login |

Scorpion: vége a 2. évadnak

2016. 06. 15. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

– When he told me to listen carefully, he paused, just long enough for me to hear the distinct, low, hoarse call of the California brown pelican!
– And do you know what one sounds like?
– I’m a world-class ornithologist.

Előttem van a kép, amikor az írószobában azon agyalnak, hogy jöjjön rá a csapat arra, hogy a szóba jövő helyek közül melyikre kell menniük, és akkor valaki azt mondja, hogy ne ködkürtöt vagy vonatot halljanak meg a háttérben a telefonbeszélgetés során, hanem egy kaliforniai barna pelikánt. Ez van, ez a Scorpion.

Azért két évad alatt elég jól definiálta magát a sorozat, melyben a kockák problémákat oldanak meg és akcióznak, miközben random jelek alapján alkotott feltételezések segítségével szűkítik a kört – igazi eszképista szórakozás lehetne a sorozat, de valamiért sosem tudtam igazán ráhangolódni. Ez a zárás viszont nem volt rossz.

Scorpion - 2x24-04

Alapból tetszene egy “két lángelme egymás ellen”-felállás (volt, aki emlékezett a visszatérő rosszfiúra az 1×05-ből?), Walter végre ellenfelére talált, aki naná, hogy a főhős minden lépését előre látja és megelőzi. Csak éppen ez a felállás azt is feltételezi, hogy a zseni rosszfiú valamikor úgyis át fog menni marharépába, és hagyja, hogy megtalálják, és ez sosem veszi ki jól magát.

Már az is necces, amikor nem zseni írók zseniket próbálnak írni, de az mindig jobban fáj, amikor mesterségesen hülyítik el őket. És ebben a fináléban (ami izgalmas volt, hiszen versenyt futottak az idővel, és egy élet volt a tét), az “ellenség” nem elég, hogy kaliforniai barna pelikános félvezetést nem vetett be (számítva arra, hogy felismerik a hangját), hanem még utána is írtak neki két hülyeséget, ami alapján az addig vert helyzetben lévő Walter hirtelen felülkerekedett.

Scorpion - 2x24-03

Arról nem is beszélve, hogy persze utána a főhősből is csonthülyét kell csinálni, mert hiába fejlődik a karakter, a kulcspillanatokban mindig zéró szociális érzékkel tud csak funkcionálni – kíváncsi vagyok, meddig tervezik húzni a romantikus szálát. Mert ez még mindig kell a Scorpion-ba, sőt, azóta lett még két kapcsolat is, melyből az egyik elé dettó elkezdtek akadályokat görgetni, ami…, no komment, a 2×24 mélypontja volt.

Scorpion - 2x24-01

A korrekt, az átlagnál jobbra sikerült zárást azonban nekem szokás szerint lehúzta az, hogy még mindig folyton magyarázni kell a sorozatban.

Tippre, a csatorna pofázik bele ebbe, de annyira gáz, amikor az egyik szereplő előáll valami ötlettel, és akkor valakinek muszáj azt alátámasztania azzal, hogy “…mert, ha nem, akkor meghal”. Az ilyesmi, amikor a jelenlévő karakterek számára felesleges mondat hangzik el, hogy a nézővel közöljünk valamit, annyira hülyén veszi ki magát…

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 06. 15. 15:35

Nekem hétről hétre az egyik legvárósabb sorozatom. Eléggé elszállt, gyakran unrealistic, de nem is kell túl komolyan venni. Viszont tök jól kikapcsol, szórakoztat és még meg is nevettet. Imádom, amikor a csapat egymást hecceli.

A karakterek jelentik számomra a fénypontot. Nagyon szeretem a csapat dinamikáját, és ahogy összetartanak. Ezen a téren szerintem nagyon jók, és szerintem jól is ábrázolják az alacsony EQ-jú emberek problémáit. Én is kicsit átlag alatti EQ-val rendelkezem, és gyakran át tudtam érezni, amit a karakterek. Paige és Walter kapcsolata nem izgat különösebben, úgyis endgame-nek vannak szánva, szóval egyszer majd csak eljutnak oda, hogy összejönnek. Toby és Happy nálam a kedvenc páros, irtó jópofák együtt, úgyhogy eléggé csalódtam a cliffben, de kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

Egyébként én pont az ilyen random dolgokat szeretem benne, mint a pelikán :D Mindig kíváncsi vagyok, hogy éppen milyen random dolog lesz az, ami majd nyomra vezeti őket.

Zordon - 2016. 06. 15. 18:10

Unalmas, faraszto, Tele ordito okorseggel.

Vegigneztem az evadot, de inkabb csak megszokasbol.

Kuka.

Paladin - 2016. 10. 18. 13:02

Hát ez eddig is guilty pleasure volt, mert nem is értettem, hogy a hülyeségei dacára miért nézem.
De a harmadik évad még a korábbiaknál is ostobábban van írva, ezt már lehet, hogy én sem bírom ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz