login |

A hét dumája

2016. 05. 21. 13:20 - Írta: superpityu

29 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

I am kind of, like, ready for Steve Rogers to make an appearance on our show. I’d be ok with that. And like, where’s Romanoff? Where’s the Avengers? Or maybe Robert Downey Jr. as Robert Downey Jr. That would be kinda nice.

People who make movies for Marvel, why don’t you acknowledge what happens on our show? Why don’t you guys go ask them that? Cause they don’t seem to care!

I would love [crossing over]. The Marvel Cinematic Universe loves to pretend that everything is connected, but then they don’t acknowledge our show at all. So, I would love to do that, but they don’t seem to keen on that idea.
/Chloe Bennet, az Agents of Shield egyik szereplője/

Az Agents of SHIELD évadkritikánál én is kitértem arra, hogy mennyire fura a sorozat elszeparáltsága a filmektől, közben pedig pont rátaláltam erre a Chloe Bennet-interjúra, amiben hangot ad a nemtetszésének.

Azért így már csak sokkal érdekesebb a dolog ha a színészek is nyíltabban beszélnek a helyzetről, amiben ugyan érthető mindkét oldal helyzete, mégis egyelőre csak a rajongókon csattan az ostor. Aztán ki tudja, hogy ilyen megnyilvánulásokért vajon megsimogatja-e valaki Bennet kisasszony buksiját, igaz pár hete Jimmy Kimmel-nél pedig ilyet tolt.

Bár a sorozatok és filmek különállósága annak is köszönhető lehet, hogy a filmes (Kevin Feige) és tévés (Jeph Loeb) projekteket nem ugyanaz az ember tartja kézben, viszont kicsit mégis úgy tűnik, hogy nem is veszik a filmesek fáradságot, hogy ránézzek, mit is művelnek éppen a kistesónál.

29 hozzászólás Ne habozz!

Haky - 2016. 05. 21. 13:27

A Kimmel-es videó jó pofa.
Teljesen igaza van jó lenne egy kis keresztezés már.

LasDen - 2016. 05. 21. 13:28

Ennyit arról, hogy a DC sorozatokat azért húzták le emberek korábban, mert nem csatlakoznak a filmes univerzumhoz és a Marvelnél ez mennyivel többet ad hozzá. Látszik… :D

winnie - 2016. 05. 21. 13:58

LasDen: szerintem félreérted a fentieket. csak ad hozzá. hatalmas plusz lehet a nézőknek. a tévésorozatnak eleve egy filmszereplő a főszereplője. a tévésorozat foglalkozik a filmekkel, a sorozatban voltak korábban is filmes szereplők, a sorozat pilotját az egyik filmes rendező rendezte, a sorozatban beszélnek a filmek eseményeiről, a sorozat világának változása követi a filmesét. annyi a gondja, hogy ez csak egy oldalú dolog. a filmek nem foglalkoznak a sorozattal, ennyi.

érthető, hogy nehezebb lenne az átfutási idő miatt a filmben ezt-azt említeni, de a vendégszereplés akár ide, akár oda megoldható lehetne.

(a “húzták le az emberek” gondolom azt jelenti, hogy “olvastam valakitől olyat”. ez nem lehúzás, hanem koncepció kérdés, hogy a dc-nél külön az univerzum, a marvelnél egy. mindkettő valid koncepció, és mindkettő ad lehetőséget olyasmikre, amik a másiknál nem adottak.)

Szaby59 - 2016. 05. 21. 13:59

Teljes mértékben igaza van. Azért Coulson már mióta életben van a filmekben meg tudomást sem vesznek róla, 1-2 utalás évente a mozifilm történéseire a sorozatban nagyon nem elég. A mozis és a TV-s univerzumnak is kölcsönösen kéne egymásra.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy az érkező/eltolt Inhumans filmben kiket akarnának, mert ha Skye/Daisy nem lenne ott az jó nagy baromság lenne és már tagadni sem tudnák, hogy gyakorlatilag két különálló univerzumként kezelik a TV-st és a mozist.

Ghost - 2016. 05. 21. 14:06

Szerintem egyértelmű volt már az elején, hogy ez a kapcsolódás csak egyoldalú lehet. A filmek SOKKAL több nézőhöz jutnak el, a sorozat ezzel nem tud vetekedni és ha bármi olyan horderejű történne benne, ami a filmekre hatással lenne, akkor az egyszeri néző csak vakarná a fejét, hogy most mi van, ha csak nincs tisztában a sorozatban történtekkel. Ezt tetőzi még ugye a Netflix, ami más “csatorna”, így nehéz követni mennyi szálon futnak az események.
Most ha mondjuk egy Avengers 2-ben hirtelen felbukkant volna Coulson, akkor elég nehéz és meredek dolog lett volna elmagyarázni mért is van életben, pedig arra időt kellene szánni, ha már az 1. részben olyan fontos pontnak számított a halála. Nem lehetett volna egy gyors viccel elintézni.
Az Inhumans filmmel mondjuk már vissza lehetne vezetni, kevesebb magyarázatra szorulhat a dolog, de mivel az meg parkolópályára került…
A filmes színészek meg egyszerűen szerintem túl elfoglaltak és főként drágák.

superpityu - 2016. 05. 21. 14:17

szerintem filmes színészek közül max paul rudd olyan kaliber, aki jöhetne, ugye ő még sorozatos arc is félig-meddig, a többiek túl nagy nevek már és nem is hiszem, hogy megfizethetőek.

Szaby59 - 2016. 05. 21. 14:31

Annyit fizethet nekik a Marvel is, valamelyik film költségéhez hozzácsaphatják :D

m76 - 2016. 05. 21. 15:04

@superpityu

következő avengers film szerződés apróbetűs részében oda kell tenni, hogy x időre kötelesek megjelenni a sorozatban is :p

z - 2016. 05. 21. 15:15

Sok rajongó úgy képzel el egy crossovert, hogy Coulson megjelenik a SHIELD egy epizódjában majd ugye jön a film abban is és utána a SHIELD kövi epizódjában – ugye a májusi filmek kb így esnek a SHIELD évadzáró végére – ami hát enyhén szólva is kivitelezhetetlen a filmek gyártási idejét és egy sorozat gyártási idejét figyelembe véve kb képtelenség összehangolni, bár ugye tavaly csináltak egy hasonlót a dugi Hellicarrierrel, de ugye az sem volt jó… mert ugye soha semmi sem jó…

Aztán a sorozatok rendre előszednek filmes karaktereket idén pl ott van Ellis elnök vagy Malick… de ugye ők sem jók mert ők nem is számítanak mert nem főszereplők…

Igazából még ha RD Jr. hétről-hétre ott virítana az AoS-ben akkor sem lenne elég mert mitomén nem repkedne eleget Vasemberként vagy mitomén valamit csak találnának…

Az viszont, hogy amiatt, hogy címszereplők nem járnak át illetve a filmek esetén kb fizikai képtelenség közvetlenül a sorozat aktuális eseményeire utalni azt kiáltani, hogy két különálló világ, meg, hogy a filmesek szarnak nagyban a sorozatosok fejére… hát ez enyhén faszság… ahogy az is, hogy Feige és Loeb nem kommunikálnának… egyébként enyhén tele lennének duplikált karakterekkel és inkoherens dolgokkal… ezzel szemben nem igazán vagyunk ugyanis még mindig tökéletesen összeilleszthetőek a sztorik…

DarkEagle - 2016. 05. 21. 15:31

Azért azok az eddigi filmes említések kimerülnek annyiban hogy Coulsonék összetakarítanak a Bosszúállók után aztán csókolom. az egyetlen komoly megjelenés még az 1. évadban volt ugye Fury-val. Azt ennyi.

Nekem senki ne mondja már hogy nem megfizethetőek a nagy sztárocskák. Vegyék lejjebb az arcukat, épp elég milliót harácsoltak össze a bugyuta filmekből most 5 percre beugornak egy részbe azért ne kérjenek már annyit amennyit egy film szerepért. Most akkor ők vannak a rajongókért vagy fordítva? Mert rajongók nélkül RD Jr. meg a többiek sehol sem lennének. Igazából RD Jr. megrekedt volna középszinten ha nem lett volna a Marvelhez köze. Ráadásul a többi Bosszúálló tag sem akkora nagy színész hogy ne tudjon bevállalni egy szerepet a sorozatban.

Ezért mondom mindig, hogy amíg a DC jól csinálja azt hogy van sorozatos Flash pl és filmes is lesz stb addig ők azt cseszik el hogy kivesznek bizonyos karaktereket a sorozatokból a filmek miatt, pedig a multiverzum miatt nem kéne. Addig a Marvel annyira összemixeli a kettőt hogy a sorozatok vesztét jelenti.

Mindkét oldalon az kéne hogy létezzen a sorozatokban is Igazság Liga teszem azt meg Bosszúállók pl. És akkor nem kéne ennyire megszabni ki mit csinálhat hiszen a filmes közönség 90%-a rá se néz a sorozatokra. Meg eleve milyen kifogás az is már hogy a sorozatokban azért nem lehet pl a Supergirlben Superman mert a filmekben is létezik? hagyjuk már ezt a baromságot! A képregényekben miért van 10 féle Superman képregény akkor? :D

Szóval ja Chloe-nak teljesen igaza van. Ő legalább kimondja amit mindenki gondol.

Jesustomer - 2016. 05. 21. 16:37

Dehogy szarnak ők a sorozatra.. csak észre kéne venned, hogy a film max 3 nap történését mutatja be addig a sorozat közel egy év eseménye.. nem értem miért kell szarozni a filmszereplőket. 1. Nem rajtuk múlik, hogy szerepelhetnek a sorozatban. 2. Mire a sorozat végét is felveszik addigra a következő filmet kezdik felvenni de az ugye max egy Thor vagy egy Spiderman.. abba meg minek kéne említeni. El fog jönni az az idő amikor szerepelni fognak a sorozatszínészek egy darabja a filmben (pl Inhumans) és végre mindenki boldog lehet. Bár szerintem aki eddig fanyalgott, hogy miért nem szerepel egy ik avenger se annak néznie se kéne.

z - 2016. 05. 21. 16:38

Azt ugye vágod, hogy tízféle Superman képregény van, de egy darab Superman? //Kivéve pár elég kivételes esetet :D

Neoprimitiv - 2016. 05. 21. 16:43

z: A sorozatból filmbe crossover személyekkel valóban nehezen megoldható lenne, de a történeti kapcsolódás egy cseppet sem. Az pl. hogy bár most már az amerikai elnök személyes utasítására és jóváhagyásával működik a SHIELD, a szintén a rendszerbe “becsatornázott” Bosszúállók mégsem tudnak róla, kizárólag koncepcionális kérdés, egy mondat lett volna a forgatókönyvben.

“de ugye az sem volt jó… mert ugye soha semmi sem jó…” lehet, hogy neked soha semmi nem jó, de eddig akárhány SHIELD-es topikot olvastam, minden crossovert éljeneztek. Mármint a tényt, mert a megvalósítás, az, hogy mit hoznak ki belőle, már vitatható.

“RD Jr. hétről-hétre ott virítana az AoS-ben akkor sem lenne elég”
Miért kellene elég legyen? A készítők, a hátuk mögött a Marvel-lel tették le azt a koncepciót az asztalra, hogy ez egy univerzum. Nem a nézők találták ki. Innen kezdve ne a néző legyen már a hülye, ha tényleg egy univerzumot akar látni. Nyilván vannak költségvetési korlátok, de nézőként én nem excel táblázatok meg szerződési záradékok miatt nézek bármit, hanem azt várom, hogy teremtse meg azt az illúziót, amit beígért. Egy akciófilmből sem hagyják ki azért az akciójelenteket, mert drágák a kaszkadőrök.

“még mindig tökéletesen összeilleszthetőek a sztorik…”
Eltekintve attól, hogy ami összeilleszthető az nem biztos, hogy össze is kapcsolódik, most már ez sem igaz.
Az előző évadokban a SHIELD különböző szintű HMCS-kel állt szemben, nagyjából egy súlycsoportban voltak. A Hive megjelenésével, az inhumanok és a kreek felbukkanásával azonban teljesen abszurd, hogy ezekre az Avengers nem is reagál, még említés szintjén sem. Hive semmivel sem jelentett kisebb veszélyt az emberiségre, mint mondjuk Ultron. Különösen úgy, hogy közben egy C kategóriás piti alakot kergetnek Crossbones személyében.

Feige és Loeb nem tudom, mennyit kommunikálnak, de az tény, hogy Feige egy szinttel följebb jelent, mint Loeb, nyugodtan leszarhatja, amit az utóbbi akar. Mivel a SHIELD nem lett stabil siker, nyilván le is szarja, mert a MARVEL számára sem annyira fontos, hogy utasítsák. Ami ha érthető is, ostobaság. A Marvel erőlteti a közös világot, viszont semmit nem tesz azért, hogy a sorozat nézői ezt érezzék is. Innen kezdve borítékolható az elégedetlenség és az elszivárgás.

DarkEagle - 2016. 05. 21. 16:50

Épp ezt mondom, hogy multiverzum van épp ezért hülyeség különvenni a dolgokat. Marvelnél is van multiverzum csak más néven. Ha nem mosnák össze a sorozatokat a filmekkel akkor mindkét fél nagyobb teret kapna. Így meg egyik sem profitál a másikból. Fuck logic.

Egyébként nem egy Superman van. Van kb 5 jelenleg futó Supermanes széria a képregényekben is mindegyik más Superman csak mondom. :D

@Jesustomer: Nem is értem minek válaszolok neked megint de ha egyszer hülyeséget írsz. A Sorozat nem 1 évet ölel fel nem tudom ezt honnan szedted. Az hogy fél évig forgatják nem jelenti azt hogy a sorozatban történő események is addig tartanak. :D Nagyon ritka amikor szó szerint kiemelik hogy mennyi idő telik egy sorozat évada alatt. SHIELD-ben most ugye a végén bedobták hogy fél évvel később de az nem jelent semmit mert jövőre úgyis azt a fél évet dolgozzák fel ez tuti. :D

Egyébként abban igazad van hogy a film meg a sorozat nem egy idősíkon mozog de épp ezért nem kéne őket összemosni. Mert pl SHIELD-ben semmi fontos szerepe nincs a filmek történéseinek. Ahogy írtam is csak takarítanak a Bosszúállók után. Most a regisztrációs törvényt is csak megemlítették, betették hogy Lincoln regisztrál azt ennyi de persze nem regisztrált. Most ezek a 2 perces említések totál feleslegesek. És DE nagyon sok múlik a színészeken hiszen ők döntik el hogy X összegért elvállalják-e a vendégszerepet. ;) Persze a nagyobb bakit a készítők csinálják.

LasDen - 2016. 05. 21. 16:58

@winnie: Én nem is a koncepció kritikájának szántam, amit írtam, hanem az azt lehúzóknak. Mindkettő jó, engem egyik sem zavar, csak az, hogy ilyen apróságokba is bele kötöttek DC-nél…

z - 2016. 05. 21. 17:09

Neoprimitiv az Avengerst Tony futtatta és nem az amerikai kormány ebből volt gubanc… és Fury és Hill tudott a SHIELD létezéséről ők meg az Avengers vezetőségében voltak az Age of Ultron végén…

Aztán itt van DarkEagle, aki addig jutott, hogy Fury vendégszerepelt az első évad végén… én örülök minden crossovernek sőt, de ez a SHIELD nézők jelentős részét hidegen hagyja… az MCU nézőket már kevésbé – akik az egészet nézik nem csak részeit…

És, ha a sztori úgy kívánja, mert jelenleg a sztori szerint – te mondtad tegyük félre a háttérfolyamatokat, tehát azt is, hogy mi miatt írják így – semmi keresnivalója nincs az AoS/Netflix karaktereknek a vásznon és ugyanez fordítva…

Crossbones egy terrorista, aki nyíltan támadással fenyegetett erre reagált a magánkézben lévő Avengers… Hive meg egy olyan veszélyforrás, amiről a SHIELD fedőszervezete az ATCU sem tudott nemhogy más…

Meséld el légyszíves hogy hogy egyeztetnél össze egy filmet egy sorozattal? Mármint úgy, hogy a film reagáljon a sorozatra… ehhez 2-3 évvel korábban le kéne fektetni, hogy a sorozat mit csináljon pontosan és azon cseppet sem változtathatnak… szerintem az AoS mutatja a legjobban, hogy ez mennyire “lehetséges” feladat… Feige meg Loeb is elmondták, hogy nem akarják a sorozatokat így gúzsba kötni, azt is mondták, hogy igyekeznek megoldást találni… de te vagy otthon a sorozatok terén meséld el, hogy tudnák ezt megoldani?

—————————————————
DarkEagle:

A Marvelnél valóban van multiverzum, de a DC-vel szemben sosem nyert akkora teret, hogy pl bizonyos korszakokat lezárva azt átpakolták egy másik világra… amúgy pl a 616-os Young Avengers 1 napot eltöltött az MCU-ban (Earth-199999)

Igen, ha az alternatív címeket veszed akkor persze… de pl ha veszed a Man of Steel sorit az Action Comics-ot az Adventures of Supermant (v1-et ofc) meg a Superman (v2)-t ez négy sori mégis ugyanaz a Superman volt benne, ahogy ugyanaz a Superman cameozott a Detective Comics v1-ben stb… most, hogy vannak alternatív világok szupcsi, de igazából attól, hogy más címben szerepel Superman nem lesz másik Superman belőle :D

Nem egy időben játszódik a filmmel, de a sokovia accords pont akkor lépett érvénybe? Fuck logic?

Neoprimitiv - 2016. 05. 21. 17:57

z: saját magadnak mondasz ellent. Mivel Fury és Hill is tud a SHIELD-ről, tök mindegy ki “futtatta” az Avengers-t, tudniuk kellett volna róla és arról is, mit csinál.

“ez a SHIELD nézők jelentős részét hidegen hagyja” – ehhez esetleg valami forrás?

“a sztori szerint … semmi keresnivalója nincs az AoS/Netflix karaktereknek a vásznon és ugyanez fordítva…” – valamit nagyon félreérthettél, pont az ellenkezőjét mondtam.

“Meséld el légyszíves hogy hogy egyeztetnél össze egy filmet egy sorozattal?”
Elmesélem. Egy film koncepciója ugyan valóban évekkel korábban készül, de a film nem. A CA:CW fő forgatása tavaly augusztusban fejeződött be, de pl. a Black Panther film rendezőjének a kérésére utólag is újraforgattak jeleneteket, beleírtak szövegeket hogy a karakternek jobban megágyazzanak. Ezek az utómunkák még januárban is tartottak.

Ekkor már javában forgott a SHIELD 3. évada, amiről már tavaly májusban, a film forgatásának a kezdetekor tudni lehetett, hogy az inhumanok körül fog forogni – a Secret Warriors már az évadzáróban szerepelt. Technikailag semmi akadálya nem lett volna – ha a készítői szándék megvan -, hogy a filmben szóba kerüljön a sorozat fő szála. Nem több perces akciójelenetekről van szó, hanem pár mondatról egy díszletben felvett párbeszédben.

Megkötötte volna valamennyire a sorozat íróit, hogy november-decemberben már le kell adjanak kulcspontokat? Nem jobban, mint egy csatorna egyeztetés az évad második feléről. A SHIELD idei évadának két, az Avengers szempontjából lényeges része volt: a Hydra újjáéledése (had tekintsem már hozzájuk közelebbi témának, mint egy mezei terroristát) és Hive felbukkanása. Az egyik az évad elejétől téma volt, még bőven a film forgatási ideje alatt, a másikat pedig kb. októberben kellett véglegesíteni, a 3×10 forgatókönyvének a koncepciójával.

zolij - 2016. 05. 21. 18:04

DarkEagle: azért közel sem csak Fury bukkant fel a filmekből. Ott volt még pl. Maria Hill, Lady Sif, Ellis elnök. Peggy Carternek konkrétan saját sorozata is volt (meg az AoS-ben is vendégszerepelt, ahogy a Howling Commando is). Továbbá a Kree faj először a sorozatban jelent meg.
Szóval vannak filmes szereplők a sorozatban azért szép számmal, csak nem a filmek főszereplői.

energy - 2016. 05. 21. 18:08

Kicsi a sorozat nézettsége. Szerintem már kaszálták volna, ha nem lenne presztízsveszteség.

Jesustomer - 2016. 05. 21. 19:03

OFF:
Darkeagle: komolyan mondom jó lenne veled beszélgetni de ez a nyilt lenézés a részedről + ahogy kifejted a nemtetszésedet ill a nem egyetértésedet.. ez vezet oda, hogy mindenkinek elrontod a kedvét, urambocsá semmi kedve nem lesz írni ide mert te mindent jobban tudsz. Pls ne hülyézz le másokat mert szerinted csak a te véleményed számít mert lehet, hogy akkor más is beszélne veled és nem csak kifakadna miattad.

Cardas - 2016. 05. 21. 19:23

A Civil Warnak azért nem volt még hatása a sorozatra mert csak most kezdték el bevezetni világszerte. nagy valószínűséggel az évad végén az már a CW-s esemény volt, szóval Coulson többé nem igazgató (valaki átvehette a boss szerepet, akit az ENSZ kirendelt, talán Tony – bár ez hülyeség lenne azután, hogy hagyta meglépni Kapiékat. de logikus hogy lecserélik mert Coulson egyértelműen Kapi párti) és a nem regisztrált inhumaneket üldözik épp (Quake). legalábbis remélem hogy ez lesz. ha nem, akkor rossz tipp volt :D
azzal nem értek egyet hogy mindig felhozzák “Miért nem jött az Avengers, meg a többiek segíteni a solo hősnek meg a sorozat-gonosz ellen.” ez mindig így volt a szuperhős univerzumokban. egy feloldhatatlan logikátlanság, mert úgy túl egyszerű lenne minden. nagyjából ugyan olyan mint az időutazós filmekben a paradoxonok. muszáj beletenni, mert ha kivesszük, akkor értelmét veszíti a film (terminátor)

Cardas - 2016. 05. 21. 19:31

a mostani SHIELD évad midseasonje alatt telt el 3 hónap ha jól rémlik. szóval az egész úgy 4 hónap lehet, plusz az a jelenet amit láttunk az évadzáróban most, az annyi, ami a season 3 és 4 közt eltelik majd, ezt teljesen jól írta DarkEagle, nem ölel fel egy évet mindig.
az már más, hogy hatással van-e vagy nincs a film a sorozatokra. szerintem valamikor igen, de valamikor nem. pl a Kapi totálisan befolyásolta mindhárom évadot, és talán most a Civil War /Szóval az Avengers 2 is, mert a CW annak a következménye/. Még az Avengers volt hatással rá, mert hát ott halt meg Coulson, és a chitauri tech ott került előtérbe (amire a hydra épített később mindent). de a többi filmet szinte teljesen ignorálják, amit meg is értek. Thor 2-höz nem lehet kapcsolódni hosszú távon, ahogy az IM 3-hoz sem, GotG-al megvan a kree-inhuman szál, Ant-Mannel minek, és ennyi, nincs több dolog amihez lehetne kötni. a szálak amik kellenek mind megvannak, csak easter eggek kellenének több, és a filmekbe is a SHIELD-ről

DarkEagle - 2016. 05. 21. 21:22

“azért közel sem csak Fury bukkant fel a filmekből. Ott volt még pl. Maria Hill, Lady Sif, Ellis elnök. Peggy Carternek konkrétan saját sorozata is volt (meg az AoS-ben is vendégszerepelt, ahogy a Howling Commando is). Továbbá a Kree faj először a sorozatban jelent meg.”

Oké, de egyik sem volt főszereplő a filmekben. Hill-nek volt kb 20 perce összesen. Sif meg említésre se méltó igazából. Peggy is csak egy filmben volt Szóval ezek mind ilyen mellékszereplők. Az IGAZI szereplők meg sem közelítették a sorozatot. Még Fury is csak mellékszereplő hiszen az első 2 rész óta nem volt sehol ami ugye megint vicc mert Coulson vezeti még a SHIELD-et de közben ő is csinál valamit elvileg és arról se tudunk semmit.

lesliemagpie - 2016. 05. 21. 21:56

Én azt gondolom, hogy a Maria Hill, Lady Sif karakterek amik max előfordulhatnak a sorozatban.
A mostani évadot még nm néztem ,abban nem tudom mi volt.
De az elsőben nagyon sokat nyomott a második CA film. Utána, hogy felpörgött a sorozat? Úgy éreztem magam utána minden rész alatt mintha még mindig azt a filmet nézném:)
Na hát ha ez nem is crossover volt, de valami ilyesmi amire itt számíthatunk és azt gondolom, hogy itt is ez a maximum.
Tavalyi évadban már csak kis utalás volt a második Bosszúállók filmre, ha jól emlékszem.

Így összességében azt hiszem, hogy nekem bőven elég lenne annyi filmes kötödés mint az első évadban. Minden év tavaszán érkező aktuális avangers-CA… aktuális marvel filmhez.

Neoprimitiv - 2016. 05. 21. 22:01

” a szálak amik kellenek mind megvannak, csak easter eggek kellenének több, és a filmekbe is a SHIELD-ről”

ott a pont. A harmadrangú szereplők (mint pl. Ellis, aki itt is és ott is csak epizodista) “hatékonysága” minimális, olyan “nesztek, itt egy szereplő a filmből, mostantól kuss legyen” szint. A többiek (Malick kivételével) igazából csak cameóztak, azért voltak benne, hogy a nézők örüljenek. Még Fury két felbukkanása sem volt szükséges. Ezt a szintet viszont bármikor lehetne hozni a többiekkel is.

Bár mindenki a pénzről sír, ez szerintem a legkisebb akadály. Ha a Marvelnek fontos lenne, akkor egy öt perces beugrás extra költségét valószínűleg be tudná tolni a büdzsébe. (Ha Evan McGregor-t meg tudja fizetni az FX tíz epizódra, akkor nehogy már Mark Ruffalo-t ne lehessen megkapni öt percre…) Időzítés szempontjából már cinkesebb lehet a dolog, de itt is először a szándék kell, aztán lehet a naptárról beszélni.

A filmes oldalon még inkább így van. Nem tudom, hogy Whedon “Coulson halott és az is marad” megközelítése még kánon-e, de ha igen, akkor is rajta kívül az eredeti csapat szinte bármelyik tagjának lehetne erőlködés nélküli beugrása a filmekben. Ez ebben az esetben tipikusan a fanservice kategória – de ha már egy univerzum a rajongókra épít, akkor dobjon is nekik egy-egy kockacukrot.

Szerintem két akadálya van a dolognak. Egyrészt a tévés és filmes projekt teljes különállása, másrészt (sajnos) a sorozat pocsék nézettsége. Egy kaszaszinten álló sorozatba muszájból senki sem szívesen ugrik be. Ez nem a Limitless, ahol Bradley Coopernek magának volt fontos a sorozat támogatása. Visszafelé még inkább igaz – minek behozni a filmbe valakit egy sorozatból, amit alig néznek olyanok, akik a filmeket NE néznék? Ha a SHIELDS egy stabil bástya lenne az ABC tábláján, akkor lehet, hogy lennének alku pozícióik, így nincsenek.

winnie - 2016. 05. 22. 05:00

energy: ettől még az agent cartert elkaszálták zokszó nélkül, ráadásul annak mozis karakter volt a főszereplője.

Ayrons - 2016. 05. 22. 08:39

Neoprimitiv talált el igazán a dolgot , egyszerűen kevés a nézettsége a Shieldnek. Annyi a sorozat szerencséje ,hogy a Shield maga egy fontos szervezet a Marvel Univerzumon belül.
Ezt támasztja alá az is, hogy felröppent a pletyka , hogy a Dardevil sorozatból Fisket szerepeltetik a Póki filmben egy rövid időre. Netflixes sorozatok jobbak , így érthető , hogy a filmek inkább feléjük nyitnak.

Mondjuk RJD szerepeltetésére meg volt a lehetőség mikor újra tárgyaltak vele , ugye csak 6 filmre volt szerződése de ezt kiegészítették 2 filmmel ( CW és a Póki film). Na itt lehetett volna azt mondani neki , hogy jó ember a Shieldbe ugorj már be 3x mondjuk. De valahogy nem erőltette egyik fél sem. Jeremy Renner volt az egyedüli színész aki mindig hangoztatta, hogy szeretne a sorozatokba szerepelni, majd rászóltak…

Loeb és Feige az elején még egyszinten voltak és közösen beszéltek meg sok dolgot és együttesen jelentettek , ám RJD újra tárgyalásánál összevesztek. Loeb sokkalta a pénzt amit kért RJD míg Feige és végül Feige elérte , hogy ő egyedül jelentsen fölfelé és teljes szabad kezet kapott.

AM Ross tábornok igazán elejtetett volna egy olyan megjegyzést ,hogy a 8 év alatt egyre a több a különleges képességű személy és a jelmezes hős akik nem állnak az Avengers irányítása alatt és így veszélyesek.

Creep - 2016. 05. 24. 14:57

“For three consecutive years, from 2012 to 2015, Downey has topped the Forbes list of Hollywood’s highest-paid actors, making an estimated $80 million in earnings between June 2014 and June 2015.” /ebből Age of Ultron volt olyan $40… :D/

winnie - 2016. 05. 24. 15:11

ayrons: először nézettséget írsz (nem mellesleg, éppen azért kéne promózni a shieldet), majd minőséget a netflixnél, miközben ugye fogalmad sincs, hogy egy daredevil mennyire nézett.

egyébként meg minden szerződéses, meg szeretne szerepelni dumát nem kell elhinni, hiszen a neten jóformán csak félreinformálás, meg hallomás infó van. hivatalos sokkal kevesebb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz