login |

Mike & Molly: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 06. 07. 16:36 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Majd valaki megfejti az okait annak, hogy miért vetett véget a CBS a Mike and Molly-nak, hiszen a sorozat önmagában is simán szállította a nézettséget, nem úgy, mint a csatorna egyik-másik szitkomja. Mondjuk az igaz, hogy az M&M révén Melissa McCarthy hat éve volt foglyul ejtve évi 8-9 hónapra, de ki tudja, talán ennek is köszönhető, hogy jelenleg ő az egyetlen színésznő, aki pusztán a nevével képes eladni egy mozifilmet. (A Bridesmaids nagy sikere után hat főszerepet kapott, és mindegyik film 20M dollár fölött nyitott Amerikában.)

Nemcsak a nézők, hanem McCarthy, és persze a többiek is folytatták volna a sorozatot, melynek a fináléja szállította talán a legkevesebb meglepetést az idén, legalábbis, ami hangulatát illeti – nyilván nem kell mondanom, hogy pont azt kaphatták a nézők, amit már évek óta (igen, még a kövérpoénok sem fogytak el). Viszont történetvezetés szempontjából azért csak belecsempésztek némi meglepit az utolsó részben, no meg a szituáció sem volt megszokott.

Mike and Molly-6x13-01

Az utolsó epizód, ahogy arra számítani lehetett, a szülés körül forgott, így nyilván jó pár érzelmes jelenetre volt lehetőség, plusz erőltetett módon így sikerült az összes karaktert egy légtérbe zsúfolni, hogy még egyszer utoljára szállítsanak pár lájtos konfliktust (vagy, hogy esetleg egyesek talán először találkozzanak).

Amúgy meg mindenki hozta saját magát, de szerintem ez az elvárás, ezért is nézték és szerették a népek – nem is éreztem kiemelkedőnek, de persze rossznak sem. (Tényleg, ha már zárás, visszanézem a korábbi posztjainkat – kíváncsi vagyok, mennyire ismételtük bennük magunkat: pilotkritika, S1 vége, S2 premier, S2 vége, S3 premier, S4 premier, S4 vége, S5 premier)

Mike and Molly-6x13-04

A zárás csavarja kedves volt, az utolsó jelenet pedig a régi nézőknek egy pacsi puszi. De ettől még nem hiszem, hogy az anno utánfutó-sorozatként induló Mike & Molly bármilyen szinten meghatározó lett volna a szitkomszíntéren (nálunk még a magyar premier után sem lett nagyobb tényező a junkie-k között), maximum az esetenkénti visszafogottsága, illetve szerethetősége az, ami kiemelhette a masszából (na meg, persze, McCarthy fizikai komédiázása is). Egyébként klasszikus többkamerás komédia volt, klasszikus figurákkal.

Mike and Molly-6x13-02

Egyébként a sorozat elején is molettebbnek tűnt Katy Mixon, mint Melissa McCarthy? Vagy csak most tűnt úgy, mert előbbi már az American Housewife-os (előtte. The Second Fattest Housewife in Westport) szerepére gyúrt? Vagy Billy Gardell-lel ellentétben McCarthy változtat az imidzsén? (Ahogy nézem a pilotos képét, a válasz egyértelmű.)

Mike and Molly-6x13-03

9 hozzászólás Ne habozz!

Gabika - 2016. 06. 07. 16:56

Csak szerintem rémes és kínszenvedés ez a sorozat és egyetlen vicc sincs benne?

wirth6 - 2016. 06. 07. 18:00

“Egyébként a sorozat elején is molettebbnek tűnt Katy Mixon, mint Melissa McCarthy?”

Én már pár éve nem nézem a sorozatot, úgyhogy elég meglepő volt látni a beszúrt képen, hogy Katy Mixon így megváltozott.

VanillaSky - 2016. 06. 07. 20:53

“hogy Katy Mixon így megváltozott.” – micsoda polkorrekt beszéd, bár igaz tényleg megváltozott. Felszedett kb 25-30 kgot, “gyönyörű” lett.

winnie - 2016. 06. 07. 21:11

Gabika: nekem a legtöbb többkamerás ilyen, de ez alkati adottság.

human - 2016. 06. 07. 21:31

ami gyenge többkamerás az gyenge és kész, akárhányan nézik, ez nem alkati kérdés. Voltak és vannak is jó többkamerások, amikben kreatívabbak a poénok és jobbak a színészek. Nyilván lehet rosszat is nézni sokáig, mert az ember kedvel benne 1-2 dolgot, de azért látja, hogy milyen.

mármint arra gondolok, hogy alkati kérdés a jó többkamerást nem nézni, de a mollynál nem oszt vagy szoroz.

DennyKeh - 2016. 06. 07. 22:03

“…a sorozat elején is molettebbnek tűnt Katy Mixon, mint Melissa McCarthy?”

Én a sorozatnak az első évadát láttam eddig, nem rossz anyag szerintem.
Viszont fogalmam sincs, hogy változott meg Katy Mixon ennyire. De őszintén megmondva, így még szebb is talán, mint vékonyan.

winnie - 2016. 06. 07. 22:17

DennyKeh: igen, ja, és egyébként én sem kritikának szántam, talán fel sem tűnt volna, csak azon a snitten nagyon látványos volt. (gondolom, mccarthy is fogyhatott.)

V. Anita - 2016. 11. 27. 22:05

Mollynak született gyereke az utolsó részben?

perszepolisz - 2017. 12. 27. 21:28

Jóbarátok utolsó rész – örökbefogadás, Férjek gyöngye utolsó rész – örökbefogadás, Mike és Molly utolsó rész – örökbefogadás.
Volt még ilyen?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz