login |

NCIS: New Orleans: vége a 2. évadnak

2016. 06. 06. 16:27 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

A nem nézős krimik közül a legpozitívabb meglepetést egyértelműen az NCIS: New Orleans hozta az évadzárójával. Rá is fért a sorozatra, mert eddig (pilotkritika, S1 finálé, S2 premier) azt vettem észre, hogy nem csak az átlag sorozatfanatikust nem nyűgözte le a sorozat, hanem még az NCIS-ért vagy az NCIS: Los Angeles-ért rajongókat sem. Nem mondom, hogy ez bármit változtatni fog a sorozaton, de ettől még adhat egy kis pozitív löketet.

Már persze akkor, ha más is úgy látta, hogy a második évad utolsó 3 részének átívelős sztorija jobb volt, mint egy klasszikus, “megöltek egy tengerészt”-rész, aminek az elején esznek, a végén pedig zenélnek. Oké, itt is volt jazzelés/jammelés a legvégén (most Walter ‘Wolfman’ Washington volt a vendég), de nekem pár adalékperc, néhány városkép és szép szín akkor sem adja át a déli, louisiana-i életérzést.

NCIS New Orleans - 2x24-02

Maga az átívelő, téglás sztori (némi bombával megspékelve) még véletlenül sem volt eredeti, a megoldást sem biztos, hogy nehéz volt kitalálni, de ettől még egy kellemes, felületes akciókriminek simán elment, élvezetes volt, főleg, ha az ember tud aggódni a karakterekért, akik ezúttal több életveszélyes szituációba kerültek. Kár, hogy mindeközben még mindig magasztosak a dumák (megmentem a random karaktert, ha addig élek is!) és bénák a dialógok.

– Something inside me has been saying “watch out.”
– Same voice that told you your sister’s death was suspicious?

NCIS New Orleans - 2x24-04

Viszont a folyós felvételek elég látványosak voltak, és jó dinamikát kölcsönöztek a résznek, addigra sikerült is feledni azt, hogy a tégla személyére való ráérzés tényleg csak ráérzés volt, minimális megalapozottsággal – jobban is működik a sorozat szerintem, ha akciószériaként kezelik a készítők, nem krimiként. De mivel vannak otthonülő karakterek (halottkém, kockaszaki, számteches mágus), ezért nekik is muszáj anyagot adni.

NCIS New Orleans - 2x24-01

A szezonértékelést megspórolom, illetve meghagyom annak, aki kitartó néző, a finálé pedig hiába volt kellemes, velem továbbra sem tudta feledtetni, hogy a karaktereket döbbenetesen nem tartom érdekesnek (ja, hogy ketten úgy néz ki, összejönnek? pff…), márpedig ez erősen válóok szokott lenni.

4 hozzászólás Ne habozz!

Zordon - 2016. 06. 06. 17:37

“Nezem, de minek?” :D

Tenyleg nem tudom, miert nezem, meg mindig, de egynek elmegy. Viszont ha tenyleg meghuzzak ezt az osszehozos dolgot, kukazom.

Kiss53 - 2016. 06. 06. 17:39

Jobb mint az eredeti Ncis szerintem. Mondjuk nem heti nézős inkább amikor nincs más jó ez is fajta.

Tilia - 2016. 06. 06. 17:44

Nekem is jobban tetszik, mint az eredeti. Az NCIS: LA-nél meg mindenképp jobb kell legyen, mert azt nem nézem. Hetiben szoktam nézni, a reggeli KV mellé éppen jó.

torjack - 2016. 06. 06. 18:52

“Az NCIS: LA-nél meg mindenképp jobb kell legyen, mert azt nem nézem.”

ööö, ezt most csak én nem értem? Ha valamit nem nézel, honnan tudod, hogy rosszabb annál,mint amit nézel?

Nyilván ha azt kaszáltad, ennél meg még kitartasz, akkor nem szóltam.

Nálam anno pár rész után ment a kukába ez, olyan semmilyen az egész. A másik kettőnél legalább a humor működik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz