login |

Az olvasó megmondja

2016. 06. 17. 21:50 - Írta: winnie

161 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

Megint szondáznánk egy kicsit, még akkor is, ha jól tudjuk, hogy nagyon kevés óhajt vagy sóhajt tudunk valóra váltani. De már azért megéri, ami sikerül, nem? Persze általában nem a jószándék a ludas ez ügyben, hanem az idő, illetve annak hiánya. Ha egyszer nagyok leszünk, és főállásban blogolhatunk, akkor majd nem foghatjuk ilyesmire a fejlődés elmaradását.

És, ha már időhiány, ezért nagyjából a korábbi poszt szövege szerepel itt, mert miért ne? Ugyanúgy azt kérdezzük, hogy mik lennének az igények részetekről, mint olvasók részéről.

(A kommentrendszer átalakítását már korábban kiveséztük pro és kontra, én valahol örülök, hogy ilyen, de lehet, hogy azért majd szavazunk róla. A spamszűrésről általában csak kommentben van szó, de annak ellenére, hogy mindig hoz falspozitív találatokat, amiket visszarakunk, rengeteg bosszúságot spórolt meg nekünk és az olvasóknak. A továbbos posztok kérdéséről pedig már szavaztunk, itt látni fogjátok a változást.)

Szóval, vegyük sorra a blogot, hátha tudunk javítani rajta. Igazából kérdést sem kellene írnom, hanem lehet óhajtani meg sóhajtani kommentbe, hogy technikai kérdésekkel kapcsolatosan mivel nem vagytok elégedettek. Gondolok itt “szolgáltatásra”, vagy külcsínre, vagy minden, ami nem tartalom, mert arról külön tennék fel kérdést.

Ígérni persze nem ígérünk semmit, hiszen gondolom, 100 ember 100 féle dolgot akar, de mint mindig, szerintem most is lesznek olyan ötletek vagy javaslatok, amik felnyithatják a szemünket, amikre eddig nem gondoltunk.

161 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 06. 17. 22:10

Én mondjuk egyből a kommentrendszerre gondoltam. Valami olyasmi kéne, ahol lehet válaszolni, látni mit mire írtak.

LaCRossE - 2016. 06. 17. 22:14

Én szeretem ezt a kommentrendszert is, de egyértelmű, hogy egy fejlettebb rendszer (disqus például) mennyivel jobb lenne.

Csiki - 2016. 06. 17. 22:15

Kommentrendszer nekem se “passzol”… Disqus-t nem lehetne integrálni valahogy? Annak egész jó kis rendszere van szerintem…

Meg ami még jó lenne, az a rövid cikkek az oldalon. Azt hiszem volt is egy szavazás nem is olyan régen, de azóta is hosszúak a cikkek…

Csiki - 2016. 06. 17. 22:16

és LaCRossE csak egy picivel, de megelőzött :D A másik nagy előnye a Disqus-nak, hogy lehet editálni és ezt most hozzáadhatnám az előző kommentemhez… :D

Thrasher - 2016. 06. 17. 22:18

Egy apró kis kényelmi nyűg:

Jobbra az archívum-linkek eléggé megnyújtják lefelé az oldalt.
Az egerem egyik extra gombjára van bindolva az “End” billentyű, így egy kisujjmozdulattal a legutolsó kommenthez tudnék ugrani, de mivel a sidebar általában hosszabb, mint kommentek sora, ezért annak az aljára ugrik, ahonnan aztán görgethetek fel egy kilométert az utsó kommentig.

Kissur - 2016. 06. 17. 22:23

Nekem megfelel ez a kommentrendszer, itt szeretem a legjobban.
Esetleg a kibeszélőrendszert itt jobb oldalt lehetne átalakítani. Számomra kicsit átláthatatlan, illetve lehetne mondjuk legördülő és akkor több évadkibeszélő kiférne.

VanillaSky - 2016. 06. 17. 22:23

Először is kifejezném köszönetemet az oldalért, mert a napi rutin részévé vált. Másrészről számomra ami néha problémás az a kibeszélők rendezettsége. Ezalatt értem, ha van egy sorozatnak “kiemelt” kibeszélője (mondjuk 2-300 kommenttel)majd kap egy évadzáró posztot, úgy legközelebb már csak az évadzárós kibeszélője elérhető, a régi nem. (pl Castle, rámegyek és a vége az évadnak és sorozatnak poszt jön elő, nem az évados többszáz kommentes kibeszélője)

Egyébként nincs más kérdésem, ennek a “minimál” dizájnnak kifejezetten örülök, semmi csicsa csak a lényeg.

Esther Skyheart - 2016. 06. 17. 22:31

+1 Kissur, minden tekintetben egyetértek vele. Hozzátenném, hogy az “Archívum” is lehetne legördülő, és akkor nem lenne kilométer hosszú az oldal. Minden mással elégedett vagyok. :)

LaCRossE - 2016. 06. 17. 22:31

Ez már inkább álom, nem tudom mennyire megvalósítható: regisztrációs rendszerrel megoldott “kedvencek”, így az oldalsáv tartalmát a regisztrált felhasználó maga alakíthatná, míg nem bejelentkezve/regisztrálva kb úgy nézne ki, mint most.

beiz - 2016. 06. 17. 22:33

Disqus +1

Más bajom nincs. (Az én kommentem mindig benn marad.) Megszoktam, szeretem így az oldalt, rögtön átlátom stb. A kommentrendszerre néha nagyon pipa tudok lenni.

shadowhawk - 2016. 06. 17. 22:49

Én nem szeretem a Disqus-t, nekem így jó a komment rendszer, ahogy van.
Igazából az egész oldal jó ahogy van. :)

tomex29 - 2016. 06. 17. 22:55

komment rendszer!

peterkiss - 2016. 06. 17. 23:06

Legyen a leírásokhoz egy értékelő mindenkinek! Összesítve átlagolva. A nép véleménye is szerepeljek, a tiétek mellett.

zagloba - 2016. 06. 17. 23:07

Nem, nem, Disqus-t semmiképpen.
Szerintem jó így a kommentrendszer, ahogy van. Nyugis, békés.
Szerintem az oldalnak nincs szüksége “fejlettebb” rendszerre.

Jó így ez a minimál design és a lényegre törő funkcionalitás is. Itt posztok, és kommentek vannak, felesleges cifrázni.
Én örülnék, ha ez az elv megmaradna.

Viszont a teljes jobb oldali sáv átalakításra szorul: zavaros, alig lehet megtalálni benne valamit.

A keresőn is lehetne alakítani.

VanillaSky : +1 Teljesen egyetértek a javaslataiddal.

m76 - 2016. 06. 17. 23:11

Disqus ellen még egy szavazat, nekem sem tetszik sem a kinézete sem a használata. Ettől függetlenül egy válasz gomb a kommentek mellet ami akár csak annyit csinálna hogy magától beidézné rendes html tagekkel a kommentet amire válaszolsz már ég és föld különbséget jelentene.

m76 - 2016. 06. 17. 23:13

Plusz még egy dolog amit támogatnék az a regisztráció. Hogy akár lehetne profil oldala mindenkinek ahol be lehetne linkelni pl hogy miket követ, esetleg saját blogot.

a_n_d_r_e_w - 2016. 06. 17. 23:16

En se szeretem a disqust, jo ez igy ahogy van. Egy whitelist kellene viszont, mert ekezet nelkul irok es az email cimem is egy oskovulet, minden harmadik postom megfogja a spamszuro :D Esetleg regisztracio, hogy ne irhasson barki barki neveben.

ElPadre - 2016. 06. 17. 23:21

ha már kommentrendszer, és ha már úgyis megvan az email címem, jó lenne tudni, ha érkeznek újabb kommentek egy olyan témában, ahol én is kommenteltem (követés). vagy disqus.

de ami mindenképpen: reszponzív template. az idő nagy részében mobilról olvaslak titeket, és elég gáz minden oldalbetöltéskor duplatapizni csak azért, hogy olvashatóvá váljatok.

h3x0r - 2016. 06. 17. 23:29

Nekem tetszik a mostani dizajn, a disqus-t nem kedvelem annyira.

Jobb oldalt ugye jelenleg 4 nagyobb alcim van:
Kategóriák, Friss filmbuzi, Merre tart – Spoilerkarantén, Archívum

A “Kategóriák”-at akar tobb reszre is lehetne bontani. Peldaul Mufaj (animacio, azsia, doku, reality, talkshow, szitkomajanlo, stb.), Rovatok (het dumaja, het idezete, het kerdese, nezettseg, moment of beauty, stb). 4-5 kategoriaba konnyen el lehet oket osztani.

Az archivum resz szerintem is lehetne rovidebb. Peldaul a 2006 es 2014 kozotti 108 link helyett (9*12) eleg lenne 9 is. Ha rakattintunk ezekre az uj linkekre, mondjuk 2006-ra, akkor bejonne egy poszt, ami tartalmazza a 12 linket (januar, februar, … december) Vagy legordulo menu is lehet, de azt nehezebb megoldani.

m76 - 2016. 06. 17. 23:38

Duplatapi, responsive template? Csak nekem totál kínai ez?

zolij - 2016. 06. 17. 23:51

m76: fordítok
– duplatapi: kis képernyőn (mobil) dupla érintés kell a zoomhoz, hogy az oldal olvasható legyen
– responsive template: ez meg egy adaptív elrendezés attól függően, hogy milyen méretű kijelzőn nézi valaki az oldalt. Pl desktopon a jelenleg elrendezés van, mobilon pedig egyhasábos posztok rész (a képernyő teljes szélességében), alatta pedig a jelenlegi oldalsáv, vagy esetleg külön lenyitható menübe rejtve.

DarkEagle - 2016. 06. 17. 23:51

Szerintem az oldal egyetlen hibája a Komment szekció. Nem lehet se kommentelni rendesen mert minden szart spamnak vél a rendszer és totál random. Egyébként ez egy regisztrációs megoldással simán kiszűrhető lenne. Vagy ha bekapcsoljátok az Adminban a botszűrőt. Vagy Captcha-val.

A fent említett FB integráció vagy Disq megoldást nem támogatom, többek közt azért mert az FB már így is túl nyílt, mindenki tud lassan mindent a másikról. A DQ meg egy raklap kaka, követhetetlen. És nem kevés sorozat van ami több 100 kommentet takar. Egy dologban jó: Lehet szerkeszteni a posztot.

Kommentszerkesztésre tökéltes plugin. Anonim tagként 5 percig lehet szerkeszteni.

wordpress.org/plugins/simple-comment-editing

Ami még NAGYON KELLENE: SPOILER Plugin! Erre is van plugin WP-hez és kb fél perc feltenni. Nincs vele gond remekül müxik.

Van ez, ami lehet nem jó már az újabb WP-hez.

wordpress.org/plugins/easy-spoiler

És van ez ami elvileg jó az új rendszerhez is. Ez csak homályosítja a spoileres szöveget de szerintem épp elég ez is.

hu.wordpress.org/plugins/spoiler-alert-js

A pontosabb kereséshez is vannak Keresős pluginek érdemes nézelődni köztük.

Csiki - 2016. 06. 17. 23:51

m76: arról van szó, hogy kétszer kell megbökni az okosmobilt, hogy kellőképpen ráközelítsen az oldalra.
A responsive template meg nem 100%, de azt hiszem azt jelenti, hogy mobilkompatibilis lehetne az oldal… :)

Capri - 2016. 06. 17. 23:57

Ez az archívum bejegyzések a jobb oldalon,2006 januári indulása óta, azokat a régi bejegyzéseket át kéne tenni a másik oldalra, Archívum oldalra. Ez csak egy ötlet. Mert emiatt nagyon hosszú lett az oldal, le kéne gördülnie sokat emiatt.

Komment: gif vagy kiskép nicknév mellett? Színes betűk a kommentben? Szerkesztés utólag?

Fórum? Ismerkedős-barátkozós fórum? Ezek külön oldalon lenne.

Spamszűrő: Mi a tiltólistás szavak? azonkívül spoileres tartalom nyilván.

DarkEagle - 2016. 06. 18. 00:16

Egyébként most megnéztem az én Blogom és ott teljesen más az alap komment rendszer, gondolom mindent kikapcsoltatok. Pedig nem kevés fontos és hasznos funkció van benne.

Pl: Hozzászólások csoportosításának engedélyezése (2) szintű mélységig.

Ez ugye annyit tesz, hogy max két oszlopban jelennek meg a kommentek. Tehát van az alap ami most van és ha én válaszolok valaki kommentjére akkor az már egy kisebb dobozba kerül és ha arra is válaszol valaki akkor az már nem csökken tovább hanem egy beszélgetés egy oszlopban lesz míg alatta folyamatosan mehet a csevej. Átlátható és könnyen kezelhető.

“Hozzászólás követése” opciót ha bekapcsoljátok akkor az író értesül ha új komment érkezik a poszthoz!

Ahogy láttam páran igénylik az avatár használatot, ez is csak egy bekapcsolás lenne. Gravatáron keresztül teljesen jól müxik.

Egyébként neke maz az érzésem, hogy régóta nem frissítették már le a WP rendszert, hiszen elég régóta benne van már, hogy a kommenteknél be lehet jelentkezni Social loginokkal, nem csak nevet meg emailt lehet beírni. Ez kb felér egy regisztrációval is ha úgy tetszik.

John Doe - 2016. 06. 18. 00:24

Én is csak a kommentszekciót tudnám említeni. Jó lenne, ha lehetne utólag szerkeszteni a hozzászólásokat, illetve, ha lenne regisztráció az oldalra. Nem muszáj hogy csak úgy lehessen hozzászólni, de a regisztrációs lehetőség nem lenne rossz.

A spoiler gomb is hasznos lenne. Ezeken kívül szerintem a célnak abszolút megfelel az egész. Nekem nem kell a csicsa. (max a fehér háttér lehetne valami sötétebb)

BotondB - 2016. 06. 18. 00:26

Hát én csak annak örülnék ha nem szűrné ki minden kommentemet a rendszer :D

kuktin - 2016. 06. 18. 01:14

a TV aranykorát éljük megint. gondolom hatalmas munka van az oldalba bele pakolva. nem is szeretném fikázni meg nem is lehetne mert naponta min. 10 alkalommal felnézek tehát akkor jó is!!!!

human - 2016. 06. 18. 03:34

fa rendszerű (csoportosított) kommentelés nem lesz. az frissülés szempontjából átláthatatlan “hol tartott az ember” és a többi amikor sok komment van, nem csak 4-5. igazából ez mindig előkerül, de tényleg nincs rá jó usability megoldás, pedig sok éve ülnek rajta a szakemberek.

Disqus és facebook pedig abból a szempontból is gázos, hogy ha kitalálnak valamit akkor azt muszáj lenyelni, mert nem könnyű átemelni a kommentet magadhoz. Disqus bezár véletlen akkor meg rip azoknak a kommenteknek? vagy exportolod az adatbázis és szenvedsz miképp fűzöd be magadhoz? tudom olvasóként ez nem szempont, de nekünk ilyesmire is gondolni kell.

Dregnarr1 - 2016. 06. 18. 05:08

Nekem a legfontosabb, hogy maradjon az info/oldal arány, vagyis hogy egyetlen oldalbetöltéssel legalább ennyi információ látható legyen az oldalon, mint most. Ne kelljen húszszor kattintani egyetlen cikk teljes tartalmának elolvasásához.
Ebből a szempontból semmit sem változtatnék, teljesen meg vagyok elégedve.

Snoopyzit30 - 2016. 06. 18. 08:41

VanillaSky +1

A regisztráció szerintem is rendben lenne, de semmiképpen sem Facebook átemelés és hasonlók. Tudom kevés ilyen ember létezik a világegyetemben, de én pl. utálom a Facebook-ot, ezért nem is vagyok fent, így minden olyan ahol csak ezzel lehet regisztrálni, azt én bukom.

A regisztrációnak még esetleg olyan előnyét tudom elképzelni, hogy lehessen üzenni bármely felhasználónak anélkül, hogy az e-mail címe publikus lenne.

Nekem határozottan tetszik, hogy ilyen az oldal, hogy nincs avatar, nincsenek színes betűk stb. Amikor végigolvasok egy sorozatnál 180 kommentet, akkor a szemem kifolyna a sok avatartól meg mozgó hangulatjeltől mire a végére érnék.

Csiki - 2016. 06. 18. 08:53

Hát látom a többség erőteljesen a változás ellen van :D De ha semmiképp nem akarunk Disqus-t, akkor valami olyan megoldás is lehetne, mint Desmond Wallace-nál van. Be lehet lépni WordPress-szel, g+-szal, facebook-kal vagy twitterrel…
S hogy miért jó? Lehet válaszolni egymásnak és email értesítés kérni a kommentekről… Ugyan módosítani nem lehet, de minden nem lehet tökéletes… :D

napocskin - 2016. 06. 18. 09:01

Disqust ne. Jó lenne követhetőbb kommentelés, de már inkább ilyen maradjon, mint disqus. Nekem nincs Facebookom sem, utálom is az olyan helyeket, ahol Facebookal lehet csak kommentelni.
Mondjuk nehéz lenne olyat csinálni, ami mindenkinek jó, és nem lenne zúgolódás miatta. :-) De aki szereti az oldalt, biztos úgyis marad.

napocskin - 2016. 06. 18. 09:03

Egyébként kommentelés követni RSS-sel is lehet. Kicsit macerás, az igaz. :-)

Csiki - 2016. 06. 18. 09:16

napocskin: igen lehet RSS-sel is kovetni, de most minden cikkrol csinalni kulon rss feedet? Nem is maceras, hanem inkabb kenyelmetlen. Nekem legalabbis… :D
Emigy Disqus-hoz nem kell feltetlenul facebook. Szinten belepheto twitterrel es g+-szal is, meg sima email/jelszo regisztralas is lehetseges, en is ugy vagyok fent pl.

Morgana - 2016. 06. 18. 09:25

Előbb utóbb mindent megtalálok, csak bosszant, hogy a jobb oldali sávban hol az évados kibeszélő, hol félévad, hol a részenkénti kibeszélő jelenik meg, így van, hogy párszor tizes hozzászólás megelőzi a több százas “valódi” kibeszélőt. Jó lenne a sorozatcím egy legördülő menüvel, hogy azt választhassam amelyiket akarom (aktuális évad, évad részek, évadzáró, archivum pl.)

Egy spoiler gomb is jó lenne. Nekem nem hiányzik az avatar, vagy színes betű, de egy hozzászólás szerkesztés lehetőség időnként hasznos lenne.

Laciii - 2016. 06. 18. 09:37

Egyértelmű, mivel a filmbuzis podcasteket is rendszeresen hallgatom, így itt ezt a tartalmat kéne erősíteni. Ha beleférne, heti 1x az aktuális epizódokat átbeszélni, illetve régebbi sorozatokról vagy jövőbeli sorozattervezetekről beszélgethetnétek. Nem egy külföldi sorozatos podcastet hallgatok de örülnék ha itt is lenne sűrűbben.

Hurley - 2016. 06. 18. 09:44

Nem a komment rendszert kene fejleszteni, hanem vegre csinalni egy normalis forumot, ahol rendesen lehetne a kulonbozo sorozatokrol beszelgetni, es nem kene arra varni, hogy egy szerkeszto legyen olyan kedves es csinaljon egy ‘kamu posztot’, hogy legyen vegre kibeszelo.

Egy normalisan strukturalt forumban minden sorozatnak lehetne sajat thread-je, azon belul a felhasznalok akar reszenkent csinalhatnanak sajat topikot, igy senki nem futna spoilerbe olyan reszekrol, amit nem latot.

Ez a mostani kibeszelo rendszer mar 10 eve is iszonyatosan elavult volt, feleslegesen korlatozza a felhasznalokat.

winnie - 2016. 06. 18. 09:48

“Valami olyasmi kéne, ahol lehet válaszolni, látni mit mire írtak.”

ezt meg tudom érteni, illetve volt arról szó, hogy miért nem lesz, de alapvetően a mi célunknak az felel meg, ha a kritika alatt a vélemények sorjáznak, és nem párbeszédek, szóval, ha valaki olvasni akar a sorozatról, a mi véleményünk alatt sok, egyenlő rangú másikat is elolvashat, és nem téved el. persze off így is lehet, de azzal egyetértek, hogy ez nem a párbeszédeknek kedvez, amiket ugyancsak támogatunk, és örülünk, de talán mégsem az az elsődleges fícsörünk.

winnie - 2016. 06. 18. 09:49

Thrasher: ez jogos, szerintem nem nagyon használja senki az archívum linkeket, kikaphatóak.

winnie - 2016. 06. 18. 09:51

VanillaSky: a kibeszélők esetében mit javasolsz? megcsinálhatom, hogy minden év végi posztban legyen a végén egy link az évadeleji kibeszélővel. régen csináltam olyat, hogy minden poszt végén ott voltak a korábbi kritikák, de azt nagyon macera volt mindig frissíteni.

winnie - 2016. 06. 18. 09:52

LaCRossE: ”

Ez már inkább álom, nem tudom mennyire megvalósítható: regisztrációs rendszerrel megoldott “kedvencek”, így az oldalsáv tartalmát a regisztrált felhasználó maga alakíthatná, míg nem bejelentkezve/regisztrálva kb úgy nézne ki, mint most.

ehhez nem értek. van ilyen fícsör a wordpressben? megoldható valamiképp?

winnie - 2016. 06. 18. 09:54

“Más bajom nincs. (Az én kommentem mindig benn marad.) ”

a kommentekkel kapcsolatban: beiz és botondb kommentjei, meg nem mondom miért, de folyton szűrésre kerülnek, pedig mi nem tiltottuk le őket, és nem is tudom, hogy miért van ez. nyilván automatikusan az akismet listájára kerültek, de nem tudom, hogy onnan kivehetők-e. de az biztos, hogy nem a név és a cím az ok, szóval az ip lehet, de hogy miért pécézett ki titeket, azt nem tudom. lehet, hogy mással is van így, de velük biztos, és én sem értem…

winnie - 2016. 06. 18. 09:54

peterkiss:

“Legyen a leírásokhoz egy értékelő mindenkinek! Összesítve átlagolva. A nép véleménye is szerepeljek, a tiétek mellett.”

pontosan mire gondolsz?

winnie - 2016. 06. 18. 09:55

zagloba: “Viszont a teljes jobb oldali sáv átalakításra szorul: zavaros, alig lehet megtalálni benne valamit.”

mi az, amire szükség lenne oldalt, és mi felejtős?

winnie - 2016. 06. 18. 09:55

a_n_d_r_e_w: ld. fent, tuti csinálunk valami whitelistet.

winnie - 2016. 06. 18. 09:57

ElPadre: “de ami mindenképpen: reszponzív template. az idő nagy részében mobilról olvaslak titeket, és elég gáz minden oldalbetöltéskor duplatapizni csak azért, hogy olvashatóvá váljatok.”

na, ez az, amiről majd lehet, hogy szavaztatunk, hogy ki honnan olvas minket. nem értek a technikai oldalhoz, így nem tudom, hogy mi melő egy ilyet csinálni, azt sem tudom, hogy képesek vagyunk-e rá, de tudom, hogy már többször felmerült, de azt hiszem, hogy nem a lehetőségek (idő, tudás) hiánya miatt nem valósult meg.

de tippre, egyre többen vannak így, lehet, hogy muszáj meglépni.

winnie - 2016. 06. 18. 09:58

h3x0r:

“A “Kategóriák”-at akar tobb reszre is lehetne bontani. Peldaul Mufaj (animacio, azsia, doku, reality, talkshow, szitkomajanlo, stb.), Rovatok (het dumaja, het idezete, het kerdese, nezettseg, moment of beauty, stb). 4-5 kategoriaba konnyen el lehet oket osztani.”

ezzel kapcsolatban még arra gondoltam, hogy egyrészt meg lehetne reformálni a kategóriákat és címkéket más filozófia mellett, hogy könnyebben össze lehessen hozni az azonos posztokat, másrészt pedig szerintem nyáron végigmegyek a régi posztokon, mert 2-3 évnyi üresség van bennük ezen a téren.

winnie - 2016. 06. 18. 10:01

darkeagle “Ami még NAGYON KELLENE: SPOILER Plugin! Erre is van plugin WP-hez és kb fél perc feltenni. Nincs vele gond remekül müxik. ”

olykor én is ezt érzem. de ami miatt ellene vagyok, hogy ha lenne, akkor a spoiler szabad lenne, és akkor előfordulhatna, hogy valaki nem használja a taget (mert lehet, hogy fogalma sincs róla, hogy kell, vagy feledékeny, vagy nem tudja, hogy mi spoiler és mi nem), és ilyenkor egy nem tagelt válasz, és máris kikerülnek a dolgok a szabadba, a válasz rájuk már ugyancsak nem taggel érkezik és elindul a lánc.

szóval inkább vagyok ezért amellett, hogy ne legyen spoileremlítés. mert lehet így is jelezni, hogy valami spoiler, az nem zavarna, a gond mindig az, amikor a spoileres infóra indulnak meg a reakciók, akkor vannak gondok.

winnie - 2016. 06. 18. 10:04

capri: “Komment: gif vagy kiskép nicknév mellett? Színes betűk a kommentben? Szerkesztés utólag?”

ezekről másoknak mi a véleménye? biztos segíthet valamiben, de én mindig a fapad pártján voltam olvasóként.

“Fórum? Ismerkedős-barátkozós fórum? Ezek külön oldalon lenne.”

ezt a blogon belül, vagy totál külön?

winnie - 2016. 06. 18. 10:05

“napocskin: igen lehet RSS-sel is kovetni, de most minden cikkrol csinalni kulon rss feedet?”

van univerzális komment rss, azt hiszem, ami minden kommentet listáz. majd human beírja, ha nem kitalálható, így fejben nincs meg. vagy nem erre gondolsz?

winnie - 2016. 06. 18. 10:08

Hurley: a korlátokkal egyetértek, de az a baj, hogy elég bonyolultan lenne megoldható csak ezen keretek között. mármint arra célzok, hogy az írásokig nem lehet mindenről üres poszt, túl sok a sorozat, és ezt kiváltja valamennyire a kibeszélő. vagy nem jelennének meg ezek a kibeszélők a posztfolyamban? de akkor meg hogy találna rá valaki?

ha konkrét elképzelésed van, akkor nem vagyok semmiképp sem ellene, de szerintem ez a blogos formátum nem nagyon alkalmas rá. vagy csak én nem tudok róla, és nagyobb átalakítás kéne.

winnie - 2016. 06. 18. 10:10

Morgana: a legördülés jól hangzik.

“Előbb utóbb mindent megtalálok, csak bosszant, hogy a jobb oldali sávban hol az évados kibeszélő, hol félévad, hol a részenkénti kibeszélő jelenik meg, így ”

azzal úgy vagyok, hogy amiből van részenkénti kritika (azért ez elég ritka, heti 2-3 sorozat), ott szerintem érdemes ahhoz irányítani a kibeszélést, nem? és amikor lement az új rész, akkor vissza szoktam tenni az általános kibeszélőt. ez évad közben nekem jobb megoldásnak tűnik, bár tény, hogy utólag visszanézve nem szerencsés, hogy a fő kibeszélőből pár napra eltűnnek a kommentek, ha van részkritika. de ez ellen csak az lenne a megoldás, ha nem lennének részkritikák.

winnie - 2016. 06. 18. 10:18

Laciii: podcastünk van, a limitált széria, bár közel sem rendszeres megjelenésű: http://www.sorozatjunkie.hu/category/szolgalati-kozlemeny/podcast/

de tény, hogy az nem a heti kibeszélésre megy rá, hanem tematikus. a podcast az például olyan, hogy akkor működne, ha szinten lennénk a néznivalókkal, ami csak főállásban lenne lehetséges a blog mellett – ha mi csinálnánk. jelenleg nem tudom elképzelni, hogy a stábból legyenek ketten vagy hárman, akik sok mindent néznek aktuálisan és idejük is van színvonalasan ilyet csinálni. én képes lennék sok mindennel szinten lenni, ha nem foglalkoznék a bloggal napi 3-4-5 órát, de így jelenleg rengeteg mindennel le vagyok maradva, így nem tudnék aktuális lenne, így abba már bele sem gondolok, hogy lenne-e időm, illetve technikai lehetőségem podcastelni.

Qedrák - 2016. 06. 18. 11:14

Nekem az jutott eszembe, hogy nem lenne-e hasznos (és megoldható), ha az egyes sorozatoknál lenne egy olyan gomb, vagy szavazás, amivel az adott sorozatot értékelni lehetne. Pilotoknál, évadnyitóknál, -záróknál szerintem hasznos lehetne, hogy ne csak a kommentet írók véleménye legyen látható, hanem azoké is, akik esetleg nem ragadnak klaviatúrát, miután megnézték.

A másik, ami inkább amolyan érdekesség kategória lenne, és csak akkor érdemes belevágni, ha az adatbázisból röviden kiszűrhetőek, és nem kell vele foglalkozni sokat, az valamilyen toplista lenne. Mondjuk a hónap “legkibeszéltebb” sorozata, a legtöbb kattintást hozó poszt, a legolvasottabb pilotposzt stb., az archívum helyére szerintem nyugodtam mehetne oldalra, ha megvalósítható és van rá igény.

The Nanny - 2016. 06. 18. 11:23

OFF: “külcsíny”, ez aranyos, de igazából külcsín :)

Karl Drogo - 2016. 06. 18. 11:30

többképernyős posztok oldaltörése.

hallak65 - 2016. 06. 18. 11:31

– Fórum: A komment rendszer megmaradna rövid chatekre, nagyobb kibeszélők vagy felhasználó kérdésekre ott lenne. Akár az oldal részeként, akár egy külön motorral, de mindenképpen saját és nem csak egy szoba. A fő indok, hogy 2-3 napos posztok alatt lehetetlen kérdezni vagy hozzászólni, mert elavultak és nehéz visszanézni, hogy mire válaszoltak vagy írtak még hozzá.

– Tovább gomb. Egységes formula a posztoknál: pl 2 bekezedés és egy kép, alatta a tovább gomb. A fő indok, hogy néhány hosszú, de a felhasználó számára érdektelen posztot át kell tekerni, vagy éppen sokkal kevesebb poszt jelenik meg 1 oldalon.

– regisztráció, saját page, avatar, kedvencek. – álá animeaddict. Tudom, ez nehezen megoldható, de jelentős fejlődést jelentene kommunális szinten.

– keresés: a fentihez tartozik. De fejlettem kereső és/vagy tag rendszer. Itt is példa az animeaddict. Sokkal több és egységes tag kell, hogy könnyebben el lehessen érni a hasonló posztokat

– Top 3-5-10-k, hasonló sorozat ajánlók. Pl az eddig legjobb 3 legnagyobb kedvenc, felfedezett stb. Vagy a másikhoz meg backtrack linket – Ha ez tetszett katt és még ezt olvasd el, meg ezt meg ezt…

napocskin - 2016. 06. 18. 11:45

Csiki: van disqus accountom, de valahogy nem érzem, hogy a disqus ide illene, másrészt – bár lehet, hogy tévedek – úgy érzem, hogy ide vonzana olyanokat, akik csak unaloműzésképpen jönnek ide.
winnie: Csikinek válaszoltál, én jól elvagyok az RSS feed követéssel. :-) Nem érdekel annyi sorozat, amit ne tudnék így követni – vagy a hagyományos módon visszajönni és megkeresni, hol tartottam.

heidfeld - 2016. 06. 18. 11:52

Tényleg lehetne a sorozat kibeszélők népszerűsége szerinti sorrend, de a különböző nevek alatt megszólalók alapján.Mondjuk az engem érdeklőket többnyire a lista végén találnám:D
Tűntek el nekem is kommenek egy időre, aztán megjelentek.
Több sorozat kibeszélő kellene. Most pl. Wrecked érdekelne nagyon. Áll a bál James Scott körül, de ez egy nagyon jó példa, hogy merre indul egy sorozat egy népszerű karakter nélkül. Nekem nagyon tetszett a második rész is, ám teljesen más lett volna vele.

energy - 2016. 06. 18. 11:58

Nekem a keresés nehéz. Még a google-vel is hamarabb megtalálok valamit, mint azzal, amit az oldal használ.

m76 - 2016. 06. 18. 11:59

Most hogy már tudom mit értenek az alatt hogy responsive template azt mondom, hogy nem. Ne legyen. ÉN részemről ki nem állhatom ha ugyan az az oldal totál másképp jelenik meg a mobilomon mint desktopon. Aztán szopolhatok mindenféle trükkel, hogy a mobilos böngészőt desktopnak ismerje fel és a rendes oldal jöjjön be.

energy - 2016. 06. 18. 12:01

Ja és még valami: tableten az oldal nagyon nehezen kezelhető! Több száz kommentnek a végére letekerni….majd vissza… Kéne egy lap végére és lap tetejére gomb!

m76 - 2016. 06. 18. 12:02

Egyébként most ránéztem, nekem semmi hibája nincsen az oldalnak mobilon. Chrome-al megnyitottam, tökéletesen olvasható.

Hurley - 2016. 06. 18. 12:10

@winnie: A felso menube fel kell dobni egy forum linket, es feltelepiteni a wordpress MELLE egy szepen konfiguralhato forum motort, ahol meg lehet csinalni egy strukturalt valodi forumot. Ide lehetne attenni a konkret sorozat epizodokkal kapcsolatos beszelgeteseket, es ezzel ki lehetne valtani a kibeszeloket.

Ezzel a blog resz is tisztulna, mert nem lenne szukseg a kenyszerbol irt semmirol nem szolo ‘kamu posztokra’, amik csak azert kerulnek be, hogy legyen kibeszelo valamihez. A kritikak, stb. es annak kommentjei tovabbra is maradhatna a blogban.
Ez szerintem nem csokkentene a blog resz latogatottsagat, a megfeleloen kialakitott forum viszont novelhetne az egesz oldal latogatoi szamat (ha ez szamit nektek) es mindenkeppen novelne a felhasznaloi elmenyt

Snoopyzit30 - 2016. 06. 18. 12:12

@Qedrák: “A másik, ami inkább amolyan érdekesség kategória lenne, és csak akkor érdemes belevágni, ha az adatbázisból röviden kiszűrhetőek, és nem kell vele foglalkozni sokat, az valamilyen toplista lenne. Mondjuk a hónap “legkibeszéltebb” sorozata, a legtöbb kattintást hozó poszt, a legolvasottabb pilotposzt stb., az archívum helyére szerintem nyugodtam mehetne oldalra, ha megvalósítható és van rá igény.”

Téged az érdekelne, hogy melyik a legolvasottabb pilotpost vagy melyik a legkibeszéltebb sorozat? Ezeket szerintem egy átlag fórumozó megírja (TWD, GoT stb.).
Én ha tudnám,hogy melyik a legolvasottabb pilotpost, attól sem arra nem érznék késztetést, hogy én is nézzem, sem arra, hogy akárcsak beleolvassak. Attól, hogy a többség szeret valamit, attól más még utálhatja.
winniék tök sok ilyen ajánlós postot csinálnak, ahol sorozatokat lehet ajánlgatni egymásnak, az szerintem elég ide. Az meg hogy a népszerűségi listát mi vezeti az nem feltétlenül jelenti az egyes emberek szemszögéből a minőséget is (kinek a pap, kinek a papné).

vorti - 2016. 06. 18. 12:29

Nekem is nagyon tetszik ez a minimalista stílus, és annak kifejezetten örülök, hogy nem gyűrűzött be ide a social-hell (pl. kib*szott lájkgomb és 25 féle sharegomb minden egyes poszton).
Nekem is van pár ötletem, amin kicsit csiszoltam most a többi komment elolvasásával.

Disqus kérdés: nem elvetendő, de inkább a nem felé hajlok, főleg amiatt, mert kicsúszik a kezetekből az irányítás. Ugyanakkor amire mindenképp szükség volna:
– regisztráció (nyilván posztoláshoz már létezik, ott figyel a sarokban, csak bővíteni kellene)
– komment szerkesztés és törlés
Ami nélkül kibírnám, de fasza lenne:
– profilkép (jobban tudnám követni és megjegyezni, hogy mit ki írt, a képek jobban rögzülnek gyors végigpörgetésnél is)
– fordított időrendi rendezés lehetősége, ilyenkor legfelül lenne a komment form (szó szerint nézőpont kérdése, szerintem sok fejlesztést sem igényel)

Főmenü és oldalsáv: A főmenün most épp a 2. és a 3. link egyenesen kivisz az oldalról, ami kicsit hátráltatja új olvasók bevonzását. :) Komolyabban szólva kellene valami fontossági sorrend, ill. az oldalsávból is külön lapra átemelni a legtöbb linkgyűjteményt.
– Címkék és kategóriák külön oldalra, csoportosítva (és úgy általánosságban, sose kelljen URL-t tippelgetni, sose találtam el, hogy /tag vagy /tags, esetleg /sorozat_címe vagy /sorozat-címe ), minél könnyebben lehessen listázni egy adott sorozatról/műfajról/posztfajtából a legtöbb tartalmat, jelezni, hogy hány oldalnyi találat van valamire. Sokszor a posztok címe alatt sem jelenik meg minden címke/kategória, ez nem tudom, milyen logika alapján megy.
– Archívum és “Merre tart” is külön lapon, kb. ahogy most a kibeszélők.
– Az ajánlók maradjanak nyilván, az eldugással itt pont a lényeg veszne el.
– Külön social lap, minden követősdi oldal linkjében/beágyazott izéjével egy helyen.

Kibeszélők: No itt lenne mondjuk értelme bevetni a disqust, legalább tesztüzemben. Ha mégsem, akkor a válaszértesítő feature lenne elengedhetetlen. A kibeszélő posztok közti zavart megoldaná, ha sorozatonként (vagy évadonként? az sok lenne talán) egyetlen egy kibeszélő poszt csak beszélgetésre, tartalomként meg maximum címkék meg posztok linkjei az adott sorozatról. Ennek az alternatívája a külön fórumos megoldás.

Mobil verzió: A megjelenéssel nem volt gondom (WP 8.1), a duplatapos közelítés jól működik, de a full reszponzív témát én is támogatnám.
Egy nagy technikai gondom van, hogy egy kommentet sem küld el mobilról soha. Nincs hibaüzenet, sikeresnek tűnik a küldés, csak a komment nincs ott.
Fun fact: ezt jeleztem egyszer kommentben, csak aztán elfelejtettem, hogy melyik posztnál, így sosem tudom meg, hogy válaszoltatok-e rá. :D

Köszi, ha elolvastátok, igyekeztem nem lehetetlen dolgokat összeszedni, remélem sikerült.

Qedrák - 2016. 06. 18. 12:29

@Snoopyzit30: Igen, tényleg érdekelne. :)
Nem feltétlenül statisztikamániából, hanem pont azért, amit írsz, hogy mi az, ami pillanatnyilag leginkább érdekli a junkie-kat.

_Peter - 2016. 06. 18. 12:53

winnie – 2016. 06. 18. 10:04

Lehet fapados a mostani kommentelés, nekem nem vészes. Viszont a disqus nálam a másik véglet. Facebook pedig egyenesen borzalom, azért mert Facebook és azért mert folyton ki kell bontogatni a szálakat. Itt ezen a fapadoson egyszerűen csak scrollozok.

Modernizáció ellen: Utálnám ha avatarok, csillogó-forgó gifek és unalmas memek között kellene kikeresni az értelmes gondolatokat. I don’t speak emoji.

PH fórumokon is utálom sokan betesznek aláírásba valami gagyi idézetet, poént és minden egyes kommentnél megjelenik.

Lényeg javítsatok azon amit jónak láttok ötleten, csak csicsa ne legyen.

LaCRossE - 2016. 06. 18. 12:58
torjack - 2016. 06. 18. 13:03

Hozzászólás szerkesztés esetleg…amúgy nem kell túlbonyolítani. Még a HTML parancsokhoz gombot hozzárendelni esetleg. Nézem itt lent a használható parancsokat, de hogy melyik micsoda, hogy kell jól használni…kényelmetlen.

Esetleg még egy képregényes kibeszélő, bár azt nem tudom, hogy lehet értelmesen megoldani, figyelembe véve sok csatorna sok sorozatát…meg egyáltalán mekkora igény lenne rá. De ez nem égető gond.

adamoo - 2016. 06. 18. 13:05

Ha a kommentrendszer nem is változik radikálisan, de az szuper lenne, ha meglennének számozva a nevek előtt, sokkal könnyebben lehetne odapörgetni ahhoz amit még nem olvastam. Jobban követhetőbb lenne. Valaki írta, jó lenne látni ki-kinek válaszolt pl. IGN oldala ugrik be hirtelen, na az is szuper.

LaCRossE - 2016. 06. 18. 13:06

Ez már más jellegű, de egy Patreon féle támogatási rendszert nem akartok az oldalra? Biztos vagyok benne, hogy lenne egy-két ember, aki szívesen támogatná az oldalt, hiszen sok munkátok van vele, és ez költhető akár az oldal fejlesztésére is.

casi - 2016. 06. 18. 13:20

h3x0r:

“A “Kategóriák”-at akar tobb reszre is lehetne bontani. Peldaul Mufaj (animacio, azsia, doku, reality, talkshow, szitkomajanlo, stb.), Rovatok (het dumaja, het idezete, het kerdese, nezettseg, moment of beauty, stb). 4-5 kategoriaba konnyen el lehet oket osztani.”

Ezzel teljesen egyetértek. Nem sokszor szoktam felkeresni a jobb oldalt, mert egyszer-kétszer próbáltam, és nem találtam meg azt, amit kerestem. Inkább használom a google-t és ugyanide jutok.

Ami a legjobban zavar, hogy a hét dumájánál sose tudom melyik hétre gondoltok, mert ha jól emlékszem szerdán szokott kijönni… Maradhat szerdán, csak légyszi akkor valaki magyarázza el, hogy melyik hétre gondoltok :D

A kommenteléssel nekem egyetlen bajom az, amit már jeleztem is nektek, hogy sokszor eltűnik, amit írok. Ha beírom még egyszer, akkor meg azt jelzi, hogy egyszer már írtam ugyanezt (akkor is, ha nem csak bemásolom újra, hanem változtatok rajta valamit). Szerkesztés se lenne rossz, bár inkább mindenki gondolja át, hogy mit akart írni :)

Színes betűk nem kellenek, csak valaki mondja meg, hogy vastagabbra tenni, vagy aláhúzni hogy tudok (mert azt néha szoktam látni, úgyhogy biztos lehet, csak béna vagyok). És magyarul magyarázza, ne infosan :D Esetleg annyit még elfogadnék, hogy a kommentboxoknak legyen egy nagyon halvány színe, elég lenne két szín, és váltakoznának, hogy könnyebben lehessen követni, hogy hol tartottam.

A tag-eket is le lehetne tisztázni, már írták feljebb is, én se mindig találom el, hogy épp hogy van az adott sorozat. Pl, amikor bekerül a “the” a címbe.

A spoiler szempontból nekem bőven elég, amikor megjelenik ” a tovább mellett spoileresen”, viszont ilyenkor nem lenne rossz, ha nem spoileres képet tennétek a főöldalra. Volt, hogy előtt egy-egy spoilert, hogy a kép a rész közepéből volt, és nem egy semleges kép.

A pontozásos nekem annyira nem hiányzik, de nem lenne rossz, ha lenne.

Junkie-s párkereső? Én vagyok az egyetlen nyomorék itt?

Carlo Blaine - 2016. 06. 18. 13:20

Húha én nagyon támogatnám a szavazást/értékelést a sorozatoknál. Vagy cikkeknél, mikor a szerző odaírja, hogy szerinte 10 ből hányas lehetne mindenkinek szavazni, hgy szerinte 10 ből hányas.

Annie - 2016. 06. 18. 13:32

Én támogatnám a 100×100-as avatar rendszert, szerintem jó lenne, egyszerűbb megjegyezni ki kicsoda.

Illetve jó lenne, ha lenne válasz lehetőség, hogy tudjam, ki kinek ír, mert pl. van egy 20. komment és utána 35. kommentnél válaszol rá valaki, aztán lehet keresni vissza, hogy akkor ezt most mikor írta és miért.

Disqus ne legyen, az egyik fő hírportálon is tök komolytalanná teszi néha a hozzászólási szekciót -még úgy is, hogy most már whitelist-es moderálós verzió van.

DarkEagle - 2016. 06. 18. 13:35

@LaCRossE: Szerintem ez sokkal jobb főleg mivel ennek a fejlesztése még nem állt le, amit te linkeltél ráadásul prémium is tehát ahogy látom nem is ingyenes. :D

wordpress.org/plugins/favorites

@Winnie: Értem én, hogy miért ellenzed a Spoiler opciót de már így is van spoiler és így is ölik egymást érte az emberek hiszen van akinek 1 szó is már spoiler. ha lehetne használni akkor legalább lehetne azzal érvelni, hogy “Te nem használtad, te vagy a hülye.” stb. Ráadásul a használatához nem kell diploma. De ha nagyon kell akkor egy két soros cikket is ki lehetne dobni arról, hogy a HTML parancsok a kommentnél mire valók.

Egyébként a spoileres dolgot tökéletesen meglehetne oldani a fent említett FÓRUM dologgal. Itt az oldalon lehetne a sima poszt alatta 1-2 véleménnyel, akik meg komolyabban akarnak a sorozatról beszélgetni azoknak ott lenne a Fórum. És ott ugye lehet a SPOILER opciót is rendesen használni. Felvehetnétek pár Moderátort aki csekkolja a Fórumot stb.

A jelenlegi komment rendszer pont azért nem jó amit te is produkáltál most. Írtál vagy 10 egymás utáni kommentet, ha beállítanátok VÁLASZ opciót és a fa-rendszerű 2 sávos komment szekciót akkor nem kéne végig nyálaznia az embernek minden felesleges kommentet, hanem csak azt amit neki szánták.

Most ŐSZINTÉN, ki az aki szeret néha több 100 kommentet is elolvasni miközben csak arra kíváncsi, hogy ki mit válaszolt az ő véleményére? :D Ezért is lenne egyébként jobb a Fórum. Ott rendesen be lehet idézni a másik mondandóját is. Vannak nagyon jó Fórum motorok PHPBB-nél nincs is talán jobb ami ingyenes is ugye.

De, hogy ne kelljen külön oldalt csinálnotok itt egy nagyon jó Fórum plugin WP-hez, ingyenes és mindent tud amit kell. :D

wordpress.org/plugins/asgaros-forum

Szerintem ha be lenne vezetve a Fórum, akkor végre rendesen lehetne társalogni, nem akadnának be kommentek sem és itt a posztok alá meg pár soros kommentek mehetnének és nem Chatelés vagy épp Spoilerkedés. És a Képregényes szekciót is letudnátok ezzel együtt hiszen elég régóta ígértek egy képregényes posztot de a Fórummal erre nem lenne szükség mert annak lehetne külön spoileres témát nyitni ugye.

DarkEagle - 2016. 06. 18. 13:36

egyébként az Avatár rendszer tényleg azért lenne jó amit többen is írta, hogy könnyebb megjegyezni, hol tartott az ember hiszen képet könnyebb megjegyezni. :D

A szavazós dolog sem rossz ötlet egyébként. Ha lenne a külön Fórum a komment rendszer megmaradhatna pl pár soros véleményeknek és szavazásnak.

DarkEagle - 2016. 06. 18. 13:41

Ja és így triple poszt közben eszembe jutott, hogy ha lenne Fórum akkor egybe lehetne vonni a Filmbuzi-val az oldalt, mármint Fórum téren. Tehát a filmeket is ki lehetne beszélni nem csak a sorozatokat és nem csak azokra gondolok amikben sorozatszereplők vannak hanem all in one.

bélabá - 2016. 06. 18. 13:43

Disqus +1

A másik a tartalom szélesítése. Szerintem a blog jó, van egy stabil olvasóbázisa, amire nagy szüksége lenne a növekedéshez, az a tartalom jelentős bővítése. Bár jelenleg is ez a legjobb sorozatos blog, de ti is látjátok, hogy óriási hely van a fejlődésre, rengeteg sorozatról nincs ajánló, nem beszélve évadkritikáról, neadjisten részenkéntiről.

Tudom, erre van a néha megjelenő poszt, amiben posztírókat kerestek, és tudom, hogy ez pénz nélkül baromi nehéz, de én a helyetekben azon agyalnék, hogy hogyan lehetne motiválni az olvasókat posztírásra, illetve hogyan lehetne néhány alap dolgot megtanítani arról, hogyan írjanak jó posztot.

Pl. repiajándékot szerezni hirdetőktől, vagy barterezni, és azt kiosztani a vendégposztírók közt, vagy megszavaztatni a hét/hónap legjobb vendégposztját, és annak az írójának adni.

bélabá - 2016. 06. 18. 13:49

Még egy gondolat az előzőhöz.

Én is írtam már pár ajánlót, és meg is jelentettétek. A legutóbbi felhívásotoknál is volt olyan sorozat amihez szívesen írnék. De valahogy kicsúszik a dolog, az ember éli a mindennapjait, munka, család, stb., egy-két hétig még a fejében van a dolog, aztán elfelejti.

Az az igazság, hogy 3-4-5 bekezdést szívesen írnék egy sorozatról, de egy hosszú, átfogó, átgondolt ajánló írása elviszi legalább két estén a szabadidőt, pedig abból nincs sok.

Nem tudom hogy lehet ezt a dolgot megfogni, talán valami olyasmi, hogy mindenki írjon 4-5 bekezdésben ajánlót vagy évadkritikát egy sorozathoz, vagy részhez, és azt összeszerkeszteni egy posztba. Kb. mint az indexnél a filmkritikák, vagy a termékpróbák, ahol több ember rövidebb szösszeneteiből áll össze a cikk.

Nem tudom hogy ez megoldás-e, csak ötletelek mivel lehetne aktivizálni az olvasókat hogy tartalmat gyártsanak.

human - 2016. 06. 18. 14:15

“A jelenlegi komment rendszer pont azért nem jó amit te is produkáltál most. Írtál vagy 10 egymás utáni kommentet, ha beállítanátok VÁLASZ opciót és a fa-rendszerű 2 sávos komment szekciót akkor nem kéne végig nyálaznia az embernek minden felesleges kommentet, hanem csak azt amit neki szánták.”

vagy ha mindenki idézné mire válaszol. a kattingató válasz rendszer, ami pl bloghu, az nem megy, idővel mindig 1-2 ember beszélgetéséhez vezet az átlag olvasó meg csak pislog. még nehezebb bekapcsolódni ha minden szar válaszért kattingatni kell, a fa dologra meg már válaszoltam. nem tudom hány olvasód van, ha volt már 100 komment fölöttid akkor bocs, de tipikusan nem jól skálázódó dolog a fa, főleg arra ami a mi célunk, hogy kihámozható legyen a kommentekből a tömeg véleménye egy sorozatról. Ha 1-2 ember szétágazik külön beszélgetésbe az nem az.

” akkor valami olyan megoldás is lehetne, mint Desmond Wallace-nál van. Be lehet lépni WordPress-szel, g+-szal, facebook-kal vagy twitterrel…
S hogy miért jó? Lehet válaszolni egymásnak és email értesítés kérni a kommentekről…”

igen, de azt a wordpress szolgáltató biztosítja, és sok erőforrást eszik, a telepített wordpress nem egyenlő a wordpress.comon nyújtott szolgáltatásokkal.

ugyanez mondható pár pluginre, pl amikor kiemeltük oldalra a legutóbbi kommenteket, ami sima egyszerű dolognak tűnik, akkor megfeküdt a szerver. ha cacheltük akkor meg semmi nem ért. biztos megoldható lenne komolyabb programozással, de ahhoz nem értünk. az tuti, hogy nem 1-2 katt.

human - 2016. 06. 18. 14:20

“mindenki írjon 4-5 bekezdésben ajánlót vagy évadkritikát egy sorozathoz, vagy részhez, és azt összeszerkeszteni egy posztba. Kb. mint az indexnél a filmkritikák, vagy a termékpróbák, ahol több ember rövidebb szösszeneteiből áll össze a cikk.”

erre az index főállásban alkalmaz szerkesztőket, vagy a főállású újságírójuk csinálja, elég pepecselős és időrabló munka (pedig nem tűnik annak gondolom, hiszen csak copy paste:)). ellenben nyugodtan lehet 4-5 bekezdéses gondolatébresztőt írni sorozatról, ha más nem jelentkezett. sokan pont a hogyvoltozásba merülnek el, és az emészti fel az idejüket, meg amikor szerkesztjük akkor a mi időnket. amúgy pedig igen, egy kritika nem két perc, de összesítve még egy videó poszt sem, hiába tűnik annak.

(személyes vélemény, de az index terméktesztjei hatalmas nullák (filmkritikát nem szoktam ott olvasni), hiszen a legtöbbről nem is tudni, hogy milyen háttérrel ülnek le elé, nem felépített személyiségekkel csinálják, szóval kicsit olyan, mintha egy random utcáról beszedett emberes fókusztesztet látnánk. nem azt várom, hogy valaki az aktuális termékkategóriáról tudjon mindent, nem ez a bajom azokkal a tesztekkel.)

Snoopyzit30 - 2016. 06. 18. 14:35

@casi: “Junkie-s párkereső? Én vagyok az egyetlen nyomorék itt?”

LOL! Ezt fejtsd ki :)

Casey Novak - 2016. 06. 18. 14:41

Avatar, színes betűk, gifek és csillámlámák annyira nem hiányoznak, hogy nagyon.
A kommentrendszer jó így, csak a szerkesztés hiányzik, mert már most tudom, hogy ebben is lesz hiba, hiába próbálok figyelni.
Ha kommentfa lesz, azon ugyanennyien fognak háborogni, mint most a “nehéz” válaszolás miatt szvsz…

Az oldalsáv tényleg lehetne lenyílós, az jó ötlet.

Hulp - 2016. 06. 18. 14:47

Nekem egy olyan kérésem lenne, hogy a híreknél a magyar premiereknél jó lenne minden esetben feltüntetni az eredeti címet is zárójelben. Sokszor kiírjátok, de sokszor nem és főleg az újabbaknál fogalmam sincs, hogy melyik sorozatról van szó, mert az oldalon kb. minden más esetben az eredeti cím van. Csak egy példa (nem tudom hogy van amúgy): ha mindenhol az oldalon Person of Interest van, akkor ha a mai magyar premiernél Célszemély van megadva, akkor esetleg nem mindenkinek ugrik be, hogy miről van szó. Persze ez csak egy példa volt, mert azért a PoI elég népszerű ahhoz, hogy mindenki tudja az eredeti és a magyar címet.

klariitt - 2016. 06. 18. 15:03

Sziasztok!

Nekem is tetszik az ötlet, hogy a pilot és évadkritikáknál az olvasók is szavazhassanak 1től 10es skálán. A kritika írója ugye mindig értékel számszerűen is és érdekes lenne látni, a tömeg mit gondol (persze átlagolva). Köszi, ha megcsináljátok! :)

damoqles - 2016. 06. 18. 15:12

Könyörögve kérlek benneteket, kezdjetek már valamit azzal az “elvetekkel”, hogy fittyet hánytok az idegen eredetű nevek ragozásának magyar helyesírására. A konstans kötőjeles toldalékolásotok, ha kell, ha nem (és leggyakrabban egyáltalán nem kell), az őrületbe kerget. Tanult, olvasott, intelligens emberek vagytok. Írjatok is így.

LaCRossE - 2016. 06. 18. 15:19

Az olvasói pontozásnak az a problémája, hogy boldog-boldogtalan pontozna, még aki nem is nézi, ez pedig hamar átcsapna veszekedésbe, ami nem lenne épp kellemes.

ElPadre - 2016. 06. 18. 15:35

template: a mostani is annyira minimalista, hogy majdnemhogy egy standard bootstrap template is megtenné.

annak, aki ismeri és mégis utálja a reszpozív template-eket: szerintem neked nem av reszpozivitással van a bajod, hanem a site-ok, amiket hasznalsz, rosszul rendezik az információkat. nem véletlen, hogy van olyan, hogy ux manager a komolyabb projekteknél.

kommentelés: nekem leginkább a blog.hu komment rendszere tetszik, mert az értesít, ha valaki nekem válaszol, de nekem hagy, ha valaki csak plusz kommentet ír.

sandor555 - 2016. 06. 18. 15:42

ezer +1 komment rendszer van WP-hez. Egy egyszerűbb,amivel lehetne törölni, szerkeszteni elég lenne.

kforkrisztian - 2016. 06. 18. 15:53

Szerintem nagyon hasznos lenne, ha értékelés alapján lehetne szűrni a pilot- és évadkritikákat az oldalon.

Carlo Blaine - 2016. 06. 18. 16:01

“hogy boldog-boldogtalan pontozna” Jó persze, de ilyen elven szinte semmit nem lehetne bevezetni, mert mindig vannak olyanok akik elszarják a dolgokat. Ez mindig benne van, de nem hiszem, hogy ebből nagy veszekedés lenne.

Meg amúgy szerintem még a komment szerkesztésnek és törlésnek nagyon alapnak kellene lennie mindenhol már nagyon régóta. Rohadtul irritál, hogy utólag nem tudom javítani a hiákat, ha véletlenül bent marad, vagy hogy meggonodlom magam és nem tudom törölni…

DarkEagle - 2016. 06. 18. 16:16

Akkor most így utolsónak egy kérdés.

Mi értelme ennek a posztnak és kikérni az olvasók véleményét, ha lényegében úgysem változtattok semmin? :D Most minden bunkóság nélkül kérdem. Hiszen ahogy látom mindenki a kommentek miatt panaszkodik de ti meg azt írjátok, hogy nektek így jó vagy nincs időtök vagy tudásotok jobbat csinálni. Ezt meg is értem de basszus hányan is olvasnak benneteket? 100 ezeren vagy többen biztos van pár programozó aki ért a WP-hez. Ki kell tenni egy felhívást azt jóvan. Tuti van pár aki ingyen is segítene mert egy WP-t nem akkora tudomány foltozgatni. :D Igaz én csak dizájnerként dolgoztam a WP-nek de a programozó kollégám azt mondta az egyik legegyszerűbben moddolható motor. Szinte bármit meg lehet csinálni.

Szóval szerintem most az lenne a legjobb ha zárolnátok ezt a posztot, hiszen mindenki ugyan azt az akarja. Átlátható komment szekciót, avatárral meg miegymással, plusz szerkeszthetőséggel és spoilerrel pl.

Ha tudtok szerezni egy jó programozót megoldható lenne hogy egy regisztrációs felület után a tagok maguk válasszák ki pl hogy hogy nézzen ki az oldal, azon belül a kommentek. Nem feltétlen nektek kell ezt megcsinálni. Ahogy látni szoktam bőven van bevételetek az oldalon hiszen nem kis cégek reklámoznak nálatok. Most fizetnétek pár ezret egy programozónak és simán jól járna mindenki. Persze ez csak az én véleményem de ha megint csak a véleményeket kéritek mint annak idején de konkrétan semmi nem változik meg akkor semmi értelme ennek az egésznek.

@Human: Amúgy 8 évig fordítottam animéket, az oldalon több 10 ezren töltöttek le és a leghypeosabb cuccoknál voltak ezer feletti kommentek is. e107 rendszeren fut jelenleg is az UraharaShop oldal meg lehet nézni a komment szekciót, teljesen jól átlátható hogy ki kinek válaszol stb.

szerintem - 2016. 06. 18. 16:33

en szeretem olvasni masok hozzaszolasait, vitajat vagy beszelgeteset az epizoddal kapcsolatban, szerintem majdnem mindig kovetheto, hogy ki mire reagal. a maganjellegu, szemelyeskedo beszelgeteseket viszont kifejezetten nem szeretem, ugyhogy nem tamogatok semmilyen bovitest, ami abba az iranyba vinni az oldalt. nekem kulonben tokjol mukodik minden ugy, ahogy van, mobilon is. nem szeretem a valtozasokat, na. :)

Thomas - 2016. 06. 18. 16:45

Annyian javasolták a Disqus-t, de ahogy átfutottam a hozzászólásokat, senki sem magyarázta el, hogy mégis milyen előnye lenne. Persze a szerkesztésen és a bejelentkezésen kívül, amit anélkül is meg lehetne oldani, és tényleg hasznos is lenne. Nekem a Disqus totál áttekinthetetlen, ha később visszamegyek, hogy elolvassam az új kommenteket, akkor hogy szűrjem ki az ezernyi ág közül, hogy mi érkezett azóta? Arról nem is beszélve, hogy egy kibeszélőnél ezerszer könnyebb lenne spoilerbe futni, mert nem tudom megtenni, hogy csak egy adott dátumig olvasom a kommenteket.

Avatarok, izgő-mozgó gifek és “csillámlámák” (Casey:) nekem nem hiányoznak, ezek általában csak elterelik a figyelmet a tartalomról. Én a fapados megvalósítás híve vagyok, legyen minél könnyebben olvasható a blog és most maximálisan az is. Sőt, nekem már a posztoknál a like és share gombok is felesleges csicsák, azóta lassabban tölti be az oldalt és ha nagyon akarom egy copy-paste-tel is könnyedén meg tudom osztani a posztot.

Felvetették páran azt is, hogy egy kötetlenebb társalgást megvalósító fórumot lehetne indítani, ezt jó ötletnek tartom, akár még live chat formájában is, bár itt még könnyebb lenne spoilereket benyalni, szóval nem is tudom:)

Nem igazán technikai kérdés, de azért valamennyire ide tartozik, mert a keresést segítené, hogy mennyire van igény régi nézettséges posztok visszakeresésére? Tudom, hogy a spoilertv archívumban is viszonylag könnyen megtehető, ha valaki egy adott sorozat alakulására kíváncsi, de ott csak az adott sorozat számai láthatóak, nincs mihez viszonyítani, nem látszik a felvezetés, stb. (ráadásul ott nincsenek realityk sem). Már régóta tervezem, hogy csinálnék egy nézettséges index-posztot, amiben naptárszerűen belinkelném az összes eddigi posztot, ami kimehetne az oldalsávba, és akkor tényleg 2 kattintással visszakereshető lenne bármi. Így is viszonylag gyorsan megtehető, ha valaki használja a taget és tudja, hogy a nézettségnél kb. 28-30 oldal fed le 1 évet, de ez nyilván nem várható el minden alkalmi látogatóktól. A másik előnye meg az lenne, hogy most az előző hétre mutató linkek segítségével visszalépkedni egyszerű, ha valaki egy adott sorozatot akar végignézni, de a naptárforma miatt akár előre is lehetne haladni. Szóval láttok ebben fantáziát?

kecskebégető - 2016. 06. 18. 17:36

disqus megvalósítás kb 2 katt és még miondig ez az elvault retek rendszer van

adamo - 2016. 06. 18. 18:43

Ha már a kommentrendszer nem is fog alapjaiban megújulni, annyi lehetne, hogy a nevek elé odatesztek egy sorszámot. Mint Filmbuzin is végre bejött, mert nagyon hiányzott. Követhetetlen sok kommentnél, hogy hol járt az ember, melyiket olvasta/nem olvasta.
A másik, hogy jó lenne látni ki-kinek válaszol, pont ott ahol az előző komment született, nem esetleg napokkal később a folyamban benne.
Biztos volt már javaslat ez ügyben, ne haragudjatok, nem olvastam végig a lassan 100 hozzászólást.
Hajráhajrá!

Solya91 - 2016. 06. 18. 19:01

Az oldal eddigi ekrendezesevel/működésével semmi kivetni valom nincs.Avatar/profil kép /csillogó villogó smileyk NEM kellenek.
A sorozatokat viszont lehetne ABC sorendben nyilván tartani és ha rá kattintunk az egyikre ott megjelenne a cikkek hírek….
Ennyi

Gedeon74 - 2016. 06. 18. 19:33

Akkor még valaki, aki kommentügyben nem a mindenkihez tartozik, hanem azokhoz a sokakhoz, akiknek jó úgy, ahogy van. Számomra ez egy áttekinthető, letisztult rendszer.

Avatárok sem kellenek, az archívum viszont tényleg eltűnhet.

asdf - 2016. 06. 18. 20:27

En nem nyulnek bele a kommentekbe. Ha fastrukturas lenne, akkor kovethetetlen, hogy mit olvastam mar es mit nem.
En max csak abba nyulnek bele, hogy kulonbozo felbontashoz kulonbozo layout. FullHD-n nezem az oldalt, 1920 pixelbol 980-on van kontent, a tobbi fullfeher. Ertem, hogy azt uresen kell hagyni az 1360*768-asonknak, hogy amikor teljes hatteres reklam van (a fene tudja minek hivjak ezt, de arra gondolok, aminel mindig sirunk, hogy scrollozas utan oldalt a feherre klikkelve is kinyilik a reklam, pedig nem kene :) ). Persze van benne szoposzoro, mert akkor innentol az osszes cikk-kepnek is szelesebbnek kene lennie (ez bandwidth-be is beleszolna), es aki kisebb felbontason nezi, annak a bongeszonek kene atmereteznie az oldalt (ez ott minimalis lassulast erednmenyezne, valamint a fene tudja, hogy szep-e az, vagy meg mindig csunya pixeles atmeretezest ad). Bar mondjuk ahogy megnezem a nagy statsot, feleannyi az 1360-nal szelesebb bongeszos netezo, mint a kisfelbontasuak, szoval ezzel kulon nem fog melozni akkor valoszinu senki :) :/

Meg valamiert a mostani jobb oldalso T reklam alatt elferne meg egy, es csak utana kezdodik a Mi lesz a nyari darad, azt a nagy ureset kiirtanam onnan (nem tudom, hogy fix-e, vagy csak most van veletlenul).

bélabá - 2016. 06. 18. 20:28

“Annyian javasolták a Disqus-t, de ahogy átfutottam a hozzászólásokat, senki sem magyarázta el, hogy mégis milyen előnye lenne.”

Pl. a 444-en sokkal jobban látom ki mire válaszolt, lehet vote-ok alapján rendezni a hsz-okat, egyszerűen beszúrni képet, stb.

Nekem úgy ennyi.

dinnyemano - 2016. 06. 18. 20:50

Na én is, bár már tuti nem érdekel senkit…

Szóval évek óta, minimum napi 10x jövök az oldalra,
itt töltöm az fb után a legtöbb online időmet.

Szeretem hogy letisztult a rendszer,
de nagyon hiányzik, hogy nem lehet ismerkedni.
Évek után sem ismerek senkit. Foglalmam sincs milyen embert takarnak a NICK-ek.
Sajnos a saját ismerőseim közt nincs junkie- akivel napi szinten tudnék a nézős élményeimről beszélgetni.

Szóval én is nagyon támogatnék egy FÓRUM-ot, ahol lehet csevegni, és ne kelljen a posztokra várni +
én is hiányolom, hogy nem kapok értesítőt, ha valaki válaszol a hozzászólásomra. És nem tudok minden cikket visszanézni, amikhez hozzászóltam, mert több száz van.

+ TEGYETEK FEL EGY PAYPAL DONATIONS GOMBOT!
Tudom, hogy egy pici cikk is minimum fél óra, a nagyobbakban pedig napok melója van a nézés plusz írás.
Adjátok meg az esélyt magatoknak, hogy aki hálás nektek a munkátokért, az fizethessen. Én pl. szeretnék.

Uff.
Bárhogy variáltok én maradok.
Csak csillámpónis ne legyen a komment szekció. :D

KÖSZÖNÖM A MUNKÁTOKAT!

napocskin - 2016. 06. 18. 21:34

Egy Paypal donations gombot én is támogatnék.

Gedeon74 - 2016. 06. 18. 21:39

+1 PayPal

Zem - 2016. 06. 18. 21:44

Nekem is nagyjából jó így, ahogy van, tényleg az oldalsáv szorulna egy kis felülvizsgálatra, epizódkiritka úgyis kevés sorozatnál van, ilyenkor bennhagyhatnád az évadkritika linkjét is, és akkor nem lenne kavarodás a következő résznél, szerintem itt kell a legkevésbé tartani az olvasótól.
Esetleg a cimkék ha látszódnának főoldalon, az segíthetné a navigációt.

A kommenteken szerintem sokat javítana minimális változással, ha beszámoznátok és a linkeket elérhetővé tennétek, mint filmbuzin. Az idézés szép és jó, de ha senki nem úgy csinálja, akkor hiába. Meg a html-kódokat kéne gombbal ellátni.
Én is anti-regisztrálás párti vagyok, de mondjuk az új hsz-ek jelzése tényleg hasznos lenne. Meg persze a szerkesztés. :S

kecskebégető - 2016. 06. 18. 22:31

atya ég mekkora retek duma “Mi lesz ha megszünik a disqus”LOL emeberek egy HWSWnek jó egy HVG nek is de nektek derogál mert mi lesz ha…Segítek a disqusnál is van mentés lehetőség… meg amúgy is…

Enzo - 2016. 06. 19. 01:25

Na, ez egy remek poszt. Először is köszönjük az eddig beleölt munkát és időt, de ha már megkérdeztetek, válaszolok hosszan:

—-Kommentrendszer—-
Hát, valóban lehetne rajta fejleszteni.
-Valami tényleg beregelős rendszer lenne jó, nem csak beírom a nevem aztán én vagyok, akárki írhat akármit, nem? (és akkor lehetne privát üzi lehetősége is)
-Disqus-t én kipróbálás szinten max próbaidőre, akár emellé külön beintegrálni, aztán akkor megmaradna mindkettő, de jogosak az ellenérvek. A fastruktúrája 5 szint alatt olvashatatlan, és nagyon gyorsan eljut oda az ember, napi szinten használom évek óta, de néha nem egyszerű :D

-Az igazán nagy királyság egy saját kommentrendszer lenne, a következő funkciókkal:
× Upvote/downvote
× “Válasz erre” funkció (természetesen úgy, hogy email jön róla)
× Komment permalink, könyörgöm, marha zavaró forrásból kikeresni :D
× [spoiler] tag, ami a kommentmező háttérszínére állítja a szöveget: igazából akkor úgy módosulna a szabály, hogy spoilert csak ilyen taggel szabad, tehát ugyanannyit kéne szűrni mint így, hogy nem szabad.
× Komment szerkesztés, DE csak edit historyval! (Disqusban nincs pl, ami visszaélésekre ad okot)
× Avatar esetleg, egyéb csicsa ne (színes betűk, indokolatlan formázás, smileyk, mozgó dolgok nem kellenek, nem gif jellegű képkomment talááán, de sztem egy kis avatar feldobná az oldalt -> mennyi sorozatszereplő lenne, te jó ég :D + segíti a szemmel gyorskeresést nagymértékben!)
× Ennek a kevés HTML kommentszerkesztési funkciónak esetleg egy WYSIWYG szerkesztő?
Ha van olyan, ami ezeknek megfelel, az is jöhet.

—-Oldalsáv—-
Thrasher – 2016. 06. 17. 22:18 kommentjére én is adnék egy pluszt (oldalsáv hosszabb mint a kommentmező és az End gomb túlságosan lentre ugrik)

Archívum legyen rövidebb, ez tényleg jó ötlet, egyáltalán használja bárki? (Én speciel a kategóriákat se használtam kb sose)
Adott dolgora úgyis címkék vagy szabadszavas kereső segítségével keresünk. És ha onnét kikerül egy csomó minden, akkor esetleg nem is kéne 2 oszlopos oldalsáv -> megoldódna a szélesítés problémája is.

—-Kibeszélők, címkék, kategóriák—-
-A kibeszélőknek lehetne egy átláthatóbb rendszere: ugye vannak jó esetben az évadkezdős és az évadzárós kibeszélők, emellé jön egy félévadzárós/kezdős poszt, meg az ilyen “második blikk”,”finálé előtt” posztok, na ezeknek valami egymásra láncolt linkelt megoldása lehetne, mert a tag-re kattintva is vissza lehet keresni az évadzárós írásból az évadnyitósat, vagy ha be van linkelve, akkor pláne, de az egész kicsit kaotikus. Ad absurdum lehetne a fő kibeszélő valahogy jelezve.
-winnie – 2016. 06. 18. 09:58 kommentjét abszolút adom.
-Címkefelhő esetleg?

—-Spamszűrő—-
Én meg vagyok elégedve a spamszűréssel, inkább nyeljen be néhány jót ideiglenesen, minthogy spamek jelenjenek meg. Viszont amikor visszarakjátok, akkor szerintem a visszarakás időpontja lehetne a komment dátuma, mert így sokszor bekerül kvázi újként, de hátrébb, és kevésbé veszik észre.

—-Egyéb—-
-Változó sorozatos cover, mint hosszupuskán, az szerintem adná :) Egyébként szeretem az oldal minimáldizájnját, pl így melóból is egyszerűbb böngészni, nem vonzza a szemet annyira ;)
-Junkie-s társkereső LOL :D adom
-Featured post-ból lehetne kettőnél több, jobban kiemelve.
-#hétidézete tök jó így, kimehetne mellé a hét legjobb része / hét csalódása rovat is akár (bár, ha nagyon nem egyértelmű, hogy mikor melyik, nemtudom…)
-Közösségi izék: tényleg jó, hogy nincs telef0sva mindennel, 1db facebook-lájk gomb pont elég, az meg arra is jó, hogy kicsit felhúzza a ‘Junkie fészbukos jelenlétét, mert amúgy tök fura, hogy egy ilyen népszerű oldalnál meglepően kicsi a fészbukos reagálók száma.
-Ezzel kapcsolatban: az mitől van, hogy bármit megosztok innen FB-n, hiába van kép a posztban, azt a junkie-s kis színes csíkos thumbnailt hajlandó egyedül kirakni?
-Lehetne egy hibajelentős / általános oldal feedback-es poszt kitűzve valahova, ilyen “elveszett a kommentem”,”tegyétek ki oldalsávba” jellegű dolgokra.

Na, úgy álltam neki hogy csak röviden, meg nem olvasom el az előzőeket, de végül csak hosszúra sikerült. És most reménykedjünk, hogy nem nyeli be a rendszer. ;)
Jóccakát!

idioty - 2016. 06. 19. 07:53

Disqus +1.
De ha nem is Disqus, akkor valami regisztrációs, felhasználóneves bejelentkezés, ahol nyomon lehet valamilyen formában követni, hogy ki válaszolt az írásomra és az általam hozzászólt témában érkezik-e újabb hozzászólás. Mert van olyan téma, ahol minden egyes hozzászólás érdekel, de olyan is, aminél csak a saját hozzászólásom válaszai érdekelnek.

tulipán - 2016. 06. 19. 09:32

sztem se legyen disqus, jó így ahogy van. és köszi ezerrel a munkátok!

Llew - 2016. 06. 19. 13:14

Én szeretem ilyen minimalistán az oldalt. Avatar, reggelés hasonló dolgok abszolút nem hiányoznak.
Az viszont tényleg jogos, hogy számtalanszor kérdeztétek már mi legyen a kommentrendszerrel aztán semmi nem változott. Pedig a számozás is felmerült már évekkel ezelőtt és csupán azzal sokkal átláthatóbb, követhetőbb lenne.
Részemről még annyi, hogy tényleg az oldalsávval is lehetne valamit kezdeni. Archívum, kategóriák, legördülőbe, és akkor lehetne keskenyebb egy hasábos az oldalsáv. Feljebb már említették én csak laikusként tudom leírni, hogy rosszak az oldal arányai. Az oldalsáv majdnem olyan széles, mint a posztok, és oldalt meg ott vannak a bazi nagy fehér sávok. Azt értem, hogy utóbbiak a különféle képernyők miatt vannak, de a lényegen, a tényleges tartalom és az oldalsáv arányán lehetne javítani.

Llew - 2016. 06. 19. 13:18

ja és a keresés kapcsán a tageket lehetne bővíteni, a hét kérdése túl tág, túl sokféle dolog megy alatta, hogy később visszakereshető legyen. a hét legjobbja, csalódása kaphatna saját taget pl. az elmélkedős kérdések szintén. A kritikákat is lehetne műfaj (sitcom, dráma, akció, krimi, stb.) szerint tagelni, hogy ha valaki hasonlót keres.

DarkEagle - 2016. 06. 19. 14:49

Tehát akkor lesz valami változtatás vagy ez a közvélemény kutatás is ment a kukába? Valami poszt jó lenne majd arról, hogy volt-e értelme itt összehordani több mint 100 kommentet. :D

Narantuja - 2016. 06. 19. 20:13

Én mindennel elégedett vagyok úgy, ahogy van. Nagyon köszi a munkátokat! Amúgy mi kéne ahhoz, hogy ezt teljes, fizetett állásban csináljátok? Hány olvasó/kattintás? És mennyi van most?

Llew - 2016. 06. 19. 20:57

Narantuja
“Amúgy mi kéne ahhoz, hogy ezt teljes, fizetett állásban csináljátok?”
szerintem hogy valaki fizessen érte :)

Carlo Blaine - 2016. 06. 19. 21:12

Mondjuk nem értem mi a baj a disqus -al…
Ha úgy van beállítva akkor időrendbe vannak a kommentek, mint itt, csak ott a legutóbbi van fellül, tehát fordítva, szóval majdnem teljesen ugyanolyan + leeht válaszolni… Teljesen átlátható, semmi átláthatatlanság nincs benne + még lehet rendezni upvote -ok szerint.
És még ráadásul profilkép is van ott, lehet törölni meg szerkeszteni is a kommentet.

mooo - 2016. 06. 19. 21:57

Szeretném értékelni a sorozatot,hogy nekem mennyire tetszik,mert hiába lehet ezt megtenni pl az imdb,de nyilván mi magyarok picit máskébb látjuk ezt.

sapkamacska - 2016. 06. 20. 02:15

+1 Disqus-ra (es altalban bizzatok meg jobban az olvasoitokban)
lehessen a nepszerubb sorozatok kibeszeloit sorozat/reszenkent konnyen gyorsan megtalalni pl lenyilo menubol
az egesz hatter lehetne vilagosszurke, hogy ne follyon ki a szemunk este
koszi

idioty - 2016. 06. 20. 06:54

Nekem lenne még egy kérésem: a címben szerepelhetne (mondjuk szögletes zárójelben) a csatorna neve, amelyiken leadják. Ha szinkronos adás, akkor értelem szerűen a magyar csatorna nevét beírni. Igazából sok új sorozatra már nem vagyok kiváncsi csak akkor, ha a Netflixen leadják. De gondolom másnak is lenne olyan igénye, hogy az általa nézett csatornák sorozatairól szoló posztokat szívesebben olvasná. Tudom, hogy tagekben szerepe (vagyis némelyik), de a tag pl nem látszik az RSS híreknél.

winnie - 2016. 06. 20. 07:07

Narantuja: “Amúgy mi kéne ahhoz, hogy ezt teljes, fizetett állásban csináljátok? ”

nem olvasó vagy kattintás (most ld. fent a médiaajánlatos linket), hanem hirdetők. minél gusztustalanabb, csiricsárébb, hangos, meg azonnal elindulós reklámok:) csak viccelek, azokat mi is utáljuk, de nyilván valami olyasmire van szükség, amivel kompenzálni lehetne a normál meló kiesését. de akkor meg az lenne a gáz, hogy ettől függnénk, szóval lehet, hogy jobb ez így, hogy nem függünk a blogtól.

a többi alternatív módszer (közösségi támogatás és tsai) itthon annyira nem elterjedt, de nem is nagyon merült fel bennem, maximum olyan szinten, hogy marha jó lenne a saját (általában a Junkie-nak címzett) lehetőségeinken túl is valahogy kompenzálni azokat, akik segítenek nekünk az írásaikkal

winnie - 2016. 06. 20. 07:08

DarkEagle: ha lesz változás, látni fogjátok. ha lesz idő, akkor írhatok posztot, de általában másra szoktam fordítani, mert mindig van mit írni, ami hasznosabb.

winnie - 2016. 06. 20. 07:11

llew: “a hét legjobbja, csalódása kaphatna saját taget pl. az elmélkedős kérdések szintén.”

okés, ezt megcsináljuk.

“A kritikákat is lehetne műfaj (sitcom, dráma, akció, krimi, stb.) szerint tagelni, hogy ha valaki hasonlót keres.”

ez is teljesen jogos, bár a műfajkeveredések miatt neccesebb. de ez az a favágás, meg a tagelés visszamenőleg, amire tök jó lenne szerezni valakit, aki valami kompenzáció fejében elvégezné helyettünk. mert vannak bizonyos várólistás dolgok, amiket már régóta tervezünk, de mindig tologatjuk, és lehet, hogy örökké tolni fogjuk. ha valaki egyszer rendbe szedné a tageket, az nagyot segítene, de 37 ezer posztról van szó, ami, még ha a normális tagelések előtt nézem, akkor is legalább 10 ezer, ami embertelen.

winnie - 2016. 06. 20. 07:13

viszont, ha már kritikák, akkor nagyon régóta tervbe van véve az “ezeket a sorozatokat szeretem, mit nézzek?”-rendszer kialakítása, csak normális formában sosem sikerült megcsinálnunk, így csak halasztódik, csak halasztódik. ha van valakinek ötlete (ez is sok tageléssel járna, de legalább ez már motiválna engem is:), szóljon, mert szerintem ez nagyon sokat segíthet az olvasónak.

az is, ha automatikusan minden kritikánál lehetne látni, hogy “ha tetszik ez a sorozat, akkor ezt érdemes nézned” – és ez az ajánlás nem automata lenne címkék alapján, hanem akűr kézzel írott.

winnie - 2016. 06. 20. 07:15

llew:

“kérdeztétek már mi legyen a kommentrendszerrel aztán semmi nem változott.”

igazából ebben a kérdésben viszonylag hajthatatlanok voltunk, és nem csak azért, mert én a világból kirohanok, ha disqust látok (nem is értek hozzá ezért), de az is igaz, hogy nem én olvasok, viszont, amit human írt, az igaz, hogy nem találom meg benne rögtön az infót – cserébe beszélgetni jól lehet.

“a lényegen, a tényleges tartalom és az oldalsáv arányán lehetne javítani.”

mik az általános elfogadott arányok, mit a legtipikusabb területfoglalási mód?

winnie - 2016. 06. 20. 07:20

dinnyemano: “+ TEGYETEK FEL EGY PAYPAL DONATIONS GOMBOT!”

nem tudom, hogy itthon ez mennyire elterjedt vagy ilyesmi, hogy máshol ilyet mennyire használnak, de ez kicsit olyannak tűnik, mintha az ember összerakná a kezét és kéregetne, nem? (azt már nem tudom, hogy ennek milyen törvényi vonzata van, mármint a bevételnek.) szerintem egyszerűbb egyet egy reklámra klikkelni – az nem kerül az olvasónak semmibe.

persze tudom, hogy nem erről lenne szó, de mégiscsak gondolhatja így az, aki erre jár. ráadásul, ha valaki rá is klikkelne, akkor nem fogja naponta ide vagy oda dobálni a pénzt, vagy a ritkább, sokkal értékesebb írások esetében sem, főleg, hogy mégiscsak egy olyan hobbiról van szó, ami ingyenes letöltésekre épül az egyre több alternatív lehetőség ellenére. (amivel persze nincs semmi gond.)

bár mondjuk ez is egy remek lehetőség lenne vendégírások kompenzációjára, és ösztönzésére.

winnie - 2016. 06. 20. 07:23

adsf: ” a Mi lesz a nyari darad, azt a nagy ureset kiirtanam onnan (nem tudom, hogy fix-e, vagy csak most van veletlenul).”

igen, az bug, ami hetek óta ott van, és akinek ez lenne a dolga, valamiért nem csinálta még meg.

winnie - 2016. 06. 20. 07:23

adamo: “Ha már a kommentrendszer nem is fog alapjaiban megújulni, annyi lehetne, hogy a nevek elé odatesztek egy sorszámot”

azt nem tudom, hogy miért nincs. megkérdezem.

winnie - 2016. 06. 20. 07:26

thomas: “Már régóta tervezem, hogy csinálnék egy nézettséges index-posztot, amiben naptárszerűen belinkelném az összes eddigi posztot”

ez sem kis meló lenne, de nagyjából egybevág azzal, hogy én is elkezdtem anno ilyen indexoldalát más kategóriájú posztoknak (kritikák, stb.), ami lehet, hogy hasznos lehetne.

winnie - 2016. 06. 20. 07:37

dakeagle: “Mi értelme ennek a posztnak és kikérni az olvasók véleményét, ha lényegében úgysem változtattok semmin?”

azon vagyunk, próbálunk, de nem tudunk mindenen. van, amin mi nem akarunk, van, amire lehetőségünk nincs. és van olyan, amiben az olvasók is megosztottak, és ezeknél maradunk inkább a régibe, mert az, lehet, hogy megtűrt, de működik – ld. kommentek.

a posztot nehogy félreértse valaki: nem panaszkodunk, hogy nincs időnk vagy ilyesmi – azt csak az átláthatóság kedvéért írtam, hogy ne legyen félreértés. egyszerűen csak ötleteket gyűjtünk, amiket megvalósíthatunk. de a to do listünk így is terjedelmes.

“tudásotok jobbat csinálni. Ezt meg is értem de basszus hányan is olvasnak benneteket? 100 ezeren vagy többen biztos van pár programozó aki ért a WP-hez.”

nem sok az a 100 ezer? szerintem “mi” is értünk, de nem hiszem, hogy ez úgy menne, hogy sorba állnának a jelentkezők. aki nagyon ért ehhez, annak van ehhez hasonló munkája, és ő meg is kérné teljesen jogosan az árát.

de: én nem értek a wp-hez, szóval, ha ezen belül változtatunk, akkor írhatok humannek, a human kukac filmbuzi.hu-ra tippekkel, vagy segítség felajánlással, én nem tudom mit kezdeni a technikai kérdésekkel.

“mindenki ugyan azt az akarja. Átlátható komment szekciót”

ez átlátható eléggé, ha pedig másféle rendszerre célzol, akkor a kommentek épp arról szólnak, hogy nem akarja mindenki ugyanazt.

“Ahogy látni szoktam bőven van bevételetek az oldalon hiszen nem kis cégek reklámoznak nálatok. Most fizetnétek pár ezret egy programozónak és simán jól járna mindenki.”

ezt már írta más is korábban, de ezért is írom a főállást. ha lenne bőven bevételünk, akkor ezzel foglalkoznánk, akkor sokkal több időt tudnánk a blogra fordítani. egyszer talán majd eljön ez az idő is. (a hirdetők megtévesztőek lehetne, mert a hirdetési forma számít. ezek a banner reklámok nagyon minimálisak, nem sokat érnek, még akkor sem, ha véletlenül rájuk klikkel valaki (mert nem a megjelenés a lényeg) – a kiemelt reklámok az, amik komolyabbak, de olyanból nagyon kevés van, elég rétegapróság vagyunk netes szinten.)

“jelenleg is az UraharaShop oldal meg lehet nézni a komment szekciót,”

meg akartam nézni, de rögtön login képernyő fogad:)

winnie - 2016. 06. 20. 07:41

kforkrisztian:

“Szerintem nagyon hasznos lenne, ha értékelés alapján lehetne szűrni a pilot- és évadkritikákat az oldalon.”

szerintem is. ez jó ötlet, bár ismét csak utólagos macera, mert itt nem úgy működtünk, mint human blogján. ha más nem, a pilotokat ki lehetne kapni külön. más kérdés, hogy főleg epizódkritikánál sokszor előfordul, hogy nem osztályzunk – próbálunk errefelé tendálni. de úgy, mint a filmbuzin, lehetne egy 7/10-es tag egy 7-es kritikához, és akkor nem a szövegben lenne az osztályzat. pilotoknál viszont mindig írunk pontszámot.

mondjuk, a kereső a “9/10”-re gondolom sok kritikát kidob.

winnie - 2016. 06. 20. 07:44

damoqles: “Könyörögve kérlek benneteket, kezdjetek már valamit azzal az “elvetekkel”, hogy fittyet hánytok az idegen eredetű nevek ragozásának magyar helyesírására.”

csak az én elvem, de ez csak esztétikai mínuszt okoz, nem? én szeretném így használni, még ha olykor meg is adom magamat a józan észnek. anno oka volt, hogy elkezdtem, most meg rááll a kezem.

tudom, hogy elég izé, de valójában nem tűnik nagy dolognak.

winnie - 2016. 06. 20. 07:46

elpadre: ” nekem leginkább a blog.hu komment rendszere tetszik, mert az értesít, ha valaki nekem válaszol, ”

ezzel kapcsolatban mindig az jutott eszembe, hogy én minden értesítést kikapcsolok (youtube, blog, minden), mert nem szeretem, ha robot leveleket kapok.

de ez egy dolog. mi itt az általános? a felhasználók tényleg szoktak kérni értesítéseket? mert a fejemben mindig az volt, hogy elég szűk réteget érint. más kérdés, hogy ha ez csak 1-2%, akkor is elég sok ember lehet.

winnie - 2016. 06. 20. 07:48

” csak a szerkesztés hiányzik, mert már most tudom, hogy ebben is lesz hiba, hiába próbálok figyelni.”

a szerkesztést aláírom, hogy kellhet. ha erre van technikai lehetőség, akkor lesz.

viszont, másik kommentre reagálva, a regisztrációnak én sosem voltam híve, mert kissé bennfentessé tesz minket. nem akarok senkit kirekeszteni. más kérdés, hogy aki bent van, aki fix olvasó, annak nagyon nagy kényelem. adja tehát magát a kérdés, hogy kinek akarunk a kedvében járni: a rendszeres olvasóknak, vagy a random idetévedőknek – akikből akár rendszeres olvasói is lehet.

winnie - 2016. 06. 20. 07:51

hulp: “Nekem egy olyan kérésem lenne, hogy a híreknél a magyar premiereknél jó lenne minden esetben feltüntetni az eredeti címet is zárójelben.”

igen, ezt már ígértem, de ezen leszek.

általánosan egyébként következetesen mindenhol próbálunk angol címeket használni kritikákban, mert anno úgy tartottam, hülyén veszi ki magát, ha vegyes a dolog. de így meg, ha valaki rém rendes családozna, az married with childrenözhet, márpedig az közel sem annyira ismert cím, hogy mindenki tudjon asszociálnim szóval a kövekezetességet igazán felülírhatnám ilyenkor.

egyébként, ha már címek, akkor az lenne a legjobb, ha a saját posztokat ellátnánk magyar címes címkékkel is, de erre valami automatika kéne, mert visszamenőleg ez is nagy favágás, embertelen munka lenne, legalábbis nekünk.

winnie - 2016. 06. 20. 07:52

bélabá: “Az az igazság, hogy 3-4-5 bekezdést szívesen írnék egy sorozatról, de egy hosszú, átfogó, átgondolt ajánló írása elviszi legalább két estén a szabadidőt, pedig abból nincs sok.”

volt már olyan, hogy valakinek a kommentjét poszt formában kiraktuk, mert annyira hasznos volt, plusz nyáron a hét epizódja posztoknál emelünk ki ajánlásokat.

amit írsz, a kommentek összeszedése nem egyszerű, de tervbe van véve konkrét fix sorozatos poszt, amik alá esetleg be lehetne húzni a sorozatot értékelő kommenteket.

de.

azt már ígértem nemrég, hogy lesz általános-általános poszt (most ott a dara 2016. nyár poszt), ahova lehet bármit írni olyasmiről, amit éppen látott az ember, és nem akarja megkeresni, hogy hova kéne írnia, főleg azért nem, mert ha egy régi poszthoz beírja, a kutya sem fogja olvasni.

winnie - 2016. 06. 20. 08:00

bélabá: “ti is látjátok, hogy óriási hely van a fejlődésre, rengeteg sorozatról nincs ajánló, nem beszélve évadkritikáról, neadjisten részenkéntiről.”

ez így van, és ennyi sorozat mellett esélytelen is mindenről.

“hogyan lehetne motiválni az olvasókat posztírásra, ”

szerencsére kapunk vendégkritikákat (persze mindig lehetne több, főleg bizonyos, hanyagolt sorozatok kapcsán), amik nélkül sehol sem lennénk, de azt sem akarjuk, hogy csak azok legyenek. szerintem az hasznos, ha van fixen pár hang, amiket kiegészítenek a vendégek. viszont a fix hangok kapacitása véges, s ezért a vendégeké is az kell, hogy legyen, ha nem akarjuk, hogy utóbbiból legyen több.

de összességében azt hiszem, hogy a vendégírás akkora áldozat (és ezért is tartom azokat nagyra, akik így segítenek), hogy még motiválással sem egyszerű elérni, ahhoz meg kevesek vagyunk, hogy átmenjünk netes hírlapba több szerkesztővel. ez nem is tudom, hogy valaha lehetséges lehetne-e. de ha megvalósulhatna, akkor eléggé ideális állapot lenne.

winnie - 2016. 06. 20. 08:02

casi: ” amit már jeleztem is nektek, hogy sokszor eltűnik, amit írok. Ha beírom még egyszer, akkor meg azt jelzi, hogy egyszer már írtam ugyanezt ”

ez csak azt jelenti, hogy a rendszerben bent van, és aktiválnunk kell, amire elvileg mindig sor is szokott kerülni, ha valaki jelez a napi híreknél vagy levélben, akkor biztos, hogy gyorsabban.

winnie - 2016. 06. 20. 08:03

casi:

“Junkie-s párkereső? Én vagyok az egyetlen nyomorék itt?”

nekem már azis elég lenne, ha hasonló érdeklődésű emberek találkoznának, de anno volt olvasói találkozó is, egyes kibeszélők kommentelői is összejöttek, de persze általános posztot tudnék csinálni, de kétlem, hogy pár kezdeti komment után oda bárki is visszatalálna:(

winnie - 2016. 06. 20. 08:06

lacrosse: “Ez már más jellegű, de egy Patreon féle támogatási rendszert nem akartok az oldalra?”

egyébként meg, nem tudom, mennyit ér, de tényleg, ha támogatás, akkor nekem a reklám jut eszembe. a ráklikkelés, vagy a blog whitelistelése az adblockerekből – alapból ilyet sosem kérnék, nem is tudom, hogy lehet-e, de ez biztos, hogy nem árt.

patreon: nyilván nem áll semmiből ilyet kirakni (max adóvonzata lehet, amibe nem is akarok belegondolni, mert macera), viszont mint írtam fönt: ha lenne ilyen, akkor azzal biztos, hogy nem magunkat támogatnák, hanem azokat, akik segítenek nekünk

winnie - 2016. 06. 20. 08:07

torjack: “Esetleg még egy képregényes kibeszélő, bár azt nem tudom, hogy lehet értelmesen megoldani, figyelembe véve sok csatorna sok sorozatát…meg egyáltalán mekkora igény lenne rá. De ez nem égető gond.”

jön, jön. meglesz, bár el fog aprózódni, így nem tudom, hogy legyen minden sorozatnak, vagy az azonos univerzuomoknak.

winnie - 2016. 06. 20. 08:08

vorti: köszi az összeszedett pontokat, mindenképpen van több, megfontolandó dolog is köztük.

winnie - 2016. 06. 20. 08:14

hallak65: ” Top 3-5-10-k, hasonló sorozat ajánlók. Pl az eddig legjobb 3 legnagyobb kedvenc, felfedezett stb. V”

na, ez az, amiből több kéne. bár ez tartalmi dolog. nem miattunk kéne több, nem a mi véleményünk miatt, hanem mert elég hasznosak ilyenkor a kommentek.

a gond megint az idő, az ember visszakozik, ha alapos toplistát akar, ehhez elhatározás kell. én is már mióta húzom az éves szitkomtoplistámat, pedig csak címekből állna, linkekből és egy soros véleményből, de ezek mind hosszabb posztok, és, bármennyire is gáz, ilyenkor az ember a kisebb ellenállás fele megy.

írunk hosszú és macerás posztokat, nem erről van szó, egy-egy kritika is elég hosszú olykor, de elég beszédes, hogy milyen ritka a toplista.

én már az éves nézettségi, vagy újoncok összesítő listájától is menekülök, pedig mindkettőre szükség van. de olyan, amiben sok sorozatról is írni kell, mindig sok idő.

winnie - 2016. 06. 20. 08:19

idioty: “a címben szerepelhetne (mondjuk szögletes zárójelben) a csatorna neve”

ez _szerintem_ csak zavaró plusz infó lenne. annyit már korábban is terveztem, hogy minden csatornáról írok (akár röviden, akár hosszabban, történelmet, mint anno, vagy tíz éve elkezdtem:), illetve leírom, hogy milyen sorozataik vannak.

ha ebben tud valaki segíteni, azt megköszönöm (mármint a sorozatok összeszedésében), de ennek szerintem neki fogunk állni, ás akkor lesz egy külön csatornák poszt, aminek a lényege alapvetően a sorozataik összegyűjtése lenne.

persze ennek főleg kábelen lenne értelme, mert országosból túl sok van, de ha más nem, évi összesítést ott is lehet írni címekkel és linkekkel.

Llew - 2016. 06. 20. 09:58

winnie

“kérdeztétek már mi legyen a kommentrendszerrel aztán semmi nem változott.”

igazából ebben a kérdésben viszonylag hajthatatlanok voltunk,

ezt nem feltétlen kritikának szántam, inkább az utána jövő mondaton volt a hangsúly, hogy a számozás már felmerült korábban, ami szerintem sokat javítana (átláthatóbb, lehet hivatkozni, mégha manuálisan is)

“a lényegen, a tényleges tartalom és az oldalsáv arányán lehetne javítani.”

mik az általános elfogadott arányok, mit a legtipikusabb területfoglalási mód?

Nem tudom, meg lehet mást nem is zavar, annyira engem sem, de ezért iram ötletnek, hogy lehetne egyhasábos az oldalsáv és akkor annyival nagyobb a tényleges tartalom helye.

Ami a visszamenőleges tagelést, meg hasonló dolgokat illet, szerintem ha összeszeditek, hogy a fenti javaslatokból mit tudtok, akartok megcsinálni és kidobjátok egy posztban mihez kéne segítség szerintem lenne jelentkező.

Mondjuk nem egy emberes meló az valószínű és kérdés milyen technikai tudás kell hozzá, illetve hogy valósítható meg, mennyire fekszik nektek, hogy x új embernek hozzáférést adjatok dolgokhoz.

DarkEagle - 2016. 06. 20. 11:52

Winnie: fentebb linkeltem több plugint is amivel még munka sem lenne. Spoiler-hez, komment szerkesztéshez és hogy a közösségi oldal is tudjon rendesen burjánzani egy faja kis Fórum plugint.

A többi rajtatok áll. Ha ezek után sem változtattok semmit akkor kár volt ez az egész. Elvégre ha csak egy random olvasó is belenéz a kommentekbe azt látja hogy komment szerkeszthetőséget, válasz lehetőséget és értesítőt akar a válaszokról. Ezt baromi egyszerűen meg lehet oldani WP-ben.

A spoileres és egyéb társalgást mint pl ismerkedést Fórum berkein belül meg lehetne oldani, ahogy a KÉPREGÉNYES dolgot is. Ott nem kell külön venni hiszen lehet külön topicja minden sorozatnak és azon belül egy sima és egy spoileres is ahol a képregény ismerők dumálnak.

Ami a támogatást illeti magamon tapasztaltam, hogy nagyon is hasznos és MO-on is nagyon elterjedt. Több oldalt ismerek akik használják és abból tartják el az oldalukat, köztük a már említett UraharaShop, ahova egyébként pont a sok warez miatt nem lehet csak úgy belépni, előbb regisztrálni kell, ezért sem láttad a komment szekciót. Egyébként náluk ugyan ez van mint nálatok csak nem WP hanem E107 rendszer. Plusz náluk van Avatáros dolog lévén regisztrációs oldal és farendszerű komment szekció. Náluk nagyon nem olcsó a tárhely lévén videókat tárolnak ugye Animéket és 1-2 hét alatt simán összejön náluk pár hónapra elegendő összeg. Ahogy a másik nagy Animés portálon, AnimeAddcts-on is. Ahol egyébként a komment rendszer össze van kötve a Fórummal. Na az még egy nagyon jó megoldás. Elvileg WP-nél is lehet ilyet.

Egyébként az ilyen támogatós dolgokat ugyan úgy kell elszámolni mint a reklám után befolyókat. Nincs különbség.

DarkEagle - 2016. 06. 20. 11:55

Már megint benn ragadt a kommentem. :D Na látod ezért lenne jó a regisztárciós rész Winnie mert akinek már van accja annak elfogadja a kommentjét a rendszer. De amúgy ha bekapcsolnátok a bot-ellenőrzőt a kommentekhez akkor nem lenne ilyen gond. :D

Amúgy még annyit ha már regisztrálás. Ezzel senkit nem zárnátok ki hiszen ha van regisztrációs felület akkor sem muszáj regelni. Ugyan úgy lehet ahogy most kommentelni de aki akar belépve is tud csak ők tudják pl szerkeszteni a kommentjeiket és értesítést is kapnak a válaszokról pl.

Egyébként sem szeretem az ilyen csak beírok egy nevet meg egy mail címet mert simán jöhet valami random Józsi és a nevemben írhat minden szart.

Sheera - 2016. 06. 20. 12:41

Én azt javasolnám, hogy egyfajta sorozat adatbázis kerüljön a cikkek mögé, ami nagyban megkönnyítené a keresést, többek között abban az esetben is, mikor az ember új sorozat után néz. Ez alatt azt értem, hogy jó lenne a sorozatokat kategorizálni, mondjuk szitkom-dráma, befejezett-még folyik, kezdés évada, hány évados, ügyvédes-nyomozós-űrhajós-időutazós-mittudomén. És ha mondjuk ez a kereső nem ömlesztve adná a cikkeket, hanem csak a sorozatcímeket pár alapinfóval, és arra kattintva jönnének ki róla a cikkek, az még inkább átláthatóbbá tenné. Nem tudom, nem lehetne-e egy létező adatbázist (pl. IMDB) használni és abból kinyerni az adatokat, hogy ne nektek kelljen kézzel felépíteni az egészet.

A másik, ami hasznos lenne, ha a keresésnél nem a szokásos nézet jönne fel, hanem a cím után csak a cikk első pár sora látszana, így sokkal hatékonyabban lehetne keresni.

Mindkettő segítene abban, hogy ezt a rengeteg energia, amit a blogra fordítotok – ezúton is köszönet érte – jobban hasznosuljon, elsősorban azoknak áttekinthetőbb lenne, akik nem napi szinten követik a blogot, de szerintem a többiek tartalom fogyasztását/elérését is megkönnyítené.

Sheera - 2016. 06. 20. 12:54

Tudom, hogy ez off, de mondjátok meg légyszi, mért nem rakja ki itt a kommentjeimet, máshol meg igen. Szerintem nem írtam semmi moderálni valót, de ha mégis, akkor tudni szeretném, hogy milyen kifejezéseket kéne kerülnöm, hogy ne akadjon fel feleslegesen a szűrőn.

torjack - 2016. 06. 20. 12:55

winnie:

képregénykibeszélős témához: szerintem bőven elég “univerzumonként” csinálni egyet, minden sorozathoz felesleges. Amíg egy Flash, Supergirl, vagy Daredevil úgy-ahogy pörögne, el nem tudom képzelni, hogy egy önálló Green Arrow, vagy Jessica Jones sok kommentet generáljon.

A CW sorozatainak egy (Flash, Arrow, Supergirl, LoT) egy, meg a Marveles cuccoknak(AoS, meg a Netflixesek) még egy.

Egyéb képregénysorozatoknak (Lucifer pl.) igény esetén külön kibeszélő.

Enzo - 2016. 06. 20. 13:20

Na, egy csomót írtam, és nem is reagáltok :(

Amúgy ez hogy jött, hogy fel lett cserélve a 2 oldalsáv? :O

human - 2016. 06. 20. 14:10

“es altalban bizzatok meg jobban az olvasoitokban” a 98%-ban bízunk, de a 2% olyan rombolást tud csinálni ám. és akkor még csak a posztok alatti kommentekben levő társalgás rendes medréről van szó.

human - 2016. 06. 20. 14:22

“Nem tudom, meg lehet mást nem is zavar, annyira engem sem, de ezért iram ötletnek, hogy lehetne egyhasábos az oldalsáv és akkor annyival nagyobb a tényleges tartalom helye.”

szerintem ti is látjátok mekkorák az eladható reklámok, legalább akkora kell legyen az oldalsáv. szerintem max azon kéne filózni, h mi legyen még az oldalsávban, amit nem kézzel kell beeditálni, mármint a rendszeres rovat, mert már így is túl sok mindent kell kézzel.

human - 2016. 06. 20. 14:34

“Mindkettő segítene abban, hogy ezt a rengeteg energia, amit a blogra fordítotok – ezúton is köszönet érte – jobban hasznosuljon, elsősorban azoknak áttekinthetőbb lenne, akik nem napi szinten követik a blogot, de szerintem a többiek tartalom fogyasztását/elérését is megkönnyítené.”

ebben nem értek egyet. ami időnk végesen van a blogra, azt a napi olvasóknak fontos dolgokba öljük. egy magyar sorozatdb-szerű dolog felépítése az nem egy blog-dolog, hanem egy teljesen külön munka. lehet egyszerűnek tűnik alapgondolatként, de nem az. szerintem volt aki már próbálkozott vele, és el is bukott.

“A másik, ami hasznos lenne, ha a keresésnél nem a szokásos nézet jönne fel, hanem a cím után csak a cikk első pár sora látszana, így sokkal hatékonyabban lehetne keresni.”

amit a keresőről írsz, hogy 2 soros találatok legyenek az pedig tipikusan “saját igényes” gondolat. például vannak akik meg annak örülnek, h rákeresnek egy sorozatra és nem kell minden cikkre kattintaniuk, hanem 20 posztot olvashatnak csak görgetve róla. És hidd el, a több klikk a reklámozók szempontjából többet ér, mégsem 2 sorosak a találatok.

lumoss - 2016. 06. 20. 21:58

Egy olyan javaslatom lenne, hogy a reggeli híreknél sok interjút linkeltek, viszont akik nem tudnak angolul, azoknak az nem éppen jó. Ezekből lehetne szemezgetni, és ami érdekes, abból egy külön post születhetne. Sokakat érdekelne.

winnie - 2016. 06. 21. 07:58

sheera: “Tudom, hogy ez off, de mondjátok meg légyszi, mért nem rakja ki itt a kommentjeimet, máshol meg igen. Szerintem nem írtam semmi moderálni valót,”

az imdb szó le van tiltva. okkal, mert így nem kell utólag kármenteni, ha 1.) valaki tudatlanságból kamu imdb-infót terjeszt el, amit valaki random oda vetett, 2.) a spoilerek ellen is véd. de főleg az 1.) pont az ok, és természetesen vannak ártatlan kommentek, mint a tied, amik fennakadnak, de nagyon sokat segít ez a szűrés, csak tegnap 3 komment nem került ki így, nem indult meg a társalgás meg a pánik miattuk.

winnie - 2016. 06. 21. 08:00

enzo: olyan hosszú volt, hogy inkább eltettem, nem akartam pontonként, de meghallgattatott az írásod:)

winnie - 2016. 06. 21. 08:02

lumoss: “. Ezekből lehetne szemezgetni, és ami érdekes, abból egy külön post születhetne. ”

abszolút igazad van, de sajnos ez is olyan, ami kapacitás híján nem valósulhat meg – legalábbis részemről. a reggeli hírek poszt így is kábé 4:45 és 6:15 között készül, legalább egy-másfél óra, és ezt követően ugranék a videókra, hogy haladjak a nappal. az interjúszemle jóval lassabbá tenné a dolgokat.

tudom, hogy sokakat érdekelne, de ami nagyon fontos, azt mindig ki szoktam emelni belőlük (nem mellesleg az elolvasásuk is szép idő:)

lumoss - 2016. 06. 21. 09:27

winnie: köszönöm a választ, majd egyszer hátha sikerül :D

b - 2016. 06. 21. 13:35

egyértelmüen responsive template kéne.
nem nagy dolog, van egy rakat ingyenes, de minimál összegért is lehet venni.
ha már itt tartotok segítek keresni :)

amúgy a minimál design az jó, kivéve h túl kicsik a betűk, mondjuk ezt meg lehet oldani egy sima böngésző zoommal

Casey Novak - 2016. 06. 21. 13:55

Jaja, a regisztráció nélküli szerkesztésre gondoltam én is, ha megvalósítható. Olyan elitisták a reges blogok :)

(Annyira aranyos egyébként, ahogy a hozzászólások finoman csúsznak át a passzív agresszió mezsgyéjén :)

winnie - 2016. 06. 23. 12:27

b: igen, anno szólt valami ellene egyébként – nem tudom, hirtelen. lehet, hogy a reklámok?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz