login |

ABC-előzetesek 3.: Conviction, Notorious és Still Star-Crossed

2016. 05. 18. 11:40 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2016/17, video, , ,

Az elsőben Agent Carter ártatlanul elítélteket (vagy ártatlannak tűnőket) ment meg a jog segítségével, a másodikban a média és a jog keveredik, a harmadik pedig Rómeó és Júlia halála után meséli tovább a két család “alternatív” történetét. További infók a címkén, a három előzetes a tovább mögött.

Backup:

17 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2016. 05. 18. 12:03

Na ez egyik se. Az elsőnek az előzetesét majdnem végig bírtam nézni.

István - 2016. 05. 18. 12:07

Ez a Still Star Crossed még nagyobb vicc mint hittem :D

energy - 2016. 05. 18. 12:39

Nem lehetne, hogy az egyiptomiakat ne fehérek játsszák, Romeo meg ne legyen fekete?

natasa - 2016. 05. 18. 12:41

Haley Atwell-t kedvelem ezért lehet egy két részt megnézek majd a Conviction-ből. A trailer nem túl biztató, de hátha. A Still Star Crossed nevetséges. A narráción muszáj volt röhögni. Shonda Rhimes és Shakespeare? Oh please. Az abc tényleg megvesz bármit ettől a producertől, pedig zuhanó tendenciát mutat.

winnie - 2016. 05. 18. 12:51

energy: nem ismerem annyira a színdarabot, de ott nincs leírva, hogy romeo fehér lenne. hirtelen othello ugrik be, mint ahol ez konkrétan meg van határozva, de a shakespeare-darabok zöme szerintem színvak castingos, láthattunk bőven diverzebb adaptációkat.

a luhrmann-féle mozifilmben mercutio volt fekete, tybalt meg latino, nem hiszem, hogy túl lényeges lenne, akár eredetinek is mondható lenne a megközelítés, ha már nem lett volna korábban is ilyen:)

winnie - 2016. 05. 18. 12:54

natasa: “Shonda Rhimes és Shakespeare? Oh please. Az abc tényleg megvesz bármit ettől a producertől, pedig zuhanó tendenciát mutat.”

viszont nagyon jól eladható az első rész. de az abc nem rendelte be az ugyancsak a shonda rhimes-féle produkciós cég által gyártott toast című pilotot, szóval idén 2/1.

ráadásul, ha azt berendelik, akkor lehetett volna írni, hogy “shonda rhimes és komédia?”:)

egyébként éppen ez szerintem jó, hogy végre nem a scandal – murder – catch vonalon gondolkodnak tovább (kettőnek mondjuk eleve nem ő a készítője), mert a catch nagyon gáz volt, ahogy a másik kettőre hajazott. egy produkciós cégnek érdemes színes választékot szállítania, és az, hogy idén egy kosztümössel és egy komédiával próbálkoztak.

más kérdés, hogy ha ezt képesek lesznek ugyanolyan stílusban megoldani, mint az eddigieket, akkor visszaszívok mindent.

natasa - 2016. 05. 18. 13:50

winnie: Értem én, hogy a Shondaland brand eladhatóvá tesz szinte bármit. Az én bajom, hogy pont Shakespeare-hez nyúlnak hozzá. Ez természetesen személyes vélemény. De elég viccesnek tartom, hogy a szappanjairól híres producert hirtelen Shakespeare szellemi folytatójává avanzsálják.

Rezsidémon - 2016. 05. 18. 13:58

Conviction: miért akarnak “laza vagyok, beleszarok” karaktert erőltetni olyan közegbe, amibe jellemzően elhivatott/elcsigázott emberek vannak? Ennyire érdektelen lenne a hiteles jellemábrázolás? Ennyire ciki lenne a szakmai odaadás? Akkor meg eleve minek írnak ilyen sorozatot?
Nyilván itt a “fish out of water” komponens sikerére apellálnak a készítők, de innen üzenem, hogy a formulájuk üres blöff.

tvolker4 - 2016. 05. 18. 13:58

Ez a Conviction gyakorlatilag egy sima epizodikus nyomozós dolog lesz? Nekem valahogy a Döglött akták jut eszembe róla, hasonló koncepcióval (már lezárt eseteket vesznek elő, és dolgoznak fel újra) – mondjuk azt nem tudom, annak idején mennyire volt sikeres. Ebben mindenesetre nem sok potenciált látok így elsőre, még ha a pilot sok nézőt is fog hozni, néhány “sablon” ügy után (szerintem) megcsappan majd az érdeklődés…

Rezsidémon - 2016. 05. 18. 14:03

Still Star-Crossed: a trailer eleje olyan, mintha paródia lenne, de nem, ezt úgy látszik komolyan gondolták(?). Shakespeare forog a sírjában, pedig tőle se állt távol a romantikázás.

winnie - 2016. 05. 18. 14:11

tvolker4: igen, epizodikus nyomozós.

a döglött akták 7 évados volt, nagy siker, csak a közönség öreg volt.

winnie - 2016. 05. 18. 14:12

natasa: persze, ezzel egyetértek, láttad, engem sem érdekel így nagyon a sorozat. de legalább nem ragadnak le egy műfajnál.

winnie - 2016. 05. 18. 14:15

Rezsidémon: felteszel egy kérdést, várod a választ, amit szeptemberben talán megkaphatnál, majd a válasz hiányából máris ítélsz – nem szerencsés.

nyilván lesz lehetősége fejlődnie a karakternek, aki maga nagyon, nagyon zseniális, remek érzéke van a szakához, és főleg ahhoz, hogy lássa, kik az ártatlanok. az, hogy nem akar ilyesmivel foglalkozni, az egy dolog. de nyilván ahogy elkezd, idővel felenged és ráérez a témára. a többiek pedig kellenek ellenpólusnak.

láttál elég sorozatot, tudod, hogy az ellentmondásos szituációkat keresik a sorozatkészítők, amik kihívásokat jelentenek nekik. ha lenne egy odaadó főhős, akkor az végképp tipikus sorozatot szülne. nekik egy ilyen figura megzabolázása sokkal érdekesebb lehet. írási technikailag.

Rezsidémon - 2016. 05. 18. 14:31

winnie: pont ilyesmire számítok én is a trailer alapján, az én szívfájdalmam csak az, hogy kezd ez lenni a tipikus. Hogy a főhőst mindig be kell vonni kívülállás/coolság/offbeat/misfit mázzal. Mert a nyomozósdit szeretjük, de a törvényszolgákat és hivatalnokokat már nem annyira, ezért a középpontban az öntörvényű zseni/excentrikus géniusz/rablóból pandúr. Mostanra már az lenne az igazán bevállalós, ha mernének “átlagos” karaktert írni egy nyomozós sorozatba.
De valóban hiába tépem szám, a Conviction már a hangnemmel és a heti ügyes formával is lemondott a realizmusról, úgyhogy ezen tényleg kár pörögnöm.

Rezsidémon - 2016. 05. 18. 14:37

A formátum meg azért üres blöff, mert úgyis tudjuk, hogy a végén a főhős megtér. Amivel értelmetlenné válik az a gúnyolódás, amire a felütést alapozzák. Mintha a 22-es csapdája végén Yossarian felfedezné magában a patriótát és tisztelegne a zászlónak.

Thomas - 2016. 05. 18. 14:48

Megnéztem az előzeteseket, de minek?:) Olyan szinten nem érdekel egyik sem, hogy külön-külön írnom róluk is felesleges.

DonMaros - 2016. 05. 18. 15:46

A Conviction akár egy fasza jogi dráma is lehetne, ha lekaparják róla a szappant. Megint ott tartok, hogy alapból nem érdekelne, de a szereplők miatt nézős a pilot.

A Notorius-ban semmi nekem valót nem találtam, felejtős.

A Still Star-Crossed-nál imádkoztam, hogy végre jó sorozatban lássam Anthony Head-et, de ez valami borzalom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz