login |

Masterchef: kezdett a 7. évad

2016. 06. 21. 16:45 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az ausztrál Masterchef árnyékában(?) elindult az amerikai változat is – olyannyira, hogy már 3 rész is lement, de az első kettő után, mivel ismét “40-ből 20”-as selejtezővel kezdtek, nem volt értelme írni. Viszont a 7×03 némiképp ízelítőt adott a szezonból, bár a lényeg a 7×04-ben érkezik, hiszen ekkor kerül sor az első csapatfeladatra, és kiderül az is, hogy kik dominánsabbak és konfrontatívabbak.

Masterchef-7x01-04

Persze a fenti jellemzőknél fontosabb a főzőtudás, de szemben mondjuk az előző szezon elejével, azt még nem tudom belőni, kik a legjobbak (ismét csak a csapatfeladathoz fordulok, az ottani teljesítmény, sőt, már eleve a kiválasztás elég beszédes lesz), szóval igazán várhattam volna még pár napot a poszttal. (Ahogy nézem, tavaly is a 6×04 után írtam.)

Ez a vonat persze már elment, miképp Graham is a zsűriből, és meglepetésemre (egyelőre?) nem is kap utódot, hiszen a beharangozók alapján Gordon Ramsay és Christina Tosi mellett minden héten vendégzsűri fog helyet foglalni, kóstolni és értékelni, ami…, szóval jól is elsülhet, de az összkép hullámzó lesz, és más reality-knél sem szerettem részenként új arcok hullámhosszára hangolódni.

Masterchef-7x01-01

A 7×03-ban például Wolfgang Puck zsűrizett, akinek a tévés jelenlétét sosem értettem, hiszen bár szimpatikus, de sosem éreztem érdekesnek vagy szórakoztatónak, a mondandója is csak azért lehetett hasznos (mert érdekes most sem volt), mert kicsit talán elfogulatlanabb és kevésbé rutinszerű értékelést adhatott. De sok vizet természetesen nem zavart.

Mint ahogy eddig a versenyzők sem zavartak sok vizet, és tényleg nem nagyon érzem sem azt, hogy kik lehetnek a legjobbak, sem azt, hogy kikből válik kiemelkedően jó karakter – persze nyilván erre esélyes, excentrikusabb figurák most is vannak, és valakiből talán azt is kinézem, hogy villain(szerűség) lehet idővel. De várjuk meg a konfrontációkat. (Tavaly mondjuk már a selejtezőknél kiemelkedett pár játékos…)

Masterchef-7x01-05

A kezdés korrekt volt, egyik irányba sem lengett ki nagyon. A krumplis mystery box nem volt túl érdekes feladatként, cserébe az, ha látjuk, hogy Ramsay miképp dolgozik, mindig tök jó, miképp az efféle másolós, hozzávaló-kitalálós feladat is, más kérdés, hogy maga az étel semmi extrának nem tűnt, még ha finom is, akkor sem merek belegondolni, hogy mennyibe kerülne Ramsay-nél.

A Hell’s Kitchen-nel szemben a Masterchef még nem rettentett el, maradok, még mindig élvezetes és korrekt szakács-realityverseny – nekem sajnos az ausztrál változat a sok epizódja és műsorhossza nem lehet alternatíva, még akkor sem, ha jobban tetszene.

4 hozzászólás Ne habozz!

szerintem - 2016. 06. 22. 00:15

ez az evad egyelore nagyon laposnak tunik, sehol egy erdekes karakter. persze nyilvan tul koran van meg ahhoz, hogy ezt hatarozottan kijelentsem, de korabbi evadokban a harmadik resz utan mar van nehany felismerheto ember. a zsuri-valtas sem tett jot a musornak, az, ami nagyon mukodott az olasz figuranal (a neve nem jut eszembe), az egyaltalan nem tetszik ebben a noben, graham hianya pedig eleg megrazo, nem tett jot a musornak. en mondjuk nem annyira a fozes, mint a verseny miatt nezem a masterchefet, de szerintem ennek a formatumnak lealdozott, ramsay kihozta belole a maximumot, itt az ideje, hogy kitalaljon valami ujat.

Denisa - 2016. 06. 22. 08:27

Nincs tévém, így magyarul nem tudom követni, de alig várom, hogy letölthessem. Ama kevés reality egyike, amiből még tanulni is lehet. Általában érdekesek a szereplők, és jók a kaják.
Remélem a többi részről is lesz összefoglaló!
Joe-t és Graham-et sajnálom, főleg az utóbbit, amolyan mentor bíró volt, egyszerre támogató és bíráló.

splash32 - 2016. 06. 22. 11:09

Egyelőre még én sem untam meg, de az ausztrál valahogy sokkal szerethetőbb és emberibb.
Az amerikai sem rossz csak az ausztrál kevésbé ipari. Lehet azért mert a sok rész miatt sokkal jobban megismerhetők a karakterek.

szerintem - 2016. 07. 13. 12:28

tovabbra is nagyon semmilyen, meg a feladatok is, a legutobbi reszben meg fozni sem kellett, csak ugyessegi feladat volt, raadasul ugyanaz a vendegzsuri volt, mint az elozo reszben, kicsit low-budget-es hangulatu volt a dolog. nem tudom, a nezettsege milyen, de szerintem ez egy nagyon unalmas evad eddig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz