login |

The Last Man on Earth: vége a 2. évadnak

2016. 06. 13. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Az első évad végén azt hittem, hogy a cliffhanger-t Jason Sudeikis karakterével el fogják mismásolni, nem fognak ilyen nevet komolyabb szereplésre tévézésre fogni, de akkor ezennel szórom is a hamut a fejemre, mert megcsinálták. A max 1-2 napos forgatás során felvett apró jelenetei után az évadközi filler az ő saját része lett, és onnantól kezdve maradt is a The Last Man on Earth-ben jó ideig.

Ezért mindenképp megilleti az elismerés a készítőket, illetve nyilván Will Forte-t. És azért is, ahogy befejezte a 2. évadot. Mert ugyan mit lehetne érdekeset húzni a TLMoE-ben, ha már egyszer, kétszer, háromszor…, talán hétszer vagy nyolcszor ellőtték azt, hogy még mindig van egy újabb ember? Mondjuk ezt, ami történt. Nem akkora eresztés, de az előzmények ismeretében eskü, hogy néztem volna a folytatást annak ellenére, hogy a 2. évad már nem nekem készült.

The Last Man on Earth-2

Persze nem tartok attól, hogy hirtelen high conceptebbé (high-abb concept-té?) válna a történetvetetés, de mindenképpen olyan húzás történt, ami meg is volt alapozva némiképp, valamint a sorozatnál tarthatja a kétkedőket. Ráadásul, akik hozzám hasonlóan, a dinamika 2. évados változatlansága miatt sírtak (hiszen az S1-ben folyton változott a felállás), az évad második felére kaptak némi frissítést is.

Arról nem is beszélve, hogy bár én nem azért fogom megsüvegelni a The Last Man on Earth-öt, mert mer bátor lenni, de általánosságban ezért is jár a pacsi, hogy a tipikus húzásokat a készítők minden további nélkül nyakon öntik drámával, akár komolyabb személyes válságokkal, akár halálesetekkel. És ezeknek következményei is vannak, még az olyan elvileg nulljelentőséggel bíró, egyrészes poénokat is, mint Phil Tandy-vé keresztelése is meddig elvitték.

The Last Man on Earth-7

Tudom, hogy sokan csalódtak és kiszálltak a sorozatból (én is megtettem, csak egy fokkal később), de hiszem, hogy a The Last Man on Earth, azzal, hogy nem alkuszik meg, és nem áll be a sorba, marha jót tesz az országos csatornás komédiákkal, jelzi, hogy igenis lehet nem tipikus próbálkozásokkal is sikert elérni. Oké, ez a siker nem zajos, de a kezdeti koncepcióra sokan rámozdultak és még díjátadón is feltűnt a sorozat, márpedig ez nem túl gyakori.

Szóval, ha másért nem, azért szurkolok a Last Man-nek, hogy ráébressze a nagy tévéket, hogy merjenek a dobozon kívül gondolkodni. Ez az évadzáró, bár kifejezetten érzelmes és bensőséges hangulatúra sikeredett az egyik szálon, azért a világot nem váltotta meg, de legalább korrekt módon végigvitte a szezon második felére felvállalt sztorit, és berúgta a harmadikét is.

The Last Man on Earth-3

Á, egye fene, a tovább mögé beteszem az utolsó két snittet, ha valakit érdekelne, és nem akarja csekkolni a részt.

The Last Man on Earth-8  The Last Man on Earth-6

2 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 06. 13. 16:29

Az utolsó részen úgy meghatódtam, hogy sírtam, pedig pár éve ilyen nem történt velem sorozattal..
Bevallom őszintén, hogy mindig találok szimpatikus karaktereket, de ez az első sorozat, hogy még nem találtam egyet sem, mégis nézem.Talán még Tandy tesója, de ha az enyém csak fele ennyit tett volna, már morcos lennék.
Nekem nagyon bejön a sok,”rejtett” poén. Milyen nagy volt a hulla kiásása, nyakukban a rengeteg autó illatosító!!! Kapartam a falat a nevetéstől.. Vagy a dagi break csapatának a neve..
Tényleg egyedi stílusa van a sorozatnak, mernek bátor dolgokat tenni. Ha fele ilyen bátrak lennének sok sorozat készítői többen tévéznének.
Ja. És a sok beteg poén mellett igen komoly dolgok is felmerülnek. 8/10 a második évad

Matt Colors - 2016. 07. 19. 14:37

Én most kezdtem el darálni az első évadtól. Remélem továbbra is így fenntartja érdeklődésem.
*********SPOILERES***********
Bár a pilot kb. 10. percében majdnem kifejeltem a monitort, amikor felrobbantotta a Mustangot. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz