül viszonylag jó, Brett, Harry, Chloe, Heather, Elena és Theresa is elemében van.

Amikor George a marhahús darabot felemelte, ahogy lelógott a szája felett a fókákra gondoltam erre, “they are not seals” =)))

Chloe és Therese desszertéje Matt: It’s a smashing dessert” Pun csak neked eszemix :D

Durva elkezdenek ünnepelni, erre mondják hogy hiányzik 15 adag. O.O

Matt-ék veszítettek, ami várható volt. Általában az utolsó fogáson múlik, amiből 15 adagot, trehányan csinálták meg. a Kékekét meg agyon dicsérték.

8×40

Hagyományos aukciót jobban szerettem, lehetett stratégiázni.

Ennél max. az dönt, hogy X anyagból tudok-e 90 percből valami jósággal előállni, vagy XX anyag kell, de akkor elég lesz-e a mínusz negyed óra? :)

Mekkora szívatás gyógynövényekből, tej termékekből, lisztből és tojásból sok mindent nem lehet csinálni max. lightos salátát vagy vegán turmixot, teát vagy tésztát :D

Aztán zöldségek jönnek hozzá, így már több az opció, de lehet olyan jó, hogy egy húsos ételt vagy valami eszméletlen édességet elverjen?

Gyümölcsök közül éppen kettőt eszek a málnát és az áfonyát :)

Trent – csak jót mondtak róla, ő nincs bajban

Karmen – eléggé széjjel cincálták, sok jót nem mondtak

Matt – tálalást megdicsérték, tényleg jól nézett ki,
eddig verhetetlen, innen lehet nagyot esni

Elise – sok mindent felhasznált, kapott hideget és meleget is, potenciális lehetne egy remek desszert

Mimi – jó színe van, red velvet szín a gyengém, pasi létemre :D sok mindent nem kellett mondaniuk az arcukról le tudtam olvasni :)

Elise vs. Karmen 1:0 KO

Tetszett a többiek reakciója, mindenki a szája elé rakta a kezét. :D

dragon1986 - 2016. 06. 29. 18:27

8×41

Kedvenc séfem végre megérkezett, tavaly már az évad eleje volt.

Elise ugyanabban a ruhában, amit a rövid torta készítéses klipben hordott az előző részben:) Csak azért emlékeztem, mert 10x újra néztem azt a pár másodpercet, mint egy angyalka. :D

Szerintem a műsor rajongói kitalálták, hogy ki lesz a vendég , hiába mutattak csak annyit, hogy valaki megy a folyosón, én a sziluettből és a szemüvegből tudtam :D

Inkább egy kövér kacsát mutattak volna, akkor nem mindenkinek esett volna le :P

Tökre feelgood nézni a reakciójukat, ők is tudják, hogy ki érkezik és nagyon vidámak.

Első pop up helyszíne elég, durva élelmezés szempontjából, egy részt mozog és ha az ajtók zárulnak akkor game over.

Chloe/Harry – Harry elég ambíciós , de jó hogy Chloe nem követte birka módon, hanem érvekkel meggyőzte hogy változtatni kell, kell egy kis kompromisszum

Matt/Theresa – jó látni, hogy Theresa végre magabiztos, elhiszi, hogy véghez tudja vinni az elképzelését

Elena/Mimi – tetszik a tálalás elképzelésük, remélem véghez is tudják vinni főleg ilyen sok adagot

Trent/Heather – hagyományos kombináció a kacsa és káposzta, mondjuk kíváncsi leszek, hogy ropogós lesz-e mindegyik adag

Brett/Elise – fésűkagyló, amúgy miért ez a magyar neve vietnamiul tükörfordításban legyező kagyló ami szerintem találóbb :D Bibione-ban vettünk sokat a halpiacon, nagyon jó lett, nyami :) Csak Hell’s Kitchen-ben képesek elrontani :))))

Az egész menüt megenném, alig várom hogy odajussunk, hogy a képernyőn keresztül illatokat is érezzünk :D

Matt-ék étele miatt most rohadt éhes lettem, nem vagyok nagy krumpli evő, de csirke zsírral áztatva jöhet.

Trent-ék kacsamelle ropogósra sikerült, ilyen szempontból nem lesz gond vele. Bár nem kreatív, tipikus párosítás, de kit érdekel jöhet hiába overcooked. :)

Elisék fésűkagylós étele nem emlékeztet a csillagokra, univerzumra vagy semmi hasonlóra nem asszociálok miatta, de ettől függetlenül kérnék 20 adagot. :D

Mimi-ék étele mivel hetente 3x vagy 4x fogyasztok mindenféle halat vagy tengerit ezért elfogult vagyok vele. Mindkettő benne van, ezért nekem dish of the day :)

Chloe-ék kajája mivel steak bármikor jöhet, a másik gyengém csak ne lenne olyan rohadt drága a japán, amcsi, ausztrál vagy új zealandi marha :D

Undercook-ság és átlagalatti desszert miatt Heather és Trent bajban van, szerintem ők nézik majd a kispadról a többiek versengését.

Jó kedvem van ezért minden édeset megenném :) Éhség miatt nincs kedvem egyenként kielemezi őket.

Csak azért levágnám annak a nőnek a kezét, amiért evőeszközzel nyomta szét Theresa gömbjét, amiben gyömbér, kókusz és lime van. Az egészet a többivel együtt bekanalazza az ember és úgy teljes a meglepetés, nem kilyukasztani kell, hogy szét spriccelődjön.

Top csapatok közül, kettőben a kedvenceim voltak, ha mind be kerül a top 5-be akkor leszek bajban, hogy kinek szurkoljak. :D

dragon1986 - 2016. 06. 29. 20:26

MEGVÁRTÁTOK, HOGY NYARALNI MEGYEK ÉS MOST TI MENTETTEK EL? :))

8×42 Pop-up II – Savary Ice Cream

Érdekesen alakultak a párok, mind a négy csapatba került olyan aki ért az érdekességekhez, így elég egyenlő esélyekkel indulnak.

Sós fagyit még nem ettem, de red velvet süti a nagy kedvencem ami egy sós torta.

http://hanoi-online.net/index.php/red-velvet-cake-favorite-sweet-cake-in-hanoi-2014/ kb. 500 forint egy szelet, nyamiii :D

Brett/Chloe – céklát el tudom képzelni és színezéknek is jó :) You go girl, ne hallgass rájuk (gúnyosan), remélem jól fog elsülni a dolog.

Matt/Harry – írtam fentebb, hogy garnéla rák nagy kedvenc, de fagyiban?!, mondjuk ettem már libamáj és kaprós jégkrémet az idei gourmet fesztiválon már semmi sem tud meglepni. :))

Elena/Theresa – gyömbér elég csípős tud lenni, nehogy dominánsabb legyen mint a többi hozzávaló. Chili/Lime csípős vs. savanyú legyen meg az egyensúly :)

Elise/Mimi – uborkát én csak az arcomra szeretem tenni, ebből nem kérek :)

Huuuuu, ahogy kijön a fagyi a gépekből én aláraknám a fejem és tátott szájjal várnám a sós guilty pleasure-t. :D

Chloéké elég darabosan érkezett meg, és nem néz ki selymesnek inkább homok szerű textúrát várnék.

A népnek nagyrészt ízlett minden kreálmány, a profiknak talán feltétel nélkül két három fagyival volt csak elégedett.

Ezért kell megfogadni a profik tanácsát, hiába otthon nyugis környezetben jól elkészült valami, de nagy mennyiségben és stressz helyzetben sok minden változik.
Chloe nagy bajban.

Elena és Theresa már másodszor nyerő páros, utóbbinak nagyon jót tett, hogy “haza” ment.

Matt és Harry meg sem lepett, Harry egész jó amikor édességről van szó, Matt meg mint írtam eddig nem nagyon hibázott.

Oh jajj Chloe…

dragon1986 - 2016. 06. 29. 20:45

olvastam, hogy eszemix és FrankLuck mitt írtatok most reagálok is rájuk :)

FrankLuck

“nem érzek top 10 material-nek, a másik három kimaradó nagyrészt bárki lehet – tippre azt mondanám, hogy a Brett, Elena, Trent és Elise-négyesből marad ki három,
Akiket nagyon előre várok: Anastasia, Matt, Mimi és Zoe – a többiek még nem győztek meg eléggé.”

Pont ők vannak a top 10-ben, muhahahaha :)) Anastasia és Zoe meg pont előtte estek ki. Te se lottózz :D

eszemix

“Anastasian vagyok picit meglepodve, nagyon hatterbe szorult a kezdeti sikerekhez kepest.”

igen ezt én is észrevettem, vesztett a lendületből.

“Akiket en a top 5-ba varok: Matt, Zoe, Chloe, Nicolette es Harry vagy Trent…
Karmen is szimpi.”

Elég jó tipp, Zoe-n és Nicolette-n kívül nekik meg van az esélyük rá.

FrankLuck

“Chloe meglepne ha eljutna az első nyolcba, pin ide vagy oda.” örülök, hogy ezzel is mellé lőttél.

eszemix

“8×29
ez a team challenge dragon1986 barátunknak biztos tetszeni fog, ha darálja a kihagyott részeket. :)”

elfogult vagyok, ha Ázsiai témákról van szó :)

eszemix - 2016. 06. 30. 00:26

Hurrá! Már be is hoztad a lemaradást, dragon1986! :)

A harmadik pop up restaurant challenge alatt is legyen jó a kedved! :) Én minden kakaó vagy csokoládétartalmú élelmiszert felzabáltam itthon míg azt a részt néztem.

A héten megfogalmazódott bennem, ami már pár hete motoszkált: Brett döntései gyakrabban hoznak kudarcot, mint sikert, nyilván neki tapasztalata sem úgy van, ahogy a többieknek.

Harry magabiztossága irigylésre méltó, és többnyire be is jönnek az újításai. Mattel együtt bomba párost alkotnak!

Theresa (esküszöm, néha mintha Chorizo-t mondana Gary meg pár másik…:D) valóban magabiztosabb, és rengeteget fejlődött. A tojás nélküli fagyi életmentő húzás volt, és ráadásul a zsűri is kiemelte, milyen jó állaga volt. Mondjuk nehezen hiszem, hogy “egyszer láttam a tévében”, és séróból megy neki a recept. Szóval sokat javult, de még mindig nincs tisztában vele, hogy mire mennyi idő alatt képes.

Elise a kis túlélő, szárnyakat kapott egészen! Jól van, örülök neki. :)

A héten tök megkedveltem Mimi-t. Neki már jobban szurkolok, mint Chloe-nak, ha egész őszinte vagyok.

A favoritom, Matt túlságosan bízott Elena-ban. Kár.

Részemről Brett és Heather nem bizonyított, ők kieshetnek. Theresaért sem fájna a szívem. Remélem így lesz a következő 3 kieső

eszemix - 2016. 06. 30. 20:50

8×45 masterclass
nyammmmmmmm
grilliant :D

dragon1986 - 2016. 06. 30. 21:31

8×43 Pop-up III

Sweetorgasm fog okozni nektek édesség kedvelők. :)

Első gondolatom, a megterített asztal látván, hogy rokonokat és barátokat hívtak meg, mint ajándék a top 10-be jutásért. Majd meglátjuk, hogy igazam lett e.

Én csokiból csak a fehér csokit és a 70% feletti csokikat szeretem :) A többivel nem lehet felcsigázni, max akkor ha masterchef szintű dessertről van szó :D Milyen könnyű átugrani a lécet :)

Theresa/Elisa – nyerő páros lehet, Elise asztala az édesség és Theresa mostanában nagyon jó dolgokkal állt elő. Forrest Gump idézet miatt már is szimpatikusabb :D

https://www.youtube.com/watch?v=egkrxkiUnoo
40. másodperctől ;)

Fehércsoki, Passion Fruit jöhet, mivel az előbb nagyon édes utóbbi inkább savanykás jól elférnek egymás mellett.

Matt/Elena – Előbbi nem nagyon hibázott eddig, utóbbi is nagyon erős lett, mint a tavalyi győztes.Ők is esélyesek dish of the day címre. Matt-nek nem volt sok inputja a desszerttel kapcsolatban :) Lehet, hogy később lesznek javaslatai, ha korrigálni kell.
Kevés gyümölcsök közül, amit szeretek azok a berry-k. :D Japán kert, hmmm na erre kíváncsi leszek, voltam már pár Japán kertben, ha az első pillanatokban arra emlékeztet a végtermék, akkor jó munkát végeztek, ha meg keresni kel azokat az elemeket, ami Japán kertre utal akkor bajban lesznek.

Harry/Mimi – Tetszik a koncepció, csoki mint farönk a többi meg a töltelék, mondjuk tényleg fás felszíne lesz vagy sima, akkor nem az igazi. Gary szerzett magának egy posztert :))

Elisék nem gondolták végig, nagy hiba ilyen nagy mennyiségnél, ha túl sok lépésből áll egy desszert elem elkészítése. Mivel nem is egyet kap a 30 ember, hanem minimum 30-t. Alapszabály, hogy csak páratlan számú lehet az étel főeleme. Jobban néz ki tálalásnál és akkor van meg a szimmetria. Egy túl kevés, 5 meg túlzás lenne, ezért marad a 3. Pedig mondták is nekik, ne legyenek túl ambiciózusak. Aztán még a felszolgálók után is kell rohannia. Theresa tuti nagy Forrest Gump rajongó, Elisenek is azt mondta, Run Forrest :))

Stressz helyzetben is van humora, “Can you tell them you ate it?” hehe. Pont a vendégséfnek nem volt meg a málna, ejnye.

Sajnos nem lett igazam a vendégekkel kapcsolatban. Amúgy mit értek el, hogy kiérdemelték ezt a kényeztetést? :D

Elena ez minden , de nem Japán kert, inkább egy pócsója. Nagyon nem ízlik nekik a zselé, ez lehet a szög a koporsóba.

Harry nem oldotta meg a farönköt, inkább cső mint fa rönk így (túl magasak az elvárásaim :)), de a többi elem miatt meg van az erdős illúzió. Visszajelzések alapján megérdemelten fognak nyerni, a másik csapatnak voltak hibái.

Elise nagyon meglepődött Matték vereségén. :) Mondtam, hogy innen szép esni, mondjuk most sem ő hibázott nagyot.

dragon1986 - 2016. 06. 30. 21:38

Eszemix

én csak virsli ettem, ezer sziget szósszal, más nem volt itthon, meg finom meleg kenyérrel. Most magyarosan étkeztem :)

Top 3, Matt, Chloe, Elise legyen és mindegy kinyer :))

dragon1986 - 2016. 07. 02. 00:23

8×44 Pop-up IV

Nehogy már Harry azt kapja amit akar a desszertet, ne legyen olyan könnyű bár akkor nagyobb az elvárás :) Mondjuk legalább addig nem tudják, mit készítenek amíg sorra nem kerülnek, így egyiküknek sincs több ideje agyalni.

Modernizálásos challenge érzem, hogy jól fogunk szórakozni.

Mimi – hehe Shakespeare-i angol a recept leírása, nehezebb kibogarászni. :) Szerintem senki sem fog körte turmixot készíteni, Shakes Pear értitek? :))

Theresa – csirke rolád, remélem nem fog túlságosan kiszáradni, szalonna valamennyire védi anélkül félek, hogy overcooked lesz.

Elise – desszert, hehe mondjuk várható volt hogy nem sorrendben lesznek kiosztva a fogások. Remélem a magabiztossága, remek édességet eredményez, és nem száll a fejébe.

Harry – baxxxus két desszert lesz, akkor valószínűleg főétel vs. főétel és desszert vs. desszert lesz, egy-egy nyerni fog, és automatikusan top 9-be jutnak, a vesztesek meg feketébe öltöznek.

Fekete köpeny viselése olyan lehet, mint ha kényszer szabadságra küldenék az embert, és tudja ha visszatér a nyaralásról esélyes, hogy kirúgják. :D

VISSZAJELZÉSEK UTÁN

Mimi – jó lett a végeredmény, tálalás is tetszik nekem és lazac a másik gyengém, a profik sem tudtak rosszat mondani róla

Theresa – 2 perc tálalásra, meg is látszott a szószon és a mazsolák számán :D Itt sem voltak kritikusak, inkább a trehány tálalással volt bajuk :)

Elise – Jó, ahogy elrejtette az alma részét, így meglepetésként fogja érni őket. Egész idő alatt, nagyon vidám volt, ez a vendégek előtt sem változott, ami a meg is látszott a végterméken. Itt is csak csupa jókat mondtak, Gary-ék is boldogak voltak és a zene is ritmusos volt. Ki merem jelenteni, hogy top 9-es, most kivételesen nem lesz feketében. :D

Harry – Volt egy kis theather. Negatív visszajelzés itt sem volt.

Elise-nek is meg van a signature dish-je. :) Ha ezután azt mondják, hogy menj elimination-be, valakik nagy bajban lesznek :D

Mivel a végtermékeken nem nagyon találtak fogást, ezért elkészítési folyamatban keresték a hibát. Ahogy Matt felsorolta, a hibákat tudni lehetett, hogy Theresa-ra utal.

Nem volt igazam, azzal kapcsolatban hogy fogás fogás ellen fog versenyezni, így csak egy vesztes volt.

dragon1986 - 2016. 07. 03. 15:21

8×45

A szivárvány 7 színét kapták a versenyzők, ami érdekes challenge ha ragaszkodnak a tényleges színhez és nem csak inspiráció mint Chloe esetében, mert a nagyi kedvenc színe. :D

Amikor Heather megkapta, a sárágát, azt hittem hogy gúnyosan mondta hogy tökéletes, mert nem örült neki. Inkább hangzott oh shit, it’s perfect. :D

Matt és Chloe elég megszívta a kékkel és indigókékkel
Én csak édességet tudok elképzelni ezekkel a színekkel, áfonya ami természetes kék, meg van krumpli fajta ami az, de nem hiszem hogy utóbbi lenne nekik. A hupikék színű fagylaltot bele lehet magyarázni, nem kell hogy sötét kék legyen. :) Vagy akár a fekete, rá lehet fogni hogy sötétkék :D

Trent jobban járt, a lila azért gyakrabban elforduló szín a természetben pl. padlizsán, szőlő, krumpli, mazsola és lila répát is láttam már. :)

Amúgy szerintem nem ebben a sorrendben kellett volna húzniuk a késeket, inkább a legutóbb kiesővel kezdeni és elsőnek kiesővel végezni a színválasztást. Így lett volna igazságos.

Elena – esélyes dish of the day-re vagyis inkább week, Heston imádta.

Chloe – nekik is azzal volt baj, hogy nem volt benne semmi kék. Bajban van :'(

Brett – nem étvágy gerjesztő ez a zöld hangyaboly, de ami alatta van az már sokkal szebb. :)

Trent – ebbe fejest ugranék, nyami :D

Matt – oceán és blue mussel, hiába nem kék, de van értelme

Theresa – nagyon jó ez a gomba SUper Mario is megenné

Heather – citromnak kellett volna, hogy domináljon, erre a többi átvette a hatalmat. Nem hogy elsőként került feketébe, esélyes hogy ő fog távozni.

Bottom 3-ban két kedvenc :S egyiküknél sem a kapott szín volt jellemző egyéb hibák mellett.

byebye Heather, sajnálom hogy ő távozott, inkább ő mint a többiek. Nagyon pozitív hogy mosolygót, síros búcsúzókat nem szeretem.

dragon1986 - 2016. 07. 03. 18:12

EZek szerint csak ketten tartjuk a fronto eszemix-szel :D

https://reelrundown.com/tv/Masterchef-US-A-Complete-Failure-vs-Masterchef-Austrailia jól összefoglalja amiket mi si említettünk, hogy miért gáz az amerikai verzió, spoileres teasers a legrosszabbak, mindig tudni melyik csapat nyer már az előző részben ellövik, aztán az aktuális rész elején még egyszer. :D

8×45 Masterclass Hestonnal

Most kívételesen végig néztem egy masterclasst.

A csirke krumplival jól nézett ki, mi szoktuk úgy készíteni ahogy itt mutattak, kicsit több időt vesz igénybe de megéri. A folyékony aranyat utána akkor le is lehet fagyasztani későbbre. :)

Az a steak darab amit Harry sütött egész nagy, emlékszem hogy Rómában két éve ettem egy 800g-os steaket, másfél órát “szenvedtem” vele. :D

Wow az a toast készítő nem semmi hehe, mosolyogtam mint az ott lévők. :))

uhhhh a sajt, ahogy fortyogott a toaston, slow motion gif-et kéne csinálni belőle :)

A steak sokaknak túl nyers lehet, de nekem nincs gondom vele én is rare és medium rare szeretem.

Harry grilliant, most komolyan? :D

Tényleg hiányzik masterclass ebben az évben eddig mint győztesek pár amatör privat masterclass-okban vehetek részt idén nem volt ilyen és tavaly sem nagyon.

Én csak két perce tudtam meg, hogy versenyzők pénzt is kapnak 500 dollár per hét, csak mert versenyeznek, mivel addig sem mennek dolgozni, én azt hittem hogy ezt az áldozatot kel hozniuk, mondjuk sok fel is mondott a munkahelyén, mert pl. nem egyeztek bele hogy 3 hónapig csak úgy távol legyenek.

dragon1986 - 2016. 07. 04. 00:29

Elkezdtem nézni a Junior Masterchef Australia-t hamár ilyen gyorsan behoztam magam.

Első évad 17 részes a második 21 részes :) 10 percet láttam belőle és már érzem, hogy ez is jobb mint az amerikai verzió, itt nem fogják elökörködni azzal hogy mindenféle trutyit a profik fejére öntenek. :D

eszemix - 2016. 07. 04. 14:21

dragon1986: jo sok szabadidod van :D
en a juniorokkal nem bajlodok
csak szegyellnem magam, hogy meg a gyerekek is “lefoznek”

eszemix - 2016. 07. 04. 21:26

8×47 Pressure test

Óanyám, ilyet enni akarok!!! De baromi jónak néz ki!

Gary és George megint vicces volt :)

dragon1986 - 2016. 07. 04. 22:47

Szabad időm nincs sok, alvás rovására megy :D

meg munka közben, napközben ha van szabad 5 percem akkor is sorozatokkal töltöm, sok kicsi sokra megy ;)) meg ebéd közben is lehet nézni vagy vezetésközben, gps helyett telefon van rögzítve ha piros lámpa van akkor lehet nézni, amúgy meg csak hang, jobb mint a rádió. :))

eszemix - 2016. 07. 04. 23:17

Kíváncsian várom a délutáni kommentem előbukkan-e…

Alvás… amit a jó junkie feláldoz a “csak még egy rész” jelszó alatt

dragon1986 - 2016. 07. 05. 22:27

behoztam magam, most már írhatok spoilermentesen :)

8×46

Tetszett Gary bevezetője, röviden Heston hét semmi ahhoz képest ami rájuk vár muhahaha.

kezdődjön a móka, vééééggggreee mindig is akartam használj mindent mystery box-ot:D

Mattet egyre jobban imádom, szóba hozta a sűrített tejes vietnami kávét :)

milyen már hogy csak kávéban fogyasztotta a sűrített tejet, régen én zsömlét mártogattam benne, ez volt az egyik reggelim. volt amikor magában ittam a tubusos verziót vagy csak leforráztam és összekevertem, gyakorlatilag édes tej lett belőle. :)

underdog lett a győztes :) oh kaktuszt kellett kellett volna választania. :))

Mindent megkóstolnék, nem volt utolsó pillanatokban összedobott ételek, nem volt dráma. :)

érdekes bottom 3.

FrankLuck - 2016. 07. 06. 20:07

8×47

No, vagyok ám :D picit lemaradva bár, de töretlenül.
Nyolcan maradtak, igazán itt az idő, hogy Elise hazacsettegjen és igen, Chloe-t még mindig nem tartom különösebben jónak :p
Itt már nem is merek tippelni, 13-ig minden szépen alakult, aztán mintha kockával dobták volna ki a kiesőket. Karmen után hagytam is egy hét pihenőt, mert már bosszantóan random volt az egész. Mindenesetre Heather és Theresa kiesése sokat javított az átlagon.

dragon1986 - 2016. 07. 06. 20:47

hééé ELise csengessen hozzám, de ne haza :D

dragon1986 - 2016. 07. 06. 21:59

8×48

örülök is meg nem is, hogy ki ment a profi ellen
nehogy azért érdemelje meg mert kevesebb ideje volt és kevesebb hozzávalója :))

ilyen erővel minden mystery box-nál aki keveset használ fel jól automatikusan nyer. :D

hehehe jó challenger :)))

ja amúgy multitaskingoltam ezért lehet hogy nem csak a fentiek miatt nyert ő meg jól elkészített hús darab miatt, nem akarok pártatlan lenni.

ennyire senki sem parázott még IC alatt.

csak 2×10 pontot lehet szerezni, kicsit könnyebb így kevesebb adagot kellett készíteni. jó eredményt ért el, főleg hogy az első percekben meg is sérült :)

eszemix - 2016. 07. 07. 00:21

Az elmúlt két hét alatt eljutottam oda, hogy Chloe helyett inkább Elise-t látnám a top 5-ben.

dragon1986 - 2016. 07. 07. 14:27

Végre valaki aki nem akarja elküldeni őt.mint írtam az én ideális top 3- am Chloe Elise és Matt. Jó lenne legalább Elise és Matt. :)

Ma 8×49-50-t nézem meg kíváncsi leszek hogy mi lesz.

eszemix - 2016. 07. 07. 20:07

Akkor fej fej mellett haladunk :)
Épp most fejeztem be a 8×50-et.

Úgy izgultam a beharangozó után, hogy mi lesz… de végül is ezen a szinten már mindenki “serious contender”. És bár Brettnek jó hete volt (az immunity challenges ügyetlenkedését leszámítva), én változatlanul úgy érzem, hogy nincs helye a top 5-ben…

dragon1986 - 2016. 07. 11. 19:37

Kicsit késve :P

8×49

A szerencsések nagyon jó alapanyagokat használhattak köztük mint bárány és marron rák (szerintem nincs külön magyar neve).

Elise féltem így egy picit, team challengek-ben nagy létszámú csapatoknál ő húzta a rövidebbet, ön hibáján kívül került mindig veszélybe, de a múltkor is csak ő és partnere menekült meg, a két fős Heston week jól sikerült neki.

a négy vendég sok vizet nem zavart. :D

Főétel

Elise/Trent – amint megláttam rögtön kevésnek tartottam a marron számát minimum 3 kellene nekem. Látványra szép volt, aggodalmam akkor kezdett elszállni, amikor George megette az összeset. Bár desszert hátra van.

Brett/Harry – látszatra is nem voltak rendben az arányok, túl sok volt az a sárga krémes puliszka. Én krémes dolgoktól tartok, majdnem minden (kivétel tejberizs/griz, pudding, joghurt) ami babaétel állagú az nekem fúúújjj kategória.

Elena/Chloe – oh jaj úgy néz ki esélyes FrankLuck kívánsága beteljesül. Menzakaja elhangzott jót nem jelenthet. :))

Matt/Mimi – tengeri sügér nyami :) Matt szokás szerint, nem hibázik.

Desszert

Brett/Harry – tetszenek azok a fehér lemezek és gyümölcsös desszert jöhet :)

Elena/Chloe – juhsajt, hmmm nem is tudom se nem utálom se nem szeretem. füge bárhogy jöhet, de a vörösbor szósz tényleg vizes volt, sűrűbb keltett volna hogy legyen, én utolsó pillanatban valamivel hígítottam volna akár mézzel.

Matt/Mimi – a piskóta vagy mi inkább egy szárazabb kenyérre emlékeztet mielőtt bárki is megszólalt volna. Matt most elszúrta, de őt és Mimi-t megmenti az első fogás.

Elise/Trent – pana cota oh miért csinálják ezt velem, mehetek most brwonie-t enni hogy ne szenvedjek. A kedvenc édességem, mondjuk az exemre emlékeztet, ezért keserű szájízzel eszem mindig. A föld/homok tálalás nem csuda szép, ha eszi az ember akkor van funkciója, érdekes lehet amikor meglepődik az ember új ízeket és textúrákat fedd fel étkezés közben. Feedback alapján team of the day, dish of the day címre pályázhatnak.

nagyon jó, hogy Elisenek sok screen time-ja volt.

Nem nehéz kitalálni, hogy Elisék tuti továbbjutók. Az a jó, hogy mind a ketten megérdemlik, az egyikük tökételes a főételért a másik tökéletes édességért felelt.

Gépelés miatt, nem állítottam le a videót, de jó tudni, hogy megint árverés lesz, de a hagyományos. :D

dragon1986 - 2016. 07. 11. 20:43

8×50

Jó ez a lakásban beszélgetés, az elimination-ok előtt.

OFF
Hmm csak én vártam 30 évet a házassággal? :))

Chloe házas, Elise jegyes. mind ketten fiatalabbak nálam. Igaz eddig, senki sem találta el a koromat, haha 22-t mondanak általában, de 30 vagyok, volt aki 17-nek néz, még Ázsiaiak is. :D

ON

Árverés a kedvencem, na lássuk ki stratégiázik jól. :)

Ugye el kell érni, hogy a másik több időt költsön el, és szinte ingyen megkapni amire igazán vágysz. :D Vigyázni kell, hogy ne hogy az legyen hogy túl magasra emeled a tétet és a másik megáll, nem hogy sokat költöttel tied lett ami nem kell. :)) Tudni kell olvasni az ellenfelet.

Mondjuk az a legjobb, ha tök mindegy mit kapsz és akkor lesz 2 órád, mondjuk akkor meg az van, hogy az idő miatt túlbonyolított a receptet.

Chloe előnnyel indult, ő neki nem kell hús. Desszertet akar készíteni.

Elena – márna (hal), nightsade (mi magyarul, a paradicsom, padlizsán és cukini stb. gyűjtő neve?), fűszernövények
Mimi – marha, gyökeres zöldségek, fűszerek
Chloe – tojás, citrus félék, kenhető termékek
Matt – kacsa, hagyma félék, szószok

Elég jó mindenkinél a felhozatal, nem lehetetlen kombinációk, ezért illik finomságokkal előállni.

Miminek, költött gyökeres zöldségekre ? ha állítása szerint marhahúst bármivel tudja párosítani. vagy Chloe-t akarta megszívatni, akkor meg marhára elszúrta. ;))

Chloe – ilyenkor kell bevállalni, hogy időhiánnyal és setting agent nélkül csinál valamit, ami anélkül nem fog megszilárdulni. back fired :(

Elena – már másodszor lett agyon dicsérve, mondjuk sok hal nem volt a tányérokon.

:'( Chloe

Matt –

dragon1986 - 2016. 07. 11. 23:29

8×51

Nekik élvezetes ez a válaszd ki maga mi lesz a mystery box-ban, nekünk inkább PR az árusoknak, mezőgazdaságiaknak. Ami persze nem baj. :)

Én sajnáltam szegény Elise-t ha hallotta volna Trentet és Gary-éket más lenne a helyzet.

A felelőseket fejbe kéne vágni, ilyen spoileres szerkesztés zeneválasztást. A hülye nem tudja, hogy kinyeri a mystery box-ot. háromnak viszonylag hosszan mutatták a kóstolást és a visszajelzéseket,aztán háromnak már sokkal rövidebb, aztán az utolsónak már megint részletes.

Általában, azokat mutatják részletesen,a kik vagy valami királyat készítettek vagy elcsesztek valamit, aztán le tudják a középmezőnyt aztán jókkal zárják a kört. Mivel már csak heten voltak, így két ember maradt lehetséges győztesként, a zene azt sugallta, hogy az utolsó nyer.

Elena főztje engem gyümölcslevesre emlékeztet a lila színe miatt :D De boszi főztje sem rossz :))

Matt tényleg azt mondta I spank quite a bit of time on the beef ? vagy ez megint ausztrál dolog, spank=spend

Judge Matt, oh az a pun. lol 52:08-nál kell keresni :))

Steak paradicsomba kerültem, ennyi finomságot <3

Elise is back, jó újra látni azt a mosolyt. :)

Mimi mióta medium = overcooked ?! Nem mindenki eszi medium rare.

Matt először nincs a topon, most saját magának köszönheti a sorsát.

Érdekes fejlemények, pont csapattársak kerültek a top 2-be. :) ki gondolta, hogy pont ő rögtön top 6-ba kerül.

dragon1986 - 2016. 07. 11. 23:32

8×51

Oh benéztem ő csak az esélyt kapja meg hogy automatikusan top 6-os legyen.

eszemix - 2016. 07. 14. 00:56

Nu, 4-et már tudunk a top 6-ból a mai team challenge után :)

Az gáz, hogy én már előre szomorú vagyok, hogy nemsokára vége lesz az évadnak?

dragon1986 - 2016. 07. 14. 21:04

8×52

Trent most nem fog főzni, ami szerintem két elő dolog. Ha a helyébe képzelem magam én inkább főznék. Persze jó dolog a pihenés meg rögtön finale week-be jutás esélye. Jövő szempontjából nem jó, az életben jó ha egyszer adatik meg hogy ilyen helyen és ilyen ételeket főzhessen, tapasztalat szerzésnek kiváló és szokni kell a nyomást.

Izgalmasabb lenne, ha vendégeket is ki kéne szolgálni és nem csak négy személyt.

Matt, Mimi, Elena – úgy érzem ez az erősebb, Elena néha nagyon megtudja lepni a bírákat és Matt-et nem kell senkinek sem bemutatni

Bret, Harry, Elise – írta valaki, hogy Bret ugye meglepetés, hogy még itt van, Harry sincs mindig elemében

Ezek a signature dishek, wow wow :)

Nem meglepő, hogy Elise készíti a cékla édességet.
Sokat hibázott, ezért érhető hogy nem ők nyertek.

Mondjuk én sosem szerettem indoknak azt, hogy azért nyer egy csapat mert egy étel olyan mint az eredeti, és a mit elszúrnak azt meg nem kell figyelembe venni. :D

eszemix - 2016. 07. 18. 23:30

Már megint elmaradoztok, srácok! Pedig már hajrában vagyunk.

eszemix - 2016. 07. 27. 00:16

Nu, ennek idénre vége.
Ilyen érzelmi hullámvasút, mint itt volt az utolsó héten… hiányozni fog.

Jövőre veletek ugyanitt, srácok? :)

eszemix - 2016. 09. 16. 10:11

Ma láttam a neten, hogy Mattnek megnyílt a Ten Piece Cutlery nevű food truckja Quennslandben. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz