login |

Grandfathered: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 05. 20. 14:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Ilyen egy jól megcsinált komédia, amiből valami mégis hiányzik a klasszikussá váláshoz. Pedig szinte minden megvan a Grandfathered-ben, szóval elsőre meg sem tudnám mondani, hogy mi kéne még.

grandfin1

A történetről a pilotkritikánál is írtam, de röviden: az örök agglegény megtudja, hogy van egy felnőtt fia (és neki is egy gyereke), és részt kíván venni annak zaklatott életében. Innen szinte minden klisét elővesznek, viszont azt kell mondanom, hogy jól.

Az egyetlen tényleges probléma az volt az évaddal, hogy túl sokáig erőltették az “agglegény ragaszkodik a régi életéhez”-motívumot. Ha ezt korábban eldobják, akkor tényleg kevésbé lett volna komédia a Grandfathered, legalábbis ezek az írók nem bírtak annyira vele, viszont így befarol az érzelmesebb, de jó 20 percesek közé.

grandfin2

Pont az előbbiek miatt volt rosszabb az évad első fele, viszont amint szépen lassan elkezdték pedzegetni a főszereplő régi szerelmével a szálakat, és egyre jobban megszerette az új családját, onnantól működött a sorozat. Más volt, mint a pilotnál, de megtalálták a hangjukat.

Az egészet jól összetartotta John Stamos, aki gondolom nem véletlenül nem olyan foglalkoztatott, de basszus, remélem, kap még sorozatot. A többiekkel az a probléma, hogy a játékidő nem nagyon adott nekik kibontakozásra időt, így nem fejlődött a karakterük, ami miatt nagyon 2D-sek maradtak. Ezzel persze elbírtak, talán a kivétel Josh Peck, akiről nem sok jót tudnék mondani ezek után.

grandfin3

Valahogy azonban mégsem fáj a kasza. Olyan 6/10 a vége, ami lehet igazságtalan, főleg majd az elkövetkező napok pontszámai után nézve, de, mint említettem, valami mégis hiányzott, még ha szerintem a második évad jobb is lett volna, mint az első.

ui: azért azt a The Cure-számot megvehették volna a fináléra, mert egy olyan borzasztó feldolgozást tettek helyette, ami teljesen elrontotta, olcsósította a jelenetet, és az abban látható érzelmeket.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 05. 20. 14:58

visszajöttem a fináléra, de ezt a sorozatot nem lehet csak úgy élvezni, hogy visszaszáll az ember, mert engem így nagyon untatott. szóval inkább a karakterek meg rajtuk át az érzelmek adhatják el. ha eladják. ilyen szempontból nem bánom, hogy kiszálltam, pedig az 5. rész körül azért inogtam.

winnie - 2016. 05. 20. 15:03

” túl sokáig erőltették az “agglegény ragaszkodik a régi életéhez”-motívumot.”

á, akkor ezért nem jött be annyira a finálé, mert dobták az alapkoncepciót, pedig én ezt vártam volna. így viszont fura volt a két (három) romantikus kapcsolat meg minden.

Marci - 2016. 05. 20. 16:15

Jimmy fiának nem kisfia, hanem kislánya volt.

Dalmayr - 2016. 05. 20. 16:31

Jimmy unokája tényleg lány, aki mellesleg irtó cuki :) nem volt rossz a sorozat, voltak egész jó poénok, és a szereplők is rendben voltak. Jobban örültem volna ha happy end a történet, de igazából mindegy. Valószínűleg nem fogom évek multán emlegetni, mint kedvencet de nem bántam meg, hogy megnéztem.

winnie - 2016. 05. 20. 16:49

az én hibám:)

pody - 2016. 05. 20. 18:38

Abszolut nagyon szeretheto, kedves sorozat volt, amely nagyobb nezettseget es legalabb meg 1 evadot megerdemelt volna. Ahogy irtad, messze van a klasszikusa valastol, de jo volt nagyon. Nalam inkabb 7-es, mint 6-os

Marci - 2016. 05. 20. 19:27

Én is néztem volna tovább, ritka a jó sitcom manapság szerintem, és ez köztük volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz