login |

Scream 2. évad: 3 rész után – ez sem…

2016. 06. 15. 16:25 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Viszonylag jól kezdett a Scream második szezonja, de a második és a harmadik rész akkora visszaesés volt, hogy muszáj kaszálnom, mert azt a pluszt, amit 40 perc végignézése jelentett, egy összefoglaló elolvasásával vagy a rész egy perces átpörgetésével is megkaptam volna. Így nincs értelme ennyi időt rászánnom a sorozatra. Azért kár érte.

Scream-2x03-01

Az egyik oka a nemtetszésemnek, hogy az elmúlt két részt az új showrunner-ök az előző showrunner-páros által hátrahagyott random cliff tutujgatásával töltötték, ahelyett, hogy elfelejtették volna. Az egész azért vicces, mert a mostaniak nem tudják, hogy mit akartak a régiek a cliff-fel (valószínűleg azok sem találták még ki), így most rágják, rágják, de ennek köszönhetően a fő gyilkossal nem foglalkoznak, engem meg az nem érdekel, hogy Noah ötödjére rájön-e végre az igazságra.

De most komolyan, elég gáz volt, hogy kétszer is eljátszották a “mindjárt kiderül, jaj! fú, nem…”-jelenetet, és még többször a “megmutatom, mit láttam. jé, már nincs ott.”-poént, mindezt nulla feszültség mellett, miközben a maszkos gyilkossal senki nem foglalkozik. Ami nem is meglepő, mert még szinte senki sem tudja, hogy van egyáltalán gyilkos. (Aki egyébként furán ész nélkül ölt, pszichopata indulattal, ami meglepett.)

Scream-2x03-02

Oké, mondhatnám, hogy végre nem klisés a dolog, de az, hogy eltelt nettó két óra az idei sztoriból, és a karakterek nem félnek még semmitől (maximum a lányát éjszaka autóval követő apától…), az marhára nem tesz jót a történetnek. Talán most, az újabb gyilkosságot követően lesz valami, de ugye kit érdekel egy sokadik mellékszereplő…? Mit tesz a sztorihoz? (Bár mondjuk, ha egy gyilkos van, akkor most kizárhattunk 2-3 embert.)

A mitológia, amihez a premierben bedobtak egy-két infót, sehova sem haladt, az álmokat is passzolták (nem baj), némely karakter továbbra is rém üres, az újak közül jó pár teljesen creepy, ami pozitív meglepetés lehetett volna, hogy visszaköszönt pár első szezonos karakter, de tippre csak azért, hogy vagy gyanúsítottak lehessenek, vagy pedig hullajelöltek.

Scream-2x03-03

Persze igazságtalan lennék, ha nem említeném meg Brooke és Gustavo jeleneteit, amin a 2×03-ban is marha jót röhögtem. Santiago Segura stílusa nekem elég fura, de a jelenléte abszolút pozitívum, mind a lánnyal, mind Noah-val jó jeleneteket hoz. De ez édeskevés sajnos.

És ez az évadra is elmondható. Még mindig áll az, hogy nem a szappan miatt ilyen a Scream, mert még az sincs benne. Egyszerűen csak üres az egész, mintha a készítők is az utolsó két részt várnák, hogy elkezdődhessen valami, mondjuk egy 80 perces normális horrorfilm. Ahhoz viszont nem muszáj több, mint 300 perc felvezetést megnéznem. Főleg, hogy még filmelmélet és metafaktor sem volt a 2×03-ban.

10 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2016. 06. 15. 19:05

Magyar felirat még nincs a 3.részhez :S. Számomra az első 2 rész alapján még mindig szórakoztató. Nem kell többnek lennie, mint ami. A horror filmek amúgy sem igazán a karakterekről szólnak, hanem a hangulatról, a gyilkolásról, valamint a rejtélyekről (az más kérdés, hogy többről is szólhatnának, de ilyenek a mai normák. mikor láttunk utoljára egy minden szempontból elégséges, tényleg jó horrorfilmet…? *5 perc néma csönd* sajnos messzemenőleg csak amatőr gagyiságokat csináltak az utóbbi időkben :/)
Szóval nekem azt kell mondjam, bőven megfelelő ez a sorozat. Mindig örömmel ültem le elé, és így is lesz.

winnie - 2016. 06. 16. 05:30

Silver-sama: miért kéne többnek lennie, mint ami?

” horror filmek amúgy sem igazán a karakterekről szólnak, hanem a hangulatról, a gyilkolásról, valamint a rejtélyekről”

így van. és ez a gond, hogy eddig nem volt hangulat, nem volt gyilkolás nagyon, és rejtély sem. illetve lenne rejtély, de eddig a sorozat nem azzal foglalkozik, hogy ki a gyilkos, és, hogy miért (mert még nem tudják, hogy jake meghalt, így nem tudják, hogy van gyilkos), hanem azzal, hogy audrey lebukik-e noah előtt.

és ez a gond, mert ez egy ilyen erőltetett késleltetése a dolgoknak. le fog bukni, és akkor mi történik? kimagyarázza magát és kész, mennek majd gyilkost keresni.

“ilyenek a mai normák. mikor láttunk utoljára egy minden szempontból elégséges, tényleg jó horrorfilmet…?”

ne viccelj, remek horrorok voltak a moziban tavaly is (sőt, a múlt heti ritka nagy kritikai és anyagi siker conjuring 2-t nem is említem, bár én nem voltam oda már az első részért sem), de ha a nem jókkal foglalkozunk, akkor sem norma az, hogy nem történik semmi. idióta módon kaszabolnak, vagy kamuijesztgetnek, de azt már az évadnyitónál is írtam, hogy a screamben még szappan sincs (nem is baj!), egyszerűen csak vannak a szereplők, és nincs mesélhető története.

még nincs.

winnie - 2016. 06. 16. 05:38

Pistorius: a gyenge első évad után nem hiszem, hogy bárkinek nagy elvárása lehetett volna, de azokat felülmúlta az első rész, cserébe a folytatás alulmúlta.

“tele hibákkal és kár tőle nagy dolgokat várni.”

hibák? milyen hiba volt benne? ha valamit nem ért a néző, az nem feltétlenül hiba – de nagy dolgokat lehet, sőt, érdemes várni mindentől, mert ha az ember úgy ül le valami elé, hogy “most nézek valami nem jót”, akkor…, nem tudom, nekem az a halálom lenne, ha nem akarnék többre törekedni, beérném a középszerűséggel.

de épp ezért is kaszálom a sorozatot. és abban bízok, hogy az nézi, akinek tetszik, és minél kevesebben azok közül, akiknek nem tetszik.

“sztem marha felesleges 3 rész után újból írni róla.:)Főleg, hogy magyar felirat még napokig nem lesz és a többség biztos, hogy nem látta még.”

nem felesleges, mert egyrészt arról írok, amit láttam, másrészt, ha valami addig nézőset kaszálok, akkor azt azért jelzem, hogy ne legyen meglepő, hogy nem lesz róla több poszt.

(a feliratokat nem szoktam számon tartani, érdekelni meg főleg nem érdekelnek, sok kritika van nálunk felirat előtt, jó pár kommenttel) (cserébe viszont tudom, hogy az a “többség” azért az össznézőkhöz képest elég szerényen többség (de többség, persze), visszajelzések és tapasztalatok alapján, amellett, hogy sok az angolos, az angol felirat is elég sokaknak.)

Ginevra - 2016. 06. 16. 10:26

En maradtam. Nezem szorgosan. Szorakoztat :) Jokat rohogok rajta, meg idonkent beszolok a szereploknek :) Ket tevekenyseg kozben nezem: vasalaskor es edzes kozben. Mindketto halal unalmas nekem, viszont valami tenyleg jo, szinvonalas sorozatot/filmet nem szivesen aldozok be rajuk. Szoval ez erre szuperul megfelel.

Thomas - 2016. 06. 19. 21:43

Én is pont azt érzem, hogy üres az egész, mert szappan nincs, vagy tök érdektelen, hogy éppen ki kivel kavar, mert még mindig nem jók a karakterek. Most tényleg a horror hangulat sincs meg, mivel egy szereplőn kívül senki sem tudja, hogy egyáltalán gyilkol valaki. Az se nagyon érdekel, hogy Audrey mikor bukik le, mi köze volt Piperhez és hogy magyarázza ki magát.

Másrészt viszont nem akarom abbahagyni, mert azért jó, hogy van egy Scream sorozat, meg bízom is benne, hogy mint az 1. évad, ez is beindul majd a felétől. Szóval egyelőre várakozó állásponton vagyok, remélem, most már a következő részben tényleg előkerül egy hulla és felpörögnek kicsit az események:)

winnie - 2016. 06. 21. 10:44

a 4. részre csak 2-3 percet szántam, áttekerve bizony nagyon nem maradtam le semmiről.

persze lehet, hogy voltak penge párbeszédek, de ha valamiért érdemes nézni, akkor az nem a történések vagy a szappan, hanem a hangulat. és az nekem nem volt meg benne. 2×04 is elég zsákutcának tűnt, más kérdés, hogy végre kiderült, hogy új gyilkos van, így elkezdődhet a rettegés. persze azt senki nem mondja, hogy az új gyilkos sorozatgyilkos is egyben, szóval nem biztos.

laci9018 - 2016. 06. 26. 18:25

Én szeretem ezt a sorozatot de a tinidrámából tényleg vissza lehetne venni és helyette a félelemfaktort kéne növelni. Amúgy szerintetek ki lehet a gyilkos? Nekem Kieran nagyon gyanúsnak tűnk, már csak azért is mert hasonlít az első részben lévő Billy-re. Remélem vagy ő vagy Stavo lesz a gyilkos.

tibi8538 - 2016. 07. 03. 02:21

Nekem is bejön ez a sorozat Audrey a kedvencem…sztem a gyilkos 2évad 5.rész után a drogos srác vagy a pszihologus tanár a gyilkos.

Ginevra - 2016. 07. 28. 10:28

A magyar Netflixen amugy nincs fenn? Mert Pistorius irta, hogy felirat majd csak napok mulva….
(Kinn elunk Nemetorszagban, az itteni Netflixre hetente kerul fel szerdan az uj resz.)

Lorenzo - 2016. 07. 30. 18:13

Rosszul tette, aki itt elkaszálta a sorozatot, mert a 2×05-től nagyon beindul és jobb, mint az első évad! A negyedik részt még végig kell szenvedni, ez igaz, de ez a négy rész kellett az alapozáshoz szerintem, és most már tényleg visszahozták az első évados színvonalat, ha nem jobbat!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz