login |

Beauty and The Beast: kezdett a 4. évad

2016. 06. 17. 18:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A folytatás, amit senki nem kért a CW-tól? Tudom, hogy utolsó évad, de akkor is meglepetés volt, hogy a Beauty and The Beast kapott még 13 részt, de végülis a csatornának nyárra megteszi. Az pedig külön érdekes volt ebben az új szezonban, hogy a látszólag kiapadóban lévő ötlettárból ezúttal mit tud előhalászni a Charmed egykori showrunnerje, Brad Kern.

Nos, a kezdésnek nem nagyon volt kedve definiálni az új irányvonalat (vagy a vérdíj lenne az?), mindössze annyit sejthettünk, hogy a fene nagy idillt a Szörnyeteg leleplezése fenyegeti a blogoszféra által (Vincent-nek néha még sárga lesz a szeme, és ha embert ment, akkor kocsiajtókat tép fel), plusz egy új gyilkos is feltűnik a színen, aki megnyúzza az áldozatait, de ezt a hullák alapján meg nem mondtam volna, mázli, hogy az orrunkra kötötték.

Beauty and The Beast-2

A Beauty and The Beast már jó ideje (vagy mindig is?) csakis guilty pleasure-ként funkcionálhat, s az írók nem is nagyon erőltetik meg magukat, továbbra is támaszkodnak a két főhős stabil és cuki kapcsolatára (kár, hogy a karaktereik önmagukban nem érdekesek), valamint a kedvelhető, olykor habókos mellékszereplőkre, akik közé a szezonra érkezett állandóra egy romantikus alany Heather-nek is, nyilván azért, hogy idővel kiderüljön, hogy ő valójában gonosz.

Miközben természetesen a “lelepleződik vagy sem?”-történet gumicsontját rágják megint, arra gondolna az ember, hogy a heti ügyek eltűnnek a sorozatból, de a második részre, bár eleinte nem úgy néz ki, valójában visszatértek, ami nem hiszem, hogy a célközönség kedvence lenne, de lelkük rajta, én ezt nem annyira bánom.

Beauty and The Beast-4

A nagyon felvezető jelleg ettől függetlenül rányomta a bélyegét az évadnyitó részre, de persze, aki keményvonalas, az lehet, hogy simán elnézné hosszabb távon is azt, ahogy boldog a két főhős, miközben semmi sem történik. Itt persze volt történés és némi hajkurászás, meg óvatos haragszomrádok, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy ez a szezon biztonsági játék lesz, nem akarják komolyabban felbolygatni az állóvizet.

Persze, ha rám cáfolnak, akkor nem sértődöm meg. De azért annak még jobban örülnék, ha olykor akadna rész, amit a közepesnél gyengébb minősítésnél jobbnak lehetne mondani.

Beauty and The Beast-1

(Kíváncsiságból rákerestem, hogy mennyi netes kritika jelenik meg az évadnyitóról, és jé, még azért téma néhol – így fedeztem fel egy 5 perces YouTube-kritikát, én voltam a negyedik megtekintője (a 4×02-es kritikája a srácnak még nullánál jár), de a lényeg, hogy igenis vannak még nagy rajongók, és nem fair saját vélemény alapján megítélni a nézőtábort.).

7 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 06. 17. 19:54

Én talán a 2. évad végén mondtam búcsút a sorozatnak. A második kép alapján nagyot változhatott a sorozat.

winnie - 2016. 06. 17. 20:02

hát, igen. az egy francia nászúton készült:)

Ancsa - 2016. 06. 17. 21:24

Winnie, el sem tudtam képzelni, hogy nézed. Komoly? Minden részt láttál, vagy csak nyitányt és zárást évadonként?
Én valahol a második évad közepén feladtam annyira következetlen, ellentmondásos katyvasz lett az egész sztori…

moony - 2016. 06. 18. 00:11

nekem ez az a show, amit nem tudok nem imádni, minden percét élvezem. hatalmas guilty pleasure, nagyon sajnálom, hogy utolsó évad, bár valahol az is csoda, hogy ennyit megért. nagyon jó a kémia a színészek között, a karakterek szerethetőek, én végigmosolygom az egészet. ha valamit, ezt biztos hiányolni fogom.

winnie - 2016. 06. 18. 04:44

Ancsa: a 2. évadot abszolút nem láttam, az első évadot is csak valameddig. a 3. évadba szálltam vissza, és ott maradtam

wirth6 - 2016. 06. 18. 14:43

Én eléggé várom már, hogy vége legyen. Sajnálom, hogy Kristin Kreuk egy ilyen számomra teljesen érdektelen sorozatban van lekötve évek óta.

winnie - 2016. 06. 20. 09:34

wirth6: én azt sajnáltam, hogy nem tűnt fel most sehol pilotban, pedig biztos jöhetett volna már.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz