login |

Brooklyn Nine-Nine: vége a 3. évadnak

2016. 05. 26. 21:27 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Miközben osztottuk ki a finálékat egymás között, közben ugrott be, hogy basszus, ennek mikor lesz vége – erre már rég lement a befejezés. Még akkor láttam, de az előtte levő részek és nagyobb szünetek alapján teljesen azt vártam, hogy még van pár epizód hátra. Jobban belegondolva persze az utolsó jelenet tökéletes cliffhanger volt.

b99-s3fin1

Amúgy erről a B99-évadról is az mondható el, mint az eddigiekről: pár mellényúlás mellett ismét jó szórakozást kaptunk. Aki már kiszállt, annak nem érdemes visszatérni, viszont aki várja a részeket, az nem most fog dobbantani, bár akadtak azért érdekességek idén.

Ami nekem tetszik, hogy nem táncoltak ki Jake-ék szerelme mögül (khm, New Girl), és a maga elszállt módján működik a kapcsolatuk. Még vicces jeleneteket is tudnak írni velük, nem fullad unalomba a will they?-nélküliség. Mivel munkahelyi sitcomról van szó, ez azért számít.

b99-s3fin2

Egy dolog viszont megosztó lehetett idén: Jason Mantzoukas behozatala. Főleg, mivel teljesen olyan volt, mint Rafi-ként a The League-ben. Kicsit undorító, lényegretörő és nagyon őrült. Vagyis enyhén szociopata. Nem is meglepő, amit a karakterével műveltek.

Az meg végképp bejött, hogy a szokásos részek, heti poénok után behoztak egy pár részes átívelő szálat, ami végül a remek fináléhoz vezetett. Főleg, hogy a vége felé Andre Braugher nagyon kibontakozhatott, méghozzá Dennis Haysbert támogatásával. Ez a két csávó fel is húzta a végső pontszámomat.

b99-s3fin3

A vége legyen mondjuk 8/10, mert a leülősebb részekkel ellentétben az utolsó 4 van előrébb az emlékezetemben, azok pedig baromi jók voltak. Szerencsére jövőre nézhetjük a folytatást, szóval nem minden jó sorozatot lőnek le.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 05. 26. 21:36

hehe Mantzoukas-t nem egyszerű megszokni, pár évadon át roppantul rühelltem a the league-ben is, de azóta meg kábé mindenben volt – kíváncsi vagyok, hogy meg fog-e állapodni egyszer egy állandó szerepben, mondjuk egy többkamerásban.

sherlock20 - 2016. 05. 26. 21:38

“Let’s break into the FBI”

Zseniális volt az utolsó két rész :D

Éva - 2016. 05. 26. 22:14

Rosa pasija (a nevét nem tudtam) tényleg elég necces, comic reliefnek oké, de állandó szereplő romantikus kapcsolattal? nem vagyok oda érte.
A sorozatot viszont imádom, főleg a második fele volt irtó jó szórakozás, a színészek és a karakterek bravúroznak, a vicceket nem tudom megunni. Legjobb sitcom évek óta, a nézettség mégis gázos.
Valamiért mégis a The Big bang Theory kell az embereknek.

Poghy - 2016. 05. 26. 22:54

Igen kevés szitkomot nézek, főleg hogy tavaly a TBBT-t is kaszáltam, de ezt továbbra is szívesen nézem. Szerintem jól tették a készítők, hogy a végére behoztak egy átívelősebb sztorit. Jók a poénok, jók a színészek, szóval várós a folytatás. :)

blueberry - 2016. 05. 26. 23:23

Nagyon féltem az évad elején, hogy megkezdődik az Amy-Jake kapcsolat körüli problémákra építés, de szerencsére remekül kezelték a kapcsolatot, pont annyi hangsúly került rá, mint amennyi kellett.

Happy Zoidberg - 2016. 05. 27. 00:37

Jó ez, nézem tovább.

Lamantin - 2016. 05. 27. 00:42

sokkal jobban szeretem a punk szót mióta végignéztem ezt az évadot

sgtGiggsy - 2016. 05. 27. 00:55

Őszintén? Én idén kezdtem először gondokat érezni a Brooklyn 99 háza táján.
Amy-Jake? Most őszintén? Mintha együtt se lennének. De komolyan. Nem mondom, hogy túl kellene tolni a romantikát köztük, vagy ilyesmi, de egy hatalmas nagy nulla az a szál.
Rosa-Pimento? Hááát. Értem én, hogy Pimento őrültsége elméletben stimmelnie kéne Rosa szociopata természetével, deee nem. Nagyon nem.
Átívelő szál? Minek? Tökéletesen jó volt az, hogy vannak a részenkénti ügyek, meg egészen minimális mennyiségben a karakterek magánélete.
Nem mondom, hogy rossz lett, mert még mindig vannak nagyon jó részek (a Jake-Holt verseny amit aztán Amy nyer meg például) de messze nem volt olyan erős ez az évad, mint az előző kettő.

Anthonz - 2016. 05. 27. 11:34

Azért amikor megjelent Palmer elnök, és még extrémebben tolja ugyanazt a stílust, mint a kapitány, hát azon megfeküdtem. Jó kis dili ez a sorozat na, jöhet bármikor!

freestyle82 - 2016. 07. 19. 00:25

Magyar jelenletet jelentek.
3x05ben a resz majdnem felenel, holt kapitany,magyar vivo kifejezes, húzógörcs.
:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz