login |

Powers: kezdett a 2. évad

2016. 06. 04. 15:22 - Írta: dzsiaj

7 hozzászólás | kategória: kritika,

(Ráadásul rögtön 3 epizóddal, de jelen írás tárgya csak az elsőre korlátozódik, szóval óvatosan a spoilerekkel a kommentek közt, én szóltam). 

– Do you know what the asshole did?
– Which asshole in particular?
– Right, I forget I’m surrounded by assholes, present company included.

És rögtön ott is folytatódott, ahol az előző abbamaradt: mind a cselekményt, mind a minőséget tekintve. Csakhogy az, amit az első évadban még el lehetett nézni, mondván, ez a PlayStation első sorozata, gyerekcipőben járnak még, idő kell nekik, stb., az mostanra már kezd egyre tolerálhatatlanabb színvonalat megütni. 

powers3

Kezdjük talán a látvánnyal: ha a Supergirl-t divat volt szidni idén a drága, mégis gagyinak ható effektek miatt, akkor mit szóljunk ehhez? Ennél tippre még az Asylum-os srácok is jobb CGI-t dobnak össze egy átdorbézolt éjszaka után a Z-Nation-höz, gyakorlatilag minden katasztrofálisan néz ki. A tetőpont mindenképp Olesya Rulin edzésjelenete a sivatagban: az odavetített háttér, a repülés, az elhajított dzsip…

powers4

Mintha a stáb a Barátok közt költségvetéséből gazdálkodna, csak aztán meglátjuk a vendégszereplői gárdát: Tricia Helfer, Enrico Colantoni, Michael Madsen. Nem éppen filléres nevek a televíziózás világában, és az ember azt gondolná, hogy azért szerződtették őket, hogy egy profi történetben legyenek erős karakterek; vagy azért, hogy amíg a néző ámuldozik, hogy ki mindenki teszi itt tiszteletét, addig se azzal foglalkozik, hogy az epizód valami förtelem. 

powers7

Sajnos ez az utóbbi jött be. 1 év várakozás, és tényleg ezt teszik le az asztalra. Nyilván fölösleges volt azt hinni, hogy egycsapásra megváltozik a színvonal, de hát a készítők is végignézhették a tavalyi végeredményt, látniuk illett volna, hogy a Powers minden létező gyermekbetegséggel együtt jött világra. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

– I checked her personal calendar. She had one entry: D-day.
– Not very helpful. Particularly from someone who participated in the actual D-day.

Példának okáért itt vannak a mérhetetlenül gyenge karakterek: mivel nem sikerül őket erősen ábrázolni sem az íróknak, de sajnos a színészeknek sem, az ilyesfajta hiányosságokat rengeteg káromkodással pótolják. Mint egy kisgyerek, aki elszabadult a cukorkaboltban, úgy jönnek az “f” és “s” kezdetű szavak hőseink szájára: “látjátok, nem országos tévén vagyunk, itt ezt is szabad, sőt, kötelező, hiszen ettől lesz valami igazán “kábeles”, hát nem?”

Hát, nem.

powers9

A legrosszabb az egészben, hogy még azok is visszaestek, akik tavaly jól teljesítettek: Sharlto Copley, de még inkább Michael Madsen (igaz, ő idei eresztés) csúnyán túljátsszák a szerepüket, de mivel szinte mindenki más is, ezt akár rendezői utasításnak is vehetjük: “rendesen látszódjanak azok az érzések, pont, mint egy képregénykockán!”.

És valahogy ez fogalmazódott meg bennem egy csomó jelenetnél: a szereplők sokszor úgy pózolnak és gesztikulálnak, mintha egy készülő comic kockáihoz állnának modellt, ezáltal új szintre emelve/taszítva a “képregény-sorozat” fogalmát.

powers6

A végeredményt elnézve tehát senki ne ostorozza magát, ha olyan érzése támad, mintha elsőéves filmfőiskolások kaptak volna egy talicska pénzt, amit arra költenek, amire csak akarják. Ők pedig ebbe a tuti buliba bevonták a haverokat is: belőlük lettek az operatőrök, rendezők, vágók, spec. effektesek, stb.

powers8

Mindezek mellett már-már elsikkad, hogy a sztori amúgy nem is tűnik rossznak, sőt, vannak kifejezetten korrekt pillanatai a második évad első részének, de a haverok sajnos dialógusokat se nagyon tudnak írni. Van egy-két jól eltalált párbeszédük, de ezek mellé rengeteg debil beszélgetés is jár, elég csak a már említett Copley-Madsen kettős közös jelenetére gondolni.

powers5

Úgy tűnik, hogy egyre kevésbé van itt látnivaló. Kap persze még esélyt tőlem a sorozat, de már így is bőven visszaéltek nem csak az én bizalmammal, de sok más nézőével is. Innen lesz szép talpra állni, de ettől még szurkolok a Powers-nek, mert a sok random szuperhősös széria mellett ez nyújthatna valami frissességet. Kérdés, sikerül-e nekik.

7 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2016. 06. 04. 18:16

Köszi, anno hallottam erről a sorozatról, de aztán elkeveredett, lemaradtam a megtekintéséről, de ez az ismertető meghozta a kedvet, hogy pótoljam. Örülök, hogy nem csak egyévados.

Speedo - 2016. 06. 04. 19:07

“sok random szuperhősös széria” pontosan mire gondolsz?

dzsiaj - 2016. 06. 04. 22:02

Speedo: konkrétan a CW sorozataira, vagy akár az AoS-re, ahol a szuperhősök vagy a főszereplők feladata a világ megmentése.

Speedo - 2016. 06. 04. 22:40

Én azokat nem nevezném randomnak :D. Green Arrow, Flash, Supergirl nem holmi noname karakterek. Ők (többek között) a JL alapító tagjai :).
Inkább ezt nevezném randomnak :D. Tudtommal ez még csak nem is alapul képregényen, hanem “original” cucc, légből kapott karakterekkel. De javíts ki, ha tévednék.

dzsiaj - 2016. 06. 04. 22:56

Speedo: pedig rosszul tudod, képregényen alapul a széria.

És éppenhogy ezt nevezném randomnak, merthogy eredettörténetileg tök ugyanaz, mint a többi.

Brynden Rivers - 2016. 06. 15. 13:41

Köszönöm akkor ezt se töltöm le feleslegesen :)

energy - 2016. 08. 22. 11:26

Első évadot nem néztem végig, ennek csak a vége érdekelt miután kaszálták… zs kategóriás, kár az időért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz