login |

The Amazing Race: vége a 28. évadnak

2016. 05. 16. 15:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika, reality,

Alapból a reality-kben általában szeretek az esélyteleneknek szurkolni, de azért amikor döntő van, van, hogy úgy vagyok vele, hogy mégiscsak az nyerjen, aki megérdemli a sikert. A 28. szezon végére már csak hárman maradtak, köztük olyan pár, mely abszolút megérdemelte volna a győzelmet az egész szezonos teljesítménye alapján, és volt olyan is, mely talán a legmeglepőbb TAR-győztesnek számított volna, ha sikert arat – oké, a 21. szezont nem láttam, az volt az egyik kaszált évadom a 27. mellett.

Szóval érdekesnek ígérkezett a döntő, én nem tudtam, hogy kinek szurkoljak. A végeredmény mégis az egyik leggyengébb finálé lett verseny- és pályaszerkesztést tekintve, így a részt egyedül az dobhatta fel, ha olyanok nyernek, akikért az adott néző szorít.

The Amazing Race - 28x12-00

Gondolom épp ezért volt olyan, akinek bejött a zárás, másnak meg kevésbé. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Dana és Matt nyert. Keretbe foglalták.

The Amazing Race - 28x12-00000

Nyilván nem ők voltak a legjobbak, de miután az utolsó két fordulóban két elég erős csapat kiesett, így esélyessé léptek elő, és majdnem rajt-cél győzelmet arattak. (A vezetést az első road block előtt, Tyler-ék lépcsőzése után vették át.)

Ők végig szimpatikusak voltak számomra (mint a legtöbb csapat), még akkor is, ha a szezon egyetlen nagyobb összezördülésének ők voltak a résztvevői, így semmi bajom nincs a sikerükkel, főleg, hogy mögöttük Sheri és Cole lett a második, igaz komolyabb előzési lehetőség nélkül.

The Amazing Race - 28x12-0000

Pedig a táncosok azért apróbb bakikat elkövettek (a taxi elengedése, a clue keresése), de egyik sem volt olyan komoly. A siker végülis azon múlott, hogy Matt ugrott le a clue-ért, s neki elsőre sikerült, míg Sheri kétszer, Tyler pedig háromszor kísérletezett – és ezzel be is lőtték maguknak az első feladattal a sorrendet, ami szerintem nagyon gáz volt.

Oké, aláírom, hogy az ugrás még mindig jobb volt, mintha csak egy klasszikus, magasról leereszkedős feladatot csináltak volna, de úgy, hogy a folytatásban csak egy hajót kellett keresni, meg még valamit csinálni a magasban, nem akadt sok előzési pont. És míg pár éve még jó poénok voltak ezek a visszaemlékezős utolsó feladatok, szerintem itt lenne az ideje visszavonultatni őket, és valami újat kitalálni. Nemcsak azért, mert a mostani mindenkinek simán ment (látszólag), hiszen készülnek rá, hanem azért is, mert baromira nem érdekes nézni.

The Amazing Race - 28x12-01

Mint ahogy azt sem volt háromszor érdekes végignézni, hogy 1.) leugranak egy épületről, 2.) hajóznak, 3.) másznak. Vagyis mind a 4 feladat kábé nézőellenes volt. Egyszer elmentek (mint ahogy az is, hogy Sheri-ék elhajóztak a célpont mellett), de ennyi időt pazarolni rájuk, ahelyett, hogy lett volna egy tényleg képességet kívánó road block, az nagy hiba volt. Komolyan, mintha nem tizenikszedik éve csinálnák egyesek ezt a reality-t… (Épp ezért Dana aggódása, hogy jól választottak-e, hogy Matt road block-ozik (nagyon jól), nem kapott nagyobb payoff-ot, hiszen a városneveket és hashtag-eket nyilván mindenki megcsinálta volna.)

Az egyetlen izgalmat így a taxis aspektus jelenthette, bár ott nem értettem, hogy akik ott hagyták a kocsit, mert nem tudta a sofőr az utat, miért nem használták a Google-t navigáláshoz. (Meg eleve nem értem, hogy ez csak nekem természetes, hogy ha nem tudom, hogy mi merre van, akkor előkapom a netet, ami ráadásul az ideális útvonalat is be tudja lőni, hogy kikerüljem a dugókat?)

The Amazing Race - 28x12-20

Mint írtam korábban, a top 7 körül kifejezetten jóvá vált a szezon, annak köszönhetően, hogy eltűntek a korábbi irritáló faktorok, és a csapatok közül is csak az érdekesek és/vagy szimpatikusak maradtak. Ebben persze az volt a hátrány, hogy ha mindenki szimpatikus, akkor nagyon szurkolni sem tud az ember valakinek (azért találtam párt, Ashely-éket) – de végülis lehet TAR-t úgyis nézni, hogy az ember hátradől és nem stresszel.

Ez egy ilyen évad volt. Nem indult túl biztatóan, de örültem, hogy maradtam. Kár, hogy a repetitív szezonzáró miatt némileg keserű szájízzel búcsúzott a TAR az őszi viszontlátásig.

The Amazing Race - 28x12-23

The Amazing Race - 28x12-02 The Amazing Race - 28x12-03 The Amazing Race - 28x12-04 The Amazing Race - 28x12-05 The Amazing Race - 28x12-06 The Amazing Race - 28x12-07 The Amazing Race - 28x12-08 The Amazing Race - 28x12-09 The Amazing Race - 28x12-10 The Amazing Race - 28x12-11 The Amazing Race - 28x12-12 The Amazing Race - 28x12-13 The Amazing Race - 28x12-14 The Amazing Race - 28x12-15 The Amazing Race - 28x12-16 The Amazing Race - 28x12-17 The Amazing Race - 28x12-18 The Amazing Race - 28x12-19  The Amazing Race - 28x12-21 The Amazing Race - 28x12-22

8 hozzászólás Ne habozz!

Zsolt - 2016. 05. 16. 16:41

Én a frizbis srácoknak szurkoltam, mellettük még Sheri és Cole-nak.
Nekem csak az U-Turn nem tetszett az évadból. :D

Deny - 2016. 05. 16. 17:34

Irtó béna feladatokat választottak sajnos, teljesen elveszett az izgalom-faktor. Ez egy átlag leg-nek elment volna, de finálénak nagyon gáz volt.

De legalább azok nyertek, akiknek szurkoltam. Csak azért szorítottam, hogy ne Tylerék nyerjenek, az utóbbi pár részben sikerült ellenszenvessé válniuk számomra, úgyhogy volt egy kis káröröm, amikor utolsókként értek be.

Sheri és Cole-nak is örülök, Sherinek külön respekt, hogy sosem adta fel, és igyekezett mindig jól érezni magát.

Nagyon sajnálom, hogy a frizbis srácok kiestek, ők voltak a kedvenceim, utánuk pedig Burnie és Ashley, akiket szintén nagyon sajnálok.

Azon gondolkodom, hogyan lehetne feldobni az utolsó feladatot. Város- és országnevek szerintem most már tényleg mellőzhetőek lennének, mert úgy vélem, az az első, amit megjegyeznek. Pár évaddal ezelőtt tetszett a földgömbös feladat, az már kicsit nehezebbnek bizonyult. De lehetne a zászlókkal is kezdeni valamit, mert az is sokszor be szokott kavarni, mint azt ebben az évadban is láthattuk.

nadivereb - 2016. 05. 16. 19:11

Sajnálom Tyleréket, nekem nagyon szimpatikusak voltak, de a táncosokkal sincsen semmi bajom. Jó fejeknek tűnnek, megérdemelték a győzelmet is. Cole-ék a vártnál kevésbé irritáltak a fináléban, de azért így is messze a legantipatikusabb csapat voltak számomra.
Egyébként tényleg át kellene már dolgozni ezt a fináléformátumot, mert már nagyon unalmas. Látványelemek és ezerszer lerágott csontok vannak benne, semmi ötlet. Kár érte…

Enzo - 2016. 05. 16. 20:15

Így kevésbé volt érdekes a döntő, hogy az összes olyan csapat kiesett, akinek tudtam volna szurkolni, ilyen nagyon ritkán van. Ezen felül visszahozhatnák végre a dupla finálékat, de a top4 helyett top3-nak azért örültem. Meg annak is, hogy Dana és Matt nem nagyon veszekedtek.
Gyakorlatilag Tylerék elnézték a legelején a clueboxot, és onnantól nem volt előzés, ennyin múlott, meg hogy ki hányadikként tudja elkapni a clue-t. Megint indokolatlan mennyiségű tériszonyos feladat volt, ami rém unalmas. Ha nagyon pozitívan akarom nézni, akkor az elsőnél legalább volt egy kis kihívás benne (legalább nem csak rappelling), a második viszont egész ötletes volt a fél clue-val és egymás húzásával.
Az utolsó földrajzos challenge-eket alapból szerettem, de mint a példa mutatja, már kiismerték a játékosok, úgyhogy valóban ideje lenne váltani.

1. Tetszett a season review az elején :)
2. Ejha, első osztályon (vagy miazisten a premium class) utaztak a csapatok most először, érdemes megemlíteni.
3. Sheri és Cole közül mindkettőnek tériszonya van? Ez nem túl szerencsés egy TAR-párosnál :D
4. Dana&Matt mászós feladata alatt annyi nyögés volt, egy p0rnóvideót simán alá lehetne vágni :D
5. A beérkezésnél a hegedűs főcímdal cover tetszett :)
6. Lehetett volna a végén a következő évadról némi beharangozó videó.

winnie - 2016. 05. 16. 21:08

“1. Tetszett a season review az elején :)”

akkor megnézem:) az ilyet mindig ugrom.

kzs - 2016. 05. 16. 22:52

@winnie Azert 28 eve meg nem csinalja senki (bocs, kitört belölem a kötekedes)… 2001 ota megy
@Enzo inkabb business osztaly volt az, esetleg premium economy – a reszt latva business-nek tünt

Amugy en örültem a gyözteseknek, bar Burnie es Ashley-nek drukkoltam (csak ök ugye kiestek). A feladatok közül nekem tetszett a sziklamaszos…

Enzo - 2016. 05. 17. 10:51

oldalsáv plíz :)

Thomas - 2016. 08. 17. 16:28

Elég közepes évad volt, amire azért kellemes szájízzel fogok visszagondolni a győztesek miatta:) Dana & Matt sokáig nem volt szimpatikus a veszekedéseik miatt, de a végére szerencsére visszavettek belőle, és más meg nem maradt, akinek szurkolhatnék, így örültem a győzelmüknek.
Az évad első felén nagyon húztam a számat, amikor sorban kiesett mindhárom lánycsapat, a 2 fiúpáros meg legyőzhetetlennek tűnt, de már megszokhattuk a TAR-ban, hogy nem feltétlenül az nyer, aki végig dominál (ugyeugye Justin & Diana…). Burnie & Ashley kiesése után megint mérges voltam, nem is értem, hogy sikerült, nagyon trükkösen vágták azt a részt. De aztán a finálén végül jól szórakoztam, miután Matt elsőként ment fel a tetőre, végig azon szurkoltam, hogy ne is lehessen előzni, és végül is ez bejött:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz