login |

Scream: kezdett a 2. évad

2016. 06. 06. 19:48 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: kritika,

– You’re too focused on the ending.
– I’m sorry?
– I’m talking about your horror viewpoint from psych class. It’s too basic. You read Hack/Slash? Bedlam? Nailbiter?
– Comic books.
– Horror comic books. Take Madder Red from Bedlam. We’re not sure if he’s a hero or still a blood-lusting freak. Could be both. Every issue has a twist leading to a cliff hanger. The dramatic conundrum keeps generating bloodshed. And there’s always another issue… and another… Kinda like Lakewood. Killing never ends.

A Scream nálam simán ott van minden idők legjobb filmjei között, leginkább annak köszönhetően, hogy egyszerre figurázta ki és mentette meg a slasher műfaját a meta megközelítésével. Sorozatba nyilván sem a slasher, sem a meta aspektust nem egyszerű átültetni, hiszen vagy kiszámítható, vagy nagyon önismétlő lesz a végeredmény. A Scream is jó pilotot hozott, de az első évad összességében inkább volt közepes.

Érezhette ezt az MTV is, ugyanis showrunner-t váltott, így a folytatásban új megközelítést kap(hat)unk. A helyszín és a szereplők változatlanok, időben ugyan ugrunk egy kicsit, de csak azért, hogy bejöhessen pár új szereplő – akiket majd le lehet mészárolni. Mert ugye a főszereplőkhöz nem nyúlunk. Vagy mégis?

Scream - 2x01-06

Nem mondom, hogy oda meg vissza voltam a 2. évad kezdésétől, azt meg főleg nem, hogy az új showrunner-ök bármiféle meg- vagy szemléletváltást hoztak volna, a végeredmény azonban mégis nagyon kellemes meglepetés volt, kifejezetten tetszett a start. Főleg, hogy az előzetesen kiadott első 7 perc megidézte a Scream 2 remek kezdését, a folytatásban pedig megkaptuk azt, amit tavaly a pilotban, csak pepitában.

Yeah, but we couldn’t have done this in the daylight? Or tomorrow? Or never?”

Ez azt jelenti, hogy volt némi fenyegetés (telefonos, ahogy kell), némi gyilkosság (vagy annak látszó dolog – véres, ahogy kell) és még a mitológiát is bővítették, csak az a kérdés, hogy az első évadosra akarnak majd rá építeni, vagy inkább csak mellette építkeznek, mondván azt már kipörgették.

Scream - 2x01-01

Nekem egyébként az 1. évad folyamán az volt az egyik nagy rejtély, hogy mivel töltötték ki a részeket, ha annyira komoly mészárlás sem volt, de a sorozat sem a szappanfaktorról szólt. Alakultak persze kapcsolatok, a mostani nyitányban is volt ez-az, de összességében közel sem olyan szappan, mint lehetne, viszont sokszor a tényleges tartalom hiányzott belőle.

És ez még akkor is igaz, ha én vagyok olyan egyszerű, hogy pár film- vagy sorozatelméleti utalással le lehet venni a lábamról, ráadásul most érkezett egy új srác is, aki a képregényes aspektust is behozta – ez így végképp popkult-kánaán lehet. (Amikor bejön a hegedűzene, mindig beleborzongok.)

Scream - 2x01-05

Ebben a kezdésben a legjelentősebb húzás az álomszál bevonása volt, ami túl hangsúlyos, hogy ne legyen központi jelentőségű, én viszont baromira nem értem, hogy mi szükség volt rá, vagy mire akarják kifuttatni – remélem, nem csak az évadnyitó kivételesen silány cliffhanger-jére.

Ha belegondolok, akkor talán nem is maga a 2. évados kezdés jött be összességében, hanem az új remény ígérete, az ismét megcsillanó potenciálé, valahogy reménykedem abban, hogy valami igazán jó is kisülhet idén a Scream-ből. És bízom abban, hogy a készítők hosszabb távra terveznek, mert akkor azzal tisztában kell lenniük, hogy változatlan felállás mellett, mindig új random fenyegetés behozásával nem lehet 3-4-5. évadot készíteni. Ebben a műfajban, ha nem antológiáról van szó, nem szabad tartani a drasztikus változ(tat)ásoktól.

Scream - 2x01-02

Az új showrunner-ök kezére egyébként nagyon rá kéne csapni, amikor interjúkban arról beszélnek, hogy egyik-másik karakter mennyire zseniális vagy szerethető. Vagy, hogy jó. Most komolyan, van, aki úgy érzi, hogy az elfogadható fölé ér valamelyikük? Oké, némelyiket tényleg lehet szeretni, főleg Aubrey-t, bár a Scream-es Randy-utód Noah nálam mindig favorit lesz, csak azért, mert filmekről és sorozatokról beszél, de ettől még mindegyik nagyon vékony.

Uh, pay no attention to the incredibly awkward entrance by the gawky comic relief guy with zero timing.

Ez abban is megmutatkozott, hogy Emma, miután visszatért, eléggé morci volt, és a reakciói nagyon véletlenszerűre sikeredtek, amit Kieran sem nagyon értett (jut eszembe, valaki fel tudja sorolni Kieran 3 jellemző vonását?) – ha vele nem kezdenek valamit, akkor nehéz lesz a Scream-nek komolyat fejlődnie. A fenyegetésekkel szemben még csak-csak elfogadható, de a többiek társaságában nudli – a filmben Sidney Prescott-ot sokkal jobban megalapozták.

Scream - 2x01-04

De mondom, ettől függetlenül, kellemesen kezdett az évad, egy elfogult 7/10-et is megajánlok neki (erre átlagnézőként rámehet akár mínusz 3 is), főleg, hogy szeretni akarom a sorozatot. És jó lenne, ha nem a dudva Scream Queens mellett emlegetnénk, hanem mondjuk fellépne a teljesen jó Slasher mellé. Ha meg nem, gond egy szál sem, hiszen jön nyáron a Dead of Summer, arra bármikor le lehet cserélni.

– But do we actually need horror movies like we need our dreams?
– They work the same way. Maybe that’s why the dream motif is so constant. And here he goes. Movies like Dreamscape, Elm Street, Bad Dreams… Taking subconscious fears and externalizing them is what horror is all about. You go to the movies, it ends, the lights come up, and then, everybody goes home feeling better.
– Or they go home to the horror of their actual lives.

35 hozzászólás Ne habozz!

szpojleres mókus - 2016. 06. 06. 20:01

ááá köszi hogy szóltál totál elfeledkeztem róla

az előző évad eléggé gyenge volt de a csaj miatt érdemes nézni igen bejövős :D

Desmond Wallace - 2016. 06. 06. 21:20

Ez még mindig csak a film árnyéka.
Nálam olyan 6/10 volt a kezdés.
Jobban tetszett volna, ha inkább teljesen lenyúlják a Sikoly 2 nyitányát.
A gyilkosságot túl sokáig húzzák.
A főrendőrt pedig mindig a Harmadik műszakból importálják.:)

jolly911 - 2016. 06. 06. 22:15

Valóban korrekt és szórakoztató volt az első rész, kíváncsian várom a folytatást.

Thomas - 2016. 06. 06. 22:40

Nekem is tetszett, bár mér egy ideje nincs gondom a sorozattal. Pár kérdést azért felvet, leginkább Emma álmát, én sem értem, hogy mit akartak ezzel. Aztán ott van Audrey (nem Aubrey:), akire már megint annyira terelnek ezekkel a levelekkel, hogy tuti semmi köze nincs a történésekhez.
Kiírtak egy állandó szereplőt, woah, erre nem számítottam. Erre most nézem, hogy Jake csak visszatérő volt a wiki szerint, ez létezik? Vissza kellett néznem, hogy az egy másik pajta volt-e, mint ahova Emmát odavezette az álma, de igen. Azt mondjuk nem nagyon értettem, mit akart felgyújtani, hogy Brooke apjának imponáljon:)
A 2 új szereplő, Zoe és Gustavo, valahogy egyik sem szimpi. Olyan jó érzékük van számomra ellenszenves színészek összeválogatásában a készítőknek:) Mondjuk közben már megbarátkoztam Emmával és Brooke-kal, csak utóbbit ki ne írják nekem, hatalmas eyecandy:) Előbbit meg nyilván nem féltem.
Mekkora poén volt, amikor Emma interjút adott Noah blogjának, alsó hangon ott ülhettek fél óráig, aztán vége, jelentőségteljesen felnézett a falra, és látványosan meglepődött a gyilkosságokkal kapcsolatos agyagokon:) Mondjuk ehhez hasonló hülyeség volt a medencés jelenet is, annyit mondott Brooke-nak az a szerencsétlen csávó, hogy ő élvezi a titkolózást, azért nem akar az apjának beszélni róluk, neki ez már elég volt, hogy kidobja:) Azután, hogy mennyit segített neki, meg hogy megváltozott, blabla… ennél gagyibb “romantikus konfliktust” én még sorozatban nem láttam:)

winnie - 2016. 06. 06. 23:09

thomas: állandó volt, maximum itt vendég (nem néztem), de… valahogy rohadtul semmi értelme nem volt húzni a szenvedését. illetve csak akkor van értelme, ha mégsem halt meg. nem értettem. örültem, hogy kampó, de túl sötét volt, félő, hogy valami tervük még lesz.

egyébként vicces, hogy ha megölték jake-et, akkor ondhatják, hogy most tényleg nincs senki biztonságban, de éppen ezzel ehlyeztek mindenkit biztonságba, mert még egy állandó szereplőt nem fognak kinyírni egyhamar. utálom, hogy így gondolkodom, és nem csak a sorozat világában létezik számomra a scream.

Thomas - 2016. 06. 07. 02:48

Mintha azért húzták volna, mert azt akarták sugallni, hogy Emma ugyanannál a pajtánál jár, nem? Már letöröltem, de úgy emlékszem, hogy akkor ért oda, és kívülről nagyon hasonlóak voltak.
Hülye húzás lenne, ha kiderülne, hogy élne szerintem:( Most az előbbi gondolatmeneted miatt szurkolok, hogy maradjon halott, mert akkor Brooke biztonságban lesz legalább az évad végéig:)

winnie - 2016. 06. 07. 14:17

thomas: hmm, az lehet.

winnie - 2016. 06. 07. 14:21

2×02: hát, ez elég rohamos visszafejlődés volt egy 3-4/10-es szintre:)

a creep faktor nőtt pár karakterrel, de egyébként teljesen érdektelen, tipikus visszakozásokkal, “ott a megoldás/clue”, de aztán elillan az orruk elől húzásokkal.

de leginkább az a szívás, hogy az előző készítők kiszúrtak a mostaniakkal audrey tettestárssá tevésével, nekem legalábbis a hátam közepére kívánkozik ez a szál, mert tekergetik, de nem érzem, hogy bármi érdekesre ki lehetne futtatni. (jó, a “ki a tettes és ki a társ?”-témakör parányit érdekes lehetne)

Thomas - 2016. 06. 10. 21:21

Nekem azért még mindig több volt annál, de tény, hogy nem sok minden haladt előre. Az meg kicsit túlzás, hogy minden új szereplő furcsa, gyanús.
Audrey-t meg annyira nyomják bele az egészbe, hogy biztosan semmi köze nem volt a történtekhez. Az meg nem túl érdekes, hogy mi szerepe volt benne, vagy mi volt a kapcsolata Piperrel, majd valami random dologgal elintézik.

Kedvenc jelenetem a részből: apuka próbálta megtalálni a legjobb módját, hogy találkozzon a lányával:) Erre valóban nem lett volna jobb alkalom, mint egy sötét utcában követni egy kivilágítatlan kocsival, majd hirtelen bekapcsolni a fényszórókat és kergetni egy kicsit :D

drusilla - 2016. 06. 12. 21:42

Audreyék elmennek a Sheriffhez feljelentést tenni. Sheriff kimegy az irodából, Audrey hopp üzenetet kap.
Brooke elmegy a Sheriffhez bejelenteni Jake eltűnését, hopp üzenetet kap.

Szemeim előtt lebeg ahogy Harmadik műszakos Sheriffünk a Snackautómata mellett bujkál és bűvöli az üzeneteket :D

Emma anyja meg egy robot, vagy hologram?
Megtámadták a lányát, megölték a másik gyerekét, megölték a férfit, akit szeretet. Úgy viselkedik, mint ha mi se történt volna :o Jól viseli…
Arra hogy felbukkant az ex-férje már kikerekednek a szemei :D

winnie - 2016. 06. 14. 15:08

a 2×03 után szerintem nálam megy is a kasza, írok egy rövid posztot, de az nagyon gáz, hogy megint a “lebukik-e audrey” a sztori, illetve mér vagy harmadjára játsszák el az “ott volt valami, de már nincs ott”-trükköt.

winnie - 2016. 06. 21. 10:43

itt a kaszaírás: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/06/15/scream-2-evad-3-resz-utan-ez-sem/

a 4. részre csak 2-3 percet szántam, áttekerve bizony nagyon nem maradtam le semmiről. ez így kifejezetten felszabadító.

persze lehet, hogy voltak penge párbeszédek, de ha valamiért érdemes nézni, akkor az nem a történések vagy a szappan, hanem a hangulat. és az nekem nem volt meg benne. 2×04 is elég zsákutcának tűnt, más kérdés, hogy végre kiderült, hogy új gyilkos van, így elkezdődhet a rettegés. persze azt senki nem mondja, hogy az új gyilkos sorozatgyilkos is egyben, szóval nem biztos.

Thomas - 2016. 06. 24. 21:20

Nem voltak penge párbeszédek:) Épp ezt akartam beírni, hogy aki már unja, bőven elég az utolsó percet megnézni, mert most az, hogy bedrogozva Emma látta a gyilkost, de persze senki sem hisz neki, nekem is zsákutcának tűnt. De örülök, hogy végre felfedte magát a gyilkos, így most megváltozhat a hangulat. Persze nem biztos, hogy sorozatgyilkos, de csak keresik már a szállodás srácot is, meg nem is tudom, kit ölt még meg.

Most esett le, hogy ez az évad hosszabb lesz, legalább 12 rész, de a tvmaze 14-et ír, ráadásul címekkel, nem tudom, honnan szedték azt. De akkor ezért volt idő ilyen kényelmesen beindítani az eseményeket, csak a nézettségnek nem tett jót.

winnie - 2016. 06. 29. 12:50

a 2×05 is megérdemelte az 1-2 percet. és jézusom, hogy még mindig azon rugóznak, hogy noah nyomoz audrey után – legalábbis a cliff. de talán a 6. részre lerendezik a dolgot, és képesek lesznek megbeszélni.

az emma bezárva, a gyilkos meg kint, majd eltűnik jelenet annyira alibi volt, hogy csak ráerősít arra, hogy emma is lehet gyilkos. de persze akkor mi lenne a 3. évadban, ha nincs főhős?

Thomas - 2016. 07. 03. 23:15

Szerintem egész jó volt ez a pár óra alatt játszódó paranoia rész, de legalább kicsit más, mint amit megszoktunk. Annak is örülök, hogy Audrey végre lebukott Noah előtt, szóval ennek a szálnak is pontot lehet tenni a végére, mert tényleg unalmas. Talán most már a Stavo-dolgot is hanyagolják végre.

Hogy Emma lenne a gyilkos? De akkor ki hívta fel? Meg akkor ritka értelmetlen lenne a múltkori moteles jelenet is, hogy Emma a szobában, a gyilkos meg a fürdőben, ha jól emlékszem még le is fényképezte Audrey-nak, ahogy Emma az apja cuccai közt kutat. Mondjuk az is fura volt, hogy nem mondta a sheriffnek a hívást, de mondjuk a bizonyítékot is el akarták tüntetni, nem nagyon akarják a nyomozást segíteni…

Thomas - 2016. 07. 10. 02:23

Végre pontot tehetünk a Noah nyomoz Audrey után szálnak, és szerintem az évad legjobb részén vagyunk túl. Még mindig semmi extra, csak egy kis késcsikorgatás a korláton, de azzal meg tudtak lepni, hogy Audrey rabolta el és kötötte ki Noah-t:) Azt mondjuk nem értem, hogy Branson megcsonkításának mi értelme volt, de majd csak kiderül. Remélem nem a pszichológia tanárnő tette…:)
Emmát már csak úgy lehet kihozni gyilkosnak, ha megint ketten vannak, de nem lenne az nagyon erőltetett? Nekem most Kieran gyanús inkább, mert nem tudom, hogy ezzel a hirtelen feltűnéssel gyanússá akarták tenni, vagy sem:) De biztos nem annyira direktben, mint ahogy Stavót a maszkkal, szóval őt szerintem ki lehet húzni a listáról.

winnie - 2016. 07. 10. 07:09

és akkor mondhatni 6 rész után kezdődhet az igazi sztori, most már végre tudják, hogy van gyilkos, bár még mindig nincs szó a szemükben sorozatgyilkosról, azt hiszem.

a régiket szerintem necces lenne érzelmi összeomlás nélkül gyilkosra kihozni, elvileg csak úgy nem lesz belőlük (oké, kieran az apja halála miatt bepöccen – ha meghalt).

Thomas - 2016. 07. 10. 12:35

Audrey már azt is elmondta Noah-nak, hogy a szállodás csóka is halott, szóval a sorozatgyilkost már sejtik. Nagyon komótosan bontogatták eddig, nem tettek jót a sorozatnak az extra részek, de remélem, most már egyre jobb lesz, ahogy az 1. évadban is a felétől.
Nekem azzal tudnának nagy meglepetést okozni, ha idén egy dupla csavarral az lenne a gyilkos, akire a legjobban terelik, tehát mondjuk Stavo és/vagy Audrey, de valahogy nem hiszem, hogy idáig eljutnak:) Sokkal valószínűbb egy olyan megoldás megint, ami látszólag értelmetlen, pl. Emma anyja (valami okának kell legyen, hogy ennyire nem foglalkoztak a gyászával, meg ennyire a háttérben tartják ebben az évadban), de simán lehet, hogy ha nem is ketten összedolgoznak, de Branson kezét más vágta le, mint aki a gyilkosságokat elkövette.

Tomi - 2016. 07. 10. 22:13

Branson kezének a levágása tovább erősíti a gyanut a tanárnő felé. Audrey nem mondott el mindent Noahnak, pl. Hogy ő volt a másik maszkod mikor Brooke apjával találkoztak és Piper is ott volt.

Thomas - 2016. 07. 17. 21:22

1×07: Most komolyan ez a cliff, hogy a félholt Branson bennég-e a tűzben? Bár azt sem értem, minek kellett a kezét levágni, ha most meg simán megöli. Ezek után már nem hiszem, hogy a tanárnő csinálta volna. Fura volt ez a rész, nem érzem, hogy haladt volna bármerre is a sztori, viszont most volt szappan rendesen, alakul a kis háromszögünk is…

Silver-sama - 2016. 08. 07. 19:12

Hát ez a 10.rész valami istenkirály volt :D. Nagyon-nagyon ütött ^^
winnie, ha még mindig kasza nálad a sori, ezt a részt MUSZÁJ megnézned!

Jaime Lannister - 2016. 08. 07. 22:30

Borzalmas volt, csak úgy mint az előzőek. Jó eséllyel pályázik az általam látott legrosszabb évad címére. Most már végig szenvedem, ha idáig eljutottam, de ha lesz is következő én tuti kihagyom. Förtelem!

Tomi - 2016. 08. 10. 09:41

Lassan indulhatna egy tippelde, mivel jovo heten szezonzaro.

Csypi - 2016. 08. 10. 11:21

Nekem még csak most sikerült ledarálnom a 2. évadot. Mondhatom, hogy sikerült is 2 nap alatt, mert engem ismét berántott. Tetszett a sztori, jó volt, hogy Audrey körül kiderült, hogy még sem úgy volt benne, ahogyan azt az 1. évad végén gondoltam és tetszett a 3. évad megágyazása is. Annak örülök, hogy Noaht nem írták ki, pedig várható lett volna.
Nekem mindenképpen továbbra is nézős lesz és kíváncsian várom a folytatást. 9/10-es volt az évad :)

Silver-sama - 2016. 08. 10. 11:47

Ez a beszéd, Csypi! :D
http://i.imgur.com/0OGBsQR.jpg

Cole - 2016. 08. 14. 20:38

Szerintem jobb lett a 2. évad, mint az első, a finálét remélem nem rontják el.

Tomi: Mi alapján íród, hogy szezonzáró? Nézettség alapján? Én még hivatalosan nem olvastam, hogy kasza.

Cole - 2016. 08. 14. 20:47

Bocsánat, kevertem a szezont a sorozatfináléval. :) Nincs kérdés.

Thomas - 2016. 08. 14. 21:25

Huhú, a 2×11-ben szerintem totál egyértelművé tették, hogy ki a gyilkos, épp csak ujjal nem mutogattak rá:) Most nagyon biztosnak érzem, hogy Kieran a hunyó:) Miért? Elira nagyon terelik, őt ki lehet húzni. Ki más tudott még a polgármester leveleiről, amivel megzsarolta? Kieran. Ki küldte oda a rendőröket a tanyához azzal, hogy elmondta Emma anyjának, hova mentek a lányok? Kieran. De már ott gyanus volt, hogy mi a túrónak kell live videóznia a lányoknak Eli szobáját, hát azért, hogy élőben láthassák, amint megtalálja Audrey leveleit, amiket ő tett oda.

De társa most is lesz, mert magát nem tudom, hogy kötözhette össze a múltkor, amikor ráadták a maszkot. Ellenérvek?

Nikolka - 2016. 08. 15. 00:37

Igen, nekem is Kieran a tippem ez a rész után. Ugyanezért. És nem is érhetett volna oda ennyivel később ugye..(mondjuk egyszer már a vidámparkosnál volt, hogy rögtön ott termett, előtte is ő volt gyanús, de akkor ott azért kizártam, mert mondom nem tennék gyanússá)

Amúgy tudom tinisorozat, de Emma is nemrég még Willel volt, Brookenak is most halt meg a pasija. Noahnak is az előző csaja.. ez kicsit zavaró.

winnie - 2016. 08. 15. 05:07

“, jó volt, hogy Audrey körül kiderült, hogy még sem úgy volt benne, ahogyan azt az 1. évad végén gondoltam”

ennek többek között az is az oka, hogy showrunnerváltás volt, tehát, aki kitalálta, hogy ő benne van, az más, mint aki megpróbálta most őt tisztára mosni – az, hogy mi lett volna az eredeti terv, már nem tudjuk meg.

tippre, nekem lehet, hogy ez is tette be a kaput, mert ez a teljesen feleslegesnek tűnő ballasztszál uralta az első x részt, ahelyett, hogy a fő történet ment volna előre. ha volt is következménye, amit már nem tudok meg, nem láttam értelmét olyasmit nézni, aminek tudtam (éreztem), hogy nem lesz jelentősége.

Jaime Lannister - 2016. 08. 15. 09:59

Szerintem az előző showrunner is csak ilyen évadvégi gagyi csavarnak szánta ezt az Audrey szálat, és valószínűleg ugyanúgy az ő tisztázásával ment volna el az évad eleje. Bár lehet gyorsabban és jobb megoldásokkal varrták volna el.

Tippem Kieran és Eli páros. Talán a köztük lévő összezördülések csak az elterelés véget volt.

Thomas - 2016. 08. 15. 13:31

winnie: most volt a dolognak jelentősége, mert a gyilkos összevágott egy videót a felvételeiből és Emma álomnaplójából, majd feltöltötte Noah blogjára, hogy gyalussá tegye a lányokat. aztán elintézte, hogy pont abban a másodpercben érjenek oda a “lopakodó” rendőrök, amikor a lányok megtalálják Brooke apjának holttestét a pajtában, és felveszik a véres vasvillát:) szóval a finálét felvezető rész komolyan azzal az elképesztő cliffhangerrel ért véget, hogy a sheriff letartóztatta a lányokat:)

jó, most ironizálok, de szerintem még így sem volt rossz szórakozás ez az évad, legalábbis a többi horror sorozathoz képest én jobban élveztem, viszont a kettővel több rész biztos, hogy inkább rosszat tett vele. ha 80 perccel kevesebb időhúzás, mellékszál lett volna benne, akkor még jobb lett volna az egész. ha olyan jók lennének a karakterek, meg írnának nekik értelmes szappanos szálakat, akkor elnézném őket évi 22 részben is, de itt nem ez a helyzet. szóval felőlem folytassák csak, én ott leszek, de egy ilyen kaliberű sztorinak elég lesz 8, vagy nagyon maximum 10 rész.

Jaime Lannister: én valahogy nem tudom elképzelni, hogy Eli benne van, ebben a részben annyira igyekeztek besározni. Kieran társának olyasvalakit képzelek el, aminek látszólag semmi értelme nincs, pl. Emma anyja, vagy a sheriff, de majd a random indítékgenerátor kidobja, hogy mi az oka:) de aztán lehet, hogy a segítőt most sem lövik el, hanem viszik (vinnék) tovább a következő évadra.

Jaime Lannister - 2016. 08. 15. 14:19

Tavaly a finálé előtt már 3-4 résszel lehetett tudni vagy legalábbis erősen sejteni, hogy Piper a gyilkos. Lehet, hogy ez egy kicsit visszavet az izgalomból, de legalább érezni lehetett, hogy az írók tudják mit akarnak és logikusan építkeznek. De most… Akárki lehet igazából, nem lepne meg egyik húzás sem. Látszik, hogy nem volt konkrét elképzelés, az is lehet, hogy csak az utolsó rész megírása közben találtak ők is ki. Legalábbis nekem ilyen érzésem van.
Próbáltak itt már mindenkit besározni, Stavo-val mást sem tettek az egész évadban, de pár rész óta mintha próbálnák tisztázni. De Zoe-t is csak az elhalálozása tisztázta, és már Emma tudathasadásos énje is szóba került. Nyilván nincs neki olyanja.
Szóval a végső megoldás valóban valami random húzás, random körítéssel lesz, így semmilyen hatással nem lesz rám. De majd meglátjuk.

WillTraveler - 2016. 08. 17. 10:30

2×12 után:

Nagyon jó évad volt! Lassan indult be, talán a plusz 2 rész nem is kellett volna, de az 5-6. rész környékén elindult a történet és egy baromi jó fináléval koronázták meg az egészet. Tényleg öröm volt nézni, simán első évados színvonal.

Tomi - 2016. 08. 17. 16:21

Scream After Dark neven lesz meg 2 epizod oktoberben Haloween kornyeken.

Itt egy Sneak Peek belole:
https://www.youtube.com/watch?v=hLowOLq0HBE

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz