login |

Devious Maids: kezdett a 4. évad – írta Deny

2016. 06. 10. 14:50 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatértek a Beverly Hills-i bejárónők, ez pedig két dolgot jelent: itt a nyár és ismét egy csavarokkal teli, izgalmas évad elé nézünk. A készítők pedig nem okoztak csalódást, hozták a formájukat.

Már a tavalyi évadnyitó kritikában sem győztem elégszer hangsúlyozni, hogy milyen tökéletes Desperate Housewives-pótléknak bizonyul a Devious Maids, a mostani premierben történtek pedig csak még jobban megerősítették ezt.

devious-maids-s4-eva

You are the meanest person I’ve ever met. And I worked on Desperate Housewives!

Rögtön Eva Longoria cameójával kezdtük az évadot, aki azonnal szállított pár jópofa poént, többek közt a fent kiemelt idézet is tőle hangzott el. Ha ez a mondat, és a jelenléte nem lett volna elég ahhoz, hogy azonnal elkapjon a nosztalgia a DHW után, idén behozták még James Dentont is, akinek már komolyabb szerepet szánnak az évadban.

És… ez még mindig nem minden, de innentől már spoilerekkel folytatom.

Bár a tavalyi évadzáró cliffhangerek elég ütősre sikeredtek, azt hiszem, senki sem aggódott, hogy vajon Adrian túléli-e a robbanást a Powell-villában, illetve Zoila a komplikációkba torkollott szülést. Előbbi egy tolószékben gurult be az új évadba, de hamar kiderült, hogy ez csupán egy újabb ördögi terv a részéről, hogy visszaszerezze Evelynt, aki így kénytelen „rokkant” férje mellett maradni.

devious-maids-s4-carmen

I hate to impose, but would you mind killing yourself?

Egy biztos, bármilyen is legyen a kettejük viszonya, egyértelműen ők szállítják a sorozat leghumorosabb sziporkáit. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szórakozni rajtuk, pláne, ha kiderül Adrian titka.

Zoila életben maradásának ára volt: elveszítette a kisbabát, és értelemszerűen nincs jól. Annyira megviselték a történtek, hogy felmondott Genevieve-nél, mert még látni sem bírja legnagyobb bizalmasát, mondván, nem jó döntést hozott azzal kapcsolatban, hogy kit mentsenek meg az orvosok. Szomorú volt látni, mert mindig is a barátságuk volt az egyik legerősebb eleme a sorozatnak, bízom benne, hogy hamarosan visszatalálnak egymáshoz. Az öröm az ürömben, hogy ez egy újabb poénforráshoz vezetett: Rosie lett Genevieve új bejárónője, és mint azt láthattuk, egyikük sem élvezi igazán az új helyzetet.

– I’ll just have two maids.
– What? You can’t do that.
– Of course I can, I’m rich.

devious-maids-s4-evelyn

Rosie másik nagy történetszála is érdekesnek bizonyul: most, hogy Spence visszanyerte a memóriáját (ami kísértetiesen – és nem véletlenül – hasonlított Mike esetére a DHW-ból), részben fellélegezhet, ám Peri meggyilkolása valószínűleg újabb akadályt jelent majd számukra, hiszen Spence előtte nyilvánosan megfenyegette exfeleségét, így biztosan ő lesz az első számú gyanúsított. Maga a gyilkosság pedig az idei évad rejtélyes kirakós játékának első darabja.

Kérem, tegyék meg tétjeiket: ki tette, és miért?

devious-maids-s4-peri

Carmennek, mint kiderült, van egy lánya, akit kamaszkorában örökbe adott, a lány pedig most rátalált. Érdekes lesz látni, hogyan alakul majd a kapcsolatuk, hiszen Daniela még nem tudja, hogy Carmen igazából az anyja, és nem az unokatestvére. Az viszont már kiderült, hogy az alma nem esett messze a fájától, hiszen ő is épp olyan ravasz és minden hájjal megkent, mint az igazi anyu.

Marisol könyvéből pedig film készül – bár így, hogy az egyik szereplő kilépett, a másikat pedig megölték, valószínűleg lesz némi fennakadás a munkálatokban. Mindenesetre sikerült összemelegednie a stúdió fejével, Mike-kal Peterrel (James Denton). Lehet találgatni, hogy vajon új lovagjáról is kiderül-e valami sötét, vagy ezúttal szerencséje lesz. Én az előbbire tippelek.

devious-maids-s4-peter

Mindenki kapott tehát egy kiemelt szálat, az pedig megint a jövő zenéje, hogy ezek közül melyek lesznek összekötve egymással, hiszen az írók remekül tudják csavarni a dolgokat. Rejtélyből már most sincs hiány, és ez még csak a kezdet.

A Devious Maids továbbra is azt hozza, amit megszokhattunk, de idén sajnos csak 10 rész erejéig. Hogy ez mennyire jelent jót, vagy rosszat, még nem tudni, de valószínűleg kevés az esély üresjáratos részekre. Az viszont biztos, hogy a rajongókra egy újabb misztikus, vicces és latinosan pezsgő-pörgő évad vár. Bízzunk benne, hogy nem az utolsó… 7/10.

4 hozzászólás Ne habozz!

Andro - 2016. 06. 10. 20:26

Már nagyon vártam az új évadot, és nem kellett csalódnom. Idén is jól fogok szórakozni. :)

Risi92 - 2016. 06. 10. 22:28

engem sajnos untatott. az összes cliffhangert gagyin oldották fel és kiszámíthatóan. azt hogy Adrian csak megjátszotta a tolószéket az első perctől tudtam. Carmen lánya nem tud színészkedni. amikor Peri és Mr Spence elkezdtek veszekedni, már akkor sejthető volt, hogy Peri lesz az idei áldozat (kár érte, jó karakter volt)… nyilván nem azért nézem ezt a sorozatot, hogy nagyon fordulatos legyen és meglepő. de most kezdtem el azt érezni hogy egy helyben toporgunk, bármi sztorit bedobnak, annak nincsen hosszútávú következménye, és gagyik a fordulatok. remélem csak a nyitány volt ilyen kapkodó, mert az előző évadot imádtam.

Deny - 2016. 06. 10. 22:33

Risi92: Nekem is jobban bejött a tavalyi évadkezdés. Ez inkább olyan évadközi résznek tűnt. Tavaly már az első jelenetben megindult a rejtély, itt pedig az utolsó képkockáig kellett várnunk rá. De szerintem nem lesz itt gond.

Carmen lányának egyébként ez az első amerikai szerepe, ha jól tudom.

sydneyke - 2016. 06. 26. 13:54

Személy szerint Zoila toyboyával nem vagyok megelégedve.
A tavalyi évadban teljesen jó volt a férfi akit hoztak mellé.
Ez a srác külsőleg sem passzol.
De nem csak Zoilához.
Az egész sorozatban kakukktojás.

:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz