login |

Fear The Walking Dead: féltávnál a 2. évad

2016. 05. 24. 18:12 - Írta: human

55 hozzászólás | kategória: kritika,

Gondolom feltűnt, hogy abbahagytam a heti posztokat a Fear-ről (winnie a 2×04-nél szállt ki), de sajnos mostanra már semmi sem tart a sorozatnál, így aztán főleg nehéz lenne hetente írni róla. Azért a félévadot még végigtoltam, de a folytatásnál már nem leszek ott, átadom, ha van jelentkező, hiszen majdnem bealudtam az utolsó két részen.

depp

Ez a sorozat mostanra ugyanis konkrétan rosszabb, mint a The Walking Dead leggyengébb pillanatai, pedig a kisfináléra tuti, hogy azt gondolták, hogy a maximumot dobják be. Ez azt jelentette, hogy művészieskedtek, meg egy szereplő hallucinált. Láttuk, ez mennyire megy a The Walking Dead és a Fear készítőinek. Semennyire. Elképzelni nem tudom, hogy miképp lehetne rosszabbul megvalósítani az előbbieket, mint itt tették.

Azzal sem lehet védeni a sorozatot, hogy a mélyen megbújó ötletek miatt érdemes maradni, mert nagyon céltalan az, amit látunk. Egyáltalán nem a civilizáció összeomlását mutatják be, mivel arra még csak utalások sincsenek mostanság. Ugyanaz megy, mint Rick-éknél. Na jó, egy picit előrébb helyezve az időben, szóval még jobban finomkodnak a bandák és a túlélők.

csajok

Arról már ne is beszéljünk, hogy kiket “írtak ki”, és akik maradtak, azok mennyire érdekesek. Nagyjából egy karakter sorsa érdekelne a folytatásban, vele legalább valami újat mutatnak, na de mennyi szenny között. Nincs az az isten, hogy miatta tovább szenvednék.

Egyszerűen úgy csinálnak a készítők, mintha minden karakterük jó lenne, nyugiban lehet flashbackezni, meg bizonyos szűrők és fénybecsillanások mellett a semmibe nézni, pedig nincs így. Kőkeményen kéne a jobbra törekedniük, de ez most olyan volt, mintha nyugodtan “bármit megtehetünk”-módon lazítanának az írók. Bár lehet nekik van igazuk, látjuk a nézettségeket, de lehet, hogy fogytán a türelmi idő.

fear.run

Részemről akkor ennyi, léptem is a sorozattól. Aki marad, az ne tartsa vissza, hogy miért, hisz még mindig az egyik legnézettebb kábeles sorozat, szóval bőven maradtak rajongók.

55 hozzászólás Ne habozz!

Hanadix - 2016. 05. 24. 17:38

Az első évadot még végigszenvedtem, de a másodikat asszem 2 rész után kaszáltam. Ezek szerint jól tettem.

Snoopyzit30 - 2016. 05. 24. 18:19

Az első évad után kaszáltam, nekem már az is szenvedés volt. Örülök, hogy nem folytattam.

winnie - 2016. 05. 24. 18:27

Snoopyzit30: egy, az 1. évadot kedvelő soraiból nem biztos, hogy ezt lehet kiolvasni. épp az a lényeg, hogy ez eléggé más, mint az 1. évad – és sokan azok közül, akiknek tetszett az S1, kiszállnak most, szóval a logika alapján lehet, hogy az első évadot nem kedvelőknek ez a folytatás bejönne.

mert itt tényleg van zombik között mászkálás, meg útonálló-effekt, jönnek a rossz emberek, halnak megszereplők, akadnak brutális megoldások, plusz a túlélők kezdik némiképp elveszteni az emberségüket.

nyilván nincs arra garancia, hogy bejönne neked a 2. évad, sőt, jó eséllyel nem jönne, csak nem feltétlenül logikus, hogy azt gondolod, hogy most ugyanazon a véleményen lennél azzal, akivel az 1. évad során ellenkező véleménnyel voltál:)

én nem jutottam el idáig, de ha olyan lett volna ez a szezon, mint az s1, akkor néztem volna, és pont annál a résznél kaszáltam, amikor “eksön volt”, ahol sok zombit levágtam, amikor elraboltak szereplőket, amikor az első komoly ember vs ember elleni esemény volt, amikor még távcsöves puskával is öltek:)

Nina - 2016. 05. 24. 18:30

Gyerekek, én bírom… pedig minőségi sorozatokon “nőttem fel”, valamiért a Fear-t addig nézném, amíg (mozognak) tart.
Sajnálom ezt a mérhetetlen kiábrándultságot, én egyelőre még kitartok. ;)

PatrickMonster - 2016. 05. 24. 18:36

Nagyon ritkán hagyok abba sorozatot, de ez tényleg a nézhetetlen kategóriába csapott át… azt hiszem az ötödik részt még letöltöttem, de egyszerűen annyira érdektelen volt, annyira nem történt semmi, annyira rosszak a karakterek, hogy ezt a fertelmet már tényleg nem bírom tovább nézni… nagyon sajnálom pedig az anyasorozatot szeretem nagyon, a képregényt is olvasom, de ezt nagyon elszúrták a készítők… Egyik ismerősöm mondta, hogy ez az új Under the Dome, de abban legalább időnként történt valami… igaz, azt sem bírtam végignézni sajnos

Benzin - 2016. 05. 24. 18:46

Ez a félévadzáró konkrétan egy gyalázatos hulladék nálam. Megfordult a fejemben a 20. perc táján, hogy úgyis mindjárt felébred az egyik főhős és véget ér ez rémálom. De nem. Ezt komolyan gondolták. A fércmunka is erős ide, mert elnézést köllene kérni a fércmunkásoktól.

Tekintve, hogy az első évad bejött, és a másodikkal sem volt eddig sok bajom, ez így csalódás.

(tippre a büfés vagy a kamerát a sínen tologató gyerek írta és/vagy rendezte, AMC-nél ez simán előfordulhat)

LaCRossE - 2016. 05. 24. 18:49

Életem legfurcsább kaszája volt ez, mert az 1. évadot imádtam, a 2. évad nagyon gyenge volt, de nem is ez a lényeg: akkor hagytam abba, amikor a magyar AMC-n próbáltam nézni hétfő este, és a rész felénél abbahagyták és jött a Talking Dead. Na akkor kaszáltam az egészet a francba, mert annyit se ért nekem a sorozat, hogy letöltsem, vagy megpróbáljam máshogy megnézni.

cool - 2016. 05. 24. 18:50

@PatrickMonster
Na én pont így vagyok 11.22.63-mal, mert ott is letöltöttem, de annyira érdektelen volt és nem történt semmi lényeges, hogy azóta sem fejeztem be és az 5. résznél abbahagytam. :)
Mostanában csomó sorozattal vagyok így, hogy jól indul, de aztán átcsap érdektelenségbe és nem bírom folytatni és abba kell hagynom, mert nem ezt azt szállítják, amit vártam, hanem vmi szennyet sajnos. :(

Rubber Duck - 2016. 05. 24. 19:14

Az évad összességében szerintem nem volt rossz, voltak jó részek is, engem az utolsó rész borzasztott el, illetve az, ahogyan a karakterek “fejlődtek”. Az utolsó rész borzalmas volt, teljesen elrontották.

Mivel sok amerikai sorozatot néztem már, feltűnt, hogy mindenből képesek családi sorozatot készíteni. Legyen bármilyen téma

-időutazás (Terra Nova)
-idegenek és emberek együttélése (Defiance)
-krimi (nem sorolom)
-vígjáték (nem sorolom)

mindenből előbb-utóbb családi sorozat lesz, ahol a család van a középpontban és a lényeg az, hogy milyen dolgok történnek a családdal vagy egyes tagjaival. Európai sorinál ez teljesen máshogy van, vagy csak sokkal finomabban csinálják, de pl. a Broen, a Forbrydelsen, a Riget vagy a The Fall esetében nem érzem ezt a görcsös jaj, mi lesz a családommal, mi lesz apuval, anyuval, a fiam, a fiam, ő a legfontosabb, szeretem a fiam/lányom/feleségem/férjem és ez határozza meg a karakterem-érzést.

movieblonde - 2016. 05. 24. 19:21

most komoly, hogy az egyetlen értékelhető karaktert kiírták?
Nickre gondolok, vagy lemaradtam valamiről félálomban? Az a baj, hogy a két kamasz fiún kívül kb mindenki unalmas nekem . Leszarom, ha megeszik őket..

winnie - 2016. 05. 24. 19:22

movieblonde: nem hiszem, hogy egyelőre kiírnának valakit. majd évad végén, mint az s1-ben, vagy sokkhatásként középen, de egyelőre még távol állnak tőle, hogy nagyon ritkítsák a gárdát, meg annyira szerintem nincsenek is megalapozva, hogy azt mondják, hogy “x-et vagy y-t kinyírjuk, bár eddig nem nagyon kezdtünk vele semmit” – az kvázi a saját kudarcuk beismerése lenne.

“Az a baj, hogy a két kamasz fiún kívül kb mindenki unalmas nekem . ”

nick mondjuk már az elején jó karakter volt szerintem (és elég merész döntés, hogy ilyet írtak a középpontba), de chris semmiképpen sem az, ő pont az elmúlt részekben vált (gondolom, legalábbis az olvasottak alapján) érdekessé. szóval ily módon, esetleg szép lassan a többiek is talán érdekesek lesznek, nem?

most például a daniellel történtek miatt ofelia mindenképp sokkal több szerepet és réteget fog kapni. csak, hát, ezt nem így egyenként és döglassan kéne csinálni.

winnie - 2016. 05. 24. 19:26

Rubber Duck: a család az egyik legerősebb összetartó erő, ez az, amivel mindenkit meg lehet fogni. ez szerintem teljesen természetes, bár engem zavar, ha egy nyomozós sorozatba így vonnak be magánéleti szálakat.

(a példákból a forbrydelsen konkrétan a családdal foglalkozik legerősebben. de igen, nem az a fontos, hogy mi van a középpontban, hanem az, hogy azt hogy valósítják meg. egyébként nagyon sok sorozat van, ahol a felállásból adódóan nincs is család, ha már a riget említve lett. de a fear esetében tudtuk, hogy ez lesz a fő szál, mint ahogy a walking deadben is kiemelt kötelék még mindig, és az is fog maradni. idővel itt is egyre több lesz a szereplő.)

winnie - 2016. 05. 24. 19:35
Alexandria0006 - 2016. 05. 24. 19:36

Betojok ha Nicket kiirják.Kb legértékelhetőbb személy a sorozatban.Remélem eszükbe sem jut.

Snoopyzit30 - 2016. 05. 24. 20:03

@winnie

Szerintem túlgondoltad az 1 soros reakciómat. Pontosítok, az 1.évad sem tetszett, szenvedtem végig és csak azért néztem, hogy hátha jó lesz, hátha jó lesz. Hát nekem nem lett. Csak becsületből nyomtam le a teljes 1. évadot – mert a TWD-t szerettem sokáig – de nincs az az Isten, hogy akárcsak bele is nézzek a 2. évadba. Túl sok jó vagy akárcsak közepesen jó sorozat van, hogy egy rosszat nézzek. Human írása pedig csak megerősített korábbi döntésemben, jelesül abba, hogy még véletlenül se jusson eszembe belenézni a 2.évadba.

winnie - 2016. 05. 24. 20:11

ertem, mit mondasz, es nem mas sorozatokrol irok, foleg nem arra kapacitallak, hogy nezd, csak arra celzok, hogy nem az o velemenyebol erdemes megerositest kapni, hanem mondasz, hanem inkabb masokebol, akar a tobbsegebol, akar azokebol, akik alig maradtak az elso evad utan. (ha van, aki az iranyvaltas miatt passzol, ugy lesz, akinek ez a valtas jon be.)

igazabol azert is eresztettem hosszabb lére, mert altalanossagban akartam irni, hogy sokan hajlamosak hirtelen megerositest felfedezni annak a szavaiban, akivel korabban mondjuk nem ertettek egyet. ezt anno a last man on earth 2. evadnal ereztem

Enzo - 2016. 05. 24. 20:24

Fura szürreális finálé volt, amiben mindenki megőrült, és továbbra is az anyasorozat farmos vonalára emlékeztetett.

-Salazar most már valami részletesebb flashbacket kaphatna. Ez a haluzás elég meh volt, lehetett volna valami hangsúlyosabb szál, ha már midseason finale…
-Travis hogy cseszte szét ennyire a lábát? A tarlón vagy mi a tökön való járkálástól lett ennyire kész? Az előtte levő jelenetben még tök oké volt.
-Nick már teljesen természetesen tolja ezt a vérrel bekenést meg zombik között járkálást, most is egyszercsak visszatért Luis-zombival (azt amúgy hogy? Luisnak nem a hajón maradt a teste??)
-Nick sajnos tényleg a drog helyett most Celia hülyeségeire szokott rá, ami nekem nem jön be, egyedül ez az invincible hozzáállása tetszik. (“tudom, hogy nem halok meg közöttük”)
-Na, szétvált a család, szép. Chrisnek teljesen elment az esze…de Travis szépen rájött a spanyol fickónál a nyomokból a turpisságra :)
-Ofeliával semmi se történik, Alicia legalább Strandnek integetett, az meg pozitívum, hogy utóbbi nem köszönt el a sorozattól. Érdekes lesz a dinamika a Strand-Madison-Alycia-Ofelia négyes között, még Salazar meg Nick kéne oda, és elnézegetném ezt a kiscsapatot.
-Salazar amúgy szerintem túlélte. Na de majd meglátjuk, nemtom mikor tér vissza a sorozat.

yuing - 2016. 05. 24. 20:35

Kasza. Ennek a sorozatnak úgy konkrétan nem értem a jogosultságát. Egy eredeti momentum nincs benne a TWD-hez képest. Teljesen ugyanaz. Nem hittem volna, hogy ez is egy szűk embercsoportra korlátozódik, pedig szerintem a megváltozott világ széleskörű bemutatásában több potenciál van. Ennél mindenképpen.

Kissur - 2016. 05. 24. 20:40

Én is végigszenvedtem az 1.évadot, de a 2.évadot már el sem kezdtem a sok negatív kritika miatt. Ahogy olvasom jól tettem.

szocsika - 2016. 05. 24. 21:00

Én maradok továbbra is, annak ellenére, hogy az alap koncepció nem erről szólt. Én is vártam anno az 1. évadot, mert arról volt szó, hogy megmutatják a “világ összeomlását”. Gyakorlatilag semmit sem láttunk belőle. Innentől kezdve meg semmi extrát nem nyújt a TWD-hez képest, sőt, ott rengeteg “jó arc” van itt meg max. 2 ember. Mivel zombis sori ezért maradok, de mindent elmond a minőségről, hogy a TWD-t hétfő reggel 5-től letöltöm és munkába menet megnézem (buszon mobiltelóról nem egy IMAX élmény, de így estig kibírom, itt meg hétfő este vagy kedd reggel nézem meg szinkronosan tv-ben). LoL.

human - 2016. 05. 24. 21:01

de winnie, én is alig maradtam, kb pont ugyanúgy vagyunk mint akinek mondod, h ne hallgasson rám, csak nyilván a blog miatt én kicsit több esélyt adtam a sorozatnak. plusz ha sose hallgatnak ránk, akkor semmi újba nem fognak belenézni és az lesz, mint a mozifilmeknél, csak az ismert IP, amire már az upfronts is utalgatott.

Kacce - 2016. 05. 24. 21:02

Elaludtam a félévadzárón.

kékosztriga - 2016. 05. 24. 21:12

human megértem, hogy nem akarsz energiát tenni a kritika írásba. Mivel ez kritikán aluli.
Szerintem nem lesz jelentkező aki írjon róla.

Én maradtam, maradok, de csak kíváncsiságból, röhögve vagy merd mazo vagyok. Bár ebben az ucsó részben volt valami dráma szerű, de akkor is karcsú volt.

Rubber Duck - 2016. 05. 24. 21:20

winnie: persze, majdnem minden filmben és sorozatban van család, hiszen ez a társadalom alapja, a legerősebb kötelék az emberek között. Nekem nem ez a bajom, hanem ahogy Te is írod, a megvalósítás módja. A Star Wars is a családról szól, csak ott ez a történet szerves része, viszont egy csomó amcsi sorozatnál teljesen átveszi a szerepet a családi kötelékeken való állandó hiszti, amikor unalomig ismétlődnek bizonyos elemek. A FTWD esetében is az a helyzet, hogy NEM az a valóság adja a történet fő szálát és menetét, hogy mi történt a világban és az emberiséggel -hanem az, hogy egy kamasz hisztizik, mert ő úgy gondolja magáról, hogy “nem vagyok jó”. Aztán jön Apu és meg akarja vigasztalni. Oké, de minek ehhez zombikörnyezet? Ez egy családi dráma unalmas közhelye. Valami olyan cselekményvezetés kéne ahol ez szervesen beépül abba a környezetbe, ahol éppen zombik vannak. Ezért bukott meg az említett Terra Nova is. Volt egy szuper jó szituáció, egy új világ, időutazás, egy csomó érdekes helyzet -és mi lett belőle? Valamelyik családtag megbántott egy másikat, félreértette Anyut/Aput, durcizás, amerikai közhelyek a család fontosságáról. Ugyanezt látom itt is.

hady - 2016. 05. 24. 21:39

Én is eddig szenvedtem vele…kaszáltam az évad végén a TWD_ét is.

Sámfalat - 2016. 05. 24. 22:09

Baromira örültem ennek az írásnak, most már 3 résszel vagyok lemaradva, de sehogy sem tudtam rávenni magam a folytatásra. Ezután nem is fogom…

asterix - 2016. 05. 24. 22:29

Hát… az első évad kifejezetten tetszett. Olyan borzongatós volt (bár az is lehet, hogy mostanra kezdem megszokni a zombikat :). Valószínű azért volt jobb számomra, amit Human is írt, hogy a civilizáció összeomlásást mutatták be úgy- ahogy. Keresték a “betegség” okait, ott volt a katonai zárt környezet stb. ez mostanra szinte teljesen eltűnt. Talán jó lett volna ha ezt folytatják legalább még egy évadon át.
A második évad eddigi részei nagyon hullámzóra sikeredtek. A TWD-t nem nézem, volt egy két dolog amin meglepődtem, a mostani félévadzáróban pl. amikor Madison simán rázárta Celiára a vasrácsot, de ez azért kevés, ennél többet várok. Ez a Celiás misztifikálós dolog sem lett volna reménytelen, hogy a halottak eddig is közünk voltak csak most látjuk is őket, de valahogy nem érte el a kellő hatást. Ennél a mexikói környezetnél nekem még a hajó is jobb volt… remélem vissza is mennek (bár én a helyükben a hajót már tönkre tenném, mire visszaérnek és akkor újabb kihívás előtt állna a csapat).
A második évadot lehet mások írták és a vágások is néha olyan furák voltak, tényleg mintha a kezdők kezébe adták volan át a stafétát.
Még maradok a sorozatnál, amit várok:
– Strand visszatér a régi önmagához
– Madison lesz a csapat vezetője
– Alyciára valami normális szerepet vagy feladatot bíznak
– Salazar feltámad
– Alex a repülős újra megjelenik
– Remélem Nick sem marad a farmon
Ofelia, Chris és Travis velünk nem nagyon tudok mit kezdeni jelenleg.
Lehet olvasni a külföndi oldalakon is kritikákat?
Mostanában nem volt időm utánajárni, vagy ott is csak ez a nagy hype van.

sepörd - 2016. 05. 24. 22:51

abszolút nézhetetlen kategória, 5. résszel még megpróbálkoztam, de egyszerűen képtelen voltam figyelni rá akkora semmi.

bostone - 2016. 05. 24. 22:55

Úgy tűnik egyedül engem ragadott el a holtak világa. Minden szereplő sorsa érdekel, leköt. Ahogy viszonyulnak a helyzethez, egymáshoz. Szívesebben nézem, mint az eredeti sorozatot.

wolfie - 2016. 05. 24. 23:35

Nekem jobban tetszik az első évadnál… sőt nálam is veri az eredeti sorozatot! :)
Az biztos, hogy több a potenciál benne és egyes karakterek története, jelleme jobban ki van dolgozva. Ráadásul egészen változatos részeket kapunk, sok “életszagú” jelenettel. Az eredeti sorozat ehhez képest káosznak tűnik.
Természetesen hibák vannak bőven mindkét szériában, viszont nálam ez még a fogyasztható kategória.
Maradok végig. :)

a_n_d_r_e_w - 2016. 05. 25. 00:08

“Egyáltalán nem a civilizáció összeomlását mutatják be”

Pontosan ezert kaszaltam az elso evad kozepen. Pedig olyan igeretesen indult, a zavargasok, az ertetlenkedesek a lelott de jarkalo embereken, a kialakulo kaoszhangulat. Erre jott egy resz, hogy X hettel kesobb, es puff. Olcsobol megoldottak a vilag osszeomlasat. A tema erdektelenne valt szamomra, a karaktereket meg a legkevesbe sem kedveltem meg, hogy maradjak.

Mastudio - 2016. 05. 25. 02:32

Hali!
Ez miért lett volna a félévad záró?
Tudtom szerint ez még csak a 7. rész volt és 16 részes az évad, közben meg a 8. rész trailere is kint van!
https://www.youtube.com/watch?v=aGCeGl7RLOw

winnie - 2016. 05. 25. 04:48

Mastudio: 15 részes az évad. szóval most vagyunk az évad felénél, ergó ez volt a félévad. és azért záró, mert most pár hónapig nem lesz epizód. pont, mint a the walking dead esetében.

winnie - 2016. 05. 25. 04:50

bostone: “Úgy tűnik egyedül engem ragadott el a holtak világa.”

meg még pár millió embert:) vagy itthon több ezret.

dexike3 - 2016. 05. 25. 06:43

én addig maradok, amíg a készítők csinálják. de eléggé önismétlőek a sorozatban, mintha a TWD Light, vagy TWD Zanza lenne a sorozat címe. nem látom, hogy meg tudnának újulni. a ninja karaktereken is besírta (eltűnik-feltűnik). az évad legalja volt ez a rész, nem láttam semmi karakter motivációt, csak történések sorozatát, ami a semmibe vezet.
ennek ellenére még folytatom a fear-t, de bízom benne, hogy a day of the dead, vagy a land of the dead irányába vinnék tovább és ne a TWD-t utánoznák le.
jelenleg csak Chris megzakkant karakterét találom jónak és benne nem csalódtam eddig. az is érdekelne, ha bemutatnák, hogyan válik Negan féle fószerrá.

Laci - 2016. 05. 25. 08:11

Ezek szerint jól döntöttem, hogy elbúcsúztam tőle a 2×01 után.

Jhonnny - 2016. 05. 25. 09:14

Én még maradok, de ez tényleg nagyon gyenge, az első évad pedig tetszett, kár érte. Az egy dolog, hogy szinte egyik karakterért sem tudok szurkolni, de legalább ne lőjék már el ugyanazt amit a TWD-ben már 20x láttunk pl.: kis csapatunk tagjai 8 felé szakadnak ( oké dramaturgiailag biztos fontos húzás volt, de már láttuk, csak nem itt)
Kár is keseregni ezen, mert amég megvan a magas nézőszám addig úgysem mernek semmi újdonságot hozni (már ha tudnának egyáltalán) így marad a másolás, a biztonsági játék, a “ha ott bejött, itt is bejön” elv alapján. És, hogy miért maradok mégis? Ott volt az 1. évad amiben 1-2 karakteren kívül szintén nem nagyon tudott megfogni senki, de még így is tetszett amit láttam, aztán jött az idei évad, és nálam elég gyorsan lejtőre került a minőség. most évad felénél úgy vagyok vele, hogy kaptam 6 jó részt és 7 rosszat/gyengébbet, nálam az évad 2. fele fog dönteni, ha marad a jelenlegi színvonal, akkor az évad végén: https://www.youtube.com/watch?v=Q73gUUr8Zlw

Mindone - 2016. 05. 25. 09:33

Első évad még elment igaz néha már a zombiknak drukkoltam annyira nullák a karakterek, 2X1 felénél bealudtam azóta se izgat mi van velük. Delete

Mastudio - 2016. 05. 25. 12:46

Winnie oké értem, csak azt hittem ez is 16 részes mint a TWD, nem kell megmagyarázni mi a félévadzáró tisztában vagyok vele mi az.
Csak akkor minek került ki a 2×8 előzetese?

Zsuzska - 2016. 05. 25. 14:42

Annyi jó van benne, hogy egymás után kétszer adja az AMC, így ha be is alszom valahogy összerakom mi történt. Egyébként rossz, a színészek kivétel nélkül siralmasak, ahogy a történet is.
Sokáig bíztam benne, hogy ez nem a drámára, hanem a valós történésekre megy rá. Lehetett volna több szereplő, több harc, több tudatlanságból fakadó “baleset”, harapás, sokk stb.
Szeretem a TWD-t a drámával együtt, de felüdülés lett volna végre, ha máshonnan közelítik meg a történetet.
De ugyanott vagyunk már a 2. évadban és én nem ezt vártam…nagyon nem.

Enzo - 2016. 05. 25. 16:56

jé, tényleg kinn van a 2×08 promója, köszi :O

továbbá, @winnie: oldalsáv! :P

bostone - 2016. 05. 25. 21:23

Számomra hitelesebbnek tűnik a karakterek reakciója a nagyátlaghoz képest.
Minden döntésük rányomja a bélyegét a cselekmény alakulására.
Nincsenek eseménytelen részek az eredeti twd-hez képest, a tempó nem erőltetett, de nem is fárasztó.
Az első évad zárójelenetével kilóra megvett a későbbiekre.
Egyszerűen nem értem a hozzászólók hozzáállását.
Hogy jelenthet számomra “kellemes kikapcsolódást”, ha ennyien nem emésztik meg a készítők szándékát.
Just look at the flowers

winnie - 2016. 05. 26. 07:11

“Csak akkor minek került ki a 2×8 előzetese?”

ez lehet, hogy a twd-nél is előfordult korábban. bár múltkor egy tlejes jelenetet adtak le a 6×08 után.

medve - 2016. 05. 26. 16:53

Ez tiszta twd-farm. Egy eldugott hely, mindenki happy. Fegyver nem lehet senkinél. Aztán kiderül, hogy zombik vannak a pincében/pajtában. Végül az egész felég a p*csába, meghal a csapat fele, és a maradék is 4 részre válik.
Gratulálok, eredeti ötlet!
Továbbra is nagyon előre vannak szaladva. Én a helyükben 2 évadot letoltam volna abból a fejezetből, amikor nem tudták mi ez. Ezek nem előzmények, ez pont a twd 2.évada. Ennek kb a 4-5. évadban lenne helye. Akár több családot is el tudnék képzelni más államból, városból, hogy 3-4 évad másokról szól, de a 4. végén összefutnam.. Ez így sajnos elég gyenge.

ProMixer04 - 2016. 05. 27. 11:40

Nekem bejönnek ezek a helyszínek, meg valamiért ez a néha lassabb művészieskedés is.
Én még maradok. Bár azt hozzátenném, hogy eléggé TWD farm évad utánérzésem volt. (csak gyorsabban lerendezték)

Eny - 2016. 05. 27. 18:12

mivel én a TWD-ből még egy részt sem láttam,nem tudok az ismétlődő dolgokról,s a sori újabb évada még jobban tetszik is,mint az első.
nekem még a karakterek közül is bejön pár, kivéve a szülőket(egyedül Salazart bírom az idősek korosztályából),a fiatalokat meg mind bírom.

winnie - 2016. 05. 27. 18:19

eny: nincsenek ismétlődő dolgok, egyelőre teljesen más milyen. de igazából az ismétlődés is csak annyi lehet, hogy a twd-ben van, amikor véndorolnak, máskor meg egy helyben vannak. van, amikor van valaki kiemelt ellenség, máskor meg nincs. szóval ez nyuszi és a sapka.

Lui - 2016. 05. 27. 22:38

Eddig tartott a 2. évados legalja epizódok alatti türelmem. Kb minden szereplőnek azt kívánom, 1 zombi egye meg, szép lassan, sokáig, centiről centirel. Irritál mindd. én ekkora szart még az életemben nem láttam. Volt már olyan, hogy egy pilot annyira felhúzta az agyam a semmilyenségével, bénaságával, hogy kaszáltam 20 perc után. Volt olyan is h 2-3 rész kellett mire szimplán csak érdektelenségbe fulladt nálam egy széria.. De olyan, h egy alapjaiban jó sorozat, nézhető spinoffja, aminek 1. évadát végignéztem, úgy ahogy tetszett is, ennyire felhúzzon a 2. felénél és IDÁIG süllyedjen.. ilyen nem. Ilyen még nem volt. Kb rész közben kaszáltam, a fejem fogtam hogy ez most mi. Idióta köcsög gyere a saját apját akarja lelőni, komolyan?
Idióta vén tata elhallucinálgat és megpirítja magát? Idióta másik gyerek marad a zombikkal, pár túlélővel egy égő farmon, ahelyett hogy a családját, a SAJÁT ANYJÁT válassza? Idióta nőt bezárják zombikhoz, tudja hogy “halál” vár rá, mégsem szól, nem kiált senkinek? persze.. miért nem aludt akkor eddig is velük, ha annyira bírja a burájukat? Idióta apa nem üti agyon csicska kölkét, nem neveli meg, nem cibálja vissza, hogy “te büdös kölök agyonütlek is, akkoris megnevellek”? neeem. inkább otthagyom a szeretteim, és a kölökkel tartok aki nemcsak engem akart kétszer megölni, hanem a csajom, annak lányát is.
JÓISTEN HE MIEZ?…
komolyan felhúzta úgy az agyam, úgy irritált már ez az egész hogy elmondani nem tudom. az a tömény logikátlanság.. az h el tengenek-lengenek, nem történik semmi.. Hogy ezt a részt szánták fél-évadfinálénak,, ettől kellene a körmömrágva a folytatást várni? áh.

Számomra ez a sz*r megszűnt létezni, még a kibeszélőkbe sem fogok beleolvasni, akkora DELETEt nyomtam rá, hogy az asztalom is összeszakadt alatta nem csak maga a billentyűzet.

Erre nincs magyarázat, mentség, ok, amit ezek művelnek, és ennél már csak az a vérlázítóbb, h NÉZIK. hogy ezt az egészet az írók név szerint FEL MERIK VÁLLALNI. a nevük adják EHHEZ. ja és. mondtam már? nézik. komolyan. SOKAN!. mit? miért? hogy? ezt? ez jó? komolyan? Kinek?…

ehhez képest a TWD az évtized évadfináléját hozta.. pedig…

NatoLocator - 2016. 05. 27. 23:35

@Lui +1
maximálisan szívemből szólottál…

jarodfree - 2016. 05. 28. 09:58

Nekem még mindig tetszik, pont azt adja, amit vártam. Az eredeti sorozat se rossz, csak már nagyjából önmagát ismétli. A szereplők szappanoperásan mindenki mindenkivel és mindenki ellen volt már.
Engem nem érdekelnek az világösszeomlós “sokan pánikszerűen vásárolnak egy boltban”, “nincs benzin a benzinkútnál”, “az Elnök bejelenti, hogy Isten áldja Amerikát” és a “városban dugóban áll a szereplő és gyanús hangokat hall, majd hirtelen, menekülő embereket esznek a zombik a szereplő pedig erre mégis kiszabadul a kocsijával a dugóból” jelenetek. Ezer filmben láthattuk ilyen jeleneteket. Ha nincs elég pénz rá (ahogy egy sorozatnak általában nincs elég pénze a tömegjelenetekre és jó cgi-re), akkor meg kimondottan zavaró és gagyi.
Itt hétköznapi emberek reakcióit bontják ki. Ahogy a TWD-nél, itt se igazán fontosak a zombik, csak választottak egy világvége okot, amire nagyon jó drámát építettek fel. Eltűnt a megszokott világuk, gyökértelenül bolyongva próbálnak belekapaszkodni a család szóba, ami közben darabokra esik.
Nem hibátlan, de szórakoztató. Az félévadzáró tényleg feleslegesen meseszerű a képzelődő gyilkosbácsival, de az előző részek jók voltak.
Remélem nem mennek el jobban egy zombival suttogó stílusba, mert akkor meg engem vesztenek el.

Morgan - 2016. 05. 28. 21:08

Kasza.

Az összes szereplő érdektelen. Totális agyhalottak és pszichopaták gyülekezete. A fekete tökösnek indult, de ez a meleg szál és hogy gyáva volt meghalni a szerelmével kinyírta az ő karakterét is.

A drogos gyerek elég jól összekapta magát (ami lássuk be elég valószerütlen ilyen körülmények között) erre bedobja ezt a tini durcit a végén *facepalm*.

A pszichopata gyereken meg csak úgy lehet elmenni ha lefekszik, akkor is csak hosszában. Az apja meg most őt fogja pesztrálni és hátrahagyja a többieket? Egy-két atyai pofon kellett volna inkább, de már jóval korábban.

A kiscsaj elveszíti a szerelmét de rá egy-két napra már egy cb rádión flörtöl egy vad idegennel.

Az utolsó normális IQ-val megáldott emberke is hetekkel a felesége elvesztése után csavarodik be. Egész életében emberek szenvedését nézte és okozta, de neki most kell begolyózni.

A japán csajszit meg bevezették ezzel a pár másodpercekből álló szörnyűséggel csak azért, hogy 2-3 epizód után őt is el lehessen felejteni?

winnie - 2016. 05. 30. 13:08

morgan: a rádión való beszélgetés nem flört, csak egy kapaszkodó keresése a részéről.

winnie - 2016. 05. 30. 13:10

“Az eredeti sorozat se rossz, csak már nagyjából önmagát ismétli. A szereplők szappanoperásan mindenki mindenkivel és mindenki ellen volt már.”

mindenki mindenki ellen? a többség csak egymással volt, és mások ellen, akikkel egyébként sem voltak együtt. ráadásul elég furcsa lenne ismétlésről beszélni a twd esetében, amikor 5 évadon át vándoroltak és végre otthonra találtak és letelepedtek. ott épp azért furcsa a sorozat, mert teljesen feltérképezetlen a terület már jó ideje. nem jó, de legalább nem ismételnek.

jigsaw - 2016. 06. 12. 03:33

Nagy nehezen én is befejeztem végre a félévadot és csak annyit tudok mondani, hogy…

@Lui +1

tomy88trance - 2016. 08. 25. 10:19

Én az első évaddal voltam úgy,hogy nagyon nyögve nyelősen ment ,kb Alicia-n meg Nick-en kívül nincs több jó szereplő benne, a főszereplők zöme olyan mintha nem is főszereplő lenne ,de én úgy vagyok a sorozattal,hogy pont most kezd végre beindulni,szóval én még maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz