login |

Casual: az 1. évad

2016. 06. 07. 22:10 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha már elindult a folytatása, akkor azért így utólag legyen egy írás a tavalyi év egyik leg…, nem is tudom, milyen jelzőt használjak, mivel nem feelgood, meg nagyon elcseszett emberekkel van tele, de mindezek ellenére mégis nézette magát a Casual. (A Hulu tavalyi pilotjáról és az alapfelállásról itt írtam egyébként.)

supcasual

Nagyon szeretném ajánlani a sorozatot, de nincs az az erősen megragadható, konkrét dolog, amivel képes lenne berántani az embereket. Az egész egy lassan hömpölygő, bár néhol abszurd pillanatokkal rendelkező dramedy.

Hiába lazítanak mindig kicsit a humorral, a sorozat mögött lakozó őszinte kérdések azok, amik megtartják a nézőt. Három főszereplőnk van, az egyik randioldalt működtet és hatja a nőket, a testvére egy váláson van túl és megpróbálja összeszedni az életét, és utóbbi lánya is érdekes személyiséggé kerekedik az összetört családban felnőve.

artshow

A rövid évad alatt mindenki megkapta a saját történetét, ami a végén olyan érzelmi tetőpontba, jó bevállalósba torkollott, amit öröm volt nézni. A Casual készítői nem fordultak el a csillogás, a lazaság és humor mögött rejtőző komoly problémáktól, és nagyon jól fejtették ki azokat. Bár egy válás volt sok minden mozgatórugója, de ahogy a nő ráébredt, hogy mit művel a testvérével, ahelyett, hogy segítene neki, azt látva kicsit el is érzékenyültem.

Egyszerűen nem tudok többet írni róla, mert tipikusan látva ismerszik meg ez a sorozat. Szerintem 8/10 simán volt az első szezonja, viszont hiába veszít sokat aki nem néz bele (bár szerintem 25 fölött javasolt főleg), nem tudnám jobban ajánlani. Bár a részek is kapnak ívet, de igazából az egész évadra jellemző indie filmes hangulat az, ami miatt legfőképp darára ajánlom.

pplcmdurinforeplay

People cum during foreplay. It doesn’t count, okay? Nothing was inserted.

ui: Eliza Coupe meztelenkedik is a sorozatban, igazi Californication-hangulatot teremtve 1-2 részre. Na jó, nem csak ő, de teljesen meglepett, hogy bevállalta. Aki a Scrubs: Interns óta kíváncsi volt, az legalább a Google-t csapja fel.

6 hozzászólás Ne habozz!

bazs1 - 2016. 06. 07. 23:15

Casual, Love, Togetherness. Párkapcsolati témában ezek nálam telitalálatok.

naughtyl - 2016. 06. 07. 23:34

érdekes és különleges. azt sem tudnám pontosan megmondani mi tetszett benne. de nagyon jó volt nézni. viszont szigorúan dara anyag. Olyan erős atmoszférát sikerült teremteni, hogy azt nem lehet csak úgy abbahagyni.
Michaela Watkins meg nagy pozitív meglepetés.

szeretem az ilyet, mikor nem tudom, mit várjak.

“ahogy a nő ráébredt, hogy mit művel a testvérével, ahelyett, hogy segítene neki, azt látva kicsit el is érzékenyültem”
+1

Ledita - 2016. 06. 08. 22:33

Engem a testvérek közötti erős kapcsolat fogott meg, plusz a “Némó nyomában”-os rész nagyon viccesre sikerült. :)
Lehet, hogy nem bírom a következő évadot darára tenni… :)

Paladin - 2016. 06. 09. 09:44

Hint: erre az egy dologra a Bing képkeresője jobb! ;)

El-ahrairah - 2016. 06. 09. 10:28

Érdekes volt, főleg az elején, de a végére idegesített már.
Az anya különösen rossz irányba ment szvsz, elvileg ő egy intelligens nő aki ráadásnak szexuálpszichológus, erre a sorozat felétől inkább ő szorul állandó terápiára, és bamba nagy szemekkel csodálkozik rá mindenre.
A lány, aki az elején amolyan koraérett cinikus figura a végére hisztis, önző tinipicsává válik, igazából minden különösebb ok nélkül.

Réka - 2016. 06. 22. 13:10

Nagyon nézette magát, bele is fogom vetni magam a 2. évadba.

Nálam is abszolút telitalálat párkapcsolati témában a Casual és a Love. A Togetherness annyira nem jött be, pedig egy ideig próbálkoztam vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz