login |

The Last Ship: kezdett a 3. évad

2016. 06. 14. 19:00 - Írta: winnie

90 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Last Ship annak idején posztapokaliptikus, vírusos sorozatként kezdte, egy, a világ pusztulását túlélő hajóval a tengeren, a semmi közepén. A harmadik évadra már egy politikai játszmákkal fűszerezett, ízig-vérig akciósorozattá vált. Aminek a címe már elvesztette a jelentőségét.

Hogy ez jó-e nekünk, nem tudom. Végülis evolúció van, az a vád nem érheti a The Last Ship-et, hogy önismétlő lenne, ráadásul, miután pont az általam várt vírusos sztorit hozó első szezon közben kaszáltam, a másodikra visszatértem, és abszolút elégedett voltam. Nyilván a harmadik szezonra is (ismét új sztorit, kvázi rebootot kapunk) megérkeztem, és a mostani irány is érdekesnek tűnik.

The Last Ship-1

Az S1-ben a vírus volt a középpontban, valamint ellenszer készítése, az S2-ben egy szakadár csoport, egy tengeralattjáró, valamint a gyógymód terjesztése adta a történet vázát, ezúttal pedig, miután Amerikán már a hatalom is helyre állni látszik, a világra nyitunk, azon belül is Ázsiára, ahova is eljut az ellenszer, azonban nem mindenkinek érdeke, hogy bizonyos országok ismét talpra álljanak. Amerikának pedig ez nem tetszik.

A 2. évadhoz képest ugrottunk az időben is, de térben is történtek változások: vannak, akik a Nathan James-en maradtak, mások az államigazgatás környékén helyezkedtek el, megint másokról semmit sem tudunk. És az ugrásnak köszönhetően a cliffhanger is kurtán-furcsán, félmondatokkal lett csak feloldva (feloldva?), ami…, nem tudom elég béna megoldás.

The Last Ship-6

Jut eszembe, ha már karakterek: nem sok sorozatban van több beszélő szerep, mint a The Last Ship-ben, a sok állandó szereplő mellett a legénység visszatérő tagjait nem egyszerű számon tartani (ennyi sorozat mellett…), így az évadok között ismét gondban voltam azzal, hogy ki kicsoda, és csak utólag jöttem rá, hogy egyesek hiányoznak – volt, aki közülük vissza is tért a részben, de tippre lesznek még itt viszontlátások.

És ennyi karakter mellett az is természetes, hogy ritkítják őket. Eddig sem voltak szívbajosak a készítők, ebben a nyitányban, bár vörösingesek is hullottak el, azért akadtak áldozatok, bár egyikük esetében elég viccesen vette ki magát, hogy azonnal le is cserélték őt egy hasonló skill-ekkel rendelkezőre.

The Last Ship-9

A fő konfliktus a szezonban tehát Kínával lesz, és elég hamar az események sűrűjébe kerülünk, mire a készítők az első 10 percben felállítják az új status quo-t, máris minden összekavarodik, új arcok jelennek meg, mi pedig csak találgathatjuk, kinek az érdeke az, ami történik, s vajon milyen célt szolgálnak az események.

Ami érdekes vetülete a történetnek, hogy nemcsak a hajós, illetve a szárazföldi akciózás, az “Amerika rendet rak”-aspektus kap kiemelt szerepet, hanem a belföldi vezetésben is lesznek széthúzások, zúgolódások (az elnök személyét elnézve, ez persze nem csoda), és bár ez a szál egyelőre csak egy szemöldökhúzásra alkalmas, érdekel, hova vezet, mert jelenleg nem sok (talán 1?) karakter van ott, aki igazán aktív lehet.

The Last Ship-4

A 3×01 kifejezetten erős lett, amikor lassabb volt, akkor sem unatkoztam, hiszen az alaphelyzet felvázolása érdekes volt. A 3×02 már tipikusabbra sikerült, de kellemes meglepetés volt, hogy nem az lett a terv, hogy az egész szezon kábé 4-5 különböző szálon játszódik és csak a menekülésről szól, hiszen némelyik szál már össze is ért. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy Adam Baldwin vajon a 3. évad mekkora hányadát fogja alsónadrágban tölteni. Remélem, kap elég sztorit.

90 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 06. 14. 19:26

Oh neee 2. kepen levo holgy miatt neznem kell.

Megint a Kinaiak a gonoszak Amerika meg nobel bekedijasokkal van tele. :D

Szaby59 - 2016. 06. 14. 19:28

Vajon tényleg kiírták Dr. Scottot (Rhona Mitra karaktere) vagy csak megy a hitegetés és valahova “elrejtették”, hogy biztonságba legyen ?

Rammschein - 2016. 06. 14. 19:46

Szerintem kiírták… egyébként nekem rohadtul tetszett ez a paradgima váltás. :) Kvázi jó reboot volt.

Egy dolog nem jött be… hogy az a klisés, jaj a Vietnámiak megtámadnak, senki nem tud pontosan semmit, de úgyis a kínaiak kavarják a szart szálat így írták… :D Na ezt okosabban is megcsinálhatták volna, mert ez nagyon átlagos “csavar”.

Mester - 2016. 06. 14. 19:47

Lehetne már egy magyar premier!! :(

polovcev - 2016. 06. 14. 20:16

Azt mondom, hogy Észak-Korea áll a háttérben. Már látom, hogy elviszik a sztorit a 24 irányába és minden “gonosz” mögött áll egy másik rosszarcú.:)

Eddard - 2016. 06. 14. 21:00

Az első évad elején kaszáltam 2.-ra vagy 3.-ra érdemes beszállni? Valamelyik kvázi reboot és érthető az előzmények nélkül?
Köszi.

winnie - 2016. 06. 14. 21:42

dragon1986: voltak már gonosz amerikaiak is, meg írek. viszont a nagy perpatvar valójában vietnamban van, rájuk akarják verni a balhét, és még ők sem tudják, hogy melyik ázsiai ország a hunyó.

dragon1986 - 2016. 06. 14. 21:45

TegnAp jottem meg Vietnawmbol hehe
Now must see

winnie - 2016. 06. 14. 21:45

Eddard: mindegyik kérdésedre ott a válasz a kritikában, ezért írom ezeket az infókat:) én is kaszáltam az első évadban. és visszaszálltam a másodikban (mondjuk láttam az s1 finálét, de az sem kell annyira), és írom, hogy ez is reboot, új sztori.

érteni lehet, élvezni is, karakterekhez (akik sokan vannak) nehezebb kötődni, még nehezebb mindenkit megfelelően helyére rakni, ahhoz kell pár rész. de a 2×01 óta is belerázódtam.

winnie - 2016. 06. 14. 21:46

Szaby59: kezdem azt hinni, hogy meglépték, mert eddig nem merült fel bennem. de ha meglépték, akkor, ahogy írom, elég fura, hogy így, semmi nélkül engedik útjára. persze nem lett volna értelme azzal a jelenettel kezdeni, ha már időt ugranak, szóval lehet, hogy csak a szükséges kevésbé rosszat választották.

de ha valóban mutáció meg effélék vannak, akkor lehet, hogy megint kellhet majd orvosi segítség, és a 6. részben feltűnik.

dragon1986 - 2016. 06. 14. 21:49

Tipikusan mindenki angolul beszel vagy hepyi nyelvek vannak es felliratozzak-?

Kivancsi vagyok hogy ha beszelnek e vietnaamiul es az tengyleg vietnamiak vagy kinai probal vietnamiul beszelni.

Rammschein - 2016. 06. 15. 05:47

winnie: az ezek szerint nem elég hatásos, hogy a food stamp-en (mondjuk Chandler is mondja, hogy ez kevés :D) ott szerepel a dokinő képe? egyébként az is sejthető ki van a vietnámi cirkusz mögött: mint már írtam, kína. :D Egyébként a 2. rész is fent van a neten, én csak feliratra várok szokásomhoz híven. :)

winnie - 2016. 06. 15. 08:11

Rammschein: az, hogy ki áll mi mögött, amíg nem tudjuk, addig nem írhatom le, így infóként csak a tényeket tudom közölni, de nem lepődnék meg, ha nem az egyértelmű megoldás lenne a megoldás.

egyébként írok a posztban a második részről is, hiszen dupla premier volt.

Adreee - 2016. 06. 15. 18:57

“a cliffhanger is kurtán-furcsán, félmondatokkal lett csak feloldva”

ez enyhe kifejezés! ha tényleg ennyivel lerendezték a történet gyakorlatilag legfontosabb karakterét akkor borzasztó rossz munkát végeztek..
ha már tudták az utolsó részek forgatásakor hogy a színésznő kiszáll a sorozatból akkor az lett volna a minimum hogy úgymond méltó búcsút kap és a teljesen felesleges cliffhanger helyett, láthatja a néző, hogy hogyan halt meg, hogy élték meg a halálát többiek, Chandler, Tex stb..nagyon fontos és lényeges momentumok lettek volna, főleg hogy az előző évadokban a legutolsó tiszt halálának is ennél jóval nagyobb feneket kerítettek..

szóval nem tudom, az események egyetlen elfogadható magyarázata az lenne számomra, ha kiderülne hogy a doktornő él és virul és csak a biztonsága érdekében kell titokban tartani, hogy túlélte a lövést.. csak sajnos a két részt követően erre egyre kisebb esélyt látok..

Szaby59 - 2016. 06. 15. 19:11

Szerintem is elég méltatlan húzás így kiírni. Azért mégis az egyik főszereplő volt…

Perseus - 2016. 06. 15. 20:02

Szerintem meg egyáltalán nincs baj ezzel a cliff feloldással. Eltelt fél év, kész ennyi. Nem kell a felesleges melodráma ennyi idő után.

winnie - 2016. 06. 16. 04:53

Perseus: épp ez az, hogy nem volt feloldva.

nem melodráma kell, hanem a sorozatírásnak eleve az alapelve, hogy ha valamit említenek, akkor azt okkal említik. még a részek írása közben sem szoktak olyasmit írni, mondatni karakterekkel, amire nem utalnak vissza, amit nem zárnak le.

az, hogy mutatnak valamit, amiről nem feltétlenül lehet tudni, hogy mi történt, majd pedig szinte elfeledkeznek róla, nincs feloldás, az vagy hanyagságot, vagy kényszert jelent, vagy pedig azt, hogy később jön el a feloldása (ld. kamu az egész).

nyilván tetszhet a megoldás vagy nem tetszhet, de ez nem “nincs baj” kategória, ezt még az írók is elismernék. ha ez volt a cél, akkor egy közelit bevágtak volna róla a fináléban és annyi. az elég lett volna. viszont gondosan távoli képen mutatták.

Rammschein - 2016. 06. 16. 15:26

Mivel mutálódik a cucc, lehet ehhez kapcsolódik ez is…szal gondolom ezzel tervezgetnek majd valamit, viszont megnéztem a 2. részt és durván összegyúrtak 3 szálat egybe…(hajó+chandler+a 2 tiszt a szárazföldről) meg majdnem még egybe…(legénység kiszabadítása)…

Ezenkívül még ott van az “otthoni” elnökös szál a kínai elnökkel…na meg persze minden mindennel összefügg, de ez így is van jól. Szerintem jó rajtot vett az évad. Az új diplomáciás csajnak meg szép kék szemei vannak. :D

Theo - 2016. 06. 16. 18:35

Hát sajnos én untam, főleg a vontatott párbeszédeket, a politikai rész meg egyáltalán nem is érdekel.
És az új karakterek se jók. Női fronton meg jelentős visszaesés van, mert Regan eddig nem az igazi és akkor még Val-t is kinyírták, ezzel nálam hetiből máris csak darára váltott.

sledge - 2016. 06. 17. 16:53

Szerintem teljesen rendben volt a kezdés. Érdekes a történet, szórakoztató és izgalmasan van tálalva. Tényleg 24 feeling volt néha, nem véletlenül tetszett a nyitány. Meglátjuk, mi lesz belőle, de tetszik, hogy nem ragadtak le Amerikában. :)

winnie - 2016. 06. 20. 14:05

interjúban is azt mondják, hogy annyi dr. scott-nak, de persze, ha nem lenne annyi, akkor is azt mondanák: http://tvline.com/2016/06/19/the-last-ship-season-3-premiere-rachel-scott-died/

csb - 2016. 06. 23. 17:12

Én az előző két évadot nagyon bírtam (főleg a másodikat), de ez a két rész nekem nagyon unalmas volt.
Dr. Scott kiírását tényleg furcsán oldották meg, és nagyon sajnálom, hogy nem látjuk többet. Érdekes, hogy szerintem a többség (winnie is ezt írta az évadkritikában) biztos volt benne, hogy kamu cliffhangert kaptunk, amikor lelőtték a dokinőt, aztán mégse.
Valerie halálán szintén meglepődtem. Őt is elintézték egy kézlegyintéssel, pedig érdekes karakter volt.

Roxi - 2016. 06. 24. 21:23

Dr Scott szerintem tényleg meghalt mi értelme lenne rejtegetni? De Texet remélem előhozzák,hiányzott az évadnyitóból

Roxi - 2016. 06. 30. 11:56

Jó volt az a harmadik rész is.Azért nem semmi,hogy milyen hamar lett újra a Nathan James kapitánya Chandler :)

G. - 2016. 07. 05. 19:40

Négy rész után (SPOILER!!!) még mindig nincs semmi nyoma se a dokinak, se az IT-s csajnak, pedig mindkettejük “halála” eléggé adja, hogy visszatérjenek. Persze messze még az évad vége. Amúgy egyben daráltam le a sorozatot, és nekem eléggé úgy tűnik, hogy ebben az évadban megkapjuk mellékszálként az USÁ-t és annak újraépítését, de a sorozat magva továbbra is a hajó és annak kalandjai lesz.
Úgy látom, hogy felmerült, hogy a 3. évad afféle reboot. Nem értek egyet, nagyon építkeznek az előzményekre. Persze ha valahol be kellene szállni, nem mondom, hogy nem ezen évad eleje lenne a jó időpont, de szerintem ha valaki teljes fényében akarja élvezni a sorozatot, akkor kezdje az elejéről. Szvsz. a minőség viszonylag stabilan a “korrekt iparosmunka, de kevés kiemelkedő elem” szinten van.
Mondjuk könnybe lábadt szemekkel néztem, amikor a 24 voltos helikoptert két sorba kötött autóakksival bikázták be. Még mondta is, hogy sorba kell őket kötni! Végre látom, hogy a sorozatírók tényleg kikérik műszaki emberek véleményét és nincs minden technikai elem nagyon gyors gépeléssel meg 3 terminálablakkal vagy szikrázó érintkezőkkel (na jó, ezt itt sem bírták kihagyni) levezényelve. Hatalmas plusz!
G.

G. - 2016. 07. 05. 19:42

Megette a kommentem a blogmotor, kérem a kedves intézkedőt, hogy ezt törölje, azt meg (ha nem sért szabályt) engedje szárnyalni!
Köszönöm!
G.

Benzin - 2016. 07. 06. 01:43

Erről a takehaya bandáról egy dolog ugrott be:

SANDOKÁN !!!!!

Tyberius06 - 2016. 07. 08. 19:37

4 részt egybe néztem. A korábbiakra reagálva: szerintem mind az IT-s csaj, mind a doki halott. Persze vissza lehetne hozni őket (a dokinál egyszerűbben, az ITs csaj alatt azért csak felrobbant egy repülőgép viszonylag kis magasságban, szóval én őt esélytelennek tartom), de nem valószínű.

Egyébként hozza a 2-dik évad szintjét, szóval kellemesen szórakoztató.

Roxi - 2016. 07. 08. 20:51

Dokinő szerintem már nem jön vissza és nem lenne miért.Megvan az ellenszer,Chandlernek már új csaja is van így a magánéleti szál sem indokolná.
A kínai elnök viszont nem is olyan rossz fej,mint elsőre tűnt.

sledge - 2016. 07. 10. 19:43

SPOILER: Gyanítom, hogy a kínai elnök hamisítja az ellenszérumot, ezért pipult be Takehaya. Lesz még itt komoly cirkusz. Kellemesen szórakoztató, sőt kifejezetten jó a sorozat. :)

Rammsch31n - 2016. 07. 11. 11:47

Nekem is tetszik, mondjuk engem a háttérharc annyira nem köt le (főleg, ami az USA-ba van, de a kínai se nagyon…).

Viszont, mikor a hajóval vagyunk az baromi jó. Ezek a tenger Jack Bauerjei. :P :D Főleg a kapitány. :D

Llew - 2016. 07. 19. 15:01

A múltkor az ismeretlen búvárral, meg most a két random kommandós halálával kezdett zavaró lenni, hogy csak a vörösinges háttérszereplők hullanak, de aztán a rész végére eloszlatták ezen aggályaimat.

Rammsch31n - 2016. 07. 19. 21:14

Korábban is öltek már meg random katonákat. :D
Sőt, még főszereplőkkel sem szívbajosak. Ez nálam nagy pozitívum.

(SPOILERES)
Egyébként a szálakat is gyorsan lezavarták… most lenyomták Take…izét… és jönnek a kínaiak ismét, meg hogy mit kerestek ott ők is… hát Peng Navy Bauer(=Chandler, és nem Bing xD) miatt szívhatja a fogát majd. :P

Llew - 2016. 07. 20. 07:56

Nálam is pozitívum, ezért is lepett meg, kicsit soknak éreztem, hogy hirtelen csak a névtelenek hallnak meg a sok főszereplő körül, de aztán nem problémáztak egy nevesített karakter kiírásával sem.

Benzin - 2016. 07. 20. 17:15

3×5
Aztán Szandokánék mivel lőtték ki a torpedójukat? DIY vállról indítható fejlesztés? Mondjuk ennyi belefér, a tengeri akciózás még mindig marha jó ebben a sorozatban.

3×6
Kobra, Piton, Anakonda! Kússzatok a ház mögé! (RIP Bud Spencer)

Rammsch31n - 2016. 07. 23. 09:09

Benzin… az a torpedó valszeg a közelben lévő kínai bagázsé volt… :P

Rammsch31n - 2016. 07. 25. 10:10

3×07:

Mint, mikor a tengeralattjáróval üldözték a Nathan James-t…
Úgy ahogy a kínaiak is csinálják, rohadt érdekes ez a vízi kergetőzős kalamajka. :)

Adreee - 2016. 07. 25. 20:11

Imádom, ahogy a készítők hangoztatják úton útfélen, hogy a rajongók teóriái ellenére dr. Scott igenis halott és el kell fogadni, hogy senki nem halhatatlan ebben a soriban, és bárki bármikor meghalhat stb… Tényleg nem értik, hogy nem az a probléma, hogy kiírták a sorozatból, hanem az ahogyan?

polovcev - 2016. 07. 25. 22:27

Már látom magam előtt, hogy az elnököt az egyik tanácsadója intézte el, s az összekötő csaj meg az újságíró szépen lassan kinyomozza miért.

Remélem tévedek, mert ha nem akkor itt is lendül a kasza.

Llew - 2016. 07. 25. 23:19

Ez az otthoni politikai szarkavarás időkitöltésnek annyira nem hiányzott. A sorozat akkor a legjobb amikor a tengeri taktikázáson van a hangsúly.

Roxi - 2016. 07. 31. 20:41

Oké Dr.Scott meghalt,hiszen a gyilkosa is ül. De hová tűnt Tex?Őt tényleg egy szó nélkül írták ki.
Egyébként addig csűrik a dolgokat,míg Chandlerből elnök lesz.

Tyberius06 - 2016. 08. 02. 20:32

Tex asszem a második évad végén elköszönt. Úgy döntött, hogy nem tart a hajóval és a csapattal és a saját útját járja. Nem szónélkül írták ki, őt bármikor vissza lehet hozni, de az ő szála nem is volt függőben hagyva. Egyébként nem értem a dokinővel való rinyálást. Lelőtték, meghalt, évad vége, időugrás köv. évad már fél évvel később, mit kell ezen agyalni. Mert nem mutatták közelről, hogy kileheli a lelkét, miközben a síró Chandler a karjaiban tartja??? WTF? Tökéletes megoldás volt így. Abból a jelenetből el lehetett indulni pár fele, az írók úgy döntöttek, hogy nem szerepeltetik többet a karaktert azt pont.
Az IT csaj halála dettó. Okés, bírtam a karaktert, meg sajnáltam, hogy kampec lett neki, de az a gép igencsak begyulladt alatta. Ejtőernyős manővernek értelme nem lett volna, mivel nem tudhatta, hogy fel fog robbani a gép…

8 rész után egyébként tényleg a tengeri részek működnek. Az aknamezős baromi jó volt, a 7-dik részben, amikor a kínai hajók elől bújócskáztak szintén nagyon adta.
Azt én is remélem, hogy az USA szálban nem az jön, hogy vki kinyírta az elnököt, de van egy gyanum, hogy ez lesz, főleg miután a másik politikus spiné (nemtom a nevét) hangsúlyozottan rámutatott, hogy az elnök egyszer már ki akarta nyírni magát… Izé…

Bár belenézve a köv rész előzetesébe, ismét felbolygatják az állóvizet az írók…

Benzin - 2016. 08. 03. 23:28

3×8

A Playboy lobogó alatt hajózó kínai kokaincsempész arc zseni volt :DDD

Ahogy Sanada tolja azt a visszafojtott szamuráj angolt, azt imádom

Isaac - 2016. 08. 05. 08:21

Szeretem a sorozatot,de egy kis “star trek” betegsége még mindig van.Konkrétan arra gondolok,hogy szinte az összes küldetésre a kapitány,a tanácsadó csaj (na jó ő a tolmács) vagyis a vezető beosztású személyek mennek,míg a “vörös ingesek” a hajón maradnak ;) .

Rammsch31n - 2016. 08. 10. 09:09

Túlteng bennük a Jack Bauer vér, ezért mindig hősködni akarnak, csak nem vallják be a legénységnek… :DD Főleg, hogy elméletileg a hajónak már nem is Chandler a kapitánya. :P

Egyébként a héten miért nem volt új rész? :( :O

Rammsch31n - 2016. 08. 15. 07:48

Ez a 9-es rész is elég jó volt…

(SPOILERES)
…főleg miután elhagyták a szigetet, kár, hogy nem hamarabb tették…
Azért a robbanásos CGI elég furára sikerült ebben a részben… :D

Végre összeért a hazai és a hajós szál, bár elég furán… valaki tuti áruló otthon (sztem a stábból a csávó az, Secretary Rivera, de lehet a szőke nő is, bár minden jel a csávóra utal), és szépen megszívatták a 3 amerikai hajót… valami turpisság tuti van. Sőt a rész végére ez ki is derült, és totál rosszul gondoltam :D, omg :O.

Kár, hogy most azért volt egy kis cliché, persze, hogy a sziget nem maga a paradicsom, és hogy, csak a Nathan James “éli túl” a csapdát (bár talán ez volt a legnagyobb hajó mind közül)…. :D

Kíváncsi vagyok, hogy most kvázi háború van…hogy hogy fogják megvalósítani. :) Kár, hogy ez az “otthoni” szál ennyire hangsúlyos lett, még mindig jobban élvezem a hajós dolgokat. :) Ja, és egyébként ennyi erővel később lehetne az is, hogy Chandler 4 President! :D

(SPOILER OFF)

Landris - 2016. 08. 18. 18:10

Na ez igen :)

Mármint eddig is jó kis sorozat volt, (egyik toplistás kedvenc) de ez a 9. rész “nagyon ott volt”

Csak így tovább!

Szerencsére már tudjuk, hogy berendelték a 4. évadot is :)

Brynden Rivers - 2016. 08. 19. 00:14

Chandler For President!

Látszik azért a pénzszűke illetve néhol az ötlettelenség az évadon, nem nagyon sikerül elhitetni a szemfülesebb nézővel, hogy az USA létezne azon a pár épületen kívül, ahol fogatnak.

Mivel hazai problémák kerülnek előtérbe remélem visszahozzák Texet, az kicsit javítana a Saint Louis pár irodája = USA képen.

Rammsch31n - 2016. 08. 22. 14:00

Ez a 10-es rész sem azért volt rossz, mert elrontották volna, hanem mert én gyűlölöm, de nagyon a sz@rkavarást… főleg így… remélem jól megszívja az összes aki a coup-ot csinálta… meg ez is, hogy egy hajós kapitány ilyen naív, mint a másik hajóé…durva, na.(egy idióta konkrétan…)-> így majd a hajón is lesz egy coup még1x, mert az új kapitányt is meg kell majd akadályozni, hogy az otthoniak kinyírják a hajót…Nem tudom ezt, miért kellett így megírni…

Az újságíró is kutyulta a dolgokat korábban, most meg nem is nagyon sejt senki semmit kivéve a csajon kívül, aki babát várt és a csávója a hajón van. :D Akit persze, hogy megpróbálnak eltenni láb alól…

Chandler 4 President, remélem átmegy Bauerbe majd, és ő is megmenti Amerikát! :DDD

u.i.: a robbanós CGI még mindig gagyi. :D

Benzin - 2016. 08. 22. 14:23

A kilences végén Chandler kapitány megint nézett egy akkorát a szemével, hogy meggörbült a tér bele. Az amerikai pártütők és Peng napjai megszámláltattak :D

Roxi - 2016. 08. 22. 20:40

Hűha.A 9.rész a szezon legjobb része volt. Hamar elrepült a 40 perc.Végre meg is tudtak lepni.Na nem a Fehér-házban,mert az elég egyértelmű volt,hanem a tengeren.

Benzin - 2016. 08. 23. 17:50

A tizedikben a kulcslopás (lepattanó és zsákolás) zseni volt, a térdemet csapkodtam volna, ha szokásom lenne :D

A komplett amerikai flotta kérharmada megsemmisült, nyilván morcos lett tőle a négerkapitány, szóltak is színésznek, legyen nagyon morcos, hajam égnek állt tőle és esküszöm nem láttam a Comic Con trailert, így nem tudom Kara kivel fog bandázni vidéken :D

Llew - 2016. 08. 23. 19:09

Értem én, hogy kellett Chandlernek valami bonyodalom, de csak azért elsüllyeszteni két hajót, hogy az egyiknek a legénysége zendülgethessen a Jamesen elég szar és átlátszó húzás.

Llew - 2016. 08. 23. 19:47

Vicces volt ez a hajó oda-vissza foglalás 20 percen belül. Azt viszont nem tudom otthon mire számít a vezetés. Felépítik a falakat, aztán másnap bejelenti a népnek az elnök hogy akkor innentől fogva helló amerika, van öt kiskirályságunk helyette? A helyi lakosokat egy darabig lehet kényszeríteni, de mondjuk mi a garancia, hogy az adott kiskirályságban lévő katonák nem akarnak hazamenni pl a szomszéd királyságban lévő eredeti szülőállamukba fegyverestől?

Tyberius06 - 2016. 08. 25. 03:58

3×10 fasza volt megint. Ez a zendülősdi nekem a Crimson Tide-ot jutatta eszembe, csak ott több volt a feszkó.
Kara a puskával aprított, jó kis móka ez a sorozat.
Egyébként pont erre “jöttek rá” Kara meg a riporter, hogy azért van az a rahedli börtön minden új államban, hogy a zendülő-lázongó polgárokat helyre tegyék. A katonák meg hithű amcsik, akik csak a parancsban hisznek, szóval ha azt mondják nekik, hogy vigyorogva rejszolva ugorjanak a kútba, akkor csak annyit kérdeznek, hogy melyik kézzel és hogy milyen magasról. Nem lehet mindenki Chandler… :D

Meglestem a 3×11 promoját és jah, régi ismerős ismét előkerül.

sledge - 2016. 08. 26. 18:45

Azt kell mondjam, nagyon jó, pillanatok alatt elrepült a rész. Kicsit 24-es a keverés miatt, Bruckheimeres a megvalósítás és a zenék, a 13 rész miatt pedig nem nagyon van üresjárat. A régi szereplők egyre jobbak, végre nem a cukiság és az eyecandy a lényeg. Egyre jobban hasonlít a 24-re, a legjobb futó sorozat lett nálam. :)

Roxi - 2016. 08. 28. 18:50

Jó volt a 10.rész is ,kezdem sajnálni,hogy mindjárt itt a szezon vége.Azért hihetetlen,hogy a titkosszolgálatban nincs egyetlen elnökhöz hű ember. És igen a promo alapján végre megtörténik a visszatérés amire már régóta vártam :)

Rammsch31n - 2016. 08. 29. 14:19

11. részt megnézve SPOILERES:

Én nem tudom, de nálam reneszánszát éli ez a sorozat ezzel az évaddal, az 1. ellenszer keresgélős után a 2. annyira nem jött be, de ez nagyon tetszik.

Tex szépen elintézte a texasi kemény nőt, és egyébként baromi amatőr bandáját. :D Az elnök átment sajnos pincsikutyába… aztán jött Tex… Hooah. :D Megpuccsolják a puccsot nem csak hajón, hanem szárazföldön is. :DD Tetszett.Mondjuk a csajszi simán lelőhette volna a szőke libát, de az túl egyszerű lett volna. :D :/

Egyébként ezek az amcsik hülyék. :D Itt sz@rakodnak otthon, mert hogy nem elég erős a központi hatalom blablaba… (nálam ez nincs alátámasztva… mert nem mutattak semmiféle villongást az évad alatt, hogy lázonganának az emberek, ez azért egy kis negatívum, de aztán ezt mondta Jacob is az újságíró)… na szal a lényeg, hogy Pengnek lőttek ill. szúrtak, szal az amcsik akár le is rohanhatnák a cúnya gonosz Kínát. :D De úgyse viszik el ilyen irányba.

Egyébként remélem ezt a puccsolós otthoni szálat lezárják az évadban…

A tengeri rész megint bejött, egy dolgot leszámítva… a hajó megint ótvarul robbant nekem. xD Na meg, hogy a kínai szuper védelmi egységeket is pikpakk elintézték Chandlerék… (elvileg lettek amerikai áldozatok is, de hát azok is csak statiszták. :P)

De az nagyon jó volt, ahogy becserkészték az egyik kínai hajót, és onnan kilőtték a másikat… + mindig mondanak egy csomó szakzsargont, amit nem értek, de az adrenalint fokozzák. :DD

Chandler most már nem csak Amerikát mentette meg, hanem Ázsiát is… melyik kontinens következik? :DDDD (Oké, először irány haza megint, de utána? :P)

Takehaya-t a végére eléggé megkedveltem mondjuk. :))

De azért az “otthoni” történetek nagyon felhúznak, az a fokú manipulációt, amit a szőke meg a regionális vezetők letolnak. :@ Bűnhődjön mind.Majd rájönnek, hogy Chandler nincs letartóztatva. Hehe.

_Peter - 2016. 08. 29. 20:13

El voltam maradva ezzel, a kínai ellenség még jobb mint a szektások voltak. Azért nagyon átléptek pár dolgon, szentül hittem Rhona Mitra karaktere túléli mert a kapitánnyal még el kell hajózni a naplementébe. De elég sötét irányba mentek el. Tex is sehol, legénység fogságban, kínzások, névtelenek halála. Hacker lány is halott, az ausztrál máris kacsintgat a hasonló új helikopteresre. A kapitánynak is szereztek új nőt, együtt rambózhatnak az önként eléjük ugró ellenség ellen. Tök vicces volt a nő, amikor mondta a dagadt kalóznak hogy YO!

A feszült tengeri kergetőzés nagyon jó ahogy tavaly is a tengeralattjáróval. CGI milyensége nem zavart. A hazai politikai kavarás eléggé a fülénél van kirángatva a kalapból, szokásos “nem várt” fordulatok és nagy nézések az összeesküvésben. Zárják le gyorsan a puccs témát, akár Chandler legyen az elnök is nagy éljenzések közben klisé árán is. Nem emlékszem tavaly ahogy megmentették a világot, nem adtak számadást, most lazán mondják USA 90%-a halott, egész Japán, fél Korea kiirtva? A világ többi részéről nem nagyon beszéltek.

Rammsch31n - 2016. 08. 30. 06:15

_Peter én annyira emlékszek még a világból tavalyról, hogy Európában a tengeralattjáró és a crewja tartoztak valakikhez akiknek ugyanaz volt a tervük, mint nekik, hogy egy birodalmat hozzanak létre vagy mi, de lehet rosszul emlékszem.Ezenkívül tényleg nem sokat tudni a világról, és valóban egy-két szereplőnek elég gyorsan változnak az érzelmei. :D

Llew - 2016. 08. 30. 21:02

A rész végi drámát nagyban erősítette volna ha Kara nem fut össze a szőke spinével a folyosón, mert ott egy golyóval elég sok mindent megoldhatott volna, ha az ellenség fő emberét kiiktatja.
Mondjuk ez a hadsereg feletti uralom átvétele is elég egyszerűen ment.

Lilya - 2016. 08. 30. 22:17

Kis adalék a világból: Franciaország elvileg már nem létezik, arra lőttek atomot az orosz rosszfiúk az első évadban.

Tyberius06 - 2016. 08. 31. 12:08

Azt én sem értettem, miért nem lőtte le Kara a szőkét, de tudtam, hogy nem fogja lelőni. Valszeg karakteridegen lett volna.
Egyébként jól összerakott részt kaptunk ismét.

Rammsch31n - 2016. 08. 31. 23:00

Ez tipikus Holywood-i klisénak tűnt nekem… majd a “nagym epic” finálénál bosszút áll Kara az újságírón meg Micheneren… az biztos. :D

Benzin - 2016. 09. 01. 12:42

Na ugye, mégis csak a Nathan James az utolsó hajó!!

A Takehaya Szandokán vs. Peng boss fight simán Chuck Norris “Missing in action” különdíjas jelenet volt. Összetörted azt a szép vázát, te szemét? Nesze , itt egy katana a hasadba :D

A pilóta csaj elindult egy szál helikopterrel teríteni az ellenszert Ázsiába’, azzal el lesz egy darabig. Úgyhogy a négyzetméterre jutó kapitányok számát tekintve elég erős Nathan James indulhat haza rendet rakni.

Isteni lesz.

sledge - 2016. 09. 02. 19:34

Nagyon jól szórakoztat a sorozat, okosan ki van találva és izgalmasan tálalva. Így a Fear mellett meg egyszerűen zseniális. :)

Roxi - 2016. 09. 02. 22:03

A mostani rész végén is csak egy szó jutott eszembe,igaz az többször is.MÉG,MÉG,MÉG! :) Tex bár az elején picit rosszul festett,de szerencsére aztán hozta a régi vicces ,de kemény formáját. Takahaya meg az újságíró csávó is szimpi lett,így mindkettőt sajnáltam.Penget picit könnyen lerendezték ott vártam volna valami csavart.De azt megkaptuk St.Louisban,lesz még itt izgalom a végére.

payskin - 2016. 09. 05. 23:30

Basszuskulcs, most komolyan egy évet kell még várni arra, hogy elkezdjék visszafoglalni Amerikát?! Mit szokott írni human; mikor lesz már jövő nyár!!! :D

payskin - 2016. 09. 05. 23:35

Elnyelte az előző hozzászólásomat a szőrős szívű robotcenzor, de nem is baj, mert időközben rájöttem, hogy megint hülye vagyok, és van még egy rész. Végig finálénak néztem a mait. :D

Tyberius06 - 2016. 09. 06. 03:13

Hm… volt megint egy kis akciózás, badass Tex, Chandler meg az elnök és az amerikai kötelesség, sokadszorra is elsüllyed egy hajó, szőke ribanc (Kara, oh miért nem lőtted le, miééééért?!), kisebb-nagyobb reunion így a fináléra… jó kis rész volt ez is, bár az előzőek jobban bejöttek.

Azért durva (személyes), hogy az első évad végi kaszám után hogy visszatért a sorozat és abszolút nyári favorit lett nálam… :) Nem sok ilyen feltámadó van…

sfefe - 2016. 09. 08. 23:23

Jo kis sorozat…

Isaac - 2016. 09. 09. 07:32

Ezt elnézném akár teljes évadosként (24 ep.) is ;)

Roxi - 2016. 09. 09. 21:02

De jó volt újra együtt látni a bandát. Ahogy Tex is mondta,mint a régi szép időkben. :) A kínai hajót mondjuk nem tudom mikor lopták el,de jó terv volt.

Hans - 2016. 09. 09. 23:28

Roxi:
Mikor Baldwinék (Slattery) átmentek rá a 11. részben.
Az mondjuk jó kérdés, hogy odáig kivitte el?
A kínai legénysége? És ha igen velük mi lett? Feláldoztak 300 kínait a nagy USA érdekében? Vagy kirakták őket vhol Niket gyártani? Ha igen, akkor a Hayward legénysége vitte el? (logikus)
Bár ezek részlet kérdések.
Túl bad ass az egész banda, hogy érdekeljen :D
Chandler for pres!

Tyberius06 - 2016. 09. 10. 02:32

@Roxi, Hans:

Nekem fel se tűnt ez az apróság, hogy mi lett a kínai legénységgel, de valszeg kirakták őket útközben vhol. Vagy a haldokló japókra bízták a gondozásukat. Azt hiszem azt talán említették, hogy a kínai hajót távirányítással irányították oda, ahol aztán kilőtték rá a rakétát, addig meg minimális legénység is el tudta vinni…

sledge - 2016. 09. 10. 11:03

Hoppácska, 5. évad. Nocsak. Végre nem kaszálnak el egy jó sorozatot és 2 évre előre lehet tervezni.

Isaac: Talán azért is ennyire jó, mert nem 24 rész, így nem gyártanak fillereket és folyamatos a feszültség meg a pörgés. Az első évadban a vízhiányos résznél konkrétan a falat kapartam, még ha fontos probléma is volt.

marcilu - 2016. 09. 12. 21:08

Finálé:
Az egyik biztos távozó miatt borzasztó szomorú vagyok, a másik, talán távozó tényleges lelépésért pedig el fogok mormolni pár imát… Nagyon szívesen szabadulnék már Chandlertől és az ő baltaarcától, sokat javulna a szememben a sorozat megítélése. Meg Kara is mehetne, mert ritka tehetségtelen a színésznő. Wolf meg kaphatna kicsit több szerepet, mert szép. :)
Köszönöm a figyelmet, ez egy rendkívül építő jellegű hozzászólás volt. :) Sajnálom, egy guilty pleasure sorozatnál nekem csak arra futja, hogy a kedvelt és kedvetlen szereplőkről csámcsogjak.
A sztoritól nem vártam sokat, és azt teljesítette. A hajó találatot kap, de csak annyira, hogy közepes méretű gond legyen belőle, a lövész csúzlival is kilövi a rakétákat. A gonosz mond egy nagymonológot, amerikázás, meg hasonlók…

payskin - 2016. 09. 12. 23:17

De miért kellett pont őt kiírni? Az egyik legjobb karakter volt. Basszus. :(

Tyberius06 - 2016. 09. 13. 02:57

Hát, hogy pont az utolsó rész legyen a leggyengébb, ejj!!!
Chandlert majd valahogy visszarántják gondolom, de mondjuk nélküle is tökéletesen működne a sorozat, sőt igazából alapból elég erőltetetten került vissza a hajó élére ebben az évadban.
A “kötelező” elhalálozó miatt picit csalódott vagyok, mehetett volna megint szabira mint az előző évad végén, hogy amikor esetleg szükség legyen rá, akkor visszahozzák, rajta kívül kb. bárki elhalálozhatott volna. Wolf még az évad elején kapott valami szerepet, de így a végére már csak egy kötelező kellék lett. Okés, hogy kb. ugyanazt a funkciót tölti be, mint Tex az első két évadban, de semmi karakterizációt nem kap.
Ez a rész baromi zsúfolt lett és ezzel együtt baromi kidolgozatlan.
Eleve ez a túszhelyzet a végén szar volt. Chandler önmarcangolása még valamilyen szinte érhető (mondjuk The 100 beli Clarke-hoz képest sehol nincs, a kiscsaj másfél népet írtott ki két évad alatt, Chandler kinyírt hirtelen felindulásból egy embert), de egyébként bullshit. Simán azt hittem egyébként, hogy Tex húzza meg végül a ravaszt, az jobb lett volna.
Az hogy Shaw kiiktatta a másik nőt, szintén valahol adta magát, csak ez se volt rendesen felépítve, eléggé a semmiből jött. Mondjuk azt előtte boncolgatta a csipetcsapat, hogy a nőnek “erődítménye” van, ennek ellenére két fegyveres simán végig masírozott az egész hodályon, szóval lehet Shaw így akarta kicsalogatni, hogy hazai pályán tegye hidegre, de a jelenet banális volt. Bejön az egyik ügynök, hogy megtaláltak valakiket (azóta már vágom, kikre gondolt), aztán valami benyögés Shawtól, hogy az új célkitűzésről beszél, majd a semmiből egy másik ügynöket kinyírja a másik “vezető” nőcit. WTF???
Egyébként simán az jön le a részből, mintha a készítők kaszára számítottak volna (köszi a plusz két évadot!), mert kb. mindent elvarrtak és semmi nem maradt hátra. A második évadban nagyobb cliff volt a doki lelövése (mégha akkor baromi átlátszónak és kamunka is tűnt), ez meg mintha lezárták volna az egészet.
Egyébként simán nem tudom elképzelni, hogy innen merre tovább. Egy évadban letudták a kínaiakat és a belső ellenséget, szóval, hogy mi jön ez után jó kérdés… remélem nem belföldön szórakoznak tovább…
Összességében egy fasza évad volt, kicsit foss utolsó résszel…

Tyberius06 - 2016. 09. 13. 02:58

A szűrő benyelte a kommentemet. Kérnék egy cserét, ehelyett az eredeti kommentem. Köszi!

tnsnamesoralong - 2016. 09. 13. 08:34

@Roxi, Hans, Tyberius06:
Szerintem robotpilota-szerűséggel ment az a kínai hajó, mintha ez jött le volna a szövegből és talán a hajómester ötlete volt az egész.

A feleslegessé vált kínai matrózokat, ha Japánban hagyták az is vet fel érdekes kérdéseket, ha visszavitték Kínába, akkor az is. ;) De az is lehet, hogy elvitték az első semleges területre őket.

Egyébként messze legjobb évad volt az eddigiek közül. Szerintem felesleges volt a végén Shaw ilyetén lelövése. Túl könnyű halál volt az neki, miközben veszélyt már sose jelentene. Arról nem beszélve, hogy a gyilkosság önmagában túlzás volt, lélektanilag is, filmileg is.

Tyberius06 - 2016. 09. 13. 11:23

@tnsnamesoralong – ezért gondolom, hogy ha Tex húzza meg a ravaszt az talán jobb megoldás lett volna, de egyébként nem volt túlzás. Te nem lennél gyilkos hangulatodban ha épp elraboltatta volna a gyerekeidet és kinyíratta volna az apádat, arról nem is beszélve hányszor próbálta kilőni a tengerből a hajódat, ami az életedet jelentette, hányszor próbált téged kinyírni, részt vett egy amerikai elnök meggyilkolásában (mert az nem merénylet volt), részt vett egy tisztes kis népírtásban (Japán), egy hazai puccsban (minimum ezért élből halálbüntetés jár) és ennek tetejébe lenyomat egy teljesen süket és értelmetlen dumát a jövőről stb… már csak azért is indokolt volt a lelövése, hogy végre elkussoljon…
Egyébként az eleve totál indokolatlan volt, hogy Shaw ennyire értelmetlenül Chandler után ment, mintha valami személyes hadjáratot folytatott volna ellene, de az nem igazán derült ki, hogy mindezt miért. Még akkor is Chandler megöléséről beszélt, a túszcsere után, amikor már értelme nem lett volna, mert bebukta a kis puccsát…

tnsnamesoralong - 2016. 09. 13. 14:20

@Tyberius06

Engem szerencsére még nem próbált így meg az élet, hogy nekem kelljen döntenem ilyen súlyos kérdésben. Szeretném hinni, hogy nem lőném le Shaw-t, de nem tudhatom.

Akcióban akárki lelőlehti Shawt, akció után viszont már gyilkosság, amivel el kell számolni.

Azt jobban el tudom fogadni, hogy Shaw vadászta Chandlert, hiszen szimbólum volt, ráadásul komoly nem kontrollált erőforrások felett diszponált. Ha már viszont itt tartunk nekem könnyebbnek tűnik egyetlen elnököt manipulálni, mint 5 egymással is acsarkodó régióvezetőt egyensúlyban tartani, egy robbanásveszélyes, erőforráshiányos környezetben.

Benzin - 2016. 09. 14. 09:32

A finálé még nem volt meg, de azt kell mondjam, épp’ időben ér véget számomra az évad, mielőtt még több marhaságot írnak bele és átmegy az egész valami Revolution-szerű eszetlenségbe és itt leginkább nem a tehervonat 30 méteres féktávjára gondolok :D

Cserébe viszont a 12. rész végén, amikor a barnamackó elnök begurul a fedélzetre, nos azon a sírva visítottam, azok az arcok!

Roxi - 2016. 09. 14. 20:53

Ezt nem hiszem el.Kis túlzással az egész évadban azt vártam mikor jön végre Tex,erre most kapott 3 részt és vége :( Aki jobb megfigyelő,mint én, írja már meg,hogy Ő mindig ilyen hülye volt és golyóálló mellény nélkül indult kommandózni? Egyébként jó évadzáró volt,főleg az a része amikor vadásztak a 4 vezetőre. A vége kicsit eltúlzott volt.De én nem bánom,hogy Chandler megmutatta ő sem egy hibátlan szent. Tavaly sem tudtuk mi lesz azután,hogy megvan az ellenszer,mégis a legjobb évadot rittyentették nekünk.

Parafa - 2016. 09. 15. 20:00

Ok, voltak átgondolatlan, logikátlan történések, de akkor is tetszett. De arra kiváncsi leszek, hogy Chandler távozása után hogyan tovább. Vajon visszajön, miután kimászott az önutálatból ? Show-t én is lelőttem volna, sztem a legtöbb ember ilyen előzmények után simán megtenné, akár gyilkosság akár nem. Utólag lehet rajta töprengeni, de abban a helyzetben, biztos nem. Tex-et sajnálom, jó arc volt.

Isaac - 2016. 09. 16. 14:48

Szerintem,aki az ő helyében nem húzta volna meg a ravaszt,az álszent/nincsenek érzelmei. A nő gyakorlatilag komoly szerepet vállalt egy népirtásban,az elnök megölésében,az ország romba döntésében,felső katonai vezetés likvidálásában.Ezekért bármikor kivégeznék szinte bármelyik országban,ráadásul:
– többszöri merénylet ellene és a legénység ellen
– megölte az apját,fenyegette ezzel a gyerekeit
– tulajdonképpen Tex szinte abban a pillanatban halt meg miatta
– …ezek után még monologizál.
Aki vérmesebb az már csak az utolsó miatt is beletáraz,hogy abbahagyja ;)
…Én lőttem volna,de nem vagyok róla meggyőződve,hogy meg is bánnám.

Pocok - 2016. 09. 17. 22:28

Shaw milyen felső hatalomról beszélt elszórtan? (túlmutat mindene) Mintha valami árnyék kormány lenne,amiről eddig nem tudunk/hallottunk.

D - 2017. 01. 15. 10:09

Sziasztok mikor jön a 3 évad magyar szinkronja ha meg van hol érhető el?

Zora - 2017. 09. 18. 14:39

Most végeztem a 3. évaddal, nagyon jó volt. Igazából olyan jól lezártak mindent,hogy magának a sorozatnak is akár itt vége lehetett volna, de látom, a 4. évad már fut egy ideje.
Legjobban a tengeri-légi-földi akciók tetszenek, kíváncsi vagyok, a 4.-ben ebből mennyit fogok látni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz