login |

Archer: vége a 7. évadnak

2016. 06. 09. 19:23 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Végül nem azt kaptuk, amit esetleg vártunk, de gondolom, emiatt azért nem fogunk siránkozni, hiszen ismét élvezhető évadon van túl az Archer. Bár pont a vége lehetett volna jobb is.

archers7-fin1

Vágjunk is bele: ez bizony nem Magnum PI-szerű magánnyomozós sztori lett, közelebb állt a film noirokhoz. Ami csak azért probléma, mert pár zseniális tabudöntés mellett – a McGuffin elárulása például -, sokkal inkább követte a műfajba tartozó filmek a hagyományos struktúráját, szemben a korábbi évadok alatt elkövetett stílusparódiákkal.

archers7-fin2

Viszont még így is működött az Archer. Egyrészt továbbra is meg kell említeni, hogy hiába zajlik már a 7. évad, még mindig bőven mernek kísérletezni, pedig az első évadok kémes dolgait ismételve is könnyen kereshetnének pénzt a készítői. Másrészt pedig nemcsak az új helyszín, de azért jó pár poén is ütött a részek alatt.

archers7-fin3

Sokkal többet nem tudnék írni róla. Nekem mindenképp tetszett az évadon átívelő szál, a cliffhangerrel sincs bajom, de valami extra azért hiányzott belőle, hogy klasszikussá tegye a szezont. Az utolsó rész volt ebből a szempontból a legrosszabb, hiszen hiába csattant el minden felépített dolog, sajnos kicsit szürke közegben tette.

Pont ezért adnék csak 7/10-et a 7. évadra. Nyilván ott leszek a folytatásnál. Csak legyen.

8 hozzászólás Ne habozz!

Rammschein - 2016. 06. 09. 20:03

Nem volt ez rossz… de valahogy most nem jött be az évad, nekem is főleg az évad vége, ami nagyon leült…

Lehet nálam az sokat számított, hogy kb. a 7. résztől elkezdtem nézni a Rick and Morty-t is… na azon tényleg nevettem, ezt meg csak meg-megmosolyogtam a végén…

Azt furcsálltam, hogy nem 13 rész volt, hanem csak tíz, de lehet nem is volt ez baj. Valahogy úgy éreztem, hogy a szereplők már nem igazán tudnak újat nyújtani… azért csak eltelt már 6 év…ez kb. olyan, mint anno a HIMYM meg a TBBT évadainak színvonal csökkenése, csak nem annyira drasztikusan.Én így gondolom, hogy számomra ez milyen volt. :)

Ja, btw. akkor most azt a cliffet elég érdekes lesz feloldani a kövi évadban…

Yamagato - 2016. 06. 10. 00:31

Az dicséretes, hogy a készítők évadról-évadra húznak valami újat (és egyben szükséges is), de ez nekem most nagyon nem jött be. Alapból ezért a hollywoodi, noir-os hangulatért sem vagyok oda, de poénok is szinte alig-alig akadtak.
Szerintem pont az évad első fele volt gyenge, az első 6 részen szinte alig mosolyogtam, nemhogy sírva nevettem volna. A maradék 4 részre viszont kellően összeszedték magukat, csúcsra járatták az elborultságot (többek közt a Krieger-féle robotokkal)és a zseniális beszólások is konstans ide-oda repkedtek, akárcsak a régebbi szezonokban.
Nem mondom, hogy a végtelenségig elnézném, de az jó lenne, ha kapna egy tervezett lezárást, ahol a készítők még tudatosan kiélhetnék magukat és egy nagy bumm!-mal érne véget a sorozat, klasszikusként, nem pedig lassan belesüllyedve a középszerűségbe.

Lenry - 2016. 06. 10. 08:34

jó volt, tetszett, hogy újjal kísérleteznek, voltak jobb és gyengébb részek (nem is tudom mikor röhögtem annyit sorozaton, mint azon a részen, amikor Kriegeréket megpróbálják összehozni a válófélben lévő házaspárral)

azt viszont nem tudom feldolgozni, hogy pontosan ugyanoda tértünk vissza, ahol kezdtünk…

rossz nyelvek szerint azért, mert nem biztos a nyolcadik évad berendelése, és ha vége, hát akkor így…

Lenry - 2016. 06. 10. 08:36

Rammschein: szerintem a medencében is egy robot van, legalábbis Kriegerből is több van – bár halálkor eddig mindnek leugrott az arca, szóval lehet, hogy az tényleg Archer.
vagy Krieger feltámasztja robotként ahogy Barryt és Kátyát is

szerintem valahogy mindenképp Krieger lesz a megoldás

Scott21 - 2016. 06. 10. 09:22

Többi sorozathoz kepest a minőseg meg mindig magas de egy veg datum kijelölese szerintem sem artana

Flanker - 2016. 06. 21. 20:37

HELL YEAH!!
Hit Animated Comedy Series Coming Back For Seasons 8, 9 and 10
FX Networks Also Reaches New Overall Deal with Floyd County Productions
LOS ANGELES, June 21, 2016 – The hit animated comedy series Archer has been renewed for three more seasons, it was announced today by Nick Grad and Eric Schrier, Presidents of Original Programming, FX Networks and FX Productions. Archer will return for an eight-episode season 8 in early 2017, followed by two additional eight-episode seasons. FX Networks has also reached a new overall production deal with Floyd County Productions.
“We can’t say enough about what Adam, Matt and the entire Archer team at Floyd County have done to keep this series so insanely funny and vital through seven seasons,” said Grad. “The move to Los Angeles this past season as private detectives was just the latest twist in Archer’s legendary exploits and the next three seasons will to be just as amazing and unpredictable. We are thrilled to continue making great TV with our friends and colleagues at Floyd County.”
Archer is an animated, half-hour comedy that revolves around a former spy agency turned private investigation firm and the lives of its employees. The Figgis Agency presented all new challenges for the former spies in Season 7, the most difficult of which might have been the move to Los Angeles. Every seedy surveillance of a suspected adulterer or investigation into insurance fraud was actually just another excuse for the staff to undermine, sabotage and betray each other for personal gain.
The series features the voices of H. Jon Benjamin as the highly skilled and incredibly vain private eye “Sterling Archer;” Aisha Tyler as Archer’s fellow detective and on-again-off-again girlfriend, “Lana Kane;” Jessica Walter as Archer’s domineering mother and former spy agency director, “Malory Archer;” Chris Parnell as the agency owner and lead investigator “Cyril Figgis;” Judy Greer as the agency’s loquacious, dingbat secretary, “Cheryl;” Amber Nash as the gruff but lovable muscle, “Pam Poovey;” Adam Reed as the gay voice of reason, “Ray Gillette;” and Lucky Yates as the firm’s possibly mad scientist/possible clone of himself, “Krieger.”
Archer was created by Adam Reed and Floyd County Productions and is executive produced by Reed and Matt Thompson. The show is produced by FX Productions.

hapci - 2016. 10. 30. 04:50

lesz folytatas tudja valaki?

fordito - 2017. 05. 07. 23:22

fentebbi kommentet dobd be google forditoba.

roviden: igen, berendeltek a 8-9-10. evadot, evadonkent 8-8 reszt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz