login |

Pilot: Sing It! (powered by webwasárnap)

2016. 06. 12. 18:41 - Írta: Casey Novak

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, video, websorozat,

A tehetségkutatók korát éljük, így aztán nem meglepő, hogy a különböző énekes-táncos műsorok népes táboránál csak a róluk szóló paródiáké népesebb. És ezt a tábort gyarapítja most a Sing It! is, a Fine-tesók legújabb kreálmánya, akik a React sorozataikkal váltak igazán népszerűvé a YouTube-on.

01

A Sing It! lényegében egy sitcom, ami kicsit hajaz az UnREAL alapkoncepciójára, mert a reality tévét cincálja darabokra, és teszi mindezt pofátlanul, az Episodes stílusában. És nem csak azért Matt LeBlanc sorozata az első, ami beugrik, mert a fő karaktert alakító Mircea Monroe ott is jelentős szerepet játszott, hanem főként a stílus, és a poénok “íze” miatt.

A pilot felvázolja az alapszituációt, miszerint a Sing It!, a legrégebben futó éneklős tehetségkutató producere “közös megegyezéssel”, “békésen” távozik a csatornától, és helyére egy fiatal, naiv, de a zenét igazán szerető újonc kerül, kitúrva ezzel a régóta sorban álló, egész életét erre szentelő Stacey-t. Ismi?

03

Nézhető, és egye fene, szerethető is ez a sorozat, simán lehet rajta vigyorogni, engem például kilóra megvettek az új srác, Drew lelkesedésével, és őszinte rácsodálkozásával a reality kulisszatitkaira. A változtatásokat, amiket be akar vezetni (pl. nézői szavazás helyett legyen kizárólag szakmai zsűri, a direkt rosszakat kivágni, a megható, de hazug háttérsztorikat eltüntetni), egyenesen kötelezővé tenném. (Ezért nem vagyok producer. Többek között.)

A casting tök jó, az írás, történet nem kiemelkedő, de gyakorlatilag semmi gond nincs vele, és ha nemes egyszerű YouTube-sorozatról lenne szó, az egekbe dicsérném, mert marha érdekes belátni egy sorozat születésének menetébe, és az sem baj, ha ez jó adag humorral van tálalva.

04

Azonban a Sing It! a YouTube új prémium felületére, a YouTube Red-re készült, és amíg vannak – mert vannak – hasonló, vagy akár jobb színvonalú, ingyenesen elérhető amatőr (értsd: nem Hollywood) sorozatok is a neten, addig nem feltétlenül nyitnám ki nyugodt szívvel a pénztárcámat (440 forint egy epizód).

A Fine-testvérek nemrég elég rendesen magukra haragították a netpolgárokat, és ezután nem biztos, hogy a Red felület bársonyszőnyegétől virtuális kordonnal elzárt nép jó néven veszi a kirekesztést. Whatever.

05

A Sing It! első, teljesen ingyenes, 25 peres része nézhető a tovább mögött, az eddig megjelent többi öt pedig a YouTube Red platformján érhető el – és máshol is, hiszen ami oda felkerül, az általában letölthetővé is válik a szokott módszerekkel.

2 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2016. 06. 12. 21:40

Megnéztem az első részt. Imádtam. Nagyon jó a sorozat, a színészek is ott vannak, kiemelnék a Hart of Dixie-ből is ismerős Mircea Monroe-t, vagy a Disney csatornáról ismert Debby Ryant, vagy éppen Missy Pyle, de a Drew srác is nagy arc.

Mindig is csipáztam az énekes sorozatokat/versenyeket. Én jókat tudtam nevetni itt-ott a sorozaton, tényleg olyasmi paródiával van dolgunk, ami igencsak ritka manapság.

Számomra mindenképp nézős.

FrankLuck - 2016. 06. 16. 11:15

Wow. A téma nagyon érdekes lenne, meg nem is túl magasak az elvárásaim szitkom-szinten, de ez valami hulladék. Akik szerint a 2 Broke Girls ócska poénokkal operál, annak merem ajánlani a Sing It!-et. A színészeket mintha egy random iskola 11/C osztályából szedték volna össze, értem én, hogy low budget, de a legtöbbjüknek egy vasat sem fizetnék. Az első rész még elcsusszant, de a második már tényleg nézhetetlen, bőven elég lesz, ha valahol elolvasom a részek kétsoros tartalmát (mert a sztori továbbra is érdekel).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz