login |

Pilot: Preacher

2016. 05. 24. 14:50 - Írta: human

127 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Gondolhattam volna, hogy hasonló módon lesz végül képernyőre ültetve a Preacher, mivel az AMC még a sikersorozatának, a The Walking Dead-nek a költségvetésével sem szállt el. Viszont még így is k**vajó.

precherpilot1

A történet…, hát nem is tudom. Első ránézésre az űrből érkezik valami “erő”, ami keresi azt a papot, akit megfelelőnek talál valamire. Jó, nem? A pilotból nem derül ki, merre halad majd ez a szál – a képregényben szó szerint Istent kezdték keresni -, helyette inkább a szereplők agresszív bemutatásával megy el az első részre szánt egy óra.

precherpilot2

Az agresszívat úgy értem, hogy mindhárman véres jelenettel lettek felvezette. Itt van a főszereplő prédikátorunk, aki apjának megígért valamit, aztán szépen megszegte, és ki tudja, milyen sötét múlttal állt lelkipásztornak végül. De persze nem találja meg a békéjét.

Aztán következik Tulip, aki konkrétan a premierben öl meg egy rakat embert, hogy kiderüljön róla, hogy a prédikátor múltjából egy nő – be is akarja szervezni valami mindent felülmúló piszkos melóba. És végül a harmadik Cassidy, akit pár vallásos figura akar megölni egy repülőn, de legyakja őket (az egyik nyakát átharapva), és ejtőernyő nélkül kiugrik.

precherpilotextra

Ezzel ment el a pilot. Vagyis főleg a lelkész belső vívódásával, amit színeztek a többiek véres kalandjaival. Engem teljesen elkaptak már a fentiekkel is, mivel az részt áthatotta valami tempó, amit remélem, tudnak tartani a későbbiekben is. Plusz a legvégén felvezetett dolgok is érdekesek lehetnek majd.

Amit sajnálok, hogy a képregény roadmovie hangulata ugrott, legalábbis első ránézésre, de remélhetőleg nemsokára lépnek ebben ez ügyben is. Ami nagyobb gond lehet, hogy az itteni őrült, kicsit túljátszott Cassidy-t szokni kell. Sajnos ő az, aki nem győzött meg elsőre, (Tulip és Preacher kimondottan el lett találva), talán mert a füzetekben, amiket olvastam, ő volt a legjobb arc.

precherpilot3

Nem meglepő módon simán maradok, valószínűleg még akkor is, ha “élet a farmon” lesz az első évadban. Elsőre egy óvatos 7/10-et ajánlanék csak meg – ha már hosszabb a nyitány, akkor több kellett volna a tervezett irányból. De szerintem ennél jóval szélesebb skálán fognak sorjázni a pontok a kommentekben.

127 hozzászólás Ne habozz!

bluevoodoo - 2016. 05. 24. 15:23

Nekem a karakterek közül pont Tulip nem működött. Cassidy szerintem telitalálat, totálisan így képzeltem el “kilépve a lapról”. Joseph Gilgunt mondjuk már a Misfitsben is imádtam, nem tudnék jobb castingot a szerepére. Ruth Negga viszont nem működik Tulipként, sem kinézetre, sem stílusra, sem a szövegeire, nekem erőltetett, ahogy belőle egy manapság divatos “erős” női karaktert csináltak belőle (erős a képregényben is, csak nem ilyen módon, ahogy itt megjelenik). Dominic Cooper kétesélyes volt Jesse-ként, de szerintem jól oldotta meg, aztán majd látjuk.

Scott21 - 2016. 05. 24. 15:28

Tulip-ot alakító színésznőt nem bírtam elviselni az Agents of Shieldben annyira túl játszottnak tűnt, de itt működött, viszont Cassidy szerintem is túl van játszva, egyelőre nagyon idegesít a srác. A sztori viszont elég egyedinek tűnik egyelőre maradok!

Iceman - 2016. 05. 24. 15:29

Egyelőre olyan tipikus vagy hatalmas bukás vagy hatalmas siker lesz sorozatnak tűnik. Elég elvont hülyeség volt, de a zenékkel együtt azért csak pozitív irányba billen a mérleg nyelve eddig. A Tom Cruise-os híren valamiért felnevettem, viszont a kis becuppantott szájú gyerekből lehetett volna kevesebb.

Claire8310 - 2016. 05. 24. 15:35

Nekem nagyon bejött, Cassidy meg főleg, bár én nagyon kedvelem Joseph Gilgunt. Baromi jó volt a tempó és a bemutatások is működtek, nem is kérdés, maradok. A kis poénok is működtek, a kocsma jelenet csillagos ötös. Hangulat pipa, széneszek nekem jófélék, szóval ez most heti nézős lett.

oberyn - 2016. 05. 24. 15:38

Engem képregényrajongóként nem fogott meg, sőt. Nagyon kompromisszumosnak érzem az egészet. És nagyon tévésnek is; a rendezést, a díszleteket, a színész játékot, pedig Cassidy-n kívül jól meg lettek formálva a karakterek. Nem tudom mi kellene Cassidy-hez, de a képregényhez képest nagyon mérsékelt; az ír akcentusa se az igazi és a “szarok a világra” habitusa se jött át annyira. Talán a következő rész majd meggyőz, hogy a végéig maradjak.

play - 2016. 05. 24. 15:42

Joseph Gilgun egy állat. Szerintem elsőosztályú volt a részben, és a többiek is hozták amit kellett. Seth Rogenék szerintem még sosem rendeztek annyira biztos kézzel, mint itt. Volt stílusa, lendülete, humora. Én mindenképpen maradok.

GodBadka - 2016. 05. 24. 16:02

Egyetlen hibája volt a pilotnak, hogy nem volt rögtön utána a második rész. Most két hétig várni kell rá.

yosha - 2016. 05. 24. 16:03

Tulip mellément sajnos szerintem is. Totál másak az inditékai a comicban, nem egy ilyen killer machine.
Elsőre bejön az irány, annyi nem tetszett, hogy az alapsztorihoz képest plusz jelenetek meg szálak merészek akarnak lenni, hisz a comic is az, de az aki ezeket hozzáírta, nem feltétlenül érti, mitől is működik az Ennis-féle humor.

JH94 - 2016. 05. 24. 16:24

Laikusként, a képregényt nem olvasván nekem tetszik így elsőre. A texasi hangulat, akcentus nagyon király.
A karakterek közül Cassidy jön be eddig a legjobban. Végre nem egy “tipikus” vámpír. A repülős harcjelenet badass volt.
Ami zavart kicsit, az a lokáció kiírása a képernyőre. (A Heroes Reborn után rossz ómen.) A seriff fia nagyon creepy.
De úgy összességében nem tűnik rossznak a sorozat. A Flash után minden DC képregény adaptáció megérdemli azt, hogy belenézzek .
Én is 7/10-et adok.

winnie - 2016. 05. 24. 16:26

yosha: ha direkt ilyen, akkor nem melle ment. szerintem meg kell probalni fuggetleniteni a kepregenytol, ugyis mas lesz a sztori. bizonyos valtoztatasok szandekosak. nekik hossu tavra kell tervezniuk, es ehhez tudjak, milyen karakterek kellenek. mint ahogy a humor es a stilus is kreativ dontes. persze siman lehet, hogy felreertenek valamit, de altalaban a dntesek tudatosak.

Happy Zoidberg - 2016. 05. 24. 17:11

Nézem tovább.

z - 2016. 05. 24. 17:27

“Tom Cruise has died (…) he spontaneously exploded” <- instant favorit lett :D

FirstT - 2016. 05. 24. 18:11

Semmi nem működött benne. Előzetesek alapján elhittem hogy kurvanagy szórakozás lesz, de nem. Vontatott volt ennyi történés egy órában, egyik karakter sem fogott meg. Alapból kurvnagy homály az egész hogy ki, merre, mit akar csinálni. Pedig mi sem esik jobban, mintha a pilot egy erős koncepciót lerak, hogy miről fognak szólni a következő részek, netalán évadok. Kasza már most, a sűrű hételejékből le nem rabol háromnegyed órákat.

Yetti - 2016. 05. 24. 20:10

Úgy érzem szerencse, hogy nem láttam a képregényt. Gilgunt viszont nagyon bírom és amennyire belekukkantottam a részbe hozza azt a karaktert, amit tőle várok, így szerintem nem csalódok ma este.

sleepwalker77 - 2016. 05. 24. 20:14

Nekem egy hatalmas katyvasz volt az első rész, ezelőtt nem is hallottam erről. Vámpír csávó volt a legjobb, MacGyverina annyira nem fogott meg, a pap nem volt rossz. Lehet még belőle akármi, néhány részre biztos maradok.

- 2016. 05. 24. 23:11

Gilgun istencsászár. Illik hozzá a szerep <3

Lemoni - 2016. 05. 24. 23:24

Még csak nem is hallottam a képregényről, szóval nekem ez egy szűz tévésorozat, így nem is tudok viszonyítani, kinek/minek milyennek kéne lennie. Jesse és Cassidy nagyon tetszenek mint karakterek, Eric Northman óta várok egy újabb jópofa, lökött vámpírra, Dominic Cooperrel meg szinte bármit el lehet nekem adni. Tetszik a világ háta mögötti helyszín és van valami pofátlan, viccesen nyegle hangulata, amit szintén kedvelek. Tulip nem tetszik, nem áll össze nekem a karakter a színésznővel. 7 fölé/10 indulásnak, marad várós-nézős.

clegane - 2016. 05. 25. 00:55

én nagyon szeretem a képregényt, ezzel együtt szerintem egész jó volt a pilot, csak így tovább.

Geza Kovacs - 2016. 05. 25. 01:41

Ahogy fentebb írták: elvont hülyeség, de nagyon-nagyon durván. Abszolút nem kizárt, hogy jó lesz, de a Supernaturalban 11 éve felérték ésszel, hogy ilyen koncepciót nem lehet, és nem is szabad a nézőre önteni ilyen bemutatkozó résszel, inkább adagolni kell a szereplőket, több részben, különben riasztóvá válik a sztori. Remélem, legközelebb lesz történet is.

jolly911 - 2016. 05. 25. 08:45

Egyetértek a kritikában írtakkal, korrekt első rész volt. Nem mondanám, hogy berántott, de mindenképp kíváncsi vagyok a folytatásra.

Yamagato - 2016. 05. 25. 08:49

Huha… ez kellően elborultnak tűnik első blikkre! A főszereplő trió mind színészileg, mind karakterüket tekintve szuper, a kisvárosi texasi hangulat (megspékelve az abszurd mellékszereplőkkel) nagyon átjött. Kíváncsi vagyok, hogy merre megy a sztori és milyen lesz az évad felépítése.
A leglazább az volt, ahogy Cassidy megtöltötte az üvegét, hóna alá csapta az esernyőt és távozott a gépből :) Misfits hangulatú volt.

tomex - 2016. 05. 27. 16:01

Az a helyzet h tök jó volt nézni, viszont igazából elment egy óra és semmi érthető dolog nem történt! Tuti hogy nézni fogom a következő részt de szerintem óriási hülyeség volt így megcsinálni. Lesznek jó páran akik ezután azt mondják h mi ez az értelmetlen f**zság..

yuing - 2016. 05. 27. 21:44

Éreztem már az előzetes után, hogy tetszeni fog. Hozta a papírformát. 9/10 nálam.

Rorki - 2016. 05. 27. 23:11

Mindenki “több”, mint a képregényben, csak épp Jassie kevesebb (bár a bunyónál már emlékeztetett a képregényesre). A rendőr bá’ fiát nem hittem volna, hogy ennyire az elején behozzák.
Viszont a hangulat nálam működik. A tomkrúzos poénon hangosan röhögtem. Ezek az apróságok hozzák Ennis g*ci humorát. Azzal is megbékéltem már, hogy ez egy másfajta Tulip lesz. Nálam nézős lesz.

szpojleres mókus - 2016. 05. 28. 10:54

Nekem nagyon fura volt
A kezdetektől a végéig nem nagyon értettem ez most mit akar és hogyan mi itt most a stílus ez vígjáték, vagy thriller vagy dráma, vagy komédia…

biztos visszatérek de az egészről a véleményem egy nagy wtf

heidfeld - 2016. 05. 28. 14:03

Nagyon egyedi hangulata van. A farmos jelenetek nagyon tetszettek, kislány milyen vagány volt. Rendezés határozottan tetszett.

fv - 2016. 05. 28. 17:12

Osztom Géza Kovács véleményét: ezt a sok mindent 3-4-5 vagy 6 részen keresztül kellett volna behozni. A képregényt egyáltalán nem ismerve ötletem sincs, hogy miről fog szólni a sorozat. A MacGuyver-lány nagyon ellenszenves, úgyhogy ha ő valamiféle pozitív főszereplő lesz, akkor biztos kasza részemről.

A következő jelenetről segítsetek már eldönteni, hogy vicces vagy gagyi: Egy csapat zöldfülű vámpírvadász (a harcban a teljesen hatástalan szenteltvízzel próbálkoznak) valami ürüggyel ráveszi a vámpírt, hogy repülőzzenek már egyet valahová. Azán úgy buknak le, hogy a vécében felejtik a totál összevissza firkált bibliájukat. Szóval, lehet, hogy ez vicces, de én nem értem, hogy miért. Hogyha ezekhez a poénokhoz a képregény ismerete szükséges, akkor szerintem sokanál bukni fog a sorozat.

yeeeyha - 2016. 05. 28. 17:42

fv: azért eléggé fel voltak szerelkezve rendes fegyverekkel, de egy vallási fanatikustól teljesen hihető a szenteltvízben való hit. Joe Gilgun feje, mikor leöntötte, nálam vitt mindent :D
A Biblia meg szerintem azért volt ott, mert az egyik vadász be volt szarva és a vécén szorongatta az este alatt néha, hogy bátorságot gyűjtsön.
Ami engem az egész jelenetsorban foglalkoztatott, h miért éri meg ennyi pénzt beleölni (a gép, a drog, a pia, a mese megkreálása, h Cassidy se fogjon gyanút) egy vámpír elpusztításába.

dinnyemano - 2016. 05. 28. 22:26

Mi ez az undorítóság?

A nyitó jelenet után is el akartam zárni,
de még kicsit kiváncsi voltam, mert láttam itt
a hype-ot.

Na ott lőttem ki,
hogy két kisgyerek beenged egy gyilkost, csillogó szemekkel asszisztál a fegyverkészítéshez majd, vigyorogva búcsúzik és a hulla látványakor is elismerően mosolyogtak.

Hogy a véres gyilkosságok látványa már nem hogy természetesek legyenek számunkra, de még szórakoztatóak is???

instant szórakazás? 9/10, 7/10?
Úristen…

-100/10.

egy 3 gyermekes anyuka.

winnie - 2016. 05. 29. 13:11

fv: ” A képregényt egyáltalán nem ismerve ötletem sincs, hogy miről fog szólni a sorozat. ”

szerintem ez benne a legjobb, nem?:)

winnie - 2016. 05. 29. 13:15

dinnyemano: írta human is, hogy szélsőséges vélemények is lesznek, teljesen egyértelmű, hogy ez olyan stílus, ami nem jöhet be maradéktalanul mindenkinek. nem azon szórakozik az ember sem, hogy embert ölnek, hanem a világ, a karakterek nyűgözhetik le. és voltak már korábban is nem túl pozitív karakterek nem pozitív tetteiről szóló sorozatok, sorozatgyilkos főhősök, véres darálások, stb. ez nem zárja ki a tetszést – nyilván mindent a helyén kezel az ember.

Néma Harcsa - 2016. 05. 29. 16:51

A képregényt nem ismerem, az első rész alapján szórakoztató, fekete humorban utazó akció-horror cucc. Ha kezdenek picit is túltengeni a “drámai elemek”, kaszálom hamar. Csapongónak csapongó a sztori, ám mivel kicsit sem veszem komolyan, nem is zavar.
(Borultságban azért messze van a Hellfjord nevű skandináv agymenéstől, talán az volt a legkattantabb baromság, amit képernyőn – monitoron – láttam eddig sorozatfronton.)

fv - 2016. 05. 29. 21:23

Néma Harcsa: Akkor te nem láttad a Garth Marenghit! :-)

winnie: Én nem nézek olyan sok sorozatot, mint ti, úgyhogy lehet, hogy máskor is van ilyen, de nekem ez az első eset, hogy elképzelésem sincs arról, hogy merre indul el a sztori. Összeáll a pap a vámpírral meg a mérges csajjal, és igazságot osztanak? Vagy bűnözni kezdenek? Vagy ellenségek lesznek? A vámpír a következő részben lebukik, és kinyírja a pap? Stb… Szóval, az alapokat le szokták fektetni a pilotokban, és az alapján tudom eldönteni, hogy kell-e nekem vagy sem. Remélem a második részben azért eljutunk valahová! :-)

yeeeyha: Értem az érvelésed. Lehet, hogy nem megölni akarták, hanem használni valamire. Ezért kellett a sok hűhó. Kár, hogy vittek magukkal egy vécén izguló vallási fanatikust is! :-)

winnie - 2016. 05. 29. 21:27

fv: teljesen igazad van az alapokkal. meg ennek kapcsán engem is frusztrálni szokott, hogy mondjuk valamiben nem látom, hogy abból hogy lesz sorozat, viszont bennem most nem ez van, hanem ez a kíváncsisággal vegyített várakozás, hogy mire megy ki a játék, és azt érzem, hogy a két állapot különböző. persze itt jönnek be a személyes dolgok, hogy kiben mi hogy csapódott le.

Elar - 2016. 05. 31. 00:03

Hűű nekem nagyon tetszett. :)
Nem ismerem a képregényt, de jó volt a hangulata a pilotnak.
A vámpír számomra naggggyon jó :)
Tulip nekem nem jött át…..

Néma Harcsa - 2016. 05. 31. 10:44

fv: valóban nem. Érdemes? Bizarr/röhejes/groteszk típus? Szóval lehet-e röhögni rajta, azon kívül, vagy elborult. A Hellfjordot végignéztem, de kis adagokban, 20 perc is lezsibbasztott belőle napokra. :)

Néma Harcsa - 2016. 05. 31. 10:47

Mondjuk az nem horror volt, csak “miajósitenez?”.

sorozat/gyilkos - 2016. 05. 31. 13:40

Ez nekem bejött. Nem stem ki a székből, de annyi kommersz, unalmas gyáva középszer után felüdülés.

Jesustomer - 2016. 05. 31. 15:36

Ennyire sorozat még nem fogott meg (mármint nem szuperhős sorozat..) de ez nagyon. Lehetne a hét idézete: I am the preacher, this is My answer, this is why I come home to save you. Ha ez ilyen marad akkor maradok, egyenlőre nagyon jó, világban hasonlít kicsit a twd-hez ami ugye nem baj csak ne legyen ugyan az mert falramászok attól. Viszont a laza vámpír megvett kilóra, Jessie tetszik (bár Dominic Cooper fan vagyok szal..) Tulip se rossz. A rész végén a szíves dolog meg aztapica. Nem gondoltam volna, hogy az ilyen stílusú sorozatok bejönnek de hálistennek rosszul gondoltam. Egyenlőre sok az 1 óra neki de ha több cselekmény lesz (brutalitást is lehetne még fokozni)
akkor jó lesz ez. Várom a kövi hetet.

Ennn - 2016. 06. 01. 03:11

Elbűvölt!

bkitten - 2016. 06. 01. 10:32

még nem néztem bele, de ezek után tuti tetszeni fog, kösz a sok előzetest :D ha beteg vagyok mert ilyesmi tetszik, hát vállalom, engedtessék már meg,hogy közel középkorúan elegem van az ún. normál világból meg a hülye idióta iq 50-es filmekből.. ,bocs ez kijött.
köszöntem az infókat, nézni fogom!

Eva - 2016. 06. 01. 11:57

Rodrigezre hajaz, de akár korai Tarantinot is felfedezhetünk benne. Engem megvett, nézős.

sepörd - 2016. 06. 01. 13:43

tetszett, annak ellenére hogy a műfaj nem kenyerem. nézés közben még egy Banshee szerű -nem természetfeletti- sorozatot is láttam benne, lehet úgy jobb lett volna. viszont a 2. részben már sztori is kell.

monty - 2016. 06. 01. 14:14

sepörd: én is ezt mondtam, amikor végignéztem, hogy hasonlít a Banshee-re, csak kevesebb benne a dugás :)
Tarantino és Rodrigez véres, elborult jeleneteire is emlékeztet. A zene, a filmezés, a színek, mind bejöttek:)

Hunter2 - 2016. 06. 01. 18:15

Én nem ismertem a képregényt de az alap sztori érdekes, az meg ahogy a pap kicsontozza (érted??) a helyi redneck-et elég szépen meg volt komponálva. :D

Néma Harcsa - 2016. 06. 01. 22:56

Ehh, Banshee. Annak csak a pilotját láttam, meg később egyszer belenéztem. Annyi hasonlóság van a bennem keltett benyomásban a Preacherrel, hogy mintha mindkettőt egy eléggé betépett tizenhat éves írta volna, csak a Preacher szerzőjének jobb a humora, és ráadásul sokkal kevésbé béna párbeszédeket ír.

andor - 2016. 06. 02. 00:08

fuu nekem is tetszett :D várom a második részt

Isaac - 2016. 06. 02. 13:58

Két dolog:
– A képregényt nem ismerem,de a teafiltert elfogyasztó “ember” sem az aminek látszik.Nekem Kevin Spacey ugrott be a K-Pax-ből,mikor héjastul ette a banánt :)
– Véletlenül vettem észre,de ha valaki a tv-ben követi szinkronnal,vegye figyelembe a netről töltött változatom minimum 13 perccel volt hosszabb,mint a tv adás :o

Sawyer - 2016. 06. 03. 16:47

Nekem rögtön a Banshee és az Alkonyattól pirkadatig keveréke jutott eszembe. Eléggé Tarantinós rendezés akar lenni, de számomra sokszor úgy tűnt, hogy még ők sem értik, mit akarnak éppen összehozni, apárbeszédekben alig van élet.

A főhős karaktere számomra nagyon lapos, a csaj túl hihetetlen és unszimpatikus, a vámpír gyerek az egyetlen, aki bejött.

A sztoriból már kapizsgálok valamennyit, mert utánaolvastam wikipédián, mondom, nekem teljesen Alonyattól pirkadatig érzésem van a badass és elborult stílus miatt, úgyhogy nyilván maradok a következő részekre.

Azt az asszonyverő rednecket remélem, hogy nem erőltetik a továbbiakban, mert az “tipikus” konfliktus, időhúzásnak se jó.

Összességében 7/10

Lilith - 2016. 06. 05. 21:52

Nekem pont,hogy Cassidy jött be a legjobban.A prédikátor szerepét szoknom kellett.Egyedül Tulip volt az akit nem tudtam hova tenni.A gyerekszínészeknek meg pluszpont,tökr earanyosak voltak,már amennyire egy kezdő pszichopata gyerek aranyos tud lenni.Kíváncsian várom a következő részt.Szerintem részemről ez guilty pleasure sori lesz.

princesscoldheart - 2016. 06. 06. 12:12

ez egy hatásvadász összevissza katyvasz valami
a nagy hype mögött egy semmiség

roska - 2016. 06. 06. 13:53

nekem nagyon bejött, a látványvilág és a rendezés számomra olyan, mintha a Mad Max: Fury Road és Zack Snyder szerelemgyereke lenne :D

JKJ - 2016. 06. 06. 14:59

Az első rész jól mutatott, de a második óriási visszaesés volt. Ahogy előttem írták, egy katyvasz. Részemről ennyi volt.

leila - 2016. 06. 06. 22:00

Az első rész tetszett. A másodikat nagyon meg akarták csinálni, de helyette tényleg egy nagy összevisszaság lett.

Hiányzik a lelke az egésznek, a hangualata.

clegane - 2016. 06. 06. 22:36

egy fokkal lehetne epizodikusabb, hogy valami választ kapjanak alkalmanként az emberek, ne csak mindig újabb furcsaságok jöjjenek be aztán lógjanak a levegőben.
kicsit olyan, mintha egy Lostot akartak volna belőle csinálni. csak itt legalább a képregény ismeretében ki lehet jelenteni, hogy utólag tényleg értelmet kapnak majd a dolgok. de sajnos ez nem biztos hogy elég a nézők megtartására.

Geza Kovacs - 2016. 06. 06. 23:23

Hát az első után még lehetett volna valami, de a 2. alapján történetet nem igazán találhattak ki, csak tombolnak random. Elmebajos.

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 07. 00:22

attol felek nem fog mukodni a dolog hosszutavon. Nem akar osszeallni a dolog. A kepregenyt nem ismerem, de olyan mintha a keves tortenenet probalnak olyan lassan adagolni, hogy unalomba fullad kozben mar a 2. resz is. Pedig nem lenne rossz, megvannak a maga pillanatai, a western kezdes az elejen pl utos volt, de ott se tudni akarjak-e folytatni vagy ennyi volt. Szoval egyetertek, zagyva, es lassu. Remelem javul.

Lemoni - 2016. 06. 07. 00:50

Szóval, csak én voltam ennyire elcseszett üzemmódban, hogy szétröhögtem magam a 2. részen? :o) Nem tehetek róla, DomCooper amilyen fejeket vág néha, meg Cassidy monológjain szakadok…..

wickee - 2016. 06. 07. 06:07

Lemoni, nem csak te. :D Második részt többször le kellett állítanom, mert annyira röhögtem, olyan szinten abszurd az egész. :D Emellett Dom zseniális, Joe Gilgun pedig lopja a showt. :D
Amikor Jesse kifejti Cassidynek, hogy “we can’t have any more trouble”, majd tudjuk, hogy mi történik nem sokra rá a templomban, hát kész… :D A közös piáláson meg nem csak Jesse borult meg, hanem én is a röhögéstől. :D :D :D

clegane - 2016. 06. 07. 10:28

Geza, andrew: de mondom, a képregény ismeretében tökre látszik, hogy ezeknek az összedobált dolgoknak később mi lesz a jelentősége.
a westernes szálnak is teljesen megvan, csak míg a képregényben az egész szálat egyben mesélték el folyamatosan, itt ezt is szétvagdossák csak hogy guruljon egyszerre a sok wtf. osztán így nem csoda, ha nincs bizodalma benne a képregényt nem ismerőnek, hogy ki fognak ezek lyukadni bárhova.

leila - 2016. 06. 07. 10:47

Gondolni kell azokra, akik semmit sem tudnak a képregényről, maximum annyit, hogy létezik. Bírom nézni egy darabig, de így nem jön át a magasztos eszme mind felett, mert tudnom kéne, mi lesz a képregényben.

Eva - 2016. 06. 07. 12:34

A képregényről semmit sem tudok, de bejött a második rész is. Egy kicsit talán Tulip is elfogadhatóvá vált, részemről maradok.

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 07. 13:06

Nem azt mondom, hogy nem tetszik a sorozat, meg hogy nem maradok, csak azt, hogy rettento osszevissza. Pl hiaba tetszett a western szal is, ha azt se tudom, hogy folytatjak-e valaha, lehet jobb lett volna, ha az epizod kozben valtogat kicsit, hogy lassuk, hogy nem sikkad el az a story es varhato a folytatas.
Gondolok itt pl. Snyder Watchmenes megoldasara, ahol siznten ment egy mellekszalban egy kepregeny tortenet, ami raadasul full random volt, semmi koze ugymond a filmhez, de az is kapott egy lezarast.

clegane - 2016. 06. 07. 13:08

namost ez nemtom mennyire spoiler, talán annyira nem, ha elárulom, hogy abszolút várható a westernes szál folytatása és kapcsolódása a jelennel, sőt a fináléban is fontos szerepe lesz.

sepörd - 2016. 06. 07. 14:11

hát ha a 3. rész is ilyen lesz…

Jesustomer - 2016. 06. 07. 14:59

Ez is egy nagyon jó rész volt, sokat mosolyogtam Cassidy-n.. Jesse jó lesz h próbálgatja az “erejét” bár kíváncsi leszek mikor jár visszájára a dolog. Egész tetszetős, remelem jobb lesz.

Diah - 2016. 06. 07. 15:47

Nagyon szerettem a 2. részt is! ;) Nekem nem tűnt katyvasznak.

Sepuku - 2016. 06. 08. 18:27

Lehet, a TV rossz oldalán ültem, de ennyire silány sorozatot már rég láttam. Gagyi az egész, és egy nagy ostoba katyvasz a történet. Már ha annak lehet nevezni.

Lilith - 2016. 06. 08. 22:16

Egyáltalán nem katyvasz,csak nem megszokott,azért nem jön be pár emberkének.Nekem tetszik.Folytatom az is biztos,csak jönnének gyorsabban a részek.í]y kénytelen vagyok duplán nézni a részeket,hogy enyhítsem a hiányérzetet.

heidfeld - 2016. 06. 08. 23:29

Picit véresebb az “ízlésemnél”, a Tulipot alakító színésznő gyenge, de a többi nagyon rendben van. Nagyon várom a következő részt! Hogy “katyvasz” lenne? Kinek-mi, nekem a “Lost’ volt az..

hugibugi - 2016. 06. 10. 08:52

Kicsit hasonlít a true bloodra,nem történet hanem “hangulat”-ilag.
De bejön,ez a lényeg

Isaac - 2016. 06. 10. 11:34

Tegnap néztem a Warcraft filmet és meglepődtem a szereposztáson,mivel Prédikátorunk és Tulip játsza a királyi párt…ott is ;)

wickee - 2016. 06. 10. 12:01

Isaac: Ráadásul real life is egy párt alkotnak már 6 éve. ;) :D

Isaac - 2016. 06. 10. 16:10

Wickee: Köszönöm…Na ezt nem tudtam :o …ilyenkor poén,mikor valaki szintén olyan hiányos infoval leírja,hogy nem igazán van köztük kémia :D

wickee - 2016. 06. 10. 16:35

Isaac: Hehehe, igen… :D

kecskebégető - 2016. 06. 12. 18:53

1×2 nagyon rendben volt.

kecskebégető - 2016. 06. 12. 18:57

&Sepuku
Teljesewn egyenes lineárisan mozog ha neked ez katyvasz a soha viszont ne látásra :D

Crias - 2016. 06. 12. 23:44

Én 2 dolgot nem értettem csak.
1. A végén a 2 faszi akit Cassidy megölt ők most hogy vannak életben? (valami klónozós kísérleti patkányok mint az orphan blackben az elcseszet férfi klónok?)
2. A westernes jelenet most a múltban vagy a jelenben játszódik? (a 3 nap már régen eltelt csak azért :D ) vagy esetleg a kómás kiscsajnak az apja volt? apropó a kiscsajnak mi volt a fején? már a hiányon kívül…

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 14. 00:24

Azt hiszem nalam megvan a het idezete nyertese:
“Fly!”

Majdnem lefordultam a szekrol :D

Lemoni - 2016. 06. 14. 00:59

Na, a “Fly!’-nál én is felnyihogtam :D Meg amikor a templomi gyertyaoltóval fenyegetően ment ki legyakni az ismét próbálkozó égieket :D
Egyébként 3. rész kb. 16. percnél magyar jelenlét is, Tulip és a járőr jelenetében.

Gerusz - 2016. 06. 14. 09:57

Crais:

1. Ha a képregényből indulunk ki, akkor angyalok. A testük csak ideiglenes, ezért vannak életben.
2. Múltban, 1881. A kómás csajt spec. fejberúgta egy ló, legalábbis az a legvalószínűbb ok.

Lemoni: magyar jelenlét, ja, én is kiszúrtam, 15:32-nél van. Mondjuk a “Pomerantz” a hivatalos felirat alapján nem annyira tipikus magyar. Felirat nélkül azt hittem, a “Pongrác”-ot gyötri a texasi rendőr, de a jogosítványán az első három betű is POM (a többit kitakarja).

Blobov - 2016. 06. 22. 08:58

A 4. részt a 31. percnél lekapcsoltam, annyira unalmas volt… kár lenne érte.

noodles - 2016. 06. 22. 12:03

Hát nem tudom meddig fogok kitartani, de 4 rész után baromi unalmas az egész.

clegane - 2016. 06. 22. 12:28

tényleg uncsi volt :(
komolyan nem értem, mér nem a képregényt követik. persze az lehet hogy akkor vége lenne a sorozatnak 3 évad alatt, ha nem töltik ki mindenféle fillerrel, de ha ennyire uncsi fillerrel töltik ki, akkor úgyse fog 1 évadnál tovább élni.

JH94 - 2016. 06. 23. 09:28

Még mindig érdekesnek tűnik. De most már tényleg kezdhetnének valamit a sok infóval és haladhatna a sztori.
Mert lassan unalomassá válik a sorozat. Kár lenne érte.

danNN - 2016. 06. 24. 12:39

Én elkaszáltam, értelmetlen és unalmas.

Pap Bálint - 2016. 06. 24. 19:11

Tudom, hogy nem annyira lényeges, de a foszereplo predikator, melyik felekezethez tartozik? Egyszerűen nem tudok rájönni.

Pap Bálint - 2016. 06. 24. 19:22

Kérdésem tárgytalan. Kiderült, hogy katolikus a pap.

heidfeld - 2016. 06. 24. 19:27

Nekem továbbra is tetszik. Nagyon egyedi a hangulata, de tartok tőle, hogy egy évados lesz. Talán haladhatnának kicsit gyorsabban. A vámpír nagyon király!

clegane - 2016. 06. 25. 00:05

Bálint: szakmai érdeklődés? XD

sepörd - 2016. 06. 25. 01:44

4. rész után sem tudom mi akar ez lenni

Lilith - 2016. 06. 25. 17:34

Aki kicsit is utánnanéze,az nem mond baromságokat.Road movie feelingű az egész képregény,de ezt a költségvetés miatt nem tudták megoldani,és az esetleges másodikban fogják ha el fog jutni addig.Remélem el fog,mert a sok nyavalygót már ki tudnám vágni a fenébe.

Lilith - 2016. 06. 25. 17:35

Aki kicsit is utánnanéze,az nem mond baromságokat.Road movie feelingű az egész képregény,de ezt a költségvetés miatt nem tudták megoldani,és az esetleges másodikban.

Blobov - 2016. 06. 28. 06:19

Nekem tényleg tetszett az 1-3. rész, de amit most az elmúlt két részben leadtak, az valami borzasztóan unalmas és semmilyen volt. Kasza.

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 28. 08:36

A vadnyugati részek remekek, lehet hogy csak kb fél órát tesz ki összesen az a szál, de jó íróval az a stílus mehetne tovább, beleborzongok, olyan hangulatos.
Na de a főszál, itt vagyunk évad végén, és a random és zagyva jelzők mellé az unalmast is felveszem, Cassidy ér valamit, de ő háttérbe szorult, a többi zéró. Részemről tuti nem lesz második évad, de meglepődnék ha a csatorna másképp gondolná

clegane - 2016. 06. 28. 08:45

évad végén…? közepén inkább. 10 részes ez.

szerintem az 5ösben legalább kezdett nagyjából kiderülni, hogy miről akar szólni a sori. jobb volt ez a rész, mint az előző, sokkal kevésbé unalmas.

a western rész meg tényleg nagyon fasza.

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 28. 09:30

@clegane valoban ezt beneztem, a seriesguide nalam csak 6 reszt ir, neztem is, hogy miert ilyen keves.

Lemoni - 2016. 06. 29. 21:36

2. évad, ez az, juhú! :D

heidfeld - 2016. 06. 30. 11:24

Nagyon örülök a második évadnak! Nagyon kellemes meglepetés ez a Preacher. Simán néznék 20 részt is egy évadban.

clegane - 2016. 06. 30. 13:37

na. annyi rész alatt csak kiderül már, miről akar szólni.

sepörd - 2016. 07. 01. 01:07

nem biztos, ez örök rejtély marad :D

Geza Kovacs - 2016. 07. 04. 23:52

Ez meg olyan sorozat, hogy kifejezetten hiányzik a történet a sodródásból.

clegane - 2016. 07. 05. 00:26

szegény Eugene!

ez mondjuk egy jó rész volt sztem

Gatts - 2016. 07. 05. 01:04

Szerintem aki ezzel a résszel sem szeretett bele ebbe a sorozatba, az tényleg adja fel. :)

Jesustomer - 2016. 07. 05. 08:37

Eugene szépen ment a.. :D
Eddigi legjobb rész, de sajnos csak az utolsó pár perc miatt.

Ricsi - 2016. 07. 05. 10:20

Sziasztok,

Én sem ismerem a képregényt, de szerintem eddig minden szereplő jó úton halad.
Reményeim:
– zenék nem tűnnek el
– nem lesz kevesebb benne a vér
– sem a humor
Én szakadtam a röhögéstől S01E06 elején. Szuper ez a
Cassidy, meg minden.
Nekem az a meglátásom, hogy lesznek még itt dologk elég rendesen. :) Szerelmi szálak, meg érzelmek sem maradnak majd el.
Eddig szerintem ez a sorozat viszi a prímet, az érdeklődesem fentartása miatt. :)

Üdv.

yuing - 2016. 07. 05. 21:45

Egyetértek az előző hozzászólóval.
Egy kis problémám van vele, hogy Tulip szála nekem nem jön át, bár lehet az a gond vele, hogy nem szimpatikus a karaktert játszó színésznő. Talán majd megkedvelem. :) Príma ez a sorozat továbbra is.
Örülök a második évadnak.

Lemoni - 2016. 07. 05. 23:55

Az 5. részben a vécézős jelenetnél már elkezdtem kedvelni Tulip-et, a 6. részben a kínosan kínos, széttört giccset javítós résznél már nagyon kedveltem, amit a két nő ott összeficergett barátkozás gyanánt, hát az haláli volt :D Jesse és Cassidy alsógatyás mosógépes jeleneténél megint megborultam :D

heidfeld - 2016. 07. 08. 11:30

Egyedül Tulip nem jó a sorozatban, a többi zseniális. Alsógatyás mosógépes jelenet csúcs volt. Nem a szőke csaj volt a nyomozó a “Férjem védelmében”? Az angol csajról sem hittem el, hogy ő volt Marion, de a nézése “lebuktatta”..

Marcipáncica - 2016. 07. 08. 23:24

A 6. rész tömegverekedős-feltámadós jelenete és a mosógépes tényleg a sorozat eddigi csúcspontja. Viszont a csajos, és a csunyaszájú gyerekes jeleneteket eléggé unom. Elég zavaró ez a nagy kontraszt számomra, de Cassidyék miatt maradok.

clegane - 2016. 07. 09. 21:59

pedig szegény csúnyaszájú gyerek karaktere tényleg egy unikum.

hbal - 2016. 07. 11. 18:09

Kemény volt ez a 7.rész, de összességében tetszett, egy-két negatívumot leszámítva. Csak a fene ebbe a cliffhangerbe megint :D

clegane - 2016. 07. 11. 21:50

nem sejtettem hogy ezt fogom mondani, de tetszik ahogy eltér a sorozat Jesse képregénybeli karakterétől, ahol egy egyértelmű good guy volt, itt meg hát azért komplexebb.

Marcipáncica - 2016. 07. 12. 23:31

Alakul ez… egyre jobb, bár az elején még hezitáltam hogy maradjak-e, de megérte. A cliff tényleg elég gyilkos.

weingartia - 2016. 07. 18. 22:42

A mostani rész is brutál jó volt, sokszor hangosan felröhögtem! :) Van benne pár aranyköpés. A sztori is jó irányba halad.
Az első néhány rész szimplán szórakoztató volt, utána még jobb lett: hétről hétre várom.

yuing - 2016. 07. 19. 14:10

Jó kis rész volt megint. Mikor összegyűlt a város egy jó piknikre a további akciókat várva elég groteszk volt. Már csak egy bukméker hiányzott a jelenetből.. :D Cassidy is előkerült a végén, kíváncsi vagyok hogy alakul a kapcsolatuk tovább Jessevel. Úgy tűnik hagyta megrohadni a napon és Tulipnak kellett megmentenie.

Anthonz - 2016. 07. 25. 16:02

Mi a fukk volt ez? Vagy elromlott a tv-m? De nálam a múltkori jelenetet még vagy 3-szor bevágták?

clegane - 2016. 07. 25. 19:40

srsly? az azt akarta mutatni, hogy a cowboy a pokolban újra és újra átéli ezeket a napokat.

Geza Kovacs - 2016. 07. 25. 22:02

Igen, de kicsit túltolták, mert a múltkor lement részletesen 1 ismétlődés félig, most lement a másik fele részletesen, majd kevésbé részletesen még tizenvalahány percig ismétlődött. Az egész totál mellékszál, mint kiderült, és kb. fél résznyi ezzel ment el az évadból.

clegane - 2016. 07. 26. 06:13

az nekem is eszembe jutott, hogy ezzel tök jól megspóroltak pár percnyi költséget.
csakugyan lehetett volna elegánsabban is!

azt amúgy elég nehéz megmondani ebben a sorozatban, hogy mi mellékszál és mi nem.

KyloRen - 2016. 07. 28. 13:26

Ez a sorozat eddig számomra ilyen: Tele van erős jelenetekkel, whattafak pillanatokkal, érdekes karakterekkel, de az egész egy hatalmas nagy bullshit. Őszintén szólva ha az utsó részben ha az Isten lehozás, és a fő story szál is marad egy nagy értelmetlen bullshit, akkor inkább az ökörködés és az állatságok felé kéne mégjobban eltolni a sorozatot, mert túl komoly az egész. Vagy a jó story, vagy az állatságok felé kell elindulniuk, de a kettő hosszú ideig nem tartható együtt, mert az, hogy rohadtul fura egy sorozat, nem feltétlenül kifizetődő hosszútávon. Az utóbbi részekben csak történtek egymás után a wtf dolgok, és azon gondolkotamm, miért is nézem ezt, illetve meddig tudom ezt nézni, mert rohadtul semminek semmi értelme, de annyira meg nem vicces, hogy elvigye a hátán ezt a töménytelen mennyiségű bullshitet.

peshawar - 2016. 07. 29. 08:03

Én olvastam a képregényt, és félve álltam neki a sorozatnak. De nagyon tetszik, a karaktereket jó irányba mozdították el, Tulip a képregényben egy p*csa volt, itt valamelyest elviselhetőbb (most sem a kedvencem). Jesse.t is árnyalták egy leheletnyit, ami jót tett a karakternek. A road movie jelleg, ami a képregényben van, itt nincs jelen, így kíváncsi leszek, hogyan oldják meg a sztori alakulását Anneville-ben. Összességében a nyitó jelenetnél már a képregényben éreztem magam, jól eltalálták az atmoszférát.

tomex - 2016. 07. 31. 12:40

Nekem mar egy ket oras filmnel is sok amikor a vegen derul ki h mit is neztel, addig meg csak kamillazol h mi lehet ez az egesz. Na de hogy ezt tolni 9 reszen at az azert pofatlansag.

Sorozatgyilkos - 2016. 08. 01. 14:11

A 9. rész vége, amikor kiírják, hogy játszódik az egész, amikor az angyalok és a cowboy találkozik, na az nagyon ütött, megbocsátok a 7-8-9. részekért :)

bkitten - 2016. 08. 02. 14:43

nos, a 10. részről senki? :)

elképesztően jó volt, várom a 2. évadot! nemtom mi robbant fel a városban, ha shit, akkor mégjobb volt! :DD

bkitten - 2016. 08. 02. 14:45

ja és a boss feltűnése a templomban, hát sírva röhögés volt.

Effi - 2016. 08. 22. 11:28

Nekem tetszett az egész évad. Az elején csak néztem, (nem ismertem a képregényt) hogy mégis mi a franc ez? De szeretem a kicsit zakkant sorozatokat, úgyhogy maradtam végig szerencsére. A 10. részen sírva röhögtem, annyira groteszk volt az egész… Abszolút kedvenceim az angyalok, és Cassidy, rajtuk szakadtam a legtöbbet. A színészválasztásokkal Tulip kivételével egyetértek. Tetszik a sztori, a helyszínek, a zene különösen, jók a fordulatok. Felőlem elmehet teljesen (még ennél is) őrültebb irányba, akkor is maradok, engem megvett kilóra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz