login |

Fresh Off The Boat: vége a 2. évadnak

2016. 06. 06. 14:47 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Szóval ilyen, amikor egy sorozat megtalálja a saját hangját? Miután kirúgták a csávót, akinek az életrajzi könyvén alapul a sorozat, rögtön javult is a minőség. Mármint sitcomként.

freshoff1

Teljesen megértem, hogy Eddie Huang nem volt megelégedve azzal, ahogyan tévésítették a kicsit sötétebb tónusú történetét, a keményebb dolgokat teljesen kihagyva belőle. Ellenben kicsit utánaolvasva, hogy milyen dolgokról van szó, én nem is értem miért remélte egy ABC-sitcomtól a hiányolt mélységeket.

Persze az ő életéről van szó, így nyilván rosszul estek neki a változások. Ellenben átlagnézőként szerintem hatalmasat lépett előre a Fresh Off The Boat a második évadban. Míg az elsőben a felnőtt karakterekkel nem tudtak mit kezdeni, a gyerekek történetei pedig egyre unalmasabbak lettek, plusz a narrációval és a nosztalgiával eléggé The Goldbergs-hangulatra hajazó volt az egész, addig idén ez mind megváltozott.

freshoff2

Az első látható változás az volt, hogy a gyerekek sztorijai visszább lettek vágva, de azért még így is fontosak maradtak. Ez teljesen érthető döntés, hiszen az elvileg főszereplő Eddie még mindig az egyik legellenszenvesebb karakter, pedig rengeteg szerethető pillanatot kapott.

Ellenben a felnőtteket végre rendesen megírták. Szinte már emberiek lettek a karaktereik, árnyalást kaptak az eddigi egy fő tulajdonságra felhúzott egyre fáradtabb poénokat szállító jellem helyett. És a kettejük közötti kapcsolatot is kikalapálták.

freshoff3

Amit viszont nem értek, hogy miért nem az utolsó előtti rész volt a finálé, az olyan szépen lezárta az évadot. Ehelyett kaptunk plusz egy epizódot, amiben Ken Jeong vendégeskedett (Randall Park is volt a Dr. Ken-ben amúgy, szóval ez csereüzlet volt), de inkább érződött a 3. évad elejének, mint itteni befejezésnek, még akkor is, ha így még egy érdekes cliffhangert is kaptunk.

Bár annyira nem fogom felpontozni, szerintem az országos sitcomok között olyan 7/10-es szintet hoz mostanában a FOTB, azonban a Melrose Place-paródiás epizód, a 2×19, simán 9/10-es magasságot szállított. Na, abból a fajta kreativitásból még több jól jönne.

5 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2016. 06. 06. 15:03

Én annyira akartam szeretni ezt a sorozatot tavaly, de három rész után szépen ment a majd egyszer folytatom kategóriába, viszont a kritika nagyon biztató, így lehet, hogy folytatom.

pody - 2016. 06. 06. 15:26

Nagyon szeretem ezt a sorozatot es szerencsere tenyleg egyre jobb. Mondjuk en is teljesen igy vagyok a “foszereplo” sraccal. Iszonyat ellenszenves es pocsek szinesz, nem ugy mint a tesok, akik baromi jo karakterek es ritkan talalmni ket ilyen jo gyerekszineszt. Remelem szinvonal marad a harmadik evadra is

ldavid - 2016. 06. 06. 19:17

szerintem teljesen jó a kissrác, meg én amúgy is bírom a rapper témát.
egyébként (nyilván a készítők miatt) sokszor animációkra emlékeztet az egész, de ez is tetszik benne.

Chev - 2016. 06. 07. 16:22

Nálam pont fordítva. Az első évad bejött, olyan kis limonádé volt, élvezhető, azonnal elfelejtett 20 percek. (Kivéve az anyu poénjait, azok megmaradtak. :) )

Ez meg… Borzalom. Az évad második felében minden résznél az arcom kapartam, hogy mikor jön már vmi poén. Persze, egyéni ízlés, tudom, de ez nekem humortalan, erőltetett. Részemről ennyi. :( A Modern Family-nek 5+ év kellett, hogy kasza-szinten kifáradjon, ennek elég volt egy ilyen váltás. Kár érte. :/

(Ja, a kissrác tényleg borzasztó antipatikus. Mellesleg ez az az egy sorozat, aminek, még amikor kedveltem is, át kellett tekernem a 10mp-es főcímét. :) )

FrankLuck - 2017. 03. 06. 11:58

No, most értem a második évad végére, bár a kasza ötlete már korábban megvolt, csak úgy illett, hogy ezt az évadot már befejezzem. Az első évad nálam a kellemes kategória volt, a második viszont óriási zuhanás, poén egy szál se, egy pillanatra sem fáj elengedni 30+ rész után se.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz