login |

Jane The Virgin: vége a 2. évadnak – írta Rileey

2016. 06. 03. 14:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Akár copy/paste-elhetném a méltató szavakat, amik eddig születtek a Jane The Virgin kapcsán a blogon, de inkább nem ismételném meg részletekbe menően, milyen hozzávalók teszik ilyen jóvá ezt a sorozatot. Legyen elég annyi, hogy a második évad simán tartotta a színvonalat, és elmondható, hogy az ötletkalap még bőven tele van.

janes2-vege-k1

Jane immáron anyaszerepben tűnt fel, végigkövethettük hogyan kavarja fel a Villanueva család életét egy kisbaba. A szerelmi kapcsolatok is változtak, párok mentek szét és jöttek össze, pont került a szerelmi háromszög végére, bár közel sem vagyok biztos abban, hogy véglegesen.

A szezon egyik fénypontja volt Petra karakterfejlődése, aki antagonistából pozitív szereplővé avanzsált, abszolút reális módon, a rossz tulajdonságait megtartva. S vele kapcsolatban a sorozat szállított egy elképesztő vörös heringet a 2×17-ben, ami után nem győztem felszedni az államat a padlóról. És még az sem zavart, milyen durván szappanos húzás volt, ez az egyetlen sorozat, amiben nem zavarnak az elszállt klisék.

janes2-vege-k2

A krimi szál sem fulladt ki, izgalmasan szőtte át az évadot, és csúcsosodott ki a fináléban, amiről a tovább mögött spoileresen írok.

Részek óta készülődtünk Jane és Michael esküvőjére, és most kimondhatták az igent. Azért nem teszem hozzá, hogy végre, mert nem teljesen voltam elégedett a Jane-Michael-Raffael trió szerelmi huzavonájával, és ne feledjük el, hogy közben Jane még a konzulensével is kalandozott. Elég csikicsuki jelleget öltöttek Jane érzelmei, előbb még Michaelbe volt szerelmes, aztán Raffaelbe, majd mindkettőbe, aztán megint Michaelbe, amikor Michael lelépett, újabb esélyt akart adni Raffaelnek, de aztán mégsem… még a fejem is belefájdul.

janes2-vege-k3

Viszont abban a pillanatban egyértelművé vált, hogy ha az esküvő lesz a finálé nagy eseménye, akkor ott fog valami csúnyán belerondítani a nászba – és így tovább marad helytálló a sorozat címe is. Nem volt nehéz kitalálni, hogy Michael lesz az elszenvedő alany. Így is lett.

Michaelt lelőtte a társa, Susanna, aki vastagon sáros az ügyben, amin dolgoztak. Évad elején gyanúsnak találtam, de aztán eloszlottak a kételyeim, azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy Susanna valójában Sin Rostro. Még Ethan Hunt is megirigyelte volna azt a mindfuck pillanatot, ahogy letépte a gumimaszkot a fejéről.

janes2-vege-k8

Évad közben azt hihettük, hogy Sin Rostrótól búcsút vettünk örökre, és a helyét Mutter vette át. Raffael elmondhatja magáról, hogy elcseszett családból származik; nem elég, hogy tavaly a mostohaanyja betonba öntötte az apját, most még a vér szerinti anyjáról is kiderül, hogy nem makulátlan. Ahogy a testvére sem, aki kijátszotta és megzsarolta.

A szerelmi élete sincs topon, mert még mindig odáig van Jane-ért. Az esküvő előtt azt latolgatta, hogy bevallja a lánynak az érzelmeit, de abból is látszik, mennyire szereti, hogy végül az ő boldogságát helyezte előtérbe a sajátjával szemben, és nem szólt egy szót sem.

janes2-vege-k5

Petrának felbukkant az ikertestvére, Anezka, akiről nem is tudott. A szociálisan visszamaradott elveszett húg közel sem olyan szerencsétlen, mint amilyennek tettette magát, megjelenése az anyjuk tervének része. Megbénította Petrát, és a helyébe lépett; rövidtávú célja, hogy visszaédesgesse Raffaelt.

Xiomara és Rogelio évad közben összezördültek a gyerektémán – előbbi már nem akar több gyereket, utóbbi igen –, ami végül szakítássá súlyosbodott. Milyen ironikus, hogy Xiomara bekapta a legyet, csak az a bökkenő, hogy Rogelio ősellenségétől, Estebantól.

janes2-vege-k7

A terhes szálat tartom a legérdektelenebb bonyodalomnak, viszont a többi ígéretesnek érkezik. Mi lesz Michaellel? Nagy húzás lenne, ha kiírnák, pont miután beteljesedett a szerelmük Jane-nel, de van egy olyan érzésem, hogy nem akarnak megválni a karaktertől. Mikor jönnek rá, hogy Petra nem Petra? Mik a tervei Sin Rostrónak?

janes2-vege-k4

Van miért várni a folytatást. Összességében egy újabb remek évadot könyvelhetünk el, és kíváncsian várom, hova csűrik-csavarják tovább a sztorit.

8 hozzászólás Ne habozz!

Capri - 2016. 06. 03. 15:40

Egyetlen CW-sorozat, amit nem rontottak el, szuperhősös sorikon kívül,amit nézek.

Aki régebben szerette a dél-amerikai szappanoperákat, annak most ismerősek a klisék, de a szappanoperás kliséket humor és túlzás formában adják elő.

Jó ötlet volt a “gonosz ikertestvér” szál behozása. Anyák napja Jane-éknál ez a párhuzamot jól hozták.

Összefüggő szálak mellett vannak tematikus epizódok, pl. nagyon bejön nekem a ’20-as évek néma tv-stílusban forgatott jelenetek. pl. Jane sikítása halk módban. :D

Bibliai keretet szintén jól összerakták. Petra glóriás jelenetet nem felejtem el egyhamar. Ugyanott a jelenetben egy listányi feliratok tartalmazzák, h eddig milyen hülyeségeket követte el Petra. :D

Az esküvő nagyon szép lett, egy nagy meglepetés sztárral együtt.

A finálé végét persze jól sejtettem. Újabb fordulat. Hasonló a tavalyi fináléhoz, ott is busszal ment esküvőjére.

Capri - 2016. 06. 03. 15:44

*némafilm stílusban…

Dalmayr - 2016. 06. 03. 16:22

A Jane the Virgin az egyik olyan sorozatom amelyiknek betonbiztos a minősége. Nem ingadozik, minden rész egyformán jó. A finálé tetszett, az esküvő nagyon megható volt (főleg Bruno Mars) pedig én team Rafael vagyok. Suzanaról én sem gondoltam, hogy Rose de itt már semmin nem lepődök meg :D Yael Grobglas pedig remekül hozta az ikreket. Örülök, hogy nem érte el a sorozatot a 2. évados minőségcsökkenés.

Rubber Duck - 2016. 06. 03. 23:27

Egyik kedvencem lett nekem is. Ha van Team Michael és Team Raffael, akkor én ezennel megalapítom a Team Petra csapatot:-))

Eny - 2016. 06. 04. 14:35

Team Petra – tag lennék én is,ő a kedvencem az első évad óta.
amúgy a két férfi főszereplők közül bármikor Michael jönne ki győztesen nálam, hisz Rafael az egyetlen szereplő,akit nem kedvelek.

Lilith - 2016. 06. 04. 16:40

Nem vagyok szappan-kedvelő,de ez annyir abejön,hogy az borzalom. :D Jó,persze vannak benne olyan részek amikor a falat tudnám kaparni annyira szappanos vagy amerikai,de ettől eltekintve sokszor van olyan is,hogy majd lefordulok a székről a nagy nevetésben.Várom a kövekező évadot,csak maradjon ilyen a színvonal és nem lesz vele semmi gond.

jessm - 2016. 06. 05. 10:18

Egyik kedvenc sorozatom, mert végtelenül kedves és humora nagyon tetsszik. Én szeretem a telenovellákat, és amikor meglépnek egy klaszikus televolla fordulatot kifacsarva , akkor mindig nevetek rajtuk, különösen amikor narrátor ráerősit, ilyenekkel , hogy én is meg vagyok lepődve, vagy én se tudom mit mondjak srácok.
Mondjuk pont ez az ikres húzás inkább szappanopera húzás, és ahogy megoldották, de tény , hogy telenovella sem idegengekedik tőle.
Amugy én team narrátor vagyok én őt szeretem a legjobban. Én Micheal szurkolok, és örültem, hogy ideglenes lezárták a szerelmi szálat. Én minden szereplőt szeretek, mág Rafael nővérét is. Mondjuk szegény megint Rose-ba szeretett bele .

hugibugi87 - 2016. 06. 05. 16:23

Team Michael,remélem még marad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz