login |

The Vampire Diaries: vége a 7. évadnak – írta LaCRossE

2016. 06. 03. 18:18 - Írta: vendegblogger

20 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

– Well, this looks promising.
– Eh, I’ve seen worse.

Emlékeztek még az első három évadra, amikor fénykorát élte a sorozat? Arra az időszakra, amikor például évadonként jó pár epizódkritikát kapott a The Vampire Diaries, vagy némelyik szezon kibeszélője több, mint 1000 kommenttel rendelkezett? Amikor még lehetett mit beszélni a TVD-ről?

Az biztos, hogy ennek a fénykornak örökre vége, hiszen egyre többen hagyják ott a sorozatot, ahogy Nina Dobrev is tette azt tavaly. De azért vannak, akik maradtak. Kérdés, hogy nekik megérte-e?

tvd722_(1)

Nos, ha most a sorozat nincs is azon a szinten, mint a korai éveiben, azt kell, hogy mondjam, azóta talán idén volt a legjobb a The Vampire Diaries. Hogy ennek az az oka, hogy amióta Julie Plec elengedte a sorozat kezét, végre ráérzett a showrunner, Caroline Dries, vagy hogy Elena, aki körül forgott az előző években minden, a széria távozásáig valószínűleg nem tér vissza és ez új lehetőségeket teremtett, azt nem tudom, de a lényeg, hogy valamilyen módon sikerült frissíteni a dolgokat.

A 6. évadban jelentek meg először a The Heretic-ek, azaz az Eretnekek, a félig boszorkány, félig vámpír lények, akik meglehetősen érdekesnek bizonyultak számomra, még ha Mary Louise-t én például szívlapáttal ütöttem volna, annyira idegesített. Ellenben Valerie jól kidolgozott karakter lett, ez főképp a múltjának köszönhető számomra.

tvd722_(2)

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Valerie történetének egyik legfontosabb szereplője, Julian volt a szezon első felének a főgonosza. Azon lehet vitázni, mennyire volt hatásos, de számomra ő egyáltalán nem működött, örültem, amikor meghalt. Valahogy olyan érzésem volt, mintha a sorozat írói görcsösen próbáltak volna valakit Klaus képére megformálni, de csúfosan kudarcot vallottak.

Az évad másik főgonosza Rayna volt, aki viszont már annál inkább bejött. Tetszett a megállíthatatlan vámpírvadász, aki annak ellenére, hogy megjelenésével teljesen felforgatta a szereplők viszonyát, komplex karakter lett.

tvd722_(3)

A szezon egyik kérdése volt, hogy mi vezetett az évadnyitóban látott flashforwardhoz, és ezeket véleményem szerint szépen sikerült kibontaniuk. Pedig emlékszem, hogy voltak számomra meredek dolgok az előre tekintésben, például a Caroline-Alaric “kapcsolat”, de sikerült minden egész normálisan megmagyarázni.

Viszont, ha az évadzáróról kell beszélnem, akkor annyira sokat nem tudok elmondani. Sikerült ugyanis egy olyan részt kapnunk, ami ugyan nem volt rossz, de finálénak meglehetősen kevés és antiklimatikus volt, semmi katarzist nem adott, amit pedig cliffhangerként megkaptunk, az körülbelül a semmivel egyenlő.

Kezdjük talán azzal, hogy Bonnie, a vámpírvadász számomra egyáltalán nem működött. Ennek ellenére csalódott vagyok, hogy ilyen könnyen sikerült elintézni a helyzetet, degradálva ezzel az egészet, teljesen tét nélkülivé vált a dolog.

tvd722_(4)

Ráadásul voltak buta, idegesítő megoldások is: hát persze, hogy Enzónak az utolsó pillanatban kellett megmenekülnie. Az íróknak nem volt tökük ahhoz, hogy kinyírják a karaktert, ami még önmagában nem lenne baj, de épp ezért volt nagyon ócska a Bonnie/Enzo-jelenet a faházban.

Bonnie-t végül persze megmentették, de ennek az ára az lett, hogy elvesztette a varázserejét. Megint. Biztos vagyok benne, hogy a következő évadban valahogy vissza fogja szerezni azt, így miatta nem is nagyon aggódok.

A boszi megmentése után pedig Damon ahelyett, hogy kiment volna a barlangban lévő széfből, Elena hangjára inkább ott maradt keresgélni, pedig tudhatta volna, hogy lehetetlen, hogy az ott legyen. A szörny, akitől pedig olyannyira féltek sokan, elkapta őt, majd később Enzót is és… megszállta őket? Ezt pontosan nem tudni, bár ahogy láttuk, fizikai formája is van.

tvd722_(5)

Mindenesetre az utolsó másodpercek tanúsága szerint Damonból és Enzóból újra gonoszt csináltak. Kár, hogy ettől egyáltalán nem jöttem izgalomba, még ha az utolsó jelenet a fellógatott hullákkal tök jól nézett ki. Egyszerűen azért nem, mert valójában nem tudunk semmit, csak magát a tényt, hogy gonoszok lettek és az elmúlt hónapokban egy csomó embert megöltek és fellógatták őket. Ez így közel sem annyira érdekfeszítő.

Ha már mindenáron ezt akarták meglépni, Enzo helyett nyugodtan bemehetett volna Stefan. Máris izgalmasabb lett volna, ha a két testvér együtt gonoszkodik.

tvd722_(6)

Térjünk rá a Stefan-Caroline-Alaric hármasra egy picikét. Kezdjük Alaric-kal, aki sajnálatos módon már csak fénykora régi önmagának, az az érzésem, hogy a 8. évadban, ha nem is írják ki teljesen, még kevesebb szerepe lesz, mint eddig volt. Stefan és Caroline pedig tisztázták a félreértéseiket, újra együtt vannak, így Alaric-nak tényleg nem sok létjogosultsága lesz.

Az mondjuk különösen vicces, hogy Caroline ezek után hogy képzeli majd a gyereknevelést? A finálé előretekintésében ugyanis nem úgy tűnt, mint aki nagyon elmozdult volna Stefan mellől.

tvd722_(7)

Egy meglehetősen közepes finálét kaptunk, talán a sorozat eddigi legrosszabb évadzáróját, mindezt azonban egy meglehetősen elfogadható, ha nem is übererős évad után. Kíváncsi vagyok a következő szezonra, de az valahol bosszantó, hogy ennek kapcsán nem kaptunk sok fogódzkodót.

20 hozzászólás Ne habozz!

karli - 2016. 05. 13. 22:04

Tényleg nem akarok ünneprontó lenni, de ezért kellett volna már befejezni ez a sorozatot. Semmi újat, vagy izgit nem tudnak írni, tele van önismétléssel, csak egy kicsit a környezet változik. Megölni nem mernek senkit, bár ha megteszik se számít, itt mindenki visszajön. A múltkori résznél komolyan drukkoltam, hogy Bonnie ölje meg Damont, az tökös húzás lett volna. Húzták ezt a vadász dolgot mint a rétestésztát, aztán egy csettintésre megoldották, utána meg ez a vég… nesztek, várjátok a következő évadot, de azt hiszem én már azt nem fogom látni, nem is értem ezt is minek néztem.

zsu93 - 2016. 05. 13. 22:14

Ez az évadzáró nem tetszett, még rendes résznek is rossz volt, nem hogy évadzárónak. Felidegesítettem magam. Megint Damonból csináltak sorozatgyilkost. Unom már, hogy egyszer jó, egyszer gonosz. Valami mást nem lehet kitalálni? Ha annyira izgalmasra akarták volna csinálni, akkor meghalhatott volna Enzo a szerelme keze által. Az erőss jelenet lett volna. Tudta Damon, hogy valami veszélyes lény van bent, de bezárja maga után az ajtót? Stefan meg kimegy még az épületből is? Nem is síetett kifelé Damon. Még hihetőbb lett volna, ha rohan kifelé és akkor ragadja meg az a lény, a feszültség meglett volna. Az egész évadban a 17. rész volt a legjobb, de a többit hagyjuk.

sledge - 2016. 05. 14. 11:45

Hát… Katasztrófa. Unalmas, érdektelen, semmi ötlet. Az eretnekek lehettek volna érdekesek, aztán úgy eltűntek, mintha nem is léteztek volna. Arzenál, really??? Semmi tökös húzás, legalább most Enzót kiírhatták volna, ami drámai lépés, de nem merték meglépni. És most Bonnie után Damon meg Enzo a gonosz? Semmi új szereplő, csak a régiek futkosnak körbe-körbe. Kár, nem gondoltam volna, hogy a hasonmásos sztorik után ezt fogom mondani, de hiányzik Elena (és főleg Katherine).

jessm - 2016. 05. 14. 20:15

Szerintem rendben volt a rész. Bár tény, hogy nem rádtam le a krmöm és jobban is meg lehetett volna csinálni.
karli: Szerintem Damon azért zárta be maga után az ajtót, mert tudta, hogy az cucc veszélyes, és ha elkapja akkor kimegy és megöli Stefant. Mondjuk azt nem tudom, hogy gondolta kijönni,itt egy kicsit megkavarodtak az írük, mert elvileg már tudták, hogy olyan nyithathatja aki az ajtót aki az Armory tagja. Enzonál is kavar volt ezzel a bezárással.
A lény meg szerintem már akkor elkapta, amikor Elena hangját hallotta, hiszen akkor már valami transzban volt.

A potenciál meg van ebben a gonosz lényes sztoriban ,hogy egy klasz évadot kapjunk befejezésül. Ráadásul Kat és Ian szinte biztos kiszállnak a 8. évad után , szóval nem nagyon lesz értelme csak Paul és Candice -val folytatni…

sledge - 2016. 05. 15. 18:13

Lehet, hogy csak az a baj, h nézem az Originals-t. Ott sokszor volt ugyanez a probléma régebben. Ide-oda futották a köröket, de nem volt tétje, mindig mindenki megúszta. Most mérföldeket ver rá történetben és színészi játékban is. Ez a gonosz lényes sztori meg érdekes lehet, de kérdés, mit hoznak ki belőle. Az idei évad pl. azért volt rossz, mert össze-vissza csapongtak. Állandóan bajba került valaki, akit meg kellett menteni, két-három részenként jött egy újabb gond, amit gyorsan lerendeztek. Olyan érzésem volt, mintha nem lenne ötlet, hogy mit is kellene csinálni vagy mintha minimális szereplőgárdával akarnák megoldani a hátralévő kis időt költségtakarékossági okokból. A gyenge történetvezetés mondjuk kb. Klausék távozása óta érezhető, egyedül Kai és a Vándorok szála volt talán érdekesebb.

Necross - 2016. 06. 03. 20:20

Az 5. évad 1. részével vettem búcsút a TVD-től, azóta csak az finálé kritikákat olvasom, és hát azok alapján nem volt túlzottan rossz döntés kaszálni.

moony - 2016. 06. 03. 22:35

kaszáltam a szezon közben félúton. egyedül a timeloopos rész tetszett valamicskét is idén. az évad szerintem borzalmas volt.

idioty - 2016. 06. 04. 07:53

Én is az 5. évad egyharmadánál kaszáltam a sorozatot. Pontosabban csak félretettem, de valószínű, higy sosem fogom folytatni. Főleg ahogy olvasom a kritikát, ugyanolyan semmilyen, mint amilyen volt a 4. évadtól.
Bonny vámpírvadász lett??? Oszt minek, nem volt pénz több színészre, aki eljátszhatott volna egy vámpírvadászt? Persze sejtem, hogy több vadász is van, de egy barátnőből csinálni egyik pillanatra boszorkányt, majd utána vámpírvadászt? Mi lesz még belőle?
Amúgy Damon is addig volt jo, míg “gonosz” volt. Mióta jo fiú lett, azóta ugyanolyan gáz mint Stefan.
Szóval értem én, hogy kell a karaktereknek jellemfejlődés, de hogy totál más karaktereket kell eljátszani szerencsétlenekkel???

Cseho - 2016. 06. 04. 09:41

Igen régóta nem élveztem TVD évadot ennyire, mint most a 7. évadot. Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy Elena nem szerepel benne. Valerie egy nagyon jól megírt karakter volt. Sajnálatos, hogy elment (Úgy tűnik most Supnatban Egyetemeskedik). Mattet igazán kiírhatnák a sorozatból. Az egész karaktere olyan semmilyen. A finálé meg elég vegyes volt. Először el sem hittem, hogy ez az évadzáró rész. A következő héten vártam a következő részt, az igazi évadzárót -.-‘ Ami érdekel, hogy az Originalsra milyen hatással lesz a TVD. Megemlítették, hogy Klaust 3 éve a kutya nem látta. Ott is lesz vajon egy idő ugrás?

El Diablo - 2016. 06. 04. 11:53

Egyáltalán nem hiányzott Elena, meg hogy minden részben elmondja ötször, hogy ‘we need to talk’.

infinity - 2016. 06. 04. 14:22

Nekem elena nélkül jobban tetszik a sorozat szóval ez az évad jobb mint pl az előző. Az első három évad volt a legjobb de a mostani is jól sikerült mert néha éreztem a régi hangulatát.. a sorozatnak. Az eretnekes szál nagyon bejött(kivéve julian) csak tényleg olyan hamar eltűntek mint ahogyan megjelentek. Rayna idegesített, de maga a szál bejött. Szerintem bonnie-t és enzo-t ki lehetett volna írni mert bonnie a már lejátszott köröket futja állandóan, a varázserejét illetően. De az sem tetszett h két percre meg vadász lett. A Caroline – Stefan-Alaric történések külön tetszettek, de szerintem lehetett tudni h stefan+caroline lesz a vége, de jó ez így. A finálé nem volt igazi finálé mert már sokkal jobbat is letettek az asztalra. De várom a lényes folytatást!

-T - 2016. 06. 04. 15:02

Én már az évad elején is írtam, hogy nekem hiányzik Elena. Szerintem akárki akármit mond, azért 6 évadon keresztül még is ő adta az egész show vázát és Nina Dobrev kilépését akkor is megérezte a sorozat (még ha részben jót is tett neki).
Úgy éreztem, hogy kezdetben az Eretnekekből, Lilyből meg Julianből sem tudtak mit kihozni, Valerie-t kivéve. Az ő sztorija tényleg korrekt volt, és a színésznő is jól játszott.
Voltak váratlan fordulatok az évadban, szó se róla, a flash forwardok tetszettek, de valahogy az évad vége felé kezdett elveszni az ötlet és a szenvedély az egészből.
Nekem úgy tűnt, mintha mindenbe belekaptak volna, aztán gyorsan le akarták volna rendezni az egészet, kiírni az összes Eretneket, Raynát is viszonylag hamar kinyírták, Bonnie-t is “kikúrálták” a vadászkodásból + az utolsó 2 részben behoztak egy gonoszt, akit úgy emlegetnek, hogy minden eddiginél rosszabb, bár nem mutatják meg, hogy mi is az…így én nem nagyon tudom elképzelni.
Szkeptikus vagyok a folytatással kapcsolatban. Persze, most már végig nézem, mert azért 7 év alatt megszerettem a karaktereket, de nem várom tűkön ülve a folytatást, főleg, hogy tudni lehet, hogy kb. 5 rész alatt minden helyre fog állni.

U.i.: Én se tudom, hogy Caroline hogy képzeli a gyereknevelést, főleg, hogy róluk még a rész végi narrálásban sem esett szó.

Luci - 2016. 06. 04. 16:46

Én ezt a sorozatot már egy jó ideje csak Damon miatt néztem, de a 16. részben akkora hülyeségeket csinált, hogy akkorra megérett bennem a kasza. Ez a sorozat ami akkora potenciállal indult és a 3.évad végéig eszméletlenül király volt, mostanra egy megszokásból nézett sorozat lett. Őszintén, egy karakter sem az igazi. Nézzük meg mit csináltak Ricből?! Amióta visszajött akkora papucs, pedig mekkora spanja volt Damonnek! És nekem igenis hiányzik Elena (Klausék már nagyon régen), nélküle valahogy kiveszett az a kis hangulata a sorozatnak, ami volt korábban.
Igaz, hogy a 16. résznél abbahagytam,de az évadzárót megnéztem és nem érzem, hogy valamit kihagytam volna… Ez a sorozat már nem az, amibe annak idején beleszerettem.

Denis - 2016. 06. 05. 12:49

Plec miért engedte el a sorozatot? az originals miatt?

JJuJJ - 2016. 06. 08. 13:48

Azt nem értem, hogy Matt-nek mi a szerepe a sorozatban, a néző felé mit akarnak vele üzenni.
Mondhatnánk, hogy vele tud a néző legjobban azonosulni, mert mégis csak ő az egyetlen normális ember, aki kezdetek óta a képernyőn van, de ezt a karaktert ott szívatják az írók ahol csak tudják, mindig csak egy valaki szívja meg a szarkavarásokat és az mindig pont Matt karaktere.

Sokat esett a színvonal és ez főleg az állandó önismétlés miatt van, én megértem azokat akinek nincs erre 40 percük, nekem van szóval maradok meg amúgy sem szeretek kaszálni sorozatokat.

Freckles - 2016. 06. 11. 15:06

A kommentek száma szerintem sokat elmond a sorozat mostani színvonaláról. Lehet én öregedtem már ki belőle, amúgy se az én korosztályom volt a célközönség az elején sem, de akkor bejött valamiért és maradtam.
Nem tudok mást hozzátenni, mint az előttem szólók. Ez a sorozat jelenleg tényleg halvány árnyéka a korai önmagának. Hiányzik belőle az izgalom, a fordulatok, az új (izgalmas) karakterek. Hiányzik belőle Damon humora. Esküszöm még Elena rinyálása is hiányzik….na, jó az nem.
Nyújtják, mint a rétestésztát, csak nem tudom hova. Ebben az évadban három fő (de legalábbis nagy) ellenség jelent meg. Ez régebben három évadra elég lett volna. Itt meg csak belekaptak szinte, nem sok ideig húzták a leszámolást. Jó, a Lény dolgot még folytatják gondolom.
Nehezen kaszálok sorozatot ennyi év után, de korábban is megtettem már….úgyhogy lehet nem maradok a következő évadra.

winnie - 2016. 06. 24. 08:46

Plec miért engedte el a sorozatot? az originals miatt?

túl sok sorozata van, de nem engedte el. egyik sorozatot sem ő viszi, de mindegyiket fentről felügyeli.

Lola - 2016. 07. 24. 15:51

Elena nélkül szar a sorozat szerintem.
Én írtam egy részt a vámpírnaplókhoz.
Szerintem nem lett rossz annyira.

Thomas - 2017. 01. 03. 17:35

“Kezdjük Alaric-kal, aki sajnálatos módon már csak fénykora régi önmagának”

Nem árnyéka régi önmagának?

János - 2021. 01. 11. 08:34

A hetedik évad.
Nem csak a házasságban rossz ómen, a hetedik évadot is gallyra tette.
A 3526. feltámadás, Bonnie már kb minden második részben elvesztette a “boszorkányosságát”, teljesen jellegtelen, mellőzhető és gyorsan felejthető vendégkarakterek (mondjuk ez utóbbit minden évad tartalmazta).
Elena idegesített, a halála felcsigázta az érdeklődésem, kíváncsi voltam, merre tovább?
Erre jöttek ezek a WTF relationshippek, Caroline és Stefan, Enzo????

A hatodik évad még alkalmas emberi fogyasztásra, az utolsó kettőt csak azoknak ajánlom, akik szeretik befejezni amit elkezdtek.
De nagyon nehéz lesz, előre szólok!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz