login |

Angel From Hell: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 06. 10. 18:20 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

A CBS megint kinyírt egy egykamerás komédiát? Mi ebben az újdonság, kérdezhetném, ha a Life in Pieces nem kapta volna meg a második évadját. Valahol sajnálom az Angel From Hell-t (aminek a részei lementek Ausztráliában, így nem kell kivárnunk a júliusi amerikai sugárzást), mert volt pár szerethető szereplője és egyfajta sajátos hangulata, de egyszerűen nem volt annyira vicces, hogy hosszabb távon is kitartsak mellette.

Én itt írtam ez első részéről (az abszolút bejött) és a “védőangyal vagy sem?”-koncepciójáról, human pedig 4 rész után (nálam ez volt a kaszapont) közepesnek lőtte be, de a sorozat hamar beleesett az önismétlés csapdájába, nem haladt sehova. Hiába volt minden részben valami jövendölés az angyalmivoltot bizonyítandó, hiába szállítottak a készítők olykor elvetemült, angyalmitológiás poénokat (mellbimbó fülek, Hallelajah!), ezek inkább a viccmesélés szintjét ütötték meg.

Angel From Hell - 1x13-03

A fináléban a barátnő esküvős készülődése volt a középpontban, és egy apró rejtély, amit persze angyali segítséggel meg lehet fejteni, és teljesen olyan lett a rész levezetése, mint a korábbiakban: némi kételkedés után, ahogy azt kell, kiderült, hogy az angyali segítség megoldásra vezet, még ha nem is úgy, ahogy azt elsőre képzeli az ember. (Ez utóbbi aspektus, a minimális meglepetés azért érdekes szokott lenni.)

– What are we gonna do?
– We make ourselves really big, that’ll scare him off.
– That’s for bears.- We’ll make him drink a glass of water really fast.
– That’s for hiccups.
– Okay, I got it, plan C. I’m gonna angelkiss him and then make him tell the truth. I just have to make sure that I dock my tongue solidly on his brainstem.

Bár Maggie Lawson és Jane Lynch hozta azt a karaktert, amit elvárhattunk tőlük, a mellékszereplőgárda meglepően színtelen volt, legalábbis számomra megmenteni nem tudták a sorozatot. Nem azt mondom, hogy nem voltak jó pillanatai Kyle Bornheimer-nek vagy Kevin Pollack-nak (még mindig zseniális deadpan!), de egyikük karaktere sem volt túl emlékezetes, mindkettő inkább a színész miatt volt vicces helyenként.

Angel From Hell - 1x13-02

Annak ellenére, hogy elvileg már az első részekben eldőlt az átívelő kérdés, hogy Jane Lynch karaktere valóban angyal-e, az meglepett, hogy még mindig ekörül futkostak a szezonzáróban – hogy ugyanarra a következtetésre jussanak. Értem én, hogy ez a sorozat DNS-e, de ettől még kissé repetitívnek hatott a dolog, még akkor is, ha a közbülső részek némelyikében esetleg kifejezetten viccesen dolgozták fel a témát.

Angel From Hell - 1x13-01

Mivel kevesen nézték, így nem nagyon esélyes az sem, hogy a rész magyar jelenléte külön videót kapjon, így csak megemlítem, hogy az egyik esküvős haver magyarsága (ötpuszis Egyed) többször szóba került, és mintha még magyar szó is (oh my isten?, vagy csak elbambultam) elhangzott volna a zárórészben. Az utolsó snitt (ld. fenn) pedig, annak ellenére, hogy a cliffhanger nálam csak “na, és akkor?”-kategóriába soroltatott, jól leképezi a sorozatot. Aranyos, de fura, és nem olyan vicces.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz