login |

Finálé előtt: Orphan Black (frissítve)

2016. 06. 16. 15:22 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, video,

És ennyi, pár óra és ismét leköszön az Orphan Black, remélhetőleg nem örökre, csak szűk egy évre. A tovább mögött a szezonzáró promója, és azt hiszem, hogy nem is nagyon kell megkérdeznem, hogy milyen volt a szezon, mert látom a kibeszélős véleményeket, de ki tudja, lehet, hogy nem mindenki érezte ennyire jónak.

UPDATE: Na, jókor: a BBC America berendelte az 5. évadot, és egyben kaszálta is a sorozatot, tehát még tíz rész érkezik 2017-ben, és vége.

28 hozzászólás Ne habozz!

Eny - 2016. 06. 16. 17:41

azoknak ,akik az elso evadot tartottak a legjobbnak,ez is pont ugyanugy be fog jonni vagy legalabbis 2ik kedvenc evad lehet belole :P
nekem persze minden evad nagyon tetszett,nemhiaba ez a kedvenc sorim mind kozul.

Tr7 - 2016. 06. 16. 17:46

Ezek szerintem meg kapunk egy evadot.

drx - 2016. 06. 16. 17:47

Véleményem szerint ez a negyedik évad eddig nagyon erősre sikeredett. Simán 9-10/10. Remélhetőleg az évadzáró után is ez lesz az álláspontom és már most nagyon várom a következő évadot! :D

Zavy - 2016. 06. 16. 17:48

Lesz ÖTÖDIK évad!!! <3

(és egyben az lesz az utolsó is)

Kriszta - 2016. 06. 16. 17:51

A sorozat face oldalán kijött: The Final season 2017

Szaby59 - 2016. 06. 16. 17:57

Na ez így akkor jó lezárás lesz, ha kapnak még egy évadot.
Amúgy szerintem is ez a legjobb évad, pont azért mert sokkal jobban kapcsolódik az elsőhöz és az egész történet alapjához.

dukyka - 2016. 06. 16. 18:02

Marha gyorsan elment az évad. Tényleg hasonló volt, mint az első, hangulatra is és minőségre is. Szinte az összes 2.-3. évados negatívumot elhagyták, nem volt sok felesleges szál és szereplő. Remélem a férfi klónból is max egyet kapunk jövőre is, de nagyon kíváncsi leszek.

Zavy - 2016. 06. 16. 19:10

Mondjuk én nem nevezném kaszának ezt, mivel már korábban lenyilatkozták a készítők, hogy 5 évadot terveznek, és most is azt írták, hogy így legalább a csúcson hagyhatják majd abba. :)

A para az lett volna, ha nem rendelik be a záró évadot és félbe marad a sori.

Eni - 2016. 06. 16. 19:31

Szerintem is hasonló volt mint a 1. évad. Jó volt h visszatértek az alapokhoz.

Nagyon jó hogy lesz még egy évad hogy rendesen lezárják a sorozatot. Megérdemli h normális befejezést kapjon. Tatiana Maslany pedig az Emmyt.

Silver-sama - 2016. 06. 16. 20:03

Annyira kár hogy kaszálják :'(

Eny - 2016. 06. 16. 20:49

Silver- sama : tavaly lehetett mar tudni,hogy a keszitok 5 evadot terveztek,az 5.-kel akartak lezarni.na de persze az 5 evad mellett ott vannak a kepregenyek is,amikbol meg lehet tudni egyet s mast a klonok multjarol stb.
en barmennyire is szeretem es hianyzoni fog, orulok,hogy megkapta a lehetoseget a befejezeshez,hisz annyi mas sorinak nem adatik ez meg,s orom szamomra,hogy igy lezarhatjak ,ahogyan szeretnek. a keszitok mar regota tudjak ,hogy mi lesz a vege..meg akkor tudtak,mikor kigondoltak az elejet .legalabbis tobb interjuban is elhangzott ez :) remeljuk,h bejon majd a rajongoknak is..
minden esetre nekem ez a legnagyobb kedvencem,imadom a klonokat(mindegyiket) es hianyozni fognak,na de vegre tudjuk, h meg lesz egy evad :D
yuppi!

winnie - 2016. 06. 16. 20:50

Eny: nem azt mondták, hogy az 5. évvel akarják lezárni, legalábbis a tavaly tavaszi nyilatkozatok inkább csak támpontként emlegették az ötödik évadot. máskor persze mást is mondhattak, de mivel még ők sem tudják olyankor, hogy mi fog történni, max a végjátékot, így csak sejthetik, hogy mennyi idő kellhet. illetve annyi idő alatt jutnak el oda, amennyi adatik nekik.

Vielon - 2016. 06. 16. 20:54

Vegyes érzéseim vannak…

Egyik szemem sír, mert kaszát kapott…

Hatalmas kedvenc… az a fajta, amit élmény nézni…minden percét, bármikor ( a színészi játék, és a remekül megírt karakterek miatt főleg…e kettő cipeli a hátán az egészet…70%-ban Tatiana hátáról beszélünk, de a többiek is remekelnek…a sztori néha botladozott picikét…de kit érdekelt, ha egyszer jóóó :))

A mostani évadban valóban visszatértek a gyökerekhez, és ez naaaagyon jót tett a sorozatnak :) Szerintem is az egyik legjobb évad, az elsőt leszámítva természetesen!

Másik szemem…fura…de nevet,

hiszen kap lezárást is + pont amiatt, mert szeretem, lehet, nem bánom annyira, hogy befejezik.

Párszor már érezhető volt, hogy kicsit kevésbé tudták fenntartani a feszültséget…új irányba terelni a karaktereket, új történeteket írni nekik…lapot húzni 19-re…ez amúgy cseppet sem zavart…de ettől még volt pár húzás, amire csóváltam a fejem…magamtól soha nem kaszáltam volna, dehogy…mert továbbra is kaptam tőle….de

talán az, ha mondjuk lejtmenetbe kapcsolna a sorozat a végén egy hirtelen kaszával…talán sokkal fájdalmasabb lenne, mint egy kerek, lezárt, élménygazdag egész.

RavenRiver - 2016. 06. 16. 21:05

De jó! Végre megtudtuk, hogy lesz 5. évad. Ez nagyon jó hír! :) Már féltem, hogy ennyi volt, s befejezetlen marad…kár lett volna érte. Örülök, hogy megkapták a lehetőséget, hogy rendesen befejezzék ezt a szuper jó kis sorozatot. Sajnáltam volna nagyon, ha csak úgy snit…elkaszálják. Egy biztos hiányozni fognak a klónok.

winnie - 2016. 06. 16. 21:41

zavy: kaszának kasza, csak épp olyan kasza (mert, ha folytatni akarta volna a csatorna, akkor megoldja a folytatást), ami nem tesz keresztbe a terveknek. hogy ez egyértelmű volt-e, vagy ára van, azt nem tudjuk, a nézettség nem túl jó, a netes és kritikai elismertsége viszont nagyon jó, ami alapján meglep, hogy nem folytatják. a készítők korábban csak nagyjából öt évadot mondtak, tehát nem kőbe vésett dátumot, csak hogy afelé dolgoznak.

Eny - 2016. 06. 16. 21:52
Eny - 2016. 06. 16. 21:59

winnie : egy kerdes . mindig is meg szerettem volna kerdezni, hogy te nezted-e az Ob-t es ha igen,eddig ? ezt csak ugy kivancsisagbol kerdem :)

s ezuttal megkoszonnem,h mindig tettel ki rola infokat . nagyon orvendtem,hisz tudom nem nezik olyan sokan ,s megis van rola eleg cikk a junkien is

Eny - 2016. 06. 16. 21:59

meddig* az eddig helyett :P

Zavy - 2016. 06. 16. 22:00

@winnie

Nyilván lehetett volna húzni még, meg egyre kevésbé erősebb történetszálakat kitalálni, de annak se lett volna sok értelme, ha amúgy meg megvan a fejükben egy rendes lezárás.

Tényleg jobb, ha a csúcson hagyják abba.

Így talán kerek lesz a sztori, nem maradnak nagy megválaszolatlan kérdések.

Sokan – köztük én is – már eleve attól paráztak, hogy a gyatra kábeles nézettség miatt már az ötödik évadot se rendelik be.

De úgy tűnik, annyi respectje van a sorozatnak a BBCA-nál is, hogy nem hagyják lógva a történetet.

zsu93 - 2016. 06. 16. 22:25

Én nagyon szomorú vagyok, hogy vége lesz. Ez a kedvenc sorozatom. Tatiana Maslany valami olyan alakítást nyújtott, amit eddig senki. Legalább rendes lezárást kap majd. Ez vígasztal egyedül.

Zavy - 2016. 06. 17. 07:15

SPOILER

Wow!

It was crazy!!!

Az nagyjából várható volt (legalábbis én így gondoltam), hogy miután elintézte Evie-t, Rachelből lehet a főgonosz. És hát az lett. Ha ezt a szálat elvarrják az ötödik évadban, akkor onnan _színvonalasan_eredetin_ már nem igazán lehetett volna tovább bonyolítani EZT a történetvonalat.

Tényleg őrület volt ez az évadzáró, és valóban sötét, ahogy ígérték.

Kíváncsian várom az öreg szemüveges “barátunk” szerepét is.

chocojoy - 2016. 06. 17. 09:15

Őszintén, nem is értem miért vált olyan negatív dologgá egy sorozat esetében a befejezés, vagyis a kaszálás. Inkább fejezzék be a csúcson, legyen egy tisztességes és kerek lezárása a sztorinak, mint hogy tovább húzzák, mint a rétes tésztát. Lásd, TVD, PLL, OUAT és még sorolhatnám…

winnie - 2016. 06. 17. 09:58

chocojoy: azért vált negatívvá, mert az ember, amit szeret, azt szívesen csinálja és nézi. és épp azért tökéletes ez a műfaj, mert ha valaki nem akar valamit tovább nézni, akkor nem kell várnia, hogy befejezzék, hiszen ő is befejezheti. sokszor nekem is elég 2-3 évad egy sorozatból, nem fogok várni 5-6 szezont.

nyilván nem mindenki van így ezzel, de szerintem még nekik is tökéletesen érthető, nem?

(az persze teljesen igaz, hogy egyre több a lezárás, de sokan választanák a +3 évadot lezárás nélkül, mint az egyet lezárással. főleg, hogy ha le is zárnak valamit, az élet akkor sem áll meg a sorozat világában.)

összességében a sorozatoknak az a lényege, hogy éveken át tartanak – eleve így készülnek, tehát nem húznak semmit, hiszen az a természetes, hogy bármelyik koncepció 7 évadot megér, anélkül nem is indítanak el semmilyen sorozatot (a rétestészta hülyeséget csak az mondhatja, aki nem látott még sorozatot). a konkrét koncepcióval vagy fix rejtéllyel, esetleg időkorláttal rendelkezőket érdemes lehet idővel lezárni, de minden mást évről évre meg lehet újítani. nyilván, ha kimerülnek az ötletek, akkor sem hátrány tenni valamit, de ez általában nem szokott fenyegetni.

winnie - 2016. 06. 17. 10:01

chocojoy: ja, és a lost nem jó példa, hiszen annak a zárását már 3 évvel előre bejelentették, a többi pedig bármikor abbahagyható. főleg, hogy nem egy közülük fix, lezárt sztorikat hoz, tehát befejezésnél is abbahagyhatóak. de az említett sorozatok épp olyanok, amik egy konkrét világban játszódnak, ahol sok sztorit el lehet mesélni, mindig meg lehet újulni. a PLL-ben nyilván a rejtélyek önismétlőek lennének, de ott bármeddig lehetne szappanozni.

szóval én is kérdezhetném, hogy miért fáj valakinek, hogy az ember nézheti azt, amit szeret nézni. semmit sem muszáj nézni, ha valamit nyújtásnak érzünk.

chocojoy - 2016. 06. 17. 14:06

winnie: Nyilván nem fáj, mint ex-nézőnek sem, ha folytatják a sorozatot, miután én kaszáltam. Ez az én személyes heppem, hogy szeretek befejezni dolgokat, ha egyszer elkezdtem (sorozatok/filmek/könyvek-ben egyaránt), így nagyon nehéz volt sorra úgy döntenem, hogy ezt a sorozatot most itt és most befejezem, ahogy tettem kb. 4-5 évad után a TVD-vel, Pll-el és még pár másikkal 1-2 évad után. (Ezt nem hasonlítanám össze azzal, amikor megnéztem egy pilot epizódot és rájöttem, nem jön be, szóval nem folytattam.)

Amúgy lehet, hogy a sorozat egy olyan műfaj, ami direkt úgy készül, hogy több évadra elegendő ötlete legyen, viszont manapság már a minisorozat formának is nagy keletje van. Másrészt pedig, rétestészta dolgot azért írtam (és nem értem, miért tartod hülyeségnek, mert igenis létezik, lásd PLL), mert nagyon sokszor csak a profit miatt húznak el egy sorozatot, eredeti ötletek nélkül, ami a minőségen is nagyon látszik. A készítőknek a szemszögéből nézve, tényleg ennyire megéri a folytatás, ha utána az átlag nézők, rajongók úgy emlékeznek vissza arra a sorozatra, hogy egyszer jó volt, ma már minősíthetetlen trágya? Nekem ugyanis ez jut eszembe, akárhányszor belebotlok a TVD-ről recapekbe és kritikákba, és olvasva a kommenteket, nem csak én vagyok így ezzel.

Természetesen ha a sorozat jó, és tudják az írók tartani a színvonalat, akkor nagyon örülök a folytatásnak (ezért sajnálom az OB-t, és már ezért is kiakasztó a 8. évad utáni lezárása a GOT-nak), de egyszer mindenképp vége kell legyen. És nem úgy, ahogy szegény Agent Carterrel történt, cliffhangerbe fojtva.

Zavy - 2016. 06. 17. 15:11

winnie: de hát ha van sorozat, aminek konkrét koncepciója és fix rejtélye van, az éppen az Orphan Black. Egész egyszerűen onnan, ahová a 4. évad végére eljutott a sorozat, már tényleg csak abba az irányba lehet menni, ahová végül mentek is az évadzáró alapján, de az is már nagyon a tető.

Vagyis teljesen valós és valid, amit már tavaly, még a harmadik évad elején elmondott a rendező, hogy a forgatókönyvíróval együtt öt évadra van meg a sztori, addig terveznek. Az évadzáró után látszik is, hogy ezt valahogy tényleg így képzelték.

És nyilván lehetett volna még tovább bonyolítani a dolgokat, hogy lehúzzanak még pár évadnyi bőrt róla, de minek? Ez így lesz kerek. Itt egy történetet bontottak ki az eddigi évadok alatt: a gyógymód keresését, meg hogy ki irányítja a tudományos projekteket. a gyógymód vonal az elég egyértelmű: vagy meglesz vagy nem. ezt a vonalat innentől tehát nem lehet tovább vinni. a tudományos projektek irányításánál pedig már szintén a tetőnél vagyunk, a Dyadot már a harmadik évadban kiiktatták, akkor elhangzott, hogy a neolúció irányít mindent. az egész negyedik évad erről szólt. ennek az irányításáért meccseltek ebben az évadban. innen már nagyon tényleg nincs hova EBBEN a történetben, ha az évadzáróban feldobott kérdésekre megkapjuk a választ meg a megoldást.

de ez csak az én véleményem persze. :)

Zavy - 2016. 06. 20. 22:31

Még a “kaszához” ennyit:

“Whose decision was it to make the fifth season the last season of the show?

It was very much a decision with John [Fawcett] and I and, to a certain extent, Tatiana as well. It’s a creative decision.

Why is the time right to end the series?

Four seasons on Orphan Black, we chew up a lot of story every season. We chew up a couple seasons worth of story every season; it’s a fast-paced show. I think we’ve done a good job of keeping the show sharp and relevant with packing all that much stuff in and our biggest fear is repeating ourselves. We just didn’t want the show to become watered down. We really think it’s cooler to cancel yourself. (Laughs.) To go out on your own terms telling the story that we want to tell. That’s the way we presented it to our networks and they were good enough to agree with us and to not want to drag it out and get other showrunners involved or anything. John and I made a pact that we would stay with the show until the end, and for a long time we’ve had a pretty good idea that season five would be the furthest that we could take the ball down the field.”

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/orphan-black-season4-finale-spoilers-903326

Alex - 2017. 05. 31. 01:04

Ez egy konkrét sztori, nem olyan, mint a Barátok közt ahol már senki sem emlékszik a 10 évvel ezelőtt blődségekre. A vége nyílván valami konkrét eredmény mondjuk a klónok gyógyításával, stb. Valószínűleg 4. sorozatban, a szigeten felbukkant titokzatos férfi fogja lezárni, nála van a megoldás kulcsa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz