login |

Angie Tribeca: kezdett a 2. évad

2016. 06. 11. 20:15 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Hey, if you’re gonna lose your mind every time you fall into a coma and I abandon you for another woman, who then raises your baby thinking it’s my Canadian love child, it’s gonna be a long second season.

Nem, nincs itt semmi látnivaló, az Angie Tribeca második szezonja szerves folytatása az elsőnek – a szellemiségét és szellemességét tekintve. Kiraktunk ugyan róla két kritikát is (én a pilotról, human az évadzáróról), de hasonlót írtunk volna akkor is, ha fordítva osztjuk le a feladatot. Maximum akkor nem, ha én belefáradtam volna a stílusban – mert ugye az Angie Tribeca szó szerint fárasztó poénokkal operál, a Police Squad/Naked Gun-típusú paródiák élnek tovább benne.

Angie Tribeca - 2x01-01

A különbség csak annyi, hogy ebben nem a Csupasz pisztolyos Drebin hadnagy a főhős, hanem Angie Tribeca és Jay Geils, a parodizálandó elemeket pedig természetesen a krimisorozatok szolgáltatják, ennek megfelelően van kiabálós főnök (Jere Burns, teljesen kész), két másik nyomozó (Deon ‘Charlie a Black-ish-ből’ Cole és egy kutya), valamint két teljesen hülye halottkém. És persze ismert vendégszereplők hada.

Annak ellenére, hogy az Angie Tribeca ugyanolyan, mint eddig, azt kell mondanom, hogy míg az évadnyitó az első percektől fogva nagyon bejött, rögtön szórták a poénokat az értékelhető fajtából, addig a 2×02 az egyik leggyengébb rész volt a szememben. Lehet, hogy nem volt nagy különbség köztük, és csak azért jött be jobban a kezdés, mert az első évados sztorit zárták le benne, és felvezették az új status quo-t?

Angie Tribeca - 2x01-03

Passz, de a 2×02-n tényleg nem nagyon sikerült röhögnöm (bár Busy Phillips játéka durva jó volt, csak az ötletek zöme, hiába volt papíron jó a gép-kisasszonytól kezdve a szigonyig, nem ütött), viszont annyi a fent leírtakkal szemben azonban mégiscsak változott, hogy egy nagyon halvány átívelést csempésztek bele a részekbe – kár, hogy ebben a műfajban az ilyesmit nem túl izgalmas.

Angie Tribeca - 2x01-04

Fura, de a második rész után tudatosodott bennem, hogy szemben a legtöbb sorozattal, az Angie Tribeca nem elég, hogy inkább hetiben lehet nézős, darálva túl tömény, de egymás után nézve a részeket az is biztos, hogy hamarabb elkaszálnám, ha egy, esetleg két érdektelen epizódot kapok, vagy halkan pukkanó poénokat. Viszont hetiben simán elfelejtek egy korábbi rosszabb élményt, és 20 percig bízok abban, hogy ezúttal jó értelemben lesznek nagyon hülyék a készítők.

Angie Tribeca - 2x01-02

Összességében nálam marad heti program az Angie Tribeca, mert amikor betalál, akkor nagyon betalál, és szinte mindegyik karakterben ott van a marha jó poén lehetősége. Az pedig, hogy még némi lájtos krimi is van benne, tényleg csak hab a tortán. De egyelőre semmiképp sem kihagyhatatlan. Akkor már inkább az A Touch of Cloth, vagy még inkább, a kevésbé parodisztikus, de mindenképp komédiázó krimi, a Vexed.

Angie Tribeca - 2x01-05

A főcím lecserélését nem értem, mert ez így semmilyen, legalábbis a 2×02-ben még az is nulla volt. Nyilván elfogytak a poénok, de akkor miért nem valami új?

4 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2016. 06. 11. 20:41

persze A touch of cloth, de annyiban nem jogos az osszevetes, h harom szezon alatt 7 resz volt (megha hosszabak is a reszek ha jol remlik), mig itt durvan fel ev alatt lemegy 20 resz. Ahogy irtad, neha baromira faraszto, de szerencsere igy is nagyon szorakoztato, vicces.

Dylan - 2016. 06. 12. 08:09

Láttam egy kis interjút pár nappal a premier előtt, ahol Rashinda azt mesélte hogy ebben az évadban a komolyabb zsarus sorozatok, mint a True Detective nyújtják majd az alapot. Ez szerintem nagyon nagyon érezhető, de egyáltalán nem vitte el rossz irányba a sorozatot, viszont érezhető a sötétebb színvilágon, a jobban átívelő sztorin, illetve meg mernék esküdni, hogy a főcímzene is ezért lett lecserélve, mert ez már nem CSI Miami paródia lesz idén.

Benjy - 2016. 06. 12. 10:33

Nem bírtam magammal és betettem a premiert kíváncsiságból, de a 1×02 utáni kaszaállapot továbbra is marad. Nem rossz, de egyszerűen azért a pár jó poénért kidobásnak érzem a fennmaradó ásítozós 15 percet.

Riggins - 2016. 06. 14. 16:23

én csak az első részt láttam még, de jó élmény volt. A műfaj alulreprezentáltsága miatt már vártam is, hogy folytatódjon, szóval szinte biztos végig fogom nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz