login |

Crowded: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 05. 29. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Tessék, aki kételkedik abban, hogy sitcomfüggő vagyok, az most konstatálhatja, hogy még a Crowded-ot is végignéztem, pedig simán kitartok amellett, hogy szerintem nem érdemes időt áldozni rá.

Crowded-1

A sorozat alapja annyi, hogy a főiskoláról kikerülő lányok nem saját lakást bérelnek, hanem kénytelenek hazaköltözni az öregeikhez, akik már teljesen elmerültek abban, hogy végre egyedül élnek. Ezután mindkét félnek kompromisszumokat kell hoznia. Plusz még az a nagyszülők is sokszor odapofátlankodnak.

crowdedreactionshot

És igazából erre ment el az évad. Mindenki szinte ugyanott van, ahol a pilot végén volt. Persze sitcom, mi mást várnánk? Viszont így nem meglepő módon a minőség sem emelkedett. Akinek a második rész nem tetszett, az csak súlyos függés mellett volt ott a borzasztó finálénál – mondjuk pont ott változtattak is valamit, amit tippre a második évadban lenulláztak volna.

Igazából mindegyik Crowded-rész csak közepes időrablás volt. Tényleg nem tudom máshogy jellemezni sorozat. Nem értékelhetetlenül szar, csak egyszerűen semmi nincs benne. A nagyobb probléma pedig az, hogy még a limonádék között sem kiemelkedő, mivel nagyjából Várbörtön szállított csak poénokat.

Crowded-2

A legrosszabbak egyébként szerintem a lányok voltak. Nem a színészekre gondolok, hanem a karakterük volt egy hatalmas nulla. A fő házaspár működött, ez viszont a szereplők 1/3-a, és még ők sem kaptak mindig elég játékidőt. Helyette nézhettük a családi sitcomok néha érzelmesebb bevált poénjai helyett azt, ahogy a lányok valószínűtlenül botladoznak az életben.

Egy jó rész volt: amikor Warburton és a faterja lett a tévé forgalmi jelentője. Amikor a helikopterben hülyültek, azon tudtam néha vigyorogni. Ezen kívül semmi jó nem jut eszembe a 13 részből, ellenben az utolsó két epizód még az átlagos fehér zajt is alulmúlta, méltó vég a kaszához.

Crowded-3

Sokszor van olyan, hogy kiadok egy közepes számot valamire, mert az reális, de a rászánt időt nem annyira bánom. Hát itt nem lesz ez. Aki végignézte velem együtt, az ne tartsa magában a kommentjét, talán még pozitívabban is tud nyilatkozni róla.

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 05. 29. 16:10

Én szerettem, de én szinte minden többkamerást szeretek a TBBT-t leszámìtva. Nem volt ez rossz, mindig ez volt az első sorozat, amit hétfőn megnéztem. A helikopteres rész mellett nekem még a Betty White-os/Jane Leeves-es tetszett nagyon, főleg, hogy egy poénnal is megidézték a Hot in Clevelandet, ami az első szitkomom volt. (Azt hiszem, ugyanaz volt a készítője a két sorozatnak)

goodjohnwin - 2016. 05. 30. 11:11

100%-ban egyetértek aposzt írójával, sajnos a sorozat kétségbeejtően jellegtelenre sikerült. Mondjuk már eleve az alapkoncepció is gyenge lábakon állt…

Meglepően liberálisak lettek viszont a végére a rekreációs drogok témájában, ami egy kertvárosi családszitkom esetében nem annyira megszokott.

mogsta - 2016. 05. 30. 11:58

Én végignéztem becsülettel, valóban nem volt kiemelkedő, de Joe nekem még akkor is vicces lenne, ha a telefonkönyvet olvasná fel sóhajtozva.
A lányok elmentek eye-candynak és a kisebbiknek volt egy pár jó poénja, igaz, az idősebbik nerd figurája hiteltelennek tűnt és az anyukának írt humor se jött be. Ahogy szerintem Stacey Keach is inkább maradjon a drámáknál.
Említésre méltó lehet még szerintem a Rules of Engagement visszakacsintásos rész David Spade-el, bár igaz, az se lett valami húdejó, kellett volna a többi három szereplő is, ha már az epizód története nem lett elég jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz