login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: vége a 3. évadnak

2016. 05. 20. 23:37 - Írta: superpityu

37 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az Agents of SHIELD idén is egészen nagy minőségjavulást mutatott. Igaz, már a 2. évadra is kevés panaszunk lehetett, de nem hiszem, hogy sokan számoltunk azzal, hogy még jobbá válik a sorozat. Viszont szomorú látni, hogy közben a nézettség béka feneke alatt van.

bscap0062

Bár a Marvel szereti hangoztatni, hogy náluk minden mindennel összefügg, és közös az univerzum, mégis egyre fájóbb látni, hogy a filmek mennyire nem foglalkoznak a sorozat nagy eseményeivel. Nem várom, hogy gyorstalpalót tartsanak, csak valahogy jó lenne, ha meg lenne az oda- és visszautalgatás, nemcsak a sorozat szolgálná ki a filmeket és készítenének a lecsengésük után egy tematikus epizódot, mert azt úgy kell.

Korábban nem is lett volna gond, hogy nem foglalkoznak a Shield-ben történtekkel, viszont idén már tényleg annyira szövevényes szálat sikerült kipörgetnie a készítőknek, amiben olyan ellenfelet hoztak létre, ami simán feladta volna a leckét még az Avengers-nek is.

bscap0071

Persze ne is álmodjunk arról, hogy bármelyik filmes színész megjelenik, csak valahogy furán veszi ki magát, amikor beszélnek közös univerzumról, amiben rengeteg új Inhuman születik egy balesetnek köszönhetően, akik közül többen is veszélyt jelentenek, miközben az Avengers Crossbones után szaladgálnak. Oké.

bscap0059

Hiába volt nagyon jó ez az évad, hiába törölte fel simán a padlót a CW szuperhősös triójával, meg is éri a 8/10-et, valahogy mégis nyomot hagy az egészen ez a nagyobb dolgoktól való a elszeparáltság. Ellenben a Daredevil és a Jessica Jones esetében nem éreztem, hogy gondot okozna a zártabb közeg.

Viszont nagy pozitívum, hogy az Agents of SHIELD kinőtte azt a betegségét, hogy kötődik a filmekhez. Önmagában véve simán megállja a helyét, hiába történnek benne világméretű dolgok, amelyeknek máshol is nyomot kellene hagynia, és valahogy mindig sikerül kiokoskodniuk, hogy a nagyágyúk bevetése nélkül megoldják a helyzeteket. A nézőben ettől még viszont megvan a hiányérzet. 

bscap0065

Azonban a rizsát félretéve, a SHIELD 3. évadja bitang jó lett, kissé talán elfogult is vagyok már a látottakkal kapcsolatban, de tényleg jó volt látni, hogy mennyire átgondolt volt ez a 22 rész. Annyira szépen értek össze a szálak a végkifejlethez, ráadásul minden korábbi fontos kapcsolatnak is hatása lett a zárásra és annak alakulására.

Szépen vették fel a tavalyi évad fonalát, amelyben végigvitték a két durva cliff hatását, egy percig sem engedve el azokat. Új helyzetekbe keverték a lassan önismétlővé váló karaktereket (Simmons és Fitz tényleg remekeltek idén), közben pedig egyre nagyobbra duzzadt a szereplők tábora. Ráadásul nagyon nagy mellényúlást sem tapasztalhattunk, mindenkiben akadt valami érdekesség, ami miatt új színt vihetett a sztoriba.

bscap0070

A tavaszi részek egy érdekes flashfowarddal kezdtek, ami ugyan egyre elcsépeltebb megoldás már, itt sem tettem le tőle a hajam, hiszen egy darabig nem is hozták elő. Viszont amikor újra elővették, akkor már tényleg szem előtt lett tartva, sőt nem is olyan béna megoldás volt, hogy csak mi nézők tudtuk mi lesz, hanem a szuperképességeknek köszönhetően az egyik szereplő is látta jövőt. Innen érdekesen kezdtek építkezni.

Rendesen megalapoztak annak, hogy kiírnak egy állandó szereplőt, a kérdés csak annyi volt, hogy van-e elég töke a készítőknek, hogy megöljék az egyik kezdő karaktert. De erről már beszélgessünk spoileresen a tovább után. 

Hát nem volt, vagyis volt, de valahogy mégsem. Az évad áldozata Lincoln lett, aki Daisy-t mentve feláldozta magát. Mellette pedig Ward karaktere is ki lett írva végre. Hiába volt egészen jó Brett Dalton Hive szerepében, már így is egy évaddal tovább húzta, mint kellett volna.

bscap0075

Volt valami szürreálisan elvetemült dolog abban, hogy Ward és Lincoln együtt búcsúztak el, hiszen mindketten fontos szereplők voltak Daisy életében. Ráadásul az utolsó percekben Hive megtalálta a békét? WTF! Igaz, az agykontrollal nem sokra ment volna az űrben, hiszen visszafordíthatatlan volt a folyamat amibe belekerültek, de mégis furcsán jött le az egész.

Az is külön érdekes, hogy Lincoln ebben a félévadban a 3. olyan személy, aki életét adta Daisy-ért, innen pedig szerintem teljesen érthető a cliffhanger, ahol Daisy a SHIELD-en kívül “munkálkodik” és próbál segíteni az embereknek a képességével. Persze nem mindig a legjobb utakat választja, de érdekesen hangzik elsőre, ahogy 3 évad alatt kaptuk meg Quake eredetsztoriját.

bscap0074

Rohadt jól vezették fel, ahogyan Daisy az évadok alatt kereste a “hangját” és pár nagyobb trauma után beírta magát a szuperhősök illusztris táborába. Innen megannyi lehetőség áll a készítők rendelkezésére, hogyan használják ki ezt a remek helyzetet.

Annyi biztos, hogy Coulson és Mack nem mondott le a lányról, de ő vajon lemondott-e a SHIELD-ről? Egyelőre úgy tűnik, hogy szabadúszóként sokkal jobban ki tudja használni a képességeit.

bscap0046

Bár a Secret Warriors elég gyorsan kudarcba fulladt, azért Elena szerencsére nem adta fel a harcot a gonoszok ellen.

Az új figurák közül egyértelműen ő a legérdekesebb, szerintem simán lehet később nagyobb szerepe. Bár Joey nem került már idén elő, de gondolom rá is számíthatunk még, ahogyan az elég aljas módon kihasznált Hellfire is életben lett tartva, szóval lehet itt még újabb csapatépítés, kisebb változtatásokkal.

bscap0067

Ha már kisebb változtatások, akkor külön érdekes, hogy Coulson már nem a SHIELD vezetője. Gondolom nem ironikusan értette az utolsó mondatát, hogy hívják a főnököt, ha Daisy nyomára bukkannak. De ki lehet az új góré? Hoznak valaki újat? Esetleg May? Vagy Maria Hill? Talbot?

Daisy sztorija mellett egy másik cliffhanger is jött a rész végén, amit Holden Radcliffe szállított (Elena mellett ő volt a másik igazán hangsúlyos karakter, akit John Hannah rettentő jól hozott, bár kicsit tipikus bohókás feszültségoldó figura az övé). Nemcsak az volt meglepetés, hogy a fickó túlélte a SHIELD megszállását, hanem az is, hogy tartja a kapcsolatot Fitz-ékkel és valószínűleg létrehozott valami nagyot. Bár az LMD (Life Model Decoy) nem biztos, hogy rosszat fog jelenteni, de nyugtával dicsérjük a napot. Vajon ezzel visszahoznak egy korábbi szereplőt?

bscap0047

Összességében nagyon élveztem ezt az évadot, rengeteg remek ötlet volt benne, ráadásul egy szépen átgondolt, ritkán leülő főszálat is kapott a sorozat, ami sokat javított az egészen. Érdekesen vezették fel a folytatást, kíváncsi vagyok merre viszik a szálakat, vagy, hogy a nem mutatott karakterek miként viselik a változásokat.

Ősszel pedig az is kiderül, hogy mire lesznek képesek az új idősávban, hiszen este 10-kor fog kezdődni a sorozat, ahol évek óta nem nagyon maradt életben senki az ABC-n. A készítők egyelőre örülnek, hiszen kicsit sötétebb tónust adhatnak így a sorozatnak. Addig pedig várjuk a folytatást.

37 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 05. 20. 23:54

Én most már nem értem, hogy miért nincs nézettség, főleg mivel képregényes is a téma, tehát kellene, hogy legyen legalább egy réteg, akit érdekel, főként, hogy ennyire megnőtt már a színvonal, nagyon szomorú, mert egy biztos szórakozás mindig, egyértelműen hetiben nézős, és lelkesen ülök le elé minden héten, amikor van.

Nem tudom mivel lehetne növelni a nézettséget, de ha valaki nem kedveli a képregényes témát, a SHIELD az akciósorozatok, meg a sci-fi kedvelőinek is egy teljesen ideális sorozat, ráadásul nagy erénye, hogy ennyi karakterből nincs senki, aki félrement, ami nagyon ritka (kivéve ugye Ward-ot, akit nem akartak elengedni, de mivel ő nem a “mieinkkel” van, hanem ellenfél, így ez sem olyan, ellenfélnek teljesen jó volt, és ha maga a karakter néha már sok is volt, vagy fáradtnak érződött, szerintem jobbá tette a SHIELD csapat karaktereit, mivel mély személyes plusz motivációként szolgált.

Kiss053 - 2016. 05. 21. 00:12

Szerintem is baromi jó évad volt. Hol van már az a sovány első évad. A dupla részes finálé pedig a legjobb volt szerintem eddig amit láttam idén.

Enzo - 2016. 05. 21. 00:46

Na akkor először posztreakció:
Tényleg kissé zavaró, hogy a filmek és a sorozat közt egyirányú a kapcsolat, de a nagyrészét betudhatjuk a licenszjogoknak (ugye?).
“Ellenben a Daredevil és a Jessica Jones esetében nem éreztem, hogy gondot okozna a zártabb közeg.”
Hát, almát a körtével? Frappánsan erre ezzel a klasszikussal tudnék reagálni:
“Starlord: Galaxy. Superman: Earth. Spiderman: NYC. And then there’s Daredevil micromanaging the shit out of 10 blocks in midtown Manhattan.”
(na jó, a Daredevil még csak várólistán van, így nem teljesen releváns a véleményem)
Szóval ja, a SHIELD-nél nyilván zavar, mivel országos, néha meg világméretű ügyek vannak.

Az évad valóban hihetetlen jó lett, több rész (3×08, 3×15, 3×17, 3×20 és a dupla finálé is) a 9/10-10/10 sávot kapargatta. Most már azt kell mondjam, a jelenleg futó sorozataim közül a SHIELD a legminőségibb, 1-2 éve még a TWD-t elé raktam volna (a Sherlockot meg ne számítsuk “futó”-nak :D)

Finálékritika pedig egy másik kommentben mindjárt :)

Enzo - 2016. 05. 21. 01:44

Ha más nem, a finálék mindig hihetetlen jók a SHIELD-ben, és ez sem okozott csalódást. Lássuk részleteiben:

Cold open @ Maveth: hát ezzel jól átvertek minket, semmilyen módon nem kötődtek utána a történések ehhez az álomhoz. Báááár…nem lepne meg az se, ha a 4.évadban visszaköszönne ennek a jelenetnek egy folytatása valahogy.

3×21 pluszpontok időrendben:
-Quinjet-tel a vízből érkezés, jól átverték Giyera védelmi rendszerét :D
-Fitz&Talbot motion capture-ös átverése, ZSE-NI-Á-LIS!
-Nagyon pörgős volt a háromcsapatos robbanófej-kiiktatás a rész elején, jár a keksz, a kód elhadarása is sikerült időben, nagy jelenet volt :D
-WardHive agykisütése is ott volt a szeren. Brett Dalton remekül hozta a szerepet, méltó búcsú volt ez tőle.

Daisy-től nekem nem volt egyértelmű, hogy amikor letérdelt Ward elé, akkor tényleg azt akarta, hogy az visszafogadja, vagy színjáték volt? Mert utána volt ugye a harcjelenetük. De nem rémlik, hogy konkrétan tudtuk volna, hogy Lash érzéketlenné is tette, nem csak kiűzte belőle a “démont”, tehát Daisy se tudhatta. Ja, a harcjelenet állat volt, még ha most nem is egy snittben felvett.

Elenának is szépen belengették a halálát, én simán azt hittem, hogy övé lesz a plusz mellékkarakter-halál, de végül túlélte, ami nem baj, elnézegetem a különös kapcsolatukat Mack-kel. Joey fura, hogy nem került elő, de volt így is elég szereplő.

3×22 pluszpontok:
-Láthatatlan fegyver, hát ez mekkora királyság volt Fitz-től :DDD nem is tudom, miért nem jutott ez eddig eszükbe, sokszor jól jött volna :D
-Yay, shotgun-fejsze! Egyik kedvenc belső poénom. Azt hittem, már egyszer összerakta Mack, de megnéztem, és a 3×14-ben még készítés alatt volt.
-Dr.Radcliffe csak úgy szórta a sírvaröhögős egysorosokat, meglepő, de örvendetes, hogy a csapattal maradt. Külön érdekes lesz ez a LMD projektje, gondolom nem csak én érzek Ultron-szagot a levegőben :)
-A jelenet, amikor Hellfire finoman tudakolja, hogy most akkor a nők is ilyen ronda s*ggarcúak lesznek-e :DD az is hatalmas volt :D
-Számolatlan remek jelenet: Coulson és Hive beszélgetése is a legjobbak között van, úgy is, hogy az első pillanatokban egyértelmű volt, hogy hologram. (Láttunk ugye ilyet korábban, ahogy Coulson is mondta.) Ja és Alveus kinézete is adta, még ha CGI-spórolásilag csak egyszer mutatta meg az igazi arcát.

Nagyon ráparáztam, hogy Fitz-Simmons valamelyikétől el kell köszönnünk, főleg amikor bekerült a nyaralós szál, ilyenkor szokták tipikusan kiírni az egyik felet. Rendesen beetettek, nem mondom. Az egész játékot gyönyörűen űzték a rajongókkal, ahogy passzolgatták a teljes csapat tagjai közt a nyakláncot, meg az egyenruhákat, majd leszűkítették a kört, hogy aztán mégis mindenkit felküldjenek a Zephyr-re… szép volt, meg kell mondjam.
Az előzetesből biztos voltam benne, hogy az eredeti hatosból nyírnak ki valakit…de úgy gondoltam, hogy Hive mellett, mivel ugye Dalton távozása tudott volt. Így kissé kevésbé lett epikus, hogy úgymond “csak” Lincoln-t írták ki, de persze még mindig lehetett volna rosszabb ;)
A kulcsjelenet, amikor kiderült a “Fallen Agent” kiléte, ütősre sikerült, és így Linc a végén egy igazi Amerika Kapitányos érzelmes lezárást kapott. Egészen különös jelenet volt, ahogy a sorsával megbékélő Hive-val együtt csodálták a Földet, merengve közös szerelmükön és várva a látomásban szereplő robbanást – sőt, még Elena nyaklánca is a helyére került, hogy minden stimmeljen.

Következmények:
Skye-ból Daisy-n át már Quake lett. Nagy váltás, de hát egy ilyen trauma után és 6 hónap alatt sokminden történhet. Kinézetre így is gyönyörű, mondjuk Chloe Bennet helyett így kicsit az eredeti Chloe Wang-osabb az összhatás :D
Utalás Cal rendelőjére, aww!
Tud repülni nagyjából, wow!
Nem Coulson az igazgató, wtf?
Egészen más szálak jönnek a negyedik évadban, úgy érzem. A “hova fognak helyezni minket” kérdés pedig előrevetíti, hogy bizony a Sokovia Accord durván hatályban van, és a SHIELD-re is érvényes, nem csak a Bosszúállókra. Ja és 10 órás timeslot, sötétebb tónus jön…yay?

Idézetek:
(te jó ég, tele volt velük a rész, nem is tudom melyik nyert)
(na jó, Coulson-én röhögtem a legnagyobbat)

“Plus, I always wanted to do this…Help me, Obi-Wan Kenobi. You’re my only ho..”

“I’m gonna call you Ronald, and you….Ronald Two.”

“This is called a Unified Extensible Firmware Interface. Grunt along with me: Unified…”

“Hey electric company, can you light things up?”

“I can tell by your moustache that you’re a man of importance and not to be trifled with.”

“It’s not a hunch, it’s science. It’s a science hunch.”

“I’m just here to here to offer a helping hand. Pun absolutely intended.”

“-What the hell is Professor Vaughn’s Third Year Compiler Theory?
-It’s complicated.”

“The only difference is, when you give an order, you followers have no choice but to obey. But when I gave my team the order to stay behind, they juuuuust wouldn’t listen.”

harmundo - 2016. 05. 21. 08:16

A dupla évadzáró szerintem messze a legjobb rész volt eddig a sorozatban. Nagyon sajnálatos, hogy a nézettség ennyire gyenge, pedig tényleg évről-évre javul a sorozat. Minden rész stabilan hozza a “mekkora király volt már ez is” szintet. :-)

Én nem szeretem a képregényeket, nem is nézem meg a hasonló filmeket sem a moziban, nem is követem a Marvel univerzumot, szóval fogalmam sincs sok dologról, de még így is baromi élvezetes a sorozat.

payskin - 2016. 05. 21. 09:37

Most, hogy végigolvastam, nektek mi tetszett benne, bólogatok, igazatok van, de nekem tönkre vágta az egészet, hogy Wardot bevitték a bázisra.

Ha van egy nagyon erős, szinte legyőzhetetlen ellenség, akit sikerül valamilyen módon csapdába csalni (ráadásul kicsit túl egyszerű is volt, ami akár gyanús is lehetett volna), azt nem visszük olyan helyre (be a bázisba), ahol ha kiszabadul, nagy kárt tud okozni. Ez, és az, hogy a névtelen/arctalan SHIELD-ügynököket, akik a bázison dolgoztak, simán fel lehetett áldozni, rettentő szar írói húzás volt, nekem hazavágta az egészet. Onnantól már nem érdekelt, mi lesz a vége, ki él vagy hal.

Arra 99% esély volt, hogy Wardot kiírják, arra is, hogy Daisyt nem, Lincoln meg nem volt annyira központi figura, hogy túlságosan érdekeljen (kicsit sokat nyűglődött már a végén).

Jó volt az évad, kár ezért a hülyeségéért a végén.

Jence4 - 2016. 05. 21. 09:42

Jó volt nagyon , Hive/Ward-ban bíztam hogy húzza még, ritkán látni sorozatszinten ennyire kidolgozott főgonoszt, és az én véleményem szerint jól el is játszotta.

Silver-sama - 2016. 05. 21. 09:51

Összességében nagyon jó évadot hozott megint. Nincs kedvem igazán részletezni.
Viszont Skye (nincs az a pénz, hogy én Daisy-nek hívjam) nagyon utálatossá vált a végére az önsajnálatával és negatívitásával… :S Plusz simán elárulta volna a társait megint, hogy Hive ‘visszafogadja’, aztán pedig amikor kiderült, hogy nem tudja, akkor meg mint egy kisgyerek elkezdett dühöngeni… A végén meg az, hogy otthagyta a csapatot, és már fél éve üldözik szerencsétlenek, az meg kicsapta a biztosítékot… MENJ A FR*NCBA, HÜLYE P*CSA… -_-“

DonMaros - 2016. 05. 21. 10:52

Az egyirányúság annak tudható be, hogy Kevin Feige a filmek ura és Jeph Loeb a sorozatok főnöke nincsenek jó viszonyban. Az évad amúgy nagyon jó volt, remélem a Fizt-Simmons szerelem nem jut a tipikus tragikus vég sorsra, mint az ilyenkor lenni szokott.

Hádész - 2016. 05. 21. 10:52

payskin: Nem vitték be a bázisra, pont ez volt a lényeg, hogy Fitzék vártak az engedélyre. De tényleg hatalmas ostobaság volt a hangárban hagyni őrizetlenül a mindenféle szállítmányok mellett, felügyelet, plusz tároló konténer nélkül, csak szimplán letakarva, miközben ráadásul a hangár tetejét be sem tudták zárni.

z - 2016. 05. 21. 10:58

DonMaros: Isaac Perlmutter a Marvel Entertainment feje és Kevin Feige a Marvel Studios főnöke nincs túl rózsás viszonyba, de ezt a Disney megoldotta mikor a Marvel Studiost kiszervezte a Marvel Entertainment alól… azonban a Jeph Loeb által vezetett Marvel Television továbbra is a Marvel Entertainment és Isaac Perlmutter alá tartozik, ami enyhén megnehezíti Loeb dolgát, de nincs feszkó közte és Feige között…

Éva - 2016. 05. 21. 11:10

Hihetetlen jó volt az évad. Minden rész átgondolt, szórakoztató, önmagában is megállja a helyét és az évad arc-jával együtt is. Gondolok itt főleg Daisy jövőbelátós részére, és úgy egyáltalán minden epizódra a 3b-ből.

Nagy kár az alacsony nézettség, és értetlenül is állok előtte: Marvel-sorozat, nagy körökben mozog, tele kitűnő színészekkel és minőségi alakításokkal. Mi kell a népnek, ha ez nem?

Meglepően fájt Lincoln halála? A srác két évadon keresztül az elmegy-kategóriában volt nálam, de Luke Mitchell olyat játszott az utóbbi részekben, hogy mindenképp hiányolni fogom.
Ráadásul rossz látni, hogy Daisy így szenvedett.

Chloe Bennet egyébként zseniális, le a kalappal előtte; mikor könyörgött Hive-nak, hogy vegye vissza, majdnem elsírtam magam.

Igazi game-changer volt ez a rész, két jó színésztől és szereplőtől búcsúztunk el – és belengették az AI-szálat is!

Reméljük, jól nyúlnak hozzá a dologhoz.

majsz - 2016. 05. 21. 11:21

Tény fejlődött a sori minden évadban, ha következőben jobb lesz még be is állhat heti várósnak.

Szőrszálhasogatásnak:
“..the quinjet is not designed to manouver in space..”
akkor eleve fel sem tudott volna odáig menni :) nincs ilyen magic vonal az űrben ami után lefullad mint egy beköpött uaz.. nem beszélve arról a pár ezer fokról ami közben elvileg megcsapta :)

Egyébként az jelenet Lincoln meg Hive között tetszett, kicsit mintha a dráma a logika rovására ment volna, de jól sikerült.

Jence4 - 2016. 05. 21. 12:28

Amúgy másnak nem tűnt fel, hogy az egész történet fonalat milyen mélyen szövi át a keresztény felfogás és hogy Lincoln kiírása tulajdonképpen ennek a következménye ( mindezt mondom nem vallásosként )

Airninja - 2016. 05. 21. 12:36

Összeségében elégedett vagyok a dupla fináléval, pár észrevételem van:

Nekem kicsit visszás volt az, hogy a bázist ilyen könnyen elfoglalják a primitívek. Értem én hogy fokozatosan nőtt a számuk, de elvileg a SHIELD-nél az utolsó konténertologató targoncás is ki van képezve a harcra. Ahhoz képest, hogy a Zephyr-en a “nagy csapat” simán leverte a sok primitívet, a hangárba hamar lenyomták a bázis embereit.
Ja meg pont senkinél nem volt éles fegyver, csak a jegelő…
A névtelen, arctalan ügynökök nem nagyon mutatják azt a képet, hogy elvileg ők is profik. Csak golyófogók, meg segédmunkások.

Meg azon már régóta gondolkodom, hogy állandóan rendszersítve van SHIELD-nél valamilyen golyóálló mellény vagy testpáncél, mert a lőt sebeket mindenki könnyen átvészeli. Nem akartam hogy meghalljon a Jojó de legalább 5-ször lötték hasba 20 méterről egy M16-ossal (nem biztos h az volt) és simán kiégették a sebeit azt kész.

Persze tudom hogy mese az egész, meg ezek részletkérdések csak eszembe jutnak ilyenek.

payskin - 2016. 05. 21. 13:34

Hádész: jogos, nem vitték be a bázisba, de kvázi “hazahozták”. Mindegy, már nincs jelentősége. :)

zsedan - 2016. 05. 21. 13:58

Egyáltalán nem estem hasra a finálétól…

Rheda - 2016. 05. 21. 15:59

Ha jól rémlik a képregényekben ezzel a bizonyos LMD-vel magyarázták meg, hogy mikor hirtelen kinyirnak egy főhőst és feltámad, akkor nem is maga a hős halt meg csak az az LMD cucc (valami android/klón dolog)

z - 2016. 05. 21. 16:42

Rheda: Általában Fury kamuzza be a halálát egyszer napi rendszerességgel (mármint az idősebbik, nem a fiatal) :D

emese - 2016. 05. 21. 17:31

Szóval akkor nyáron megéri majd ledarálni, ezt jó tudni.

Skye217 - 2016. 05. 22. 08:54

Imádtam az évadzárót, és amennyire untam Brett Daltont Ward-ként a második évadtól, annyira sajnálom most, hogy Hive-ot kiírták, el tudtam volna nézni még egy darabig. Lincoln meg… hát, jobban szíven ütött, mikor Skye (nemérdekelakkorisígyhívom) könyörgött Coulson-nak, hogy hozza vissza valahogy a srácot. De azért sajnálom, hogy nem látjuk többet. Főleg, hogy kb neki esett le egyedül, hogy Skye eredetileg nem a bosszú miatt kereste meg polipfejű barátunkat.
Az egyetlen, ami kicsit visszavett a lelkesedésemből, az pont a belengetett AI szál, nekem Ultron bőven elég volt belőle. De majd meglátjuk, én tényleg bízom ebben a sorozatban.

Balumedve - 2016. 05. 22. 20:14

Nagyon jól volt ez az évad, én, a halogatás nagymestere is hetiben néztem minden egyes epizódot.

Láttam, hogy páran kiemeltetek egy-két jobb jelenetet, és teljesen egyetértek, de nekem Hive és Lincoln beszélgetése a világűrben tetszett a legjobban. Valami lenyűgöző volt számomra, ahogy a két embertelen a biztos halál küszöbén megbékélt a sorsával, és félretették minden nézeteltérésüket, hogy utoljára rácsodálkozzanak a világűr hatalmasságára.

Továbbá, nekem is muszáj megemlítenem a dupla epizód humorát, ami tele volt rengeteg kis apró, jobbnál jobb poénnal. Az vitte a pálmát, amikor Coulson a hologramon keresztül Leia hercegnőt imitálta.

Güzü - 2016. 05. 23. 16:43

Én arra leszek kíváncsi, hogy ki lett az új igazgató, mert van egy pár név, ami felmerülhet és az egész biztos, hogy csak olyannak adják az irányítást, aki megbízható és kemény.
A másik meg, most, hogy átkerült egy későbbi műsorsávba, így talán összeereszthetik végre a karaktereket a Netflixes antihősökkel.

vérnarancs - 2016. 05. 23. 17:41

A Shield nagyon szépen emelkedett fel. Az első évad még katasztrófa volt, csak az univerzum miatt néztem, szépen kiforrta magát. 3. évad: Jó karakterek, a főgonosz most csúcs volt, jó lezárást is kapott. Várom a folytatást. Az Agent Cartert meg sajnálom, hogy kaszálták, irtó jó sorozat volt.

Kádi - 2016. 05. 25. 01:48

@Jence4 ezt kifejtenéd?

arcfej - 2016. 05. 25. 03:53

Hát nekem most már kezd túl gyors lenni, és ennek következtében élettelen is. Ez a hat hónapos ugrás, meg hogy kötelezően két cliffhanger is legyen, nagyon tönkre vágta a végét. Meg ez az önfeláldozós marhaság sem tetszett. Annak meg kifejezetten nem örülök, hogy még dark-osítani akarják. Amikor megnéztem az új Amerika kapitány után egy shield részt, lejött, hogy inkább kevésbé sötét és szórakoztatóbb irányba vinném el a sorozatot. Pontosan az tetszik a Marvel filmekben, hogy nincsenek túlfeszítve a konfliktusok. Van persze ellentét, van tétje is, van akció is, de nem nyomasztó. Pont emiatt kaszáltam majdnem a Shield-ez a második évad közepén. Az már nekem túl sok volt! Úgyhogy, ha a következő évad nyomasztóbb lesz, akkor nálam biztos kasza.

bobi64 - 2016. 05. 26. 12:58

Ja, nem volt ez a befejezés ennyire naccerű. Sőt, egykét mozzanattól eltekintve eléggé logikátlanul megírt, setesuta volt az egész. Én Fitzék miatt néztem igazából a sorozatot, az ő száluk volt ami megragadott, főleg amikor átkeveredtek arra a csúf bolygóra, meg ilyesmi. Szerintem az volt a csúcspontja a sorozatznak, nem a vége. A Ward féle vonaltól meg kimondottan ideges lettem. Egy eredetiséget teljesen nélkülöző “gonosz fő ellenség” valamit csináltak belőle, ahelyett, hogy lelőtték volna az első adandó alkalommal…

e-batta - 2016. 05. 27. 22:16

Vajon kit fog “feltámasztani” Dr. Radcliffe? Utalt rá, hogy túl sok barátjukat vesztették el, mármint Fitz-Simmons. Nekem van egy tippem: Triplett.

Jence4 - 2016. 05. 29. 09:40

@Kádi A kereszténység alapja hogy Jézus meghal a bűneinkért
A bűneinket az önzés alapozza meg (PL Coulson bosszúvágya , Daisy függősége miatt visszamegy Wardhoz …stb. ) ezek a hibák vezetnek a történetben odáig hogy Lincolnnak fel kell áldoznia a magát azoknak a hibái miatt akik akiket tulajdonképpen szeret ( mint Jézus az emberiséget ) Ezalatt Ward (az ördög/sátán) azzal kampányol hogy a szabad akarat az ami ezt okozza és az ezzel járó önzés , ha az emberek felhagynak ezzel és alávetik magukat a Kaptárnak akkor eljön a béke (és a legdurvább az hogy amikor fent lebegnek a Quinjetben akkor látszik Ward arcán hogy mindezt komolyan is gondolta ) A szabad akarat a bibliában végülis Isten műve , és a sátán azért küzd hogy bebizonyítsa hogy ennek megvannak az igen komoly árnyoldalai , és hogy Isten felelősségét keresse ebben. Van egy rész a Bibliában amikor a sátán megkísérti Jézust , és ő ellenáll , gyakorlatilag erről szól Lincoln története 2-er is megkísértik ( mindkétszer azzal akit a legjobban szeret magával Skye-al ) 3-ára akkor amikor dönthetne úgy hogy a saját életét választja de inkább bedobja magát a közösbe és magával rántja Wardot. Jojo beszélgetései a hitről Mackkel , Coulson felismerése saját hibájáról (a bosszúvágya) mind mind ezt a fonalat építették fel.
Nem téritek nem vagyok hívő , csak nekem ez volt az ami nagyon lejött az egészből.

Jence4 - 2016. 05. 29. 09:43

És rengeteg szimbólumot is használnak , alap a kereszt megléte , és rengeteg kérdést is boncolgat , pl létezik-e elkerülhetetlen, a kereszténységen belül ugye a predesztináció problémájaként kerül előtérbe, a jövőbe látó epizóddal kapcsolatban. Röhej de minél többet nézek vissza a történetre , annál inkább arra gondolok hogy aki csinálta tudta mit ír.

PuMa - 2016. 05. 30. 21:27

Érdekes ez a párhuzam amit írsz, valóban lehet ilyeneket találni. Bár hozzáteszem, a Biblia eléggé bővelkedik fordulatos történetekben, úgyhogy szerintem bármihez lehet találni párhuzamot. De ebben eddig ez így nem tűnt fel, bár nem tudom mennyire tudatos írói döntés következménye

wookie - 2016. 06. 06. 03:35

Én most végeztem az évad darálásával.
Imádom, mint ahogy a filmeket is, remek kiegészítője azoknak. Ám “örülök”, hogy nem csak engem zavar az egyirányúság, viszont én ezt betudom annak, amit Coulson mondott Talbotnak, hogy ők titokban, az árnyékban működnek.

Krisztián - 2016. 06. 08. 12:07

Zseniális volt ez az évad is. Én annak idején az 1. évad első két része után abbahagytam a sorozatot, mert úgy éreztem a szuperhősök hátán megkapaszokodva akarnak nézettséget csinálni. De amint elindult a sorozat egy csavarosabb izgalmasabb irányba indulni, nagy kedvelője lettem. Mára már teljesen különálló sorozat lett. Habár mádom a Marvelt és sok jó filmjük van a kevésbé jók mellett,de a Shield ügynökei mégis sokkal izgalmasabb, mint bármelyik filmjük.És ez az Embertelenek vonal nagyon jó.

Lui - 2016. 06. 10. 00:29

az első évadot még csak nézegettem hogy “végülis nem is olyan rossz ez”.
a 2. kifejezetten jó volt.
Ez, a 3… vmi zseniális. Ténylegesen évleztem mniden percét.

Andi - 2016. 08. 10. 23:53

Üdv Jence4!

Egyetértek veled! Az egész sorozatban van egy bibliai ószövetségi – illuminátus-rend szál, ami összefonódik a valóságban, és nagyon sok utalás van rá a sorozatban. Aki nem ismeri ezeket, nem tudja, nem érti, de aki tanulmányozta ezeket, annak teljesen egyértelmű, hogy a sorozat története ezt a “vallási” szálat követi. Nekem éppen azért lenyűgöző a sorozat, mert a készítők fel merték vállalni ezt a hihetetlenül bonyolult témát, ami a valóságban is létezik. Éppen ezért van egy gyanúm, de nem biztos, hogy bejön: Ward, mint a főgonosz, továbbra is még vissza fog térni a sorozatban. Meg aztán túl jó színész ahhoz, hogy véglegesen kiejtsék. :)
Ja, és ha szeptembertől láthatjuk a 4. évadot, akkor én addig nem bírom ki!! :))))

Jence4 - 2016. 09. 02. 15:18

Ha az illuminátusok alatt nem ezt a a mai konteo süketelést, érted hanem azt ami tényleg volt és létezett https://hu.wikipedia.org/wiki/Illumin%C3%A1tus_rend akkor ez elég érdekes , bár én simán csak a menny pokol analógiára felhúzott jó gonosz , szabad akarat vs nem szabad témát láttam benne.

John Doe - 2016. 09. 21. 18:11

A filmes részleghez, ami ott történik, ahhoz nemigazán tudok hozzászólni, mivel a marvel filmes világát a Pókemberen kívül kerülöm.

De a SHIELD-et most pótoltam be, jutottam el a harmadik évad végéig. És egészen döbbenetes javuláson ment át, az első évad első 10-12 részét alig bírtam lenyelni, annyira untam. Skye benntartott még, ill Coulson karaktere. De mostanra nagyon megérte, az első évad második fele már nézhető volt, és azóta is egyre jobb a sorozat.

Ez az évad simán 7.5/10 nálam, adnám énis a 8-at, ha láttuk volna kit hoznak vissza. Ha hoznak vissza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz