login |

Modern Family: vége a 7. évadnak – írta kovg1987

2016. 05. 26. 14:50 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az ember olyan lény, aki nehezen tud megszabadulni attól, hogy ösztönösen, vagy éppen a szokásainak megfelelően cselekedjen. Sorozatosság szempontjából ez utóbbi különösen veszélyes, mert könnyen úgy járhat, hogy hiába van egy széria, ami régen újító volt, valahogy nem tudja elengedni, annak ellenére, hogy mostanra sokkal jobbakat is lehet találni nála a piacon,

7b966454cb707fcd3351c5e085f2

Valahogy így vagyok a Modern Family-vel, amit ha nem néznék a kezdetek óta (hét év, úristen, de rég volt!), vagy ha nem csak 20 perces sorozat lenne, már biztos nem követném. Ennek ellenére itt vagyok, kitartok, ráadásul a hetedik évad utolsó része megint azt bizonyította, hogy ha a készítők megerőltetik magukat egy kicsit, még mindig van kakaó a Pritchett- és Dunphy-család mindennapjaiban.

Ha megpróbálok visszaemlékezni erre a szezonra, pont ugyanaz a szó jut eszembe róla, mint a hatodikról, meg az ötödikről, meg a negyedikről: hullámzó. Vannak még mindig nagyon jó részek (általában azok, amikor az egész család egy légtérben tartózkodik, mint például idén a vonatos), de akadnak olyanok is, amiken nem csak hogy nevetni nem lehet, de még mosolyra is ritkán húzódik rajtuk az ember szája.

SARAH HYLAND, ARIEL WINTER, SOFIA VERGARA, ED O'NEILL, JULIE BOWEN, RICO RODRIGUEZ

Aki bármikor látott két-három részt a sorozatból, az továbbra is pontosan tudja, mire számítson, hiszen nagy karakterfejlődésen nem mentek át a szereplők az elmúlt hét év alatt – de a komédiáknak nem is feltétlenül ez a dolga (lásd még Friends, Married with Children). Apró spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

A szereplőket körülvevő körülmények változnak ugyan (Claire munkavállalása, Jay nyugdíjba menetele, Luke felnövése, Alex egyetemre járása), de ők maguk alig. Phil továbbra is Phil, és bár ebben az évadban már néha az ő karaktere is fáradni látszott, még mindig ő az egyik legszórakoztatóbb jelenség, az egyik olyan ok, ami miatt érdemes Modern Family-t nézni.

ERIC STONESTREET, DANA POWELL, AUBREY ANDERSON-EMMONS, JESSE TYLER FERGUSON

Rajta kívül ebben az évadban nagyon jó irányba vitték Jay és Claire szerepét, mindketten üde színfoltjai és központi humorforrásai voltak ennek a szezonnak. A Cam-Mitchell párosnak továbbra is nagyon jót tesz Lily szereplése, mind a karakter, mind az őt alakító Aubrey Anderson-Emmons nagyszerű, lubickol a sorozatban.

Akikkel viszont látványosan nem tudnak mit kezdeni az írók, azok a gyerekek. Manny-nek és az egyre idősebb Joe-nak még csak-csak köszönhettünk néhány vicces pillanatot, de a három Dunphy-gyerektől nagyjából semmire nem emlékszem az évadból.

Amikor egymással vannak, akkor jók az interakciók közöttük, de egyébként… Mondjuk tegyük hozzá, sem Haley, sem Alex nem szerepelt túl sokat ebben az évadban, de utóbbi például épp utolsó részben mutatta meg, mennyire hiányzik a sorozatból, és mennyire nagy potenciál lehetne még a karakterében.

NOLAN GOULD, TY BURRELL, STEVEN LEVITAN (EXECUTIVE PRODUCER), PAUL CORRIGAN (EXECUTIVE PRODUCER)

És itt el is érkeztünk a legnagyobb negatívumhoz: Gloria. Amennyire vicces volt a sorozat kezdeti évadaiban Sofía Vergara akcentusos butáskodása, mostanra pont annyira lett irritáló. Nyilván nem hálás szerep a csinos, ámde butácska (lásd még Haley-t), mindig ripacskodó szereplőt eljátszani, de én a magam részéről külön örülök annak, amikor alig kap képernyőidőt.

7ebffb34ab4dc0636287a73066b2

Amint azt az elején említettem, csodát vagy nagy megújulást senki ne várjon a sorozattól, de azok, akik még mindig kitartanak a széria mellett, vélhetően nem is várnak, hiszen pontosan tudják, mit kapnak cserébe azért a 20-25 percért, amit a Modern Family megnézésével töltenek.

A sok hullámzás miatt az évadnak egy 6,5/10-et osztok ki, de a magam részéről biztosan maradok, mert bőven akadnak 8 pont körüli részek is még mindig. A többit meg már csak megszokásból is megnézem.

19 hozzászólás Ne habozz!

Sorozatgyilkos - 2016. 05. 26. 14:56

Eltelt 7 év, szerintetek minden szereplő visszatér ősszel?

winnie - 2016. 05. 26. 14:58

pár évad kihagyás után csak úgy megnéztem a finálét, hogy lássam, mi a helyzet vele, de nagyon hidegen hagyott sajnos. a senki nem várja alexet szál jópofa volt, philnek és claire-nek akadt egy-két pillanata, de minden más szinte csak némán puffant nálam, nem nagyon volt nevetős pillanat. (bár az érzelmek olykor a helyükön voltak.)

ráadásul, míg lily kicsiben tetszett, aranyos volt, így, felnőve eléggé irritált a kislány stílusa, jay-ék gyereke pedig főleg – más kérdés, hogy olykor csak néztem, hogy milyen hosszú szövegeket tud elmondani egy szuszra. (nyilván egy kisgyerektől persze nem lehet elvárni a színészkedést.)

winnie - 2016. 05. 26. 14:59

Sorozatgyilkos: szerintem a 3-4. évad körüli gázsiemeléseknél ráhúztak egy plusz évadot az eredeti hétre, legalábbis ez a szokás. most nem tudom visszakeresni.

Dave - 2016. 05. 26. 15:21

Egyet kell értsek, de inkább 6/10 felé húz. Phil az aduász, nélküle elveszne az egész légkör.
Viszont nem értem a “senki sem várta Alexet” poénját.

Sherlock20 - 2016. 05. 26. 15:22

Az MF es a Middle az a ket komédia nálam amiket garantáltan addig nézek amig futnak, nem tudnak olyan rosszak lenni h ne nézném. MF amugy az elmúlt évek alatt stabilan hozza ezt a középszernél jobb átlagot.

hugibugi87 - 2016. 05. 26. 15:33

Phil és Jay a legjobbak,sajnos tényleg nem a régi,de maradok,azért még tud szórakoztatni…

Kissur - 2016. 05. 26. 15:59

Szerintem pont, hogy Haley fejlődött hatalmasat a 7 év alatt.
Csatlakozom. Én is csak Phil miatt nézem. Meg kicsit a Haley-Andy szál miatt. Legszívesebben átpörgetném a másik 2 család részeit.

WillTraveler - 2016. 05. 26. 16:41

Első 5 évadot darálva néztem (zseniálisak voltak), 6-7. évadot hetiben. Valami mintha elveszett volna, gyengécske lett az évad.
Nem adom fel, de a heti nézésből megint évad végi dara lesz, hátha akkor egy-egy gyengébb rész után elindított következő rész kompenzálni tud.

“Vannak még mindig nagyon jó részek (általában azok, amikor az egész család egy légtérben tartózkodik, mint például idén a vonatos)”
Ebben nagyon nem értek egyet! A vonatos rész minden idők egyik leggyengébb sorozatepizódja volt. “Trains…”

winnie - 2016. 05. 26. 16:52

sherlok20: szerintem a middle is ugyanilyen stabil, de engem az lep meg, hogy annál maradtam, míg a modern family-t a 4. évad elején kaszáltam azzal a felkiáltással, hogy nem nagyon lesz jobb, és nélam eddig tartott ennek a minőségnek a szavatossága.

winnie - 2016. 05. 26. 16:56

” a heti nézésből megint évad végi dara lesz, hátha akkor egy-egy gyengébb rész után elindított következő rész kompenzálni tud. ”

ez egyébként egy érdekes jelenség, valamennyire a tegnapi kérdésemmel vág egybe. sokan vannak így vele, hogy darálva könnyebben átlendülnek a rosszabb részeken, mert ott van előttük a folytatása. kérdés, hogy érdemes-e olyasmit nézni, ami hetiben nem szórakoztatná az embert? mert egyrészt, ha valami darálva szórakoztat, akkor nincs gond, másrészt, ha valami hetiben nem szórakoztat, akkor lehet, hogy érdemes a sorozat helyére ás valamit keresni, amit lehet később darálva is nézni, hogy aztán később az kerüljön át hetiben a példában a MF helyett.

mostanság én már hajlok a másodikra, mondván nem kell nekem néznem valamit, csak azért, mert elkezdtem, és ezért nagyon kevés sorozat éri meg a 4. évadját. de szerencsére kivételek mindig vannak, a veep még mindig döbbenetesen zseniális az 5. évadban is.

Jencike05 - 2016. 05. 26. 17:38

Én még elég jól elszórakozok rajta.Phil nálam mindent visz.Jobb mint a TBBT

Csigusz - 2016. 05. 26. 19:27

Én az első bekezdésben leírtaknak megfelelően álltam hozzá… a 6. évadig. Ebbe már bele sem kezdtem.
Ariel Winter-ért megérné nézni, mert simán jobb csaj lett, mint a nővérkéje, de a készítők az előző évadban sem merték ezt bevállalni, így mindenféle zsákruhákat adtak rá, szóval még ennyi pluszt sem ad.

sgtGiggsy - 2016. 05. 26. 20:00

@Csigusz: Ariel Winterről mindig látszott, hogy jó csaj lesz. Ettől függetlenül a karaktere nemigen enged szexiskedést, úgyhogy ennél többet ne is várj.

Amúgy tényleg inkább megszokás már a Modern Family. Vannak jó pillanatai, nem lett fostalicska, mint a HIMYM volt az utolsó négy évad túlnyomó részében, de abszolút középszernél nem nagyon tud feljebb lépni egy-két résznél tovább. Ahhoz kevés a szintesés, hogy elüldözzön, de már rég nem ugyanaz, mint volt.

Thrasher - 2016. 05. 27. 10:38

tetszik, amivel kezdted az írást, mert én is így voltam a sorozattal, de az idei évad közepén megemebereltem magam, és eldöntöttem, hogy ez a finálé számomra az utsó rész :)

túl gazdag már a paletta ahhoz, hogy valami átlagosra pazarolja az ember az idejét, még ha ilyen nőkkel van is tele O.O

Andris - 2016. 06. 05. 20:36

Én nem értek egyet. Az igaz, hogy a tavalyi évad kicsit gyengébb volt, de szerintem ez az idei pont, hogy kicsit vissza talált az eredeti jó légkörhöz. Jóllehet csak az mondatja velem, hogy daráltam az egesz évadot, de en egesz évadon jol szórakoztam, talan a vege kicsit gyengébb volt mint általában de szerintem most pont hogy jobb lett ez az évad. Persze ez csak saját véleményem :) Egyrészt remélem mindenki marad másrészt remélem nem kaszálják el egyhamar, sokkal jobban szíven ütne mint a HIMYM, legalább annyira mint a Friends kasza anno.
De amúgy en meg nem találkoztam olyan sorozattal amelyik bírta volna tartani azt a kezdeti pluszt ami miatt rafuggesz. Mindig valahogy elkacsmarog olyan utakra ami mar azert üröm lesz az örömben. Persze nem azt mondom hogy x évig ugyanarrol kell szolnia egy sorozatnak, de akkor is olyan rossz tapasztalni amikor hon szeretett sorozatod elkezd csuszni le a lejtőn. Erre a legjobb példa szerintem a Chuck :s :D

winnie - 2016. 06. 06. 04:23

andris: pedig sok olyan sorozat van, ami az évadok múlásával csak egye jobb lesz. de ln egyébként én épp ezért szoktam kaszálni a lejtőn való megindulásnál a sorozatot. ha nincs benne a plusz, akkor inkább nézek olyat, amiben megvan a plusz, nem?:)

Agiccc - 2016. 06. 06. 13:23

Szerintem Haley karakteresokat fejlődött, és én kifejezetten hiányolom, amikor nincs benne. Szerintem nagyon sok jó poént/sztorit adnak neki. Tetszik, hogy a kapcsolata Claire-rel és Alex-szel is sokat változott, és úgy, hogy az teljesen át is jön… Az Andy szál is kifejezetten tetszik.
Én várnék több olyan részt, ahol a gyerekek együtt vannak, mindegyiknek jól áll, hogy “idősödnek”. Én mondjuk valószínű kicsit elfogult vagyok, nekem szívem csücske ez a sorozat. Bár tény, h nem minden részen kacagom könnyesre magam, de várom minden héten :)a kisgyerek engem is zavar néha, de Gloria egyáltalán nem irritál pl.

Andris - 2016. 06. 06. 20:31

winnie: Igazad van tényleg vannak olyan sorozatok ami egyre jobbak lesznek (lásd: Agents of SHIELD), de az szerintem ritka. Rengeteg sorozatot nézek sok műfajban, de szerintem nem túl általános az hogy egyre csak jobb lesz egy sorozat. Ami meg mégis az örömteli felüdülés :) És persze az is igaz, hogy csak addig éri meg nézni amíg megvan a plusz, de amíg van időm rá addig nézem, mivel a karakterekhez hozzászoktam a ráfüggés okán, így reménykedem hogy visszahozzák valahogy, szóval nem szoktam ennyire szigorúan kaszálni általában. Az általam nézett sorozatok felét nem nézném, ha így tennék. (pl GoT) (jójójó tudom interneten tilos olyat mondani hogy nem szeretem a Game of Thrones-t de számomra annyira vontatott és unalmas lett egy ideje, talán 3-4 évada, mert most szerintem annyiról szól az egész, hogy van 3 ütős jelent/rész ne adj isten két rész, a többin meg bealszol..)
Na de ennek nem itt a helye, hogy mondjak még valamit az MF-ről is, szerintem a kis Joe egyszerre idegesítő meg nem az. Lily még mindig unalmas és idegesítő, a Dunphy gyerekek meg még mindig a legjobbak, habár Luke idén szerintem kicsit laposabb volt. Mint nagyon sok nézőnél, így nálam is Phil viszi a pálmát, de rögtön utána van Jay és Claire is.
Most amíg néztem ezt az évadot gondolkoztam azon, hogy vajon kinél lesz egy új kiskölyök. Én tippem: még egy a meleg házaspárnál, vagy (amit elég valószínűtlennek tartok), hogy becsusszan egy gyerek a Dunphy házba is :D azért az vicces lenne.
Ja meg egy kérdésem lenne, ugye ezt le kell forgatniuk, az ilyen gyerek színészek már ilyenkor feladják a tanulást vagy mi? Mert emellett nem tudom elképzelni hogy iskolába tudnak járni, vagy ki tudja. Elég kockázatos..

Réta - 2016. 08. 26. 17:29

Úgy látom, a Phil utálatommal továbbra is egyedül vagyok. Én sokkal jobban bírnám, ha ez a pasi, meg a klónja nem lennének benne.
Ariel Winter azért volt az elmúlt évben olyan sátorszerű ruhákban, mert túl nagyra nőtt a melle, úgyhogy egészségügyi okokból kisebbre szabták neki. Most már nőiesebb ruhái vannak, de így is látni, hogy azért bőven hagytak neki domborulatokat.
Nekem Manny elég nagy csalódás, azt hittem, hogy ilyen szülőkkel kamasz korára már igazi eyecandy lesz belőle, de továbbra is egy kis alacsony, kövérkés srác maradt. Nem hittem volna, hogy Luke lesz végül a szívtipró, de szerintem a következő évadra már el fogja kezdeni kigyúrni magát. A sorozatban eddig csak néhány néger volt, lehet, hogy a szép néger pár beköltözik a szomszédba, vagy a melegek örökbe fogadnak egy néger babát. Én mondjuk jobban örülnék egy tinédzsernek, rá már lehetne jobb sztorikat is írni.
Egyébként a “gyerekek” többsége már nagykorú, Manny a nyáron töltötte a 18-at, Luke meg majd októberben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz