login |

The Detour: vége az 1. évadnak

2016. 06. 18. 20:54 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Az az igazság, hogy a The Detour esetében már a pilot után látszott, hogy az év egyik legjobb újonc komédiája lehet, és a finálé után ez megerősítést is nyert. Tényleg marha jó. Persze, amit akkor írtam, azt most is tartom, és ez a stílus nem mindenkinek fog bejönni (az Impastor-t vagy a Big Time in Hollywood, FL-kedvelőknek mindenképp), viszont az, hogy ennyire friss és merész lett, valamint totálisan kiszámíthatatlan, az nagyon nagy pozitívum.

The Detour-9

Maga a sorozat elvileg egy családi autós utazás krónikája lett volna, de valójában, bár főleg az elején tényleg autózgattak, ez a szál abszolút háttérbe került, inkább pár helyszín került a középpontba: egy útmenti sztriptízbár, egy szálloda, egy kis panzió, egy karácsonyfalu, meg egy nagy konferencia.

Igen, kissé random a felhozatal, sok mindenbe belekaptak Jason Jones-ék, még véletlenül sem homogén a sorozat (a 7. vagy 8. rész teljesen random módon flashback-ekre épült Anyuról és Apuról), de épp ez tetszett benne. A The Detour-nak ugyanis jól állt, hogy az ötletekhez igazították a “történetet”, nem pedig az előre megálmodott sztorit akarták még viccesebbre felturbózni mindenféle tréfákkal.

The Detour-2

Az már tényleg csak bónusz volt, hogy mind a négy főhőst hamar sikerült megkedvelnem, Jason Jones és Natalie Zea nagyon jó együtt, a gyerekek abszolút nem idegesítőek, nem nyafognak, aktívak, ők is “gonoszkodnak”, de ugyanúgy szívnak is, ha a helyzet megkívánja, és nekik köszönhetően eljutottam odáig, hogy egy másfél perces hányós jelenetet (ld. az 1×04 eleje) annyira viccesnek találtam, hogy muszáj volt visszatekernem.

De egyébként, ha a szexuális töltetű poénoktól eltekintünk, a The Detour nem a gusztustalankodós vagy altáji humort preferálja, hanem inkább elvetemültebbet, a bizonyos határokat igencsak feszegetőket. Összességében nálam, bár a műfaj előnnyel indul, simán 7,5-8/10 körüli végeredményt hozott a szezon. Jöhet 2017. elején a folytatás.

The Detour-1

Aki nem kezdett bele, az még annak is örülhet, hogy az összefüggő sztorinak köszönhetően remekül darálható a The Detour, egy kicsit hosszabb, viszont elég intenzív délutáni mozifilmként remekül funkcionálhat (legalábbis gondolom)

Ja, a legnagyobb röhej, hogy az első két rész után húztam a számat a bűnügyi szál miatt, ami felvezette a részeket. Nos, időbe telt, míg leesett, de az nem szálként funkcionált, hanem afféle “az előző részek tartalmából”-szegmensként, amit később kezdtek egyre jobban elviccelni, de mindvégig megmaradt kvázi sztorielemként is.

The Detour-3

(Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy a legvégén kiderült, mégiscsak van valami bűnügyi szál a sorozatban, de ezt már csak a második szezonban fogják kifejteni.)

13 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2016. 06. 18. 21:20

Hatalmas meglepetes volt, imadtam minden percet

nfsu17 - 2016. 06. 19. 09:39

Nyugodtan mehet a
http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/meltatlanul-hanyagolt/
kategóriába, utána meg az elfeledettek közé, már előre látom sorsát.
Felirat sincs hozzá, ezért angolul néztem és sokat értettem így is belőle, de biztos jobb lett volna, ha értek minden poént.
Szóval így is tetszett, pedig nem is láttam minden percét. Teljesen jó nyárra egy kis unaloműzőnek és tényleg vannak benne jó poénok, jelenetek.

Chev - 2016. 06. 19. 13:59

Az Impastort nagyon szerettem, ezt kaszáltam két rész után. De akkor kap még egy esélyt, hátha…

winnie - 2016. 06. 19. 14:24

Chev: szerintem stílusában hasonló, elvetemültségében – ezek azok a komédiák, amikben mernek durvább poénokhoz nyúlni + van bennük némi krimi. ha nem fogott meg, akkor nem hiszem, hogy érdemes lenne erőltetni, bár a későbbiekben még jobban bedurvulnak.

pody - 2016. 06. 19. 16:15

en meg az impostort kaszaltam par resz utan, ezt meg imadtam. Szerintem nagyon mas kategoria humorban a ket sorozat, Detour klasszisokkal jobb :)

Ashe - 2016. 06. 19. 18:49

Az Impastor számomra (is) a “nem is rossz, de minek” kategóriába tartozik, a harmadik rész után egyszerűen csak nem motivált semmi a folytatásra, ez viszont nagyon szerethető, köszönöm a tippet, egynapos dara lett belőle. És tényleg érdemes darálni, nem hetente. :)

LaCRossE - 2016. 06. 20. 01:01

Én is ledaráltam, mert megtetszett az ötlet, tényleg nem sok időt vett igénybe, és nagyon nagy kedvenc lett. A gyerekeket is imádom, kellően idióták, és sokszor csattan rajtuk az ostor, szinte imádom, amikor megszívják, vagy csak szimplán van egy kínos beszélgetés (nos, nekünk kínos, ők meg többnyire nem értik, miről beszélnek az ősök :D)

9/10 simán.

Riggins - 2016. 06. 21. 12:39

Nagyon tetszett. A csúcspont a szezon közepén volt az orosz nővel és a pedofil férjével, az utolsó epizódok nálam annyira nem ütöttek.

Eny - 2016. 06. 23. 12:41

tegnap daráltam le..nagyon bírtam. nekem az amúgy az Impastor is nagy kedvenc (komédiában)

Thorongil - 2016. 06. 23. 21:39

őszinte leszek, szerintem ez a sorozat nagyon szerethető és hangulatos.

DE az utolsó 1 perc eléggé elrontotta az élmény, szerintem nem illett az egész évad hangulatához. nagyon is a kell valami “történet” a második évadhoz szaga volt a húzásnak. lehet mondani hogy nem várt fordulat, stb de akkor sem illik a történethez….

adok egy esélyt a második évadnak, de szerintem jobb lett volna ha itt véget ér a sorozat(normális lezárással). szép kerek történet, szórakoztató, olyan amit szívesen újranézek valamikor. de hát a pénz nagyúr….

winnie - 2016. 06. 23. 22:08

Thorongil: a történet szép kerek, csak sokszor előrehozzák a 2. évad első percét az első évad végére – érdemes így kezelni. anélkül is folytatnák, de nem lenne sok értelme nem kitalálni valami cliffhangert. megtehetnék, hogy nem toldják be az utolsó percet, de akkor lehet, hogy kevesebben térnének vissza.

más kérdés, hogy a hatását megértem, szerintem is teljesen random volt, bár nem hiszem, hogy komoly hatása lenne.

Slushyberry - 2017. 02. 22. 17:18

Aztarohadt de jó volt a második évad első része. :D Kibeszélőt neki!!!

winnie - 2017. 02. 22. 18:05

ajaj, szerintem pocsék volt:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz