login |

Major Crimes: kezdett az 5. évad – írta lovelystorm

2016. 06. 20. 21:49 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A sikeres krimisorozat, amely magyar berkekben nem igazán populáris. De miért is nem? Hiszen már az ötödik évadjánál tart, és töretlenül halad előre: a karakterek rendben vannak, a gyilkosságok javarészt érdekesek, az átívelő szálak is elég jók. Igazából egy tipikus LAPD-sorozatról van szó, melyben a Major Crimes csapata az, akik a legjobbnak számítanak, vagyis a kiemelt ügyek kerülnek hozzájuk.

major5x01-1

Ha valaki képben van azzal, hogy mi is történt az előző négy évadban, akkor a boldogságom határtalan. Lássuk spoileresen a tovább mögött, hogy mi is történt.

Magánéleti fronton Rusty, és az egykori Jane Doe bátyja, Gus úgy döntöttek megpróbálják együtt. Ahogyan Sharon Raydor és Andy Flynn is, akik végre valahára túlléptek azon, hogy nem randiznak, merthogy igen, csakhogy ők sem tudtak róla. Provenza összeházasodott a menyasszonyával, az esküvőt gyorsan lezavarták az évadzáróban. Innen folytatódhatott a történetet.

major5x01-2

Amanda eltűnt, és mindenki őt keresi. Előrevetítem, aki ebben a sorozatban eltűnik, nem igazán kerül elő élve, szóval tippelhetünk, hogy mi is lesz ennek a vége. Szülők be, Raydor az anyából, Flynn az apából próbál kiszedni valamit. Nem jön össze a dolog.

A lány veszekedett a barátjával, és természetesen a barátja sincs meg. Tehát ki lesz az első gyanúsított? Meg is találják a fiút, aki Mexikóban bulizik éppen. Az FBI segítségével másnap már Los Angelesben is van másnaposan, kihallgatáskor viszont tagad mindent. Közli, hogy az amúgy gazdag családnak van egy másik háza is, amit már nem használnak, de a lány a szívén viseli a koldusok sorsát, ezért a házban jelenleg ők laknak.

major5x01-3

Amanda halott, és a házban van a teste, meglepetés! Szülők ismét be az őrse, és ki is derül, hogy nekik volt egy fiuk is, akit örökbe fogadni terveztek, csakhogy anyu terhes lett, pápá a kisfiúnak, mehetett vissza az árvaházba. Valahogy viszont rájött, hogy Amanda az ő lányuk, szó szót követett, néhányszor beszélgettek, az egyik nap azonban bepöccent, és Amanda nem tért haza. És ennyi.

A szereplők életébe is nyerhettünk bepillantást természetesen. Rusty és Gus drámáztak egy kicsit, Sharon és Andy pedig… összeköltöznek? Ki tudja? Még ők sem. Buzz kapott egy kis átívelést, újra akarja nyittatni az apja és a nagybátyja gyilkosságának esetét, Julio pedig nevelőszülő szeretne lenni – szóval zajlik az élet a gyilkosságokon kívül is. És ez az, amiért szeretni lehet a Major Crimes-t. Ez teszi emberközelivé a sorozatot, itt nem csak gépek nyomoznak.

major5x01-4

A rész 6.5/10-et érdemel nálam, azért tudnak ennél sokkal jobbat is James Duffék, ha akarnak. Azért korrekt volt a kezdés, és minden hibája ellenére hiszem, hogy jó évadnak nézünk elébe.

7 hozzászólás Ne habozz!

toxigen - 2016. 06. 20. 22:41

A Főnök hagyatékát szépen továbbviszi! Nagyszerű sorozat,pedig nem is vagyok öreg!
Nem is értem winnie-t…:)

winnie - 2016. 06. 20. 22:52

toxigen: én leírtam a closerről is a véleményemet, talán több posztban is, többet nem tudok hozzátenni:) http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-closer/

egyébként a kor nem számít, én kifejezetten szeretem az öregasszonyos, öregemberes nyomozósokat (ez nem az, ha rayderre gondolok),

Bullseye - 2016. 06. 21. 03:37

Én is kedvelem, főleg Harris kapitány miatt.

Kellemes, lassú, de érdekes, különösen ahogy szemrebbenés nélkül széthazudják magukat minden alkalommal. Mondjuk engem Rusty jellemfejlődése nem annyira érdekel, de néha annak is voltak jó pillanatai.

ElPadre - 2016. 06. 21. 12:48

csak nekem tűnt fel a bújtatott dr. who referencia?

aries76 - 2016. 08. 09. 18:22

Nem csak neked ElPadre, nekem is ez jutott eszembe a kép alapján… Pond… :) mondjuk én nem nézem a Major Crimes: nekem a The Closer a kedvenc, az egyetlen, ez csak másolat. Jajjj.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll - 2017. 03. 15. 07:37

A Főnököt imádtam. Aztán egyszer bekapcsoltam a tévét és már a Gyilkos ügyek első éved 6. része ment.
Idegbeteg voltam hogy kihagytam az első ötöt. És ráadásul ugyanolyan jó mint a Főnök volt.
Szerencsére ismételték és fel tudtam venni az összes részt. Nagyon várom már hogy leadják az 5. évadot is!

trendo - 2017. 05. 27. 21:26

Kedvencem volt a Főnök sorozat. A főszereplő cseréjét is elviseltem volna. De ezt a dadogós, arrogáns kisfiút minek kellett beleírni a történetbe, az nem fér a fejembe. Teljesen korrekt nyomozások, esetek zajlanak, melyek simán megállnak egy sorozatban, egyáltalán nem hiányzik egy ilyen “doboz a dobozban” érzelmi szál. Nem beszélve arról, hogy az abszolút szakmai nonszensz, hogy egy kivülálló “családtag” mit keres a kapitányságon, hogy engedhetik be a megbeszélkésekbe, hogyan piullanthat be okmányokba stb. Szerintem a szereplő “valakinek a valakije” volt, erőnek erejével,totál fölöslegesen protezsálták be a sorozetba, ami jól el lett volna nélküle.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz