login |

Pilot: Roadies

2016. 06. 22. 21:40 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Úristen, mennyi sebből vérzik Cameron Crowe sorozata! De minden egyes hibája ellenére indítanám a folytatást. Néha el kell fogadni az érzelmi manipulációt?

roadies-1

A Showtime újonca, a Roadies azokról az emberekről szól, akik összerakják a koncerteket. Felépítik a díszletet, mindent előkészítenek, hogy a rocksztár csak begurulhasson a bandájával és lenyűgözze a zenére áhítozó közönségét. Hogy ezt a szarul fizető stresszes melót miért vállalja el bárki is? Mert ő is odavan a zenéért.

Elnézve Cameron Crowe munkásságát, főleg ha valaki a filmjeit is látta, gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy ő is zeneimádó, és egyike azoknak, akik képesek átadni ezt az élményt a nézőknek is. Kicsit érzelmesen ugyan, de rengeteg pillanatot képes megragadni ebből a szeretetből. A Roadies-ban is ezek a percek működnek veszettül.

roadies-2

Öröm volt nézni az összes zenei montázst a pilotban: ahogy szerelték a díszletet, ahogy a gördeszkás lánnyal bejártuk a helyszínt, ahogy gyakorolt az előzenekar. Az ott dolgozó, közös szenvedélyük által családdá kovácsolódó emberek közössége szépen kirajzolódott.

Most jön a ‘de’. A jó pillanatokra legalább annyi borzasztó is jut, a pilot hihetetlen lusta írói megoldásokkal van tele. Komolyan mondom, némelyik karakter bemutatása egyenesen siralmas volt. Nem elég, hogy nem is igazán mélyek egyelőre a szereplők, de az expozíció közben akár a kamerába is fordulhattak volna.

roadies-3

Értem, hogy miképp vezette fel az utolsó 10 percet, de nagyjából iskolában lehetne tanítani mennyire alap módon operál a néző érzelmeivel, amit manapság nem mindenki szeret. Nagyon régimódi volt az egész, olcsó, álomvilágos… és nekem mégis tetszett. Kicsit olyan hatást váltott ki, mint Sorkin az optimizmusával, csak Crowe gyengébb írónak tűnik mostanában.

Arról már nem is beszélve, hogy igazából jobban kéne érzékeltetni a banda erejét. Ezt úgy értem, hogy nekünk is kéne látnunk, mi az, ami szinte az összes szereplőt mozgatja. Elvileg egy közepesen sikeres csapatról van szó, viszont az ő zenéjükből szinte semmit nem kapunk. Nyilván ez a legnehezebb, szóval valamennyire megértem miért ilyen a pilot, de a tematikához erre szükség lenne.

roadies-4

A szereplőgárda amúgy pazar. Emiatt még tisztábban látszik, hogy mennyire el van rontva eddig a drámai rész a feelgood pillanatokkal szemben. A főbb színészek, Luke Wilson, Carla Gugino és Imogen Poots rutinból tudnának jobbat hozni, mint amit itt láttunk.

roadies-5

Tényleg nem tudok 5/10-nél többet adni a Roadies pilotjára, és mindenkit megértek akit zavart az olcsó szentimentalizmus, de most belököm a Given To Fly-t, rá sem kellett keresnem, mi az a dal ami szólt a leggiccsesebb pillanatban, és várom a folytatást, akárhány pontot is ér reálisan.

A Showtime premier előtt tette elérhetővé a pilotot. A hivatalos tévés bemutató vasárnap lesz, vagyis az 1×02 07.03-án érkezik.

11 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2016. 06. 22. 21:56

Szabin vagyok, nincs sem idom, sem lehetosegem most nezni reszeket, majd bepotolom. Az viszont sajna teny, h Crowe irasban iszonyat visszaesett, elveszitett valamit, fene se tudja, de aki korabban zsinorban irta (es rendezte) a jobbnal jobb filmeket, rengeteg kultfilmet, mara nagyon megkopott.
Az h zeneben eros a sorozat, az nem meglepo, mint ahogy a Pearl Jam sem (milyen bazi jo dokut rendezett roluk), mint nagy rajongoja es haverja Veddereknek

Annatar - 2016. 06. 22. 22:21

Engem már az elején elveszítettek. Kb. negyedóra unatkozás után kikapcsoltam.

Lantaar - 2016. 06. 22. 23:22

Én humannal vagyok, engem is megfogott. Tele volt olyan dolgokkal, amit messziről látni lehetett (pl. abban a pillanatban amikor kimondták, hogy Poots karakterének ez az utolsó napja a csapattal, tudni lehetett, hogy maradni fog) de valahogy mégis berántott. Az egész hangulata, atmoszférája egyszerúen megvett. Elkapott ez a feelgood érzés, amitől valahogy sikerült végigvigyorognom az egészet és legszívesebben kezdtem volna a következő rész. Ilyet legutoljára talán a Sense8-nél éreztem és nem véletlenül hozom fel példaként azt a sorozatot: van egy olyan érzésem, hogy azok között akik bepróbálják ezt, majdnem annyira polarizáltan megosztó lesz a fogadtatása. Az biztos, hogy fogékonynak kell lenni az ilyesmire, hogy a második részre visszatérjen valaki, aki meg nem, nos onnan fognak jönni a lehúzó kritikák.
Kár, hogy még bő másfél hetet várni kell a következő részig.

winnie - 2016. 06. 23. 04:56

lantaar: szerintem eleve az próbálja be a sorozatot, aki fogékony (bár tippre, elég fogékonynak lenni a jó sorozatokra), és sajnos a köreikből is bőven hallani negatív dolgokat. hiába jó a zene vagy egy montázs, ha a többi sántít.

ha viszont nem sántít, akkor more power for the people.

ldavid - 2016. 06. 23. 06:37

az egyik legérdektelenebb pilot amit az elmúlt időben láttam

zolkó - 2016. 06. 23. 11:05

Szeretem Crowe dolgait (Singles, Almost Famous, stb), szeretem a zenét, szeretek jónéhány sorozatot, de ez harmatgyenge volt. Se nem igazi insider, se nem igazán feelgood, se semmilyen. El is kaszáltam.

Thomas - 2016. 07. 01. 18:29

Ez nekem se nem vicces, se nem aranyos, se nem érdekes, se nem feelgood, se nem drámai nem volt, legtöbbször csak néztem ki a fejemből, hogy mit is akarnak egy-egy jelenettel bemutatni. A párbeszédek mintha csak oda lennének hányva, a legtöbbet valahogy kínos volt nézni.

És tényleg sajnálom, mert nagyon vártam, sokat reméltem tőle, mert szeretem Cameron Crowe filmjeit, nekem még a sokak által lehúzott Elizabethtown is bejött annak idején (mondjuk már fel sem tudnám idézni, hogy miről slt), vagy a We Bought a Zoo is, ami egy könnyed kis semmiség volt, mégis élvezetes, azt meg már nem is mondom, hogy az Almost Famous minden idők top 10-es filmje nálam. A Roadies-zel viszont annyira nem voltunk egy hullámhosszon, hogy már talán a 2. részbe sem fogok belenézni. Kár:(

delilah - 2016. 07. 31. 13:44

semmilyen az egész, annyira sajnálom :(

pody - 2016. 08. 25. 21:13

bar eddig sem irogattak ide ill nem nagyon koveti senki, de szerintem egyre jobb lett ez ahogy haladt elore. Mar voltak 7-8/10 reszek is, nemelyik kifejezetten nagyon jo volt (pl 8. a 6. is ha jol remlik a szamozas:)

Nikolka - 2016. 08. 31. 00:53

Jól láttam, hogy a 4.részben pont Ava Crowdertől sikerült tojást lopjanak?! (Vagy csak megszólalásig hasonlított a Justifiedos házra)

Egyébként nekem nagyon tetszik a sorozat eddig.

lotyószilva - 2016. 09. 23. 18:44

Egészen nézhető a sorozat a fenti vélemények ellenére…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz