login |

Not Safe with Nikki Glaser: folytatódott az 1. évad

2016. 06. 22. 14:57 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavasz egyik meglepetése volt számomra a Comedy Central új “sorozata”, a Not Safe with Nikki Glaser (a pilotjáról itt írtam), az pedig még jobban meghökkentett, hogy ki is tartottam mellette – hiszen az egy dolog, hogy egy első rész bejön, de egy alapvetően beszélgetős panelműsor pár jelenettel nem szokott megtartani, hiszen rengeteg jó fikciót is nézhetek helyette. De ebben mégis volt valami, ami miatt kitartottam.

Hogy ennek az oka a standupos műsorvezető, Nikki Glaser, stílusa, vagy a jópofa meghívott vendégek, esetleg a sikamlós tematika (minden, ami szex, bár mindig van valami fő vonal), esetleg az esetenként valóban zseniális jelenetek, nem tudom, de egy kellemes, olykor meghökkentő, kellemes röhögcséléssel teli 20 percet heti egyszer simán el tudtam viselni.

Not Safe with Nikki Glaser-03

A Comedy Central is elviselte, mert a tíz részes első évadot kibővítette újabb 10 epizóddal, s az 1×11 két hete jött ki, és nem is okozott csalódást – de hát, mi is változott volna? Ez nem az a “sorozat”, amiről mélységekbe menően lehetne írni, a legtöbb írás róla valószínűleg a szerkezetét taglalná, hogy “ilyen is van benne, meg olyan is”, de talán a legmegkapóbb az volt benne, hogy mindenféle prüdéria nélkül őszintén beszéltek benne róla a szexuális élményekről.

Nem kell erősen korhatáros dolgokra gondolni, meztelenségre meg pláne nem, de amellett, hogy Glaser lazán beszél (igen részletekbe menően) a szexuális kalandjairól és szokásairól, illetve bizonyos dolgokról a nem kicsit kendőzetlen és őszinte véleményét is elmondta, a vendégek is kvázi kitárulkoznak előtte – persze humoristák lévén mindezt elég viccesen teszik. Ez az a személyes aspektus, ami kifejezetten szórakoztatóvá teszi a Not Safe-et.

Not Safe with Nikki Glaser-01

Az adott téma körül forgó beszélgetéseket olykor különféle szegmensekkel szakítják meg, hol kamuszemélyiséggel Tinder-eznek, hol bemutatnak valami szexuális szubkultúrát (a lábfétises zseniális volt, de a bugyiszagolgatók és -gyűjtők is jól sikerült) – és kétszer voltak poénos hazugságvizsgálós betétek is, egyszer a barátait kérdezte Glaser a hozzá való viszonyukról, majd a szüleit a szexuális szokásaikról.

Mindig változik a téma, mikor mi jut eszükbe, nyilván jobban örültem volna, ha kreatív szegmensekből több is van, de van egy olyan érzésem, hogy itt nem csak az ötletek hiánya jelenthet akadályt, hanem az is, hogy ezt a 10*20 percet rekord rövid idő alatt kellett rögzíteniük. Szerencsére a maradék időt sima kamerába beszéléssel, előre megírt, kvázi standuppal mindig ki lehet tölteni.

Not Safe with Nikki Glaser-06

Ha két évvel ezelőtt lenne, akkor a Not Safe with Nikki Glaser tipikusan kajálós sorozat lenne, ma már viszont az étkezéseket tíz percre szorítom le, és inkább a YouTube-kötelezettségeimet pipálgatom, így teljes értékű heti komédia. Amit természetesen ezerszer szívesebben nézek, mint némelyik népszerűbb szitkomot. Persze ehhez az is kell, hogy a műsorvezető stílusa maximálisan bejöjjön.

Not Safe with Nikki Glaser-04

(Csak katalógusnak az eddigi vendégek: 1×01 – Rory Scovel, Rachel Feinstein, 1×02 – Doug Benson és Run Funches, 1×03 – Esther Povitsky, Chris D’Elia, 1×04 – Bridget Everett, Jim Jefferies, 1×05 – Jen Kirkman, Chris Hardwick, 1×06 – Pete Holmes, TJ Miller, 1×07 – Moshe Kasher, Grace Helbig, 1×08 – Kyle Kinane, Kristen Schaal, 1×09 – Nick Thune, Todd Glass, 1×10 – Natasha Leggero, Patton Oswalt, 1×11 – Mary Lynn Rajskub, Adam Pally.)

4 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2016. 06. 23. 08:44

Váratlanul vicces. Próbáljátok be.

Riggins - 2016. 06. 24. 08:32

tényleg az!

FrankLuck - 2016. 06. 27. 11:53

Bepróbáltam én is – a harmadik percben úgy éreztem, hogy ez nem nekem való, de a tizedikben már fuldokoltam a röhögéstől, aztán ezt tartottam is a második rész végéig (itt járok éppen). Nagyon durván jó, érdemes bepróbálni.

FrankLuck - 2016. 06. 28. 21:18

Mondanom sem kell, a http://bestfriendsforgotten.com/ él (1×03).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz