login |

Bloodline: kezdett a 2. évad – írta Gevin

2016. 05. 29. 21:35 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

(A sorozatról remélhetőleg lesz évadkritika, szóval érdemes spoilerek nélkül, általánosságban kommentelni, ha már végignéztétek.)

Csak a szél fúj Florida Keys partjainál. Az este csendes, villanypóznák sárgás fényei suhannak át az éjszakán. A sós, párás, fülledt levegőbe valami más is vegyül. A bűntudat lassan, szellőnként lopózik az aranyló napsütés, a meleg homok, és a napszemüvegek birodalmába. Arcok, nevek, helyek, mondatok, apák és fiaik villódznak a Rayburn-testvérek agyában, mint egy fényképező vakuja, amely minden egyes villanással pengeként vág a lelkükbe, hogy kiszivárogtassa az igazságot.

Ahogy a gyönyörű plakát mondja: az emberek meghalnak, a titkok nem.

Bloodline - 2x01-02

Minden egyes képkockából, komor arcvonásból, lehúzott italból és telefonbeszélgetésből úgy süt a feszültség, hogy az embernek hányingere lesz. Megfájdul a gyomra, elszívna egy cigit, meginna egy felest. Ezeknek az embereknek lelkük van, amely lépten-nyomon figyelmezteti is őket arra, hogy amit tettek, az nem megbocsájtható.

Bloodline - 2x01-01

Minimális spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

John az egyedüli (az első rész alapján), akinek homlokráncaiba egyelőre a gond úgy vegyül bele, mint egy probléma, amit mielőbb meg kell oldani. Kevin meg is kérdezi tőle, hogy nem érzi-e magát bűnösnek, amire ő csak annyit mond, hogy nem gondolkodhat így. Ahhoz, hogy együtt élj azzal, amit tettél, meg kell változtatnod a gondolkodásodat. John tisztában is van ezzel. Nem véletlen, hogy Danny fia, számára pusztán fenyegetés, nem családtag. Mindenki akar valamit.

Bloodline - 2x01-03

Egyértelmű volt, hogy a második évad főszereplője John lesz, és bár Danny nélkül nyilván semmi sem ugyanaz, de a bűnös testvér morális deformációja, titka megőrzése és várható együttműködése a helyi maffiával izgalmas második évadot ígér.

De a múlt visszarúg. Mindig azt teszi. Az első részben ugyan, ezt meglehetősen kevésszer és majdhogynem teljesen semmitmondóan műveli, de végig ott pulzál a háttérben. Ben Mendelsohn csupán néhány percre tűnik fel a vásznon, hogy füstöt okádjon a véres lelki sebekre. Az epizód aljas kis cliffhangere és (állítólagos) fia felbukkanása garantálja, hogy ez a későbbiekben többször megismétlődjön.

Bloodline - 2x01-04

Sajnos, ahogy az várható volt, Mendelsohn hiánya érezhető, és a fiát alakító Owen Teague nem túl meggyőzően (bár tűrhető középszerűséggel) próbálja pótolni az „apját”. A többi színész azonban az első évad kiváló színvonalát magabiztosan tartja a kezében, sőt, a megbabonázóan gyönyörű helyszín továbbra is kulcsfontosságú szerepet tölt be és szállítja a hangulatot.

Mindhárom testvér bűnös. A kérdés csak az, hogy a fülledt eső elég erős-e, ahhoz, hogy belemossa titkukat a szürke, ragadós mocsárba.

17 hozzászólás Ne habozz!

Leonie - 2016. 05. 29. 23:12

Felénél tartok, és az a helyzet, hogy a családi dráma jellegét teljesen maga mögött hagyta a sorozat, és abszolút a bűnügyi vonal dominál. Ennek megfelelően viszont sokkal pörgősebb és tempósabb lett a cselekmény, nekem továbbra is nagyon tetszik, iszonyú izgalmas szvsz. Mendelsohn viszont fájóan hiányzik, ez tény, sokkal több flashbacket is elbírt volna a történet. (Owen Teague azért nem semmi casting, még mindig elámulok, hogy mennyire hasonlítanak…)

gd42 - 2016. 05. 30. 02:29

Nem volt rossz évad, sőt a vége jobban tetszett, mint az előzőé, de végig arra számítottam, hogy többen elnyerik végre büntetésüket. Kicsit fura volt az évadzárás, nekem ez hiányzott. Viszont a lezáráson kívül nem tudom maradt-e benne még egy évadnyi szufla, hacsak nem lesz a harmadik még rövidebb.

Mordekai - 2016. 05. 30. 10:18

Tökéletes nyári dara.

Bár az első évad végi cliffhanger-től a falra másztam, nem bírtam megállni, hogy ne folytassam, ahhoz túl minőségi a Bloodline. Végülis ahogy megoldották a sztori tovább csavarását, az teljesen rendben van.

Tetszik, hogy Mendelsohn még “halála” után is elég sokat szerepel.

Nekem most úgy tűnik, hogy még egy tesó megy majd a levesbe…

wellwellwell - 2016. 05. 30. 16:39

Ha tavaly nem lett volna Ben Mendelsohn…
…akkor ez az évad önmagában is megállná helyét. jól bontakozik ki az aftermath történet, van feszültség is, de az a lebukás veszélye, nem az a szívbemarkoló, belülről jövő gyötrelem, amit Danny hozott a történetbe.
ami leginkább fájó, hogy a halála után is kaphatott volna masszívabb jelenlétet, de ehhez sokkal több és hangsúlyosabb flesbekk kellett volna. nekem rettenetesen hiányzott az a megbabonázó fenyegetés, amit Dannyi jelentett, és ezt sajnos semmi nem tudta feledtetni. (pedig a fia is jó volt.)
végignéztem, kevintől a falra másztam, az évad is tetszett, de…
és ez a de ott is marad.

wellwellwell - 2016. 06. 01. 12:32

ja, a naptáramba is beírtam, mikor lesz az s2 premier. most az se érdekel, lesz-e folytatás.

gio - 2016. 06. 03. 02:22

jól oldották meg a nehéz feladatot, hogy folytassák Mendelsohn nélkül. más lett a sorozat, de ugyanúgy rettenetesen erősek a karakterek, főleg a nők.

a lezárás kurva idegesítő viszont, nem igaz, hogy miért nem lehet “vége” egy évadnak, nyugodtan lehetne folytatást illeszteni egy lezáráshoz is, ez hatalmas negatívum. viszont az út odáig zseniális volt.

említsük meg újra a tökéletes castingot. minden színész annyira testhez álló karaktert játszik olyan természetességgel és mélységgel, kizökkenthetetlenül, hogy szinte tényleg elhiszem, hogy “ők azok”.

“John Rayburn is a fuckin lie”, és tényleg, Kevin szétcsúszása és összekaparása, belső drámája kissé hullámzó színvonalon, de jól lett tálalva, Meg is nagyon jó… Sally fejlődésére nem jutott elég idő, keveset szerepelt, abból is túl sokat elvett az a kurva “sosem javul már meg a tusoló?”-vonal.

de összességében nagyon érdekes dolgok derültek ki a családról, akikről végül is szól ez a dráma, és külön jó pont még egyszer, hogy mertek változtatni, áthelyeztek bizonyos hangsúlyokat az első évadhoz képest, és egy újabb, jól működő formulát találtak.

részemről várom a harmadik évadot, kevés az ilyen jó, karakteres dráma.

kisanna - 2016. 06. 05. 13:50

zseniális volt ez az évad is, szinte hihetetlen, hogy el tudták érni a szintet, sőt, szerintem még rá is tettek eggyel…
nekem a végével sincs semmi bajom, de csak akkor, ha lesz harmadik évad…

Eny - 2016. 06. 05. 17:09

két nap leforgása alatt megnéztem,nem bírtam volna ki ha elhalasztom. izgalmas, jól összetett karakteres dráma.

nagyon várom,h berendeljék belőle a 3. évadot is.

Gevin - 2016. 06. 08. 00:30

Szkeptikus voltam, és a végére be kellett látnom, hogy megtartották a magas színvonalat. Mind családi dráma, feszültség, és krimi szempontjából. Bár nyilván utóbbiból került most bele több, az arányok felcserélődtek, de részről részre egyre jobban élveztem.

Gonosz befejezés nagyon, de bombasztikus évad.

winnie - 2016. 06. 08. 22:00

gevin: ha véletlenül kedved lenne a teljes szezonról is írni, akár kibeszélve, akár spoilermentesen ráerősítve a fentiekre, akkor tudod, hol találsz:)

kinga - 2016. 06. 19. 13:05

Na én is végignéztem… csatlakozok azokhoz, akik szerint bőven hozta az első évad színvonalát!
Az évadzáró jobb is volt, mint s01-nél, bár bevallom, erre picit számítottam a végén. Ettől függetlenül még ezerféle kimenetele lehet a sztorinak, és nyilván a karakterek is érdekesek.
Nagyon kíváncsian várom a folytatást!

idioty - 2016. 09. 28. 00:42

Az első évad kicsit unalmas volt. Persze a végére ért össze a dolog és akkor értettem meg miért is kellett az egész bevezető évad. Aztán a második évad első harmada nagyon jól ráépült az első végére, élvezet volt minden perc. A középső harmad nekem kicsit leült, de a vége ismét jó volt. Az utolsó 5 percben sem tudtam, hogy mi lest, hiszen annyi minden eshetőség fenn állt. Várom az utolsó évadot, legalább kapunk egy szép kerek történetet!
Amúgy durva végiggondolni, hogy mi miért alakult így:
SPOILER:
Anya elhagyja a családot -> gyerek kiakad vízbeful, tesót hibáztatják -> később tesó (felnő) pénzt kér, de vagy ő vagy a fia kapja meg, fiát választja -> emiatt tesó bűnöz -> börtönbe kerül -> fia csalódik benne -> felgyújtja a tesó(apja) üzletét -> tesó elveszti a maradék hitét -> ki akarja készíteni a családját -> és megölik.
Zseniális!

egy igazi szakember - 2017. 01. 12. 16:59

Ez az írás mindent elmond arról , amit gondolok a sorozatról, továbbra is zseniális.

Számomra abban rejlik a zsenialitása, hogy életszerű, következetesen építkezik, és mélységesen elgondolkodtat.

Sajnálom, hogy a harmadik évaddal véget ér, de így meg van a lehetőség egy nagyszerű zárásra.

Azért jelzi a társadalmi érdeklődés színvonalát, hogy ez a tizenharmadik hozzászólás, ennél a zseniális drámánál.

( Ugyanez elmondható a Rectifyról is, amikor elolvastam a sorozatzáró írást összesen nyolc kommentje volt. Sajnálatos, hogy a minőség nem szempont. )

mandria - 2017. 02. 08. 04:22

Nagy kedvencem a sorozat,most nézem talán harmadszor…
Egyszerűen zseniális ” Bűn és bűnhődés” 2x..oda-vissza….ragogyó szereplők ..igazi mélység…és csodálatos táj….

Nagyon jól sikerült a befejezés….és a számok a epizódok végén fantasztikusak…..Lou Reed : Vanishing act-jénél nem lehetett volna tökéletesebbet találni…

https://www.youtube.com/watch?v=bS06hd9DtQ8

Snoopyzit30 - 2017. 04. 05. 20:10

Hihetetlenül erős volt ez az évad is. Ez aztán az átívelés, kérem szépen! Sajnálom, hogy az utolsó 3 részhez még csak most találtam feliratot. Ha még tavaly be tudom fejezni biztos jelölöm JAws-ra. Nagyon várós a 3. évad! Akik nem látták nem is tudják mennyire jó sorozatról van szó. Á, imádom!

Snoopyzit30 - 2017. 04. 05. 20:16

@egy igazi szakember: “Sajnálatos, hogy a minőség nem szempont”

Ne felejtsd el, hogy a sorozatnézők több, mint fele várja, hogy legyen hozzá magyar felirat. Ezért nem kommentelnek. Ne vonj le azonnal következtetést!

Molnár Eszter - 2017. 05. 17. 21:47

Tudja valaki, hogy mikor lesz magyar felirat a 2.évad 8.résztől?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz