login |

The Flash: vége a 2. évadnak

2016. 05. 27. 22:54 - Írta: superpityu

50 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Emlékeztek még az első évadra, és arra, hogy az mennyire király volt? Kár, hogy a folytatás már nem lett ennyire jó. Pedig az évad kétharmada simán hozta a tavalyi részek szintjét, viszont miután Barry-ék visszatértek az Earth 2-s kirándulásról, valami eléggé félrement.

bscap0122

A The Flash nem tud jól bánni  a túlzásba vitt drámázással, az utolsó harmadban pedig annyira megcsömörlött ettől a sorozat, hogy rengeteg jól sikerült pillanatot is lehúztak vele. Annyira érezhető volt, hogy elő kellett hozni a romantikus szálat is a vége felé, így az egyébként sem közönségkedvenc Iris röhejesebb lett, mint valaha. Pedig alapjáraton nem lenne vele nagy gond, de ez a mondhatni kényszerkapcsolat, és a mondatok, amiket a szájába adnak,nem ritkán szörnyűek.

Barry, (nagyon hosszú hatásszünet) kick his ass.

Talán a túlzásba vitt dráma sem lett volna baj, ha közben az írók nem kezdenek olyan lehetetlen helyzeteket írni, mint amilyen a Zoom/Barry-alku volt. Kisujj eskü, cserkész becsszó meg minden, de ennyire rosszul nem hiszem, hogy tálalhatták volna az egészet. Az egész csapat idiótának tűnt az egész megoldástól.

bscap0098

Viszont van a The Flash tarsolyában egy olyan kártya, amit jól szoktak kihasználni. Ez pedig Barry anyja, Nora Allen halála. Barry jelenlegi életének katalizátora egyértelműen az anyja elvesztése, ráadásul már nem egyszer kaptunk ebből a helyzetből gyönyörűen összerakott jelenetet, a tavalyi finálé és számomra a 2×21 is ezért lett kiemelkedő. Tudjuk, akárhányszor felbukkan a nő, mindig jön valami érzelem-cunami, amit kicsit nehéz kontrollálni.

Idén is előszedték ezt a szálat, de inkább spoileresen folytatom a tovább után. 

Szóval Barry karakterfejlődésének csúcsa volt eddig, hogy túl tudott lépni az anyja elvesztésén – erre jött a finálé utolsó pár perce és én majdnem lekapartam az arcom. Nem azért, mert Nora Allen halálát kívánom, de a megmentésével túl nagy rizikót vállalnak. Törlődik az egész idővonal, ami az összes testvérsorozatra hatással lenne. Mivel hangsúlyozzák, hogy készülőben az eddigi legnagyobb crossover esemény (Arrow, Flash, Legends of Tomorrow és a Supergirl), így gondolhatjuk, hogy mennyire sokáig fog fennállni egy esetleges alternatív idősík.

The Flash-1

Pedig maga a megoldás jó lenne, de nem egy Speed Force-ban eltöltött nap után, ahol Barry rájön, hogy ez az esemény tetté hőssé. A jövőben vártam, hogy ez legyen egyszer az évad végi csavar, de így a 2. szezon végén korainak tartom az egészet. Pedig a Flashpoint Paradox-történet nagyon népszerű, csak kár, hogy ezt a sorozatban nem hiszem, hogy sokáig tudnák húzni.

Kicsit előreszaladtam ugyan, mert tényleg a cliff lett azon a bizonyos i betűn a pont, de előtte is akadtak fejfogós dolgok. Elég csak arra gondolnom, hogy mennyire átverve érzem magam (egyelőre) a második részecske gyorsítós robbanás után. Tipikus beetetésnek tűnik, hogy Jessie és Wally sem lett meta, miközben ők is kaptak a robbanásból rendesen. Igaz, hogy Barry is 9 hónapig kómában feküdt és addig a többi meta sem igazán mozgolódott.

bscap0117

Zoom végül nevetséges lett – őrült ugyan, de nevetséges. Kár érte, mert messze izgalmasabbnak tűnt az egész figura még kezdetekben, amikor szétverte Barry-t, mint a végén kilétét felfedve. Sőt, ugye ez a “mentor, aki átveri a csapatot”-dolog is olyan furcsa volt Reverse Flash után.

bscap0126

El nem tudom képzelni, mi ment félre az Earth 2-s kirándulása után, de elég látványos volt a sorozat leeresztése, amiben ugyan voltak jó dolgok, de eltűnt az átütő erő, ami az első évadban jellemezte. Pedig a karakterek szintjén nem igazán érzem, hogy gond lenne, a történetben van itt legnagyobb hiba.

Wells remek, Ciscoval pedig nagyon jó lett a dinamikájuk. Joe továbbra is hozza apafigurát, ami bejön, jól is áll neki. Iris-t már említettem, teljesen megértem az utálkozókat is, de szerintem évad túlnyomó részében jól használták a háttérben, viszont a végén tényleg kicsit sok lett belőle.

bscap0127

Caitlin útja viszont nem volt annyira jó, mint vártam, bár ezt is inkább Zoom számlájára írnám. Könnyen lehet, hogy pár jelenetük a vágóasztalon végezte, azért volt ennyire fura a visszatérése is. Viszont Danielle Panabaker teljesítménye sokszor borzasztóan gyenge, a fináléban olyan volt, mintha akkor kapta volna kézbe a szövegkönyvet és éppen olvasta volna. Killer Frostként sokkal jobban működött.

Wally is olyan volt, mintha nem nagyon tudnának vele mit kezdeni, majd az évad végén kicsit javult a dolog, de a fináléban pont idegesítőre sikerült kihozni a jeleneteit. Viszont cserébe Jessie kifejezetten jól sikerült, nem lett túl fontos karakter, de azért illeszkedett a csapatba.

bscap0108

Barry sokszor olyan volt mintha csak sodródna az árral. Sőt nála abszolút túlzásba estek a drámázással, nagyon durván visszavéve ezzel a karakterből. Pedig a sziporkázós mókázás nagyon jól áll Grant Gustin-nak, és bár teljesen rendben van komolyabb szerepben is, csak valahogy idegenkedek a sok sírástól, amit tolnia kellett idén.

Talán a 22. rész túlzott optimizmusa miatt volt annyira egyértelmű, hogy valami baj lesz még az utolsó összecsapás előtt. Pedig próbálkoztak a készítők, egész jópofa dolog volt például, hogy John Wesley Shipp és Amanda Pays kapott egy mini reuniont. Ettől függetlenül szinte biztosra lehetett venni, hogy Henry nem éli meg a finálét. Az egészben talán az a legfurcsább, hogy ez még csak igazán katalizátorként sem hatott, hiszen Joe bénázása idézte elő a végjátékot.

bscap0110

Félre ne értsetek, összességében egyáltalán nem rossz a The Flash, nem romlott el, csak kicsit látványosabban telepedett rá a CW-jellegű drámázás, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet a korábbi epizódok után. Bár hosszabb távon nem igazán lennék vevő, ha marad ez a szirupmennyiség, de a kicsit korainak tűnő, viszont abszolút hatásos és izgalmas cliffhanger talán visszatereli a Flash-t a régi útra.

50 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 05. 27. 22:59

a képregénynek hétvégén csinálok egy topikot most már.

winnie - 2016. 05. 27. 23:01

sosem láttam a régi flash-t, de már az is borzongásra késztetett, hogy sejtettem, hogy sokan mit gondolhatnak akkor, amikor látják shippet így – jó volt, na. (más kérdés, hogy itt is meglépték, a “megöljük, de visszahozzuk másképp”-trükköt, még ha elvileg talán nem permanensen. sőt, ugye laurel is volt.)

mint ahogy a cliff is jó volt (naná, időutazós), kíváncsi vagyok, hogy miképp akarják kordában tartani a dolgokat. mármint, ami történt, az az érdekes. a miértről nem vagyok meggyőződve. (átgondolta ezt barry? ha igen, akkor mi a terve?

én abszolút nem éreztem sem a drámát, sem a romantikát túlzásnak (mondjuk szerencsére még mindig ott tartok, hogy iris-szal semmi bajom – lehet, hogy ezért), sőt, még adta is magát. inkább a konkrét sztorik köhögése tűnt fel, kevésbé voltak érdekesek, akár a főszálról, akár a mellékszálakról volt szó. szóval a visszaesés egyértelmű volt, egy idő után zoom sem nagyon izgatott. (és, ha már odafent kiemelésre került, nekem killer frost nagyon erőltetett. mármint az, ahogy panabaker elképzeli hogyan kell gonosznak lennie. jópofa a kontraszt, de nekem nagyon erőlködősnek tűnik.)

mSO - 2016. 05. 27. 23:03

Ja, a reunion sajnos nem kicsit erőltetett volt, bár nem mehetettek el nélküle… viszont a végén az a DagiFlash :) Nem tudom, nézték-e meg a felvételeket mielőtt adásba került… mint valami rossz cosplayes, még a tökfödő is csálén állt rajta.

A time remnant és feláldozása is elég Flashpoint Paradox erőlködés volt.

Ami tetszett: Jesse – végre egy hasznos és jól kinéző női szereplő, aki nem sablonos. Killer Frost szerepét tényleg jól hozta. Cisco (többnyire), különösen amikor az alteregójával volt.

Iris tényleg rettenetes. Néha Cisco is kezdett erőlködősen beszélni – lehet, hogy ezeket a sorokat írják neki, a többi jól eltaláltat meg ő imprózza ott helyben?

Amennyire működött Jayként és Zoomként, annyira nem működött az ál-Jay alakítás.

zsedan - 2016. 05. 27. 23:05

Egyetértek, nagy esés volt idén, és a flashpoint bedobással szerintem szó szerint csak dobálóznak, túl sok mindent érintene.
A gond nekem, meg szerintem másoknak, hogy már csak a csatorna húzásait látják mindenhol, mintsem az átélhető sorozatot.

mSO - 2016. 05. 27. 23:06

Wallyból még lehet bármi később… Ciscónak sem jött elő jó ideig a tehetsége, pedig ő komolyabb löketet kapott.

Cardas - 2016. 05. 27. 23:34

úgy voltam vele, ha jó évadzárását kap, amiben nincsenek azok az idegesítő elemek, amik eddig voltak, akkor folytatom (a 100 ugyanígy, de megmenekült épphogy), de ez a zárás csak rátette az aranyra a málnát.
megint körbe körbe kell futnia, és akkor mindent rendbe hoz. Univerzumokat ment meg a körbe rohangálásával. ennél sügérebb, együgyűbb, unalmasabb megoldást el se lehetne képzelni. miért van az, hogy ahányszor valami hatalmas dolgot kell megállítani, csak futkározni kell körbe, és a tudomány mindig az oldalára áll? és a Flashpointos lépés eszméletlenül értelmetlen volt, semmi sem indokolta hogy megtegye, vagy csak én nem érek fel a sorozat magasztos értelmi szintjére, hogy átjöjjön a karakter mélysége. pocsék volt, kasza, és nem fogom visszasírni. ezzel az egész CW univerzumot dobtam szép fokozatosan, már csak az IZombie és a Gotham maradt DC-ből ami értelmes. remélem nem romlanak,mert azok nagy kedvencek továbbra is.

519 - 2016. 05. 27. 23:54

Lassan annyi Flash lesz abban a nappaliban, hogy lépni sem tudnak majd, nem hogy futkározni. :D Nem tetszett a zárás, mint ahogy az évad 90%-a sem, pedig milyen jó lehetett volna! Alapból, Wellsék terve elég hülyén vette ki magát azok után, hogy Cisco a rész elején mondja, hogy Zoom bármikor utazhat a dimenziók között (meg utána a revealnél is elmondja Zoom, hogy csak úgy magától átfutott E3 Garrick világába, még jóval a szingularitás előtt). Szóval, ezek után az a terv, hogy visszaküldik az E2-re, és rázárják a kaput, nettó hülyeség.

A zárással meg az volt a bajom, hogy akkor így a 21. rész baromi felesleges volt, elvégre Barry ott túllépett az anyja halálán, most meg akkor mégsem? Ha ennyire betett neki Henry halála, akkor miért nem őt mentette meg? Ha már annyi esze volt, hogy time remnantot szerezzen magának (btw, valaki el tudja magyarázni ezt a time remnantos dolgot, mert én már totál nem értem…), akkor miért nem előzte meg Henry halálát? Vagy miért nem ment vissza az évad elejére, és zárja be Jayt egy cellába? Ezért nem szeretem az időutazós cuccokat, és a Flashben lassan kezd túl sok lenni szerintem. A képregényeiben is _ennyire_ hangsúlyos része a sztorijainak? A Flashpointnál tudom, hogy igen, meg azon kívül is tudok egy-két sztoriról, de itt már szinte mindenre az a megoldás (kivéve azokban az esetekben, amikor tényleg lenne értelme. :D).

Engem amúgy nem idegesített Iris, sőt, kimondottan örültem, hogy végre egy sorozat, ahol legalább az egyik karaktereknél tényleg lehet érezni, hogy gyászolja a szerelmét, és nem jött össze rögtön az első alakkal 1-2 hónap után. Azt mondjuk aláírom, hogy a végén voltak gáz jelenetei szép számmal.

Pár részre még maradok, aztán ha marad ez a színvonal, akkor részemről csak akkor fogom folytatni, ha rákényszerülök. :\

Edrick - 2016. 05. 28. 00:03

Annyiban nem értek egyet a kritikával, hogy szerintem nem a Föld-2-es részek után kezdett el romlani. Jól emlékszem a szünet utáni kettő pattys (amiből a második RF volt!) és egy töltelék részre, és arra is, milyenek voltak a vélemények. Mert tényleg: Patty karakterének volt kémiája Barryvel, és emlékezzünk meg, milyen csúnyán bántak el vele az írók. Majd jött Reverse Flash az eredetsztorival, mindenki várta, mert RF mégis csak RF, és hát.. luftot rúgtak. Ezek után a két Föld-2-es rész még jó volt, mint ahogy az után is volt helyenként egy-kettő olyan pl. “Flash Back” ami jó volt, de összességében nézve a félévadot: valami tényleg elromlott. Az már csak nézőpont kérdése, hogy szerintem ez 3 résszel korábban történt, mint Earth-2. De tényleg nincs itt veszve még semmi, és hogy Oliver szavait idézzem: HOPE! ;)

nadivereb - 2016. 05. 28. 00:03

A törés az Earth-2 részek után teljesen egyértelmű volt, addig szépen épült az évad, volt feszültség. Utána pedig totál összecsapták a lezárást. Kár érte.
Viszont én bízom benne, hogy visszatérnek a helyes útra és megint egy jól átgondolt évadot kapunk jövőre. Nálam az évad összességben kb. 7/10, ami még mindig szórakoztató.

Tulazon - 2016. 05. 28. 00:26

a törés a retardált vasállarcos Jaynél volt, aki csak a kopogást ismeri, abból sem a morzézós fajtát, és az hogy betűket rajzoljon az üvegre az ujjaival teljesen atomfizika volt neki.

519 - 2016. 05. 28. 01:24

Egyébként nem lehet, hogy eredetileg nem úgy tervezték, hogy Jay lesz Zoom? Az elég sok wtf dolgot megmagyarázna szerintem.

apost - 2016. 05. 28. 04:33

Még bőven nézős, de ez a drámázás, az idei rekord szintű értelmetlenségek és amit leműveltek zoommal a végére, csalódás volt.

Iris nem volt rossz, egy-két dolgot kivéve. AZ nagy fájdalom volt, mikor úgy érezte, csak ő tudja kicsalogatni Barry-t a speedforce-ból.

Egyébként pont mint az arrow-ban, itt is a főgonoszok pontosan tudják, hol van a csapat búvóhelye, miért lepődik meg mégis mindenki, mikor támadás éri őket…azon kéne meglepődni, hogy még nem ölték meg őket…

Rammschein - 2016. 05. 28. 07:15

Jövőre bepróbálom az évadot, de ha marad ez a minőség, amit a végére produkáltak fájó szívvel fogom kaszálni pár rész után kaszálni, mert a 2 évadból 1,5 baromira bejött… de ez a vége, számomra katasztrófa. Nekem valamikor ott kezdett el romlani, mikor Patty-t kiírták… még utána az Earth 2-es részek jók voltak, de a többi nem.

Túl sok a fölösleges dráma, mind Barry mind a csapat részéről. Barrynek kellene egy pszichológus, mert amennyit ez lamentál…

Nálam mondjuk Iris is kiverte a biztosítékot, korábban míg Eddie volt, többnyire le se sz@rta Barryt, aztán most, hogy eltűnt, meg Patty is kiment a képből, hirtelen olyan erős érzelmeket kezdett táplálni Barry iránt, amit korábban nem, és hirtelen nem is értettem, hogy ez most honnan jött, mikor korábban úgy tekintettek egymásra mintha tesók lennének.

Arról nem is beszélek, hogy ez az időutazós scifi-vel csavarom a történetet annyira nem jön be, mint megoldások halmaza, mert unalmas, nagyon egyszerű fogás, és mert sokszor érthetetlenre csinálják, és elcseszik az írást.

Ha bejön ez az állítólagos Flashpoint paradox még nagyobb katyvasz lesz. De a nézőknél tuti elválasztó dolognak tűnik majd, hogy ki marad és ki nem, illetve emiatt mennyire esik a nézettség….

winnie - 2016. 05. 28. 07:31

“Nálam mondjuk Iris is kiverte a biztosítékot, korábban míg Eddie volt, többnyire le se sz@rta Barryt,”

azért ne túlozzunk, végig a legjobb barátjaként kezelte őt, a szíve majd megszakadt, amikor megtudta, hogy érzett iránta, de másba volt szerelmes, így romantikus érzelmeket persze, hogy nem táplált iránta. a mostani érzéseket is megmagyarázták pár résszel ezelőtt. de ő végig ugyanúgy tekintett rá, mindig is szerette, nem most kezdett el kötődni hozzá, vagy érzelmeket táplálni iránta.

Szula 25 - 2016. 05. 28. 07:32

519:
Ezzel hogy visszament az időben nem csak az anyját de az apját is megmenti a börtöntől és gondolja élhetnek majd mint egy normális család.

Egy kérdés ezzel a Barryvel aki most visszament az időben mi is lesz? Megszűnik vagy visszatér valami alternatív idővonalra?

Ambriel - 2016. 05. 28. 08:16

A kritika minden szavával egyetértek. Az első évadban éppen azért szerettem a sorozatot, mert nem volt túl tolva a dráma. Sajnos az évadzáró után sejtem, hogy a 3. évadban ezt csak fokozni fogják.
A “kisujj-eskü” nálam is kicsapta a biztosítékot. Elengedik a túszt, erre Barry betartja az alkut? Ilyet normális ember nem tesz! Utálom, ha egy sorozatban olyan döntést hoznak, ami életszerűtlen.
Zoom… Róla mit lehet mondani? Lehetett volna egy igazán badass ellenség, erre kap egy ilyen nevetséges sztorit.

Sajnálom a sorozatot, amiért elkapta majdnem az összes CW betegséget (a szerelmi háromszög még hiányzik). :(

519 - 2016. 05. 28. 10:07

Szula 25: igen, ez így igaz. És engem is érdekelne, hogy mi lesz vele, mert az egyik Flash a nappaliban eltűnt, de akkor neki is el kellett volna, nem? Meg ha visszatér a már megváltozott saját idejébe, azzal se nyer kb. semmit, mert neki a régi emlékei maradnak meg, és hiába lesz életben az anyja, semmire se fog emlékezni abból, hogy milyen volt felnőni a szüleivel, de akkor meg szerintem elég nagy árat fizetett a kb. semmiért. Legalábbis, ha a 2. évad 17. részéből indulok ki. Meg akkor így a jövőben két Barry lesz? Egy, akiből Flash lett, meg egy másik, akiből nem, vagy majd csak 2020-ban?

Pibanto - 2016. 05. 28. 10:20

Szépen halad az Arrow színvonala felé a Flash. Elhitetik, hogy a harmadik évad majd újra jó lesz, de ugyanez a fostenger lesz. Egyértelműen megérett a kaszára a sorozat nálam. Amikor Jay felvette a Flash ruhát úgy nézett ki, mint egy Tesco gazdaságos szuperhős… Szánalmas volt és kínomban nevettem már csak. Azon gondolkoztam, hogy ez hogyan harcolhatott bárki ellen…
Felesleges drámázások, gyenge párbeszédek, röhejes harcjelenetek. Olyan, mintha az Arrowról beszélnék. Egyszerűbb lett volna, ha ezt is, meg azt is az első évad után abbahagyják. Dühös voltam, mert elpocsékoltam erre a második évadra majd egy napot az életemből, ha úgy vesszük.

Rammschein - 2016. 05. 28. 10:29

winnie: lehet, hogy én látom rosszul, mindenesetre a kémia közte meg barry között 0… ellenpélda meg Patty… azt el is felejtettem egyébként megemlíteni, hogy Caitlin játéka is mennyire rossz.

_Peter - 2016. 05. 28. 10:53

Zoom az első felében amilyen félelmetes ellenfél, olyan unalmas lett a tavaszra. Az egész üzletelnek cserkész becsszóra, elrabolja Caitlint, elengedi Caitlint, elrabolja Joe-t, Henry-t, gyere versenyezzünk, gyere állj át az erő sötét oldalára…

Klassz Patty-t elpaterolták zsaruként, nem avatták be mert aggódás, idegesítő Iris megy velük akciózni?

Nulla kémia köztük, annyiban mentem fel Iris-t játszó színésznő a Föld2 szerepben már jobb volt, tehát igazából az írók sara az igazi karaktere.

Nagyon gagyi és felesleges hetimeták és ahogy írtátok a körbe szaladgálás legtöbbször a megoldás. Barry okos, gyorsan elolvas könyveket ezt mutatták. Eligazításon mindig kérdi Barry mi legyen a terv. Ott van Harry, Cisco, Jesse, Caitlin együtt mennyi IQ és akkor néznek: Mit csinál Barry? Fut körbe! Miért? Insert random halandzsa.

Én nem szeretem mikor CW módra az egekbe emelik a tétet amit csak valami banális megoldással lehet megoldani. Máskor egy metával alig bír el a csapat, most a metainvázió egy perc alatt megoldva.

A régi Flash-ből a rövid reunion jó volt. Wally-t vagy korán hozták be, vagy jobban kellett volna kezelni. Fele jelenete csak annyi volt a szobájába küldték amíg Iris hősködik.

Harry-Cisco király ahogy osztják egymást. Jesse lehetett volna többet, jó volt a casting.

_Peter - 2016. 05. 28. 10:55

“Zoom… Róla mit lehet mondani? Lehetett volna egy igazán badass ellenség, erre kap egy ilyen nevetséges sztorit.”

+1 nagyon durván mutatkozott be, aztán mi lett belőle… a Reverse Flash sztori sokkal jobban fel volt építve.

torjack - 2016. 05. 28. 11:12

Sajnos ez a sorozat is elkapta a CW vírust…kár érte. Mindig is produkált kínos pillanatokat, de itt a végére nagyon túltolták a biciklit. A végén bedobott Flashpointtal meg alighanem túlvállalták magukat. Annak hatnia kellene erősen a testvérsorozatokra is, nem tudom hogy tudják értelmesen összehozni ezt immár 4 sorozatban. Illetve meglehet oldani, ha az egészet az évadnyitóban lezavarják, de úgy meg sok értelme nincs.

fireblade - 2016. 05. 28. 11:23

@torjack:

Nem lesz az gond, majd megjelenik egy újabb Barry és simán megakadályozza a mentést..mert ez itt ilyen egyszerű
és máris lőn rend..és értelem meg logika
aha..a készítők tompa agyéban :)
és kaszáltam a sorozatot..
szomorú az, hogy egyetlen minimálisan elfogadható képregényes sorozatot is képtelenek csinálni..

Spyblat - 2016. 05. 28. 11:26

Nyilván érezni lehetett, hogy a koncepció kissé recseg, de én még mindig szeretem.

Ami nálam nagyon hülyén vette ki magát, az azok a jelenetek, amikor Barry beadja a derekát valami faszságra, miközben ott áll mellette Zoom (pl, mikor átadja a képességeit, vagy a végén a verseny), ahelyett, hogy egyszerűen nekiesne és elkezdené ütni. Kérdem én, miben különböztek volna ezek, mint bármikor, amikor nekiálltak bunyózni?

Egyébként eleve annyira össze-vissza kezelik az egész idővonalasdit, (elég arra gondolni, hogy Zoom állandóan kinyírja magát). Plusz ugye az első évad végi halál után sem változott semmi, idióta teória ide vagy oda. Szóval én még azt is könnyen kinézem a készítőkből, hogy valamilyen módon megint minden a régiben marad. Ha pedig nem, akkor azt elég záros határidő alatt, fel fogják oldani.

Oldern - 2016. 05. 28. 11:46

Winnie: Arról megfeledkeztél volna, hogy az S1 végén UGYANEZT csinálta Barry? Vagy hogy két résszel korábban épp a Speedforce magyarázta el Barrynek (sőt: fogadtadta el vele), hogy ez így nem fog menni?

Nulla karakterfejlődés…sőt: visszafejlődés.
Bár az is fejlődés, a jobb drámákban, csak hát ez CW, és nem a Flash főszereplője fog darkosan rohanni a pokol felé.

torjack - 2016. 05. 28. 12:02

“szomorú az, hogy egyetlen minimálisan elfogadható képregényes sorozatot is képtelenek csinálni..”

A Netflix eddigi sorozatai rendben vannak. Kikupálódott az Agents of SHIELD is, még a Gotham is elmegy szódával.

Viszont a CW sorozatai…nagyjából megalázzák az alapanyagot.

Kk - 2016. 05. 28. 12:49

Szerintem Wally lesz a 3. evadban a Flash, miutan Barry megkavarta az idovonalat, o pedig az idolidercek elol fog menekulni.

Silver-sama - 2016. 05. 28. 12:53

Nálam az 1.évad 8/10, 2.évad 7/10.

A logikai bakikat meg tudom bocsájtani a sorozatnak. A szerethető színészek, a szuper erő, maga a koncepció… úgy szeretem :D.

Megvannak a hibái, de örülök, hogy így is legalább ennyi van. Mármint, ezen kívül hány másik igazi szuper képességes sorozat van? (SHIELD-et most ne vegyük már figyelembe, mert az csak a 2.évadtól kezdet ‘felszállni a talajról’, de még mindig azt mondanám, hogy túlnyomórészt földhözragadt, Inhumans-ek ide vagy oda. A Supergirl meg egy vicc, na… :D)

A másik a karakterek. Flash-ben mindenkit lehet szeretni (még Iris-t is XP). Mindenkiért lehet aggódni, sírni (pl én úgy sírtam, amikor Zoom megölte Barry apját :(. lehet csak én vagyok így vele, de a kevés szereplése ellenére is úgy megszerettem és sajnáltam)
Többi képregény sorozatban meg csak örülni lehet, ha valaki meghal XD (Laurel halálakor sikítottam örömömben ^^) meg én mindig azért szurkolok, hogy hátha meghal valaki. Arrownál maradva, bárcsak Felicity, Diggle, meg még Speedy is (annyira jelentéktelen számomra, hogy az igazi nevét még meg se jegyeztem Oliver húgának… ja, nem is, megvan, THEA!! pár perc gondolkodás után csak eszembe jutott :D) menne a francba, aztán kapna Oliver valami rendes, szerethető, nem nyavalygó társakat. De tudjátok mit, Oliver is mehet a francba, és vegye át valaki a Zöld Íjász szerepét XD. SHIELD-del is ugyanígy vagyok, megd*gölhet mindenki. Többi sorit meg nem említem meg.

Összességében, ami leginkább lehúzta nálam az évadot, hogy MINDENT megismételtek, ami az 1.évadban történt, továbbá, kevés volt az új metahumán nekem, és Earth 2-re is jobban kiváncsi lettem volna.

A 3.évadtól igazán azt remélem, hogy a Flashpoint Paradoxonnal csinálnak valamit, szépen kibontják, nem az, hogy már az 1.részben lezárják, oszt csókolom…

energy - 2016. 05. 28. 13:05

Számomra akkor kezdtek tönkremenni a dolgok, amikor Jay lett Zoom, legalább ha egy másik világból jött volna, vagy egy telenovellás ikertestvér, még az is jobb lett volna! Ezzel eljátszották ugyanazt, mint az első évadban….
Aztán meg jött ez az őrült vonal, amikor annyira kifacsarták a karaktert, hogy a néző csak nézhetett: Hogy nem vette észre sem Jay Garricknél, sem Zoomnál, hogy eszelősök?! Mert lehet, hogy Zoom gonosz volt és kegyetlen, de soha nem néztem volna ki belőle azt, amit az utolsó részekben hozott!

Ahogy Barry tervei csődöt mondtak (Nem hallgatott Wells-re, meg senki másra sem! egyik hülyeség a másik után… Visszasírtam Eobard Wells-ét, amikor még működtek a tervek és észérvek! Rossz volt nézni! Itt kezdtem áttekerni a részeket.), ahogy elvesztette az erejét… Mit elvesztette?! Lemondott róla!

A maszkkos fickó kiléte nem lepett meg, miután kinyírták Barry apját, az meg egyértelmű volt már a kezdetektől, hogy nem merik megcsinálni, hogy az igazi Jay Garrick egy pszichopata tömeggyilkos.

Engem már nem lepett meg a vége.

Ezek után már az sem vágott volna földhöz, ha kaszálják!

Boci - 2016. 05. 28. 13:20

Kevésbé lett jó, mint az első, de hátha kezdenek valamit a 3. évadban. A kérdés, hogy ezzel a paradox helyzettel jó felé, vagy ismét rossz felé indul a dolog.
Én kifejezetten nem várom a Supergirlt ebbe az univerzumba. Supermant sem komálom már igazán, csajos koppintása meg kifejezetten idegesít látatlanul is…

Gate - 2016. 05. 28. 13:27

Nem értem a fanyalgást komolyan. Számomra teljesen rendben volt az egész évad, ugyanúgy tetszett mint az első. Több volt a logikai hiba és Zoom elég felemásra sikeredett az tény, de ezeket abszolút el tudtam nézni mert lekötött a történet. Várom nagyon a 3. évadot.

Shyllard - 2016. 05. 28. 14:19

Az alkudozások röhejesek voltak, de amúgy még mindig nem volt rossz egy évad. A Kevin Smith-es epizód meg külön príma példa volt minden szempontból, specko ott volt az, hogy Irist is megkedveltem valamennyire, épphogy mielőtt lecsúszott volna Laurel szintjére.

jessm - 2016. 05. 28. 14:47

Barry visszafutása abba a túlzsúfolt szobába , ahol már lassan megse lehet mozdulni. Nagyon durva volt.

Tudom, hogy sokan nem bírják Felicityt, de az Arrowban legalább bátrak voltak az írók és nehezen , de lecserélték Laurelt akivel 0 kénia volt és most már meg is szabadultunk tőle. Iristól nagy bánatomra, valahogy nem tudunk megszabadulni. Pedig a lehetőség meg volt Patty személyében. . Gondolom 2 sorozatban nem merik meglépni, hogy lecserélik a fő párt. Az baj, hogy nem tudnak mit kezdeni Iris, csak nagy romantikus beszédek idején jelenik meg, és kb úgy érzem semmitnem tesz hozzá a csapathoz.

Caitlin karaktere is teljesen kuka, már azt várom, hogy őt mikor írják ki, ha már Iristól nem szabadulunk.

Wally nekem nem bökte a csörömet, az ő jelenléte nekem tetszett, bár tény , hogy nem használták valami jól.

Kicsit eröltett volt a másik Harrison Wells sztori is , de szinész miatt elviseltem.

Nekem a gyengesség igazán King Shark epizód után volt,meg Diget szeretem.

Jay/ Zoom tényleg nagy csalódás volt, hogy egy hős örült szerelmest csináltak belőle, pedig az elején félelmetes volt. Tényleg egy kicsit olyan érzés volt, mintha ecc- pecc- kimehetsz -vel döntötték volna el ,hogy ki lesz Zoom.
Amugy én ugy értettem, hogy Zoom nem tud utazni, csak a breech nyitva van , amit Cisco ujra megnyitott, viszont ha bezárják E-2 , akkor nem onnan mozdulni…

De 15 rész után Barry annyit sírt és annyi touching momentet élt át, hogy meg is néztem, hogy nem egy telenovellát nézek-e, de nem mert ott legalább a fő páros között van kémia.

Flash paradoxon dolog csalódás volt, hogy most lépték meg, de talán ez javít a követkeő évadon, szóval csak ezért nem kaszálom, hogy meg tudjam mit hoznak ki ebből.

bandido - 2016. 05. 28. 16:01

Danielle Panabaker nem egy színésztalentum az biztos.
De, hogy Killer Frost kéne jobb lenne az nem igaz. Pont, hogy úgy a rosszabb szerintem. Rettenetes arcjáték és egy az egyben ugyan az a hanglejtés, beszéd mint amit Wentworth Miller csinál a legends of tomorrowban. Mintha ő lenne a női változata.

Amúgy fura, hogy mindenki Irist fikázza holott szerintem nincs vele semmi gond. Wally az aki nagyon kilót. Erre szokták mondani, hogy, Vele is csak többen vannak.

Hádész - 2016. 05. 28. 16:57

A fináléban Barry ultra ellenszenves volt. A cliffhanger meg nálam felér egy kaszával.

519 - 2016. 05. 28. 17:03

jessm: arra gondolsz, hogy ha valahol van egy nyitott breach a két világ között, akkor Zoom bárhol át tud jönni, de ha nincs, akkor meg seholsem? Csak mert ha jól emlékszem, a CCPD-nél nem volt breach, mégis nyitott egyet. Meg Zoom maga mondja, hogy a Velocitytől olyan gyors lett, hogy magától át tudott futni az E3-ra, és akkor még a szingularitás sehol se volt.

Btw, amikor a 18. részben Cisco nyitott egy átjárót, azt miért nem zárták be? Ha egyből nem is, később miért nem mentek oda, hogy Cisco bezárja, vagy miért nem dobtak be oda is egy olyan bombát, vagy mit?

steelwolf - 2016. 05. 28. 18:06

Jó h Barry megváltoztatta az idővonalat, akkor kihatással lesz az Arrowra is! Hála isten nem Stephen Amell lesz az íjász (hanem Manu Bennett)!

jessm - 2016. 05. 28. 19:13

519: Nem igazán magyarázták el, de abból gondoltam, hogy szerintem szingularitás után járt be más világokat. Plusz amikor Cisco megnyitotta a kaput nem tudom melyik részben , akkor Zoom roppant örült neki. Innen gondoltam , hogy ha nyitva van a kapu , akkor azt bárhova megynitja , ha meg nincs akkor marad helyben. Legalábbis én így értelmeztem a látottakat és elhangzott fél mondatokat . Különben semmi értleme nem lett volna Cisco tervének , ha nem így lenne.

energy - 2016. 05. 28. 19:24

@jessm
“Plusz amikor Cisco megnyitotta a kaput nem tudom melyik részben , akkor Zoom roppant örült neki.”

Akkor még nem kapta meg Barry erejét, utána már képes lett rá.

Alex - 2016. 05. 28. 19:30

Borzaszto gyenge lett az evad masodik fele sajnos. Az elso fele elment egy jo 7/10-re, masodik fele maximum 4 pont.

519 - 2016. 05. 28. 20:45

jessm: Jay azt mondja Joe-nak az évadzáróban a Velocityről, hogy “It made me faster than I ever thought possible, fast enough to break the dimensional barrier, fast enough to run to other universes, other Earths.” Szóval ez alapján Barry gyorsasága, meg Reverb nélkül is képes volt utazni a dimenziók között. Cisco meg azt mondja a rész elején, hogy “The man can crack open breaches to Earth-2.” Mondjuk lehet, hogy ezt úgy kell érteni, hogy csak az Earth-2-re tud kapukat nyitni, onnan viszont nem. De attól még átfutni más dimenziókba át tud. … Barry állandó szenvedései helyett igazán fordíthatták volna az időt arra, hogy elmagyarázzák ezeket a dolgokat a csekély értelmű nézőknek is. :\

Tommi - 2016. 05. 28. 22:29

Attól hogy Barrty meg menti az anyját, még 10-15 évvel később ugyanúgy elmegy a hajóútra Oliver és ugyanúgy hajótörést szenved :)

jessm - 2016. 05. 29. 14:17

Hát igen egyáltalán nem magyarázták el ezeket. Mikor vette be velocityt, mikor találkozott a másik flashvel , a szingularitás előtt vagy után? Meg persze azt se magyarázták el miért müködött volna a csapat terve. Helyette csak találgatni lehet. A 3. évadra össze kell szedni magukat az íróknak.

519 - 2016. 05. 29. 14:38

De, az kiderül, hogy Jay-jel a szingularitás előtt találkozott, és a Velocityt is az előtt használta:

Jay: When I got struck by the dark matter and electricity, I became Zoom, the fastest man alive. Wasn’t long before I had this Earth on its knees. But it wasn’t enough. I wanted more. I wanted to be faster. So I created a speed drug. It made me faster than I ever thought possible, fast enough to break the dimensional barrier, fast enough to run to other universes, other Earths. And then, one day, on one of those other Earths, I discovered him. That was right about the time I discovered something else too. All that V-9 I’d been injecting into my system had a little side effect. I searched for a cure. I tried everything. I even tried to manipulate the Speed Force, but let me tell you, the Speed Force, the Speed Force does not like its rules being broken. Now it’s been sending its enforcers after me ever since.
Joe: So you brought him here to steal his speed.
Jay: I tried, but it wouldn’t take. But then the skies parted, and I saw Barry, and then I stole his speed. I won. I beat the rules of the Speed Force.

Vagyis Hunter Zoom lett -> elkészítette a Velocityt -> elég gyors lett ahhoz, hogy utazzon a dimenziók között -> megtalálta Jayt és közben rájött, hogy haldoklik -> szórakozott a speed force-szal, mire az elkezdett time wraith-eket küldeni utána (akik valamiért egy évig rá se bagóztak, pedig nem nagyon rejtőzködött, még csak át se ment egy másik Földre :D) -> elkapta Jayt és bezárta, hogy majd elvegye a gyorsaságát, de nem sikerült -> szingularitásban meglátta Barryt, tőle pedig sikerült elvennie a gyorsaságát.

Alexejevic - 2016. 05. 29. 21:41

Szomorúan írom ezt, mert nagyon nagy DC rajongó vagyok és a sorozatokat is nagyon szeretem/szerettem. De be kell látni, hogy Berlantiéknak meghaladja a képességeit ez az univerzumépítés. És ez leginkább a LoT-ban és az Arrow 4. évadában csúcsosodott ki. Én már nem is akadok ki azon, hogy iszonyúan túl van tolva a dráma (CW), mert legyen…De legalább ne lenne a túltolt dráma totálisan érdektelen és logikátlan. Gondolok itt Oliver és Barry (ATOM-ot hagyjuk is) folyamatos vívódására. Ha végre összejönnek a kiválasztott leányzóval, az maradjon is úgy és próbáljanak már olyan epizódokat és történeteket összerakni, aminek értelme is van.
Zoom egy iszonyú jól felépített főgonosz volt, be lett mutatva a Föld-2, érthető volt a motiváció…De aztán…Mint egy hisztis bohóc, aki egyszerűen csak versenyt akar futni…:D:D Mi van??? Aztán miért is engedi el Caitlint? Csak úgy? Igen… Barry-nek 46 epizód sem volt elég ahhoz, hogy rájöjjön, hogy kicsoda is ő, mekkora felelősséggel is jár ez, valamint miért nem szabad azt tennie, amit.
Flash papa is meghalt, de még sem, mert persze, hogy nem engedünk el egy halott karaktert sem a CW univerzumában:D A két fiatal “villámütött” fiatalból sem lettek gyorshajtók…Hihetetlen.
Majd gyakorlatilag a készítő trió bohócot csinál önmagából…Gyakorlatilag kikukázzák az eddigi 2 évad eseményeit a Flashpoint sztorival. Mindenki megnyugodhat, biztosan nem fogják megcsinálni, mert nem tudják… Egyrészt a nagyfiúk (Batman, Superman, Aquaman, WW) nélkül totálisan nevetségesen hatna, valamint ez a 3 bohóc nem tudná végigvezetni a történetet élvezhetően. Szóval szerintem totális zsákutcába értek Berlantiék, mert ebből nem tudnak jól kijönni. Ha kitörlik az eddigi idővonalat, gyakorlatilag az elmúlt 4 év Arrow és 2 év Flash totálisan felesleges volt. Ha meg nem lesz hatása semmire, az vicc lenne…

Szerintem ideje lenne visszatérni az eredeti felállásba (Flash maradjon Central City-ben, Oliver Star City-ben…) Csak mivel nyomni fogják a crossovereket, számomra minden “szimpla” rész hiteltelen lesz.

Egy dologra vagyok nagyon kíváncsi, hogy Supergirlt hogyan fogják beinvesztálni ebbe az univerzumba. Remélem nem Föld 3-as lesz, mert akkor kaszálom az összes sorozatot…

GodBadka - 2016. 05. 30. 11:12

Supergirl a Föld 3-végtelen világon van a Flash világából nézve.

Patty karaktere jó húzás volt, de a kiírása így természetesen nem. Az évad második fele igencsak sántikált és a cliffhanger fájdalmas volt.

Na minden.

May the speed force be with us. Legalább lehetett nevetni valamin.

GodBadka - 2016. 05. 30. 11:13

Föld 4-végtelen. Föld 3-on nem igazán lehet. Mert csak hallania kellett volna az apu flashről.

Marianna - 2016. 05. 30. 14:07

Nekem az évad elejétől kezdve elég hullámzó volt a szezon. A túlzásba vitt dráma nem igazán zavart, inkább a sztorival voltak problémáim. Amilyen jónak hittem Zoomot, hogy az évad 2. felében túlságosan félremenjen. Azon nagyon fennakadtam, hogy csakúgy odaadja az erejét Zoom-nak Barry. Cserkész becsszó? Iris nem idegesített, sőt még Barry-vel is elmentek, ettől függetlenül az írók a bővebb párosuktól kíméljenek meg. Emellett totálisan feleslegesnek érzem utólag Pattyt, aki valószínűleg nem is fog visszajönni, pedig imádtam. Minden megvolt benne, hogy még pár évadig elnézzem. Caitlint még mindig nagyon csípem, de valami normális szálat végre adhatnának neki. Aki az évad szempontjából szerintem pozitív csalódás volt Jessien kívül (tényleg nem klisés) Cisco neki eltalálták a képességfelfedezését. Nekem tetszett a finálé, mert Barry végre “egyedül” lenyomott egy ellenséget, még a cliff is bejött, de remélem, hogy a többi szériára nem lesz különösebben hatással, bár a logika azt diktálná. A következő etapra kérem vissza a humort, kevesebb dráma és Iris-Barryt sem szeretnék. Barrynek valamivel több humorérzéket.

John - 2016. 05. 30. 16:49

Hello
Nos ide is elérkeztunk, vége a 2. évadnak is. (Szélfújás) A helyzet az, hogy én ennek az évadnak az elejét már nem tudtam hová tenni. Például, Eddie ugye lelotte magát hogy Eobard kitorlodjon az idosíkokbol ennek ellenére a szezon elején ha jol emlékszek a Reverse-Flash mégis feltunik ami azt jelenti hogy Eddie hiába lotte le magát, abszolút semmi értelme nem volt. Hunter Zolomon nekedm nagyon bejott mint Zoom, sot a végén az idolidércek által ezkozolt átváltozása (Blak Flash?) is nagyon menore sikeredett, de az, hogy Jay Garricknek álcázva magát kvázi újra kijátszották azt a lapot hogy “En leszek/vagyok a mentorod Barry, de a háttérben jol átváglak” így Eobard Thawne után igencsak bénának tunt, de leht hogy csak nekem. Ertem, hogy elohúzták a kalapbol Wally Westet, meg azt is értem hogy nem lehet belole rogton gyorshajto, de azt nem szopom be hogy a 2. részecskerobbanás alkalmával semmi hatás nem volt Wally-ra, akibol tudjuk ki lesz majd egy nam, ha lesz. Nem azért mondom, de nekem ez a Barry is eléggé takonynak tunik, csak afféle bodzafa vékonyságú izom mínusz gyerek, aki egyáltalán nem hasonlít a képregénybeli karakterre. A szerkoja meg rohejes. A maszk meg a villám embléma az egyetlen dolgok amik értékelhetok. De hogy ne csak rosszat mondjak rola, az 1. évad fináléban mikor Barry visszamegy eloszor hogy megmentse az anyját aztán az ajto mogul kikukucskálva meglátja jovobeni énjét, aki valahogy nagyobb darab és élénkebb voros szerkoban van, na akkor jott be igazán ez a Flash dolog. Valoszínuleg soha nem fogunk olyan szerkot látni Barry-n a sorozatban. Hála a DC megosztott univerzumának, ami gondolom inkább lesz képregényhu, mint a sorozat. Huh, eléggé elkanyarodtam a 2. évadtol, aminek az eleje, kozepe és a vége se nagyon tetszett. Az elejét már írtam, a kozepe pedig azért nem tetszett, mert szerintem Zoom túl hamar fedte fel a kilétét, a vége meg hogy “Anyuci nélkul nem tudok élni, ezért meg kell mentenem” pedig nagy hulyeség volt. Hát nem tudom, ha megint az lesz, mint a második évad elején hogy a 3. évad elején semmi sem fog változni, akkor azt uzenem az íroknak hogy: KAPJ@K BE!
Na nagyjábol ennyit akartam írni.
Csá

Silver-sama - 2016. 05. 31. 17:50

Semmi Flashpoint nem lesz itt… lesz vmi rossz világ, Barry ráeszmél, hogy ez így nem jó, és vissza is csinálja vhogy a dolgot már az 1.részben. Másnap meg az Arrow mehet simán, ahogy mennie kell.. xD (mert ugye Flash kedden van, Arrow meg szerdán)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz