login |

Mom: vége a 3. évadnak

2016. 06. 14. 16:24 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Ú, nagyon “ütősen” kezdődött a Mom évadzárója. Szegény Anna Faris egy percen keresztül sírt, illetve elég irritálóan sírva beszélt, hogy utána egy rövid főcím után kábé a 3. percben hagyja abba. És ez az az aspektusa a sorozatnak, amit egyszerűen nem tudok elismerni. Tudom, hogy addikcióval, betegséggel és halállal is foglalkoznak, ez rendben van, ezért eredeti (fogjuk rá), de a terápiás csoportos sírás…, nem. Az nem.

Főleg, hogy Faris-ra sem mondanám, hogy túl jól alakítana. Még csak azt sem, hogy amúgy szitkomosan/viccesen sír. Inkább csak “ha, meghallom, elkapcsolnék”-módon. A jó hír, hogy ebben az évadzáróban egyik szereplő sem halt meg. Ez is valami, nem?

Mom - 3x22-04

Az persze az első jelenetből kiderült, hogy az évadzáróban az érzelmek vannak ismét a középpontban, viszont szerencsére nem csak negatívak kerültek bemutatásra, hanem pozitívak is, még akkor is, ha szokás szerint nem Christy tűnik a teremtés nyertesének – azért egy rövid időre helyre rázódnak körülötte a dolgok. Kár, hogy mindeközben folyton túljátszott jeleneteken kell keresztül verekednünk magunkat, hogy néhány jól (vagy jobban) eltaláltat is kaphassunk.

Mom - 3x22-01

Annak ellenére, hogy Anna Faris fájóan ugyanolyan mindig, és egy idő után Allison Janney is kiszámíthatóvá válik, nem feltétlenül Emmy-alapanyaggá, a mellékszereplők között mindig akad, aki ragyogni képes, hol a fix állandó szereplő, hol pedig az éppen aktuális vendég. És mindezt nyakon öntve a nem feltétlenül napsugaras témával, a végeredmény biztos, hogy nem lesz érdektelen, még ha komédiaként nem is biztos, hogy kiemelkedő.

Mom - 3x22-03

A 4. évadra a jelek szerint változik egy kicsit a status quo, bár azt nem látom, hogy mennyire lehet egy iskolás szállal újabb sztorikat bevonni. Viszont maga a függőség témája van annyira gazdag, hogy a készítők nincsenek rászorulva nagy változtatásokra.

Az összképet tekintve azonban továbbra sem értek egyet azokkal, akik szerint a Mom a legjobb országos komédia. Attól, hogy úgy ez a műfaja, hogy közben nem (vagy másképpen) röhögős, sem nagyszerű. De persze elfogadható.

9 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 06. 14. 18:30

winnie: Eskü nem kötekedésből, csak kíváncsi vagyok, hogy te melyiket tartod a legjobb országos sitcomnak? Bár tudom, hogy ez a kérdés elég szubjektív, ugye.

Nálam a Mom tuti dobogós, de nem tudom belőni, pontosan hanyadik helyen áll. 2 Broke Girlsnél írtam, hogy azon röhögök a legjobban, de mégse mondanám a legjobbnak. A Mom viszont nagyon erős, és ugyan kevesebb a poén, azok mégis nagyon gyakran nagyon betalálnak. Viszont a dráma miatt annyira már nem “élvezhető” (fun értelemben). Zseniálisak a szereplők. Az a műsírás nekem se tetszett, de azért nem szokott ilyen lenni minden részbrn.

Mindenesetre, a Mom nálam tuti ott van a legjobbak között. A Kanadába átugrós rész kifejezetten jól sikerült. Azt ajánlom mkndenkinek.

Balumedve - 2016. 06. 14. 19:07

Azt én sem mondanám, hogy a legjobb szitkom, de nálam is elég előkelő helyet foglal el a saját kis ranglistámon. Azon kívül, hogy tetszik a búskomor hangulata, nem igazán tudnám körülírni, miért szeretem ennyire a Mom-ot. Inkább kiemelném Bonnie és Adam, az egykori kaszkadőr vendéglős jelenetét, mint a legzseniálisabbat az évadban. Abban az egy jelenetben minden benne volt, ami miatt már három éve a rajongója vagyok a sorozatnak.
Itt is a link hozzá, ha nem gond:
https://www.youtube.com/watch?v=Kqf-D5JyxuQ

winnie - 2016. 06. 14. 22:11

Deny: lehet, hogy a fináléírásokból kiderül, de általában mindig újoncot, amit kaszálnak, például a the grinder. vagy a galavant, de az nem igazi szitkom. a futók közül szerintem csak a the middle-t nézem rendszeresen, így gondolom, azt. hmm, de lehet, hogy a life in pieces-t. bár a new girl 5. évad is korrekt volt. (a régiek szépen kikoptak, ld. parks and recreation.)

Deny - 2016. 06. 14. 22:33

Volt egy tippem, hogy a LiP lehet az egyik esélyes :)

Paladin - 2016. 06. 14. 23:08

Bizony, nálam is erős kedvenc lett. Ez a kínunkon röhögünk dolog, ezzel a két főszereplővel mindig elkap.
Nem egy tipikus darab, pedig nagyon annak indult.

ragnar - 2016. 06. 14. 23:24

Nálam is szintén a legjobbak között van.
Nagyon egyedi a stílusa, nem is tudom más komédiákhoz hasonlítani, talán ezért fogott meg ennyire :)

goodjohnwin - 2016. 06. 15. 09:51

“akik szerint a Mom a legjobb országos komédia”
OMG, ki mondja ezt, Szily Nóra? :)

winnie - 2016. 06. 15. 13:46

goodjohnwin: nem hiszem, hogy olyan magasan lenne az országos komédiák általános színvonala, hogy sok lehetőség szóba jönne.

sum-blink - 2018. 06. 30. 15:30

Ez a Chuck Lore nem tud meglenni fű, szex, meg fingpoénok nélkül? A dráma engem inkább lehúzott, mintsem egyedivé tenné.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz