login |

Finálé előtt: Gotham – írta LaCRossE

2016. 05. 23. 17:10 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika, video,

Nice to meet you, Jim Gordon.

Pár óra és véget ér a Gotham 2. évadja, és egy valóban rendkívüli félévad után nem tudok ellenállni annak, hogy az utolsó epizód előtt billentyűzetet ragadjak, és újfent áradozzak néhány sort a sorozatról.

Gotham221_ (1)

Sokszor fordul elő egy-egy sorozat részénél, vagy akár egy filmnél, hogy annyira telített, annyira sok dolgot raknak bele, ami rendesen lerontja az összképet, ld. például a The Amazing Spiderman 2-t. Mind a Gotham – 2×21-ben, mind a sorozat második félévadjában rengeteg dolog történt, rengeteg szereplőt és gonoszt hoztak be, és a telítettség ellenére, vagy épp annak hatására csak füttyenteni tudok.

Sokat köszönhetünk annak, hogy a széria tele van jó színészekkel, akiknek a képernyőn töltött idejét öröm nézni. A legtöbbet azonban a 2. évad főgonosza, a Hugo Strange-et alakító B.D. Wong hozza, akinek Ms. Peabody-val töltött minden perce aranyat ér, az egyik legjobb páros eddig a sorozatban, de Professor Strange más karakterekkel is kiváló jeleneteket ad, elég csak a néhány résszel ezelőtt lévő Gordon-Strange beszélgetésre, vagy a 2×21-ben lévő Strange-Bruce pár percére gondolni. Más szóval, Hugo Strange az egyik legjobb képregényes tévés gonosz Slade és Thawne óta.

Gotham221_ (2)

Számomra tehát az országos csatornán lévő legjobb képregényes sorozattá vált a Gotham, köröket verve az Arrowverse tagjaira. A tovább mögött néhány spoilerrel folytatom (egy meglepetés karakter és egy képregényesek által ismert szervezet is feltűnt!), illetve a finálé előzetesét is megnézhetitek.

A helyzet az, hogy mindenki jó nagy szarban van, ezt kár tagadni. Hugo Strange eddig mindent és mindenkit kézben tart, és a Bullock és Alfred vezetésével állig felfegyverkezett GCPD-nek is okozhat jó nagy meglepetést a frissen megszületett új Jim Gordon, Clayface alakításában.

Gotham221_ (3)

Közben pedig Bruce és Lucien Nygma fogságában van, akinél jobb embert keresve sem találhatott volna arra Strange, hogy kiszedje Bruce-ékból azt az információt, ami neki kell. Nygma elkapása után igencsak tartottam attól, hogy a háttérbe fogják vonultatni a karakterét egy ideig, így nagyon örülök annak, hogy most is eléggé az események sodrában maradt.

I said, my name is Fish Mooney, bitch.

Bár fentebb áradoztam a színészi képességekről, azért nem mindenkinél ennyire jó a helyzet…

Igen, visszahozták Fish Mooney-t, akivel az előző évadban rengeteg bajom volt, és a probléma az, hogy most sem élveztem annyira a karakterét. Talán nem is a színész hibája, de az írók olyan rossz szövegeket írnak neki, hogy nem tudják számomra érdekessé tenni. Pedig az alapfelállás nem rossz, és van egy olyan érzésem, hogy vele bővebben inkább a 3. évadban fognak foglalkozni, szóval úgy vélem, még lesz idejük javítani a karakteren. Az új képessége mindenesetre egy biztató kezdet lehet.

Gotham221_ (4)

Ha már a következő évad, és annak iránya… Court of Owls! Amikor először megjelent a képernyőn, úgy sikongattam, mint egy kislány. Mivel előzetest nem néztem, ezért nagy meglepetés volt számomra, és mennyire kellemes. A sorozat kezdete óta várom, hogy behozzák ezt a szervezetet, és remélhetőleg a 3. évadban nagyobb szerepet fognak játszani.

Nemsokára tehát a finálé, és az előzetes alapján rengeteg karakter lesz benne az utolsó részben is. Íme az előzetes:

14 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 05. 23. 17:24

Voltak nagyon jó részek az évad elején is (Jerome), de igazából Galavan ‘első’ halála utána javult fel egyre inkább a sorozat, az évad első fele még tartalmazott bosszantó dolgokat történetvezetési szempontból, ebben nagyon sokat javult a Gotham.

Fish felélesztése remélem csak rövid életű lesz, mert az ő karaktere kifejezetten zavaró volt már a kezdetektől, egyszerűen nem működött, szóval remélem az évadzáróban, vagy a következő évad elején végleg búcsút veszünk tőle.

A kedvenc karakterem pedig továbbra is Selina, telitalálat a casting az ő esetében. Bruce nekem a többséggel ellentétben az elején is szimpatkus volt, ebben az évadban viszont tényleg sokat lépett előre, és az évad legviccesebb szövege is tőle jött a szektár szerzetesek elintézése után.

Raziel Anarki - 2016. 05. 23. 17:25

yep, eléggé összekapták magukat, az utolsó 4-5 részben csak kapkodtam a fejemet, akkora rátevés volt :)

Cardas - 2016. 05. 23. 17:29

Az egyik legjobb képregénysorozat, szerintem már az évadzáróra is garancia lesz a minőség, de remélem a 3. évad tudja majd tartani a szintet, és nem mennek át limonádéba. A színészek továbbra is kiválóak, a gothami atmoszféra továbbra is el van találva, a gonoszok nem klisés tipikus villainek, mint mondjuk a Flash vagy LoT esetében. A sztori érdekes és nincs benne időhúzás – mindig úgy érzem, hogy fontos, ami épp történik, és ezt 22 részen keresztül elég nehéz lehetett megcsinálni, elismerésem a készítőknek.

Alexforever - 2016. 05. 23. 17:41

Én az utolsó 3 rész egy ideje halogatom, még pedig azért, mert már nem nagyon érdekel a sorozat.Ezt a pár részt még végig szenvedem, aztán lesújtok a kaszámmal :D Csoda, hogy eddig is bírtam, mert a krimi amúgy sem tartozik a kedvenceim közé :)

sunny - 2016. 05. 23. 18:22

Én egy dolgot várok, Jerome visszatérését, de nem nagyon akar összejönni. :( Nem tudom van-e esély arra, hogy a 3. évadban ismét foglalkozzanak vele….
Ettől eltekintve nagyon jól összerakták ezt az évadot, főleg a 2. felét. Nygma az egyik legjobb karakter lett, Bruce-szal együtt.

Edrick - 2016. 05. 23. 19:29

Amit áradozni lehetett, azt már LaCRossE mind leírta :) Én csak ismételni tudom őt, és magamat is: zseniális, amit a Gotham ebben az évadban művel

Dav3883 - 2016. 05. 23. 20:04

Én azon filóztam sokat, hogy Gotham falain csomószor látni fel graffitizve a HA-HA-HA és mosolygó szájat. Tehát nem engedték el teljesen ezt a Joker dolgot, és lehet Jerome-t is felélesztik még, ha nem is az évadzáróban, akkor következő évadban… az elég nagyott ütne kiderülne, hogy tényleg belőle csinálnak Jokert.

sunny - 2016. 05. 23. 21:25

Bárcsak úgy lenne, hogy mègis ő formálná meg Joker karakterèt. Ő tökèletes lenne a szerepre.

LaCRossE - 2016. 05. 23. 22:34

“Csoda, hogy eddig is bírtam, mert a krimi amúgy sem tartozik a kedvenceim közé :)”

És a Gothamnek kb. annyi köze van a krimi műfajhoz, mint a Banshee-nek a sikítószellemekhez.

Poghy - 2016. 05. 23. 23:59

Iszonyat jól össze volt rakva az évad mindkét fele, abszolút a legjobb képregénysorozat jelenleg. Amúgy én nem szeretném, hogy Jerome visszajöjjön, bár jó volt, de szerintem ő beteljesítette a szerepét. Fish-t viszont azonnali hatállyal írják ki, ő csak rosszat tesz a sorozatnak.

Egy kérésem lenne a készítőkhöz a kövi évad kapcsán, Tommy Elliotot ne felejtsük már el, belőle nagyon jó főszál lehetne!

Harlekin - 2016. 05. 24. 07:06

Én is imádom a sorozatot, bár érdekes, hogy maga a főszereplő az egyik leggyengébb színész, akit valaha láttam. Csak egyetlen arca van, mindegy hogy boldog, szomorú, szenved, stb. :)

everest456 - 2016. 05. 24. 09:40

Iszonyúan összecsapott/összegányolt lett az évadzáró, de az évad összességében jó volt.
Évadzáró kritika kb mikorra várható sacc/kb?

LaCRossE - 2016. 05. 24. 10:46

everest456: még nem láttam a részt, igyekszem, amennyire tudok, de vedd figyelembe, hogy van olyan írás, amivel már két hete adós vagyok (The Vampire Diaries, Elementary), illetve a The Originalsról is írnom kell, szóval néha gyorsan megírok egy kritikát, néha kevésbé.

Bár a Gothamet előre akarom venni.

SlayR - 2016. 05. 25. 01:46

Én is szeretem nagyon a sorozatot, de nemvagyok maradéktalanul elégedett…
Azért elég sok olyan felhördülést okoz bizonyos karaktere beletétele, és hogy miért is keveredik bele mindenbe az ifjú Bruce is amikor neki ezekkel a szereplőkkel Batmansége előtt nem is kéne találkoznia?!
Szép meg jó amit cisnálnak, de azért annyira nem tudnám túl ajnározni, mert a történeti helyt állósága egy Flashnek jobban a helyén van, mint itt az eredettörténete karaktereknek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz