login |

Grace and Frankie: kezdett a 2. évad

2016. 05. 26. 17:57 - Írta: Casey Novak

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Pár napja elérhetővé tette a Netflix a Grace and Frankie teljes második évadját, amibe bele is vetettem magam, hiszen a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt, viszont most csak az első rész erejéig énekelem meg a történteket, azt is csak spoilerek nélkül, szóval óvatosan a hozzászólásokkal.

Bár talán itt nem nagyon lehet elrontani az élményt egy kis előzetes tudással, hiszen nem is annyira a sztori a sorozat lényege, hanem a karakterek interakciói, a személyiségük kibontakozása, változása.

01

Nyilván a két női címszereplőt ismertük meg eddig is a legjobban, és most, a folytatásban is ők állnak a középpontban. Percre pontosan ott vehettük fel a történet fonalát, alól az évadzáróban megakadt, és a furcsán szomorú cliffhanger feloldása egyből meg is határozza az évad irányát és fő konfliktusát.

Nekem nem hiányzott volna ez a vonal, fölösleges stresszforrásnak és időhúzásnak éreztem, de a sorozat stílusa, a fantasztikus szereplőgárda, és a lendületes, elegánsan humoros írás minden negatívumot elfeledtet velem.

02

Az eleganciát egyébként szó szerint értem, hiszen az egész sorozat olyan, mint maga Grace, persze néhol egy kis Frankie-vel vegyítve. Ebből adódóan az olykor – főleg Frankie révén – előforduló altáji humor is mindig szalonképes. És olykor jobban oda kell figyelni, hogy egy-két apró poénról ne maradjunk le – például a váróteremben a kék lufi feliratán konkrétan felnyerítettem, mikor végre észrevettem.

Most talán mintha a gyerekekből kicsit többet kapnánk, mint az első szezonban, ami nem is baj, mert az “öregek” karakterét kellőképpen megalapozták már. Az esküvőszervezés közben marha jól működött együtt a két lány és a két fiú, kíváncsi vagyok, hogy merre tudják csavarni az ő viszonyukat.

03

Ugyanazon a magas színvonalon nyitott az évad, ahol az előző is végig járt. Szerfelett szórakoztató a hölgyek viszonya már önmagában is, hát még így, ebben a váratlan szituációban, ami fiataloknak is kihívás lenne, nemhogy évtizedes együttélés után. A koncepció tehát maradt: a férfiak tervezték az új közös életet, amit most már hivatalossá is tettek, Frankie és Grace fokozatosan alakítják át mindennapjaikat, igazodva a változásokhoz.

Ajánlom mindenkinek, hogy az egyedi humoráért és a feelgood percekért adjon legalább egy esélyt a sorozatnak, de érdemes mindenképp az elején kezdeni, a második évad nem igazán fogja kézen az újonnan érkezőket.

6 hozzászólás Ne habozz!

Scott21 - 2016. 05. 26. 19:29

A tavalyi cliff feloldását én is felesleges időhúzásnak éreztem, de így darálva szerencsére nem volt vészes, plusz volt ami kárpótolt. Nekem még ami nagy pozitívum volt az évadban, hogy ugyan Grace-nek meg Frankie-nek most sem hanyagolták a párkapcsolati sztorijait, de nem szorította háttérbe a két nő viszonyát, mint ahogy tavaly az 1.évad végén éreztem

Eli - 2016. 05. 26. 22:08

Engem a szezonvégi utolsó jelenet, ahol az egész család jelen van, teljesen kiütött. Visszanéztem azóta jópárszor. Fetrengtem rajta.
Már csak azért is megérte végignézni az évadot, ami egészében is ismét remek volt.
szeretem ezt a sorozatot.

pody - 2016. 05. 29. 02:13

iszonyat aranyos, nagyon kedves sorozat. Sosem ertettem, h winnieknek miert nem jott be. Abszolut feelgood sorozat, baromi ritka sajnos az ilyen manapsag. Raadasul sut le rola, h Fonda es Tomlin a valo eletben is hatalmas jobaratok. Kincs a mai vilagban az ilyen sorozat

Snoopyzit30 - 2016. 05. 29. 17:13

@pody minden szavával egyet értek. Nemrégiben fedeztem fel ezt a sorozatot és daráltam le az 1. évadot. Hihetetlen bályos kis sorozat ez. Amikor azt gondolom, hogy a dráma dominál, akkor jön egy poén és hangosan felröhögök! Könnyed kikapcsolódás, de nem a ripacskodós fajtából. Örülök nagyon, hogy adtam esélyt ennek a sorozatnak :))

Snoopyzit30 - 2016. 06. 05. 13:43

bájos (bocs az előző kommentben durva helyesírási hiba :-P)

Snoopyzit30 - 2016. 07. 17. 16:52

2×08 rész után bizton állíthatom, hogy egyre jobban megszeretem ezt a sorozatot. Annyira könnyeden hozza még a legnehezebb témákat is, hogy öröm nézni minden pillanatát. A két női főszereplő Lily Tomlin és Jane Fonda fantasztikusak együtt. Remélem Lily Tomlin a 2. Emmy-jelölését már díjra is váltja. Egyébként nem látszanak 77-78 éveseknek ezek a színésznők. Egy 10-est lazán letagadhatna mindkettőjük. Kár, hogy még nem fedezték fel maguknak az emberek ezt a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz