login |

Chicago PD: vége a 3. évadnak – írta Sue

2016. 06. 09. 14:50 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Kezeket fel, aki a sorozat indulása óta várja, hogy egyszer csak beüssön a krach, és gond legyen abból, hogy Voight és csapata nem mindig a legtisztább módszereket és eszközöket alkalmazza a munkája során. Ezzel az érzéssel ugyanis szerintem nem vagyok éppenséggel egyedül.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert történt itt egy s más az évadnyitás óta.

CPD 11

Mint ahogyan azt már a Med és a Fire esetében is megjegyeztem, jó volt látni az átjárkálásokat a sorozatok közt, mert nekem igenis adott valami kis pluszt is, hogy nem egy vadidegen nővérke próbálja kordában tartani a társukért aggódó rendőröket, hogy a műszaki mentő tűzoltók megjelentek, amikor a folyóban kellett fegyvert keresni.

Ha már a franchise-nál tartunk: igen, az évad végéhez közeledve bemutatkozott a következő darabja a családnak, a Chicago Justice. Még próbálom emészteni Philip Winchester öltönyös alakját, mert a Strike Back után ez az állig begombolt ügyész kicsit fura volt, de attól tartok, hogy bár a jogi sorozatok annyira nem az eseteim, de a többi Chicago annyira a szívemhez nőtt, hogy ha ez is olyan ügyesen bánik a karakterekkel, fel fog kerülni a nézős listára. ha másért nem, akkor az átjárások és Winchester miatt.

CPD 02

A tovább mögött bővebben, és kicsit spoileresen folytatom.

A karakterek szépen fejlődtek az utóbbi időben, bár volt egy olyan pont, amikor Burgess és Ruzek voltak a legidegesítőbbek a magánéleti drámázásukkal, de szerencséjükre az évad vége felé helyre billentek. Bár szakítottak, de ezt a tényt egyáltalán nem bántam, mindenkinek jobb lesz így. Lindsay és Burgess közt jó volt látni a tipikus női szolidaritást végig az évadon, mint ahogy Lindsay és Holstead kapcsolata is szépen, folyamatosan ott van a háttérben, de egyáltalán nem zavaró módon.

Mouse jól beleillik a csapatba, mint ahogyan azt idén ősszel bizonyította: nem pusztán a technikai háttérmunkákhoz ért, akkor sem ijed meg, ha bajba kerül. (Mire is jó a katonai múlt, ha nem erre?) Viszont bármennyire is vártam, hogy minél többet tudjunk meg Olinskyről, nem lettünk túl sok infóval gazdagabbak.

CPD 04

Ugyancsak jó volt látni, amikor Trudy a terepen tevékenykedett, bizonyította, hogy van róla fogalma, milyen is a járőrlét. Amellett sem tudok elmenni szó nélkül, hogy Roman, vagyis Brian Geraghty távozik az állandó szereplők sorából. Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert bármennyire is megkedveltem a karaktert, a Burgess-szel szépen, apránként alakuló kapcsolatuknak határozottan jót fog tenni, hogy már nem dolgoznak együtt.

Szerencsére a kiskapu nyitva maradt, és talán fogjuk még látni Burgess kettes számú járőrtársát, és azzal sem volt különösebb problémám, ahogy megoldották történetileg a kiválását. Mindenesetre kíváncsian várom, ezek után kit raknak Burgess mellé.

CPD 05

Voltak itt menet közben érdekes ügyek is, amelyek közt akadtak olyanok, amelyek valamely csapattagra lettek kihegyezve, aztán eljutottunk az évad utolsó részéig, amiben a fő szerep Voightnak jutott. Szépen indult a rész a legifjabb Voight első születésnapjának ünneplésével, de ahogyan a nagypapa elkezdte faggatni a fiát a legutóbbi otthonléte kapcsán, már lehetett sejteni: Justin hiába állt be még az első évadban katonának, apja nem bízik teljesen a megjavulásában.

Aztán be is bizonyosodott, hogy mindez nem egészen alaptalan: miután Justinra megkötözve a csomagtartójában találnak rá, golyóval a fejében, ráadásul a körülmények kísértetiesen hasonlítanak az epizód első holttestének megtalálásához, elég egyértelművé válik, hogy a srác hiába lett apa és katona, továbbra sem éppen egy ma született bárányka.

CPD 07

Külön tetszett, hogy a rész elején előléptetést ajánlanak fel Voightnak, amit részben pont azzal érdemelt ki, hogy bár nagyon hatékony végzi a dolgát az egysége, de a módszereik néha megkérdőjelezhetőek, s így ezt az „aprócska szépséghibát” el lehet tussolni. Erre mindaz, amit a részben láthattunk a fia gyilkosának kergetése kapcsán, nem pusztán az előléptetést tette kérdőjelessé és kontrasztossá, hanem egyáltalán a szerepét a csapat vezetőjeként.

Eddig is tudtuk, hogy nagyon badass tud lenni, de a rosszfiú arcának villanytűzhelyhez nyomása még így is határeset volt, a gyilkossággal pedig egyértelműen átlépte azt a határt, amit vezetőként nem kellett volna.

CPD 03

Dinamikailag mindenesetre jól fel volt építve az egész történet a szülinapozós boldog családtól a fejben levő golyó ellenére még életben levő Justin megtalálásán át egészen odáig, amikor Voightnak döntenie kell, hogy belemegy-e menye döntésébe, miszerint ne tartsák gépekkel életben az agyhalott gyerekét.

Ezzel szépen állt párhuzamban az előléptetés – ügyről levétel – tovább nyomozás vonal gyilkossággá eszkalálódása is. Mindenesetre nagyon beszédes volt az, ahogyan Lindsay megpróbálta lebeszélni főnökét-pótapját arról, hogy hülyeséget csináljon, de amikor látta, hogy nem fog menni, inkább szót fogadott neki, és távozott.

CPD 09

Mindezek fényében kíváncsian várom, hogy mit hoz a következő évad, mi lesz Voight sorsa ezen némiképpen megkérdőjelezhető bosszúja után, mert bár az első két évadban azt láthattuk, hogy próbál tiszta maradni a belső ellenőrzés szemében, ezzel a tettével nem éppen ezt a hatást fogja elérni, még ha nem is korrupcióról volt most szó.

A színvonal egyébként itt is végig egy nagyon élvezhető, közel egyenletes szinten mozgott egész évben, így tényleg érdekes lesz majd látni, merre viszik tovább ezt az egészet ősszel – és nagyon remélem, hogy nem a legegyszerűbb utat választják, vagyis hogy Voight azonnal tisztára lesz sikálva, hanem kapunk némi csócsálnivalót, meg csapaton belüli erőviszony-átrendeződéseket.

10 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 06. 09. 15:35

Jó évad volt nagyon, és voltak nagyon durva esetek is, kíváncsian várom a folytatást.

Sajnálom, hogy Roman elmegy, nagyon megkedveltem Burgess mellett, és szurkoltam, hogy jöjjenek össze. Ruzeket ki nem bírom állni.

Platt továbbra is az egyik fénypontja a sorozatnak, egyszerűen imádom minden jelenetét.

Olvastam olyan teórikát, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Voight megölte a fickót, és szép kis csavar lenne, ha úgy kezdődne jövőre az évad, de erre nem sok esélyt látok, ismerve Voightot.

8/10

LaCRossE - 2016. 06. 09. 17:30

“Aztán be is bizonyosodott, hogy mindez nem egészen alaptalan: miután Justinra megkötözve a csomagtartójában találnak rá, golyóval a fejében, ráadásul a körülmények kísértetiesen hasonlítanak az epizód első holttestének megtalálásához, elég egyértelművé válik, hogy a srác hiába lett apa és katona, továbbra sem éppen egy ma született bárányka.”

Ezzel azért erősen vitatkoznék: nem az volt a részben, hogy ő csak segíteni akart azon a nőn, és így keveredett a dologba? Tehát alapvetően semmi rosszat nem csinált, csak fizetni akart a csávónak, hogy hagyja békén a csajt.

Egyébként jó évad volt és erős évadzáró.

Edit - 2016. 06. 09. 21:26

Jó évad, jó zárás. Egyik kedvencem a sorozat, érdemes nézni.

Merrick - 2016. 06. 09. 22:11

érdemes úgy belevágni, hogy a fire-t és a med-et kihagyom?

jessm - 2016. 06. 09. 22:17

Simán lehet néz úgy , hogy nem nézed Firet és Med. Időnként megjelennek , de ha csak Chicagot nézed akkor is tudni fogod , hogy ő egy tüzoltó és a húga. Ő meg orvos és neki a báttyja….

Egyedüé a crossover részekt érdemes nézni, a többi nem érdekes.

winnie - 2016. 06. 09. 22:32

Merrick: nagyon odafigyelnek, hogy ne idegenítsenek el nézőket. ha kell infó, párbeszédben ott lesz.

moony - 2016. 06. 09. 23:03

a PD az egyértelmű kedvencem a 3 Chicagoból. nagyon erős csapat, és történeti szálak. kiváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

Romant sajnálom. szerettem őt, szurkoltam is neki meg Burgessnek.

egyébként talán Ruzek kivételével minden karaktert nagyon szeretek. ilyen egy jó sorozat.

steelwolf - 2016. 06. 25. 11:53

Most kezdtem el az 1. évadot, nagyon jó! Kicsit olyan ,országos’ Shield érzésem van! A crossoverek érdekelnének! Melyik részekben mennek át a Firebe?

Gerti - 2016. 07. 14. 22:01

A 3.évadot fogja vmelyik csatorna vetiteni?Az első kettőt lehetet csak eddig látni.

Springer - 2019. 07. 19. 06:44

Sem a Med, sem a Fire nem nézős nálam, csak ez.
Rendkívül jó zsarus-nyomozós sorozat. Oké, nem egy LoD, de igenis jó. Érdekesek az ügyek, tetszik. Ja és erre is véletlenül bukkantam rá itt olvasva, régebben a Fire 1-2 részét néztem, de nem olvastam utána, hogy van még másik 2 testvér sorozata is. (A Fire nem tetszett igazán.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz