login |

A hét kérdése(i)

2016. 06. 09. 21:18 - Írta: winnie

72 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés

Meg vagyok győződve arról, hogy volt már egy ilyen kérdés, de egyszerűen mindig van egy pont, amikor besokallok, és ki kell írnom magamból a dolgot, pedig gőzöm sincs, hogy miért kellene, hogy izgasson ilyesmi.

Szóval a napokban több sorozat kapcsán is belefutottam a klasszikus “nézem, de magam sem tudom, hogy miért”-kommentbe, és… Á, nyilván mindenki azt néz, amit akar, én sosem tanácsolom, hogy ne nézzen valamit csak azért, mert nem tetszik neki (mert ugye sokan a negatív kritikára besérülve azt mondják, hogy “minek nézed akkor?”, amit sosem értek – hadd nézze, nem?), csakis akkor kerül sor ilyesmire, ha valaki panaszkodik, hogy X vagy Y sorozatot miért nem kaszálják el, így néznie kell tovább, mire az a válaszom, hogy előbb mindig a nézőnek kell kaszálnia, a csatorna csak a nézettség csökkenése után fog. Tehát, aki néz valamit, az ne várja el, hogy kaszát kap a sorozat. (Nyilván mi nem hatunk közvetlen módon ilyesmire, de az elv a lényeg, nem?)

Na, szokás szerint elkalandoztam. Szóval annak ellenére, hogy nem kéne, hogy érdekeljen, Az ilyen típusú komment (“nem tudom, miért nézem”) az egyetlen, amit olvasva  a szívem szakad meg, hogy az illető jó esetben középszerrel (és megszokással) éri be, ahelyett, hogy valami parlagon fekvő überjó sorozatot nézzen (nem is az illetőt sajnálom, hanem a parlagon maradó sorozatot…), mert az mindig van, legalább egy tucat. Azt persze nem tudom, hogy neki épp melyik lesz überjó, de biztos, hogy lesz. Aki keres, talál. És manapság elég jól lehet célzottan keresni.

És ezzel nem azt mondom, hogy azt kell csinálni, amit én, hogy ha valami hoz 2-3 nem túl érdekes epizódot, akkor sokszor már lendítem is a kaszát (nem véletlen, hogy 4-5 évadon túl alig van sorozat, ami eljut nálam), de azért a két véglet között csak lehet találni egy arany középutat, nem?

Szóval érdekelne a jelenségről a véleményetek, de mankónak van két kérdéseim is – és jelezném rögtön, hogy a guilty pleasure-öket ne említsétek, hiszen azok zöme esetében tudjuk, hogy miért nézzük őket:

1.) Mennyire jellemző rád a “Nézem, de magam sem tudom, hogy miért?”-jelenség?
2.) Melyik az a sorozat, amely leginkább ebbe a kategóriába esik nálad? Melyik akarod mindennél jobban elengedni, és mégsem megy? Van egyáltalán ilyen?

72 hozzászólás Ne habozz!

John Doe - 2016. 06. 09. 21:34

Általában 3 státusz van nálam.

1. Ami mindenképpen nézős:
Tehát hétről-hétre követem a részeket, ahogy tudom megnézem.
2. “Félkasza”:
Ami még az elmegy kategória, de már felirattal, heti rendszerességgel teljesen esélytelen hogy időt szakítsak rá. Ezeket általában akkor nézem, ha kijön egy új évad szinkronnal, és gyorsan ledarálom.
3. Kasza:
Ez elég egyértelmű.

A “félkasza” jelző alatt fut mondjuk az Arrow, vagy a Supermatural. Mindkettőt elengedhetném végleg, de főleg a SupNat még ilyen téren megmaradt nálam. Ha jön egyik adóra egy új évad, szinkronnal, bevárom aztán ledarálom. De mint anno az első 5 évadot már nem nézem hétről-hétre felirattal.

Van 1-2 sorozat amit nehezebben ereszt el az ember, az hogy kinek mi, már változó. Még talán a TBBT-t említhetném, 6. évad óta nemigazán jó, de azért még nézem. Ha igaz a hír, hogy 10. évaddal sanszos a zárás, akkor már maradok addig.

JoeCole - 2016. 06. 09. 21:37

1. Előfordul, de nem jellemző. Ha kell, akkor az epizód felében kaszálom a sorozatot, nincs lacafaca.

2. Most épp az Archer az egyetlen ilyen. A hetedik évad kiábrándító, pedig a tavalyit nagyon szerettem.
Talán ezért is tartok ki, hiszen egyrészt a fél évadnyi gyengélkedés még megbocsátható/eltűrhető, másrészt meg a heti 20 perc nem nagy áldozat.

m76 - 2016. 06. 09. 21:38

1 régebben jellemző volt. Szinte mindent végignéztem amit elkezdtem nézni. Az utóbbi 2-3 évben ez gyökeresen megváltozott. Most már ami nem üt meg egy tetszési szintet azt abbahagyom szó nélkül.

2. Inkább olyan sorozat van, ami érdekelne, de nem tudom nézni, mert egyszerűen nem köt le. Elkezdek egy részt és 5 perc múlva már elkalandozik a figyelmem.

lynx - 2016. 06. 09. 21:44

Fear on Walking Dead.
Nézzük, de nem tudom elengedni…

A True Blood utolsó évadát is jobb lett volna elengedni, de lenyomtam.

Drebil hadnagy - 2016. 06. 09. 21:47

Régebben elég nehezen engedtem el sorozatokat. Így néztem meg pl. 3 évadnyi Hawaii 5-0-t, 4 évadnyi Blue Bloods-ot, vagy épp 7 évadnyi Bones-t.

De az utóbbi 1-2 évben tudatosan rámentem arra, hogy abbahagyjam az olyan sorozatokat, amik nagyon nyögvenyelősen “mentek le” (tehát halogatom a megnézését 1-1 epizódnak, mert semmi kedvem hozzá, nem is várom a heti aktuális részt).
Ezek főleg 40 perces sorozatok, mert a rövidebbek jobban “csúsznak”.
Ha egy 20 perces sorozatnál megragadok, akkor szinte sosem szoktam kaszálni. Visszagondolva az egyetlen ilyen a 2 Broke Girls volt 2 vagy 3 évad után.

Viszont az utóbbi 1-2 évben tucatnyi 40 perces nézését hagytam abba, így kitakarítottam a sorozatlistámat.

Három olyan sorozat maradt, ahol rezeg a léc:
– A Vinyl-ből végigszenvedtem az első évadot, és remélem, hogy vagy elkaszálják, vagy összeszedik magukat a készítők.
– A Last Man on Earth esetében egyszerűen kíváncsi vagyok a sztorira.
– A Modern Family-t magam se tudom, miért nézem. Talán megszokásból…

Néma Harcsa - 2016. 06. 09. 21:50

Egyre kegyetlenebbül és gyorsabban kaszálok, ez persze nem biztos, hogy jó. Viszont amikor a pozitív vélemények miatt mégis bepótoltam az utóbbi időkben valamelyik kassált sorozatot/évadot, kiderült, hogy nem kellett volna bepótolni.
Nálam a GoT az, amit a 5. évad kezdete óta sokszor szívesen hagynék már a francba (a 4. sem tetszett már igazán), de ennyi évad után érdekel a végkifejlet, és nincs szívem otthagyni, szóval ez esetben meg igazából tudom, hogy miért nézem.

Sawyer - 2016. 06. 09. 21:52

1. Most kezdek kigyógyulni belőle.

2. X-akták, amit sokszor szenvedve néztem, de éppen most végeztem; amúgy meg főleg az újoncok, kapásból most eszembe jut az Extant, True Detective 2. évad… de legeslegjobban a THE WALKING DEAD. Ezt világszinten nem értem, miért nézik, már csak erről kell leszoknom, és teljesen gyógyultnak érzem magam e betegségből. Nagy harc lesz, de csak azért most már nem fogom nézni, hogy hetente írjak róla, mennyire egy kalap fos.

nagylord - 2016. 06. 09. 21:53

1. Nálam ez kevésbé jellemző hosszútávon. Inkább a kaszálás előtt kezdem el az ominózus kérdést feltenni magamnak. Ez mondjuk néha azzal jár, hogy meg tudom válaszolni, hogy miért nézem. Általában így keletkeznek a guilty pleasure sorozatok.

2. Ennek köszönhetően sok ilyen sorozat van/volt. Így kapott idővel kaszát a Nashville (harmadik évad körül), Castle (kb két éve), NCIS NO (itt mondjuk az első évadot sem kapta meg, de egy utolsó esélyes felhozót — sikertelenül) és a Blindspot (első évad közepén, mert a harmadik részt sem tudtam megmondani, hogy miért néztem). Két sorozat, ami került ebbe a cipőbe és nagyjából visszajöttek a Gotham és az Agents of Shield, bár idő hiányában egyik finálét sem néztem meg idén, de tervezem a pótlást. Jelenleg így állót nem tudnék mondani. Csak sok lemaradást…

Hegedda - 2016. 06. 09. 22:01

1., hmm inkább a megszokás miatt, illetve érdekel hova fut ki
2., Bones-t jelölném meg, de a TWD is kezd átesni ebbe a kategóriába

Amúgy rám nem a kigejezett kasza jellemző, inkább elsorvad az érdelődésem, Agent Carter ill 12 monkeys.

Sheera - 2016. 06. 09. 22:02

1. Nem mondanám, hogy van ilyen, ha valamit nézek, annak oka van, még ha nem is feltétlenül az, hogy az a legjobb sorozat a világon.

2. A megszokásból nézetthez legközelebb nálam a TBBT áll, voltak ugyanis olyan részek, különösen az évad elején, amiken még csak el se mosolyodtam. Viszont megszerettem a karaktereket, szóval ha hozzák az átlagos-közepes szintet, akkor szívesen nézem. Ha valami abszolút nem érdekel már tovább, akkor azt nem esik nehezemre elengedni.

sadnic - 2016. 06. 09. 22:08

1. nincs. v nézem mert érdekel v nem :D
2. ebből kifolyólag ez sincs.

Nyilván nem azt mondom h mindent azonnal megnézek. van egy ‘dara’ réteg ami elég egyértelmű mit takar. de ami nem érdekel annál általában a pilot végéig nem jutok tovább. én vhogy úgy vagyok h nem nagyon tudnak elzavarni engem egy sorozattól. ha elkezdtem (piloton túljutottam) megyek a végéig. :D (kivétel erősíti a szabályt: barátok közt gyerekkoromról XD)

s.cs. - 2016. 06. 09. 22:10

1. Nem szeretek semmit se félbe hagyni, ha egyszer elkezdem akkor már végig nézem. Ezért nem szívesen próbálok ki új sorozatot, alaposan utána nézek egynek ha belekezdek.
2. CW szuperhős sorozatai

BotondB - 2016. 06. 09. 22:14

1. Megedik de a sorozataim 90%-a szerencsére nem ilyen.
2. Fear the walking dead de magam sem tudom miért nézem
Once upon a time amit csak azért mert közös program a úgommal aki szereti
Transparent mert nagyon akarom hogy betaláljon de eddig sajnos nem igazán jött össze

Thomas - 2016. 06. 09. 22:15

Mostanában már nem jellemző rám, még annak is meg tudom mondani az okát, amit annak ellenére nézek, hogy nem tetszik, pl. a TVD-t a tesóm miatt (és folyton szurkolok, hogy fejezzék már be:), a most már teljesen ásítósan epizodikussá váló Chicago PD-t az univerzum miatt, és kizárólag vonatozás közben, tableten, amikor olyat úgyse néznék, amire szeretnék teljesen odafigyelni.

Épp ma voltam így, nekiálltam, hogy ledarálom a The Muppets maradékát az 1×06-tól, és jó, még mindig jópofa, aranyos, de semmi extrát nem ad 2-3 rész után, és a 1×08 közben arra gondoltam, hogy minek is nézem ezt? És ezzel a lendülettel abba is hagytam, hiába már csak 8*20 perc, nem akarok rá ennyit sem áldozni (azért az 1×15-be még beletekertem WIllie Nelson miatt).

Régen azért nem voltam ilyen “erős” (meg nem volt ekkora dömping sem), máig nem értem, minek is szenvedtem végig pl. 5 évadnyi Ghost Whisperert, amikor hamar nyilvánvalóvá vált, hogy elég lenne az évadok első két és utolsó két részét, esetleg a félévadzárókat megnézni. A másik sorozat, meg amit úgy szenvedtem végig, mert a 3. évadtól már kb. irritálóan rossz volt, a Hart of Dixie, de ott is a tesóm vett rá, amikor egyszer kaszáltam. Mondjuk a Star-Crossed-ot sem volt értelme végignyomni, de az legalább nem volt hosszú.
Mostanában meg a Survivornél érzem ezt egyre gyakrabban, de azt már csak nem hagyom abba, akármikor jöhet újra egy eszméletlen jó évad, csak egy kis szerencse kéne, meg egy jó casting, vagy legalábbis bízom benne:)

energy - 2016. 06. 09. 22:19

1, Nem jellemző.
2, Once Upon a Time
Már többször elengedtem, de mikor látom, hogy bedobnak valami új mesekaraktert….végem. Kösz sorozatjunkie:(

Raziel Anarki - 2016. 06. 09. 22:21

1. kevéssé. ha valami nem tetszik akkor pihentetem, aztán évad végén ledarálom ha érdekel még vagy olvastam valamit róla.

2. rögtön ellenpélda: criminal minds. az uolsó években egre inkább a miért nézem még kategóra, de túlságosan érdekelt a behavioral analysis procedural jelleg h abbahagyjam. egészen eddig az évadig, mert ez már nemtommi.

Vielon - 2016. 06. 09. 22:23

1) Nálam ez a lélekállapot akkor jelentkezik, amikor:

a) vagy egy olyan sorozatról beszélünk, ami egyszer jó volt, ( ráadásul megszerettem a karaktereket közben, hozzánőttek a szívemhez), de történt egy recccccs, és már régen nem azt adja, amiért annak idején elkezdtem (fordulatos cselekmény, eredeti ötlet…bááármi), hanem csak egy illúzióját hajdanvolt önmagának…ilyenkor mondhatnám, hogy azért erőlködöm vele még, mert reménykedem benne, hogy visszatalál a helyes útra, vagy megszokásból, de igazából nincs rá egyértelmű válasz…talán csak nehéz elhinni ilyenkor, hogy már nem az, aminek indult :)

A történet vége általában egy szomorú – “talán majd egyszer visszanézek” kamuval fűszerezett – bitang nagy kasza (Így jártak az alábbiak pölö: Vámpírnaplók, Így jártam anyátokkal, Sleepy Hollow, Pretty Little Liars, Teen Wolf.)

b)tényleg nem tudom, hogy miért nézem…mondjuk nem annyira szimpik a karakterek, nem is igazán nekem szól (hisz gondolom mindenkinek megvannak a kedvenc sorozatkategóriái :)), de valamiért újra és újra elindítom a play gombot…ez utóbbi esetre előbb, vagy utóbb megérkezik a válasz…zömében ez is kaszalengetés formájában…

2) ilyen kategóriába esik nálam jelenleg:

Rosewood. Alapból nem szeretem a boncolós krimiket, sem az egydimenziós karaktereket, akik droidként a sokszor ismételt (más filmekben / sorozatokban csinkvemilliárdszor hallott) sablondumákkal dobálóznak, és olyan helyzetekbe keverednek, aminek már az elején tudod, hogy mi lesz a vége…ennek ellenére elkezdtem….(talán bevonzottak a pálmafák?:)), és nézem, még mindig….még nem kaszáltam, de nem tudok egyértelmű választ adni, hogy miért jó nekem ez a vásári mulatság :)

jessm - 2016. 06. 09. 22:28

1) Nekem nincs olyan , hogy nézem, de nem tudom miért. Többniyre ha már nem olyan jó a sorozat , de nézem, azért van mert egy-egy karkatert vagy egy szinészt kedvelek és érdekel. Aztán ha ott lépnek valamit ami már sok akkor elengedem és kasza. Persze nem mindig tudom elengedni, főleg ha azt mondják ,ohgy utolsó évad. ‘-2 bizony megbántam , hogy tovább néztem egy-egy karakter miatt

2 Nekem a tru blood volt ilyen a 4. évad után kaszálni kellett volna, mert borzalmas volt az évad, és még a karakterem sem kapott olyan befejezész amit szeretem volna , szóval nem volt értelme. De jó lecke volt, hgy ha valmennyire nem érdekel akkor abbahagyom és visszanézek a kommentekre.

Don Fanucci - 2016. 06. 09. 22:31

Fúúú, amilyen kevés időm van mostanában, ilyesmi nem lehetséges. Egyszerűen nem szórakozom, ha már nem érdekel valami: kíméletlenül kaszálom.

Lehet bármilyen jó, ha nem elég jó: megy a levesbe.

De az tény, hogy pl. nagyon nehéz volt megválnom a múltban jó néhány anyagtól. Ilyen volt az elmúlt években teszem azt a The Walking Dead is, amit nagyon fájó szívvel hagytam magam mögött.

Vagy a trash-kategóriából az Under the Dome, és a végül trash-é avanzsált TWD ill. Originals is.

De ami pl. nagyon erős döntés volt, az a Penny Dreadful: a második évad közepén elkezdtem borzasztóan unni, ezért gyorsan lejöttem róla. Már kezdem bánni a dolgot…

Ugyanez van az Orphan Black-kel is.

jan - 2016. 06. 09. 22:34

Walking dead. Nézzük, de minek?

Orso-borso - 2016. 06. 09. 22:34

1. Mértékkel. Ha régi nagy kedvenc, akkor nehezen engedem el, de ha kevés az időm és/vagy nagyon nyögvenyelős, akkor elengedem. Minél régebb óta nézem, annál nehezebb. Pl. most Criminal Minds közelít ehhez a ponthoz. Másik megoldás, hogy elteszem téli/nyári darára, de van amit az sem ment meg.

2. CM-on kívül SupNat ilyen. De azt legalább tudom mihez kötni, 4. évadban Jensen totál lenyűgözött. Párszor próbáltam már kaszálni de mindig visszatértem. Most már nem is küzdök ellene.

Benzin - 2016. 06. 09. 22:43

Az a szabály, hogy nincs szabály, de általában:

– ami tetszik, el nem engedem, 2-3 közepesebb epizód nem akadály
– amitől csak vakarom a fejem, előbb-utóbb elmarad, leginkább úgy, hogy nem kezdek bele a következő szezonba

Persze maradnak felibe, harmadába sorozatok és hirtelen felindulás is van: a breaking bad-et 5 epizóddal a vége előtt vágtam ki, még most is repül valahol. Ahány ház, annyi sz&pás, ugye

Cornelius - 2016. 06. 09. 22:43

1. Mondanám, hogy jellemző rám, de.
Arra kellett rájönnöm, hogy amiket nézek mindent, azokat csak is azért mert tetszenek. Itt van például a LoT. Hülye egy sorozat, bárgyú az egész mégis valami miatt az egész hangulata magával ragad.
Mert amik valóban nem tetszenek, azokat minden fájdalom nélkül képes vagyok kaszálni elég hamar (Atlantis, Homeland)
Egyébként az a típus vagyok aki évekre képes jegelni sorozatot, majd hirtelen felindulásból a maradék részeket végigdarálni. Például 24 5 évig jegelve a harmadik évad után :D Most a célszemély lassan 3 éve. Egyszer csak kedvet kapok és végignézem az összeset.

2. Nincs ilyen, ha úgy döntök, hogy itt vége, akkor vége. Soha többé. Vagy mert nem tetszik vagy csak szimplán beleuntam (NCIS, Supernatural mindkettő 8 évig kedvenc volt)

fireblade - 2016. 06. 09. 22:49

1: sajnos jellemző, részben azért mert a sorozat gyengesége ellenére, vannak szereplők akiket megszeret az ember..és nem engedi el..aztán már csak azért is, hogy mi lesz a vége?
2: Több is..NCIS, Castle, Bones,

Hádész - 2016. 06. 09. 22:51

Én nemrég suhintottam a kaszával: Flash, LoT, Sleepy Hollow, a Straint sem folytatom. A Once upon a time és az Arrow az a két sorozatom, amiket nem tudom, miért nézem még mindig.

AJ - 2016. 06. 09. 22:56

1) Azok, amik nem érdekelnek igazán általában 5-10 rész alatt kikopnak. Ha rövidebb a szezon, akkor 2-3 rész elég ahhoz, hogy tudjam, nem érdemes néznem. Rám inkább az a jellemző, hogy túl hamar kaszálok, és pár év után találok ismét rá a sorozatokra, és lesznek később, érettebb, türelmesebb fejjel nagy kedvencek (zum beispiel: Broadchurch, The Good Wife, 24…)

2) Munkaügyek – IrReality Show, és főleg a harmadik évad vége, és a komplett negyedik. Volt hogy egyhuzamban minden rész végén, és közben is feltettem a kérdést; miért nézem? A negyedik szezon után az 5×01-et megnézve suhant a kasza, felesleges időpocsékolás volt, kikerültem a célközönségből, és ilyenkor, bármennyi energiát is fektettem nézőként bele, elengedem a kezét a sorozatnak, ha nem jó. Ha van egy kis kapaszkodó, egy karakter, egy színész, ami miatt erőt veszek magamon, akkor maradok, de ha 95%-ban nem tetszik, amit látok vagy hallok, akkor lehet benne Oscar-díjas színész, olyan akibe szerelmes vagyok, akkor sem nézem.

zolij - 2016. 06. 09. 22:58

3-4 évvel ezelőttig nem volt jellemző rám, aztán beütött a krónikus időhiány, talán a Vampire Diaries volt az első áldozat. Azóta jónéhányat elkaszáltam, bár a kasza nem a legjobb szó rájuk, mert ha valaha időmilliomos leszek (de nem leszek), lehet folytatom őket.

zolij - 2016. 06. 09. 23:03

na, nem sikerült rendesen a kérdésre válaszolni.
Szóval:
1) korábban elég jellemző volt, ma már nem
2) már nincs

C-DEF - 2016. 06. 09. 23:06

1, hála istennek leszoktam erről a hülyeségről, hogy fecséreljem olyannal az időm ami nem is érdekel, ha úgy érzem hogy necces a sorozat belenézek még a következő részbe és általában ott kasza
amiket nézek érdekelnek nem ülök le megszokásból

2,arrow és a supernatural támadt fel nálam miután tavaly kaszáltam mindkettőt,de a supernaturalt ugyanúgy élvezem mint régen,arrow meg érdekel a dc univerzum miatt

Lemoni - 2016. 06. 09. 23:18

1. Már nem igazán
2. Ha csak az idei évet nézem, amit utólag már sajnáltam végigszenvedni, az a War & Peace volt, a teljesen félrement megvalósítása miatt, de BBC-s sorozatnál a legnehezebb kaszálnom, így végigvittem a rövid évadot.
Amit meg nem tudtam még elengedni, dacára a gyalázatos 2. évadnak, a Tyrant. De meglátom, hogy indít a 3. évad és ha kell, most már könyörtelen leszek.

szerintem - 2016. 06. 09. 23:22

1. mar tobbszor irtam a blogon, en nagyon alaposan megvalogatom, hogy mit kezdek el, igy mar nezes elott kaszalok. ezutan jonnek azok a sorozatok, amikrol egy resz alapjan rajovok, hogy megsem nekem valok. amibol ket reszt is megnezek, azt mar vegignezem. kesobb nagyon sok sorozat veszit a varazsabol, vagy tenyleg romlik a minosege az evadok soran. de en ugy vagyok vele, hogy akarmilyen is, akkor is vegignezem, mert erdekel a a sorozat osszkepe. hogy miutan vegigneztem, visszanezve lassam, honnan indult, hova jutott, illetve hogy magamban ertekeljem, hogy a teljes sorozat mennyire volt jo. szoval ha ugy vesszuk, engem valojaban a kivancsisag hajt. nem tartozik szorosan ide, de konyvet sem hagyok felbe soha, minden egyes konyv elmeny, meg akkor is, ha az elmeny maga nem feltetlenul pozitiv. (az mas kerdes, hogy tobbek kozott emiatt iszonyatosan el vagyok maradva minden sorozatommal)

2. az elsobol kiindulva nalam nagyon sok sorozat jut ebbe a kategoriaba, de a legregebb ota nezett es legkevesebbre tartott sorozatom a castle (volt).

Annie - 2016. 06. 09. 23:24

Kb. 2014 óta vagyok nagy sorozatnéző; egy-két éve még nem igazán szerettem kaszálgatni, meg úgy voltam vele, hogy ha már elkezdtem valamit, akkor becsülettel nézem. Na, ez megváltozott: ha végigpörgetem a profilomat, és látok egy olyan sorozatot, amiből megnéztem X részt, és legalább fél éve feléjük sem néztem; sőt, már a gondolatuktól is a falat kaparom, hogy nézzem, akkor azt otthagyom. Így kaszáltam a New Girl-t, A Teen Wolf-ot és az Awkward-ot is (Úgy látszik, ez a tini meg humor vonal nem igazán fekszik nekem :D )

Megszokásból olyan sorozatokat nézek, amik már évek óta a részét képezik az életemnek, és szívemhez nőttek a karakterek, illetve a színészek. Meg ha valamiből tudom, hogy már nincs sok hátra, akkor azt sem kaszálom. Kíváncsi vagyok a végkifejletre, na :)
Nagyon régóta rezeg a léc az OUAT alatt -bár tudom, hogy nem lenne szívem kaszálni- de az 5. évad alatt milliószor vertem a fejem a falba, hogy ezt most így miért kell csinálni…

snitt - 2016. 06. 09. 23:26

Stranger Things-nek kint a trailere, igazán illene kirakni tekinteni mennyire hangulatos lett

https://youtu.be/XWxyRG_tckY

Mordekai - 2016. 06. 09. 23:34

1. Igen, ez velem is többször előfordult. Több oka is lehet a dolognak:
– egy-egy régi jobb évad emléke fenntartja a reményt
– “ha már elkezdtem, végignézem” hozzáállás
– szimpátiából nézem (tetszik, tudom mit akar, jó arcok a színészek, csak mégse múködik)
– “én ezt szeretni akarom” effektus

2. Nálam a Parks and Recreation és a Louie volt ilyen. Nehéz szívvel, de sikerült kaszálnom őket.

…mostanában a Black Sails-t untam nagyon…

danca - 2016. 06. 09. 23:40

1. Alapjáraton lecsökkent az egyszerre nézett sorozatok száma idő hiányában. Régen nagyon jellemző volt rám, amikor faltam a sorozatokat. Azért most is akad egy-kettő, de azokat egy idő után már elkaszálom.

2. Supergirl

amelyiket nem sikerül elengedni: Family Guy

Aredhel - 2016. 06. 09. 23:43

1. Elég jellemző rám. Nagyon nehezen kaszálok, bár sokszor valami elfelejtődik, elakadok benne. De tényleg több olyan volt, ami szinte kínszenvedés volt, mégis néztem.

2. Idén ilyen volt a Homeland, a Walking Dead, a Legends of Tomorrow és a Leftovers. A TWD-t a félévadzárónál kaszáltam, a többit pedig nem fogom tovább nézni. Úgyhogy asszem végül mégiscsak kirostáltam a lényeget.

Delilah - 2016. 06. 09. 23:43

1. Főleg az olyan sorozatok, amik régebb óta mennek, anno valamiért megfogtak és most már nehéz elengedni, ezért van egy-kettő ilyen sorozatom, de igazából néha önkéntelenül is elkaszálom, mert mindig akad valami, ami jobban érdekel

2. Rögtön az Odaát urgott be, nálam már nem fér bele a guilty pleasure kategóriába sem és sajnos a Once Upon a Time, bár ott már magamra parancsoltam, hogy ha a következő szezon is ilyen rossz lesz, akkor elbúcsúzunk egymástól

bélabá - 2016. 06. 09. 23:56

Fear the walking dead
Terra Nova
A new yorkos vámpíros

Csupa olyan amit csak a téma miatt nézek.

roska - 2016. 06. 10. 00:27

1. Nem nézek olyat, ami nem érdekel (el se kezdem, vagy nagy ritkán pilot után kaszálok). Inkább az a helyzet, hogy úgy érzem, túl sok mindent akarok nézni, mert rengeteg jó sorozat megy + rengeteg a darálnivaló, pótlandó sorozat is.
Egyszer-kétszer az mondjuk előfordult már, hogy kasza-közelbe került valami, de aztán nagyon jó részek jöttek, amik után kár lett volna kaszálni.

2. A Walking Dead nálam az, ami mindig akkor javul meg, mikor felmerül bennem, hogy kaszálom. Illetve a The Big Bang Theory talán az egyedüli, ami tényleg olyan, hogy csak megszokásból nézem, de szerintem már nincs is sok a sorozatban.

De egyébként azzal nyugtatom magam, hogy most még megtehetem, hogy egy-egy kevésbé jó sorozatot is nézzek, úgyis eljön majd az az idő, amikor harmadennyi időm se lesz, és akkor szelektálnom kell majd.

Ripazha - 2016. 06. 10. 00:32

1. Viszonylag kevésbé, mert átlagban csak azt nézem amit tényleg szeretek nézni, amit meg nem ha kell rész közbe kaszálom, szóval ilyen szitnen kegyetlen is tudok lenni a sorozatokkal :D
2. Supernatural – mert jó mindig kasza közelbe kerül, de általában csak takarékra teszem, de sosem kaszálom, valahogy mindig a nézésre kerül a sor, kényszerpihenőre küldöm, de nem kaszálom. Hogy miért, mondhatnám hogy magam se tudom, de szerintem azért, mert várom, hátha, valami jóval rukkolnak elő amiért megéri visszatérni, néha azt is várom, hogy uccsó évad és akkor még végignézem. De hozzátenném, hogy a mostani évadzáró után tuti, hogy nem nézem hetibe, hanem majd egybe, vagy majd csak azután ha befejezésre kerül, mert most nem érzem azt, hogy hívogatna, pedig jó lehetne, és talán az van, hogy végig azt látom ami lehetne, de valahogy sosem az van, nem tudom, szimpla kíváncsiság hajt, hogy mégis mit hoznak ki az írók. Más sorozatnál nincs ilyen.

Enzo - 2016. 06. 10. 00:48

1.-2.
Nem igazán van ilyen, egyrészt megválogatom hogy mit kezdek el, másrészt meg alkalmazom nagyritkán a kaszát: talán az Under the Dome volt kivétel, de ott tudtam, hogy már csak pár rész van az egész sorozatból, és akkor már végignézem.
A Blindspot kezd hasonló kategóriába esni, de azért ott még nem tart.
Amin viszont rettenetesen fel tudom húzni magam, amikor valaki az ilyen státuszban levő sorozatait úgy nézi, hogy közben telefonon játszik meg ki-be járkál, meg ilyenek…még így leírva is felb@sz :D akkor el kell kaszálni, és mindenki jól jár!

Poghy - 2016. 06. 10. 01:10

1. Szerintem ez attól függ, hogy az ember mennyire jól tud kaszálni, és ez a képesség szerintem évről évre fejlődik a junkie-ban. Sajnos még nem értem el azt a szintet, amit optimálisnak érzek, sokszor én is nehezen kaszálom az arra érdemes sorozatokat, de megfigyeltem magamban egy fejlődést ezzel kapcsolatban. Az elmúlt évben sokkal több kaszám volt, mint ezelőtt, és így mostanában már nem nagyon nézek olyasmit, ami nem annyira érdekel.

2. Leginkább olyan sorozatokra igaz ez, amik műfajukból kifolyólag ritkaságnak számítanak, pl. sci-fi, fantasy, vagy épp a képregénysorozatok. A legjobb példa erre pedig az Arrow. Egyrészt az első 2 évad hatalmas kedvencem volt, másrészt nagy rajongója vagyok a DC univerzumnak, de idén eldöntöttem, hogy nem nézem tovább ezt a képregénysorozatnak csúfolt szappanoperát. Ez volt a legnehezebb kasza, és ősszel majd erősnek kell maradnom, hogy ne essek vissza, de remélem sikerülni fog. És persze méginkább remélem, hogy csupa jóságot fogok olvasni az 5. évadról és visszatérhetek, de erre elég kevés esélyt látok.

anarchoid - 2016. 06. 10. 01:30

Nekem nagyon bevalt ez a modszer :

megnezem, mit mond ra a junkie, ha leszolja akkor nezem, ha ajnarozza akkor messzire kerulom ;)

amugy a masodik kerdesre nalam a TBBT abszolut ilyen (sajnos)

milesteg - 2016. 06. 10. 01:52

Pár évada a Cheers ilyen nálam. De még van pár évad…

baggio - 2016. 06. 10. 03:50

Eleve célzottan, eléggé válogatottan kezdek már bele új sorozatokba, ott is általában késleltetve a startot, de ehhez képest hamar is kaszálok, ami miatt viszont ezek így talán még jobban fájnak (The man in the high castle, Daredevil és 11/22/63 pl. a közelmúltból).

Aminél viszont már eljutottam a 3-4. évadig, annál nagy visszaesés kell ahhoz, hogy dobjam, a Vikings mondjuk nem adja már teljesen azt az élményt, mint az elején, ám szinte garantáltan végig ki fogok tartani, meg hát a fránya GoT-ot is csak abba kellett volna hagyni a 3. évad végén…

ALDO - 2016. 06. 10. 05:47

1. Régebben elsősorban csak tévében néztem pár sorozatot. Bő 10 éve tértem rá a letöltésre, de mivel elég kevés sorozatot néztem, így nem kaszáltam szinte semmit, akármennyire is borzalmas volt. Manapság azonban kíméletlenül kihajítok valamit, ha nem tetszik, akár az ötödik évadban is.

2. Talán a Walking Dead. Tömbökben szoktam nézni, de nem tudom, hogy minek.

A nézem de nem tudom minek kategória általában akkor játszik nálam, ha kaszálnék egy régi kedvencet, de a csatorna bejelenti, hogy a következő évad lesz az utolsó. Akkor általában végig nézem.

Ancsa - 2016. 06. 10. 06:18

Volt, de már elengedtem. Nincs időm középszarokat nézni. Mostanában, ha valami ilyen (vagy ilyen lesz), akkor a “jó, jó, majd meséljétek el mi volt, én kiszállok” érzés fog el, hagyom a francba, aztán elolvasom az évadzáró kritikát. Uccsó ilyen: Castle (az utolsó két évadból egy percet sem láttam).

galocza - 2016. 06. 10. 07:25

1. mindent tudok, miért nézek – mert vmennyire szórakoztat.

2. van, ami kissé nehezebben megy le, de nézem, hogy ne legyenek ínséges idők. yes, dear-t pl évek óta nézem, és még megvan a fele. stripperellát nemrég fejeztem be, hasonképp a mind gamest. alapvetően nem ütik meg a szórakozásszintemet, de olykor be tudok préselni 1-1 epizódot (pl ügyeletben), vagy akár minidarát rendezek belőlük.

azt amúgy nem hiszem el, hogy “nem tudom, miért nézem”. de, tudod. mert szereti az asszony. mert azért mégiscsak szórakoztat. mert dögösnek találod a szereplőt. akármiért.
szerintem itt nyugodtan be lehet vallani, ha az általános vélekedéssel szemben is vmennyire tetszik egy sorozat, még senkit nem söpört el a népharag, én sem vetek meg senkit azért, ha egy sorozat tetszik az illetőnek (kivéve got).

wickee - 2016. 06. 10. 07:25

1. Szerencsére egyre kevésbé jellemző rám. Ha kell könyörtelenül elkaszálok olyat is, amiben esetleg kedvenc színész van. A legfrissebb példa a Roots volt. Jonathan Rhys Meyersig már el se jutottam… :D

2. Hawaii Five-0: Az első 3-4 évadot nagyon nagyon szerettem, azóta leginkább csak Scott Caan miatt nézem és ő az ok, amiért elkaszálni se tudom. Mivel ő maga a kezdetektől fogva is érdekes véleménnyel van a sorozatról, abban reménykedem, hogy csak 7 évre írt alá, ami a következő évaddal letelik. :D

A Supernaturalt az ötödik évad vége óta legalább 5x kaszáltam, néha hetekig a közelébe se megyek, de aztán mégiscsak megnézem… Valószínűleg köze van hozzá annak, hogy ez (és a Bones, amit már százezer éve kaszáltam) volt az első sorozat amivel a junkie-ságom indult, és hát a 11 év az 11 év…

marsters - 2016. 06. 10. 07:34

1.) Baromira jellemző, mondjuk úgy hogy képtelen vagyok rá. Olyan ember vagyok aki valamibe belekezd azt végig akarja csinálni/nézni már amikor nincs kedvem akkor sem tudom.

2.) Hosszú lenne a felsorolás mondjuk azt hogy van aktív 100 nézendő sorozatom ezeknek 90%-val így állok hogy nézem, de magam sem tudom.

3.) Második kérdéssel egyenlő. Szívem szerint elengedném 90%-át de lenne bennem hiány érzet.

Lindello - 2016. 06. 10. 08:04

1. Sajnos jellemző rám!
2. Az egyik ilyen sorozat az Empire, nem hiszem, hogy nézi valaki rajtam kívül! Nem is ajánlanám, borzasztó! Ennek ellenére nem tervezem, hogy felhagyok a nézéssel.

JH94 - 2016. 06. 10. 08:05

Optimista vagyok szóval reménykedek abban, hogy az évad végére/fináléra kisül valami az egészből.

A OUAT most ilyen. De valószínűleg kaszálom.

elgery - 2016. 06. 10. 08:07

Nagyon sok sorozatot nézek.Nagyon célzottan igyekszem kiválasztani,mik legyenek az újak,és persze a futókat is folyamatosan próbálom követni,amit bonyolít,hogy jellemzően egyszerre csak egyet darálok.

Abbahagyni viszont csak nagyon ritkán szoktam. Az egyik ami eszembe jut,a The Whispers (suttogók) volt,amit a 10(!) rész után,először nem is tudatosan kaszáltam,csak azt hittem,hogy (végre) vége. Azután amikor rájöttem,hogy bizony,ez nem tíz részes,hanem tizenhárom,már nem tudtam magam rávenni,hogy még azt is leküzdjem..

Talán a Fringe jut még eszembe,amit egykor talán hat részig bírtam..

S bár a logisztika néha tényleg kihívás,még így sem jutott eszembe,h valamit kaszáljak..

Biztosan ügyesen válogatok.

winnie - 2016. 06. 10. 09:48

“nem hiszem, hogy nézi valaki rajtam kívül! ”

?? :)

Casey Novak - 2016. 06. 10. 10:48

Hajlamos vagyok én is leírni ezt a mondatot, de amit valóban értek alatta az az, hogy “bár a minőség érezhetően csökkent, mégis van valami nehezen meghatározó vonzereje a sorozatnak, ami erősebb bennem mint az öngyűlölet, amit azért érzek, hogy ilyen középszerekre vesztegetem az időmet”
Ilyen volt legutóbb a Following. Megfogott a főgonoszban rejlő potenciál, a Poe-s téma, és hiába öltek ki belőle minden jó ötletet, mégis maradtam, kíváncsiságból, vagy ki tudja.

mse - 2016. 06. 10. 10:57

Sajnos rám ez nagyon jellemző, ha egy sorozat első évada már lecsúszik, akkor már felkerül a listára, és onnantól nagyon nehéz leszedni. Nagyon durván ki kell vernie a biztosítékot legalábbis (ld.: Arrow, GoT, Sleepy Hollow…). Talán ebben benne van egy ilyen befejezési vágy, de van az egésznek egy szociális, közösségi oldala is, mert konkrétan azok a sorozatok kerülnek rendszeres követésre ezek közül is, amiket van kivel kibeszélni. Amúgy gyakran pihenőjáratra küldöm csak őket, az pedig olykor felér egy nem-hivatalos kaszával.

Manapság a Teen Wolf került egy ilyen kategóriába, ez a nézem, de minek, de van is róla kivel beszélni, szóval nézzük is… (És talán ez sok embernek guilty pleasure, de én istenigazából elszokttam ettől a kifejezéstől, 25 évesen nem fogom szégyellni, hogy ugyanúgy érdekel egy laza tinisorozat mint egy réteges okos sci-fi.) A Once Upon a Time-ot is nehéz elengednem, pedig már nagyon kifújt, a The Blacklistet meg konkrétan majdnem elküldtem a kukába idén, de csak visszahúzta magát pihenős kategóriába. És még megannyi.

Reálisan persze tudom, hogy sokkal izgalmasabb és érdekesebb sorozatokat is találhatnék, amik konkrétan nekem szólnak, de nekem igazából az is elég általában, ha mindig van EGY, ami előtt úgy tényleg levethetem magam. Onnantól kezdve az apróléksorozatok már másodlagos kérdések. Persze most, hogy például a Person of Interest véget ér, és jelen pillanatban nincs olyan sorozatom, aki kitölthetné a helyét, lehet ideje átgondolnom a kis listámat.

mse - 2016. 06. 10. 11:03

Általában azért különben nálam bennem van, hogy miért nézek valamit (karakter, potenciál, stb.), a probléma akkor van, amikor a negatív látványosan felülmúlja mindezt, és épeszű ember már hagyná az egészet a fenébe.

pixie - 2016. 06. 10. 11:06

Érdekes kérdés. Vannak sorozatok, amiket gond nélkül abbahagyok, (pl.: OUAT 3. évad körül, Better Call Saul 2.évad felétől)
De vannak, amiket nagyon nehezen. Mivel bírom a bűnügyi sorozatokat, ezért évek óta végigszenvedtem a Bonest és a CM-et is. Most, hogy leálltak a feliratok, eszembe se jutnak, nemhogy hiányoznának.
Ugyanitt megjegyezném, hogy örülök, hogy anno a Dexternek vége lett még viszonylag időben (de tuti azt is nézném, ha még tartana)

Ahhoz, hogy ténylegesen dobjam, nagyon de nagyon unalmasnak kell lennie. Pl. BCS esetében azt vettem észre, annyira nem köt le, hogy közben kb végig híreket olvastam, stb. És mikor vége lett a résznek, fogalmam sem volt, miről szólt.

Brynden Rivers - 2016. 06. 10. 11:12

0. Bizonyos színészeket nagyon megkedvelek és nehéz elengedni a sorozataikat. (Castle – Nathan Fillion, Suits – Rick Hoffman, Billions – Damian Lewis)

1. Szinte mindig sikerül kaszálnom azt, ami megérett rá, csak legfeljebb később mint kellene

Nekem az módszer jött be, hogy megnézek valami hasonló és nagyon jó és utána azt amit nehezen tudok kaszálni, így egyértelmű lesz annak rosszabb minősége.

Lehet ez akár a sorozat korábbi évadából pár rész újranézése, abból nyilvánvaló lesz a minőségcsökkenés.

2.
Castle-t Wallanderrel kaszáltam el végül
Suitot önmagával (1. évad sokkal jobb volt)
Billionst Breaking Bad-del

heidfeld - 2016. 06. 10. 11:26

Munkatársaim, barátaim, ex-barátnőim szerint hajlamos vagyok nagyon fárasztó, nem túl népszerű sorozatokat nézni. Ez így is van. Nagy kedvencem “The Last Man in Earth, Eli Stone, Fraser és a farkas.. Ez utóbbinál, amikor a tábortűznél a halott apja szellemével vitázott valami apróságon, barátnőm becsukta a könyvét, kihúzta a tv-t, ledöntött az ágyra, és azt mondta: “Szeretlek, de ilyen fárasztó baromságot senki nem néz rajtad kívül!” Na, ő meg a “Lost”-ot imádta, ahol az írók is titkolták egymás előtt, hogy mire gondolnak…
Szerencsére tudom mit, miért nézek, de most van ez a “Simlis Spinék”, amire még nem tudom a miérttet, pedig túl vagyok a harmadik x-en..
“Egyszer volt, hol nem volt”, amit nem tudok elengedni, pedig a elmém épségét kockáztatom nézésével. 5. évadra legjobb szó a “trehány”.. De Mulán, Lily miatt még biztos belenézek.

Enzo - 2016. 06. 10. 11:27

@galocza: +1 erre:
“azt amúgy nem hiszem el, hogy “nem tudom, miért nézem”. de, tudod. mert szereti az asszony. mert azért mégiscsak szórakoztat. mert dögösnek találod a szereplőt. akármiért.”

amúgy kb nem ez valamennyire a guilty pleasure definíciója?

Neoprimitiv - 2016. 06. 10. 11:50

1.) Nincs. Olyan van, hogy bosszankodom közben, de akkor is tudom magamról, hogy miért nézem – legfeljebb nem szeretem magamat emiatt.

2.) A Castle (ki gondolta volna…). Az egyértelmű volt, hogy amíg műsoron lesz, Stana Katic miatt vissza fogok járni.

Enzo: “amúgy kb nem ez valamennyire a guilty pleasure definíciója?”

Nem egészen. A guilty pleasure-ből nem csak a guilty, hanem a pleasure is fontos. Olyan sorozat, amit igazából szívesen néz és élvez is az ember, csak cikinek tartja másoknak bevallani. Ld. a sok százezer embert aki nem nézi a Barátok köztet, mégis minden részletéről tud…

A poszt kérdése arra vonatkozott, amikor igazából már nem is élvezi, de mégis kötődik hozzá és a bűntudat inkább a saját akaratgyengesége és nem mások véleménye miatt van.

kviki - 2016. 06. 10. 12:52

Általában nálam vannak azok a sorozatok, amiket amint van rá időm, megnézek (The 100), de van olyan is, amiket megszerettem régen, most meg még ugyan nézem, de nagyon nem köt már le, és igazából már csak egy jó lezárásban reménykedem (Pretty Little Liars)

Eva - 2016. 06. 10. 13:56

1. általában nem jellemző, utolsó évadoknál fordult elő, “most már lenyomom” szinten
2. Falling Skies s05, + Da Vinci démonjai 3. évad első fele.

állat - 2016. 06. 10. 14:36

A Dextert utsó évad közepéig néztem. Utána megfogadtam soha többet.
Ha valami régi kedvenc pár rész után csalódás parkolóra teszem aztán ha vége az évadnak ledarálom. Ha azután is csalódás akkor a kövi évadnak (amikor már az is lement) adok még egy kis esélyt darára. Utána végleges kasza. Max ha több kritika azt állitja hogy csoda történt térnék vissza. Így van időm új sorozatokat bepróbálni a csalódásokkal meg nem kínzom magamat hétről hétre.

Kissur - 2016. 06. 10. 16:29

1. Mostanában már jellemző, mert nincsenek sorozataim, valami időtöltés meg kell.

2. Walking Dead és a Supernatural. Egyiket se élvezem már annyira, de mindig ott vagyok és nézem, amint kijön az új rész.

outlander - 2016. 06. 10. 18:27

1. Egyre jellemzőbb a jelenség, régebben sokkal könnyebben kaszáltam

2. Orphan Black 2-3. évad, már a guilty pleasure sem volt meg benne, de mégis végigszenvedtem minden jó ok nélkül. (Aztán végül összeszedtem a bátorságom és a 4×01 után kaszáltam.)

Idén a CW-s szuperhősök is ebbe az irányba tartottak, de már most jelzem előre hogy jövőre is visszatérek, mert ilyen hülye vagyok. Talán drámai minőségnövekedésben reménykedek vagy ilyesmi…

lovelystorm - 2016. 06. 10. 20:38

1. nehezen megy az elengedés.. de ha tényleg nem érdekel már valami, akkor egyszerűen csak nem nézem tovább. (egyszer azt vettem észre, hogy már nem nézem a Castle-t, vagy a Bones-t)

2. Once Upon A Time.. már annyiszor próbáltam abbahagyni, de valami miatt mindig visszatérek (igazából valaki, Lana Parrilla még benne van…). viszont azután, hogy nincs OQ, nem tudom, hogy szeretném-e továbbnézni.. csak felidegesít az egész.

modit - 2016. 06. 10. 23:46

sajnos jellemző… most épp ilyen a LoT, bár olvastam, hogy jó kis cliffhangerrel zárták az évadot és a gagyi szereplők is távoznak, szóval már kíváncsi lettem

off topic :)
rám az ellenkezője is jellemző: nem egy olyan sorozatom van, amit szeretek, érdekel a folytatása/befejezése mégis jegelem egy jó időre pl. a POI – szeretem a szereplőket, bírom a beszólásokat, kíváncsi vagyok mi lesz a vége, mégis a 4. évad közepe óta bele sem néztem, vagy ugyanezt elmondhatom a Mentalistáról is, azt a 6. évad végén küldtem téli álomra… mondjuk a kedvenc sorozataim évadjainak utolsó részeit is vonakodva nézem meg, mert nem akarom, hogy vége legyen, de ez biztos csak az én defektem :)

Andro - 2016. 06. 11. 08:23

1.) Nem igazán, de előfordul.

2.) Nálam jelenleg a Once Upon a Time és a Pretty Little Liars ilyen. Előbbi az ötödik évad miatt, utóbbi meg már pár éve. De valamiért most már érdekel, hogy mi a történet vége mindkét esetben. Legyen bármilyen gagyi megoldás, amitől a hajam fogom tépni.

Esztus - 2016. 06. 12. 01:24

PLL Már csak azért nézem hogy meddig lehet még süllyedni! Meddig logikatlankodnak még.
The 100 Bocsi de ez az éved nagyon nem jött be de nem kaszalom hatha S04 jobb lesz
Fear The Walking Dead zombik miatt néha az is van benne ja és Lexa is van benne… :-D

syxa - 2016. 06. 13. 12:22

1. Nem jellemző, amíg valamennyire érdekel a sorozat, addig nézem.
2. Nem szoktam kaszálni. Inkább olyan sorozatok vannak, amiket nem várok annyira, és nem nézem meg rögtön. pl. Supergirl, Scorpion, Ripper Street. A The last man on earth viszont mostanában elég idegesítő volt, szóval lehet, hogy el fogom engedni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz