login |

Banshee – 4×07: I’m not

2016. 05. 17. 14:22 - Írta: superpityu

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Megérkezett a végjáték, a készítők pedig úgy tűnik rájöttek, hogy már csak 1 rész van hátra, gyorsan el is kezdték lezárni a fontosabb szálakat. Szerencsére az idétlen nyomozóssal kezdték, amelyet legalább már nem kell látnunk a fináléban.

bscap0043

Bár még így is rengeteg szál maradt hátra az utolsó részre, azért egy sima/egy fordított-alapon kaptunk egy elég gyors és béna zárást a sátánistákra, viszont amit a rész végén Job művelt, az annyira remekül illett a karakterhez, hogy öröm volt nézni. Jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Bevallom felröhögtem, amikor a rész elején a kötelező vetkőzés után a rendőrcsajt tényleg iszonyat gyorsan intézték el. Bár nem Carrie adta be a kegyelemdöfést, hanem Burton tett pontot ennek a felesleges karakternek a végére. Egyrészt hidegen hagy a dolog, mert nem tudtam ragaszkodni ehhez a karakterhez, másrészt Burton Proctor emberét nyírta ki. Talán mégis ő áll Rebecca meggyilkolásának hátterében? 

bscap0041

Míg a Proctor, Bunker, Maggie, Calvin és Carrie szálakon hozták a vihar előtti csend jeleneteket, addig Hood, Brock és Veronica pörgött, sok remek pillanatot hozva. Mellettük pedig Job szállított egy váratlan fordulatot, aki zseniálisan intézte a IT-s srácot, aki az előző évad végén elrabolta. Tényleg rendkívül elegáns módja volt ez annak, hogy pontot tegyenek a karakter végére.

Szóval a sátánisták nevetségesek voltak, az egész rituáléval, meg mindennel. Nem is reménykedtem, hogy ebben a részben talán valami értelmet nyer a majd a szervezetük, de örömmel töltött el, hogy ennyi volt belőlük. Max ha a szőke csaj nem került be a “darálóba”, akkor elmondhatja, hogy nekik semmi közük nem volt Rebecca megöléséhez.

bscap0039

I’m not Lucas Hood!

Viszont Hood és Brock működött, bár nem szeretném, hogy a seriff most felbátorodva az utolsó részben le akarja majd csukni Hood-ot. A vallomás része tetszett, de emiatt tényleg elég sok fenntartásom is akadt azzal kapcsolatban,. hogy mi lesz majd ezután.

bscap0038

A fináléban rengeteg szálra kell pontot tenni, valószínűleg rengeteg vér fog folyni, a kérdés, csak annyi, hogy ki(k)é. Talán sikerül méltó lezárást írni egy felemás évad után. Reménykedjünk.

39 hozzászólás Ne habozz!

JcGross - 2016. 05. 17. 14:44

Brock elvitte az epizódot számomra. Az “I’ve been deputy to a criminal” lett az egyik kedvenc idézetem.

tobias88 - 2016. 05. 17. 15:27

Volt showrunner csere vagy nem 8 részes lesz a szezon? Mert egészen elképesztő amit művelnek. Én még most sem éreztem azt, hogy ez egy utolsó előtti rész lenne, egyáltalán nem úgy álltak hozzá.

Ezt innentől már csak megmenteni lehet valamilyen szintre, de erősen kétlem egy ilyen év után. Már rég ki kellett volna írni két három főbb szereplőt előkészíteni a bosszút, hogy tartsák az eddigi tempót. Ebből nem lett semmi

krisz - 2016. 05. 17. 15:30

Jó kis rész volt, bár nekem az egész évad tetszett, de a vége furcsa volt. Amikor a sátánista csávót mutatták a hullaházba, mintha túlélte volna. Láttunk már filmekben fejlövést és hullaházban újraéledést.

winnie - 2016. 05. 17. 15:33

tobias88: semmi nem volt. de ki tudja, lehet, hogy éppen ezért kérték maguk a készítők a kaszát magukra, talán ők is érezték, hogy kifújtak. nem tudom.

John Doe - 2016. 05. 17. 15:38

Imádom a Banshee-t, simán top20-as sorozat nálam, de ez az évad, nem is tudom. Picikét talán unalmasabb mint az eddigiek, ami még önmagában annyira nem is zavarna. Ami viszont annál jobban aggaszt, hogy már csak 1 rész van hátra, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ez egy sorozatzáró előtti epizód volt.

Márpedig azért bőven van mit elvarrni, nem tudom mi lesz a fináléban… talán ha 90 perces zárást kapnánk, lenne mindenre idő, de tudtommal nem lesz hosszabb rész a 8.
mint eddig bármelyik.

Amúgy maga a rész elfogadható volt, Hood-Brock jelenetek jók voltak, de az FBI-os csaj, amennyire vártam a színésznő miatt, legalább annyira gyenge számomra.

Iceman - 2016. 05. 17. 15:46

Nem lehetne azt, hogy mindenki úgy tesz mintha nem létezne ez az évad és jövőre jönne egy tisztességes 4. évad sorozatzárónak? Ez idén egy-két jeleneten kívül minden volt csak jó nem.

BotondB - 2016. 05. 17. 15:47

Valamennyire ez off lesz de azért talán idefér: szóval az lenne a kérdésem hogy ti javasolnátok e a sorozatot? Nyilván aki itt van az azért szereti de az idei évadról csupa rosszat hallottam, és tavaly óta filózok rajta hogy elkezdjem e így most kicsit elbizonytalanodtam.

Rezsidémon - 2016. 05. 17. 16:01

Rendőrnő vs. Burton. Na, végre egy jó bunyó? Nem! Késszúrás, vége.
Egy terem náci vs. Burton. Akkor talán most egy jó bunyó? Nem! Körbefordul a kamera és vége.
Ez olyan, mintha a helyszínelőkben egy idő után nem mutattak volna nyomelemző technikát.
Carrie meg Hood pedig egyszer csak rájön, hogy egymáshoz tartoznak. Semmiből jött reveláció. Milyen biblikus. Milyen következetlen.
Job-ot is sikerült egy badass-nek szánt jelenettel visszahozni. Ha így állnak hozzá az írók (fogom magam és a visszájára fordítok mindent, csak úgy), akkor kár volt 5 részen keresztül nézni a depit.
Ez a zárlat rendesen el lett ba

sorozat/gyilkos - 2016. 05. 17. 16:12

Én úgy képzelem, hogy az írók és a producerek rettenetesen összebalhéztak a csatornával, és az utolsó évadot végig részegen és betépve írták, rakták össze, trollkodással, röhögéssel, a belesxarás legmagasabb zen mesteri szintjén.

– nyírjuk ki a sorozat legjobb nőjét! Höhö, de kivel? ööö, legyen sátánista szekta! bruhaha, nagyon jó! Te mi legyen a második részben? Hagyjál már, azt csak egy hét múlva kell leadni! nyihhihii, óbaz, kifogyott a johnnywalker, ki megy le érte? Küldjük le Proctort! jahaj, ezt beleírom a fináléba!

ps: az utolsó képen értelmetlen harcosok klubja nyúlás látható.

Dalmayr - 2016. 05. 17. 16:24

BotondB: az első 3 évadért simán megéri elkezdeni. Ez tényleg gyengébb, de kár kihagyni kb 30 résznyi jóságot ezért a 8 gyengébbért. Ami nem azt jelenti, hogy rossz lenne ez az évad, csak az elvárások miatt nagyot koppantunk. Mindenképpen nézz bele 2-3 rész után úgyis eldől, hogy a Te világod-e a sorozat.

John Doe - 2016. 05. 17. 16:29

BotondB:

Igaz hogy gyengébb a 4. évad mint vártuk, de az első 3 évadot, mindeképpen megéri megnézni. Szerezz be pár részt, aztán onnantól kezdve úgyis eltudod dönteni, hogy megéri-e időt szánnod rá.

Nézőke - 2016. 05. 17. 16:39

hát ez elég gáz volt. semmit nem tudtunk meg Cruz-ról,és komolyan, egy Banshee epizódban mióta elég egy kis vérfröccsenés a zuhanyfüggönyre? hülyének néznek minket.
Burtonból alig kaptunk valamit ,ja, és mióta elég körbepásztázni a szobát,ahelyett hogy látnánk, ahogy Burton egy deszkát nyom az egyik náci fejébe? hülyének néznek minket.
A két tapasztalt öreg rókát (pisztollyal a kézben) egy zárt garázsban leüti egy csővel egy orvos. Érted. Brock jobb homlokát találja el,amihez a helyiség Hood felöli oldalán kellett közelítenie. Amúgyis egy kész hangár volt az a garázs. hülyének néznek minket.

ez az a sorozat,ahol kézzel tépi ki az egyik legbadasabb szereplő gigáját Burton,és ahol mutatták egy fej szétloccsanását shotgun által… ..ehh.

Egyedül Job volt király, spinoffot neki.

noodles - 2016. 05. 17. 16:42

én ezek után nem tudom elképzelni, hogy kapnánk egy nagyon jó lezárást. de ha mégis akkor se fogja feledtetni ezt a semmit amit eddig elénk toltak. sajnálom mert az 1-3 évad zseniális

payskin - 2016. 05. 17. 16:48

Gyenge ez a történet nagyon, sajnos. De az hagyján, hogy a történet gyenge, a tökösség sincs már meg a készítőkben, ami korábban megvolt. Bunyótól szemérmesen elforduló kamera, szar vágások, borzasztó dramaturgia. Essünk túl a végén, és emlékezzünk a “szépre”.

Hegedda - 2016. 05. 17. 16:52

Az első három évaddal magasra tették a lécet, a negyedikkel meg szépen kúszva közlekednek, hogy ilyen képzavarral éljek.

A Proctor-Ana, Brock-Hood párbeszéd, Job bosszún kívül talán Burton barátunkat lehet kiemelni, azt hiszem ez elég sok mindent elmond erről az évadról..

Happy Zoidberg - 2016. 05. 17. 16:54

BotondB

A 2. évad után nyugodtan abba hagyhatod, a Nola-Burton bunyó meg mehet youtuberól.

BotondB - 2016. 05. 17. 17:06

Dalmayr,John Doe,Happy Zoidberg: köszi szépen, akkr azért mindenképp kap egy esélyt, remélem be fog jönni :)

Quantumleap - 2016. 05. 17. 17:07

És most akkor valóban csak egy rész van már hátra? Valahogy nem igazán jön át az érzet, hogy befejezéshez értünk.
A korrupt rendőr csajt miért ölte meg Burton? Nem igazán értem a logikát. Vagy Proctor egyszerűen csalódott benne, mert nem tudta elintézni Carriet?
A bónusz jelenetben attól tartottam, hogy Bode kinyitja a szemét, és az utolsó részre átmegyünk természetfelettibe vagy ilyesmi. :O :)

Acheron - 2016. 05. 17. 17:28

Azért azt a Calvin féle felmondást sokan megirigyelték szerintem. Ki ne szeretné félmeztelenül szétverni a főnöke fejét? Majd kiadván a gőzt, nyugodtan kisétálni, miközben a kollégák tátott szájjal néznek. :D

karit - 2016. 05. 17. 17:48

Lehet, hogy a rész végi hullaházas ráközelítés amolyan önkritikus nézőszívató összekacsintás akart lenni az íróktól, de engem inkább a szárazköhögés kapott el majdnem. Bár ebbe a facepalm kameraforgatós lejtmenetbe még talán az is belefért volna, ha felnyílik a sátánköcsög szeme.

Szerintem azért cseszték el direkt ennyire gyökér módon a végét, hogy véletlenül se induljon mogyoró- vagy inkább rootkit-küldő akció. Dugják fel maguknak a gyökérkönyvtáramat.

Piemaker - 2016. 05. 17. 17:57

Ennyi alapján ezt az évadot nem fogom újranézni később,de a többit simán.A nyomozós-sátánista szál nélkül is ki lehetett volna tölteni az időt feszesen.

sepörd - 2016. 05. 17. 18:20

na nézzük. Cruznak annyi is, hogy akkor miért nem rendeztették le Carrievel egy kemény harcban azt nem tudjuk. mintha kirúgták volna a koreográfust, Burtont mészárlását se láttuk, mondjuk azt nehéz is lett volna bemutatni hogy győz le 8 kigyúrt nácit..
kedvenc jelenetem a részből mikor odalopózik ez az idióta mind2 hősünk mögé és le is üti őket. na ezt mintha egy óvodás írta, sütött róla hogy már szarnak a készítők az egészre, csak valahogy el kell kapni őket azt kész. nyilván Hoodék nem szóltak senkinek hova mennek, és persze Hood nevét se tudtuk meg ami mindenkit érdekelt.
ja és kiderült hogy Brock el sem mondta senkinek hogy őt amúgy leütötte ez a Bode és majdnem megölte xD na ezen borultam.
mi volt még, Rebecca már el felejtve, nulla régi karakter halál, nulla bunyó, a szarvast simán lelőjük, nulla csavar, Proctor csak néz. igazából egy nagy nulla az egész.

Quantumleap - 2016. 05. 17. 18:22

Acheron: Én dolgoztam kínai étteremben. Legszívesebben én is így mondtam volna fel a kínai fönöknél. :D

Geza Kovacs - 2016. 05. 17. 19:14

Az 1. rész óta azt gondoljuk, hogy a következő résztől sok vér folyik majd és izgi lesz nagyon, sok verekedéssel. Szerintem meg simán benne van, hogy az utolsó részben az ég világon semmi nem lesz, vagy valami nagyon szánalmas.

Lelövik Burtont a bőrfejűek, Proctort letartóztatják, Hood összeáll a régi barátnőjével, a bárfejűeket meg a rendőrök intézik el, Calvint meg személyesen Bunker.

Calvin/Bunker összecsapásnál esetleg lesz egy kisebb verekedés, de semmi különös, talán körbeforog majd a kamera megint, és mire visszaér, már meghalt Calvin. Vagy meg se hal.

Remélem nem lesz igazam, de most épp kb. 55%-ban valószínűbbnek tartom, mint hogy jó legyen végre.

Malachi - 2016. 05. 17. 19:28

négy évad nem sok egyáltalán, más sorozatoknál ilyenkor jár csúcsra a gépezet. szóval én nem értem, ha a készítők le tudtak tenni három közel hibátlan évadot, akkor a negyedikre miért maradt ez a közöny. nem rossz, de valahogy lapos, semmilyen. nem ijesztő, nem izgalmas, nem ránt be, csak csordogál valahogy amíg a végén le nem ereszt. nagyon érdekel majd a zárás utáni interjú, mert erre vagy valami rettentő bullshitet nyomatnak majd, vagy valami elképesztő művészi indokot, amit mi nem értünk egyelőre. heh.

payskin - 2016. 05. 17. 19:35

Geza, mindkettő Bunker… :) Az egyik Calvin, a másik Kurt.

_Peter - 2016. 05. 17. 21:24

Cruz indoknak ennél jobb nem jutott eszembe: Carrie felgyújtotta a Proctor raktárat, Cruz ment volna elintézni de Carrie nyert. Burton most csak elvarrta a szálat, mert a nő csak zsoldos volt mi van ha tanúskodna Proctor ellen. Gyenge volt a megvalósítás, hát nem egy Odette-autós bunyót vártam volna, de ennél azért többet.
Burton viszont hűséges és amilyen beteges kötődése van Proctorhoz mi van ha féltékeny lett Rebeccára? :D
Sátánista szál vicc, nácikok és Burton vártam na ez jó lesz, erre… Hood és Brock ahogy fogságba estek atyaég. Dushku karaktere csak annyi ne egy no name áldozatot kelljen megmenteni? Proctor kartell szál még egy szenátorral is kibővült, annyira szétszórt az egész. Job jelenete volt egyedül jó, Sugar is mondott egy mondatot éljen.

Sawyerx - 2016. 05. 17. 22:14

Fúúú, itt már nem lesz jó vég. Megnéztem a trailert, már abból lerítt, hogy kötelező körfutású finálé lesz.

Szerintem Carrie meghal, Hood vagy világgá megy, vagy vissza a börtönbe, Proctor satu vagy végleg megvilágosodik… nem, nem tippelgetek, majd meglátom. De sok reményt nem fűzök hozzá.

A részben Job és Lotus seriff jelenete volt jó, a szekta röhejesre sikerült. Derüljön már ki, hogy ki bízta meg őkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet.

Nézőke - 2016. 05. 17. 22:45

Sepörd, a kommentek nem tűnnek el,csak bizonyos szavak esetében,mint pl ná.. , késleltetés van,amíg rá nem néz a szerző,hogy mehet-e.

ki kell várni :D

ffyxc - 2016. 05. 18. 08:07

Hood lábbal megfojtja a dokit. Ott a kulcs a dokinál. Hood lábbal kinyitja a bilincseket. Ja, nem. Nem mutatják csak megjelennek fitten a szertartáson. Na engem ez jobban zavart mint Burton körkörös mészárlása. Amúgy jó volt, JOB miatt .

pytta - 2016. 05. 18. 11:12

6 rész szarakodás után én megkaptam a Banshee negyedik évadának első epizódját :)
Szerintem jó volt, ha a nyolcadik is hasonló lesz, már elégedett vagyok.
Kifejezetten jó képi megoldások voltak benne, nekem például nagyon bejött, hogy nem mutatták Burton hentelését (amit nyilván mindenki várt, de ez a sorozat pont attól (is) jó, hogy szembeköpi az elvárásokat), Job szintúgy felüdülés volt, a sok nézhetetlen szenvedés után.

Sawyerx - 2016. 05. 18. 17:46

Nekem a Burtonos svenkeléssel nem volt bajom, szeretem, ha a készítők kreatívkodnak, bár mivel az évadban éppen az ellenkezőjét produkálták, lehetséges, hogy elfért volna egy kis ekksön.

Már 2 nap eltelt, és óránként eszembe jut, mennyire egy semmi ez a szezon. Korábban olvastam, hogy valamelyik készítő nyilatkozta, hogy kifogytak az ötletekből, de ez meg micsoda dolog, hogy 3 (számomra 2) zseniális évadot megalkotnak, emberek tucatjai ülnek le hetente a minőségi ponyvát és karaktereket nézni, és ennyire leszarom stílusban cserbenhagynak? Ez olyan, mintha örökbe fogadnál egy sanyarú sorsú gyereket, 3 éven át luxusban éltetnéd, majd visszavágnád az alja intézetbe. Legalábbis én ironikusan így érzem most magam. Nem szívesen láttam, amikor kiírtátok, hogy váratlanul a Cinemax elkaszálta, de ahhoz képest örültem, hogy nem hagyják lógni a sorozatot – de így, inkább hagyták volna.

Én örülnék neki, hogy ha az utolsó részben bejönne a természetfeletti, ezzel is áthágná a Banshee azt a fajta “törvényt”, hogy reális sorozatban (pl. CSI) egy mániákus őrült szavaiban nincs igazság, csupán tévképzetei vannak.

payskin - 2016. 05. 18. 23:10

Végül is, ha azt vesszük, hogy ahelyett, hogy fekete alapon fehér betűkkel kiírták volna, hogy bocs, a jelentősen csökkentett forgatási keretből nem jött ki 6-8 kaszkadőr másfél napi munkája erre a jelenetre, a csodálatosan körbeforgó kamera állati kreatív, már-már művészi megoldás volt. (NOT.)

Isaac - 2016. 05. 19. 00:22

Azért én a Burton vs Whitepower fiúktól inkább egy “Punisher a börtönfolyosónt” vártam volna,nem az elszédült az operatőrt :(

VanillaSky - 2016. 05. 19. 00:46

Hát tényleg csalódás:/

Egyszerűen ez a Carrie – mindig is őt szerettem meg Hoodnak a vallomása – bár remélem ez csak a múltra vonatkozott – eléggé erőltetett volt.

Az FBI-os csajt sem értem, megmenekül, utána depizik kicsit, teljesen jelentéktelen. Ennyi erővel Rebeccat is hagyhatták volna és mehetett volna ő áldozati bárány szerepbe, Dushku helyett.

Másrészről 42 percben kéne egy Carrie vs Proctor; Hood vs Proctor; Hood vs Brock; Bunker vs Bunker; Burton cs mindenki; kartell vs Proctor osztálytalálkozót lerendezni.

Másrészről a Proctor vs mindenki ellentét is sántít. Kai egyszerűen bűnöző, de a saját szabályait tartotta, a főkarakterek az esetleges halálokat vagy saját maguknak (Gordon-Carrie; Hood-Shioban; Rebecca – eddig random szekta; Emett – random nácik) vagy Kai mint akaratán kívül eső üzleti partner cselekedeteinek köszönhették.

Ilyen Justified szerű kéne:)

Sheriff Hood - 2016. 05. 19. 22:37

Még mindig úgy gondolom, hogy amit látunk, nem közöny, alkotói válság vagy az ötletek hiánya, hanem a közös megegyezésnek álcázott kasza eredménye. A Cinemax mindig jókat nyilatkozott a sorozatról, látszólag meg voltak elégedve a tartalommal és a nézettséggel is, de a legfontosabb kérdésben, a piszkos anyagiakban pont nem támogatták meg a méltó lezárást.

A készítők szerintem minimum öt évaddal terveztek, de amikor a Cinemax prezentálta a költségcsökkentést a helyszínváltással és az évadonkénti 8 epizóddal, a showrunnerek megkötött kezekkel nem akartak még két évadot csinálni, inkább a lezárás mellett döntöttek. Azt viszont nem vállalták be, hogy újraírják az egészet, egyszerűen kikukázták a felét és a maradékot látjuk. Ez a lehető legrosszabb húzás volt, mert egy elveszett a Banshee esszenciája, ráadásul a koherens egész helyett összeférhetetlen szálak futnak egymás mellett és a végén mindenki veszít. A történet, az írók, a színészek és a nézők is.

És az a legszomorúbb, hogy tudjuk, mire képesek az írók és az is látszik, hogy 8 epizódban szépen a végére lehetett volna érni a történetnek. Hood Fat Au-val megy Job után, Carrie Gordon örökségét szem előtt tartva Punisher lesz, és összetűzésbe kerül Proctorral, aki Rebecca részéről belső konfliktussal kénytelen szembenézni. Hogy csavar is legyen, Proctor, esetleg Proctor is segíthetné Hood küldetését, ami aztán Carrie és Kai összetűzésekor tovább árnyalhatta volna a viszonyokat. Közben a Bunker tesók összecsapnak és sor kerül a neonáci leszámolásra.

Ehelyett kaptunk egy tökfelesleges szektát a Gyilkos Elmékből, amivel kapcsolatban bármi derül is ki Proctor, Burton vagy akárki közreműködéséről, simán ki lehetett volna hagyni, mert semmit nem tett hozzá a mitológiához, viszont elvitte a játékidő nagy részét, az ehhez kapcsolódó semmitmondó flashbackekkel együtt (kiderült, hogy Rebecca terhes Hoodtól. Volt bármi jelentősége? Az égvilágon semmi). A konfliktusokat a harmadik évad lezárására simán fel lehetett volna építeni. Ehhez képest kaptunk egy rakás felesleges új szereplőt (Watts badass lehetett volna, de végül kinyírták, mielőtt igazán emlékezetes szemétládává válhatott volna) és régi, megmagyarázandó, múltban gyökerező ellentéteket, közben olyan, jól felépített és a közönség érdeklődésére számot tartó karakterek, mint Proctor vagy Sugar mellékszereplőkké degradálódtak, de Brock vagy Bunker sem járt sokkal jobban. Miért? Mert az írók nem akarták az új ötleteket kikukázni.

Amikor januárról áprilisra halasztották a premiert, azt mondták, megéri kivárni. Ha ez már a javított változat, amit látunk, akkor bele sem merek gondolni, milyen lehetett az eredeti.

winnie - 2016. 05. 20. 04:54

Sheriff Hood: pedig a nézettséggel biztos, hogy meg voltak elégedve, mert még nem volt ilyen nézett sorozatuk.

ffyxc - 2016. 05. 21. 08:51

Nos, a tegnapi esti mese izgalmasabb volt mint a 4/8 :-/ Tényleg berágtak a forgatókönyv írók a Cinemaxra. Köpött a maci viszlát Banshee. Kár volt az egész évadért…….

payskin - 2016. 05. 21. 09:22

Az első évadzáró után azt írtam, szar volt. A második évadzáró után azt írtam, iszonyú szar volt. A harmadikra nem emlékszem, mindegy is.

A negyedik évad úgy volt szar, ahogy volt, de legalább az évadzárót tisztességesen odatették. Kiosztanék most is pár fekete pontot, de lenne mellette jó pár piros is. Tudom, melyik lesz az első kép az évadzáróról szóló cikkben. (16:44)

Banshee, Pennsylvania, csákány.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz