login |

24 hozzászólás Ne habozz!

Szücsi - 2016. 05. 17. 13:14

Az a baj, hogy a filmes Halálos Fegyver annyira tökéletes lett, mind a páros, mind a szövegek, a karakterek szempontjából, hogy nem lehet új emberekkel ugyanazt a minőséget megcsinálni.

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 13:49

Szücsi: A remake-ek átka. Amiből érdemes megcsinálni, az túl klasszikus. Ha nagyon ragaszkodnak hozzá, oda az eredetiség. Ha lazán kezelik, csalódnak a nézők.

Az egyetlen, ami megmentheti ezeket, ha a színészek nagyon jók és még így is el tudják vinni a hátukon. Majd kiderül, magasan van a léc.

human - 2016. 05. 17. 14:01

” A remake-ek átka. Amiből érdemes megcsinálni, az túl klasszikus. ”

pont nem azokból érdemes csinálni, hanem amik jó ötletek, de rosszul lettek kivitelezve. ott elviszed ami a jó volt a filmben, de senki nem fog felháborodni rajta. úristen ez a lethal weapon trailer…

Csiki - 2016. 05. 17. 14:07

Nekem az a bajom, hogy még poénnak is néz ki az a sorozat a trailer alapján, ha bármi más címet kap, még talán érdekelt is volna, de így passzolom… Egyébként milyen poén lenne, ha a pilot idejében valamelyik másik csatorna poénból leadná a filmet? :D Aztán össze lehetne hasonlítani a számokat :D

winnie - 2016. 05. 17. 14:18

human: nyilván nem mondok újat vele, de szerintem ami klasszikus vagy remek, azt kell remake-elni, nem valami közepeset. a különbség ott van, hogy te úgy kezeled, hogy a remake bántani vagy javítani akarja a filmet, én meg úgy, hogy felfrissíteni, köztudatban tartani. és igen, azt aláírom, hogy nem 10-20 év múlva érdemes, lehet, hogy az itteni 30 is kevés, de azért van, amikor megéri. nyilván odafigyelve és jól. nem véletlen, hogy vannak istenített remake-ek régről. lehet, hogy azért, mert akkor nem volt net?:)

“de senki nem fog felháborodni rajta”

ez a felháborodás az nagyon egyéni szoc. problem. és nem csak azért, mert hogy veszi valaki ahhoz a “jogot”, hogy felháborodjon (mert mi köze van hozzá? nem az övé), hanem azért is, mert miért izgat valakit az, ami nem érdekli őt.

és még véletlenül sem azt mondom, hogy azt kell csinálni, mint én, vagyis, ha egy kedvencem kap feldolgozást, örülni (ölnék egy, sőt, több usual suspects-ért, mert kíváncsi lennék, hogy melyik filmes hogy megy neki, milyen színészek hogy közelítik meg a karaktereket), nekem sokkal logikusabbnak tűnne az ignorálás, mintsem a fújolás.

steelwolf - 2016. 05. 17. 14:20

Lethal Weapon jónak tűnik, csak még mindenki az eredetihez hasonlítja, attól meg nagyon messze van!

winnie - 2016. 05. 17. 14:21

Csiki: kit érdekel a cím? az egy márkanév. ha más lenne a címe, akkor lehetne bármilyen jó, jó eséllyel senki nem nézné. a cím segíthet egy jó sorozatnak élni. az nem baj, ha ismert. vagy van olyan, hogy ha valami nagyon jó, akkor azt nem nézi meg az ember csak azért, amit az elején 2 másodpercre kiírnak?

de itt nyugodtan lehet hivatkozni arra, hogy a karakterek az ismert figurák nevét viselik, szerintem annak több értelme van, és logikusabb is. én is sokáig nem vettem adidas cuccot, mert csak a nike, meg minden más, de amikor a skótoknak az adidas lett fociban a mezszponzora, akkor egy percig sem gondolkodtam.

Tyberius06 - 2016. 05. 17. 14:36

Lethal Weapon tuti bukta lesz az emberek hozzáállása miatt (vagyis amiatt biztosan), függetlenül a minőségtől, de nekem marhára bejött. Jobban mint a Rush Hour a trailer alapján.
Én nem értem ezt a hozzáállást, hogy klasszikus így vagy úgy. Totál más platform, és pl. a 4-dik LW baromi szar lett.
Megpróbálják eladni a címmel és a karakterekkel és nálam működik, mert helyén tudom kezelni, hogy az egyik Gloverrel és Gibsonnal egy film sorozat volt, ez meg más szereplőkkel egy TV sorozat modernebb köntösben a kor igényeinek megfelelően.
De hát majd pár rész után kiderül mi lesz vele. Én azért várom.

Thomas - 2016. 05. 17. 14:58

Megnéztem ezeket is, de továbbra sem érdekelnek. Esetleg annyi, hogy eredetileg a Lethal Weapon kapott tőlem jobb százalékot, most már fordítva mondanám, az A.P.B. érdekesebbnek tűnik:)

Csiki - 2016. 05. 17. 15:05

winnie: sokakat, főleg olyankor, ha az eredeti cím szuper volt. Mindenki ahhoz fogja hasonlítani, azt a szintet meg lehetetlen elérnie…

human - 2016. 05. 17. 15:09

winnie: de hát mindig ezt hangoztatják, legalábbis filmeknél. szinte mindig a jó gondolatok, de máshogy nyúlunk hozzá a téma (jobbant ugye nem mondhatnak, hiszen az negatívan hangzana rájuk nézve), meg hogy több van az alapanyagban. avagy javítani akarnak. vagy csak üresen pénzt keresni egy régi ip-val.

amelyik remakeket meg tényleg éltetnek az emberek, azok mind meg is tették a javítást. oceans, carpenter thing, dredd, true grit, dawn of the dead. sőt, idén egy remek reboot is van a deadpoollal, ami tényleg okkal nyúlt hozzá egy nem is olyna öreg filmhez.

a felháborodás alatt közhangulatot értem. nyilván ki és minek háborodik fel, de hát ha ez van, az emberek az ízlésüket és kedvenceiket a személyiségük részeként kezelik, és személyes támadás, ha valaki “bántja” őket. Nem te, vagy mindenki, de jó sokan.

az meg ugye főleg extra téma, hogy ennyi erővel csinálhatnának új sorozatot is. csak hát a battle creek és a többi haverzsarus buktája alapján az nem megy (bár igazán csak the good guys volt szerintem tényleg kult közeli szintben, a többiek felejthetőek), ellenben ez a trailer olyan, mintha öltönyösök tévéfilmet csinálnának a lethal weaponből, mindent lerontva rajta (az érzelmes jelenet hihetetlen milyen gyenge). nyilván országos tévé, mit várunk… hát semmit, elképzelhetetlen, hogy jól nyúljanak hozzá. Ha meg találnak egy saját hangot az évad közben, akkor az meg nem lethal weapon, csak épp riggs egy lakókocsiban a tengerparton meg murtaugh a családjával meg családtaként kezelik meg a többi hasonlóság a néven kívül.

eszemix - 2016. 05. 17. 15:22

Oh, az APB-s rendorcsaj mar az Under the Dome-ban is rafazott. XD

DonMaros - 2016. 05. 17. 15:26

Az APB még jó is lehet, ha valami érdekes világot épít fel és több lesz, mint heti ügyek jobb kütyükkel.

A Lethal Weapon trailer alatt fizikai fájdalmat éreztem. Hiába mutogatták Riggs feleségét az egész úgy jön le, mintha a pasi annyira kemény akarna lenni, hogy az már Őrültség. Nem is értem ezeket a filmfeldolgozásokat. Az a probléma, hogy az érvek logikátlanok. Ha meg akarod ismertetni a mai generációval, akkor mutasd meg neki az eredetit. Ha amúgy se ismeri akkor a név semmit nem jelent neki. A név csak azoknak szól akik szeretik az eredetit, de azoknak ez nem fog bejönni. És az eredeti hírnevének se hiszem hogy használ, ha a mai generáció egy ilyen sz@rral azonosítja. Ezért nem működik ez a filmeknél sem. Előveszel egy 30 éves franchise-t, amit csak az idősebbek és az igazi filmrajongók ismernek, majd pontosan középsz@rra polírozod, hogy megfeleljen a mai közönségnek.

DenisaW - 2016. 05. 17. 15:52

Az APD érdekesnek tűnik, pilot tuti bepróbálós, aztán majd meglátom, hogy mennyire jön be. A Lethal Weapon pedig tuti nézős. Eddig a FOX-tól 4 sorozat jelöltem van, a fenti kettő, The Mick, és természetesen a Prison Break. Illetve még egy nagyon gondolkodós a 24: Legacy. De majd a pilotok+2 rész döntenek. Egyébként elég gyenge mostanság a FOX, nem úgy néz ki, hogy lesznek majd olyan sorozatai, amik megélik akár a 10 évadot is. Ami szomorú, mert egy időben nagyon pöpec sorozatokat hozott ez a csatorna.

Sheera - 2016. 05. 17. 16:14

Az APD-ben én is látok fantáziát. Kétesélyes a dolog, vagy lesz belőle egy 28. rendőrös sorozat, vagy inkább magára a privatizálásra és annak előnyeire-hátrányaira, működőképességére mennek rá, akkor akár kaphatunk egy nagyon érdekes monarchia vs. demokrácia eszmefuttatást modern köntösben. Érzem, hogy magasra tettem a lécet, de ha az utóbbiból már csak egy keveset bevált, akkor én vevő vagyok rá.

Hádész - 2016. 05. 17. 18:03

A Lethal Weapon jónak tűnik, sokak hozzáállásán meg talán sokat javítana, ha nem ezzel a címmel akarnák eladni. Én bepróbálom.

Annatar - 2016. 05. 17. 18:37

APB jöhet. A leírás még annyira nem fogott meg, de az előzetes alapján egy kellemes, pörgős, kellő humorral ellátott sorozat lesz.
Lethal Weaponnél viszont elvesztettek már a castingnál, Clayne Crawford fejét a Rectify-ban sem viseltem jól :P

Llew - 2016. 05. 17. 19:21

A LW leírás alapján is erőltetett volt, és látva sem javult semmit. Az utolsó jó haverzsarus sorozat a Common Law volt, aztán azt is elkaszálták.

Arról nem is beszélve, hogy értem én, hogy kell az akció, meg a lazaság, de azért száguldó autóról lehasalni a betonra, majd felpattanni és kicsit kócosan viccelődni, azért az sok. Picit maradjunk már a valóság közelében.

human - 2016. 05. 17. 20:19

Llew: miközben a kocsi annyival ment, hogy látványos balesetet szenved :D ezért is mondtam, hogy lélektelen terméknek tűnik, mert nagyon a point break remake jutott eszembe róla így..

Serra - 2016. 05. 17. 21:27

Mar 4 helyen leirtad, hogy nem jon be a Lethal Weapon, szerintem ennyi boven eleg. Majd winnie ir rola kritikat, jobban jar mindenki. :)

Roxi - 2016. 05. 18. 07:48

Imádom a Halálos fegyver filmeket,legalább tízszer láttam az összeset. És pont ezért lesz nehéz hozni nálam a Mel Gibson-Danny Glover szintet.

erichar - 2016. 05. 18. 13:27

Azt APB jobbnak tűnik, nekem tetszik ez a konzol-tps fíling. Az LW-től nem dobtam hátast, olyan átlagos. Idegbeteg rendőrös/bűnözősre van egy csomó jobb cím. Akciósorozatból a Strike Back szintje nálam az alap, az fölé meg nem könnyű menni.

Nowy - 2016. 05. 20. 04:09

Az LW-hez kapcsolódóan mondanék pár szót. Igen, valóban bőrlenyúzás lenne meg ilyenek, de nem kell túlgondolkodni a dolgokat. Annyi köze lesz a filmhez, hogy lesz benne egy fehér laza csóka, és egy öregebb (no őrá kitérek mindjárt) fekete csóka, a neveik egyeznek és a családi hátterük, ennyi. Lehetne két rendőr a cime is akár, tök mindegy. Egy ilyen sorozatra többet lehet rágyurni mint egy Hannibal sztorira, ahol már az első pár rész után rájöhettünk, hogy a Vörös Sárkány filmhez a neveken kivül annyi köze volt az alapkoncepcióhoz mint Kiszel Tündének a quantumfizikához… Ennél a sorozatnál annyi elvárás kell legyen, mint a filmnél volt: jo dumák, látványos akció, jó dumák és némi dráma. ÉS az, hogy Damon Wayans… hmmm… no comment. Ez az én véleményem.. Részemről iszonyat várós, és ha csalódnék is… Ott az eredeti amit báármikor bármennyiszer meg lehet nézni :) Sziasztok

winnie - 2016. 05. 20. 04:59

Nowy: ennyi. nem kell túlgondolkodni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz