login |

Emlékeztető: Mamon 1. évad

2016. 05. 23. 16:23 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány,

Ma. HBO3. 17:00. Mamon – 1×01 (cseh változat) (magyar promó + szinkronhangok) – tegnap volt a premier, de arról lemaradtam, így ez az egyik ismétlése emlékeztetője.

A remek kis norvég újságírós krimisorozat (a Junkie egyik nagy hiányossága, hogy nincs róla kritikánk, pedig egyik első fecske volt az itthon is elterjedt európai szériák között) tavaly kapott egy cseh és egy lengyel verziót is az HBO-tól – úgy tűnik a 6 részes cseh változat kerül nemzetközi terjesztésre.

Nem tudom, hogy mennyire lesz ugyanolyan, mint az eredeti, de az biztos, hogy ennek nagyon szívesen megnéztem volna a magyar feldolgozását a téma miatt, nem lett volna nemzetidegen. Ez egy szinopszis róla – több infóért ajánlom az HBO-s leírást:

A történet napjainkban játszódik, a szerteágazó szálai azonban az 1990-es évekbe, a privatizáció zavaros időszakába nyúlnak vissza. Egy oknyomozó újságíró fontos ügyön dolgozik, amely az egyik állami nagyvállalat privatizációja körüli korrupciót, a hatalommal és a rendőrséggel való összefonódást vizsgálja. Személyes drámája, hogy az ügyben a testvére is érintett.

Mamon-poster

1 hozzászólás Ne habozz!

orla - 2016. 05. 23. 16:32

A minap megnéztem a norvég eredetit. Egy csepp eredetiség sincs benne, időnként kínomban röhögtem már, olcsónak és elnyűttnek tűnt a forgatókönyv; volt persze rángatós kamerázás is, de mintha egy-két húzás tetszett volna a rendezés terén. Pedig az első fél óra nagyon tetszett, mondom, végre egy realista, kicsit pörgősebb dráma, jó lesz ez. Hát, végül inkább egy B akciófilm lett sorozatban, de szerettem a színészeket (nem a karaktereket, azok sablonok voltak), és hiába nem tetszett, kutatgatok a második évad után is. Szóval a fene se tudja.

(Itt Kelet-Európában orosz maffia van, Nyugat-Európában meg gentleman MI6? Az úriember bérgyilkoson már nem is tudtam nevetni, nagyon idióta dolog volt.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz