login |

Délelőtti videó 3.: Dead of Summer

2016. 05. 23. 11:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: video,

A Freeform nyári kaszabolós horrorja a nyolcvanas években, egy nyári táborban játszódik, és talán az évszak legjobban várt újonca nálam.

Hogy miért? Egyszerűen ez a “fiatalok a 80-as években” + szintizene kombó valahogy mindig megfog. Most is elkezdtem nézni a tovább mögött (végre) normális előzetest, és rögtön eszembe jutott a tavalyi év egyik legjobb filmje, a Final Girls, amit ebben a pillanatban indítanék is el rögtön.

11 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2016. 05. 23. 13:08

Hát nem tudom nálam a zene nem elég hogy nézzem meg a készítők sem. Konkrétan mindenki tini még a zsaru is. :D Egy nő aki felnőtt és nagyon TIPIKUS tini horror a tipikus klisékkel. Dögunalom. annyi ilyen szart láttam már hogy csömöröm van tőle. :D

winnie - 2016. 05. 23. 13:21

mármint senki sem tini, hiszen mindenki 20-on túli, de persze ők a tévés tinik.

de nem ez a lényeg, hanem az, hogy hol nézel te tinihorrorokat?:) főleg, hogy csömöröd legyen. van valami titkos tinihorror lelőhely hardcore-oknak?

szerintem itt vagy műfaji félreértés, vagy zséfilmekre való rácuppanás lehet a háttérben (nyilván dvd-re készülnek szemetek, de azokat nem látom), mert nekem pont, hogy totális elvonási tüneteim vannak.

talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a scream 4 óta nem nagyon volt moziban komoly tinihorror (annak már 5 éve), és akkor a scream 4 is tudjuk, hogy mennyire komoly. (mintha az elkaszálta volna a műfajt, mert előtte azért akadt évi 2-3.)

épp ezért is volt felüdülés, hogy tavaly kettő jött tévésorozatos formátumban – amik közül egyet meg is néztem. plusz ugye a final girls, ami inkább volt vicces, és lám, mekkora isten volt.

(arról nem is beszélve, hogy ez a jó kis 80-as évekbeli hentelés pláne kuriózum a final girls ellenére. á, beelovallom magam, pedig még messze a premier.)

sherlock20 - 2016. 05. 23. 14:26

Ez engem megvett :D

BotondB - 2016. 05. 23. 14:54

Engem érdekel ha klisés is, egyszerűen szeretem ezt a műfajt, remélem nem okoz csalódást :)

Desmond Wallace - 2016. 05. 23. 15:47

Ilyenből jöhetne dögivel!:)

Remélem, hogy jó lesz!

Bár nekem már az is jó, ha megüti a Péntek 13. szintjét.

DarkEagle - 2016. 05. 23. 15:48

Több 100 horror film után nem igen tudnak újat mutatni. Pláne ebben a stílusban, hogy megy pár fiatal nyaralni azt jön valami gyilkos. Így értettem és azt hittem egyértelmű. :D

Minden megvan benne: ribi csaj, a visszafogottabb szöszi. A macsó, a gyilkos, a titokzatos nő, a nyaralás. Lehetne napestig sorolni. Egyébként nem sorozatokra értettem mert se a Scream se a Scream Queens nem jött be, nem véletlen. Horror az egyik kedvenc műfajom és egy időben minden szart megnéztem szóval ezért van csömöröm már. Évek óta nem néztem jó horrort. Talán 1-2 film volt. Sorozatból meg aztán pláne nem volt jó.

DarkEagle - 2016. 05. 23. 15:51

Egyébként a kérdésre válaszolva. Igen, van hardcore horror fanoknak “titkos” lelőhely. Úgy hívják hogy CreepyShake. :D

Qedrák - 2016. 05. 23. 19:27

Nekem abszolút idegen a műfaj, de bele fogok lesni, hogy mit alkottak a Lost és az OUaT készítői. Az utóbbiból, ha jól látom, még néhány színészt is elhoztak. :)

Thomas - 2016. 05. 23. 21:55

A tinihorrorok a legjobbak:) Én is pont ezt hiányolom a jelenlegi filmes felhozatalból, mert míg a 2000-es évek elején tucatjával készültek az ilyen filmek, mostanában nagyon ritkán látni egyet-egyet. És pont ez a műfaj az, amit nem tudok megunni, akármilyen sablonos, és akármilyen klisés, ezerszer is képes vagyok végigizgulni “ugyanazt” a sztorit. Szóval nekem is baromi várós a Döglesztő nyár (legyen már ez a magyar címe, nekem nagyon bejön, legfeljebb most human kapja a nyereményt a címadásért:), hátha most tényleg lesz egy igazán jó horror sorozat. És jön még a Scream S2 is, ami szintén várós, mert az évad vége felé egyre jobban bejött, szóval TV-s színtéren már nem panaszkodhatok. És most már meg fogom nézni ezt a Final Girls-t is, mert elsőre a humorfaktor miatt nem akartam, de winnie annyira ajánlja, hátha bejön:)

winnie - 2016. 05. 24. 04:33

“a Lost és az OUaT készítői. ”

az ouat készítői, a lostban csak írók voltak.

Qedrák - 2016. 05. 24. 11:55

Jogos, bedőltem a marketingnek. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz