login |

Legends of Tomorrow: vége az 1. évadnak

2016. 06. 07. 18:17 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Nem mind arany, ami képregény-adaptáció!? Pedig a CW elméletben ismét tutiba nyúlt a Legends of Tomorrow berendelésével, ami az Arrow és a The Flash mellékkaraktereit eresztette össze egy nagy küldetésre. A nézettség nem volt rossz, bár a két említett sorozat alatt teljesített, viszont a történetben és a karakterekben bőven akadtak hiányosságok és mellényúlások.

bscap0182

Hol is kezdjem? Főhősünk, Rip Hunter 2166-ban elveszíti a családját, aki emiatt 2016-ban összetoboroz 8, a történelemben nem sok vizet zavaró embert, hogy segítsenek neki legyűrni Vandal Savage-et. Szóval időutazásos aspektus pipa, szuperképességek pipa, érdekesnek ígérkező figurák pipa. Aztán a sorozat írói azt sem tudták, mit csináljanak.

Pedig a karakterek között sok izgalmas figura akadt, főleg úgy, hogy nagy részük tényleg durva képességekkel rendelkezett – erre persze, hogy a halandó karakterek lettek a maradandóak. Elismerem, igencsak kétkedve fogadtam Captain Cold és Heatwave duóját, akik pár rész után simán elvitték a hátukon a sztorit. Mellettük pedig Sara Lance lett érdekes figura, sőt egyedül az ő drámaibb jeleneteinek éreztem súlyát (persze a szerethetőségében az is benne van, hogy ő azért nem pár részes karakter volt az Arrow-ban, hanem egy egész évadban volt domináns szereplő).

bscap0194

A többiek viszont borzasztóara sikeredtek. Rip fejlődése nagyon lassú, egyáltalán nem jött be, hogy az évad felében önző volt. Firestorm effektje hiába tök jó, ha Stein és Jefferson unalmasak voltak – ezen Victor Garber sem tudott segíteni, pedig azért ő nem egy gyenge színész, de amikor alig kap jó anyagokat és a partnere sem túl acélos, bizony ő sem tudja menteni a helyzetet.

Atom az Arrow-ban sem volt már igazán jó, nem is zavart túl sok vizet, kicsit túltolták a sziporkázását. Viszont még nála is jobban alulteljesített az a Hawkgirl-Hawkman páros. Karakterileg és színészileg is borzasztó volt mindkettő, nagy bánatom, hogy pont rájuk volt kihegyezve a fő sztori, így pedig nagyon nehéz volt érdeklődve figyelnem a dolgokat, miközben állandóan oda lyukadtunk ki, hogy ők tudják beteljesíteni a missziót.

bscap0133

Persze az i-re a pontot Vandal Savage borzalmas karaktere tette fel. Nem csak a figura volt béna, hanem Casper Crump is megtett mindent azért, hogy elhiggyem, csak az utcáról szedték össze és véletlenül szerepel a sorozatban. Nagyon durva, hogy mennyire nem erőltette meg magát, szinte csak egy arcot vágott végig, és akkor is csak borzasztó kaján vigyor ült ki az arcára.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Történet terén lehetett volna kompenzálni a hibákat, azonban hiába akadtak izgalmas és érdekes heti, illetve kétheti esetek, nem nagyon tudtak mit kezdeni ezekkel. Például a Jonah Hex-epizód borzalmas lett, hiába volt maga a karakter érdekes, akárcsak az 50-es években eltöltött idő, ahol akadtak jó húzások, de az egész összességében mégis érdektelen maradt.

bscap0130

Ami igazából a legfájóbb pont volt a dologban, hogy akadt egy csomó olyan esemény, amivel simán megváltoztathatták volna az Arrow és a The Flash egyik fontosabb pillanatát, de persze mégsem tehették, hiszen nem minden néző követi mindhárom sorozatot. Igaz, nem hagyták ennyiben a dolgot, beszéltek is róla, hogy vissza kellene menniük, hogy XY karaktert megmentsék, de utána ki is találtak valami borzalmas magyarázatot arra, hogy miért is nem tehetik ezt.

bscap0193

Összességében potenciállal tömve volt az évad, nagyon jó dolgok is kisülhettek volna az elindított szálakból, kár, hogy nem volt elég jó kezekben a projekt. Cserébe lezárt az idei történet, a mostani főszál véget ért, pár karaktert lapátra is tettek, de ettől függetlenül nagyon középszer az egész évad. Nagyon nagy jófejségből 6/10 mehet a szezonra, de ennél többet semmiképpen sem érdemel.

bscap0197

Viszont a cliffhanger amit kaptunk, annyira iszonyatosan jó lett, hogy nem tudom nem várni a folytatást, ami az antológia-szerű hozzáállás miatt fényévekkel jobb lehet a kezdésnél. Biztató felvezetés volt, talán tudnak vele mit kezdeni.

31 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 06. 07. 18:22

Egy csalódást okozó évad után egy összességében ígéretes és jó évadzárót kaptunk. Én is nagyon várom a következő évadot ezek után, reméljük, egy jobb gonoszt kapunk, mint a béna Vandal Savage.

Szaby59 - 2016. 06. 07. 18:31

Az sorozat legkisebb gondja Vandal Savage karaktere/a színész játéka volt. A színész még így is köröket ver a Kendrát alakító színésznő játékára…

ALDO - 2016. 06. 07. 18:35

Jó lett a kritika, tökéletesen leírja, hogy mi a probléma a sorozattal. Az alapötlet valóban jól hangzott, de elég kevés volt, hogy 16 részre kihúzzák. Egyetlen fő gonosz helyett inkább valami olyasmit kellett volna, hogy egy szupertitkos, földalatti szervezet tör hatalomra, így minden részben fel lehetett volna fedni róla valami, ahogy nyomoznak utána. De, hogy szinte minden részben elkapták Vandalt, aztán valahogy az utolsó percben valahogy megúszta, elég nevetséges volt. A legostobább húzás az volt, amikor Rip csak a családja fotóját vette el tőle, majd rárobbantotta a labort, vagy amikor kivágták az ablakon és utána csak 200 évvel később találtak rá.
Tényleg olyan volt, mintha az írók sem tudnák, hogy mit is akarnak, de nemhogy az évaddal, de a következő résszel sem voltak tisztában. A karakterek összességében jók voltak, sokakkal ellentétben a sólyom párostól sem másztam a falra, csak az szerelmi vívódást hanyagolhatnák már. Persze azért jövőre nem fognak hiányozni, főleg, hogy szó szerint elrepültek. A PB tesók viszont pozitív csalódást okoztak. Folyamatosan szállították a hét idézete dumákat, és talán ők fejlődtek a legtöbbet. Wentwort Miller is igyekezett kettőnél több arcot mutatni. A Cliffhanger felkeltette az érdeklődésemet, kíváncsi leszek, hogy az idegen inváziók behozzák-e a második szezonra, vagy majd csak később.

Lilith - 2016. 06. 07. 18:37

Nekem tetszett,kivéve Hawkgirl annyira élettelen karakter unlogikátlan dolgokkal,hogy az már fájdalmas.Mi az ,hogy nem tudják ketten se kinyítni Savage-t?Ha meg béna benne Hawkgirl akkor mi a fenének próbálja mindig ugyan avval a módszerrel? Vagy csak én vagyok a tök hülye és teljesen normálisan cselekedett? :D

Dalmayr - 2016. 06. 07. 18:48

Elhatároztam, hogy kaszálom évad végén, de az èvadzáró tetszett, és a gerlepár is lelép. Szerintem megnézem a kezdést és majd döntök. Remélem Snartot valahogy visszahozzák (tudom, hogy Wentworth Miller állandó lett a dc univerzumban, de szerintem jó helyen volt a LoT-ban) mert ő volt a legjobb karakter. Ha Snart, Mick és Ray maradna az bőven elég lenne :D

nadivereb - 2016. 06. 07. 18:54

Én is azt éreztem, hogy az írók nem tudtam mit kezdeni az egésszel. Rengeteg karakterük volt, brutál képességekkel (Atom és Firestorm együtt gyakorlatilag bármelyik heti problémát megoldhatta volna), amiket nem sikerült összehangolni. Random mentek ide-oda, nem volt cél vagy mögöttes motiváció. Össze volt csapva az egész.
A cliff viszont nekem is bejött. Ha ezúttal előre átgondolják az írók, hogy mit akarnak kezdeni a szezonnal és tisztességes szálakat írnak a karaktereknek, akkor lehet ez még jó is.
(Ami nekem még bajom, az az időutazás szabályai körüli teljes káosz. Helyenként történelmi kulcsdolgokba nyúlnak bele különösebb gond nélkül, máskor meg nem tehetnek semmit, mert “time wants to happen”. Ez nálam annak felel meg, hogy “mert csak”, és sértően buta megoldásnak tartom.)

rvtull - 2016. 06. 07. 19:51

Valaki leírná ,hogy mi volt a cliff a végén. Én vhol a 6. résznél szálltam ki és már nem tervezem folytatni, de érdekelne, hogy mi az amiért lehet/ne várni még. :D

Tomm - 2016. 06. 07. 20:01

Szerintem ha kiszálltál akkor ne nézd meg mert ezután se fog érdekelni ha eddig nem érdekelt. Vagy nézel valamit vagy nem.

sadnic - 2016. 06. 07. 20:03
Silas - 2016. 06. 07. 20:09

a vége jó, mert ugye Jay Garrick az egyik alapítótag :) és feltűnik majd 2. évadban

rvtull - 2016. 06. 07. 20:14

Oké köszi. Megnéztem azért, de tényleg nem pörgetett fel. :D

zsedan - 2016. 06. 07. 20:16

Hulladék volt.

winnie - 2016. 06. 07. 20:27

“a vége jó, mert ugye Jay Garrick az egyik alapítótag :) és feltűnik majd 2. évadban”

mármint jay garrick? egyelőre még szinte semmit sem lehet tudni a 2. évadról, csak annyit, hogy leadták az igényeket, és a válasz alapján tervezgetnek, nem?

Poghy - 2016. 06. 07. 20:39

A kritikával egyetértek, a pontozással viszont nem, inkább volt ez olyan 4/10. Nálam az év csalódása ez a sorozat, ez lehetett volna az élőszereplős “Igazság ligája”-szerűség, és sajnos annyira mellényúltak, hogy nem is tudtam végignézni az évadot. Hatalmas logikátlanságok, borzasztó színészi játékok, stb. szinte nem is tudok pozitívumot mondani Snart-ék 1-2 jó beszólásán kívül.

Szerintem ez lett idén a legrosszabb Berlanti-sorozat, pedig a másik 3 is elég gyenge volt. Ha jövőre sokat változik és jókat hallok róla, akkor talán visszatérek, de erre nem sok esélyt látok.

John Doe - 2016. 06. 07. 20:39

Én nem bírtam végignézni, olyanok voltak a részek, amivel kínozni lehetett.

Nagyon rég láttam ennyire rossz sorozatot, talán a Rémrendes Budapesten óta nem. 5 rész alapján, 3/10

DarkEagle - 2016. 06. 07. 20:41

Most hogy behozták az igazi Jay-t a Flash fináléban elég meglepő lenne ha az egyik alapító tagot kihagynák a JSA-ből. Megerősített híreket nem láttam sehol de erre azért lehetne fogadni. :D

apost - 2016. 06. 07. 22:14

Felfoghatatlan, hogy egy ilyen ígéretes alapanyagból, hogy tudtak ilyen minősíthetetlen sorozatot összerakni. De idén még a kedvenc sorozataim is látványos minőségesésen mentek keresztül szóval az idei év több szempontból is mélypont volt a sorozatos világban. Reméljük jövőre talán nem re-tar-dál-ta-kat bíznak meg a fogatkönyvek írásával.

DarkEagle - 2016. 06. 07. 22:28

10/8 nálam volt az egész évad összességében. Ez a kritika inkább az Arrow-ról mondható el, sztem igényes változatos történetű izgalmas sorozatot ismerhettünk meg.

Kádi - 2016. 06. 08. 01:50

Nekem az 5.-6. rész után nagyon beindult, végig élvezhető volt. Vandal Savage nagyon el lett találva, szinte lubickolt a csávo a szerepében

winnie - 2016. 06. 08. 05:10

vixen lesz az egyik új állandó karakter, de nem az, aki az arrow-ban is volt.

yosha - 2016. 06. 08. 10:17

SPOILERES

Az szép volt a végefelé hogy az Oculusra fogták azt hogy gyakorlatilag mindenki egy idióta, részeken keresztül. Utolsó 3 részre szépen helyreállt a sztori, nade…
Vannak itt szabályok. Elég komoly szabályok az időutazásra. Változtatsz valamit a multban, az most vagy azonnal változtat a jelenre, vagy hullámokban, temporálisra, alter síkokat teremtve?

Mert ugye kiszedették magukat a születésükkor a timelinebol (mondva hogy ha visszaviszik majd később magukat, akkor nem változik semmi). NODE, mivel ők 2016ban eljöttek, a jövő timelineja szinte végig ugy alakult, hogy ők onnan akkor kitörlődtek, soha nem tértek vissza. Melyik a helyes?

Flash visszautazott egy évet a második évadban. Minimálisat változtatott és Pied Piper jofiu lett.

Ellenben itt Hawkman, Hawkgirl eleve Savage miatt találkoztak a Flash/Arrow crossoverben. Milyen ötlet az, hogy menjenek vissza megölni őt a MULTBAN? Paradoxont hozol létre, bazod. Egy fickó miatt találkoztok és ismeritek egymást aki meg akart ölni. Most menjetek vissza a multba mert valaki a jövőből itt van, akinek megölte a családját ugyanez az arc? Dupla paradoxon. Visszamennek, megölik a multban, sose ismerik meg egymást, Rip se jön vissza.

És akkor a végmegoldás hogy 3 (!!!) idősíkon egyszerre (!!) intézik el Savage-et? KI TALÁLTA EZT KI?
Megölöd a 60as években. Akkor hogy ölöd meg 80ban? És hogy ölöd meg 2000akárhányban? Megölöd a karakter 60as évekbeli inkarnációját, kész, törlődik. Nem lehet EGYSZERRE megölni, még ha a Waverider egyszerre pakolja le őket, bakker, a fenti szabályok szerint 3 párhuzamos idősíkot hozol igy létre, npmeg Rip sose indul el. Hiába van savage-nál időgép és hiába azzal ment megölni Jonast meg a csajt, az ok okozat miatt ő már KÉTSZER halott a multban.

Rendben. Rip szabályai mások. De a Flashben felállitott szabályok ezt igazolják. És tudjátok még mi más igazolja ezt? Az, hogy mikor a Pilgrim elkezdte sz.rrá verni Atomot a multban, Atomon a jelenben kezdtek el megjelenni a friss (!!!WTF!!!) sérülések! Na ez az, ami a fentieket igazolja, hogy az egész fináléig el se kellett volna kb. jussanak, az arrow-flash crossover kvázi nem történt meg.

Aredhel - 2016. 06. 08. 10:35

Borzasztó volt. Nem is tudom, hogyan gondolhatták komolya. Kb. a 90′-es évekbeli Power Rangers színvonal.

Denisa - 2016. 06. 08. 14:37

Nekem tetszett, könnyed munka utáni szórakozás nulla agyi kapacitást igényelve.
A humor faktort vígan megadta Jefferson és a Papa valamint Snart és pirós tesókája. Snart és Lance közt volt némi szikra is, ami figyelembevéve az identitásukat külön plusz pont részemről.
Aki nagyon nem kellett volna bele az a két madár, és az Atomot játszó színész. Maga a karakter nem biztos, hogy pocsék lenne, ha a színész egy kicsit kevésbé lenne ilyen tesze-tosza.
Savage valóban nem volt túl nagy főgonosz, de mivel nem lehet mindenki brutál komoly aki gonosz, nálam még belefért, igaz, az, hogy ilyen háttérképességekkel nem tudtak egy-két rész alatt továbblépni rajta, az elég gáz.
Összességében nagyon várom a következő évadot:
Rip végre túllép a családján és valóban kapitány lesz.
Atom túllép a madárkán és picsogás helyett valóban tudós lesz.
Jeffersonék folytatják az apa-fiú komfliktusokkal tűzdelt humorizálásukat.
Snart-ot visszahozzák. – feltételekkel :)

winnie - 2016. 06. 08. 15:59

Denisa:

“Nekem tetszett, könnyed munka utáni szórakozás nulla agyi kapacitást igényelve.”

ezzel csak az a “baj”, hogy nagyon sok sorozatról elmondható, és azok között is vannak jobbak és rosszabbak, szóval valami oka csak van annak, hogy inkább ezt választod, mint mást, ahol 3 karaktert is találsz, akikkel nem vagy elégedett – sokszor egy is válóok lehet.

Ambriel - 2016. 06. 08. 16:41

Denisa:

“Nekem tetszett, könnyed munka utáni szórakozás nulla agyi kapacitást igényelve.”

Pontosan ugyanezt a mondatot akartam írni. :D

Még annyi, hogy a kedvenc idézetem az évadzáróból a “Nem tartunk veletek” volt, mert nagyon utáltam Kendrát.

Sara, Rip, Stein nagy kedvencem. Atomról csak annyit, hogy a Chuck miatt ki nem állhattam a színészt, de itt sikerült elérnie, hogy kedvenc legyen.

Egyedül Cold fog hiányozni. A társát kellett volna kinyírni.

A problémám csak az a sorozattal, hogy eddig minden képregényes sorozat, amit bepróbáltam (Flash, Arrow, Supergirl, Jessica Jones, S.H.I.E.L.D) 1-2 évad után kaszát kapott tőlem, úgyhogy valószínűleg ez sem fog sokáig kitartani.

Az időutazásba azért nem kötök bele, mert nem egy tudós kijelentette, hogy az időutazás elméletileg lehetséges, de nagyon necces kutatni a témában, mert könnyű elkövetni egy olyan hibát, ami tönkretenné az egész világot, úgyhogy hülyeség lenne elvárni egy sorozattól, hogy ne legyen tele időutazással kapcsolatos hibákkal, ezért kell az ilyesmit kikapcsolt aggyal nézni. A sorozatokon egyébként sem kell gondolkodni. Meg kell nézni, aztán el kell felejteni.

lesliemagpie - 2016. 06. 08. 19:54

Nekem inkább a minőségével voltak gondjaim, azért kicsit jobbat vártam. De idővel beletörődtem.
A másik poszthoz is írtam, szerintem a szünet után jobb lett, de tényleg sokkal több volt ebben a sorozatban. Nem tudom, hogy az írok ennyire gyengék, vagy a pénz volt kevés. Ezt is kezdem már megszokni, hogy egyre “gagyibbak” lesznek a sorozatok, egyre kevesebb pénz van rá, bár az is lehet, hogy mindig csak rosszakat választok…
Snart-ot nagyon sajnáltam, hogy pont ő halt meg. Nélküle Heat Wave kevesebb lesz.

Off:
Most végeztem az Flash első évadjával, Hát a végén nagy szöveg volt az időgépnél Wells:
Rip Hunter le lenne nyűgözve

ALDO - 2016. 06. 08. 21:40

yosha:

Egyértelmű, hogy nem dolgozták ki rendesen az univerzum időutazás szabályait, hanem ahogy éppen kedvező volt, azt írták bele a forgatókönyvbe. Volt itt olyan, hogy simán megváltozik a történelem (amikor 2046-ba kerültek, vagy amikor a szimuláció szerint az oroszok megfejtik a tűzvihar titkát 1986-ban) és, hogy ők maguk hoztak létre eseményeket, ami mindig is a történelem része volt (amikor Stein a vadnyugaton meggyógyítja a kis srácot, akiről kiderül, hogy H.G. Wells).
Arra mondjuk nem emlékszem, hogy mivel indokolták, hogy amikor Ray, Kendra és Sara 1958-ban rekedtek, akkor miért csak két év múlva lehetett visszamenni értük. És Rip indoklását a fináléban, hogy az eredeti idővonal szerint Laurel mellett Sara és az apjuk is meghalt volna Damien Darkh által, de mivel Sarát kiragadta a történelemből, így csak Laurel halt meg. De, hogy ennyi erővel miért nem lehetett visszamenni korábbra és Darhkot legyőzni a jövőből származó infókkal, ha egyszer az alap koncepció is az volt, hogy Savage-ot is meg lehet ölni a tőrrel a múltban, az nem értem.
Ez a hátránya annak, amikor mindenkit feltámasztanak, aztán ha végleg ki akarnak írni valakit, akkor főhet a fejük.

yosha - 2016. 06. 09. 14:53

Na ezaz. Darkhoz nem nyulhatnak, mert fakk you thats why. De Savage-et kiirthatják három ponton a történelemből. Tehát egy világot lebombázni akaró de tervében elbukó faszi akit egy utcai tüntetés lever sokkal fontosabb a történelem számára, mint egy halhatatlan zsarnok, aki végigmanipulálta a történelmet és saját magával kokettált egy időgép segitségével. Come on!

n5wrr7 - 2016. 06. 10. 10:37

A 3. rész után kaszáltam, de mivel most nagy a pangás, és úgyis nézem a többi DC sorozatot, mégis befejeztem.
Egyszóval: gyenge
De még gyengének sem jó, mert van az a kategória, ami “olyanszarhogymárjó”, ahhoz pedig ez kevés.
Ahhoz nem vagyok elég jártas a sci-fikben, hogy hitelesen kritizáljam az időutazással kapcsolatos hibákat, de azért laikus szemmel is vannak gondok. A heti esetek bugyuták voltak, Savage nem volt félelmetes, a szereplők pedig zömében unalmasak voltak.
Sarah szájbiggyesztése már az Arrowban is idegesített, de ehhez most hozzájött Kendra lóharapása. Hát nem tudja becsukni a száját rendesen az a szegény lány!
Jövőre mondjuk úgyis belenézek, hátha felrázza őket Patrick J. Adams, de nem fogom lerágni a körmeimet addig…
Csak egy gondolat Snart “halálához”: miért kellett minden áron kézzel tartani azt a pöcköt? Nem tudták volna kitámasztani valamivel?!

Bruce - 2016. 06. 12. 11:06

A legviccesebb, hogy volt egy komoly látványos beharangozó trailer Flash-sel és az Íjásszal, aztán az a jelenet sosem került adásba, a két figura nélkül csinálták azt a helyszínt, egész másképp… :D

https://www.youtube.com/watch?v=fdoi9uyEFPM&t=2m13s

Boci - 2016. 06. 22. 08:53

Bruce

Akkor ezért volt nekem fura az első rész, úgy rémlett, hogy Flash és Íjász is képben van. Akkor mégsem vagyok olyan hülye.
Egyébként Rip is sokat dolgozott az akcentusán. Nekem totál másnak hangzik a beszéde a trailerben.
Egyénként most néztem meg nemré az utolsó előtti részt (a záró még hátra van) és azon morfondíroztam közben, hogy Savage és a Madárpár nélkül mennyire élvezhető a sorozat. Szerintem adok esélyt a második etapnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz