login |

The Odd Couple: vége a 2. évadnak

2016. 06. 09. 17:52 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

A 2 Broke Girls-szel ellentétben a The Odd Couple nem az a szitkom, amiről el tudnám képzelni, hogy valaki őszintén végig röhögi. Miképp, ugyancsak a 2 Broke Girls-szel ellentétben, azt sem hinném, hogy lenne olyan, aki legalább egy jól eltalált, mosolyra vagy nevetésre ingerlő pillanatot ne találna egy-egy részben. Ettől még ez a sorozat sokkal gyengébb, mint a 2BG.

Lehet, hogy a szitkomnézők és -ismerők között ki kéne írni egy “melyik a jelenlegi legrosszabb többkamerás komédia?”-versenyt. Mert most, hogy nincs The Millers, a trón kiadó, és a The Odd Couple (lehet, hogy valami silányságról most elfeledkezek) nagyon teper, hogy felférjen rá. És mégis, jövőre már a 3. szezon érkezik belőle.

The Odd Couple-2x13-04

Persze szemetek a szitkomizált Furcsa pár készítői, mert hiába olyan, amilyen az alapanyag (én döbbenetesnek érzem, hogy mennyire hamar kimerült a “rendetlen vs pedáns”-alapszitu), néha egy-egy őszinte és valóban vicces reakcióval, egy tekintettel, vagy akár egy szörnyűséges poén rettenet jó időzítésével (mégiscsak régi motoros mind Perry, mind Lennon – Wendell Pierce meg pláne!), esetleg Lindsay Sloane cukiság-bedobásával bármikor tudnak jót húzni.

Aláírom, ezt nagyon, nagyon szórványosan teszik, az évadzáróban talán kétszer történt meg. De, ha ez el is marad, még akkor is ott van a vendégszereplő faktor. Idén Teri Hatcher-t csapták Felix Oscar mellé pár részre (a fináléban vissza is tért, és…), arról nem is beszélve, hogy Geoff ‘Bro’ Stults majdnem egész évadban jelen volt, ami végképp mocsok húzás, hiszen ő végképp nagyon jó arc – egyszerre szúrtak ki vele, hogy égette magát, és velünk, mert nehéz utálni.

The Odd Couple-2x13-01

A nem túl értékelhető finálét tényleg csak egy-két momentum dobta fel, illetve az, hogy történeti szinten mertek olyat lépni, ami jelentős lehet lelkileg, azt a rajongók és a kitartó nézők nevében csak remélni tudom, hogy nemcsak azért történt minden, hogy mondvacsinált okokkal szétkapják Oscar-t Felix-et és Emily-t – hátha valóban a kapcsolatuk megerősítése a cél.

The Odd Couple-2x13-03

(És most utálom magam, hogy míg a legtöbb szitkom esetében ki szoktam írni magamnak idézetet, itt elfelejtettem, pedig baromi hatásos leírva egymás után sok, olyan nem vicces mondat, aminek mindegyike röhögés generált a helyszíni közönségnél.)

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 06. 09. 19:34

Már tavaly is rezgett a léc, idén pedig el is kaszáltam. Gyenge, pedig bírom Perryt. Egyszerűen unalmas és vontatott. Azért is sajnálom, mert nem sok többkamerással van bajom, és akartam szeretni ezt is.

Azért a szezonnyitóban röhögtem egy jót:

– We’re gonna watch Boobs and Dragons.
– It’s called Game of Thrones.

Én is az első néven emlegetem a GoT-ot, és örültem, hogy nem vagyok egyedül :D

Ha valami folytán a The Odd Couple megkapná a 4. évados berendelést, a 2 Broke Girls pedig menne a Mike and Molly után a levesbe, nagyon mérges leszek.

kpatyine - 2016. 08. 25. 07:45

Terri Hatcher-t nem Felix, hanem Oscar mellé “csapták” és nem Oscar van Emily-vel, hanem Felix…

winnie - 2016. 08. 25. 07:48

egy kis névcsere, kell nekem nem utánanéznem. javítva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz